I love WordPress!

Αυτό που γουστάρω απίστευτα στο WordPress είναι ότι οι developers του συνεχώς αναπτύσουν και εξελίσσουν τους μηχανισμούς του και του προσδίδουν νέα πολύ χρήσιμα features (και όλα αυτά δωρεάν).

Από τη στιγμή που πρώτη φορά δημιούργησα αυτό το blog πριν δύο τρεις περίπου μήνες πρόσεξα τουλάχιστον την προσθήκη του χρησιμότατου My Comments που συγκεντρώνει σε μία και μόνο σελιδα όλα τα τελευταία σχόλια που έχεις κάνει σε blogs του WordPress, καθώς και όσες απαντήσεις έχουν ακολουθήσει, ώστε με μία ματιά να ελέγξεις αν κάποιος έχει απαντήσει σε αυτά, καθώς και τη βελτίωση του Blog Stats, μία από τις βελτιώσεις του οποίου είναι ότι πλέον σου προσφέρονται και ανα σελίδα στατιστικά, πέρα από τα συνολικά στατιστικά του blog σου όπως είναι το Total views. Να μη ξεχάσω φυσικά το Tag Surfer και το πραγματικά σωτήριο Autosave των posts (τα τελεταία μαζί με το My Comments προστέθηκαν μόλις τον Αύγουστο).

Τον Σεπτέμβρη πρόσθεσαν και υποστήριξη για το site ODEO. Nαι, όσοι δε το ξέρατε, μάθετε το τώρα: αν θέλετε να κάνετε embed τον flash player του ODEO για κάποιο τραγούδι στο site σας, δεν έχετε παρά να γράψετε στο posts σας:

(odeo=»url»)

όπου αντί για ( ) βάλτε [ ]. Για παράδειγμα, για το url: http://odeo.com/audio/2906513/view, το οποίο βρήκα από το blog του nasou, γράφετε:

(odeo=»http://odeo.com/audio/2906513/view»)

με [ ] αντί για ( ). Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:

[odeo=http://odeo.com/audio/2906513/view]

Μία που είπα για το ODEO, ας κάνω και ένα κόπο να δώσω και 2 links για το πως μπορείτε να κάνετε embed Google videos και Youtube videos (για τα youtube videos η λογίκη είναι ίδια με του ODEO: (youtube=»url») όπου αντί για ( ) βάζετε [ ]. Το Google video είναι λίγο πιο τζαναμπέτικο).

Για παράδειγμα, για το video http://www.youtube.com/watch?v=_w_Qwe3TIYo&eurl= , γράφετε:

(youtube=»http://www.youtube.com/watch?v=_w_Qwe3TIYo&eurl=»)

με [ ] αντί για ( ). Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:

Τον Οκτώβρη οι developers του WordPress είπαν να αλλάξουν «λίγο» το Dashboard, το οποίο πλέον έχει τη σημερινή του μορφή, όπου στην αρχική σελιδα βλέπουμε τις τελευταίες μας ενέργεις, τα top blogs, fastest growing blogs, top posts κτλ.

Για να τελειώνω κάποτε με την εισαγωγή, για όσους δε το πρόσεξαν λοιπόν, στο Dashboard πρόσφατα προστέθηκε και το feature Friend Surfer. Το εν λόγω feature προστέθηκε πριν λίγες μέρες, στις 20 Νοεμβρίου, και επιτρέπει, όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, να βλέπετε από μία και μόνο σελίδα ποια είναι τα τελευταία posts των προσφιλών σας WordPress blogs. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα WordPress blog στη λίστα κάνωντας add μόνο το κομμάτι της διεύθυνσης που αναφέρεται στο όνομα του blog, και όχι όλο το url του blog (για παράδειγμα, αν θέλετε να προσθέσετε το blog μου στο Friend Surfer θα κάνετε add μόνο το gmargari και όχι gmargari.wordpress.com). Έτσι, μπορείτε να έχετε ένα μικρό αλλά πολύ χρήσιμο «rss reader» (ας πούμε…) για WordPress blogs.

-Τι λέμε Γιωργάκη όταν κάποιος μας δίνει ένα δώρο?
-Ευ-χα-ρι-στού-με Γου-ό-ρντπρες!

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Blogs. Bookmark the permalink.

3 Responses to I love WordPress!

 1. Ο/Η Nassos λέει:

  Υπάρχει και το γκρίζο ( θα το βρείς στο try these new players link)… 🙂

 2. Ο/Η nemertes λέει:

  Θέλω… θέλω ένα γαμώ (συγνώμη δύο μέρες ψάχνω) shoutbox, κανονικό, όχι ααν αυτή τη βλακεία το μπι-μπι-μπο. Θέλω επίσης, αν δεν έχω ανεβασμένο το βλογ στον δικό μου σέρ-ν-ερ να μπορώ να κάνω απλές αλλαγούλες, με τον δικό μου ολοδικό μου κώδικα. Κατά τα άλλα σαφώς ανωτερη η λεξότυπη…

 3. Και γω είπα στον Αγια Βασίλη να με φέρει τη Πρωτοχρονιά ένα σούπερ ουάου γουορντπρεσ μπλογκ που να με επιτρέπει να γράψω τζάβασκριπτ και να μπορώ να αλλάξω το τεμπλέιτ του.

  Εμένα με είπε ότι αν θέλω τεμπλέιτ πρέπει να πληρώσω κατι λίγα λεφτά, όχι πολλά, λιγότερο από 15 ευρώ, το οποίο όπως το σκέφτηκα δεν είναι και τόοοσο μεγάλο κόστος αν σκεφτείς ότι οι άνθρωποι του γουόρντπρες σε δίνουνε δωρεάν όνομα και χώρο για το μπλόγκ σου (κανονικά μόνο το όνομα και για 2 χρόνια μόνο κάνει 25 ευρώ, και αυτοί με το δίνουνε τζάμπα και για πάντα). Όπότε σκέφτηκα όταν μεγαλώσω και γίνω αστροναύτης και βγάλω πολλά λεφτά να δώσω και 15 ευρώ να κάνω το μπλόγκ μου να φαίνεται όπως θέλω.

  Εμένα τώρα για το τζάβασκριπτ δε με απάντησε ο Αγιος Βασίλης, υποθέτω ότι δε το κάνουν για να μην έχουν προβλήματα με μπάγκς και άλλα τετοια πράματα. Ότι νομίζουν ότι είναι αρκετά χρήσιμο το βάζουνε πάντως μόνοι τους. Και μπορείς να τους ζητήσεις και πράματα που θες εσύ να βάλουνε, και πολλές φορές σε ακούνε. Είναι σαν τον Αγιο Βασίλη και αυτοί. Και μάλιστα σου κάνουν και συνεχώς δώρα, όχι σαν το Άγιο Βασίλη, μόνο κάθε Χριστούγεννα…

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s