Γιάννενα – Βιβλιοπωλεία Αθανασσόπουλος – Η αισχροκέρδια στο μεγαλείο της

best_thief.jpg

Σήμερα σηκώθηκα πρωί (12:00) για να πάω να στείλω κάτι φαξ, τα οποία προσπάθησα να στείλω χθές από το σπίτι αλλά δε τα κατάφερα με τους splitters, τα modems και την adsl. Τέλος πάντων, πάω σε ένα βιβλιοπωλείο εδώ κοντά με την ευχή πως θα έστελνε φαξ, και όντως είδα το αυτοκόλλητο απ’ έξω που ειδοποιούσε άτομα με μυωπία (κάτι γράμματα με το συμπάθιο NA) αλλά όχι με αχρωματοψία (υπήρχαν πάνω από 16bit χρώματα πάνω στο χαρτί) ότι όντως στέλνει φάξ. Χαρά εγώ, μπαίνω μέσα, μου λέει πως έχει χαλάσει το φαξ (μάλλον εδω και 3 χρόνια) και μου προτείνει ένα λίγο παραπάνω.

Ξεκινάω λοιπόν να πάω σε αυτό το λίγο παραπάνω. Παρεπιπτώντος, πήρα μαζί μου 2 ευρώ και κάτι, λέω απ’ όσο ξέρω από το σπίτι το φαξ κοστίζει όσο μία απλή κλήση, 4 σελίδες θα στείλω, πόσο να πάει. Κλείνει η παρένθεση, και ταυτόχρονα αντιλαμβάνομαι ότι είναι κλειστό και το 2ο «φωτοτυπάδικο». Επειδή βιαζόμουν (έπρεπε να στείλω στον ΟΑΕΔ αντίγραφα σελίδων του βιβλιαρίου ασθενείας για να πάρει η μητέρα μου κάτι παραπάνω στο επίδομα ανεργείας), λέω δε γ…ται, θα πάω στο κέντρο στη νομαρχία, στον κλέφτη τον Αθανασσόπουλο, που να ψάχνω τώρα να στείλω το φαξ με τέτοιο κρύο (παρεπιπτώντος no 2, έχει υπερβολικό υπερκρύο, πονάν ακόμα τα αυτιά μου…). Φτάνω λοιπόν, με εξυπηρετεί ένας πολύ πρόσχαρος παπούλης με τα γνωστά οπτικοακουστικά προβλήμα (το τηλέφωνο του το έλεγα αργά αργά και δύο νούμερα κάθε φορά, παραπάνω δε μπορούσε, βαρούσε κόκκινο ο επεξεργαστής), το στέλνει, παίρνει την επιβεβαίωση και του λέω «Πόσο είναι?». Παίρνει το κουμπιουτεράκι, πατάει αργά τα πλήκτρα, τέσσερα επί τόσο, και μου λέει κοιτώντας με με ευλάβεια: 6 ευρώ. Μιά στιγμή. Πάμε πάλι…

4 σελίδες με το φάξ = 4 x (κόστος αποστολής μίας σελίδας με το φάξ) = 6 ευρώ
=> 1 σελίδα με το φάξ = 1.5 ευρώ
Αμόνι 10 τόνων στο κεφάλι μου.

Του λέω «6 ευρώ? συγγνώμη δεν έχω τόσο λεφτά πάνω μου. Ήξερα ότι έχει λιγότερο, περιμέντε να πάω να φέρω λεφτά…». Και δώστου ξανά σπιτι, περπάτημα μες στο ψοφόκρυο, να πονάνε τα αυτιά μου και να θερίζει το κρύο. Πάρε τα λεφτά, ξαναπάνε στο μαλάκα τον κλέφτη (βλέπετε είχα αφήσει το βιβλιάριο εκεί, αλλιώς ακόμα θα περίμενε λεφτά…). Τα δίνω, «ευχαριστώ παλικάρι μου» μου λέει. Παλικάρι να πεις την κόρη σου. Το παίζεις και ευγενικός. Δεν απάντησα…

Χωρίς να ξέρω πόσο ακριβώς είναι το πραγματικό κόστος αποστολής ενός φαξ (το φαξ που στέλνει ο Αθανασσόπουλος δεν είναι το κοινό φαξ, είναι μία ειδική, άκρως δύσκολη και πανάκριβη αποστολή εγγράφου, και ο ελληνικός όρος «φαξ» είναι απλή συνωνυμία: δε προέρχεται από την αγγλική λέξη fax αλλά από την αγγλική λέξη fucks, γιατί όντως σε γαμάει…) υπολογίζω πρόχειρα μία αύξηση της τάξεως του 1000% (από περίπου 15 λεπτά => 1.5 ευρώ) και άρα για μία ανάλογη αισχροκέρδια.

Μη σώσεις και φτάσεις τα 50 σου ρε, ληστή των φοιτητών (απευθύνομαι στον γιό Αθανασσόπουλο, τον μεγάλο ληστή…)
I’ve added your name to my blacklist (που λένε και οι Exodus)

Μάλλον θα κάνω κάνα μπάνιο να ηρεμήσω, ή μάλλον λουτρό αίματος πρέπει να κάνω για να ηρεμήσω με τον κλέφτη τον Αθανασσόπουλο (παρεπιπτώντος no 3, μπαντάρα οι Bloodbath…)

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Γιάννενα - Εκδρομές, Τσατισμένος. Bookmark the permalink.

One Response to Γιάννενα – Βιβλιοπωλεία Αθανασσόπουλος – Η αισχροκέρδια στο μεγαλείο της

 1. Ο/Η Στέφανος Λ. Κουνιάδος λέει:

  Δεν υπάρχει από το 2006 ούτε ένα σχόλιο.
  Απαράδεκτο !!

  Μήπως θα πρέπει να σταλεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Γ.Γ.Καταναλωτή;

  Πάντως, θέμα αισχροκέρδιας δεν υπάρχει !
  Δηλ. δεν υπαρχει διατίμηση.
  Ο ανταγωνισμός είναι ο κυρίαρχος !!

  Εχουμε ελεύθερη αγορά και ο κάθε ένας ΠΟΥΛΑΕΙ όσο θέλει ! Αρκεί να έχει κανείς λεφτά να αγοράζει !
  Αν δεν έχει τον έφαγε η μαρμάγκα !

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s