Εκδρομή στο Βόλο – 29/12/2006

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο συνοπτικός μπορώ, τόσο επειδή λόγω ώρας (2:15 τα ξημερώματα) δε μπορώ να είμαι περισσότερο συνοπτικός από όσο θα είμαι στη συνέχεια (τι γράφω…) όσο και επειδή υπάρχουν πολλές φωτογραφίες οι οποίες λένε πολύ περισσότερα από όσα θα έλεγα εγώ. Και επειδή ήδη άρχισα και κουράζομαι (πόσο μάλλον εσείς που διαβάζεται αυτές τις παπαριές που γράφω) ξεκινάω ευθύς αμέσως.

Πρωταγωνιστούν (τα ονόματα είναι με τη με σείρα που έρχονται στο κεφάλι του γράφοντος):

 • ο συγγραφευ (ντάξει, μη γράφω όνομα, το γράφει τέρμα πάνω στο βλόγκ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ γράμματα)
 • ο συγκάτοικος του συγγραφεύ, Παύλος, που εκτελεί και χρέη οδηγού
 • ο φίλος του συγγραφεύ και του συγκάτοικου του συγγραφεύ, Μήτσος, ο οποίος πάμπολες πολλές φορές του δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσει τον έρωτα με κάποια γκόμενα, αλλά πάντα κάτι κουλό του τυχαίνει και «δεν» (εξού και η κλασική ατάκα, κάθε φορά που διηγιόμαστε μια ιστορία του, η οποία κλείνει πάντα με τη φράση «…και πάλι δε γάμησε»)
 • στενός (περίπου Small με XSmall) φίλος εκ Ιωαννίνων των συγγραφεύ και συγκατοίκου, βαπτισθείς Κώστας, Αρειανός στο επάγγελμα (Άρης μέχρι αηδίας όμως…)
 • η «είναι-δεν είναι» κοπέλα του στενού φίλου Κώστα των συγγραφεύ και συγκατοίκου, Μαρία, διδάσκαλος στην ακριτικήν Κέρκυρα
 • ο δεύτερος Παύλος της παρέας
 • η κοπέλα του δεύτερου Παύλου της παρέας
 • η κοπέλα του συγκάτοικου του συγγραφέα
 • ντήλι το καντήλι, που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι

Καταρχήν θέλω να σας εκμυστηρευτώ ένα μεγάλο μυστικό, και ελπίζω να το κρατήσετε κρυφό. Δεν είμαι ούτε Ελληνάρας, ούτε παρακολουθώ τις εκπομπές του Λιακόπουλου (καλά, καμιά φορά τις βλέπω, όπως επίσης και «ειδήσεις » στο STAR), αλλά αυτό που θα σας πω είναι εξακριβομένο, και έχω και αποδεικτικά στοιχεία: o Batman είναι Έλληνας! Όσοι δε πιστεύετε μπορείτε να δείτε τις ακολουθες εικόνες, στις οποίες τον αποθανάτισα την στιγμή που πηγαίναμε Βόλο. Προφανώς στο φορτηγάκι μέσα υπάρχει το batmobile. Αλλά καλά ότι είναι έλληνας, το δέχομαι (εφόσον το είδα με τα ίδια μου τα μάτια), αυτό που δε μπορώ να καταλάβω τι δουλειά είχε στο Βόλο (σημείωση: το «Μεταφορές» στο πλάι του φορτηγού προφανώς και είναι για ξεκάρφωμα)…

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Πηγαίνοντας που λέτε στον Βόλο περάσαμε και απο τα Τέμπη και κάναμε μία ολιγόλεπτη στασή. Τώρα, κοιτάξτε την επόμενη φωτογραφία και πείτε μου αν καταλαβαίνεται ότι καταλάβαμε και μεις:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Η πινακίδα μας προειδοποιεί ότι τριγύρω υπάρχει Αστυνομία (προσοχή!) γιαυτό μην αφήνετε τα πολύτιμα σας αντικείμενα στα αυτοκίνητα σας (ή «στα αυτιά σας», όπως πρωτοδιάβασα βιαστικά) γιατί μπορεί να σας τα πάρει η Αστυνομία. Έ ρε αθάνατη ελληνική αστυνομία με τις ταμπέλες σου…

Ακολουθεί αναμνηστική φωτό στην αερογέφυρα μήκους 8 χιλιομέτρων των Τεμπών (από αριστερά <– προς τα δεξιά –>: κώστας, παύλος 1, μήτσος, κάποιος αντικειμενικά πανέμορφος και πανέξυπνος που μου διαφεύγει το όνομα του, παύλος 2, και μισό μέτρο παρακάτω η πανύψηλη Μαρία)

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Και μία πολύ ρομαντική (?!) φωτογραφία πάνω από τον ποταμό Δούναβη:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Φεύγοντας από τα τέμπη είπαμε να πάρουμε και κάνα κάστανο (να σημειωθεί πως είχε υπερβολικό κρύο -άσχετο) από το ζευγαράκι της επόμενης φωτογραφίας, που για πουλήσουν κάστανα ισορροπούν πάνω στην αντισεισμική αυτή εξέδρα-μαγαζί-κατάστημα (από πίσω τους υπάρχει γκρεμός):

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Και μετά πολλά πολλά φτάνουμε στο επιτέλους Βόλο! Και όταν λέω πολλά πολλά εννοώ και τα διόδια: 3 διόδια περάσαμε για να πάμε Θεσσαλονίκη – Βόλο, τουτέστιν 6 ευρώ να πας και 6 να γυρίσει = 12 ευρώπουλα στο χαλαρό.

Τσιπουράδικο Ιωλκός ο προορισμος μας, δίπλα στη θάλασσα, φοβερό, με απίστευτους μεζέδες. Και για να τιμήσουμε και τα τοπικά προιόντα παραγγέλνουμε τσίπουρο Θεσσαλικό (αρκετά καλό). Στη φώτο ο Μήτσος μας δίνει ένα hint γιατί πάντα οι ερωτικές ιστορίες του καταλήγουν «…και πάλι δε γάμησε»:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Και για να αποκαταστήσω την τιμή του, ο Μήτσος προφανώς σχολιάζει το μέγεθος του μπουκαλιού, καθότι πολύ γερό και δυνατό ποτήρι (βάλε νεροχύτης να ‘σαι μέσα) ξενέρωσε με τα μπουκαλάκια. Μία γεύση από τους πρώτους μεζέδες βρίσκεται κάτωθεν του Μήτσου: χταποδάκι και κάτι-σαν-κεφτεδάκια με παράξενη γεύση, που στην αρχή σου φαίνονται πολύ ωραία, αλλά στη συνέχεια σου αφήνουν μία γεύση…εμετού! Εξού και η ονομασία που τους δώσαμε: εμετοκεφτέδες (πλάκα πλάκα, 3 τέτοια τα έφαγα, που δε μ’ άρεσαν κιόλας…).

Ε, και σαν καλή παρέα που σέβεται τον εαυτό της, ξεκινήσαμε και με ένα κλασικό πατροπαράδωτο τσούγκρισμα των ποτηριών. Παύλος 2, Γεωργία, Κώστας, Μαρία, Μίνα, το χέρι του Παύλου 1…

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

και ο φωτογράφος-συγγραφέας μόνος του (με ένα ίχνος ξυνισμένου -μου φαίνεται?- χαμόγελου):

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Σπάροι και καραβίδες περίμεναν μαρτυρικά (κρατήστε προσωρινά στο μυαλό σας ότι, εκτός απο τους 3 εμετοκεφτέδες και το χταπόδι, έφαγα και 3 σπάρους και 3 καραβίδες):

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Ο Κώστας για πρώτη φορά στη ζωή του τρώει (=παλεύει με τις) καραβίδες. Μετά από πολύωρη μάχη τελικά τα κατάφερε. Κάτω, μία απο τις μάχες που έδωσε (η συγκέντρωση και η αυτοκυριαρχία του είναι εμφανής)

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Άλλος ένας από τους μεζέδες (βάλτε και ένα από αυτά στο άθροισμα, με φούλ μανιτάρια και πιπεριά, καθότι οι υπόλοιποι τις παρέας δε τα τίμησαν τα μανιτάρια):

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Γαμώτο δεν έχω φωτογραφία με τις καβουροδαγκάνες! Που ήταν τέλειες! Απο τους καλύτερους μεζέδες που έχω φάι (έ, βάλτε και καμιά 4-5 από αυτούς).

Στους μέζέδες που ακολούθησαν ήταν και το πλοκάμι από το γιγαντιαίο χταπόδι. Φυσικά η Μαρία με το που είδε το μακρουλό αυτό πράμα ενστικτωδώς πήγε να … δε το λέμε φαίνεται:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Κάπου μετά από αρκετές ώρες (στό άθροισμα που είχατε μέχρι στιγμής βάλτε ζαμπονοκασεροπιτάκια, ψωμάκια ξεροψημένα με λιωμένα τυριά από πάνω και ένα μπουγιουρντί, φτάνει, μου τρέχουν ήδη τα σάλια) και αρκετά τσίπουρα, τα έβλεπα κάπως έτσι:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Και κάπως έτσι ήταν στην πραγματικότητα (27 μπουκαλάκια, 5 άτομα):

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Α, μετά πήγαμε σε μία πολυ ωραία μπυραρία, Groove λέγονταν, και είχε μια ωραία καστανή σερβιτόρα. Είμαστε 1ο όροφο, αραγμένοι στις μαξιλάρες μετά από το φαγοπότι, χαλλλλαρά σαλλλονικιώτικα, και αυνανιζόμαστε λεκτικά μέχρις εκεί που δεν πάει ο νους σας (όχι από κεί, από την άλλη).

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Εδώ ο Πάυλος και η κοπέλα τους (βασικά τις κοπέλες απο πίσω πήγα να βγάλω αλλά μου κορδώθηκαν αυτοί, τι να κάνω, να μή τους βγάλω?):

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

…και η κοπέλα μου για το υπόλοιπο της βραδιάς:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Amstel Pulse το όνομα της, ξανθιά, τέλειες αναλογίες. Και, γιατί να το κρύψωμέν άλλωστε, πήγα με δύο τέτοιες εκείνο το βράδυ (είναι να μη με πιάσει το ερωτικό μου…).

Ενώ όλοι είχανε πιάσει κουβέντούλα και φιλάκια, χαδάκια, χαχαχα, χουχουχου, σαλιαρίσματα, ζουζουνιές, γκουχ-γκουχ, με τις κοπέλες τους (Παύλος-Μίνα, Παύλος-Γιωργία, Κώστας-Μαρία) εγώ με το Μήτσο πιάσαμε συζήτηση με τις δικές μας κοπέλαι:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Ε, είπαμε να πιούμε και ένα ποτηράκι για το καλό:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Ε και φυσικά μετά από όλα αυτά, η επόμενη φωτογραφία είναι φυσικό επακόλουθο (δε μπορώ να πω ότι αισθάνομαι και πολυ υπερήφανος για την παρακάτω φωτογραφία, ούτε και ο Μήτσος που είναι δίπλα μου, όπως φαίνεται):

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Και τελικά φύγαμε να πάμε στα αμάξια. Στο δρόμο βρήκαμε και μια πρώην του Παύλου 2, η οποία είχε φάει παλιά τρελό κόλλημα μαζί του, και μας έπρηξε να τους βγάλουμε μία φωτογραφία μαζι:

Κάντε κλικ για μεγενθυνση

Στα αμάξια που λέτε (2 αμάξια είχαμε) μας περίμενε μία ευχαρίστη έκπληξη: ο Άι Βασίλης είχε περάσει λίγο νωρίτερα και μας είχε αφήσει από ένα δωράκι στον καθένα -μία κλήση για παράνομο παρκάρισμα! Τέλεια!

Και φτάνουμε στον επίλογο: έχετε ακόμα στο μυαλό σας ότι έφαγα και ήπια ε? Ε ξεκινάμε να γυρίσουμε, και κάπου στα μέσα είχα «ανακατευτεί» για τα καλά (αποδεδειγμένα από το φαί). Και σας ρωτώ: εσείς με τόσο φαί δε θα είχατε ανακατευτεί? Ναι ε? Δε ρωτάω το Μήτσο, ο οποίος έφαγε τα ίδια με μένα στο μαγαζί (εγώ έσκασα μετά), απτόητος στη συνέχεια χτύπησε ένα πεινιρλί, και αφού γυρίσαμε Θεσσαλονίκη βγήκε και ήπιε και 2 ποτά. Ε, τί να πω, respect!

Και μη ξεχνιόμαστε, καλή χρονιά, υγεία, και να τελειώσει η καταραμένη εξεταστική να πάμε καμιά εκδρομούλα.

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Γιάννενα - Εκδρομές. Bookmark the permalink.

9 Responses to Εκδρομή στο Βόλο – 29/12/2006

 1. Ο/Η Nemertes λέει:

  Εγώ ξέρεις τι διάβασα στην ταμπέλα της αστυνομίας έτσι; Προσέχετε τα… απαυτά σας!

  Άντε καλή μας χρονιά!

 2. Γιατί, να μη τα προσέχουμε αυτά? Αυτά και αν είναι πολύτιμα αντικείμενα!

 3. Ο/Η MaYaMaYa λέει:

  ετσι, έτσι…μια χαρά σας βρίσκω! Πάντα τετοια μεζεδοσκαρφίσματα και εις υγείαν με εκείνη την «τοσοδούλα» κουπίτσα…σέλω και εγω μια τετοια για καφέ!!!!!!

  περασα να πω μια καημερα γιατι με το διάβασμα…αστα να πάνε!

  φιλιά, καλά κουράγια σε όλα τα ταλαιπωρα που διαβάζουν!

 4. Δεχόμεθα με ιδιαιτέρα χαρά τις ευχές κουράγιου που μεταφέρεις σε όλα τα ταλαίπωρα που διαβάζουν.

  Μάλλον πρέπει να κλείσω αυτόν τον διάολο που λέγεται ιντερνέτ για να καταφέρω να διαβάσω, όλο βόλτες στα blogs κάνω.

  Αυτό ήταν, το πήρα απόφαση. Κλείνω το ίντερνετ για να διαβάσω. Μάλλον.

 5. Ο/Η MaYaMaYa λέει:

  αυτό το μάλλον μας τρώει όλους!…τρανό παράδειγμα εγώ!

 6. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ λέει:

  Την επομενη φορα που θα καθησετε σε τσιπουραδικο στο βολο να επισκεπτειτε τον «Μποκο», τσιπουραδικο στη νεα ιωνια (προαστιο του βολου) και να παραγγειλετε μεδεδες με τσιπουρο «βρυσσα» με γλυκανισο. Δεν θα το μετανιωσετε, πιστεψε με….

 7. Ο/Η Στέφανος λέει:

  Δύο πολύ ωραία τσιπουράδικα στην παραλία του Βόλου είναι ο «Παπαδής»(απέναντι από το λιμάνι) και ο «Μονοσάνδαλος»(δίπλα στην εκκλησία του Αγ.Κωνσταντίνου 800 μέτρα από το λιμάνι). Καλή τσιπουροκατάνυξη….

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s