Πορεία στα Ιωάννινα 31-1-2007, διάλογος με δακρυγόνα

Ιωάννινα, Τετάρτη 31-1-2007.

Μετά από απόφαση του συντονιστικού καταλήψεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φοιτητές μαζί με καθηγητές και πολίτες κάνουν πορεία, η οποία καταλήγει στην Νομαρχία.

Αίτημα τους να αναρτήσουν ένα πανό στην Νομαρχία με τις αποφάσεις των συνελεύσεων τους και να ενημερώσουν τους πολίτες.

Οι φοιτητές ζητούν από το Νομάρχη να αναρτήσουν το πανό. Ο Νομάρχης Καχριμάνης, γνωστός δεξιός (δε πάει πιο δεξιά, πιστέψτε μας), αρνείται να αφήσει τους φοιτητές να αναρτήσουν το πανό, κλειδώνοντας την πόρτα της νομαρχίας και απαγορεύοντας στους φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο. Μάλιστα οι αρμόδιοι δε δέχονται καν να μιλήσουν στους φοιτητές, αρκούνται στο να τους κλείσουν την πόρτα στα μούτρα (αυτή είναι η πρώτη ερμηνεία του διαλόγου). Να τονίσουμε ότι πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναρτηθεί πανό στην Νομαρχία, και επί του ίδιου Νομάρχη. Απλά τώρα βρήκε την ευκαιρία ο Νομάρχης να αποκαλύψει τη φασιστική του φύση, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως οι συγκυρίες είναι τέτοιες όλοι θα παίρνανε το μέρος του, καθώς έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα που θεωρεί τους φοιτητές αλήτες. Έτσι όλοι θα υποστήριζαν τον «καλό» μας Νομάρχη.

Στο χώρο της Νομαρχίας εμφανίζονται ξαφνικά, χωρίς κανένα λόγο, τα «σκυλάκια» της δεξιάς, που προστατεύουν τον καλό δεξιό νομάρχη: διμοιρίες από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, έτοιμα για «διάλογο» με τους φοιτητές.

Ο Νομάρχης δεν δέχεται καν να μιλήσει με τους φοιτητές. Μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί (γύρω στο 0:55) πως τα παιδιά λένε: «αν μπορεί ας έρθει κάτω ο Νομάρχης να μας μιλήσει…» και η απάντηση είναι να τους κλείσουν την πόρτα στα μούτρα. Ευτυχώς υπάρχουν και τα video, κ. Νομάρχα.

Στην απεγνωσμένη προσπάθεια να ανοίξουν την πόρτα, οι φοιτητές σπάνε τα τζάμια της Νομαρχίας για να καταφέρουν να ανοίξουν την πόρτα και να κρεμάσουν το πανό. Δεν υπήρχε καμία διάθεση ούτε να καταστρέψουμε τη Νομαρχία, ούτε κανένα άλλο κτίριο. Ούτε και ήταν προαποφασισμένο. Όταν όμως ενώ κάνεις χρόνια πορείες βλέπεις για πρώτη φορά ΜΑΤ μπροστά από την Νομαρχία (μήπως άραγε για να φανεί ότι είμαστε επικίνδυνοι?!), όταν ενώ έχεις κρεμάσει πάρα πολλές φορές πανό στην Νομαρχία, ξαφνικά ο Νομάρχης για πρώτη φορά αρνείται να ανοίξει την πόρτα και να αφήσει τους φοιτητές να αναρτήσουν ένα πανό με τα αιτήματα τους, να δείξουν ότι αυτή η πόλη δε κοιμάται αλλά παλεύει, και έχει αιτήματα που διεκδικεί, κλειδώνοντας την πόρτα και αρνούμενος να μιλήσει στους φοιτητές, ε τότε κάτι βρωμάει στην όλη υπόθεση. Και η βρώμα έρχεται από τα δεξιά…

Λίγο μετά τα μπλε «ντόπερμαν» της δεξιάς ανοίγουν «διάλογο» με τους φοιτητές, εξηγώντας τους πως δε πρέπει να σπάμε την πόρτα της νομαρχίας, χρησιμοποιώντας σαν ακράδαντα επιχειρήματα τα ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ.

Όσους φοιτητές είδατε στο video να επιτίθενται στα ΜΑΤ, είναι οι ίδιοι που πριν δέκα λεπτά κάνανε ειρηνική πορεία. Και που δεν είχαν ιδέα ότι θα έφταναν σε σημείο να επιτίθενται στα ΜΑΤ. Δεν υπήρχαν «γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι». Όσοι έχουν καλύψει τα πρόσωπα τους είναι επειδή έχουν ριφθεί χημικά, των οποίων η εισπνοή είναι επικίνδυνη για την υγεία, δεν υπάρχει κανένας κουκουλοφόρος. Κανείς δεν είχε σκοπό ούτε να παίζει πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, ούτε να αναπνέει χημικά. Όταν όμως βλέπεις ότι σε αντιμετωπίζουν με δακρυγόνα λες και είσαι εγκληματίας ενώ απλά θέλεις να ακουστεί η φωνή σου, όταν βλέπεις ότι παν να φιμώσουν την φωνή σου με τα ΜΑΤ, τότε δεν έχεις άλλη λύση. Όταν σου φέρνουν τα ΜΑΤ για «διάλογο», τότε και συ πρέπει να «μιλήσεις»…

Σε αυτούς που θα σκεφτούν «Μήπως ο φασίστα Νομάρχης είχε δίκιο για τη ρίψη δακρυγόνων», να σας υπενθυμίσω απλά πως όλα θα είχαν τελειώσει σε 5 λεπτά ΑΝ ο Νομάρχης μας είχε αφήσει, όπως όλες τις προηγούμενες φορές, να μπούμε και να αναρτήσουμε το πανό με τα αιτήματα μας. 5 λεπτά υπόθεση ΑΝ μας είχε αφήσει να ανέβουμε να αναρτήσουμε το πανό, ούτε σπασμένες πόρτες ούτε τίποτα. Αλλά όπως φαίνεται όλα ήταν προαποφασισμένα…

Ο λόγος λοιπόν που ήταν κλειστή η πόρτα και προυπήρχαν τα ΜΑΤ, χωρίς να υπάρχει λόγος ύπαρξης των ΜΑΤ εφόσον ΠΟΤΕ δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο στα Γιάννενα, ήταν για να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα για τους φοιτητές στους πολίτες, οι οποίοι πολίτες βλέποντας τα ΜΑΤ σου λένε «Για να είναι αυτοί εδώ, θα ρθουν πάλι αυτοί οι αλήτες και θα τα σπάσουν. Καλά κάνουν και φέρνουν τα ΜΑΤ να προφυλάξουν τη δημόσια περιουσία μας, αλήτες φοιτητές». Δίνουν δηλαδή στον κόσμο την εντύπωση πως είμαστε αλήτες και επικίνδυνοι για την δημόσια περιουσία. Και φυσικά βοηθάνε και τα ΜΜΕ (μόνο 1 τοπική εφημερίδα δεν είναι δεξιά εδώ στα Γιάννενα) που δείχνουν τις εικόνες των «βανδαλισμών» και των «αλητών φοιτητών» που το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν καταλήψεις «για να χάσουν μάθημα» και να καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους:


Η επιθετική στάση των φοιτητών ήταν εμφανής καθόλη τη διάρκεια της πορείας…


Για να σας προφυλάξει ο Νομάρχης από τους «επικίνδυνους φοιτητές»
(βλέπε άνωθεν εικόνα), έφερε τα καλά μας ΜΑΤ μπροστά στην Νομαρχία.
Μόνο για την ασφάλεια σας… (ατάκα από παλαιότερες «ένδοξες» εποχές,
που μάλλον νοσταλγεί ο Νομάρχης)

Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματα των φοιτητών για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Αυτός είναι ο διάλογος που υποσχέθηκε η κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Καταστολή κάθε μορφής αντίδρασης με ξύλο, ΜΑΤ και δακρυγόνα. Διάλογος = Δακρυγόνα.

Απλή η λύση: όταν διαμαρτύρεται ο λαός, βίαιη καταστολή, χρήση των ΜΜΕ για υποβάθμιση των διαμαρτυριών, φίμωση όσων λένε την αλήθεια. Και κλείνω με ένα πολύ όμορφο video, χαρακτηριστικό του «διαλόγου» που υπόσχονται οι κυβερνήσεις:


Φυσικά και υπάρχει Ελευθερία Λόγου στην Ελλάδα…

—————————————————————————————-
EDIT 12/2/2007 : Στο λινκ αυτό υπάρχουν τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων.

Ο Ηπειρωτικός αγών, η μοναδική μη-δεξιά εφημερίδα (φυσικά αυτό μπορεί να σημαίνει και ΠΑΣΟΚικη, αλλά ήταν η μόνη που αναφέρθηκε σωστά στο θέμα), κλείνει ως εξής:

Το αποτέλεσμα; Μια υπόθεση η οποία θα μπορούσε να έχει τελειώσει στο λεπτό εάν ο νομάρχης έδειχνε ψυχραιμία και δεχόταν το αίτημα των φοιτητών, κατέληξε στη μόλις δεύτερη ρίψη δακρυγόνων στα Γιάννενα, μετά το 1994. Κοντά σε αυτά, η νομαρχιακή αρχή χρεώνεται πολιτικά την απαράδεκτη και «συμβολική» εικόνα των ΜΑΤ να βγαίνουν μέσα από δημόσιο κτήριο και να ραντίζουν τους πάντες σε ώρα αιχμής. Η κατάσταση ήταν ήδη τεταμένη, καθώς διαδηλωτές και νομάρχης έχουν ανοίξει μια ιδιότυπη κόντρα από το περσινό καλοκαίρι. Τότε, στο τέλος και πάλι ενός εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου οι φοιτητές είχαν φτάσει μέχρι το γραφείο του νομάρχη, ζητώντας να κρεμάσουν (και πάλι) πανό. Ο νομάρχης τότε συγκρατήθηκε την τελευταία στιγμή από υπαλλήλους της νομαρχίας αφού είχε κινηθεί (σ.σ. απειλητικά) ενάντια στους φοιτητές, όπως αποκάλυπτε τότε μόνο ο «Ηπειρωτικός Αγών».

Τι λένε τα «Πρωινά Νέα»?

Ήταν μια «άσκηση ετοιμότητος» του πυρήνα των φαντασμάτων του αριστεροαναρχικού ολοκληρωτισμού κατά των θεσμών μιας δημοκρατικής –ευνομούμενης πολιτείας που όσα μειονεκτήματα κι αν έχει, δεν μπορεί ασφαλώς να αμφισβητηθεί από μια χούφτα αλητών με καδρόνια και πέτρες.

Τίτλος της εφημερίδας «Πρωινός λόγος»:

Ομάδα φοιτητών, έσπασε την είσοδο και συνεπλάκη με τα ΜΑΤ ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ

Διαβάστε το στο λινκ και πείτε μου αν αναφέρει πουθενά πως ο Νομάρχης αρνήθηκε να μας δει, πως μας έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα, πως δεν δέχθηκε να μιλήσει. Ωραία δε τα κάνουν να φαίνονται? Οι αλήτες φοιτητές πήγαν και κατέστρεψαν χωρίς λόγο και αιτία την Νομαρχία (που δεν ήταν καν καταστροφή, κάποια σπασμένα τζάμια στην είσοδο που 2 ώρες μετά είχαν φτιαχτεί)…

Και κάτι που ξέχασα να γράψω, και μου θύμισε ο φίλος apotheosis. Μπορεί όταν βλέπετε τις εικόνες μπροστά στη Νομαρχία να νομίζετε πως καταστρέψαμε το κτίριο, «εμείς θα το πληρώσουμε», και «αλήτες» κτλ. Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα, κανείς μας δε νιώθει άνετα που κατέληξαν έτσι τα πράματα, που βλέπει αυτές τις εικόνες. Ήταν μία ακραία περίπτωση, όλοι μας νιώθουμε κάπως ένοχοι και δε θέλουμε να επαναληφθεί. Αλλά πολλές φορές αναγκάζεσαι να φτάσεις σε ακραίες ενέργειες όταν βλέπεις ότι δεν έχεις φωνή, δεν σε ακούει κανένας, ούτε η υπουργός παιδείας, ούτε ο νομάρχης, ούτε τα κανάλια, ούτε οι εφημερίδες, κανένας.

Και προς θεού, δε μιλάμε για καμία καταστροφή της νομαρχίας, αντίστοιχη με αυτές που βλέπετε στην τηλεόραση. Μιλάμε για ένα σπασμένο τζάμι, το οποίο 2 ώρες μετά είχε αλλαχθεί. Τόσο τεράστια καταστροφή.
—————————————————————————————-

Όταν η αστύνομία ανοίγει κεφάλια, και η τηλεόραση κλείνει στόματα, ε τότε μάλλον ήρθε η ώρα…

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Αντίπληροφόρηση, Εκπαίδευση, Τσατισμένος, αστυνομία. Bookmark the permalink.

8 Responses to Πορεία στα Ιωάννινα 31-1-2007, διάλογος με δακρυγόνα

 1. Ο/Η psema λέει:

  Για του λόγου το αληθές, ρίξε μια ματιά στο 7:

  Αρθρο 2. Ακαδημαϊκές ελευθερίες και Πανεπιστημιακό Άσυλο.

  1. Η ακαδημαϊκή ελευθερία στη διδασκαλία και την έρευνα καθώς και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κατοχυρώνεται στα Α.Ε.Ι.

  2. Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης έρευνας.

  3. (α) Όλοι οι εργαζόμενοι στα Α.Ε.Ι. όπως και οι φοιτητές είναι ελεύθεροι να εκφράζονται συλλογικά μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα που διευκολύνονται στη λειτουργία τους από τις Πανεπιστημιακές αρχές.(β) «Η ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στα πανεπιστημιακά όργανα γίνεται για ετήσια θητεία από το φοιτητικό σύλλογο κάθε τμήματος, ο οποίος λειτουργεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού (ν. 1268/1982) είτε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου είτε μέχρι την έγκριση του καταστατικού ως ένωση προσώπων. Μέλη του φοιτητικού συλλόγου μπορούν να είναι όλοι οι φοιτητές του τμήματος, εκτός από εκείνους που έχουν νομίμως διαγραφεί.Η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου από τους φοιτητές του τμήματος και με βάση τον αριθμό των ψήφων που συγκέντρωσε σε κάθε ψηφοδέλτιο, ο καθορισμός από το Δ.Σ. των τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων των φοιτητών στη γενική συνέλευση του τμήματος και στο εκλεκτορικό σώμα που αναδεικνύει τον πρόεδρο τμήματος, τον κοσμήτορα και τις πρυτανικές αρχές, καθώς και στα άλλα πανεπιστημιακά όργανα διενεργείται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών, ορίζονται από το Δ.Σ. του συλλόγου, ακόμη και αν αυτό δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα». ***Το εντός » » εδάφιο β της παρ. 3 του άρθρου 2 αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 79 παρ. 1 εδ. α’ του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ Α’ 165). Σύμφωνα δε με το εδάφιο β’ της παρ. 1 του αυτού ως άνω άρθρου και νόμου ορίζεται ότι: «Αν καθυστερήσει για οποιονδήποτε λόγο η ανάδειξη εκπροσώπων ή η εκλογή μελών του Δ.Σ. ή παραλείψει το τελευταίο να ορίσει εκπροσώπους των φοιτητών, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ.4 του ν.1268/1982».

  4. Για την κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της ελεύθερης επιστημονικής αναζήτησης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αναγνωρίζεται το Πανεπιστημιακό Ασυλο.

  5. Το Πανεπιστημιακό Ασυλο καλύπτει όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι. και συνίσταται στην απαγόρευση επέμβασης της δημόσιας δύναμης στους χώρουςαυτούς χωρίς την πρόσκληση ή άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι., όπως αναφέρεται στη συνέχεια.

  6. (α) Το όργανο αυτό είναι τριμελές και αποτελείται από τον Πρύτανη ή το νόμιμο αναπληρωτή του και ανά ένα εκπρόσωπο του Διδακτικού -Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και των φοιτητών. (β) Ο εκπρόσωπος του Δ.Ε.Π. μαζί με έναν αναπληρωτή είναι μέλη τηςΣυγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των συγκλητικών μελών του Δ.Ε.Π. Ο εκπρόσωπος των φοιτητών μαζί με τον αναπληρωτή του είναι μέλη της Συγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των φοιτητών συγκλητικών. (γ) Το όργανο αυτό αποφασίζει μόνο με ομοφωνία των μελών του. Σεπερίπτωση διαφωνίας συγκαλείται έκτακτα η Σύγκλητος του Α.Ε.Ι. την ίδια μέρα προκειμένου να αποφασίσει σχετικά. Η τελική απόφαση παίρνεται μεπλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των παρόντων.

  7. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι., επιτρέπεται μόνον εφ’ όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

  8. Οι παραβάτες των διατάξεων της παρ. 5 για το Πανεπιστημιακό Άσυλο τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών μετά από έγκληση του οργάνου της παρ. 6 ή της Συγκλήτου.

 2. Ο/Η psema λέει:

  Χρησιμοποίησε την δημοσιότητα του blog σου για να φωνάξεις μια αλήθεια. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, αστυνομικοί κλπ δε γνωρίζουν την ακριβή διατύπωση του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο που επιτρέπει την είσοδο της αστυνομίας ΧΩΡΙΣ άρση όταν γίνονται αυτόφωρα εγκλήματα? Γιατί η αστυνομία δεν εφαρμόζει το γράμμα του νόμου?
  Ποιον κοροϊδεύουν ποια? Ποιους ενοχλεί το άσυλο? Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκε για το άσυλο, (βλέπε νέα in.gr) σήμερα δηλώνει υπέρ της κατάργησής του. Φυσικά τι ανάγκη έχει ο πρώην υπουργός που αποτελεί πλέον κομμάτι της εξουσίας? Ότι γουστάρει λέει. Ο φοιτητής όμως που περπατάει αμέριμνος στο συντριβάνι και του την πέφτουν οι αστυνομικοί και τον κάνουν μαύρο στο ξύλο απλά επειδή έμοιαζε με ταραξία πόσο ασφαλής θα νοιώθε να εκφράσει τις απόψεις του σε ένα πολυτεχνείο που αστυνομοκρατείται…ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ανάγκη πια για άσυλο. τότε γιατί να μη διατηρηθεί? Εφόσον η πανεπιστημιακή περιουσία σύμφωνα με τον ισχύουν νόμο προστατεύεται? Ποιους ενοχλεί η ύπαρξη του ασύλου?
  Συγνώμη για το άσχετο post. Νομίζω παρ’ όλ’ αυτά ότι είναι πολύ σχετικό.

 3. Ο/Η Apotheosis λέει:

  Το να γαμήσετε ένα δημόσιο κτήριο, ονομάζετε ειρηνική πορεία, ε?

 4. Όχι φίλε μου, ειρηνική πορεία ήταν καθόλη τη διάρκεια, μέχρι να φτάσουμε στη νομαρχία και να έρθουμε αντιμέτωποι με τη φασιστική πολιτική του νομάρχη: «Δε θα ανεβάσετε το πανο», «δε θα μπείτε στη Νομαρχία», «Κλειδώνω την πόρτα», «Δε σας μιλάω καν». «Το πανό δε θα μπεί, η πόλη θα συνεχίσει να κοιμάται, δε θα μου ξυπνήσετε εσείς τους μπλε ψηφοφόρους μου».

  Δε λέω πως ήταν ο καλύτερος τρόπος, αλλά κάπως έπρεπε να ακουστούμε. Το σκεφτόμουν και γω αν έπρεπε ή οχι να σπάσουμε την πόρτα. Έλεγα, μήπως είναι ακραίο? Ομολογώ πως ήταν πρωτοβουλία της ΑΚ.
  Να σου πω όμως κάτι? Αν ΔΕ σπάγαμε την πόρτα, θα είχε κερδίσει ο Νομάρχης: θα είχαμε φύγει, δε θα είχαμε βάλει κανένα πανό, κανείς δε θα ήξερε ότι διαμαρτυρόμαστε, θα είχε νικήσει η δεξιά. Για άλλη μία φορά θα μας είχαν φιμώσει

  Όμως έγιναν τα επεισόδια, και την επόμενη μέρα τελικά «Ω του θαύματος», ο Νομάρχης δέχτηκε να βάλουμε το πανό, μπροστά στη δημόσια κατακραυγή (γιατί ψήφους θέλει, μη λέμε μαλακίες ότι το έκανε για μας, απλά δε θέλει να χαλάσει την εικόνα του με άλλες πορείες διαμαρτυρίας που αμαυρώνουν το όνομα του).

  (διάβασε και αυτό το άρθρο)

  Δεν είμαστε αλήτες φίλε μου. Δεν είμαστε οι κουκουλοφόροι του κράτους. Όταν όμως δεν έχεις άλλο μέσο να ακουστείς (ελεγχόμενη τηλεόραση και εφημερίδες), μπορεί να φτάσεις και σε ακραίες καταστάσεις. Αλλά θα θέλω να σε δω, όταν θα κάνεις πορείες για να υπερασπιστείς τα δικά σου πιστεύω, και όταν θα απαιτείς για παράδειγμα να δεις ένα δημόσιο πρόσωπο για να συζητείσετε το πρόβλημα σου, πχ τον Υπουργό Απασχόλησης, και εκείνος θα αρνείται να σου μιλήσει, θα βάζει ΜΑΤ μπροστά από το υπουργείο του και θα σου κλείνει την πόρτα, και όταν και ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ δε θα λέει πως ο υπουργός αρνείται να σου μιλήσει, θέλω να δω τι θα κάνεις. Όταν σε φιμώνει τόσο ο Υπουργός όσο και τα ΜΜΕ.

  Και τέλος, μη το γαμάς απλά γιατί δεν ήσουν εκεί, δε «γαμήσαμε» κανένα κτίριο.

  Μιλάμε για ένα σπασμένο παράθυρο, το οποίο 2 ώρες μετά είχε αλλαχθεί. Τόοοοοοσο τεράστια καταστροφή φίλε μου. Ένα τζάμι, που σε λιγότερο από δύο ώρες είχε αλλάξει. Και εμείς φάγαμε χημικά δακρυγόνα, που μπορούν να προκαλέσουν από αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας, μέχρι και σε ακραίες περιπτώσεις θάνατο (υπάρχουν περιστατικά -και αν δε το ξέρεις, είμαστε η μόνη μαζί με άλλη μία χώρα, που δε γνωρίζουμε τι χημικά έχουν μέσα τα δακρυγόνα που μας πετάνε, δε μας λένε…).

 5. Ο/Η Apotheosis λέει:

  Ήμουν εκεί κάθε Σάββατο βράδυ που συναντούσα τους φίλους μου για να βγούμε
  Ήμουν εκεί μπροστά, με την πρώτη κοπέλα μου.
  Ήμουν εκεί όταν έβγαλα το πρώτο μου διαβατήριο
  Ήμουν εκεί τόσες πολλές φορές για τόσα πολλά πράγματά

  Οπότε μην μου λες πως δεν ήμουν εκεί

  Δεν μπορείς κάθε φορά που δεν σου κάνουν αυτό που θέλεις, να τα σπάς

 6. Δε κατάλαβα τι θες να πεις. Επειδή ήσουν πολλές φορές στην νομαρχία, ξέρεις τι έγινε και τη συγκεκριμένη μέρα?

  Αλλά όπως φαίνεται, και συ δε κατάλαβες τι γράφω στο άρθρο όταν μου λες:
  «Δεν μπορείς κάθε φορά που δεν σου κάνουν αυτό που θέλεις, να τα σπάς»

  Δεν ήταν ένα παγωτό που δε μου πήρε ο μπαμπάς ή ένα ποδήλατο που ζήτησα και δε μου πήραν.
  Ζητήσαμε να ακουστεί η φωνή μας.
  ΑΝ είδες το ντοκιμαντέρ για την οαχάκα, εκεί οι άνθρωποι έχουν απολυταρχικό καθεστώς, τους σκότωναν οι αστυνομικοί και τα κανάλια δε λέγαν τίποτα. Ζήτησαν από τα κανάλια να τους δώσουν 5 λεπτά να πουν τα προβλήματα τους, και τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά. Και τι κάναν οι «αλήτες» (που εκεί οι αλήτες δεν ήταν φοιτητές, αλλά νοικοκυρές)? Κατέλαβαν με το έτσι θέλω το σταθμό, και ακούστηκαν. Σε ενοχλεί αυτό? Τους θεωρείς αλήτες?

 7. Ο/Η Claire λέει:

  θέλω να αναφερθώ σε κάτι άσχετο με τις καταλήψεις κ τις πορείες(τις οποίες κ υποστηρίζω).Θα άθελα να αναφερθώ σε κάποιο σχόλιο που έχετε κάνει σε μια φωτογραφία από ένα σπίτι μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων… Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στον «τρελό» του οποίου έχετε φωτογραφήσει το σπίτι επειδή σας έκανε εντύπωση το ό,τι έχει γράψει κατά καιρούς διάφορα στους τοίχους του σπιτιού του. Λοιπόν ο άνθρωπος αυτός που ονομάζεται Κώστας, τον όποιο έχω τύχει να γνωρίζω προσωπικά,δεν είναι καθόλου τρελός… Είναι ένας άνθρωπος με τρομερό μυαλό,ο οποίος τα τελευταία χρόνια κ οι συνθήκες τον οδήγησαν αλλά κ ο ίδιος το έχει επιλέξει να ζει σαν μοναχός. Χωρισμένος εδώ κ αρκετά χρόνια,έχοντας έναν πανέξυπνο γιο που τον υπεραγαπά,ζει μόνος του. Άτομο θρησκευόμενο όμως με πολύ παράξενο κ έντονο χαρακτήρα. Ο άνθρωπος αυτός γράφει αυτά που γράφει στους τοίχους του γιατί έχει «αγανακτήσει» με όλα αυτά που βλέπει γύρω του κ δεν βρίσκει άλλο τρόπο να εκφραστεί δημόσια… Επιπλέον είναι ένας αξιόλογος καλλιτέχνης. Ζωγραφίζει αγιογραφίες,παίζει μουσική,φτιάχνει (πραγματικά απίθανα!!!)χειροποίητα μουσικά όργανα κ οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε από ξύλο κ κερί(φυλαχτά,κρεμαστά κτλ…). Αυτός ο άνθρωπος είναι πραγματικά αξιόλογος γιατί ναι μεν ούτε μπορεί αλλά ούτε κ θέλει να ζει πλουσιοπάροχα αλλά τουλάχιστον ζει με ένα τρόπο ζωής που δεν του επιβάλανε,που δύσκολα ακολουθεί οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος κ που αυτόν προσωπικά τον κάνει ευτυχισμένο… Aυτά…

 8. Claire, ευχαριστώ πολύ για την μικρή ιστορία! Σίγουρα δεν ήξερα για τον άνθρωπο, σίγουρα όμως με είχαν προβληματίσει τα θέματα με τα οποία ασχολούνται στην «καθημερινή του στήλη». Σίγουρα άλλαξα γνώμη για τον κύριο Κώστα, και μάλλον τον θαυμάζω.

  (για τους υπόλοιπους, η Claire αναφέρεται σε αυτό το άρθρο: Φωτογραφικό οδοιπορικό στη λίμνη…

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s