10 πράματα που έμαθα φέτος το Πάσχα

 1. Η ανάσταση είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να φορέσεις εκείνο το κουστούμι/φόρεμα που αγόρασες και φόρεσες μόνο μία φορά όταν παντρεύτηκε ο φίλος σου/όταν έγινες κουμπάρος/όταν πήρες το πτυχίο σου (ε, είναι και μια ευκαιρία να σε χαρεί και η μάνα σου μια φορά επιτέλους ντυμένο «στα καλά», αμάν με αυτά τα τζιν και τις φόρμες)
 2. Ο καλύτερος αλγόριθμος συμπίεσης δεν είναι ούτε ο LZ77, ούτε του Huffman, ούτε του Elias ή του Golomb, και ούτε των Burrows-Wheeler. Είναι εκείνος ο άγνωστος αλγόριθμος που χρησιμοποιείς για να συμπιέσεις 3 στοίβες ρούχα σε ένα μικροσκοπικό σακ βουαγιάζ για να μεταφέρεις τα ρούχα σου από εκεί που σπουδάζεις στο πατρικό σου, και το ανάποδο. Μιλάμε για απίστευτο compression ratio.
 3. Ο γάμος είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το αντίτιμο που πληρώνεις για τη μη-χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Επιβεβαιωμένο από 5 περιστατικά μέχρι στιγμής (την επόμενη φορά που θα το επιχειρήσετε, σκεφτείτε το καλύτερα…)
 4. Το «σερφάρισμα» στο ιντερνετ με το 56άρι modem και την εκπληκτική ταχύτητα των 33,2 Kbps (δηλ, μιλάμε για 8KB το δευτερόλεπτο) είναι η υπέρτατη άσκηση ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης (τι «σερφάρισμα» δηλαδή… μπορείτε να φανταστείτε έναν σέρφερ στην μέση της θάλασσας να παιδεύεται να κάνει surf ενώ δεν έχει αέρα? Ε, έτσι ένιωθα και γω).
 5. Η παράδοση που μας θέλει σαν Έλληνες να είμαστε πάντα λιγότεροι μετά το Πάσχα, σε σύγκριση με το πόσοι ήμασταν πριν το Πάσχα, καλά κρατεί. Να ‘ναι καλά οι προσεκτικοί και νηφάλιοι οδηγοί μας και οι καταπληκτικοί -Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και βάλε- δρόμοι μας (αυτά τα «περί παράδοσης» είναι η λαϊκή αντίληψη για το φαινόμενο της Μείωσης του ελληνικού πληθυσμού μετά το Πάσχα. Το φαινόμενο όμως εξηγείται επιστημονικά σύμφωνα με την Αρχή Διατήρησης του Λίπους -Α.Δ.Λ.- σύμφωνα με την οποία:

  Α.Δ.Λ.: Το συνολικό λίπος των κατοίκων της Ελλάδος είναι σταθερό

  οπότε επειδή οι περισσότεροι από μας φέρνουμε κατιτίς παραπάνω όταν επιστρέφουμε από τις Πασχαλινές διακοπές (εγώ μόλις 1,5 κιλό φέτος), κάπως πρέπει να εξισορροπηθεί το πράμα για να παραμείνει το λίπος σταθερό.

 6. Αν γίνει ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο ή αν συμβεί μία τεράστια ναυτική τραγωδία στην Ελλάδα, τότε δε φταίει κανείς.

  Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό και ως Αρχή της Ελληνικής Απροσδιοριστίας του Υπαίτιου (Α.Ε.Α.Υ). Ακολουθεί η μαθηματική απόδειξη του:

  Έστω ναυτική τραγωδία Ν και έστω Χ, Y, Z, τυχαίες μεταβλητές που παίρνουν τις τιμές «καπετάνιος», «ιδιοκτήτρια εταιρία», «Κεφαλογιάννης», «λιμενικό», κτλ. Έστω λοιπόν ότι για την Ν φταίει κάποιος. Ο Χ μας πληροφορεί ότι δε φταίει αυτός για την Ν, αλλά ότι φταίει ο Y. Ο Υ με τη σειρά του μας πληροφορεί -και είναι κατηγορηματικός- ότι φταίει ο Z. Με την ίδια λογική ο Ζ μας πληροφορεί πως φταίει ο Χ. Έτσι οδηγούμαστε σε ένα deadlock ευθυνών και βάσει της λογικής συνεπαγωγής καταλήγουμε σε άτοπο. Άρα είναι λανθασμένη η υπόθεση μας πως κάποιος φταίει για την Ν, και άρα δε φταίει κανείς.

 7. Πάντα, συμφέροντα μεγάλων πολυεθνικών, ελληνικών ανταγωνιστικών εταιριών και διαπλεκόμενων πολιτικών εμποδίζουν κάποιες πραγματικά πρωτοποριακές και άκρως εμπορικές ιδέες να αναπτυχθούν και να ορθοποδήσουν, να τονώσουν την ελληνική οικονομία και το ελληνικό αίσθημα, αυξάνοντας ταυτόχρονα την κριτική σκέψη και μειώνοντας ταυτόχρονα την εγκληματικότητα. Αυτό το καταραμένο σύστημα…
 8. Δε ξέρω αν είναι κάποιου είδους happening, απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων ή θεικό σημάδι, άλλα εδώ και 3 χρόνια όλο και καποιανής το μαλλί θα πάρει λίγο φωτιά κατά την περιφορά του επιταφίου λίγο παραπέρα από κει που βρίσκομαι εγώ (μήπως ο Θεός μου στέλνει σημάδια? Am I the chosen one?).
 9. Το Καρπενήσι δεν είναι νησί
 10. The truth is out there (καλά, δε το ‘μαθα τώρα το Πάσχα, αλλά κάπως έπρεπε να γεμίσω το 10…)

Ελπίζω να είστε όλοι μια χαρά μετά το Πάσχα, με τα απαραίτητα επιπλέον κιλά (για να μη νιώθω μόνος μου ενοχές για τα ατυχήματα, βλ. και bullet 5) και την απαραίτητη απουσία όρεξης διαβάσματος και επανένταξης στην ρουτίνα.

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Έτσι μου 'ρθε. Bookmark the permalink.

25 Responses to 10 πράματα που έμαθα φέτος το Πάσχα

 1. Ο/Η papo λέει:

  χεχεχ σωστός και στα 10..ωραίο post!

 2. Ο/Η karpidis λέει:

  Μπορείς να πηγαίνεις σε σεμινάρια να κάνεις παρουσίασεις των paper ώστε φοράς το κουστούμι. Τι μόνο γω θα φοράω για να πηγαίνω διαιτητής; Να μια αποκλειστικότητα που σου δίνω 🙂 (λέμε τώρα). Θα την βγάλω σε λίγο στο αθλητικό μου blog

 3. Ο/Η nuntius λέει:

  1. Τι πάει να πεί δεν είσαι ντυμένος στα καλά σου με τζίν???
  2. Διαφωνώ. Τσέκαρε ένα γυναικείο τσαντάκι να δείς συμπίεση.
  3. Μακρυά απο μάς.
  4. Ενοείς αυτό το σιχαμένο που κάνει πιπιπ …πιπιπιπιπιπ του τα τουτα τουτά? Γιάκ… Αν και ακόμα νοσταλγώ το πρώτο μου 42άρι μόντεμ (yeah, right!)
  5. Δλδ εγώ που έχασα κιλάκια έσωσα ζωές!
  6. Και πάλι κάνεις λάθος. Φταίει ο βράχος. Όπως και παλιότερα η ζαρτινιέρα κλπ.
  7. Για όλα φταίνε οι Εβραίοι που μας πολεμούν, αλλιώς θα είχε πετύχει εμπορικά το αδιάβροχο φακελάκι τσαγιού που έφτιαξα.
  8. Μακρυά απο εκλησίες λοιπόν.
  9. Παντού υπάρχει ένας μύθος.
  10. Δεν έχει.

 4. Ο/Η simiomenos λέει:

  χαχα
  Γιώργο,
  Αν καθόμουν και έγραφα 10 πράγματα από το Πάσχα το μόνο που θα ανέφεραν θα ήταν φαϊ.
  πχ:
  1.Ρούχα λερωμένα από το ΦΑΪ και τα λάδια του.
  2. Βαλίτσα συμπιεσμένη με ΦΑΪ από τη μαμά.
  3. Όταν υπάρχει ΦΑΪ τι το θες το sex;
  4. Μέχρι να συνδεθεί το μόντεμ ας πεταχτώ να φάω=ΦΑΪ κάτι.
  5.Πώς γλύτωσα με τόσο ΦΑΪ φέτος;(αν και στο τσακ να τρακάρω πήγα)
  6. Ανέκαθεν να φάνε=ΦΑΪ λεφτά δεν θέλουν οι πολιτικοί μας;
  7. Μισό λεπτάκι, πάω για ΦΑΪ και έρχομαι να συνεχίσω.
  8. Μυρίζει ωραία το τσικνιστό μαλλί; Σαν μαλλί της γριάς=ΦΑΪ;
  9. Μήπως ξέρεις κάποιον καλό μεζέ ή ΦΑΪ που βγάζει το Καρπενήσι; ή να δω Μαμαλάκη;
  10. The truth is in κοκορέτσι=ΦΑΪ.

  🙂

 5. Ο/Η ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ λέει:

  Βρε καλώς τον … Είπα να ανταποδώσω την επίσκεψη … Κουστούμι μόνο το Πάσχα, ε;:-]

 6. Ο/Η Exiled λέει:

  Χαχα! Πολύ καλός ο δεκάλογος!

 7. Ο/Η g. manoussakis λέει:

  γιώργο καλώς ήρθες και πάλι μαζί μας. Μας έλειψες!

  Ωραία η εγγραφή σου και διασκεδαστική!

 8. 1. Σωστός. Και εγώ την διπλωματική μου την παρουσίασα κουστουμαρισμένος προκαλώντας το τρελό χειροκρότημα των παρευρισκομένων καθηγητών και σπουδαστών.

  2. Πράγματι. Το ρεκόρ μπορεί να καταρριφθεί μόνον με την προμήθεια σακ βουαγιάζ ελαφρώς μικρότερου μεγέθους το οποίο όμως έχει το λογότυπο της αγαπημένης μου ομάδος.(FC Ανδρούτσος Γραβιάς).

  3. Μωρέ κάτι κουφάλες γρατζουνάνε και τα προφυλακτικά με τις νυχάρες τους επίτηδες…

  4. 33,2 Kbps είναι ξεφτίλα ακόμα και για 56άρι μόντεμ (εγώ έχω πιάσει 33,3Kbps). Ροντέο πάνω σε γιγαντιαίο σαλιγκάρι μιλάμε…

  5. Δεδομένης της Αρχής Διατήρησης του Λίπους -Α.Δ.Λ., εάν εισρεύσουν αρκετοί Βουδισταί, Μωαμεθανοί και λοιποί αλλόθρησκοι, ο πληθυσμός της ΕΛ-λάδος δεν θα μειούται το Πάσχα.

  6. Ψέματα! Για όλα μέχρι και τις υποκλοπές και το άρθρο 16 φταίει η κουφάλα ο ύφαλος (Που δεν είναι ύφαλος, ολόκληρη βραχονησίδα εξέχουσα οσάν αγγούρι ήταν.
  Ύφαλος= Υπό + άλος, άλς (θάλασσα) κάτου απου του νηρού δηλαδής)

  7. Ακριβώς! Ρίχτε και μια ματιά εδώ στην εφεύρεσιν του Δρος Παππά (Αυτού του πυροβολημένου που συχνάζει στον Χαρδα-τρέλλα) εδώ (κλίκατις)

  8. Yes you are. +Evlogissongeronta+

  9. Όχι. Είναι χιονοδρομικό κέντρο.

  10. Ηow true that is.

 9. @papo,
  Θενκς α λοτ παλ!

  @Karpidis,
  γαμώτο, τελευταία στιγμή κατάλαβα πως ήταν λινκ το «πηγαίνω διαιτητής»! Τι έγινε, σε πήρε λίγο ο ύπνος στη φωτογραφία ε? Πρέπει να είναι λίγο κουραστικό να κάθεσε σα το κοράκι πάνω από δυο τύπους που μετακινούν κάτι ξύλινα πιόνια για ώρες και να μη μπορείς να πεις τίποτα. Δικαιολογημένος ο ύπνος. Κοιμισμένος μεν, αλλά κουστουμαρισμένος.

  @theBluElephant,
  😆 :mrgreen: 😮 😛

  @nuntius ,
  χαχαχ, έχε χάρη όμως που δεν έχω χρόνο να ανταπαντήσω στο δεκάλογο σου. Γιατί δε ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά ανοίγεις πόλεμο.

  @Simiomenos,
  το μονο που δε κατάλαβα είναι αν έφαγες καθόλου στη διακοπές. Όπως σε βλέπω πρέπει να έρεψες.

  @Δε Μασάμε Ρε,
  ε όχι και κάθε Πάσχα κουστούμι, μία στα τόσο καλά είναι. Δεν είναι και για χόρταση. Από την άλλη και πάλι πολύ είναι, δε ξέρω, δε χωνεύουμε ο ένας τον άλλον.

  @Exiled,
  περίπου δεκάλογος, 9λογος και μία μπαγιάτικη εντολή από τα X-files.

  @Γ. Μανουσάκη,
  ξέρω η απουσία μου ήταν τραγική, ένα τεράστιο κενό είχε εμφανιστεί στην ελληνική μπλογκόσφαιρα με την απουσία της ναυ-αρχίδας των μπλογκς, το καταπληκτικό, ανεπανάληπτο, σούπερ-ντούπερ και πολύ κουκουρούκου «go go power rangers» αυτό μπλογκ με τις 10.000 ημερίσιες επισκέψεις, 20.000 βραδυνές επισκέψεις + περίπου 145.508 εξωγήινες επισκέψεις, αλλά έφταιγε η εβδομάδα του Πάσχα:
  εφόσον δεν επιτρέπετε ο αυνανισμός τη βδομάδα του Πάσχα, έπρεπε αναγκαστικά να σταματήσω να γράφω ποστς.

  @Φίλε Πεταλωτά,
  τα σχόλια σας πάντα είναι πηγή γνώσης και ενέργειας, θα έλεγα πηγή ζωής, για να μην πω «σαν πας στον πηγεμό για την Ιθάκη πάρε γάλα, τυρί, 2 κιλά ντομάτες, σερβιέτες και ένα καρπούζι». Είθε ο Θεός να μας κόβει κιλά και να σου τα δίνει (καλό ε?). Peace.

  και τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια: το ποστ αυτό ήταν ένα νέο μπλογκοπαίχνιδο! Έπρεπε να πω 10 πράγματα που έμαθα το πάσχα, και όσοι γράψουν σχόλια πρέπει με τη σειρά τους να γράψουν 100 πράματα που έμαθαν το Πάσχα, και να προτρέψουν όσους γράψουν σχόλια σε εκείνους να γράψουν 1000 πράματα που έμαθαν το Πάσχα (και πάει λέγοντας…). Πέσατε στην παγίδα μου!
  Μουχαχαχα! (σατανικό γέλιο του Dr Mad από τον Αστυνόμο Σαίνη, προφέρετε με χρειά Μάμρα από Θαντερκατς)

 10. Ο/Η RaZzMaTaZz λέει:

  την τελευταία φορά που πάτησα σε ανάσταση φορούσα πλισέ φουστάνι, οι συγγενείς με αποκαλούσαν με ένα ουδέτερου γένους υποκοριστικό που τελείωνε σε -ακι και η τρίτη δημοτικού μου φαινόταν πολύ δύσκολη τάξη.
  κάτι μου λεει οτι καλά έκανα που έκοψα νωρίς το σπορ.

  ΥΓ. Mumra rulez!

 11. Ο/Η RaZzMaTaZz λέει:

  α, και γουέλκαμ μπακ! 🙂

 12. @RaZz,
  γουστάρω φουλ τυπικότητα και θρησκοληψία! Ούτε το έθιμο βρε, να πας να δεις κανένα γκομενάκι στην εκκλησία?
  Και γω μη φανταστείς, το κλασικό σύστημα «παρα 5 – και 5» στην Ανάσταση (πας 5 λεπτά πριν την Ανάσταση και φεύγεις 5 λεπτά μετά). Μην αγιάσουμε και παραπάνω από το κανονικό.

  ΥΓ. Ο Laino είναι gay.

 13. α, και γουελκαμ φροντ! 🙂

 14. Ο/Η Manos λέει:

  Eγω οταν ημουν πιο νεος επειδη ακουγα και χεβυ μεταλ ειχα μακρυα μαλλια ειχα μαθει το πασχα και κατι ακομα. Να καθεσαι πισω πισω οταν βγαζουν το αγιο φως γιατι ηταν μια γρια στραβη και μα αναψε μαζι και τη χαιτη και γιναμε κουρδοι εκει μεσα

 15. Ο/Η stavrosg λέει:

  1. Κουστούμι κι εγώ μόνο το πάσχα
  2. Κι εγώ έχασα κιλά άρα έσωσα κι εγώ καμιά ζωή; :]

 16. Γεια σου ρε Μανο, συνάδελφε πρώην χεβυ-μεταλλά μακρυμάλλη! Και γω ένα φεγγάρι είχα μακρυά μαλλιά (μέταλ ακούω ακόμα), αλλά δε τα άντεξα, πολύ βαβούρα ρε παιδάκι μου το μακρύ μαλλί, πολύ περιποίηση.
  Καλά και η γιαγιά-εμπρηστής δε παίζεται!

  @Stavrosg,
  κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα χαλάνε την πιάτσα, γυρνάνε μετά το Πάσχα με λιγότερα κιλά, και αναγκαζόμαστε εμείς, οι «εκλεκτοί», να τρώμε περισσότερο για να εξισορροπήσουμε το φορτίο και να μη χαλάσει η φυσική ισορροπία. Φτού σου!

 17. Ο/Η Nemertes λέει:

  Δεν θα διαφωνήσω! (τι πρωτότυπο! :p)

 18. Ευχαριστώ! (ακόμα πιο πρωτότυπο…)

  Μας έχει η φάει η πρωτοτυπία τους ζυγούς…

 19. Ο/Η παπί λέει:

  Καλώς μας ήρθες! Τώρα σε πήρα μυρωδιά!Πολύ φορτσάτος γύρισες και μου βάζεις υποψίες ότι κάτι λείπει από τον 10λογο…! :Ρ
  Θάντερ-θάντερ-θάντερκατς! Πού το θυμήθηκες κι αυτό!χα!Και το σακ-βουαγιάζ σου μου θύμησε σπορτ-μπίλλυ! +Εσύ φυσικά τον Σαϊνη! 😉 Πάντα τέτοια κέφια και καλύτερα!

 20. Ο/Η dizzydream λέει:

  Χα χα χα!!! Πολύ ωραίο!
  (#9: Να δεις τι είχα πάθει εγώ που αναρωτιόμουν κοντά σε ποια πόλη να βρίσκεται το μακεδονήσι!)

 21. @Παπί,
  σαν τι δηλαδή σε φαίνεται να λείπει από το δεκάλογο? 10 εντολές δεν έχει ο δεκάλογος, ή κάνω λάθος?! Για πες μου σαν καλή νηπιαγωγός που είσαι μήπως άλλαξε τίποτα στα σχολικά δεδομένα και δε το πήρα πρέφα…

  @Dizzydream,
  καλά τώρα μιλάς με τον άρχοντα της «αγεωγραφίας» (τέλος πάντων, ήθελα να γράψω το ουσιαστικό από το οποίο βγαίνει η λέξη «αγεωγράφητος»). Ποιο μακεδονήσι, εδώ δε ξέρουμε που βρίσκεται η Νάουσα, τα Τρίκαλα και άλλες πιο SOS πόλεις και περιοχές…

 22. Ο/Η Ελενη λέει:

  Αγαπητέ George μας,
  αυτό το πάσχα ήταν αξέχαστο για σένα υποθέτω!!!!
  Έτσι για να τρελαίνεσαι έχασα 500 γραμμάρια το πάσχα δηλαδή μισό κιλό.. δεν είναι και λίγο ε??? χαχα!!!
  Επίσης δεν είσαι ο μόνος που ανακάλυψε το πάσχα ότι το καρπενήσι δεν είναι νησί!!!!
  μήπως να ανοίγαμε ενα clumb για αγεωγραφητους???

 23. Ο/Η Lova BiLL λέει:

  Γιώργο είσαι Θεός!

  Το κομμάτι του εγκεφάλου σου που ελέγχει το
  χιούμορ δουλεύει με μεγάλο troughput!!

  Keep writing.

 24. Παράθεμα: Και ναι λοιπόν, πήραμε και το 2ο πτυχίο… « Γιώργος Μαργαρίτης

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s