Χθες ο Kareem έκλεισε τα 23. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. Για ένα post…

Ο Abdel Kareem Nabil, ο οποίος χρησιμοποιούσε το όνομα Kareem Amer, είναι ένας Αιγύπτιος νεαρός, φοιτητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της al-Azhar. Διατηρούσε ένα blog. Όπως κι εγώ. Όπως κι εσείς.

Όταν ο Kareem άσκησε κριτική από το blog του στην ηγεσία του πανεπιστημίου al-Azhar όπου σπούδαζε («το πανεπιστήμιο της τρομοκρατίας») και στην κυβέρνηση του Hosni Mubarak (τον αποκάλεσε «δικτάτορα»), το πανεπιστήμιο τον απέβαλε και κάλεσε τους εισαγγελείς να του ασκήσουν δίωξη.

O Kareem συνελήφθη αργότερα, και όπως δήλωσε η δικηγόρος του, Radwa Sayed Ahmed, «από τότε βρίσκεται σε απόλυτη απομόνωση, του έχουν απαγορεύσει να έρθει σε επαφή ακόμα και με τους δικηγόρους του».

Η δίκη του Abdel Kareem Nabil ξεκίνησε δύο μέρες μετά την συνάντηση της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, Condoleezza Rice με τον πρόεδρο Mubarak. Η κα (<= σ.σ: το «κα» μόνο και μόνο επειδή κάνω το κείμενο copy-paste) Rice δεν άσκησε καμία πίεση για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε αντίθεση με προηγούμενες επισκέψεις όπου το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο ήταν από τα βασικά θέματα της ατζέντας της.

Ακόμα και η ίδια του η οικογένεια τον αποκλήρωσε. Ο πατέρας του τον αποκάλεσε δημόσια (μια μέρα πριν τη δίκη) μαϊμού που μιμείται τους άθεους Δυτικούς και ζήτησε την εκτέλεσή του αν δεν μετανοήσει. Αν σκέφτηκε και είπε τέτοια πράματα ο πατέρας του, σκεφτείτε πως θα αντιμετωπίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Kareem σε 4 χρόνια φυλάκιση – 3 χρόνια για προσβολή του Ισλάμ και 1 για προσβολή του προέδρου Mubarak.

Κατά τη διάρκεια του 2006, στην Αίγυπτο, συνελήφθησαν αρκετοί αντικυβερνητικοί bloggers, προκαλώντας διεθνή αντίδραση για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλοι οι bloggers στη συνέχεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Η Διεθνής Αμνηστία και η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» άσκησαν δριμύτατη κριτική στην Αίγυπτο για τη σύλληψη των bloggers και τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου. Η οργάνωση, που έχει έδρα στο Παρίσι, σε πρόσφατη αναφορά που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβρη, συμπεριέλαβε την Αίγυπτο στις «χώρες-εχθρούς του ίντερνετ».

Η ιστορία τουKareem (από το metablogging.gr):

Στις 22 Οκτωβρίου του 2005, μετά από μια σειρά ταραχών στο Maharram Beh , όπου μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε κόπτες χριστιανούς και τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο Kareem έγραψε και δημοσίευσε το παρακάτω ποστ που δημοσιεύεται μεταφρασμένο στα ελληνικά από την αλεπού.

Η μετάφραση έγινε από την αγγλική μετάφραση του αραβικού πρωτοτύπου που και τα δύο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το κείμενο είναι πραγματικά εμπρηστικό και ρίχνει φως στην αναστάτωση που προκάλεσε ο Kareem στο Αιγυπτιακό κατεστημένο.

Η γυμνή αλήθεια για το Ισλάμ όπως το είδα στο Maharram Beh

Απ’ τον Abdul Kareem Nabeel Suleiman (Kareem Amer)
22/10/2005

Οι Μουσουλμάνοι έβγαλαν τη μάσκα αποκαλύπτοντας το πραγματικό, μισητό τους πρόσωπο κι έδειξαν στον κόσμο ότι βρίσκονται στην κορυφή της βιαιότητας, της απανθρωπιάς και κλοπής. Έδειξαν τα χειρότερα χαρακτηριστικά τους καθώς κι ότι δεν διέπονται από κανέναν ηθικό κώδικα.

Απ’ ό, τι είδα χτες στα γεγονότα στο Maharram Beh ήταν αρκετά αισχροί στο να μου αποκαλύψουν περισσότερα γεγονότα απ’ όσα προσπαθούν να κρύψουν εδώ και αιώνες.

Έχουν διακηρύξει ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης και συγχώρεσης, αλλά το πραγματικό τους πρόσωπο δείχνει βαρβαρότητα, κλοπή, φανατισμό, μη αναγνώριση των άλλων και προσπάθεια εξαφάνισης τους.

Κάποιοι ίσως να θεωρούν ότι οι ενέργειες των Μουσουλμάνων δεν αντιπροσωπεύουν το Ισλάμ και ουδεμία σχέση έχουν με τα κηρύγματα που έφερε ο Μωάμεθ 14 αιώνες πριν, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ενέργειες τους δεν διαφέρουν απ’ τη διδασκαλία του Ισλάμ στην αυθεντική της μορφή, τότε που ανάγκαζε ανθρώπους να αρνούνται άλλους, να τους μισούν, να τους σκοτώνουν και να παίρνουν την περιουσία τους, πράγματα που ξέρουν καλά αλλά προσπαθούν να εξαπατήσουν τους άλλους υπερασπιζόμενοι τη διδασκαλία του Ισλάμ απ’ τους εξτρεμιστές,κρύβονται απ’ την αλήθεια και προτιμούν να ζουν στο ψέμα.

Είδα με τα ίδια μου τα μάτια τα καθάρματα να εισβάλουν στα μαγαζιά των χριστιανών αδερφών μας, αφού όλη η περιοχή του Maharram Beh ήταν εντελώς αφύλαχτη από τις κυβερνητικές αρχές, να λεηλατούν δεξιά κι αριστερά, ανάμεσα σε εξτρεμιστικά ισλαμικά σλόγκαν, να κλέβουν λεφτά απ’ τα συρτάρια των ταμείων και να τα μοιράζουν μεταξύ τους. Τους είδα να ειβάλλουν στην κάβα ενός κόπτη εμπόρου και να σπάνε ό, τι μπορούν με τα βρωμόχερα τους, μαζί και το ψυγείο, τη σκάλα, τα κουτιά και τα μπουκάλια. Τους είδα να κλέβουν ποτά για να τα πιουν μετά από μια κοπιαστική μέρα ενάντια στους άπιστους κόπτες.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι παρόλο που μερικοί ίσως νομίζουν ότι αυτό το μαγαζί ήταν στόχος επειδή ο ιδιοκτήτης πούλαγε αλκοόλ και το αλκοόλ είναι απαγορευμένο στο Ισλάμ, ένα άλλο τέτοιο μαγαζί είναι μπροστά απ’ αυτό και ανήκει σ’ έναν μουσουλμάνο έμπορο και κανένα απ’ αυτά τα καθάρματα δεν τόλμησε να επιτεθεί. Τώρα μπορείτε να δείτε τις μισητές, αιρετικές τους πράξεις,

Αυτό που έκαναν οι Μουσουλμάνοι χτες με πολύ βίαιο, εγκληματικό και απαίσιο τρόπο, δεν αποδεικνύει, πέρα απ’ τη σκιά της αμφιβολίας, ότι δεν αναγνωρίζουν σε άλλους δικαιώματα ύπαρξης ή έκφρασης και τους θεωρούν κατώτερους κι αυτές οι πράξεις δεν θα πρέπει να πολεμηθούν και να εξολοθρευτούν ή μήπως είναι δίκαιο ν’ αφήσει κανείς τους ίδιους να κάνουν ότι θέλουν, να σκοτώνουν, να καταστρέφουν, να κλέβουν και να καίνε;;!!

Η ισλαμική διδασκαλία που εισήγαγε ο Μωάμεθ πριν από 14 αιώνες θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με θάρρος και τόλμη. Θα πρέπει να την εκθέσουμε και να δείξουμε τα λάθη της και να προειδοποιήσουμε την ανθρωπότητα για τους κινδύνους της. Ίσως και να πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε διαφορετικοί απ’ αυτή τη διδασκαλία που πιέζει τους ανθρώπους να γίνουν τέρατα που δεν ξέρουν τίποτα άλλο εκτός του να σκοτώνουν, να λεηλατούν, να αρπάζουν και να βιάζουν

Θα πρέπει να σταθούμε με θάρρος και τόλμη ενάντια στις διδασκαλίες αυτές που έγιναν μάστιγα της ανθρωπότητας και δεν έχουν πουθενά υποστηρικτές, εκτός απ’ τους εξτρεμιστές όπως τον Μπιν Λάντεν, τον Αλ Ζαρκάουι,τον Αλ Ζάουρι και τα καθάρματα που επιτέθηκαν στους κόπτες αδερφούς μας κι έκαψαν τα σπίτια τους κι έκλεψαν τις περιουσίες τους και προσπάθησαν να βιαιοπραγήσουν στους θρήσκους αυτούς ανθρώπους και να καταστρέψουν τις εκκλησίες τους.

Πρέπει ν’ αποβάλλουμε το θρησκευτικό και αιρετικό ένδυμα και να δούμε τα πράγματα απ’ την ανθρωπιστική τους πλευρά. Η ισλαμική ιστορία κρύβει τις εγκληματικές πράξεις και τα ονόματα των υποκινητών τους. Πρέπει να καταδικάσουμε όλες τις πράξεις βίας κι εξτρεμισμού ξεκινώντας με τον Μωχάμεντ Αμπντουλάχ και την παρέα των δολοφόνων, όπως τους Khalid ibn el Waled, Omar ibn el Khattab, Saad ibn Abbi Waqqas, Moiizah Bin Shaabah, Samra bin Gandab και τους βασιλιάδες Beni Ummaya, Beni al Abbass και al Osman, και να καταλήξουμε με τους σύγχρονους μουσουλμάνους εγκληματίες που έχουν γίνει πιο διάσημοι κι από σταρ του σινεμά.

Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο την αλήθεια γι’ αυτούς τους εγκληματίες που δυστυχώς έχουν γίνει πρότυπα για τη νεολαία μας, τα παιδιά και τις γυναίκες μας. Πρέπει να εκθέσουμε τα ψεύτικα κηρύγματα τους και να δείξουμε στον κόσμο ότι βρισκόμαστε σε μεγάλο κίνδυνο που πρέπει να εκλείψει και να ξεριζωθεί.

Προτού δικάσετε τους υπεύθυνους για τα εγκλήματα που έγιναν τη Μαύρη Παρασκευή στο Maharram Beh, πρέπει να δικάσετε πρώτα τις βρωμερές διδασκαλίες που τους ανάγκασαν να ξεσπάσουν σε κλοπές και λεηλασίες. Δικάστε το Ισλάμ και καταδικάστε αυτό και τα σύμβολα του με μια συμβολική εκτέλεση έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτό που συνέβη χτες δεν θα ξαναγίνει.

Όσο υπάρχει το Ισλάμ στον πλανήτη, όλες σας οι προσπάθειες να τερματιστούν οι πόλεμοι, οι διαμάχες και οι αναταραχές θα αποτυγχάνουν γιατί το βρώμικο χέρι του Ισλάμ θα βρίσκεται πίσω από κάθε καταστροφικό συμβάν στην ανθρωπότητα.

Απίστευτο κείμενο…

Πηγές:

==========================================================

Και για να μη ξεχνιόμαστε, έχουμε και εμείς εδώ τον «δικό μας Kareem», τον Αντώνη Τσιπρόπουλο, ο οποίος ναι μεν αντιμετωπίζει ελαφρότερες κατηγορίες, αλλά τις αντιμετωπίζει για πράματα που δεν έγραψε ποτέ! Ας είναι καλά ο Βλιακόπουλος…

Άλλωστε η ενέργεια αυτή του Βλιακόπουλου και η εξέλιξη της υπόθεσης επιβεβαιώνει τις απόψεις του μέγιστου αυτού Έλλην με Β κεφαλαίο πως Αιγύπτιοι και Έλληνες έχουν πολλά κοινά. Μάλιστα, υπήρξαν και υπάρχουν μέχρι και σήμερα στενές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου. Εμείς πριν κάποιες χιλιάδες χρόνια τους δώσαμε την δημοκρατία και την ελευθερία λόγου, και σαν αντάλλαγμα πήραμε σήμερα από αυτούς τη λογοκρισία, την οποία και εφαρμόσαμε με υποδειγματικό τρόπο…

Η δική του Αντώνη Τσιπρόπουλου είναι την Πέμπτη 21 Ιουνίου (σε 3 μέρες). Και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Όσο μπορείτε παραβρεθείτε στη δίκη και στηρίξετε τον. Έχει ανάγκη την βοήθεια μας.

Οι υπόλοιποι μπορείτε τουλάχιστον να δηλώσετε εγγράφως τη στήριξη σας στον Αντώνη:

Βοηθήστε να μη γίνουμε Αίγυπτος…

Και για να μη νομίζετε ότι απέχουμε πολύ, δείτε το επόμενο video, αναλογιστείτε τα τελευταία γεγονότα με τον Αντώνη Τσιπρόπουλο, με τον Παναγιώτη που συλλήφθηκε και φυλακίστηκε για 40 μέρες χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, για τους φοιτητές που στις πανεκπαιδευτικές πορείες του Μάρτη ξυλοκοπήθηκαν, φυλακίστηκαν και δικάστηκαν χωρίς επειδή άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα τους να κατέβουν σε πορεία διαμαρτυρίας, και πείτε μου αν νομίζετε πως διαφέρουμε πολύ από την Αίγυπτο:

Και έτσι για να πάρετε ένα πολύ μικρό δείγμα Ελλάδας:

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Έτσι μου 'ρθε. Bookmark the permalink.

5 Responses to Χθες ο Kareem έκλεισε τα 23. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. Για ένα post…

 1. Ο/Η παπί λέει:

  Πραγματικά απίστευτο το κείμενο του Kareem!Περίμενα να φέρεται εναντίον πολιτικών προσώπων και του πολιτικού συστήματος, αλλά μετωπική σύγκρουση με το Ισλάμ?!

 2. Είχε τα κότσια να κρίνει το Ισλάμ δημόσια και επώνυμα, που δε πιστεύω να υπάρχουν πολλοί στη χώρα του που θα μπορούσαν να το κάνουν.
  Αυτή του την ανδρεία όμως την δυστυχώς πλήρωσε πολύ ακριβά. Πραγματικά πολύ κρίμα.

 3. Ο/Η Γιαννάκης λέει:

  απίστευτο κείμενο, και πάρα μα πάρα πολύ καυστικό!
  σε τέτοια καθεστώτα, τέτοιες τιμωρίες είναι αν μη τι άλλο αναμενόμενες…
  είχε τα κότσια να τα χώσει.μπράβο του.

 4. Ο/Η dannossiel λέει:

  απλά τρελό το τι συμβαίνει στον Kareem…Τό είχα διαβάσει καιρό πριν πάλι στο βλογκ σου νομίζω και ανατριχιάζω που είναι ακόμη μέσα…
  πολύ συγκινητικό που έχει τόσο θάρρος αλλά και μυαλό να καταγγείλει το φανατισμό μέσα σε μια θρησκεία που λογικά κι ο ίδιος γαλουχήθηκε με τις όποιες αρχές της.Πώς δεν υπέστη πλύση εγκεφάλου το παιδί με τέτοιον καθυστερημένο πατέρα?

  Μπορεί στα όσα γράφει για το Ισλάμ να χει δίκιο αλλά δεν θα θεωρήσω συλλήβδην τους Μουσουλμάνους κακούς.Υπάρχουν χριστιανοί πολλοί χειρότεροι.
  ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΗΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
  Εγώ αυτούς τους χριστιανούς θέλω να τους δω να καίγονται στις κολάσεις όλων των γνωστών θρησκειών.
  Δεν υπάρχουν καλές ή κακές θρησκείες.Υπάρχουν μόνο άρρωστοι άνθρωποι που τις εκμεταλλεύονται και ηλίθιοι άνθρωποι που ακολουθούν τους πρώτους…

 5. Παράθεμα: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ » Εκεί έξω…

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s