«Μην αφήσετε το Χαμόγελο να σβήσει στην αρχαία Κόρινθο»

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ.
Μην αφήσετε το χαμόγελο να σβήσει.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 και ώρα 10:00 πμ
στην ΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΟ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ «ΑΝΟΙΚΤΗ»
Η ΑΓΚΑΛΙΑ του ΣΠΙΤΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ του συλλόγου
«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Από το καλοκαίρι του 2002 μέχρι σήμερα έχουν βρει μια ζεστή αγκαλιά συνολικά 84 παιδιά ενώ αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 38 παιδιά από 2 έως 22 ετών.

«Η Κιβωτός των παιδιών» (Σουηδικών συμφερόντων – www.childrensark.com)

η οποία μας παραχώρησε για αόριστο χρόνο τις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Κόρινθο, αιφνιδιαστικά τον προηγούμενο Αύγουστο ζήτησε την ΕΞΩΣΗ μας. Έναν χρόνο μετά συνεχίζει να ζητά χωρίς λόγο την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του συλλόγου μας από τις εγκαταστάσεις και των 38 ΠΑΙΔΙΩΝ από το ΜΟΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ.

Στηρίξτε μας λοιπόν

 • Είτε με την προσωπική σας παρουσία την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007
 • Είτε συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμo και το mail σας σε αυτή τη σελίδα.

Λίγα λεπτά από τον δικό σας χρόνο κάνουν την διαφορά στις ζωές ανυπεράσπιστων παιδιών.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του παιδιού»

Αρχαία Κόρινθος – Τηλ. 27410 32628 korinthos@hamogelo.gr
Αθήνα – Τηλ. 210 3306140 info@hamogelo.gr
www.hamogelo.gr

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Κοινωνικά / Πολιτικά. Bookmark the permalink.

8 Responses to «Μην αφήσετε το Χαμόγελο να σβήσει στην αρχαία Κόρινθο»

 1. Ο/Η par1saktos λέει:

  μα τι μαλακες ειναι αυτοι? Γιατι ετσι ξαφνικα θελουν να τους βγαλουν?? Βεβαια μεσα στο κειμενο λεει ««…
  η οποία μας παραχώρησε για αόριστο χρόνο τις εγκαταστάσεις…». Υποθετω οτι το αοριστο εμπεριεχει και τους κινδυνους του…καμια φορα καλυτερα να κανεις συμβολαια και να δεσμευονται ολες οι πλευρες παρα να τα αφηνεις στις καλες προθεσεις τα πραγματα…

 2. Ο/Η island λέει:

  Οι καλές προθέσεις πολλές φορές δεν φτάνουν και ισοπεδώνονται όταν δεν αποδίδουν.Βασικός νόμος του εμπορίου

 3. @par1saktos,
  δε ξέρω τι σόι αυνανιστές είναι αυτοί, δε ξέρω τι υπάρχει από πίσω και ποια είναι τα κίνητρα, όπως και να χει πάντως είναι, όχι απαράδεκτο, αλλά απάνθρωπο.

  καμια φορα καλυτερα να κανεις συμβολαια και να δεσμευονται ολες οι πλευρες παρα να τα αφηνεις στις καλες προθεσεις τα πραγματα…

  Τι να κάνεις, όταν ο άλλος σου δίνει απλόχερα ένα χώρο θα γίνεις άπληστος και θα του ζητήσεις να σου υπογράψει συμβόλαιο, μήπως και στην πορεία στον πάρει πίσω? Αν και αυτό θα ήταν το πιο σωστό, δε νομίζω πως θα μπορούσες ούτε εσύ να το κάνεις, δεν πάει το μυαλό σου.

  @island,
  τι γίνεται όμως όταν δε μιλάμε για «εμπόριο» αλλά για κοινωνικό έργο? Δε νομίζω πως η δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» εντάσσεται στις εμπορικές δράσεις. Δεν δικαιολογείται με τίποτα η ενέργεια αυτή.

 4. Ο/Η island λέει:

  Δεν εννοώ φίλε Μαργαρίτη το χαμόγελο του παιδιού αλλά τη σουιδική εταιρεία η κιβωτός του παιδιού(αυτή δεν κάνει τη έξωση;).Το χαμόγελο δεν έδειξε να έχει τέτοια εμπορικά αισθήματα ως τώρα προς τιμήν του.

 5. Ο/Η Cyborg λέει:

  Απλά άθλιοι..

  Δίνουν που δίνουν τον χώρο, δεν τον χαρίζουν καλύτερα μια και καλής?

  Άντε τώρα να διώξεις τόσα παιδάκια άδικα στο δρόμο..

 6. Ο/Η Sotiris Koukios λέει:

  Συμφωνώ με το πνεύμα του άρθρου αλλά από την άλλη μεριά είναι το 3ο περιστατικό έξωσης του Χαμόγελου. ΣΥμφωνώ επίσης με συμπεριφορές δίκαιες του έτσι θέλω. Επίσης κανείς από εμάς δεν ξέρει τι διαφωνία υπάρχει. Δεν ξέρει τι έχει διαμειφθεί μεταξύ των 2 μερών και επίσης δεν δέχομαι ότι επειδή είναι κάποιος ξένος έχει λιγότερα δικαιώματα νόμιμα από έναν έλληνα.
  Κατανοώ το πρόβλημα των παιδιών, αλλά δεν επρόκειτο για δωρεά αλλά για παραχώρηση αορίστου χρόνου. Επίσης δεν νομίζω ότι οι Σουηδοί τους είπαν βγες τε σε μια μέρα. Θεωρώ ότι όσο δίκαιο και να είναι το αίτημα, το ξαναλέω είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό με το χαμόγελο του παιδιού, δεν γίνεται συνέχεια και από όλους να είσαι ο αδικημένος και τέλος δημιουργείται πρόβλημα σε όποιον σκέφτεται ανάλογες παραχωρήσεις και αποθαρρύνεται όταν ξέρει ότι η περιουσία του θα «απαλλοτριωθεί».
  Τέλος μην ρίχνουμε το βάρος στους Σουηδούς αφού είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει υπηρεσίες πρόνοιας. Γιατί αν διανοηθώ ότι τη διαμρτυρία στηρίζει και η τοπική αυτοδιοίκηση τότε μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
  Λύση η Νομαρχία να βρει κτίριο για τα παιδιά ή φοβερός Αβραμόπουλος με το φοβερό Υπουργείο του. Τέτοιες πρακτικές και διαμαρτυρίες καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας.Γιατί αν ένα σωματείο γίνεται αποδεκτό ότι καταπατά αυθαίρετα περιουσίες άλλων, τότε τι θα γίνει και με άλλα αντίστοιχα σωματεία που προσφέρουν επίσης ανάλογο έργο για παιδάκια και δεν είναι κάθε χρόνο στα κανάλια διεκδικώντας την περιουσία κάποιου άλλου…Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω μια οργάνωσημε ισόβιο πρόεδρο. ΑΚόμα και οι ΜΚΟ έχουμε θέσει μεταξύ μας το ζήτημα της μη ισόβιας και αντιδημοκρατικής Προεδρίας. Πάντως μην υιοθετούμε άκριτα ότι φάινεται και κλαψιάρικο από το ΜΜΕ.
  Και μια παρατήρηση : Πάντα Χριστούγεννα τους διώχνουν;
  http://koukios.wordpress.com

 7. Μάλλον τα ξέρεις καλύτερα τα πράματα. Αυτά που γράφεις αλλάζουν κάπως το σκηνικό, αλλά την ουσία του όχι και πολύ.

  δεν δέχομαι ότι επειδή είναι κάποιος ξένος έχει λιγότερα δικαιώματα νόμιμα από έναν έλληνα

  Σε καμία περίπτωση.

  Επίσης δεν νομίζω ότι οι Σουηδοί τους είπαν βγες τε σε μια μέρα

  Σύμφωνα με τη δημοσίευση η έξωση έγινε τον Αύγουστο, και τώρα μάλλον τους πιέζουν πιο πολύ, μάλλον έχει φτάσει στα άκρα το πράμα.

  Τώρα, αναφέρουν πως η έξωση έγινε «αιφνιδιαστικά». Δε ξέρω τι μπορεί να προηγήθηκε και για πιο λόγο να «συγκρούστηκαν» οι δύο πλευρές, πάντως υπάρχουν *παιδιά* στην μέση. Και δίκιο να έχουν οι Σουηδοί, θεωρώ απαράδεκτη την ενέργεια τους. Θα έπρεπε οι δύο πλευρές να τα είχαν βρει (το φταίξιμο πέφτει και στην ελληνική πλευρά).

  Και φυσικά, αυτό που με «ξίνισε» κάπως είναι πως θα περίμενα το ίδρυμα να στραφεί και στο κράτος για βοήθεια, ή τουλάχιστον να αναφέρουν στην ανακοίνωση στο ότι το κράτος τους έχει αφήσει μόνους τους, και όχι να ζητάν από τους έλληνες να διαμαρτυρηθούν κατά της Σουηδικής εταιρίας.

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s