«Ελλάδα Έχεις Ρουφιάνο!» (updated)

Ελλάδα έχεις Ταλέντο Ρουφιάνο!

Λόγω ενός Πανεπιστημιακού Ερευνητικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχω, και επειδή συνεργαζόμαστε με ένα Ιταλικό Πανεπιστήμιο, ενδέχεται μέσα στο έτος να χρειαστεί να πεταχτούμε μέχρι απέναντι, οπότε θα χρειαστώ διαβατήριο.

Τώρα λοιπόν που θα ανέβω στη Θεσσαλονίκη έχω σκοπό να πάω να βγάλω και διαβατήριο, αλλά επειδή είχα μία άσχημη (θα έλεγα τυπική) εμπειρία από τις δημόσιες υπηρεσίες (αναφέρθηκα σε σχετικό σχόλιο στην Ψιλικαντζού) είπα μιας και είμαι φρονίμων παιδί να κοιτάξω από πριν τι δικαιολογητικά χρειάζονται.

Στο site του ΚΕΠ λοιπόν, στην συγκεκριμένη σελίδα, μπορούμε να ενημερωθούμε σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να βγάλουμε διαβατήριο ή visa. Έχει πολύ ενδιαφέρον όμως ένα συγκεκριμένο σημείο:

Παράβολα:

Παράβολο τελών έκδοσης: για διαβατήριο πενταετούς διάρκειας παράβολο ονομαστικής αξίας 22 ευρώ + 20% ΟΓΑ = συνολική αξία 26,40 ευρώ. Για τα υπόλοιπα διαβατήρια, για κάθε χρόνο ισχύος ονομαστική αξία 4 ευρώ + 20% ΟΓΑ = συνολική αξία 4,80 ευρώ κατ’ έτος

Παράβολο βιβλιαρίου: 45 ευρώ (από 25-08-2006)
(Από 26-08-2006 αυξάνονται οι προδιαγραφές ασφαλείας στα Ελληνικά Διαβατήρια που εκδίδει η Ελληνική Αστυνομία, αφού στο έντυπο του βιβλιαρίου του διαβατηρίου ενσωματώνεται ειδικά διαμορφωμένο μικροτσίπ για την ψηφιακή ταυτοποίηση του κατόχου.
Το μικροτσίπ θα περιέχει την ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου και τα στοιχεία της ζώνης MRZ του διαβατηρίου. (MRZ: πρόκειται για την δίγραμμη σειρά στοιχείων που βρίσκονται κάτω από την φωτογραφία του κατόχου).
Για το λόγο αυτό, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας […] αναπροσαρμόζεται το αντίτιμο του βιβλιαρίου […] σε σαράντα πέντε (45) ευρώ (καλό ε?) έναντι εικοσιπέντε (25) ευρώ που ανέρχεται σήμερα. Συνεπώς, αιτήματα Ελλήνων πολιτών που υποβάλλονται από 25-08-2006 θα επιβαρύνονται με το ως άνω παράβολο.

Όποιος λοιπόν λέει υποβάλει αίτηση για νέο διαβατήριο, θα μπορεί να έχει, καταβάλλοντας (υποχρεωτικά φυσικά) μόνο 20 ευρώ επιπλέον, τον προσωπικό του ρουφιάνο! Και όλα αυτά για την ασφάλεια σας και μόνο! Έτσι μας λένε.

Είναι μικρός, δε πιάνει χώρο, και μπορείς να τον έχεις μαζί σου όπου και αν πας. Δε θα σε ενοχλεί, απλά κάθε τόσο θα δίνει αναφορά για το που είσαι, ποιος είσαι και τι κάνεις. Συνεργάζεται άψογα με το κινητό σου, ειδικά αν έχεις Vodafone, και πλέον δε πρόκειται να ανησυχείς για το πως θα σε βρούνε αν χαθείς: το κινητό σου μας λέει που βρίσκεσαι κάθε λεπτό, και το διαβατήριο ποιος είσαι, από που είσαι και ότι άλλο θέλουμε να ξέρουμε. Τέρμα πια οι πολύωρες ανακρίσεις! Ένας προσωπικός σου ρουφιάνος, με μόνο 20 ευρώ! Για την Ασφάλεια σας!

Και για όσους δεν αρκούνται, έχω ακούσει από πολλά άτομα πως από του χρόνου ένα ανάλογο μικροτσιπ θα ενσωματωθεί και σε όλες τις νέες ταυτότητες. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες και βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο (όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ή μπορεί να κάνει κάποια παραπομπή, ευπρόσδεκτος). Για να μη νομίζετε ότι θα τη γλιτώνετε όσοι μένετε στο εσωτερικό.

Και να μην ξεχάσουμε άλλωστε και τις αγαπημένες μας κάμερες: σε κάθε γωνιά του δρόμου, στα δημόσια κτίρια, στους δρόμους, στα πάρκα, θα μας βάλουν και κάμερες για να παρακολουθούν μην βγει κανένας τρομοκράτης. Θυμάστε τι έγινε με την ρουκέτα στην Αμερικάνικη πρεσβεία ε? Θέλετε να σας ρίξει κανένας ρουκέτα στο σπίτι σας? Το ξέρουμε πως δε θέλετε, γι’ αυτό και μεις θα βάλουμε παντού κάμερες για να σας προσέχουμε. Στους δρόμους, στα περίπτερα, στις πλατείες, στα λεωφορία, στο μετρό, ακόμα και στις τουαλέτες. Για σας το κάνουμε βρε! Για την ασφάλεια σας.

Εμπρός για έναν νέο κόσμο. Τον κόσμο του Μεγάλου Αδελφού.

Για την ασφάλεια σας.

———————————————————————————————-

Γι’ αυτούς που δε καταλαβαίνουν, ή κάνουν πως δε καταλαβαίνουν τι σημαίνουν όλα αυτά, υπάρχει ένα πολύ ωραίο video που ξετρύπωσε ο μυστικός πράκτωρ εκ Σουηδίας pølsemannen και αναφέρεται με έναν απλό (έως βλακώδες, ακόμα και για άτομα στα οποία ισχύει: 10 <= IQ <= 40) τρόπο στο τι εστί «κάμερα», «τσιπ», «παρακολούθηση», και τι «για την ασφάλεια σας», γιατί σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας θα λένε:

-Τι είναι μπαμπά τα «προσωπικά δεδομένα«? Μας έβαλε η κυρία έκθεση, αλλά είπε να μη ρωτήσουμε τους γονείς μας, και ότι αν τους ρωτήσουμε αυτή θα το μάθει. Είπε επίσης ότι είμαστε επιτέλους ασφαλείς, γιατί υπάρχει ένας καλός κύριος που είναι αδερφός της και μας κοιτάει από ψηλά και μας προσέχει και μας προστατεύει από τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες και τους κακούς ανθρώπους.

———————————————————————————————-

Και για να γελάσουμε λίγο και να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα μας (αλλιώς θα μας πάρει από κάτω) ένα videaki από την Καταπληκτική Εκπομπή του Σκάι Ελληνοφρένεια που μεταδίδεται από το κανάλι του ΣΚΑΙ κάθε βράδυ 20:45. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνεται φανατικοί, τουλάχιστον του blog τους, όπου ανεβάζουν τα videakia τους. Χαρακτηριστικό δείγμα (εκπομπή Παρασκευής 23/03/2007)

———————————————————————————————-

Και μη ξεχνάτε: όλα αυτά γίνονται για την ασφάλεια σας.

———————————————————————————————-

UPDATE: Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που έστειλε ο φίλος tsaftsouf:

Μας βλέπουν όλους …τρομοκράτες!

Προτάσεις – σοκ στο σχέδιο δράσης της γερμανικής προεδρίας

[…]

Στο «Σχέδιο δράσης» της γερμανικής προεδρίας, το οποίο έχει ήδη σταλεί στις εθνικές αντιπροσωπείες προκειμένου να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο, περιλαμβάνονται περαιτέρω μέτρα από αυτά που ήδη υιοθετήθηκαν τους πρώτους μήνες του χρόνου – κοινές επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών, αρχείο με στοιχεία DNA και ανταλλαγή αυτών των στοιχείων, λήψη DNA από υπόπτους, αρχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιομετρικών χαρακτηριστικών κ.λπ.

Έτσι, στο πλαίσιο της πολιτικής καταπολέμησης της «ριζοσπαστικοποίησης» προβλέπονται μέτρα σε «περιβάλλοντα – κλειδιά» και ως τέτοια αναφέρονται οι φυλακές, τα πανεπιστήμια, οι τόποι θρησκευτικής εκπαίδευσης και λατρείας. Πρακτικά αυτό σημαίνει αυξημένη παρακολούθηση των φοιτητών και των φυλακισμένων ή πρώην φυλακισμένων, όπως και των μουσουλμάνων αδιακρίτως. Αντιστοίχως, προβλέπονται μέτρα κατά της «παράνομης εξτρεμιστικής λογοτεχνίας και άλλων μέσων ενημέρωσης», κάτι που λίγο απέχει από λογοκρισία η οποία δεν έχει εφαρμοσθεί στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

[…]

Σύμφωνα με το «Σχέδιο δράσης», μέχρι τις 28 Ιουνίου 2009 στα ευρωπαϊκά διαβατήρια θα πρέπει να περιλαμβάνονται τόσο βιομετρικά χαρακτηριστικά όσο και δακτυλικά αποτυπώματα. Αντιστοίχως, μέχρι το 2009 και οι ταυτότητες θα πρέπει να περιλαμβάνουν βιομετρικά χαρακτηριστικά και αποτυπώματα.

[…]

Ακόμη προβλέπεται η βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών για καταδίκες πολιτών, αλλά και για πλήρη ανταλλαγή όλων των ποινικών μητρώων των πολιτών μεταξύ των χωρών – μελών.

[…]

Από τις πλέον ανησυχητικές διατάξεις του «Σχεδίου δράσης» είναι η πρόβλεψη για παρακολούθηση – φακέλωμα όσων ταξιδεύουν από και προς εμπόλεμες περιοχές, αλλά το κυριότερο η παρακολούθηση «υπόπτων για τρομοκρατία» στις κινήσεις τους εντός και εκτός Ένωσης.

[…]

[ πηγή: Τα Νέα ]

Νομίζω κάτι καταλάβαμε από το άρθρο τι μέλει γενέσθαι…

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Κοινωνικά / Πολιτικά, κάμερες and tagged . Bookmark the permalink.

23 Responses to «Ελλάδα Έχεις Ρουφιάνο!» (updated)

 1. Ο/Η ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ λέει:

  Γιώργο, ο Bύρωνας απάντησε πάντως στην ερώτηση σου. «Απάντησε», αν το προτιμάς. Πάντως μπορείς να το δεις και να σχολιάσεις. Φρέσκο και λαχταριστό …

  Το θέμα που αναπτύσεις είναι απίστευτα σημαντικό. Εδώ πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε και με όσους το αντιμετωπίζουν και στο εξωτερικό, πχ. Electronic Frontier Foundation.

 2. Ο/Η null λέει:

  ε αφού είναι για Ιταλία πήγαινε με ταυτότητα, τι το θες το διαβατήριο…

  κατά τα άλλα συμφωνώ.

 3. Ο/Η penguin_witch λέει:

  Παιδιά, ΗΔΗ ΘΑ έπρεπε να ανησυχούμε. Εμένα προσωπικά δεν με ανησυχούν τα μικροτσιπ που θα έρθουν, με ανησυχει αυτό που ήδη γίνεται. (Σκλάβα με θωρείς και παρθενιά γυρεύεις;) Πιστεύω ότι τα μικροτσίπ και οι κάμερες είναι απλώς προκάλυμμα καπνού ή, στην καλύτερη περίπτωση, μια κομπίνα για να χρηματοδοτηθούν οι γνωστές εταιρείες βιομηχανίας όπλων (που ενεργοποιούνται και στον τομέα της ασφαλείας).
  Αλλού είναι τα αίσχη με τα προσωπικά δεδομένα.
  Έχετε παρατηρήσει πόσα στοιχεία δίνετε με τις αγορές σας; Έχετε βγάλει εκπτωτική κάρτα (όλες οι αγορές σας σφραγίζονται με το όνομά σας); Έχετε παρατηρήσει ότι με κάθε αγορά ζητάνε το όνομά σας, τάχαμου για να σας βγάλουν απόδειξη για την εφορία; Ακόμα χειρότερα, έχετε αναγκαστεί να βγάλετε πιστωτική ή κάρτα ανάληψης απο ΑΤΜ; Με αυτά τα στοιχεία (που φτάνουν άνετα στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών) μπορεί κάποιος θαυμάσια να στοιχειοθετήσει το ψυχολογικό σας προφίλ, να εντοπίσει τις συνηθισμένες (ή μη συνηθισμένες) διαδρομές σας και να υπολογίσει πόσο επικίνδυνος ή μη είστε. Και αυτά ήταν τουλάχιστον δέκα χρόνια πρίν στις δυνατότητες των αρχών. Κανόνας: Αν βλέπετε ότι μπορεί να γίνει, έχει ήδη γίνει.
  Το αίσχος με τα RFID δεν είναι η κατάργηση της ιδιωτικής μας ζωής (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;) αλλά το γεγονός ότι απο την ήδη ρημαγμένη τσέπη μας θα πληρώσουμε τα φύκια της Raytheon για μεταξωτές κορδέλες…

 4. Ο/Η nassos λέει:

  Και εγώ για την ασφάλεια σας υπηρετώ 12 μήνες (χαχαχαχαχα)

  😆

 5. @Δε Μασάμε Ρε,
  την είδα την «απάντηση» του Πολύδειρα. Αν είναι δυνατόν, τι έγραψε το «παλικάρι»?!
  Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Είναι έξυπνος, φοράει τη μάσκα του ψιλοβλάκα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνος. Ο μόνος λόγος που απάντησε είναι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Οι απαντήσεις του ήταν όλο ασάφειες, υπεκφυγές, αοριστίες, ασυναρτησίες. Ούτε μία ουσιαστική απάντηση. Μόνο λάσπη και παραπλάνηση, φαμφαρολογίες και εντυπωσιασμοί.

  @null,
  πρέπει να έχεις *καινούργια* ταυτότητα αντί για διαβατήριο, και γω δεν έχω καινούργιου τύπου ταυτότητα. Αν είχα εννοείτε πως θα πήγαινα με την ταυτότητα. Αλλά και η καινούργια ταυτότητα το ίδιο πράμα είναι, πάλι τσιπάκι θα περιέχει.
  Ρουφιάνοι παντού.
  Οδεύουμε σταθερά με γοργά βήματα προς την παγκοσμιοποίηση.

  @penguin-witch,
  δεν έχεις καθόλου μα καθόλου άδικο. Υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας στην Ελλάδα αλλά και γενικά στον κόσμο (βλέπε ΗΠΑ μετά τις 9/11) που σκοπό έχει την αύξηση των εσόδων βιομηχανίας όπλων και ασφάλειας. Στην Αμερική εντελώς τυχαία *θησαύρισαν* ανάλογες εταιρίες μετά το χτύπημα που κάναν *οι Αμερικάνοι* στους Δίδυμους Πύργους (δε πιστεύω να υπάρχει ούτε ένας που πιστεύει πως το κτίριο το ρίξανε οι «τρομοκράτες», είναι γελοίο, όσο γελοίο είναι και το ότι ο Μπους ακόμα ψάχνει «όπλα μαζικής καταστροφής» στην ανατολή χρησιμοποιώντας ο ίδιος χειρότερα όπλα, ότι προσπαθεί να σταματήσει το Ιράν να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιώντας πυρηνικά και χημικά -είδαμε τραγικές εικόνες από μπλε και πράσινα πτώματα στο Ιράκ).
  Το θέμα με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων έχει ξεφύγει.
  «Το αίσχος με τα RFID δεν είναι η κατάργηση της ιδιωτικής μας ζωής (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;) αλλά το γεγονός ότι απο την ήδη ρημαγμένη τσέπη μας θα πληρώσουμε τα φύκια της [ Raytheon ] για μεταξωτές κορδέλες…»

  Δεν έχεις και άδικο, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό την καταργηση της ιδιωτικής μας ζωής. Δεν είναι και λίγο να σε ελέγχουνε κάθε ώρα και στιγμή που πας, τι κάνεις, τι σκέφτεσαι, τι θα κάνεις αύριο.

  Θα καταλήξουμε (έχουμε καταλήξει) στίγματα στα ραντάρ παρακολούθησης των διεθνιστών και της παγκοσμιοποίησης.

  @Νάσο,
  πάλι καλά που είσαι και συ και νιώθουμε μία ασφάλεια… 😀

 6. tsouftsaf,
  το άρθρο είναι φοβερό, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

  Προτείνω όλους να το διαβάσετε:

  Μας βλέπουν όλους …τρομοκράτες!

  Προτάσεις – σοκ στο σχέδιο δράσης της γερμανικής προεδρίας

  Θα το βάλω και στο ποστ μου.

 7. Ο/Η g. manoussakis λέει:

  Γιώργο, το μοικροτσίπ του διαβατηρίου θα είναι σε θέση να δίνει σήμα σε δορυφόρο ώστε να γίνεται εντοπισμός της θέσης; Δε νομίζω!

  Κατά τα άλλα, συμφωνώ ότι ζούμε εποχή «μεγάλου αδελφού», αλλά αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι και αντιδρούμε σε οποιαδήποτε τοποθέτηση κάμερας για λόγους «ασφαλείας».

 8. Γιώργο,
  φυσικά και το τσιπ δε θα δίνει σήμα σε δορυφόρο. Αλλά τι τα έχουμε τα κινητά? Αυτό που είπα είναι πως το κινητό σου μας λέει που βρίσκεσαι κάθε λεπτό, και το διαβατήριο ποιος είσαι, από που είσαι και ότι άλλο θέλουμε να ξέρουμε.

  Εντωμεταξύ είχα δει σε ένα κανάλι πως τα δεδομένα του τσιπ είναι εύκολο να υποκλαπούν. Αυτά «εκπέμπουν» σε μία διάμετρο π.χ. 4-5 μέτρων. Αν είσαι κοντά, και με ένα «κατάλληλο μηχάνημα» που είχαν κατασκευάσει, μπορούσες να ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου: φωτογραφία, όνομα, εθνικότητα, θρησκεία, όλα τα στοιχεία. Βέβαια δεσμεύτηκαν ότι θα βελτιώσουν την ασφάλεια των τσιπς, αλλά βέβαια είναι το λιγότερο που μας νοιάζει!

 9. Ο/Η tool667 λέει:

  βαλέ το καινούργιο διαβατήριο στον φούρνο μικροκυμάτων και σε 5» είσαι έτοιμος! τέζα το chip!

  σε ότι αφορά τον big brother…
  το panopticon είναι μία ιδέα που ξεκινάει απο το 1787! Κλασσικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα ανταλλαγής/συλλογής «πληροφοριών» της αμερικάνικης κυβέρνησης που ξεκίνησε μετά την 11/9 εν ονόματι total information awareness. Οι προτάσεις της Ε.Ε. είναι πιο light εκδοχή. Έχω σκοπό να κάνω ένα post για αυτό το θέμα…ελπίζω να βρω χρόνο κάποια στιγμή.

 10. Ο/Η null λέει:

  βγάλε ρε καινούρια ταυτότητα που είναι και τζάμπα. δεν έχει ακόμα τσιπάκι, εκτός αν άλλαξε ΠΑΛΙ.

 11. Ο/Η Panos Fidis λέει:

  Μαστορα δεν χρειαζεται να ταξιδεψεις για να εχεις ρουφιανο. Ανακοινωθηκε οτι θα βαλουν καμερες και στα γηπεδα!

 12. Tool667,
  στους πόσους βαθμούς το βάζω το διαβατήριο?!

  null,
  το σκέφτομαι σοβαρά. Θα δω και θα σου πω.

  Pano,
  και που σαι ακόμα…

 13. Ο/Η Ελενη λέει:

  Οδεύουμε προς την παγκοσμιοποίηση!!! Κι εγώ συμφωνώ !! Με τσαμπουκά λοιπόν πρέπει να βρούμε και κάτι να κάνουμε για να αποτρέψουμε ή έστω να προλάβουμε να σώσουμε κάτι…έχει να κάνει κανείς καμία εισήγηση???

 14. Ελένη,
  προς το παρόν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και όπου μπορούμε να εναντιωνόμαστε σε ενέργειες τύπου τσιπάκια παντού, κάμερες παντού, κτλ.

 15. Ο/Η Ελενη λέει:

  Φίλε Γιώργο,
  πρόσφατα εδώ στην Κύπρο θέσανε σε λειτουργία κάμερες παντού, δηλαδή σε όλους τους δρόμους. Υπάρχουν στα φανάρια και στα high ways. Αυτό έγιε επειδή γίνονται πολλά αυτκινητιστηκά δυστυχήματα εδώ και σκοτώνονται πολλά νέα παιδιά. Με πρόφαση αυτό λοιπόν, στήσανε κάμερες στους κεντρικούς δρόμους και παλεύουν να τις εγκαταστήσουνε σχεδον σε όλους!!! Τι να κάνω για να εναντιωθώ σε κάτι τέτοιο??? ε???
  όταν όλοι εδώ πέρα έχουνε φάει το παραμύθι για τα δυστηχήματα κτλ. Δηλάδή κανείς δεν σκέφτηκε πώς βελτιώνοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα μειωθούν τα δυστηχήματα αλλά και η κυκλοφοριακή συμφόριση.. Είναι πιο λογικό να στήσουν κάμερες παντου!!!

 16. Ο/Η dannossiel λέει:

  entaxei.einai apla tragiko auto pou sumvainei.to poso fovismenos einai o kosmos fainetai akomi kai sta amfitheatra ton panepistimion.se mia geniki suneuleusi apo keines tis sugkinitika mazikes tou Mai-Iouni eixa parei mazi tin psifiaki mou gia na vgalo mia geniki tou amfitheatrou tis sxolis mou pou asfuktiouse apo zoi kai energeia me 1200 kai pleon atoma.ena dapitaki pou pernouse apo mprosta mou otan tin evgaza me poulise tsampouka oti ithela na ton travixo kai na ton fakeloso kai apeilise na kalesei tous mpatsous.ennoeitai oti tou poulisa ki ego trela alla xenerosa apisteuta me to peristatiko.nea paidia kai na skeftontai etsi.na fovountai etsi.xamogela se kathe kamera re prin ti spaseis.dn tha fame ekfovismo.o fovos mas trefei to sustima tis iperkatanalosis kai tou kapitalismou.euxaristo dn tha paro.

 17. Χα! Καλό αυτό που σου είπε ο ΔΑΠίτης για φακέλωμα!
  Ο ΔΑΠίτης φοβάται το φακέλωμα!
  Σαν να λέμε φοβάται το σκατό μη λερωθεί!
  Σε κάνα-δυο ποστ θα βγάλω ένα ωραίο ντοκουμέντο περί φακελώματος της ΠΑΣΠ.

  Και που σαι, δειξτου του ΔΑΠίτη αυτό το λινκ να δούμε τι έχει να πει:
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=50219

  Περιμένω απάντηση ε?

 18. Ο/Η dannossiel λέει:

  xexe!dn ton thimamai kai na ton xanado.alla gamato link…

 19. Ο/Η dannossiel λέει:

  alla mia stigmi…ton exo se fotografia!BUAHAHAHA

 20. Είσαι εσύ μια φακελώτρια…

 21. Παράθεμα: Τι είχαμε τι χάσαμε

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s