Έκθεση 14η: «Οι γιαννιώτες αστυνομικοί»

Οι γιαννιώτες αστυνομικοί είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι. Αλήθεια.

Και είναι και πολύ ρομαντικοί. Και αγαπάνε όλο το κόσμο, ακόμα και αυτούς που δεν είναι από τα Γιάννενα. Ίσως αυτούς μάλιστα να τους αγαπάνε και περισσότερο.

Αφού για να φανταστείτε, όταν βλέπουν στο δρόμο σταθμευμένο αμάξι που έχει ξένες πινακίδες, δηλαδή όχι γιαννιώτικες, του αφήνουν ένα ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ για να τους δείξουν ότι τους αγαπάνε και ότι είναι καλοί άνθρωποι.

Όμως οι γιαννιώτες αστυνομικοί είναι κακοί με τους γιαννιώτες οδηγούς και δε τους αγαπάνε και δεν είναι καθόλου καλοί μαζί τους. Γιατί όταν βλέπουν αμάξι με γιαννιώτικες πινακίδες, δε του βάζουν ροζ χαρτάκι.

Εγώ θα ήθελα οι γιαννιώτες αστυνομικοί να δίνουν ροζ χαρτάκια και στους γιαννιώτες οδηγούς, γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι και πρέπει να παίρνουν ροζ χαρτάκια.

Γιώργος.

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Γιάννενα - Εκδρομές. Bookmark the permalink.

17 Responses to Έκθεση 14η: «Οι γιαννιώτες αστυνομικοί»

 1. Ο/Η dannossiel λέει:

  ροζ χαρτάκι κλασσικά με το τηλέφωνο τους…τον παίρνουν οι μπάτσοι…και μετά ζητάν και λεφτά…τς τς τς…

 2. Ο/Η Aqua λέει:

  Eγω εχω δει κατι άλλους καλούς κύριους αστυνομικούς,που περιμενουν λίγο έξω από την πόλη τους και μοιραζουν τετοια ροζ χαρτακια σε όσους την επισκέφτηκαν ,έτσι σαν τουριστικά αναμνηστικά .
  Μάλιστα τους κάνουν κι έκπληξη καθώς δεν περιμένουν στην άκρη του δρόμου,αλλά κρύβονται πίσω από δέντρα ή θάμνους και όταν πλησιάζει ενα αυτοκινητο πετάγονται ξαφνικά και του κάνουν «τσα!» .

 3. Ο/Η proparaskeui λέει:

  Γιατί τους ντόπιους οδηγούς δεν σταματούν;
  Γιατί αφήνουν τον μπροστινό σου οδηγό, που τρέχει με διακόσια;
  Για τα έσοδα του δήμου, οι ξένοι βάρβαροι είναι μια κάποια λύση.

 4. Ο/Η pølsemannen λέει:

  «…του αφήνουν ένα ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ για να τους δείξουν ότι τους αγαπάνε…»

  Αχ, αυτές οι κωλοτουρίστριες θα μας φάνε όλους τους άντρες!

 5. Ο/Η gazakas λέει:

  Μάλλον στα Γιάννενα έχουν πάψει να αγαπάνε τους ξένους όσο τους αγαπούσαν παλιότερα: το 1996, όταν σπούδαζα στα Γιάννενα και είχε έρθει η οικογένειά μου να με δει με τον παλιό «βάτραχό» μας (Σιτροέν μοντέλο ’78), χάρηκαν τόσο πολύ με αυτή την επίσκεψη κάποιοι τροχονόμοι που δεν ήθελαν να αφήσουν τους δικούς μου να φύγουν. Προσπάθησαν μάλιστα να κάνουν πράξη την επιθυμία τους όταν μας πήραν μόνο από εμάς τις πινακίδες για παράνομη στάθμευση σε ένα σημείο που ήταν παρκαρισμένα στη σειρά μια ντουζίνα αυτοκίνητα με γιαννιώτικες πινακίδες. Βλέπεις λοιπόν Γιώργο ότι σήμερα εκείνες οι παλιές καλές πράξεις τρυφερότητας έχουν εκφυλιστεί σε απλές φιλοφρονήσεις…

 6. Ο/Η Arkin λέει:

  Νομίζω ότι λειτουργούν σε αλληλεγγύη με τους αστυνομικούς όλων των υπολοίπων ελληνικών επαρχιακών πόλεων, οι οποίοι κάνουν το ίδιο ακριβώς σε όλους τους επισκέπτες. Πρέπει να είναι μια κίνηση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την αύξηση του ενδοτουρισμού. Όποιος Γιαννιώτης θέλει να πάρει κι αυτός ροζ χαρτάκι πρέπει να επισκεφτεί άλλες πόλεις σε άλλους νομούς, φτιάχνοντας τη δική του συλλογή. Μανιώδεις συλλέκτες είναι οι Αθηναίοι, για αυτό και σε κάθε ευκαιρία εγκαταλείπουν μαζικά την Αθήνα.

 7. Ο/Η simiomenos λέει:

  Ρε για τον τουρισμό το κάνουνε!!! Σου λεεί «Θα ξανάρθουνε αν δουν ότι τους αγαπάμε» για αυτό αφήνουν τα χαρτάκια οι καλοί αυτοί άνθρωποι! Δεν αγαπάνε μόνο αυτοί τον κόσμο, τον αγαπάει και ο Δήμος Παγου…εεεε…. Ιωαννιτών που δίνει τις εντολές για αυτά τα χαρτάκια και γεμίζει τον τόπο με πινακίδες «καλής ελεγχόμενης στάθμευσης».

 8. Ο/Η Pikei λέει:

  Είναι πράγματι πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού που λέγεται «Ροζ Χαμόγελο» και το έχει συλλάβει ως ιδέα η Διυπουργική Επιτροπή των Υπουργείων Τουρισμού, Οικονομικών, Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης ένα βράδυ που τα πίνανε όλοι μαζί στου Μπαϊρακτάρη. Το «Ρόζ Χαμόγελο» εφαρμόζεται όμως μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Συμπληρώνεται από ένα άλλο πρόγραμμα που αφορά την νησιωτική Ελλάδα και λέγεται «Πασαλάκια». Αυτό εφαρμόζεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι στα ξένα αυτοκίνητα, αλλά στα ξένα άτομα. Το κόλπο είναι να σου κάνουνε μήνυση για παράνομο στήσιμο σκηνής που μυστηριωδώς δεν εκδικάζεται ποτέ τον χειμώνα, αλλά πάντοτε προσδιορίζεται για το επόμενο καλοκαίρι. Αν δεν πας την πούλεψες, σε καταδικάζουν ερήμην, παίρνει τα λεφτά το κράτος. Αν πας, ακόμα και χωρίς δικηγόρο και πολλά-πολλά, σε αθωώνουνε, όποτε εσύ τί κάνεις; Μέσα στο χάι από την αθώωση, ξαναστήνεις την σκηνή, εκείνοι σε ξανατσακώνουνε, σου κάνουνε πάλι μήνυση και πάει έτσι κορδόνι το θέμα για πάντα. Έτσι έχει πάντοτε οργανωμένο τουρισμό μια σειρά από περιοχές και μάλιστα προγραμματισμένο. Κοιτάς τα πινάκια των Δικαστηρίων και ξέρεις αν θα βουλιάξει το νησί ή όχι.
  Τα δύο αυτά προγράμματα αντικατέστησαν το παλαιότερο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού που λεγόταν «Μακρόνησος» και αποδείχθηκε πως δεν ήταν τόσο αποδοτικό οικονομικά, όσο τα νεώτερα, για το φτωχό πλην τίμιο μας κράτος.

 9. @dannosiel,
  νομίζω τους παρεξήγησες τους φίλους μας τους μπάτσους… Και δεύτερον, γιατί παρακαλώ είναι κακό να «τον παίρνουν»?! Άνθρωποι δεν είναι; Ορμές δεν έχουν? Ας μην είμαστε ρατσιστές…

  @Aqua,
  αυτοί είναι οι πορωμένοι με την Candid Camera αστυνομικοί, έχουμε και τέτοιους στα Γιάννενα. Είναι της «Τουριστικής Αστυνομίας»: είναι αστυνόμοι τουρίστες και γι αυτό βγάζουν που και που και καμιά φωτογραφία τα αμάξια που παιρνάνε.

  @proparaskeui,
  το βλέπεις πολύ πεζά το θέμα. Φαντασία θέλει.

  @polsemannen,
  τα ροζ χαρτάκια εντάσσονται στο πρόγραμμα «Live your myth in Greece» στην προσπάθεια να επιβεβαιώσουμε τον μύθο του «Greek lover». Οι τουρίστριες δε φταίνε σε τίποτα.

  @Gazakas,
  σε καταλαβαίνω φίλε. Εσύ μεγάλωσες σε παλιότερους καιρούς, όπου τα πράματα ήταν πιο αγνά. Τότε όταν σε αγαπούσαν σου παίρναν τις πινακίδες για να μη σε αφήσουν να φύγεις. Τώρα άντε στην καλύτερη να πάρεις ένα ροζ ραβασάκι με την διεύθυνση που δουλεύει ο αστυνομικός για να πας να τον βρεις. Χάθηκε ο αυθορμητισμός…

  @Arkin,
  ομολογώ πως δεν ήξερα τόσες πολλές λεπτομέρειες! Οπότε παίζει να γίνεται και για την καταπολέμηση της αστυφυλίας, έτσι όπως τα λες.

  @simiomenos,
  βλέπω ξέρεις πολλά για το θέμα, μάλλον είχες κάποια «προσωπική» εμπειρία υποθέτω…

  @pikei,
  το σχόλιο σου ήταν άκρως ενημεωτικό, αλλά δε ξέρω κατά πόσο έκανες καλά που αποκάλυψες τα μυστικά σχέδια της κυβέρνησης και την συνεργασία των υπουργείων αυτών. Μπορεί να μας έβαλες σε κίνδυνο τώρα…

 10. Ο/Η ΠανωςΚ. λέει:

  Γενικά οι γιαννιώτες αστυνομικοί αγαπάνε τα χρώματα. Για παράδειγμα, το 1998 ειχανε κάνει μπλε-μαρέν τους διαδηλωτές (οι οποίοι σημειωτέον δεν διέθεταν καν τα κλασσικά καδρόνια) κατά του πρώτου διαγωνισμού ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών. Αν και νομίζω πως αυτό δεν είναι ίδιον μόνο των γιαννιωτών αστυνομικών.

 11. Ο/Η gazakas λέει:

  @ΠανωςΚ.

  Αυτοί που είχαν μετατρέψει σε στρουμφάκια τους διαδηλωτές στα Γιάννενα (ακόμα θυμάμαι τις μελανιές που μας έδειχναν κάποια κορίτσια) μάλλον δεν ήταν Γιαννιώτες αστυνομικοί: ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ του 1998 ήταν η πρώτη φορά -για να μην ξεχνάμε εξαιτίας των σημερινών και τα αίσχη του ΠΑΣΟΚ για το οποίο κάποιοι λένε ότι θα ήταν καλύτερο από τους απίθανους που μας κυβερνάνε σήμερα- που εφαρμόστηκε σε τόσο μεγάλη κλίμακα η μεταφορά αστυνομικών από τη μια πόλη στην άλλη (με προφανή σκοπό να χτυπούν πιο άνετα τους αγνώστους που θα είχαν μπροστά τους). Στα Γιάννενα είχαν φέρει τους περισσότερους από την Κέρκυρα αν δεν κάνω λάθος.

 12. Ο/Η Archon λέει:

  kaneis lathos re oi batsoi sta giannena mas agapane kai emas tous ntopious re….

  pou na deis posa roz xartakia me ravasakia exw egw

 13. @ΠανωςΚ., @gazakas
  δε γνωρίζω το γεγονός, αλλά φαίνεται πως οι μπάτσοι έχουν και εικαστική φλέβα, αν είναι όπως τα λέτε.

  @arhcon,
  μπορεί να σας αγαπάνε και σας, άλλα όχι όσο εμάς. Μήπως ζηλεύουμε?! Λέω εγώ…

 14. Ο/Η nemertes λέει:

  Μετά μου λες για κόμπλεξ…

 15. Ο/Η παπί λέει:

  Στη Θεσσαλονίκη είμαστε πιο αγαπησιάρηδες! Σε όποιον δρόμο και αν σταθείς, θα δεις να δίνει ο ένας στον άλλον φιλάκια: πάει να ξεπαρκάρει ο μπροστινός, smak*, δίνει ένα φιλάκι στον πισινό! Μετά όμως φεύγει και αφήνει τον άλλον θρύψαλα!

 16. Ο/Η espοir λέει:

  Εγώ πάλι άκουσα ότι οι Γιαννιώτες μπάτσοι πάσχουν από αμνησία. Γι’ αυτό σταματάνε κάποιους φοιτητές (λίγο μαλλιάδες, είναι αλήθεια) κάθε βράδυ και τους ζητάνε ευγενικά τα ίδια πράγματα («τα στοιχεία σου, ρε!»). Μέχρι να τους πεις ότι «Δε με θυμάσαι; Πάλι εσύ με σταμάτησες χτες!» … Αλλά είπαμε: χρυσόψαρα! Το επόμενο βράδυ, πάλι τα ίδια!

 17. Ο/Η kafrokoritso λέει:

  παντως τωρα που ανεβηκαν οι τιμες δε χρειαζεται κιολας να αφηνουν ραβασακια στους ντοπιους.βγαινουν ανετα τα εξοδα και μονο από τους ξενους

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s