Ποιους εξυπηρετούν άραγε τα επεισόδια?! Ε, Φανταστική Φασιστική Κυβέρνηση?

Το κόλπο λειτούργησε άψογα. Κυβέρνηση, εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, σε μία άριστη οργάνωση του εγκλήματος, κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο τους: να νομίσει η κοινή γνώμη πως για όλα φταίει το άσυλο, πως οι φοιτητές που κάνουν καταλήψεις είναι κουκουλοφόροι που σπάνε μαγαζιά και αυτοκίνητα, πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προωθηθούν άμεσα, πως το άρθρο 16 πρέπει να αναθεωρηθεί.

 • Οι κουκουλοφόροι της κυβέρνησης βγαίνουν από τα αμάξια της ΕΛ.ΑΣ. και αρχίζουν να σπάνε ότι βρουν μπροστά τους. Δημιουργούν καταστροφές παντού. Καμμένα αμάξια, βιτρίνες, μαγαζιά. Πρώτος στόχος επιτεύχθει. Μετά έπρεπε να προσπαθήσουν να μπουν στα μπλοκ των φοιτητών, ώστε να φανεί οτι οι φοιτητές είναι αυτοί που προκαλούν τα επεισόδια. Δε τα κατάφεραν, οι φοιτητές περιφρουρούσαν καλά τα μπλοκ τους και δε κατάφεραν να μπουν. Στο τέλος οι κουκουλοφόροι έπρεπε απλά να μπουν στο πολυτεχνείο, και να συνεχίσουν να δημιουργούν επεισόδια, για να φανεί ότι το πολυτεχνείο υποθάλπτει εγκληματίες, οι οποίοι θα είχαν συλληφθεί αν δεν υπήρχε το άσυλο.
 • Τα κανάλια χθες δείχνανε μόνο τις καταστροφές. Μόνο. Δημιουργούσαν ένα κλίμα πανικού του στυλ: «οι κουκουλοφόροι ρημάζουν τις περιουσίες μας». Αν είδε κανείς σε κανένα κανάλι τα αιτήματα της πορείας να μου το πει. Τίποτα. Μόνο καταστροφές, και μία εντύπωση πως αν δεν υπήρχε το άσυλο, θα μπαίνανε οι αστυνομικοί μέσα στο πολυτεχνείο και θα τους συλλαμβάνανε. Λες και τα επεισόδια γίνονταν μέσα στο πανεπιστήμιο, λες και δε μπορούσαν να τους συλλάβουν έξω, λες και δε μπορούσαν να είχαν πάρει κατάλληλα μέτρα. Λες και δε μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο (το άσυλο άρεται αυτόματα σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις, για όσους δε το ξέρουν).
 • Οι εφημερίδες σήμερα παίξανε και αυτές το ρόλο πάρα πολύ καλά. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Όλες τους. Ανεξαιρέτως. Όλες σήμερα είχαν πρωτοσέλιδο τις καταστροφές. Τις καταστροφές που προκλήθηκαν εξαιτίας της πορείας. Εξαιτίας των φοιτητών, που κατα τ’ άλλα «προσπαθούν να μας πείσουν πως μάζονται για την παιδεία». Ποιον πάτε να κοροιδέψετε ρε φοιτητές? Αφού κάνετε «πλαστές καταλήψεις με μειοψηφίες» (όπως έλεγε και η κωλοφυλλάδα «Αδέσμευτος», που είχε «καταγγελία της ΔΑΠ με στοιχεία», αλλά κάπου χάσανε τα στοιχεία και δε τα βρίσκαν μετά…). Και φυσικά όλες κατέληγαν, έμμεσα ή άμεσα, στο συμπέρασμα πως για όλα φταίει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Και αφού δούλεψε όλο το κόλπο καλά, αφού οργάνωσαν τα πάντα και στρέψανε την κοινή γνώμη κατά των φοιτητών και του ασύλου, έρχεται ο Ρουσόπουλος, με τον λόγο που είχε γράψει πριν μία βδομάδα περί ασύλου (γιατί απο τότε ήταν συμφωνημένα όλα αυτά) και βάζει το κερασάκι στην τούρτα, σφραγίζοντας το μεγαλειώδες αυτό έργο. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.

Δε πρόλαβε να καταχωρηθεί στη βάση το προηγούμενο μου post που σημείωνα το πασιφανές, ότι οι εφημερίδες οδηγούν την κοινή γνώμη να πιστέψει πως για όλα φταίει το άσυλο, σημειώνοντας μάλιστα πάνω στα πρωτοσέλιδα τις προτάσεις τους και πως οδηγούσαν το ναναγνώστη όταν έρχεται ο Ρουσόπουλος και με επιβεβαιώνει απόλυτα. Ούτε συμφωνία να είχαμε κάνει ντε. Ούτε ο προφήτης Λιακόπουλος να ήμουνα, ούτε να μου τα είχα πει ο +Γέροντας+ (υπάρχουν στο βιβλίο «Ο Καιρός Γαρ Εγγυς 2», διαβάστε το). Έλεγα πως στρέφουν την κοινή γνώμη κατά του ασύλου, πως φαίνεται από τα πρωτοσέλιδα, και τσούπ! βγαίνει ο Ρουσόπουλος και τι λέει?! «Με αιχμή το πανεπιστημιακό άσυλο, προωθούνται άμεσα οι αλλαγές στην Παιδεία». Διαβάστε παρακάτω τμήμα του άρθρου του in.gr:

«Με αιχμή το πανεπιστημιακό άσυλο, προωθούνται άμεσα οι αλλαγές στην Παιδεία» 18/01/07

Απαντώντας στις επικρίσεις με αφορμή τα επεισόδια της Τετάρτης στο Πολυτεχνείο, η κυβέρνηση προωθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία, που περιλαμβάνουν και το πανεπιστημιακό άσυλο, για το οποίο επισημαίνει ότι «παρατηρείται κατάχρηση».

Συγκεκριμένα, την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει, σύντομα, τον διάλογο για τις αλλαγές στην Παιδεία, προκειμένου το σχετικό νομοσχέδιο να προωθηθεί στη Βουλή, αποκάλυψε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί διάλογο για εύλογο χρονικό διάστημα και ο διάλογος αυτός πραγματοποιήθηκε. (!!!!) (σσ: ο δαίμονας του τυπογραφείου χτύπησε το Ρουσόπουλο, όπου «διάλογος» βάλτε «μονόλογος». Τα είπαν εκεί μεταξύ τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα συμφώνησαν, όλα οκ. Σιγα μη ρωτήσουν και τους φοιτητές και τους πολίτες…Αυτό θα πει διάλογος)

Μάλιστα, με αφορμή τις συμπλοκές ταραξιών με άνδρες των ΜΑΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «παρατηρείται κατάχρηση του ασύλου».

«Η κυβέρνηση έχει ευθαρσώς δηλώσει την ανάγκη αναμόρφωσης του τρόπου αντιμετώπισης του πανεπιστημιακού ασύλου, έτσι ώστε και το άσυλο να μη θιγεί, αλλά και να μη γίνεται χρήση – κατάχρηση του ασύλου για να προβαίνουν ορισμένοι σε εγκληματικές ενέργειες» υπογράμμισε ο κ.Ρουσόπουλος.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Είδαμε αστυνομικούς να γίνονται θύματα επίθεσης με βόμβες μολότωφ, που προφανώς κατασκευάστηκαν μέσα στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Πρόκειται περί μιας ιδιότυπης αντίληψης που αναφέρεται στο πανεπιστημιακό άσυλο, ως προς το οποίο υπάρχει μια απόλυτη αντιστροφή εννοιών. Ασυλο υπάρχει για να υπάρχει ελευθερία της σκέψης κι όχι για να κατασκευάζονται βόμβες μολότωφ».

Καλά, ακούτε τι λέει η κυβέρνηση?! Να καταργήσουν το άσυλο, γιατί ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΛΟΤΩΦ! Αυτό κάνουμε! Αυτό κάνουν στις καταλήψεις οι φοιτητές! Να το καταργήσουμε λοιπόν, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΛΟΤΩΦ! ΚΑΛΑ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ, ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ? ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ «ΠΡΟΦΑΝΩΣ» ΜΟΛΟΤΩΦ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ? Γιατί φυσικά, δε μπορεί κάποιος να κάνει σπίτι του μολότωφ. Άκουσα ότι στις καταλήψεις τις φτιάχνουνε τις μολότωφ, κάτι αλήτες φοιτητές, αυτοί που ψηφίζουν και τις καταλήψεις. Και ο γελοίος συνεχίζει:

«Αναφορικά με την τοποθέτηση του Πρύτανη του ΕΜΠ ότι εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος υπάρχει μια εστία υπό κατάληψη, η οποία ενδεχομένως αποτελεί πηγή παράνομων δραστηριοτήτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «υπάρχουν νόμοι που ορίζουν πώς γίνονται οι έρευνες εντός του Πανεπιστημιακού χώρου και, άρα, πρόκειται για ένα θέμα που υπάγεται στην αρμοδιότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των πρυτανικών αρχών».

Όσον αφορά στην καταγγελία πανεπιστημιακού καθηγητή, σύμφωνα με την οποία κουκουλοφόροι κατέβηκαν από όχημα της ΕΛ.ΑΣ. και αναμίχθηκαν με τους υπόλοιπους νεαρούς ταραξίες, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στον εισαγγελέα» και παρατήρησε ότι «αν υπήρχε τέτοιο περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας, θα το είχαμε δεί στις οθόνες μας».

Ποιες οθόνες σας ρε ηλίθιε? Αυτές που δείχνουν ΜΟΝΟ τις καταστροφές των κουκουλοφόρων σας? Αυτές που δείχνουν τα κανάλια, που εσείς τους είπατε να δείχνουν ΜΟΝΟ τα επεισόδια, για να φαίνεται τι καταστροφικό είναι το άσυλο, και πως πρέπει να καταργηθεί? Αυτές τις οθόνες λες?!

Οταν ο κάμεραμαν έχει εντολές να δειχνει μόνο τα επεισόδια, δείχνει μόνο τα επεισόδια. Και να είχε καταγράψει το περιστατικό αυτό, θα το είχε σβήσει, για να μην κανει αύριο ρεπορταζ στο Τηλεφώς.

Να σου θυμίσω ότι οι οθόνες σου δε δείχναν τίποτα και με το περιστατικό που οι μπάτσοι σου δείρανε τον άμοιρο τον κύπριο φοιτητή? Να σου θυμίσω ότι έλεγε ο μαλάκας ο Μπαλάσκας ότι «ο φοιτητής έπεσε στη ζαρτινιέρα»?

Και να σου θυμίσω πως αν δεν υπήρχε εκείνο το σωτήριο video που κάποιος περαστικος τράβηξε, εσύ ο ίδιος θα έβγαινες και θα υποστήριζες πως «Όντως ο φοιτητής έπεσε σε ζαρτινιέρα, αλλιώς θα το δείχνανε οι κάμερες μας«.

Να σου θυμίσω και ένα παλαιότερο περιστατικό, όχι πολύ παλιο, τον Νοέμβρη που μας πέρασε, όπου ένας άλλος καθηγητής μιλούσε για Συμμετοχή κρατικών αρχών στην πρόκληση των επεισοδίων? Ήταν παρον ο άνθρωπος και το είδε με τα μάτια του. Το ξεχάσατε και αυτό? Τι να έγινε άραγε? Αλλά δεν ήταν εκεί «οι οθόνες σας ε«? Δείχνανε τις καταστροφές, σωστά.

Μακάρι να τράβηξε κάποιος ρε γελοίε Ρουσόπουλε το χθεσινό περιστατικό, με τους κουκουλοφόρους σας να βγαίνουν από τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. να γίνεις πιο ρόμπα από όσο έχεις γίνει μέχρι τώρα (αν και δε πιστεύω να γίνεις πιο ρόμπα)

«υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στον εισαγγελέα»: ποιον εισαγγελέα?! Γιατί αυτός δεν είναι δικός σας?!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει μιλήσει για πολιτική εμπλοκή κομμάτων της αριστεράς» όσον αφορά στη δράση των ταραξιών.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη ερωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας (Μέγας Φασίστας), μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε ερώτηση γιατί δεν έγιναν συλλήψεις, ο κ. Πολύδωρας απάντησε πως «η Αστυνομία και επιχειρησιακά κάνει καλά τη δουλειά της».

Φυσικά και έκανε καλά τη δουλειά της. Αφού είχαν εντολές να μη συλλάβουν κανέναν, πες το. Αφού η δουλειά της ήταν να δημιουργήσει αναταραχές, να βγούν οι δικοί σας κουκουλοφόροι και να τα σπάσουν, να φανεί σαν αιτία το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν ήταν δουλειά τους να κάνουν καμία σύλληψη. Ποιους να συλλάβουν άλλωστε, τους συναδέλφους τους?!

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης τόνισε ότι η αστυνομία προσπαθεί για το καλύτερο και θα πρέπει οι κοινωνικές ομάδες να περιφρουρούν τις πορείες τους και να μην «επιτρέπουν κουκουλοφόρους». Επισήμανε, δε, ότι μετά τη δικτατορία στις διαδηλώσεις όλοι έδειχναν το πρόσωπό τους, καθώς «ο κουκουλοφόρος θεωρείτο προβοκάτορας».

Τι λες ρε Μειμαράκη και συ? Οι ομάδες περιφρουρούσαν βέλτιστα τα μπλοκ τους, κανένας κουκουλοφόρος σας δε κατάφερε να μπει στα μπλοκς των διαδηλωτών. Οι κουκουλοφόροι σας βγήκαν από τα αμάξια της ΕΛ.ΑΣ, τα σπάσαν όπως τους είχατε πει, και μετά πήγαν στο πολυτεχνείο όπως τους έιχατε πει, ώστε να βγεί μετά ο αρχιμαλάκας Ρουσόπουλος καινα κάνει τις δηλώσεις περί ασύλου. Όλα δούλεψαν τέλεια.

Πληροφορίες που μετέδωσε το Mega αναφέρουν ότι έντονες είναι οι πρώτες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στην είδηση για την άμεση προώθηση των αλλαγών στην Παιδεία και προετοιμάζεται για συλλαλητήρια σε καθημερινή βάση. (πηγή)

Και ακόμα δεν είδατε τίποτα…

(το ποστ γράφτηκε εν βρασμό ψυχής, παίζει να έχει πολλά λάθη, αλλά δε μπορούσα να σκεφτώ τίποτα όταν διάβασα τις δηλώσεις του Φαστιστόπουλου)

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Εκπαίδευση, Πολιτικά, Τσατισμένος, κάμερες. Bookmark the permalink.

7 Responses to Ποιους εξυπηρετούν άραγε τα επεισόδια?! Ε, Φανταστική Φασιστική Κυβέρνηση?

 1. Ο/Η Rocean λέει:

  Μια χαρά τα λες. Το παιχνίδι το έχουν στήσει μια χαρά. Ακόμη και η αναθεώρηση του άρθρου 16 πάνω σε στημένο παιχνίδι είναι. Διάλυση-διαπόμπευση της Δημόσιας παιδείας για να φέρουμε από την πίσω πόρτα την ιδιωτική.

 2. Το θέμα Rocean είναι πόσοι έχουν την κριτική ικανότητα να το καταλάβουν, και πόσοι από αυτούς που δεν την έχουν είναι διατεθειμένοι να το δεχτούν.

 3. Παράθεμα: ΠΑΣΠ - "Εσωτερικές Οδηγίες" και Τραμπουκισμοί! « Γιώργος Μαργαρίτης

 4. Ο/Η πρεζα tv λέει:

  Ολα ειναι τοσο καλα οργανωμενα και σχεδιασμενα,ωστε να λειτουργουν παντα με το μερος τους.

 5. Ο/Η Stathis λέει:

  αυτοι οι κουκουλοφοροι πως γινεται και ενεργουν όλως τυχαίως για τοι συμφέρων της κυβερνησης?

 6. @Πρέζα tv,
  γνωστό πλέον το κόλπο.

  @Stathis,
  γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει «τυχαίως».

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s