«Λαική Δημοκρατία της Κρήτης?»

Τι είναι πάλι αυτό!?

Λαική Δημοκρατία της Κρήτης

Το πρωτοδιάβασα από εδώ: http://manoussakis.blogspot.com/2007/02/blog-post_12.html

Ο Γιώργος Μανουσάκης αναφέρει:

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ιστοχώρο αυτό, η Κρήτη απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Ελλάδα στις 25 Δεκεμβρίου 1999, το 15% του πληθυσμού της είναι Τούρκοι και διαθέτει Βουλή των αντιπροσώπων με 401 βουλευτές.

Ρε θα τρελαθούμε τελείως?!

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Πολιτικά, Τσατισμένος. Bookmark the permalink.

14 Responses to «Λαική Δημοκρατία της Κρήτης?»

 1. Ο/Η simiomenos λέει:

  Σε λίγο θας μας πούνε ότι και ο Παρθενώνας είναι χτισμένος από τον Ικτινογλου και τον Καλλικράτη-Μεχμέτ (αντί για Ικτίνο και Καλλικράτη). Πρέπει να ξυπνήσουμε ρεεε….
  Καλημέρα Γιώργο!

 2. Ο/Η Kritikos λέει:

  Και τo 2013 Ανεξαρτησία
  ΟΦΗ Θρησκεία Θύρα 13!!!

 3. Εδώ ο Όμηρος είναι Τούρκος (Ομερ τον λέγανε κανονικα λέει, και μεις τους τον κλέψαμε), τι να λέμε τώρα…

 4. Ο/Η g.manoussakis λέει:

  Γιώργο, χαίρομαι που σου έκανε τόση εντύπωση το ποστ μου, και σ΄ευχαριστώ για το λινκ.

  Δυστυχώς υπάρχουν Τούρκοι που υποστηρίζουν αυτά για τον όμηρο, όμως μην ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες ξεχνούν ότι η Μπουμπουλίνα, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Μάρκος Μπότσαρης ήταν Αρβανίτες.

  Στην Κρήτη υπήρξε τουρκικός πληθυσμός μέχρι το 1924 που έγινε η ανταλλαγή. Από εκεί και μετά ο πληθυσμός του νησιού μας είναι αμιγώς Ελληνικός.

 5. Σε αυτούς που δεν ξέραν περί Αρβανίτικης καταγωγής των Ανδρούτσου, Μπουμπουλίνας και Μπότσαρη βάλε και μένα Γιώργο, καθώς ποτέ δε τα διδάχθηκα (μήπως άραγε τους φαινόταν υποτιμητικό να είναι αρβανίτικης καταγωγής οι αρχηγοί της επανάστασης?), και άρα ποτέ δε τα έμαθα.

 6. Ο/Η Manblogg λέει:

  Ρε παιδιά μην κουζουλένετε τελείως και δίνετε έστω και την υπόνοια ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι σοβαρό (ως προβοκάτσια). Είναι προφανές πόσο σοβαρό μπορεί να είναι. (Population: 322,000,000 (3 January 2006 estimate, 10% rule), Armed forces: 407,200 troops Annual GDP: $81,554,100,493,281.86)
  Πιο πιθανό είναι να είναι virtual χώρα κάποιου game παρά οτιδήποτε άλλο. Μην παίζετε και σεις το ρόλο των κακοπληροφορημένων ΜΜΕ παρουσιάζοντας την κάθε κουλαμάρα του κάθε πονεμένου ως άξιας σχολιασμού.
  Χαιρετώ.

 7. Δε κουκουλάθηκε κανεις! Μη τρελένεσαι Manblogg, προφανώς το έγραψα για αστείο. Τόσο οι «ψεύτικες» συνεντεύξεις, όσο και η «ψεύτικη» δημοσιογράφος είναι μόνο για γέλια!

  Όταν είδα το site γέλασα. Απλά πίσω από κάτι τέτοια «αστεία», πολλές φορές κρύβονται σοβαρότερα πράματα. Εδώ έχουν την κέρκυρα στην αλβανία, και δεν την αλλάζουν σε αυτό το καταραμένο site. Έχω στείλει ήδη 3 email, το τρίτο ήταν ψιλοαπειλητικό (νομική απειλή αν δε το αλλάξουν).

  Θα μπορούσες να πεις ότι είναι αστείο να είναι η Κέρκυρα στην Αλβανία, ή ότι το πάνω site περί κρήτης είναι πολύ αστείο. Αν μαζευτούν όμως πολλά τέτοια αστεία?! Αν πολλά site έχουν την κέρκυρα στην Αλβανία? Αν πολλά site μιλάνε για την ανεξάρτητη Κρήτη?

  Μόνο η σύγχυση που θα δημιουργήσουν σε κάποιον που δεν είναι γνώστης είναι μεγάλο κακό. Και ελπίζω να παραμείνει αστείο το παραπάνω site. Αν όμως δεις και ένα δεύτερο και ένα τρίτο site να μιλάν για ανεξάρτητη κρήτη, ε τότε κάτι δε πάει καλά.

 8. Ο/Η simiomenos λέει:

  g.manoussakis,
  Συμφωνώ με το post, που το διάβασα μέσα από τον Ψηφιακά Οχυρωμένο, αλλά διαφωνώ με αυτό που είπες περί Αρβανιτών.
  Οι Τούρκοι θεωρούν τον ‘Ομηρο Τούρκο για προπαγανδιστικούς λόγους και για διαστρέυλωση της ιστορίας.
  Το ότι όμως κάποιοι Έλληνες επαναστάτες ήταν Αρβανίτες δεν σημαίνει ότι δεν ήταν Έλληνες. Αρβανίτες την εποχή εκείνη, θεωρούνταν κάποιοι κάτοικοι της σημερινής Ηπείρου και της σημερινής Βορείου Ηπείρου.
  Σου θυμίζω:

  «Με τον όρο Αρβανίτες ονομάζονται οι πρώην αλβανόφωνοι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι, λόγω των αναστατώσεων στη Βαλκανική τον 13ο αιώνα, μετακινούνται εκούσια ή ακούσια σε διάφορες άλλες χώρες της περιοχής ενώ πολλοί από αυτούς καταλήγουν σε περιοχές της Ελλάδας. Εδώ γίνονται γνωστοί με το όνομα Αρβανίτες, αφομοιώνονται από τους ντόπιους και ακόμη πολεμούν μαζί τους εναντίον των Τούρκων. Διατήρησαν μόνο το γλωσσικό ιδίωμα, το οποίο σταδιακά εξαλείφεται, ενώ πολιτιστικά, κοινωνικά και εθνικά αφομοιώθηκαν πλήρως.»

 9. Ο/Η g.manoussakis λέει:

  @simiomenos
  Δεν ξέρω ποια είναι η πηγή όσων αναφέρεις και δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτει η βεβαιότητα για το «αλβανόφωνοι έλληνες».

  Όμως, ακόμα και αν δεχτούμε ότι είναι έτσι, παραμένει το γεγονός ότι η επίσημη ελληνική (σχολική) ιστορία αποκρύπτει το ότι κάποιοι από τους ήρωες του 21 ήταν -έστω- αλβανόφωνοι έλληνες! Κι΄ αυτό εθνικιστική προπαγάνδα δεν είναι;

 10. Ο/Η simiomenos λέει:

  g.manoussakis,
  Το ότι οι Αρβανίτες, ήταν αλβανώφονοι Έλληνες, ως ιστορικός-αρχαιολόγος (φοιτητής ακόμα βέβαια), το ήξερα. Βέβαια το συγκεκριμένο το βρήκα από την ελληνική Wikipedia.
  Για να σου εξηγήσω, ο Αρβανίτες ήταν σαν τους σημερινούς πομάκους, σαν τους σημερινούς Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου. Ήταν Έλληνες οι οποιόι εξ’ αιτίας των γεωπολιτικών συνθηκών της εποχής, κατοικούσαν στην σημερινή Β. Ηπειρο, και μιλούσαν αλβανικά, αλλά ήταν Έλληνες Ορθόδοξοι.

  Συμφωνώ, για την ιστορία (ίσως να μην κατάλαβα καλά το πρώτο σχολιό σου), δεν μας μαθαίνει τα πραγματικά γεγονότα, έτσι όπως έγιναν, αλλά μας αποκρύπτει εσκεμμένα διάφορα ιστορικά γεγονότα για χάρην της προπαγάνδας.

 11. Ο/Η vagelis λέει:

  Oι Αρβανίτες, οι οποίοι ζούσαν στην Πελοπόννησο από τον 15ο αιώνα, διατήρησαν την Αλβανική τους γλώσσα. Την γλώσσα αυτή την έμαθαν στο λίγο καιρό που έμειναν στην Αλβανία και κατάφεραν να την κρατήσουν μέχρι και το 1950. Λίγο περίεργο δεν ακούγεται αυτό σαν συλλογισμόςδεδομένου και ότι οι Έλληνες της Β. Ηπείρου μιλούσαν και μιλούν ελληνικά?
  Οι Αλβανοί, όταν οι Αρβανίτες κατέβηκαν στην Ν.Ελλάδα, ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πιο λογικό μου ακούγεται, ως θέση, η αλβανική καταγωγή των Αρβανιτών ως υπόθεση.
  Η εθνική τους συνείδηση, βέβαια, σήμερα είναι ελληνική. Αλλά καταγωγή και εθνική συνείδηση απόλυτη σχέση ουδέποτε είχαν.

 12. Ο/Η iakopini λέει:

  Όλη αυτή η γελοία φημολογία περί ανεξάρτητης Κρήτης το 2012 είναι αβάσιμη και αστήριχτη. Όλοι εκείνοι που υποκινούν αυτή την προπαγάνδα θα βρουν όλους τους Κρητικούς μπροστά τους, που ήταν πάντα πρωταγωνιστές σε όλους τους νικηφόρους εθνικούς αγώνες της Ελλάδας, απο τον Μακεδονικό αγώνα μέχρι την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Η Κρήτη και η Ελλάδα θα είναι πάντα ενωμένες. Αφήστε αυτούς τους καραγκιόζηδες να λένε περί ανεξάρτητης Κρήτης. Ο κρητικός λαός είναι περήφανος και αν γίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα θα αντιδράσει. Ψευτοκρητικοί της δεκάρας αμέτε στο διάολο.

 13. @iakopini,
  προφανώς και η όλη υπόθεση είναι γελοία και οι αξιώσεις περί ανεξαρτησίας των συγκεκριμένων -αμφιβόλου σκοπιμότητας- τύπων είναι πέρα για πέρα αβάσιμες και περίεργες.

 14. Ο/Η Arvanitis λέει:

  Διάλεξη στα πλαίσια παρουσίασης των βιβλίων «Από το μακεδονικό ζήτημα στην εμπλοκή των Σκοπίων», «Αλαλία», «Αλβανοί, Αρβανίτες, Έλληνες», «Μεσόγειος», «Η ιστορία από την σκοπιά των Τούρκων» και «Μαθήματα νεότερης ιστορίας» από τον ιστορικό και συγγραφέα κ. Σαράντο Ι. Καργάκο.

  http://video.google.com/videoplay?docid=-1492408218267445151

  ΑΛΒΑΝΟΙ-ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ-ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ…ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΖΑΡΟΥ!
  http://video.google.com/videoplay?docid=7633373259766805864 Αντιπαραθέσεις 26.11

  Ο καθηγητής κοινωνιολογίας και πρώην πρύτανης του Παντείου
  Πανεπιστημίου κ. Βασίλης Φίλιας αντιπαρατίθεται στην
  προσπάθεια που γίνεται από πολλές πλευρές να εμφανιστεί ο ελληνικός
  λαός ως ένα ψηφιδωτό εθνοτικών μειονοτήτων και
  εξετάζει το θέμα των Αρβανιτών, με καλεσμένο τον Ρομανιστή –
  Βαλκανολόγο και Πρόεδρο της Επιτροπής Ενημέρωσης για
  τα Εθνικά Θέματα Δρ. Αχιλλέα Λαζάρου.

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s