Εβδομαδιαίο Κρατικό Περιοδικό «Φασισμός» – 5ο Τεύχος – 14 Μαρτίου

Αφιερώστε 5 λεπτά να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο και να δείτε τα video. Οπωσδήποτε. Σας ενδιαφέρουν άμεσα.

Ναι, τα παρακάτω γίνονται στην ίδια χώρα στην οποία ζείτε και σεις.

Μαρτυρία ενός συλληφθέντα.

[…]

Να σημειώσω ότι δεν ανήκω σε καμία παράταξη, και πιστεύω ότι οι φίλοι φοιτητές που ανήκουν σε οποιαδήποτε παράταξη θα διαβάσουν το κείμενο, παρά το γεγονός ότι εγώ δεν ανήκω κάπου.

[…]

Είμαι ένας από τους 49 συλληφθέντες της 08/03/2007. Με προσήγαγαν μαζί με άλλα 48 παιδιά από το ίδιο σημείο (από τη νησίδα που υπάρχει στη γωνία Μ. Βρετανία και Βας. Σοφίας) στη ΓΑΔΑ, άνευ λόγου και αιτίας. Ήμουν από τους λίγους τυχερούς που δεν έφαγαν ξύλο και πραγματικά ακόμα απορώ πως την γλύτωσα. Δεν κατάφερα να ξεφύγω αφού, όπως θα έχετε δει στα βίντεο, μας κύκλωσαν περί τους 100 και παραπάνω αστυνομικοί και μας εξήγησαν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο πως νοιώθει μία κατσαρίδα όταν, αφού την έχεις ψεκάσει 10 φορές με AROXOL, συνεχίζεις επίμονα να την βαράς με μία παντόφλα. Τη στιγμή εκείνη είχα κάτσει κάτω σκυμμένος και περίμενα απλά να με δείρουν. Οι ατάκες των αστυνομικών συνοψίζονταν στο «Έτσι, έτσι, στα τέσσερα πρέπει να είστε». Πέρα από την ασφυξία λόγω των χημικών και της φυσούνας που έφαγα στο πρόσωπο, γύρω μου άκουγα πολύ δυνατά τις κραυγές των παιδιών που έβλεπα να χτυπάνε με μεγάλη μανία οι κ. αστυνομικοί. Πλέον κατάλαβα ακόμα πιο ζωντανά γιατί ο κόσμος τους λέει μπάτσους, και ελπίζω να έχετε καταλάβει και εσείς. Κάποια στιγμή κάποιος ΜΑΤατζής με έδωσε σε κάποιον άλλο να με πάει στην κλούβα. Τα «γαμώ τη μάνα σου ρε μουνί» από τους φίλους αστυνομικούς έδιναν και έπαιρναν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Μία κοπέλα που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ήταν έτοιμη να λιποθυμήσει είπε στους ΜΑΤατζήδες «θα λιποθυμήσω», και αυτοί της απάντησαν «Λιποθύμα τώρα να σε γαμήσουμε και από πάνω».

Με έβαλαν στην κλούβα και περιέργως δεν μου πέρασαν χειροπέδες. Χειροπέδες έβαλαν στους μισούς από εμάς και στους περισσότερους τις έβγαλαν στην κλούβα. Σε μερικά παιδιά τις άφησαν, έτσι για τιμωρία. Μέσα στην κλούβα είχαμε ένα παιδί με ανοιγμένο κεφάλι, μία κοπέλα με σκισμένο φρύδι, ένα παιδί με σπασμένη μύτη, έναν άλλο με μισή μπλούζα και χέρι που σχεδόν δεν κούναγε (ρήξη μυών πίσω απ’ τον καρπό), ένα κάρο παιδιά με μελανιές και καρούμπαλα και άλλους που πιθανότατα ξεχνάω. Ζητάγαμε επίμονα γιατρό και φωνάζαμε συνέχεια (αφού ξέραμε ότι δεν είχαμε κάνει τίποτα απολύτως) και ρωτάγαμε γιατί μας είχαν μαζέψει. Προφανώς δεν υπήρχε απάντηση, και προφανώς ούτε γιατρός. Μάλιστα ένας «άνδρας των ΜΑΤ» φόρεσε και την αντιασφυξιογόνο του(!!!) μέσα στην κλούβα, προφανώς για να μας φοβίσει. Κάποια στιγμή (κατά τις 7 το απόγευμα) φτάσαμε στη ΓΑΔΑ όπου ακόμα δεν ξέραμε γιατί μας πάνε. Μας ανέβασαν στον 11ο όροφο, τα κινητά απαγορεύονταν, αλλά εμείς τα βγάζαμε στη ζούλα μέσα στο γενικότερο χάος που επικρατούσε. Στον 11ο μας πέταξαν σ’ ένα διάδρομο και άρχισε η διαδικασία του πολέμου των νεύρων. (Ατάκα ασφαλίτη όταν μας πήγαν στο διάδρομο: «Ρε τι μαλάκες είμαστε, τι μαλακίες κάνουμε, τι είναι αυτά που φέραμε εδώ?». Την ψιθύρισε ένα ασφαλήτης σε έναν άλλο, και ήμουν αρκετά κοντά να το ακούσω).

Ήμασταν χάμω μες τη βρώμα και τις γόπες, σε ένα διάδρομο 2.50 επί 12 μέτρα (περίπου), 49 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 περίπου κοπέλες, ο ένας πάνω στον άλλο, με ασφαλήτες να περνάνε συνέχεια από πάνω μας για να μας σπάσουν τα νεύρα. Κουνιόμουν, και έβηχα από τα χημικά που έβγαζαν τα ρούχα τα δικά μου και των άλλων. Μας έκαναν σωματικό έλεγχο (γυμνό για όσους δεν γνωρίζουν), χωρίς ακόμα να μας λένε γιατί μας έχουν προσάγει, και χωρίς γιατρό για τα χτυπημένα παιδιά. Οι προκλητικές ατάκες έδιναν κ έπαιρναν. Επαφή με δικηγόρο δεν υπήρχε, και δεν υπήρξε για 19 ώρες !!!! Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, πράγμα που είναι παράνομο χωρίς κατηγορίες και αφού ήδη μας είχαν κάνει εξακρίβωση. Απλά μας τρομοκρατούσαν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μας έφεραν την εντολή σύλληψης να υπογράψουμε, όπου λέει είχαμε συλληφθεί για διατάραξη κοινής ειρήνης και «εγκληματική οργάνωση» (έτσι έλεγε το χαρτί). Προφανώς και δεν υπέγραψε κανείς, και ζητούσαμε πολύ έντονα δικηγόρο. Αρχικά είχαμε πάει μόνο για απλή προσαγωγή, και η εντολή σύλληψης εμφανίστηκε ως δια μαγείας μετά τις 1 το βράδυ (αφού είχαμε ήδη 5 ώρες χωρίς δικηγόρο και γιατρό στη ΓΑΔΑ). Κάποια στιγμή ήρθε και έναν υποτιθέμενος εισαγγελέας και μας έβαλε να συντάξουμε απολογία ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, πράγμα παράνομο και ανήκουστο. Οι κατηγορία, για 45 (οι 4 νομίζω είχαν ελάχιστα διαφορετική) άτομα:

«Ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε κομμάτι της πορείας που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της και επιτέθηκε στους άνδρες της αστυνομίας με πέτρες, μάρμαρα και ξύλα. Κατά την σύλληψη του άφησε στο έδαφος 1 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ, 2 ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ, 1 ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ, 1 ΣΦΕΝΤΟΝΑ, 1 ΠΑΛΟΥΚΙ, ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΑ».

Του τέστην, αφήσαμε κάτω 90 αντιασφυξιογόνες, 45 βαριοπούλες , 45 σφεντόνες, και υπολογίζω περί τις 150-200 πέτρες. Δεν ξέρω αν γελάτε, αλλά μ’ αυτές τις αδιανόητες κατηγορίες είναι πιθανή η καταδίκη. Οι περισσότεροι δεν υπέγραψαν, εγώ δήλωσα αθώος και ότι αρνούμαι τις αστείες αυτές κατηγορίες και ότι θα μιλήσω μόνο παρουσία δικηγόρου, και υπέγραψα.

Τους τραυματίες τους πήγαν στις 4 το πρωί στον Ερυθρό σταυρό (9 ώρες αργότερα). Σε μερικά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν ράμματα που χρειαζόταν, γιατί οι πληγές είχαν κλείσει.

Φαί δεν είχαμε. Αγοράσαμε με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ champion κρουασάν από το κυλικείο, στις 2 το βράδυ. Μαζέψαμε όλοι μαζί τα λεφτά και πήγαν 2 παιδιά από εμάς συνοδεία 6 αστυνομικών (έπιασαν την Αλ κάιντα οι μαλάκες) να τα φέρουν. 35 παιδιά ήταν από Θες/νίκη, όπως φαντάζεστε κανείς δεν έχει φάει κάτι ιδιαίτερο μες τη μέρα. Αντιστοιχούσαν για 19 ώρες, 2,5 κρουασάν στον καθένα και 1/15 του πακέτου των τσακίρης τσίπς. Νερό απ’ τον ψύκτη και απουσία χαρτιού υγείας. Κοιμηθήκαμε στον διάδρομο αυτό που είχε και γραφεία, ακουμπώντας με τον απέναντι μας τα γόνατά μας που ήταν λυγισμένα για να χωρέσουμε. Συνέχεια πέρναγαν οι ασφαλήτες από πάνω μας για να μας ξυπνάνε, και κάθε λίγο και λιγάκι προέκυπτε και μία άλλη γραφειοκρατική βλακεία για να μην κοιμόμαστε.

[…]

Να χιλιοευχαριστήσω εδώ όλα τα παιδιά που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους έξω από τη ΓΑΔΑ. Τους ακούγαμε έξω από το παράθυρο του εισαγγελέα που ήταν στον 6ο όροφο να φωνάζουν και ήταν απίστευτη η ψυχολογική βοήθεια (στο διάδρομο που μέναμε δεν είχαμε παράθυρα). Η αλληλεγγύη βοηθά πραγματικά πολύ και είναι ανεξάρτητη κομματικών φραγμών.

[…]

Στο δικαστήριο και έπειτα από 24 ώρες κράτησης και αϋπνίας πρακτικά, μπορέσαμε να δούμε για μία στιγμή και από μακριά τους γονείς μας. Μερικοί κατάφεραν και μπήκαν και στο δικαστήριο για λίγο, άλλους δεν τους αφήσανε καν. Και άρχισε το θέατρο του παραλόγου. Αφού μας κάθισαν αλφαβητικά και ο καθένας ανακοίνωσε τη σχολή του, οι 30 περίπου δικηγόροι που ήταν μέσα στην αίθουσα ζήτησαν την τριήμερη αναβολή που δικαιούται οποιοσδήποτε συλληφθέντας για να ετοιμάσει την απολογία του. Η μόνη περίπτωση να μην σε αφήσουν να φύγεις ελεύθερος από κει για το τριήμερο είναι ή να μην έχεις καθαρό ποινικό μητρώο, ή να μην έχεις γνωστή κατοικία, ή η κατηγορία σου να είναι πολύ βαριά, ή γενικά να συντρέχει κάποιος λόγος που να σε καθιστά ύποπτο φυγής. Διακόπτουν λοιπόν αι «αδιάβλητοι» δικασταί για 5 (και καλά) λεπτά, και επιστρέφουν μετά από 50!!!

Λέει λοιπόν ο εισαγγελέας, με σίγουρη, τρεμάμενη φωνή:

«Σέβομαι την ιδιότητα του φοιτητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν τους αφήσουμε ελεύθερους το τριήμερο δεν θα επαναλάβουν τις πράξεις που έκαναν, και άρα εισηγούμαι την τριήμερη κράτησή τους»

[…]

Τη Δευτέρα το πρωί πήγαμε στο δικαστήριο πάλι. Τη δικογραφία την έλαβαν οι δικηγόροι στις 11:30 και εμείς δικαζόμασταν στις 12. Πήγαμε να μπούμε στην αίθουσα οι πρώτοι κατηγορούμενοι κατά τις 4 αν θυμάμαι σωστά. Μέσα λοιπόν στην αίθουσα ήταν οι δικηγόροι, 30 περίπου ασφαλήτες, και περίπου 15-20 ένστολοι αστυνομικοί. Έξω από την αίθουσα υπήρχαν παρατεταγμένα ΜΑΤ. Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα, αφού οι μπάτσοι και οι δικαστές δεν τους άφησαν να μπουν με τη δικαιολογία ότι «δεν χώραγαν στην αίθουσα»! Πώς να χωρέσουν, με 50 αστυνομικούς και 49 κατηγορούμενους??? Είπαμε, έπιασαν την Αλ Κάιντα, οι μαλάκες.

Ξεκίνησε η δίκη με τους γονείς απ’ έξω, οι δικηγόροι σύσσωμοι ζήτησαν αναβολή εντός του 15μέρου λόγω του ότι έλαβαν πολύ αργά τη δικογραφία. Και λίγο πριν κάνει την εισήγηση η εισαγγελέας , ακούμε από τον διάδρομο φωνές και φασαρία. Μπαίνει ένας μέσα στο δικαστήριο και φωνάζει «Ένα γιατρό, ένα γιατρό, έπεσαν δακρυγόνα έξω από το δικαστήριο». Φοβερή αναμπουμπούλα, αφού τα χημικά άρχισαν να πιάνουν και εμάς που ήμασταν μέσα στην αίθουσα. Ένας πατέρας προσπάθησε να μπει μέσα και έφαγε κάτι ψιλές με τα γκλομπ, ενώ ένας αλήτης ΜΑΤατζής τον ψέκασε εξ’ επαφής στο πρόσωπο. Σημειώνω εδώ ότι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο και απαγορεύεται ρητά ακόμα και από την αστική δικαιοσύνη. Ο άνθρωπος λιποθύμησε και έγινε μπλε, έτρεξαν κάποιοι να τον βοηθήσουν, κάποιες άλλες μανάδες έπεσαν στα σκαλιά της εισόδου του δικαστηρίου, γενικά φοβερή αναταραχή. Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες του τι έγινε έξω αφού ήμουν μέσα, αλλά ξέρω ότι η εισαγγελέας έτρεμε και αυτή λέγοντας ότι προτείνει να πάρουμε την αναβολή. Επίσης ξέρω ότι οι ένστολοι που ήταν μέσα αναρωτιόντουσαν δυνατά, πώς είναι δυνατόν να έχουν τόσο μαλάκες συναδέλφους. Να σημειώσω εδώ ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που απαγορεύει τη χρήση των χημικών μέσα στα δικαστήρια συγκεκριμένα. Στο Ελλαδιστάν όμως, κάτι τρέχει στα γύφτικα.

[…]

Το πρόβλημα μάλλον είναι αρκετά πιο ευρύ, και ελπίζω να μπορέσουν να το δουν αρκετοί άνθρωποι. Ας αναρωτηθούμε λίγο για το πανεπιστήμιο που υπερασπίζουμε και για την κοινωνία που ζούμε γενικότερα, τώρα που έχουμε την πολυτέλεια να το κάνουμε. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι οποιοσδήποτε από εσάς στην θέση μου. Ας αναρωτηθούμε λίγο για την «δημοκρατία» μας. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει δράση ανάλογα με το πώς εκείνος θεωρεί σωστό, και όχι μόνο στα πλαίσια μίας παράταξης. Σας παρακαλώ να είστε δυναμικοί την Πέμπτη, αλλά και κάθε μέρα. Εγώ λόγω της κρατικής τρομοκρατίας δεν μπορώ να έρθω στην πορεία, για να μην επιβαρύνω την θέση μου, και με μία έννοια, η κυβέρνηση πέτυχε αυτό που ήθελε. Και μην ξεχνάτε ότι ακόμα 11 φοιτητές και ένας εργαζόμενος βαρύνονται με χειρότερες κατηγορίες απ’ τις δικές μου, και μόνο από τύχη δεν μου φόρτωσαν και εμένα τις ίδιες. Οι 12 αυτοί άνθρωποι χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας.

Οι δικηγόροι άρχισαν να λένε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν να δουν από τη χούντα. Σας καλώ να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα από τα παραπάνω, και ελπίζω να μην ήμουν κουραστικός.

Α. Δ., Μηχ. Η/Υ κ’ Πληρ.
Πολυτεχνείο Πατρών.

[ Oλόκληρη η τραγική μαρτυρία του παιδιού: athens.indymedia.org ]

Χούντα.

Αν δε νιώσετε μίσος και οργή για την κατάσταση αυτή τότε είστε είτε φασίστας, είτε ΜΑΤατζής είτε ο Πολύδωρας.

Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας, άνθρωπος που να μείνει ασυγκίνητος από τα επόμενα video:

Οι πορείες δεν γίνονται μόνο από τους φοιτητές. Όλοι σας πρέπει να ρθείτε και να στηρίξετε της πορείες.

Οι περισσότεροι από εσάς που έχετε την πρόφαση ότι δουλεύετε, δε θα έχετε δουλειά την ώρα που γίνονται οι πορείες.

Όποιος δε βγει αύριο στους δρόμους είναι υπόλογος για τη διαιώνιση της Φασιστικής αυτής κατάστασης, της αυθαιρεσίας των Αστυνομικών και της Κυβέρνησης, της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας, την καταπάτηση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Πλέον δεν είναι θέμα εκπαιδευτικό. Είναι θέμα Δημοκρατίας.

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Εκπαίδευση, Τσατισμένος, αστυνομία and tagged . Bookmark the permalink.

58 Responses to Εβδομαδιαίο Κρατικό Περιοδικό «Φασισμός» – 5ο Τεύχος – 14 Μαρτίου

 1. Ο/Η Θείος Άρης λέει:

  Καλά, μην τρελενόμαστε κιόλας, δημοκρατία είναι 2 λύκοι και ένα πρόβατο που θέλουνε να αποφασίσουνε τι θα φάνε το μεσημέρι. Έτσι είναι τα πράγματα, όσο το σύστημα λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος. Είτε δημοκρατία έχεις, είτε οτιδήποτε άλλο.

 2. Ο/Η τσοκτσοκ λέει:

  Απίστευτο το κείμενο του φοιτητή, πολύ καλή και η δουλειά να μαζέψεις όλα τα βίντεο πακέτα. Πολύ καλή βέβαια και η δήλωσή σου στο τέλος, που καλείς και τον κόσμο να κατέβει με τους φοιτητές, γιατί ΚΑΙ με αυτόν μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα.

  Μπράβο στο δημοσιογράφο, όταν είδα το βιντεάκι πριν 1-2 βδομάδες, τον θαύμασα. Και στους γιατρούς που τα λένε χύμα. Άντε επιτέλους! Τους χρειαζόμαστε αυτούς τόσο πολύ. Όσο περισσότερο κράζει η κοινωνία όλη, τόσο το καλύτερο…

 3. Ο/Η ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ λέει:

  Μπράβο βρε Γιώργο. Απίστευτη δουλειά. Έβαλα link από το blog μου.

  ΛΟΙΠΟΝ, δε ξέρω αν θα δουλέψει ή με δουλεύουν, πάντως δημοσιογράφος από το FREE μου είπε ότι όποια ερώτηση μπει στα σχόλια του blog μου μέχρι τις 6 απόγευμα πάει στο γραφείο του Υπουργού. Αν απαντηθεί ή όχι, ή δε τηρηθεί η προσφορά δεν εγγυόμαι. To FREE ανήκει στον ΔΟΛ. Γράψτε ερωτήσεις, κατα τη γνώμη μου όσο γίνεται πιο συγκεκριμένες και με τρόπο που να μην μπορούν να τις πετάξουν προφασιζόμενοι τον τρόπο που είναι γραμμένες.

  Και πάλι μπράβο Γιώργο.

 4. Ο/Η Cyberella λέει:

  Αγαπητέ Γιώργο, όταν διάβασα το άρθρο σου θυμήθηκα όλες αυτές τις ιστορίες που είχα ακούσει από τους γονείς μου και των φίλων τους την εποχή της δικτατορίας. Οι λεπτομερείς αναφορές της παραμονής των φοιτητών στο αστυνομικό τμήμα με έχουν αναστατώσει διότι μοιάζουν απόλυτα με τα βασανιστήρια που είχε υποβληθεί η οικογένειά μου εκείνη την εποχή. Πού είναι η δημοκρατία; Πού είναι η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων; Ας μη μας κάνει εντύπωση την επόμενη φορά που θα γίνουν εκλογές, πολύ απλά να μην ξαναγίνουν… Για να λέμε τα πράγματα ξεκάθαρα! Ό δηλαδή έχουμε ξανά χούντα μετά από 33 χρόνια.

 5. Ο/Η tool667 λέει:

  Στην ερώτηση «τι θα κερδίσετε από όλα αυτά» η απάντηση είναι η αγρύπνηση και συνειδητοποίηση ατόμων όπως αυτού του παιδιού το οποίο δεν πιστεύω να γίνει ένας ακόμα μίζερος μικρο-αστός.

 6. Ο/Η Maya λέει:

  Μπράβο Γιώργο για την ενημέρωση. Παιδία, είμαστε στο πλευρό σας! Το τέταρτο βίντεο, μου έδωσε ελπίδες για τη συνείδηση των συμπολιτών μας. Γερά!

 7. Ο/Η Λευτέρης λέει:

  Μία λεξη … ΑΙΣΧΟΣ !

  Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον δημοσιογραφο.
  Εμπρός όλοι μαζί στον δρόμο στον δρόμο να σπάσουμε την ΧΟΥΝΤΑ!

 8. Ο/Η van λέει:

  Ευγε φιλε γιΑ το μπλογκ. Πολυ καλη προσπαθεια να μαζεψεις ολο αυτο το υλικο. Εμπρος για την αληθινη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 9. Μία ακόμα καταγγελία στην οποία κατέληξα μέσω του blog του null. Τα έκτροπα και τις βιαιότητες της αστυνομίας καταδικάζουν οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού:

  «Οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού καταδικάζουμε τα έκτροπα της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών. Καταδικάζουμε τη διαστροφική και βάναυση συμπεριφορά στα παιδιά των Πανεπιστημίων και των Λυκείων. Το κράτος της Δεξιάς αντιγράφει πιστά τη συμπεριφορά των Ισραηλινών προς τους Παλαιστινίους. Φέρεται στα παιδιά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Όπως ακριβώς αντιμετωπίζουν οι αμερικανοί και οι βρετανοί τους λαούς του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Σας καλούμε όλους να αναλογιστείτε, με βάση τη βία προς τους διαδηλωτές που βλέπετε στις οθόνες σας τι πραγματικά συμβαίνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, πίσω από τα φώτα και τις κάμερες. Σας καλούμε να αναλογιστείτε αν αυτή είναι η συμπεριφορά προς αθώους πολίτες που διαδηλώνουν τι ακριβώς συμβαίνει με τους ένοχους πίσω από τους τοίχους των φυλακών και των κρατητηρίων. Η επιτροπή κρατουμένων καταγγέλλει το κράτος της Δεξιάς, του Πολύδωρα και του Παπαληγούρα».

  [ πηγή: http://pisoselides.blogspot.com/2007/03/blog-post_13.html ]

  Ακούστε στο προηγούμενο άρθρο στις «Πίσω σελίδες» και ένα φοβερό ηχητικό ντοκουμέντο, μία μαρτυρία του εκπρόσωπου των κρατουμένων του Κορυδαλλού για το πως έχει η κατάσταση σήμερα στις φυλακές…

 10. Ο/Η Ανώνυμος1 λέει:

  Ωραία, η αστυνομία φταίει για όλα.
  Το «άνευ λόγου και αιτίας» μήπως είναι η προπαγάνδα που κάνει η κυβέρνηση για να δείξει ότι κάποιοι συλαμβάνονται; Η μήπως προκαλούμε τους αστυνομικούς που δε μας αφήνουν να τα ρημάξουμε όλα στο διάβα μας; Ακόμα και στο βίντεο αυτό φαίνεται, συνθήματα και καλά και σπρωξίματα στα ματ.
  Όταν ο «φοιτητής» – αναρχικός της πορείας σου καταστρέψει το αυτοκίνητο, πάλι ο αστυνομικός θα φταίει που δε στο προστάτεψε ε;
  Μαρτυρίες από αστυνομικούς σε blog θα δούμε ποτέ;
  Μη ξεχνάμε όμως ότι εκτός από φοιτητές για ξύλο, υπάρχουν και αστυνομικοί-ψευτόμαγκες για ξύλο, τους οποίους ανάλογα με το τρέχον συμφέρον τους παρουσιάζουμε ως την εικόνα όλων (αστυνομικών/φοιτητών).
  Α, και στη τελική, να μη ψηφιστούν οι νόμοι, άλλωστε τα ιδρύματα μας είναι αρκετά καλά και δε χρειάζεται να γίνουν καλύτερα. Αλλά όχι, οι νόμοι ευνοούν τους λεφτάδες.

 11. Ο/Η ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ λέει:

  Oι ερωτήσεις για τον Bύρωνα Πολύδωρα που το περιοδικό FREE θα προωθήσει στο γραφείο του, μπορούν να συνεχιστούν όλη μέρα σήμερα στο demasamere.blogspot.com.

  Για να μαζεύονται καλύτερα οι ερωτήσεις συνεχίστε σας παρακαλώ να γράφετε τις ερωτήσεις στα σχόλια του πιο κάτω κείμενου, για να είναι πιο εύκολο να τυπωθούν με τη μία, και να μη χαθούν.

  (Ξαναλέω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Tα παιδιά από το FREE έχουν δεσμευθεί ότι οι ερωτήσεις θα φτάσουν στο γραφείο του Υπουργού. Από εκεί και πέρα αν θα καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων του είναι ένα άλλο θέμα).

 12. Παράθεμα: ο κόσμος έτσι όπως τον βλέπω εγώ

 13. Ο/Η g. manoussakis λέει:

  Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη εβδομάδα το θέμα που θα κυριαρχεί στα κανάλια θα είναι το πόσο αντιδημοκρατικές είναι οι καταλήψεις και πόσος μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο!

 14. Ένα έχω να πω, η πορεία στα Γιάννενα ήταν αν όχι η μεγαλύτερη, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τοπικα. Πάνω από χίλια άτομα, με τη συμμετοχή ΚΝΕ/ΠΑΜΕ (όποιοι κι αν ήτανε), ήταν φοβερό. Απίστευτος παλμός, ζωντάνια και δύναμη. Μπράβο μας, μπράβο σε όλους όσους κατέβηκαν.

  Επεισόδια δεν υπήρχαν, γιατί σήμερα οι κουκουλοφόροι μάλλον είχαν ρεπό και ο Πολύδωρας μάλλον ψιλοχέστηκε (όλο και καμία κίτρινη κάρτα θα πήρε από τον Κωστάκη) και είπε να μη συνεχίσει το φασιστικό του έργο. Προς το παρόν…

  Βλέπαμε και τους παπούδες και τους 50ρηδες να μας κοιτάνε στο δρόμο και να χαίρονται. Να σηκώνουν τη γροθιά τους όταν περνούσαν και να μας δίνουν κουράγιο.

  Απερίγραπτα τα συναισθήματα…

 15. Ο/Η ATHENA λέει:

  ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ !-)))

 16. Ο/Η ange-ta λέει:

  Κράτησα και εντέγραψα στο σκληρό μου, για να μη χαθεί αυτό το ντοκουμέντο γράμμα.

  Πιο πολύ όμως κράτησα στο μυαλό μου καλά φυλλαγμένο τούτο:
  Ας ζητήσουμε σήμερα μία καλλίτερη παιδεία για τα παιδιά μας ….

  τώρα που έχουμε την πολυτέλεια να το κάνουμε!!!!!

  Γιατί πολύ σύντομα θα ξεχάσουμε τι πάει να πεί διαδηλώνω.

 17. Ο/Η RaZzMaTaZz λέει:

  Η τελευταία σου πρόταση τα λεει όλα ρε Γιώργο.
  Όμως ζούμε στη χώρα της απάθειας. Απ’ όσα έχω δει μέχρι τώρα (ιδιαίτερα αυτές τις μέρες), περισσότερες ελπίδες έχουμε να το πάρουν χαμπάρι αυτό οι 50ρηδες και οι παππούδες παρά οι 20φεύγα-30ρηδες. Και τα παίρνω ρε γμτ, γιατί θεωρώ απαράδεκτο να μου λεει ο φούρναρης της γειτονιάς μου (που δεν είναι πουθενά ενταγμένος, απλά αγανάκτησε σαν άνθρωπος) «αύριο θα τα πούμε στην πορεία» και ο 24χρονος παλιός συμφοιτητής μου «έχω συνταγματικό δικαίωμα να περπατάω στο δρόμο, ας κάνουν πορεία στο πεζοδρόμιο όπως γίνεται στο Βέλγιο»

 18. Ο/Η nikolakisdiaselos λέει:

  πάρα πολύ καλή δουλειά. Μπράβο σου Γιωργάρα.

 19. Ο/Η g. manoussakis λέει:

  διάβασα στο indymedia για την πορεία σας στα Γιάννενα και χάρηκα ιδιαίτερα.

  καλή συνέχεια!

  μην το βάλετε εύκολα κάτω!

 20. Ο/Η Nassos λέει:

  Αυτά γίνονται εδώ και χρόνια. Όχι που νομίζατε ότι με το πέρας της Χούντας τελείωσαν όλα αυτά (βασανισμοί κλπ.).

 21. Ο/Η Κατερίνα λέει:

  Γιώργο πολλούς χαιρετισμούς, κουράγια και μπράβο για την πορεία σας από τους καταληψίες της Αθήνας… Ελπίζω να σας δούμε την Πέμπτη που έρχεται στο Πανελλαδικό.
  Υ.Γ.
  Σούπερ το ποστ για άλλη μια φορά

 22. Ο/Η Panos Fidis λέει:

  Σε ευχαριστω εκ μερους ολων για αυτην την πληρη συλλογη βιντεο.
  Πρεπει να γινει σκοπος ολων μας να τα διαδωσουμε. Ο κοσμος πρεπει να μαθει.
  Ξερεις αν μπορουμε να τα κατεβασουμε απο καπου;

 23. Ο/Η par1saktos λέει:

  δεν ξερω με τι λογια να εκφραστω…αν χρησιμοποιησω αυτα που νιωθω θα πρεπει να βαλεις «μπιπ» σε ολο μου το σχολιο…
  Δυστυχως δεν εχω τον χρονο (λογω μεταπτυχιακου και φοβερα επιβαυρμενου προγραμματος) να διαβασω ολα τα κειμενα και να δω ολα τα βιντεο που ανεβαζεις…Καθε φορα ομως που παιρναω απο εδω αρχιζω και τρεμω απο τα νευρα μου… Ουτε μπορω να φανταστω τι τραβατε ολοι εσεις καθε μερα που κατεβαινετε στις πορειες και ξυλοκοπιεστε με τους ματατζηδες… Στο ειχα γραψει γιωργο σε ενα προηγουμενο ποστ σου…το θεμα δεν ειναι εκπαιδευτικο πλεον. Ασχετα με το αν συμφωνει ή διαφωνει καποιος με τους φοιτητες, αυτα που γινονται σημερα στην ελλαδα θετουν σε κινδυνο βασικες ελευθεριες μας… Θα κατεβω ελλαδα την μεγαλη εβδομαδα για διακοπες. Ισως τα πουμε σε καμια πορεια….καλο κουραγιο…δεν ξερω τι να γραψω… γεμισαμε φασιστες…αν εινα δυνατον…

 24. Πωπω, σας ευχαριστώ όλους για το σχόλια!

  Μανουσάκης,
  τώρα και να θέλουμε τώρα δε μπορούμε να σταματήσουμε…

  RaZzMaTaZz,
  δε ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω. Είδα δύο 40ρηδες να μπαίνουν στην πορεία, πιθανόν έτσι για την πλάκα, να νιώσουν λίγο νέοι, να νιώσουν λίγο τον παλμό, ή όντως για να στηρίξουν τους φοιτητές (ποιους φοιτητές δηλαδή, το θέμα αφορά όλους) και από την άλλη θυμάμαι την απάντηση ενός γνωστού μου που στην ερώτηση αν θα κατέβει στην πορεία μου απάντησε «βαριέμαι». Α ρε έρμε νεοέλληνα, του Deal, του Lost και του φραπέ. Κοιμήσου ηλίθιε, θα ξυπνήσεις και θα τα βρεις όλα ωραία…

  Νάσος,
  τι ευχάριστη έκπληξη! Που είσαι ρε Νάσο, έφυγες στρατό και αλλάξαμε καθεστώς, όπως κατάλαβες. Φίλε μου τα πράματα είναι πλέον τραγικά…

  Κατερίνα θα τα πούμε Αθήνα!

  Πάνο,
  για να κατεβάσεις τα video από το youtube:
  1. Πας πρώτα στη σελίδα: http://vixy.net
  2. Βάζεις το url του video που θες να κατεβάσεις, π.χ http://www.youtube.com/watch?v=is2V3o_6heg
  3. Το site θα μετατρέψει το video από stream σε .avi και θα σου βγάλει παράθυρο για να το σώσεις (θέλει λίγη ώρα για να κάνει τη μετατροπή)

 25. Ο/Η nassos λέει:

  Συγγνώμη που θα στο πω αλλά τόσο τραγικά ήταν τα πράγματα και πιο πρίν. Απλά το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμαγε να ανοίξει «καυτά» μέτωπα. Αλλά είναι και η ΠΟΣΔΕΠ και οι διάφοροι «Αρίστεροι» (πλην ελαχίστων και πραγματικών Αριστερών) καλά φασιστόμουτρα.

  Όσο για το καθεστώς, εγώ θα ήμουν από τους πρώτους που θα μάθαινε την αλλαγή του.

 26. Φυσικά και τα πράματα με το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καλύτερα. Φυσικά και θυμόμαστε επί ΠΑΣΟΚ τα ΜΑΤ να δέρνουν τους συνταξιούχους που διαδήλωναν, αστυνόμους να δέρνουν τους συνάδελφους τους αστυνόμους που διαδήλωναν. Ίσως απλά τα πράματα να είναι χειρότερα από τότε, όχι όμως ότι τότε ήταν καλά.

  Είναι ακριβώς αυτό που λένε στις ταινίες «Ε καλά, τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί?!». Ε, εκείνη ακριβώς τη στιγμή που το είπε κάποιος, ανέλαβε την διακυβέρνηση η Νέα Τρομοκρατία.

  Τώρα αυτό για το καθεστώς με βάζεις σε υποψίες… Κανόνισε να σας δούμε σε καμία πορεία απέναντι μας!

 27. Ο/Η tsouftsaf λέει:

  Γεια σου Γιώργο και από μένα.
  Καλή η δουλειά σου-το παλληκάρι του οποίου τη μαρτυρία έχεις βάλει είναι από τη σχολή μου.
  Επίσης, κάποια από τα video από το youtube είναι «δικά μου» (σε εισαγωγικά βέβαια, διότι ανήκουν σε όλους).
  Περισσότερα για το youtube σε μήνυμα που σου έχω στείλει στο λογαριασμό σου εκεί.
  Τέλος πάντων, τα λε΄με, άντε και με τη νίκη…

 28. Ο/Η nassos λέει:

  Απέναντι στους σπουδαστές δεν πρόκειται να με βρείς.

  Θα με βρείς όμως απέναντι σ’αυτούς που διαταράσουν την ησυχία των πολιτών (a.k.a αντιεξουσιαστές). 😉

 29. Ο/Η Θείος Άρης λέει:

  Ρε συ νάσσο, όλους στο ίδιο τσουβάλι τους βάζεις; Τι ισωπέδωση είναι αυτή;Άσε που αυτό το ησυχία των πολιτών… Και οι διαδηλώσεις την χαλάνε την ησυχία τους. Τους καλούς νοικοκυραίους θα υπερασπιζόμαστε τώρα; Αφού ξέρουμε πού ανήκουν και που θα ανήκουν πάντα αυτοί…

 30. Ο/Η nassos λέει:

  Οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν ενοχλούν κανέναν. Ταλαιπωρούν. Διαδηλώσεις που καταλήγουν σε εμπρησμούς και βανδαλισμούς (και που δεν γίνονται από σπουδαστές) κακό σε όλους κάνει.

  Και όχι δεν είναι ισοπέδωση. Αν κάθε λίγο και λιγάκι γίνονται επεισόδια σε κάθε διαδήλωση, τότε χαθήκαμε.

 31. Ο/Η Θείος Άρης λέει:

  Ε όχι και δεν τα κάνουνε σπουδαστές! Σε πληροφορώ οτι υπάρχουνε αντιεξουσιαστές-φοιτητές που μια χαρά τα σπάνε, αυτοί οι διαχωρισμοί είναι ανύπαρκτοι. Σαν να λέμε οτι κνίτης και φοιτητής δεν είναι ιδιότητες που συμβαδίζουνε. Και σε πληροφωρώ οτι ταλιαπωρία απο ενόχληση λίγο διαφέρουνε για τον κόσμο που λες οτι «ταλαιπωρείται» κι αν θέλεις ρώτα και τους ίδιους. Όσο για το αν χαθήακμε, αν κάθε πορεία καταλήγει σε βανδαλισμούς, θα συμφωνήσω εν μέρη κι αυτό μόνο και μόνο διότι δεν γίνονται σε μαζική κλίμακα. Αν γινόντουσταν σε μαζική κλίμακα, μάλλον θα σωζόμασταν και μάλλον αυτό θα έπρεπε να γίνεται κατα την γνώμη μου. Αλλά οι καιροί είναι χαλεποί και όντως, δεν είναι ακόμα έτοιμος ο κόσμος για τόσο μεγάλα πράγματα… Και για τα μπάχαλα, να διαβάσεις το παρακάτω post.

  http://unclearis.blogspot.com/2007/03/blog-post.html

 32. Ο/Η παπί λέει:

  nasso
  Καλά λέει ο Θείος Άρης για το τσουβάλιασμα και για το ενοχλώ-ταλαιπωρω!

  Θείε Άρη
  Μακάρι να είναι όπως τα λες για το μαζικό σπάσιμο, αλλά διατηρώ (ακόμα) τις αμφιβολίες μου.
  Το παράδειγμα όμως με τους δύο λύκους και το πρόβατο (βλ.1ο comment) είναι φοβερό!

  ——-
  Γιώργο
  το blog σου έχει γίνει δεύτερο Indymedia, μπράβο για την καλή δουλειά!

 33. Ο/Η nassos λέει:

  @Θείος Άρης: Είναι πολύ λίγοι οι σπουδαστές που πάνε να τα σπάσουν. Οι υπόλοιποι είναι χούλιγκανς.

  Αφού αυτοί οι διαχωρισμοί είναι ανύπαρκτοι, τότε καλά κάνει η αστυνομία και βαράει τον οποιονδήποτε. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ.

  Όσο για τα περι μαζικού κινήματος, καλό θα ήταν να είναι ειρηνικό και όχι πολεμικό. Αν θες εσύ μετά να βγαίνει Στρατός στους δρόμους για καταστολή διαδηλώσεων και μαζικών βανδαλισμών, εγώ προσωπικά δεν το θέλω. Μακριά από εμάς ο αστικός (ανταρτο)πόλεμος.

  ΥΓ: Αλήθεια, θα ακούσουμε κανένα ΜΑΤατζή να μας πει τη γνώμη του πάνω σε αυτό το θέμα;

 34. Ο/Η Θείος Άρης λέει:

  Εγλω πάλι αν χρειαστεί να βγεί στρατός για να διατηρήσει την τάξη, θα χαρώ μάλλον, γιατί αυτό σημαίνει το τέλος αυτού που μας καταπιέχει και θα μας δωθεί μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλύτερο, ανεξάρτητα απο το τι θα καταφέρουμε στην τελικά. Αλλά με ειρηνικές πορείες που δεν ενοχλούν κανέναν, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και η ιστορία είναι αδιάψευτος μάρτυρας αυτού που λέω…

 35. Ο/Η Kanenas λέει:

  Δε θα σταθω στη μαρτυρια (που ειναι εξ’ορισμου υποκειμενικη). Δυο λογια για τα βιντεο. Στο δευτερο βιντεο,ο κυριος με το κοκκινο μπουφαν καθαρα παιζει θεατρο οταν πιανει το κεφαλι του.Φαινεται καθαρα οτι η ασπιδα του αστυνομικου δεν ακουμπησε ποτε το κεφαλι του. Επισης,στο τεταρτο βιντεο, στο background, ακουγονται οι «ειρηνικοι διαδηλωτες» να βριζουν κατι μανες.Θυμαμαι βεβαια και το βιντεο με τους αστυνομικους να καιγονται.Αυτοι δεν ειναι ανθρωποι?
  Διαβασα καποια σχολια,οπως του nassos, που μου φαινονται σωστα ως ενα βαθμο.
  Θα ηθελα ομως να πω καποια πργματα για τον «Θειο Αρη».
  @Θειος Αρης
  Νομιζω οτι η λογικη σου ειναι εντελως αντιανθρωπιστικη.Θελεις να γινονται συγκρουσεις μαζικες, θελεις να κατεβει ο στρατος στους δρομους. Αυτο δειχνει οτι οχι μονο δεν υπολογιζεις τις ζωες των αντιφρονουντων, αλλα ουτε και τις ζωες των δικων σου.Κι ολα αυτα για να κανεις ενα πειραμα, που κιεσυ λες οτι μπορει να μη πετυχει στη τελικη.Αν δεν πετυχει δηλαδη, ολες αυτες οι ζωες τι ηταν?Παραπλευρες απωλειες?Υποθετω, οτι το νεο «μοντελο κοινωνιας» που θα ηθελες να δημιουργηθει,ειναι ενα ανθρωπιστικο μοντελο.Μπορει ενα ανθρωπιστικο μοντελο κοινωνιας να εγκατασταθει απο εναν μη-ανθρωπιστη?
  Ειδα στο blog σου το βιντεο με το κοινοβιο της Δανιας.Ελεγες οτι «we have spent 24 years put ting all our love, hopes and dreams into that house». Λοιπον και οι καταστηματαρχες των οποιων τα μαγαζια καταστρεφονται, μπορουν να πουν ακριβως το ιδιο. Συνεπως εχεις 2 μετρα και 2 σταθμα. Αυτα θα ισχυουν στη καινουργια κοινωνια που οραματιζεσαι?
  Βεβαια, μπορεις να με στολισεις με διαφορα κοσμητικα, οπως «φασιστας» κλπ.Αλλα ως απαντηση σ’ αυτα, να σου κανω μια ερωτηση:
  «Μήπως τελικά έχουνε κάνει όλητην γη μια μεγάλη φυλακή για όσους είναι διαφορετικοί;»

 36. @Κανένα,
  όσον αφορά το πρώτο κομμάτι του σχόλιου σου που αναφέρεσαι σε μένα και μιλάς για τα video («στο 2ο video στο 15 δευτερόλεπτο εκείνος παίζει θέατρο κτλ») έχω να σου πω πως είσαι ο ορισμός της παροιμίας «του δείχνουνε το δάσος και κοιτάει το δάχτυλο».

  «Αυτο δειχνει οτι οχι μονο δεν υπολογιζεις τις ζωες των αντιφρονουντων, αλλα ουτε και τις ζωες των δικων σου»

  Καταρχήν εμείς είμαστε οι αντιφρονούντες, οι «δικοί του» και οι «αντιφρονούντες» είναι ένα. Και αν κινδυνεύει κάποιος είμαστε εμείς. Και επιτέλους διάβασε τι γράφεις: φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και για το αν θα έχουμε απώλειες, και όλα αυτά σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Ξύπνα και δες σε τι «δημοκρατία» ζούμε, που σε λίγο θα κατεβαίνεις για πορεία και θα αναρωτιέσαι αν θα γυρίσεις αρτιμελής (ή ζωντανός έτσι όπως πάει) σπίτι σου.

  «Κι ολα αυτα για να κανεις ενα πειραμα, που κιεσυ λες οτι μπορει να μη πετυχει στη τελικη.»

  Αν το όλο κίνημα εσύ το λες απλά «πείραμα», τότε πείραμα ήταν και η επανάσταση του ’21 και η εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλες οι κατά καιρούς και κατά τόπους επαναστάσεις.

  Φυσικά και *μπορεί* να μην πετύχει και φυσικά μπορεί να μην πετύχαιναν και οι επαναστάσεις που προανέφερα. Αυτό είναι το ρίσκο που παίρνει ένας ας πούμε «επαναστάτης», αλλιώς όλοι θα γίνονταν «επαναστάτες» εκ του ασφαλούς.

 37. Ο/Η Kanenas λέει:

  @Γιωργος Μαργαριτης
  Βλεπω οτι μερικα απο τα σημεια που εθετα τα περασες χωρις να τα απαντησεις. Δικαιωμα σου ειναι, δεν το κρινω.
  Γραφεις αυτα:
  «Καταρχήν εμείς είμαστε οι αντιφρονούντες, οι “δικοί του” και οι “αντιφρονούντες” είναι ένα. Και αν κινδυνεύει κάποιος είμαστε εμείς. Και επιτέλους διάβασε τι γράφεις: φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και για το αν θα έχουμε απώλειες, και όλα αυτά σε ειρηνικές διαδηλώσεις.»

  Ισως δεν εξηγησα σωστα τι εννοω. Οταν ελεγα αντιφρονουντες, εννοουσα αυτους που δεν εχουν τις ιδιες αντιληψεις με εσας. Τα σχολια που εκανα δεν αφορουσαν τις ειρηνικες διαδηλωσεις, αλλα τις ζημιες,(τα επεισοδια) τις οποιες ο Θειος Αρης δηλωνει οτι θελει να τις δει σε μαζικη κλιμακα.

  Οπως ο ιδιος δηλωνει:

  «Όσο για το αν χαθήακμε, αν κάθε πορεία καταλήγει σε βανδαλισμούς, θα συμφωνήσω εν μέρη κι αυτό μόνο και μόνο διότι δεν γίνονται σε μαζική κλίμακα. Αν γινόντουσταν σε μαζική κλίμακα, μάλλον θα σωζόμασταν και μάλλον αυτό θα έπρεπε να γίνεται κατα την γνώμη μου.»

  Μαλιστα δηλωνει οτι θελει τα επεισοδια να γινουν τοσο βιαια, ωστε να κατεβει και ο στρατος στους δρομους. Μεσα σ’ολα αυτα δε θα παθουν τιποτα αθωοι ανθρωποι απο «αδεσποτες»? Παιδια?

  Δεν ειμαι υπερ του να χτυπα η αστυνομια σε μια ειρηνικη διαδηλωση, αλλα ειναι ο Θειος Αρης που ξεκαθαρα ζητα επεισοδια/βιαιες συγκρουσεις.Σ’αυτη τη περιπτωση νομιζω οτι λογικο ειναι να παρεμβει η αστυνομια.
  Καποιοι μπαινουν σε πορειες και διαδηλωσεις μονο και μονο για να κανουν οσα ποτε δε θα τολμουσαν να κανουν μονοι τους.Αυτο κατα τη γνωμη μου ειναι δειλια.

  Μου λες οτι:
  «Αν το όλο κίνημα εσύ το λες απλά “πείραμα”, τότε πείραμα ήταν και η επανάσταση του ‘21 και η εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλες οι κατά καιρούς και κατά τόπους επαναστάσεις.»

  Η επανασταση του 1821 ειχε εθνικοαπελευθερωτικο χαρακτηρα. Ειχε την υποστηριξη του ελληνικου λαου. Αν δεν την ειχε, δεν επροκειτο ποτε να ειχε κανει τις επιτυχιες του 1823. Ειχε λοιπον μαζικη συμμετοχη. Αυτο που γινεται τωρα, ουτε καν ταξικο χαρακτηρα δεν εχει κατα τη γνωμη μου. Μια ομαδα ανθρωπων εκμεταλλευεται τα συλλαλητηρια φοιτητων (πολλοι εκ των οποιων δε ξερουν καν γιατι διαδηλωνουν, και το διαπιστωσα αφου τους μιλησα) προκειμενου να λεηλατησουν. Μ’αυτη τη λογικη, και αυτα που γινονται στα γηπεδα ειναι εφαμιλλα του 1821.
  Ομως ανεφερες και το Πολυτεχνειο, και καλα εκανες, γιατι μου δινεις μια «πασα» να υπενθυμισω μερικα ονοματα απο αυτους που ηταν στο Πολυτεχνειο. Δαμανακη, Μπιστης, Λαλιωτης.»Επαναστατες» του πολυτεχνειου, που απλα βολευτηκαν με τη καινουργια κατασταση του ΠΑΣΟΚ,οταν αυτη ηρθε. Και νομιζω οτι
  κι εσυ θα συμφωνησεις (αφου το λες και ο ιδιος)οτι

  «Φυσικά και τα πράματα με το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καλύτερα. Φυσικά και θυμόμαστε επί ΠΑΣΟΚ τα ΜΑΤ να δέρνουν τους συνταξιούχους που διαδήλωναν, αστυνόμους να δέρνουν τους συνάδελφους τους αστυνόμους που διαδήλωναν.»

  Κι ακομα κατι. Αν θελεις να συγκρινεις αυτο που γινεται σημερα με αυτο που γινοταν το 1821, σου υπενθυμιζω οτι τοτε γινοταν πολεμος. Αν βλεπεις ως πολεμο αυτο που γινεται τωρα,τι ειναι αυτο που καταγγελεις εδω? Καταγγελεις τον αντιπαλο επειδη σε πυροβολει? Αντιπαλος ειναι,αυτο θα κανει.Καταγγελεις τα ΜΑΤ (δηλαδη αυτο που εσυ θεωρεις αντιπαλο) επειδη δεν παιζει συμφωνα με τους κανονες του πολεμου? Πως το κανεις αυτο χωρις να εχεις ορισει πρωτα ποιοι ειναι οι κανονες του πολεμου?Κατα εσενα τι εχουν δικαιωμα να κανουν οι δυναμεις του νομου η οι «δυναμεις καταστολης» αν προτιμας?
  και κατι τελευταιο
  λες οτι

  «Πλέον δεν είναι θέμα εκπαιδευτικό. Είναι θέμα Δημοκρατίας»

  Ο Θειος Αρης λεει οτι

  «Καλά, μην τρελενόμαστε κιόλας, δημοκρατία είναι 2 λύκοι και ένα πρόβατο που θέλουνε να αποφασίσουνε τι θα φάνε το μεσημέρι.»

  Με δεδομενο οτι οι αποψεις σας συμπιπτουν,η τουλαχιστον ειναι συμβατες,(εσυ δηλωσες συναγωνιστης του Θειου Αρη) πως ειναι δυνατον να επικαλεισαι την δημοκρατια, δηλαδη την ιδια νομιμοτητα που επιχειρεις να ανατρεψεις?

 38. Δεν απάντησα σε πολλά σημεία που έθεσες γιατί απευθυνόσουν στον Θείο Άρη και δεν ήθελα να απαντήσω εκ μέρους του. Όπως και τώρα θα αφήσω ασχολίαστα όλα τα σχόλια σου για τις απόψεις που εξέφρασε ο Θείος Άρης. Αν δει το σχόλιο σου έχει καλώς. Αλλιώς μπορείς να του απευθύνεις τις όποιες ερωτήσεις σου στο δικό του blog.

  Για να μη μπλέκουμε με ’21 και Πολυτεχνείο και απελευθερωτικούς αγώνες, να πάρουμε ένα πιο κοντινό παράδειγμα, αυτό της Γαλλίας με τα νέα εργασιακά μέτρα που προσπάθησε να περάσει η Γαλλική κυβέρνηση πέρυσι και βγήκαν χιλιάδες φοιτητών στους δρόμους. Και τελικά νίκησαν. Αυτό θα το θεωρούσες απλά «πείραμα»? Πιστεύω η αναγωγή στα ελληνικά δεδομένα είναι προφανής, ενώ παρουσιάζουν πάρα πολλές ομοιότητες (μη μου παρουσιάσεις τις διαφορές, το ξέρω ότι δεν είναι ίδια). Έχουμε φοιτητές να αντιδρούν σε αντιλαικά κυβερνητικά μέτρα, οι μεν στον εργασιακό τομέα οι δε στον εκπαιδευτικό τομέα. Τυγχάνουν βίαιης μεταχείρισης από το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής του, δημιουργούνται επεισόδια. Οι μεν νίκησαν οι δε φυλακίζονται και παλεύουν ακόμα.

  πως ειναι δυνατον να επικαλεισαι την δημοκρατια, δηλαδη την ιδια νομιμοτητα που επιχειρεις να ανατρεψεις?

  Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι προσπαθώ να ανατρέψω τη δημοκρατία? Εγώ θέλω να επαναφέρω τη δημοκρατία που καταλύουν οι νόμιμα εκλεγέντες από το λαό (το ότι εκλέχτηκαν νόμιμα δε νομιμοποιεί και κάθε ενέργεια τους). Για να μην πάω στις παρανομίες αστυνομίας και ΜΑΤ, στα παράνομα και ληγμένα χημικά που πετούσαν στους φοιτητές, τις κλοτσιές στα πρόσωπα και τα ανάποδα γκλομπ, τις δικαστικές αυθαιρεσίες στις διαδικασίες προσαγωγής και εκδίκασης των συλληφθέντων, οι οποίοι ήταν εντελώς άσχετοι με τα δεδομένα (διάβασες τη μαρτυρία), στην προσπάθεια ψήφισης και επιβολής ενός νόμου που είναι [ αντισυνταγματικός ]. Ποιος καταλύει λοιπόν τη δημοκρατία?

 39. Και να σου πω και κάτι, δεν ήμουν υπερ της βίας, ούτε υπέρ των επεισοδίων. Πίστευα/πιστεύαμε ότι με ειρηνικές πορείες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν όμως βλέπεις ότι με πρόσχημα 40-50 *βαλτούς* μπάχαλους που δημιουργούν επεισόδια, το ξύλο οι συλλήψεις και η βίαιη καταστολή γενικεύεται στις χιλιάδες φοιτητών που διαδηλώνουν ειρηνικά, με αμέτρητα δακρυγόνα που ένας θεός ξέρει τι προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν καθώς πέρα από ληγμένα δε γνωρίζουμε καν τη σύσταση τους, τα ΜΜΕ δε λένε τίποτα, δεν επιβάλλεται καμία κύρωση ή ποινή στα ΜΑΤ που βαρούσαν αδιάκριτα και δολοφονικά στο σώμα και ακόμα και στο κεφάλι, με τα γκλομπ ανάποδα, ενώ *υπάρχουν φωτογραφίες και video* που αποδεικνύουν όχι μόνο το αληθές του γεγονότος αλλά αποκαλύπτει και τα πρόσωπα των ΜΑΤατζήδων που έχουν προβεί στις ενέργειες αυτές, και το μόνο που κάνει η κυβέρνηση και ο Πολύδειρας είναι αντί να συλλάβει όλους αυτούς να δίνει *συγχαρητήρια στα «ηρωικά ΜΑΤ»* του, δε θα ξεσηκωθείς να κάνεις την επανάσταση σου?! Είσαι τόσο ρομαντικός, για να μην πω αφελής, ώστε να πιστεύεις πως «η αλήθεια και η δικαιοσύνη θα θριαμβεύσει» από μόνες τους?

 40. Ο/Η Kanenas λέει:

  Καλο ειναι οταν κανουμε quote να κανουμε απο τελεια σε τελεια, αλλιως αλλαζουμε το νοημα αυτων που εγραψε ο αλλος.

  «Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι προσπαθώ να ανατρέψω τη δημοκρατία? Εγώ θέλω να επαναφέρω τη δημοκρατία που καταλύουν οι νόμιμα εκλεγέντες από «το λαό (το ότι εκλέχτηκαν νόμιμα δε νομιμοποιεί και κάθε ενέργεια τους).»

  Οσον αφορα την ερωτηση, παρακαλω διαβασε το σημειο που εκανες quote απο την αρχη, και θα δεις την απαντηση.
  Οσο για τη δηλωση
  «Εγώ θέλω να επαναφέρω τη δημοκρατία που καταλύουν οι νόμιμα εκλεγέντες από το λαό (το ότι εκλέχτηκαν νόμιμα δε νομιμοποιεί και κάθε ενέργεια τους).»»

  Με ποιου την εξουσιοδοτηση αναιρεις τις ψηφους 2 και πλεον εκατομμυριων Ελληνων? Αμφισβητεις το δικαιωμα του λαου να επαναφερει τη δημοκρατια αν αυτη εχει κατα τη γνωμη τους καταλυθει? Ποσο δημοκρατικο ειναι αυτο?

  «Για να μην πάω στις παρανομίες αστυνομίας και ΜΑΤ, στα παράνομα και ληγμένα χημικά που πετούσαν στους φοιτητές, τις κλοτσιές στα πρόσωπα και τα ανάποδα γκλομπ, τις δικαστικές αυθαιρεσίες στις διαδικασίες προσαγωγής και εκδίκασης των συλληφθέντων, οι οποίοι ήταν εντελώς άσχετοι με τα δεδομένα (διάβασες τη μαρτυρία), στην προσπάθεια ψήφισης και επιβολής ενός νόμου που είναι [ αντισυνταγματικός ]. Ποιος καταλύει λοιπόν τη δημοκρατία?»

  Ο νομος ειναι αντισυνταγματικος συμφωνα με ποιον? Ψηφιστηκε απο τους εκλεγμενους αντιπροσωπους του λαου. Δεν υπαρχει προσπαθεια ψηφισης, ψηφιστηκε ο νομος. Οσο για αυτα που εκανε η αστυνομια, καποιοι αστυνομικοι παρεκτραπηκαν.Πρεπει ολοι να καταδικαστουν?
  Οσο για τις «δικαστικες αυθαιρεσιες», εισαι αρμοδιος να αποφασιζεις? Και παλι, με ποια δικαιοδοσια?

  Λες οτι οι συλληφθεντες ηταν ασχετοι με τα επεισοδια, και επικαλεισαι τις δικες τους μαρτυριες. Εχεις δει ποτε κανεναν που εκανε κατι να ομολογει οτι το εκανε αυτος? Φυσικα και θα πουν οτι αυτοι δεν εκαναν τιποτα. Τι περιμενες να πουν?

  Απο τη μια μερια λες οτι αυτοι που δημιουργουν τα επεισοδια ειναι «βαλτοι». Θα σε πιστευα, αν δεν υπηρχε ο Θειος Αρης, που οχι μονο επαινει τα επεισοδια, αλλα ζηταει κι αλλα. Ειναι λοιπον μεσα στους «βαλτους»?Οταν βλεπω να καιγονται αυτοκινητα και μαγαζια φουκαραδων,πως περιμενεις να αντιδρασω? Το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ειναι καλα να τους κανουν και να τους δειρουν.

  Το λεει και ο nassos πολυ σωστα

  «Οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν ενοχλούν κανέναν. Ταλαιπωρούν. Διαδηλώσεις που καταλήγουν σε εμπρησμούς και βανδαλισμούς (και που δεν γίνονται από σπουδαστές) κακό σε όλους κάνει.»

  Με αυτο το «δεν γινονται απο σπουδαστες» θα ηθελα να συμφωνησω, αλλα δε μ’ αφηνει ο Θειος Αρης με το ποστ του.

  Γενικα, ενα τελευταιο πραγμα (και δε θα σε ταλαιπωρησω αλλο γραφοντας εδω, ζητω συγνωμη μαλιστα που παρεισφρυσα στο χωρο σου, αλλα ενιωθα να πνιγομαι με καποια πραγματα που διαβασα)
  Μου δινεις την εντυπωση πως πιστευεις οτι «αν ενας νομος μου αρεσει θα τον σεβαστω. Αν οχι, δεν ειμαι υποχρεωμενος να τον υπακουσω». Δε νομιζω οτι ισχυει αυτο. Δεν ειναι στη διακριτικη μας ευχερεια ποιους νομους θα σεβαστουμε και ποιους οχι. Ολους οφειλουμε να τους σεβομαστε. Και τον νομο περι απαγορευσης καταληψεων δημοσιων κτιριων. Και το οτι καποιοι αλλοι, ακομα και αν ειναι αστυνομικοι ενδεχομενως παραβιαζουν το νομο, αυτο δεν αποτελει δικαιολογια για να το πραξουμε και εμεις.

  Αυτο ειχα να πω, και παλι με συγχωρεις για την «εισβολη».

 41. Με ποιου την εξουσιοδοτηση αναιρεις τις ψηφους 2 και πλεον εκατομμυριων Ελληνων?

  Ένα πράμα θέλω να πω, που είναι γενικά η απάντηση και στην κυβέρνηση και σε σένα που λέτε ότι «την κυβέρνηση την ψήφισε/εξέλεξε ο λαός» κτλ. Ο λαός τους ψήφισε για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του. Όπως όμως είναι προφανές, ουδεμία σχέση έχουν όσα πρεσβεύει η κυβέρνηση με τα συμφέροντα του λαού. Είναι προφανές πως εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου = της μειοψηφίας, και όχι του λαού = αυτών που τους ψήφισαν. Κανείς ψηφοφόρος δεν έδωσε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να την εξαργυρώσει όπως θέλει.

  Ο νομος ειναι αντισυνταγματικος συμφωνα με ποιον?

  Σύμφωνα με 6 καθηγητές συνταγματικού δικαίου (το «Αντισυνταγματικός» που έβαλα σε bold στο προηγούμενο σχόλιο μου είναι link, διάβασε το)

  Οσο για αυτα που εκανε η αστυνομια, καποιοι αστυνομικοι παρεκτραπηκαν.Πρεπει ολοι να καταδικαστουν?

  Δε ξέρω αν είδες τα επεισόδια, αλλά το «κάποιοι αστυνομικοί» που βιαιοπραγούσαν ήταν η πλειοψηφία, δεν ήταν απλά «κάποιοι λίγοι». Δεν είναι γενίκευση να τους κατηγορήσεις όλους εφόσον η πλειοψηφία τους είχε αυτή τη συμπεριφορά. Αν είδες όλοι βαρούσαν με απίστευτο μένος, και κατάφεραν πολυ βίαια χτυπήματα στους -τουλάχιστον άοπλους και ειρηνικούς- φοιτητές, σε δημοσιογράφους, περαστικούς, γυναίκες (δε μιλάω για τους μπάχαλους, εκεί μπορεί να είχαν δίκιο).

  Αντιθέτως, αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια από τη μεριά των φοιτητών είναι συντριπτική μειοψηφία (αν είναι κιόλας φοιτητές), και υπήρξε μία τραγικά παράλογη γενίκευση των βιαιοπραγιών των ΜΑΤ από τους 50-100 που προκαλούσαν τα επεισόδια στους 35.000 φοιτητές που διαδήλωναν ειρηνικά. Αυτό είναι παράλογο αν θες, και όχι η απόδοση κατηγοριών στην πλειοψηφία των αστυνομικών.

  Οσο για τις “δικαστικες αυθαιρεσιες”, εισαι αρμοδιος να αποφασιζεις? Και παλι, με ποια δικαιοδοσια?

  Και πάλι το ότι είναι αυθαίρετες δε το λέω εγώ άλλα δικηγόροι… Θα με βοηθούσες πολύ αν διάβαζες 1-2 προηγούμενα και επόμενα από αυτό ποστς, αλλά ας το βάλω εδώ να το βρεις εύκολα. Διάβασε αυτό το άρθρο να δεις γιατί καταγγελίες μιλάμε: Καταγγελίες. Οι δικαστικές αυθαιρεσίες είναι προφανείς.

  Λες οτι οι συλληφθεντες ηταν ασχετοι με τα επεισοδια, και επικαλεισαι τις δικες τους μαρτυριες. Εχεις δει ποτε κανεναν που εκανε κατι να ομολογει οτι το εκανε αυτος? Φυσικα και θα πουν οτι αυτοι δεν εκαναν τιποτα. Τι περιμενες να πουν?

  Συγνώμη ρε Κανένα, τα video τα είδες? Είδες ποιους συνέλαβαν? Δε χωράει αμφιβολία καν ότι ήταν άσχετοι, με τα μάτια σου το βλέπεις.
  Είδες τι λέγαν και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι (που δε μας υποστηρίζουν κιόλας για να πεις ότι ψεύδονται για να μας καλύψουν)? Συνελάμβαναν ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ενώ τα επεισόδια γίνονταν από 30-40 άτομα λίγο παραπέρα, οι οποίοι δρούσαν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ. Η αστυνομία δεν έκανε καμία κίνηση να συλλάβει αυτούς που δημιουργούσαν τα επεισόδια, και συνέλαβε 40 φοιτητές από ένα μπλοκ οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά. Η ίδιοι οι δημοσιογράφοι τα λέγαν, οι οποίοι είναι και εναντίον μας, έλεος (παραδείγματα φωτογραφιών από ειδήσεις: φώτο1, φώτο2)!
  Τι να σου πω, αν δεν είδες ειδήσεις δες αυτό το [ άρθρο ], τις φωτογραφίες και τα video του. Δες σε παρακαλώ τα video και πάψε να είσαι τόσο κατά των φοιτητών. Τα στοιχεία συνηγορούν υπερ μας και είναι αδιάψευστα.

  Θα σε παρακαλέσω να απευθυνθείς στον Θείο Άρη για τα υπόλοιπα. Δεν ενστερνίζομαι όλες τους τις απόψεις, και δε νομίζω όταν λέει πως υποστηρίζει την βίαιη σύγκρουση να εννοεί καταστροφή αμαξιών και καταστημάτων από μεροκαματιάρηδες, αλλά τη βίαιη σύγκρουση και επεισόδια με τις δυνάμεις καταστολής. Όπως και να χει, ρώτα τον ίδιο.

  Επειδή αναφέρθηκες και στο Νάσσο και στον Θείο Άρη, οι απόψεις μου είναι κάπου ανάμεσα.

 42. Παράθεμα: Προς κ. Πολύδωρα και σία (ή μήπως “και CIA?”) « Γιώργος Μαργαρίτης

 43. Ο/Η ETHNIKISTHS λέει:

  AKOΥΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΟΠΟΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΟΡΗΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Η αναφορά μου στους σημερινούς νεολαίους αναρχικούς, συγκεκριμένα σε αυτούς που ανήκουν στην Ελληνική φυλή: Ρίχνω της ευθύνες της κατάντιας τους αποκλειστικά στις οικογένειες τους, που τους δημιούργησαν και τους έπλασαν, ανόητους ανθρώπους, που κάποιοι πονηρότεροι τους άρπαξαν και τους αποχαυνώσαν τελείως για να εξυπηρετούν απερίσκεπτα τα δικά τους συμφέροντα, με την ύπαρξη τους, νομίζοντας ότι εκτελούν θείο έργο
  ZHTΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 – ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

 44. Ο/Η cortlinux λέει:

  Ναι εθνικιστή οι τραμπουκισμοί είναι πάντοτε ίδιον της ελληνικής φυλής.

  Άντε προσκύνα τα αφεντικά σου τώρα.

  • Ο/Η Long live Police! λέει:

   cortlinux, έχε υπόψη σου πως υπάρχουν μεταξύ άλλων και ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ. Δεν το γνωρίζεις καθόλου αυτό; Γι’αυτό και τα… ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ (ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ) δεν είναι παρά…. γόνοι πλουσίων κι εύπορων οικογενειών (μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, επιχειρηματιών κλπ), ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΑ. Να ποιοι είναι λοιπόν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΣΕΠΑΡΕΣ, αγόρι μου, που μου το παίζεις εμένα πτωχός και μισοκακόμοιρος.

 45. Ο/Η Giannis λέει:

  Γωργάκη μπραβο λες τρελες μαλακιες 🙂 παλι αναστεται φαντασματα φασισμού εδωμεσα γιατι ετσι σας συμφερει γιατι ετσι επιβιωνεται…βασικα χεστικατε κιολας για τον φασισμο αν ειναι να προβαλεστε.ΩΡΑΙΑ τα εγραψες για τον ¨φοιτητη» αν τα ειπε στην πραγματικοτητα αυτος.Και βασικα εισαι πρωτος στην προπαγανδα,χρειαζεσαι καποια γκομενα μαλλον.Δε μου λες..οταν χρυσαυγιτες φοιτητες ειναι στο πανεπιστημιο δε τους αποκαλεις φοιτητες,οταν ακροαριστεροαναρχικοι ειναι στο πανεπιστημιο και σπαζουν αυτοι αξιζουν το ασυλο γιατι ειναι φοιτητες,βασικά η ιδεολογια σας και σας και των φασιστων ειναι ενα ματσο σκκααατα,ζειτε με το μισος και οι δυο σας ,ο ενας για τον αλλον,και οι δυο σας το παιζεται ηρωες και ρομπεν των δασων για του πολιτες.νομιζεις δε καταλαβαινουμε πια τι εστι ¨φοιτητης»? Νομιζεις οτι ειστε πολοι και οτι οταν κανετε πορειες οι οδηγοι των αυτοκινητων,ο κοσμος του μετρο,ο κοσμος στα λεωφορεια που τρωει την καψα..ο απλος κοσμακης δηλαδη λεει : Μπραβο στα παιδια και τους αγωνες τους ή τι μαλακες ειναι 3 ατομα και κλεινουν ολο τον δρομο.Αν δεν διαλλεξες το δευτερο μεγαλη ιδεα εχεις για τον εαυτο σου.

 46. @Giannis,
  και συ είσαι ο κλασικός ο βλάκας που πετάει την μαλακία του ανώνυμα και φεύγει. Δε ξέρω τώρα αν έχει νόημα να σου απαντήσω, δε ξέρω πως κατάλαβες πως είμαι ακροαριστεροαναρχικός (ε μα είσαι και πολύ βλάκας…), απλά θα σου δώσω τα συγχαρητήρια μου γιατί κατάφερες και συμπύκνωσες τόση μεγάλη ποσότητα ηλιθιότητας και βλακείας σε τόσες λίγες λέξεις.

  Νομιζεις οτι ειστε πολοι και οτι οταν κανετε πορειες οι οδηγοι των αυτοκινητων,ο κοσμος του μετρο,ο κοσμος στα λεωφορεια που τρωει την καψα..ο απλος κοσμακης δηλαδη λεει : Μπραβο στα παιδια και τους αγωνες τους ή τι μαλακες ειναι 3 ατομα και κλεινουν ολο τον δρομο.Αν δεν διαλλεξες το δευτερο μεγαλη ιδεα εχεις για τον εαυτο σου.

  Εγώ ξέρω πως όσο καιρό κάνανε οι σκουπιδιάρηδες απεργία, όσα προβλήματα και αν δημιουργούσαν με τις στοίβες σκουπίδια που μαζεύονταν, κανένας από όσους μίλησα δε δυσφορούσε με την κατάσταση επειδή τα αιτήματα τους ήταν δίκαια. Και μάλιστα λέγανε να κρατήσει και παραπάνω η απεργία τους, να πιέσουν παραπάνω.

  Γαμώτο! Ξόδεψα τσάμπα 2 λεπτά από το χρόνο μου για να απαντήσω σε έναν μη νοήμονα άνθρωπο.

 47. Παράθεμα: ΡΧΣ - Θεματική Βραδιά - “Εγκληματικότητα, Βία κ Αστυνομία” « Γιώργος Μαργαρίτης

 48. Παράθεμα: ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Tα ΜΑΤ έδειραν τον διοικητή τους! « Γιώργος Μαργαρίτης

 49. Ο/Η MEANDROS λέει:

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ….ΣΚΟΤΟΜΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ.
  ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ.

 50. Ο/Η MEANDROS λέει:

  ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ….ΣΚΟΤΟΜΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ.
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΔΩ….
  Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ.

 51. @MEANDROS
  αν υπάρχει κάτι που με εκνευρίζει περισσότερο από έναν φασίστα, αυτό είναι ένας φασίστας που γράφει με κεφαλαία. Κι αν υπάρχει κάτι που με εκνευρίζει περισσότερο από έναν φασίστα που γράφει με κεφαλαία, αυτό είναι ένας φασίστας που γράφει με κεφαλαία και επαναλαμβάνει ό,τι λέει δύο φορές.

  Αλλά εσύ με εκνευρίζεις ακόμα περισσότερο γιατί είσαι ένας ανορθόγραφος μαλάκας από το Βόλο που ουδεμία σχέση με Χρυσή Αυγή κτλ και απλά μπήκες να τρολιάσεις και να γαμήσεις τη συζήτηση. Οπότε τράβα στη φωλιά σου Κωστάκη (αναρχικός ή Συριζαίος είσαι;) και άσε τις μαλακίες και τους Μέανδρους. Πανίβλακα.

  • Ο/Η Long live Police! λέει:

   Μr George Margaritis, ; Μάζεψε τα βρωμοσάλια σου, εδώ και τώρα και σταμάτα να στηρίζεις κάτι ΑΝΑΡΧΟΑΛΗΤΕΣ τύπου… ΚΑΛΤΕΖΑ, ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗ, ΦΟΥΝΤΑ, ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ κλπ. διότι δεν ξέρεις πως και πότε θα βρεθείς σε κανένα νοσοκομείο με κατάγματα πρώτου βαθμού. ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΣΕΠΗΣ…!

   • Για ελλείψει ανθρώπινου εγκεφάλου χρυσαυγίτης, γράφεις πολύ καλά ελληνικά, το ομολογώ. Μπράβο, πραγματικά.

    Τώρα στο νοσοκομείο πήγα την προηγούμενη βδομάδα, επειδή είχα τα λαιμά μου. Άσε, χάλια κατάσταση, ξέρεις, φλέματα, πυρετός, να μη μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ επειδή ο λαιμός μου είχε πρηστεί. Τώρα η αλήθεια είναι πως όντως δε ξέρω πότε θα βρεθώ σε νοσοκομείο με κατάγματα. Αλλά δε παίζω ποδόσφαιρο, οπότε δε παίζει να πάθω στα κοντά κανένα κάταγμα. Αν και ακόμα και να πάθω, οι γιατροί που έχουμε εδώ στο νοσοκομείο είναι πολύ καλοί και θα αναρρώσω γρήγορα. Αλήθεια, αν έχεις ποτέ κανένα κάταγμα να ρθεις εδώ, είναι πάρα πολύ καλοί.

    Φιλιά στο τατού σβάστικα,
    Γιώργος.

   • Ο/Η Long Live Police...!!! λέει:

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ‘ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ’, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ‘ΣΒΑΣΤΙΚΑ’. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΚΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ‘ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ’ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ‘ΒΑΡΩΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ’ ΚΑΘΟΤΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ… ΕΚΑΝΕ ‘ΔΙΠΛΗ ΖΩΗ’. ‘ΝΤΡΟΠΗ, ΗΜΑΡΤΟΝ’…!!!

 52. Ο/Η MEANDROS λέει:

  ΑΧΑΧΑΑΑΑ !!! ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ….
  ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΒΡΗΚΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ !!!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΟΥ…..ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΩΡΑ????
  ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΑΚΕΛΟΜΕΝΟΙ…ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ.
  ΑΝ ΘΕΣ ΓΡΑΨΕ ΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ….
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΡΟΛ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ???
  Α ΚΑΙ Ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΗ ΨΟΝΑΡΑ !!!!!!

 53. Ο/Η MEANDROS λέει:

  ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο GIANNIS ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.
  ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΤΑΠΩΣΕ. ΠΑΠΑΡΑ

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s