Τη σπας ή δε την σπας την γαμημένη;

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Βουλής ο προέδρος και τα μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Με επιστολές τους στον Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος της Αρχής Δ.Γουργουράκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Χ.Παληοκώστας, τα τακτικά μέλη Φ.Δωρής και Ν.Φραγκάκης, καθώς και τα αναπληρωματικά μέλη Γρ.Πάντζιου και Χ.Πολίτης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν δεκτές.Όπως επισημαίνεται στην επιστολή παραίτησης, παρά την απόφαση της Αρχής που ΔΕΝ επιτρέπει τη λειτουργία των καμερών παρά μόνο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας, στην επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, υπό την εποπτεία εισαγγελέων στη ΓΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ οι κάμερες και λάμβαναν εικόνες από τη συγκέντρωση και την πορεία.Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή παραίτησης: «Το γεγονός αυτό διαπιστώθηκε και από τους ελεγκτές της Αρχής που κατόπιν έγγραφης εντολής μετέβησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το σχετικό έλεγχο. Με τον τρόπο όμως αυτοπαραβιάστηκαν ευθέως οι διατάξεις της Αρχής και εκ των πραγμάτων πλήττεται η συνταγματικώς κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της και μειώνεται το κύρος της το οποίο έχω υποχρέωση να υπερασπίζομαι και να προστατεύω.»Το χρέος αυτό είναι πρόδηλο ότι δεν μπορώ να εκπληρώσω όταν αποδυναμώνονται οι αποφάσεις της, επομένως και δοθέντος ότι δεν υπάρχει άλλος νόμιμος τρόπος αντίδρασης υποβάλλω σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την παραίτησή μου».

Το υπόλοιπο άρθρο, με την μεγαλειώδη απαξίωση του συντάγματος από την κυβέρνηση, στο in.gr

Σχετικά (με την -ψευδοτυχαία- σειρά που τους διάβασα):

Για μπέιζμπολ κανείς;

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in κάμερες and tagged , , . Bookmark the permalink.

28 Responses to Τη σπας ή δε την σπας την γαμημένη;

 1. Ο/Η πρεζα Tv λέει:

  Καλο θα ειναι να αντιδρασουμε ομαδικα…οσο ειναι ακομη καιρος…

 2. Ο/Η nefelikas λέει:

  Ευχαριστώ για το link. Καλό το μπέιζμπολ αλλά υπάρχει και το πέιντμπολ. Ή ακόμα και το φλόγοβολ… Αν και το θέμα δεν είναι να απαντήσει κανείς με παράνομες ενέργειες που δικαιολογούν τον όποιο Σανιδά και τις αποφάσεις του στην κοινή γνώμη.

  Έστειλα το post που ανέβασα σήμερα στον υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Σωτήρη Χατζηγάκη. Προτείνω να του στείλετε κι εσείς τις απόψεις σας επί του θέματος.

 3. Ο/Η island λέει:

  Φοβούμαι φίλε μου ότι αυτή είναι μία χουντική ενέργεια και κάτι πρέπεινα γίνει….όσο χουντική ήταν και η απόφαση η αρχή να είναι πάνω από όλους χωρίς να ελεγχεται από κανέναν.Ένα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση που αρχίζει σιγά σιγά να είναι ειλικρινής μαζί μας και μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και προσωπείο.

  Έπειδή είμαι λίγο άσχετος με τους υπολογιστές θα ήθελα να μου δώσεις σε μορφή html το πόστ σου και να μου πεις που θα βάλω στον κώδικα μία φώτο δικιά μου ώστε να το παρουσιάζω σαν μπάνερ στο δεξί μέρος της σελίδας μου….αν συμφωνείς με αυτό βέβαια.Την καλησπέρα μου

  island

 4. Ο/Η Loreley Lucy λέει:

  Άλλη μια φορά, που συμφωνώ 100% μαζί σου!

 5. Ο/Η kafrokoritso λέει:

  Στην Ελλάδα η ρουφιανιά δεν πεθαίνει, εξελίσσεται

 6. @Preza,
  τι ομαδικά και ατομικά μου λες τώρα, ποιος να σηκωθεί και ποιος να βγει στους δρόμους? αυτός που βλέπει big brother και fame story και έχει όνειρο ζωής να μπει σε ένα reality και να τον παρακολουθούν με κάμερες, ή ο τηλεορασάκιας που βλέπει «άγνωστους-γνωστούς» να τα σπάνε και επιθυμεί να μπουν κάμερες για την ασφάλεια του?

  Πόσοι άραγε δεν βγάζουν φούσκες από τα αυτιά τους από την πολύ πλύση εγκεφάλου που τους έχουν κάνει?

  @Νεφέλικας,

  Αν και το θέμα δεν είναι να απαντήσει κανείς με παράνομες ενέργειες που δικαιολογούν τον όποιο Σανιδά και τις αποφάσεις του στην κοινή γνώμη.

  Να σου πω κάτι, τόσο καιρό αυτό έλεγα. Ηρεμία, ψυχραιμία, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι.

  Σκέφτηκα ακομα μήπως και ο λόγος που έγινε μία τόσο απρόκλητη καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων έγινε ακριβώς για να βοηθήσει την μετέπειτα δικαιολόγηση και νομιμοποίηση της.

  Αλλά πλέον δεν με ενδιαφέρει. Όταν με το έτσι θέλω σου βάζουν κάμερες, με το έτσι θέλω θα τις βγάλεις. Όταν πας σε πορεία και ο μπάτσος με το έτσι θέλω σε σπάει στο ξύλο, ε με το έτσι θέλω θα τον σπάσεις και συ. Με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ. Τόσο απλά.

  Δε περίμενα να γίνω τόσο πεζός. Αλλά δε περιμενα να εξελιχθούν κι έτσι τα πράματα.

  @island,
  όσον αφορά το πρώτο σκέλος του σχόλιού σου, άραγε τι άλλαξε μετά από 30 χρόνια? Απλά οι άνθρωποι αντικαταστάθηκαν μηχανήματα: η εξέλιξη της τεχνολογίας μεταμόρφωσε και μασκάρεψε τους ρουφιάνους σε μηχανές.

  Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, κάνεις ένα κόπο να μου στείλεις ένα email να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις και να σε βοηθήσω?

  @Loreley Lucy,
  ε τότε ας το προχωρήσουμε.
  θα σε περιμένω στην πλατεία, στις 6:07 ακριβώς.
  Θα φοράω ένα κόκκινο ολόμαλλο πουλόβερ, καφέ παπούτσια, και θα κρατάω στο ένα χέρι ένα κίτρινο τριαντάφυλλο και στο άλλο χέρι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

 7. @kafrokoritso,
  δατς εξάκλι γουατ αμσεινγκ!

 8. Παράθεμα: Αξιότιμε κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης « ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΟΣ

 9. Παράθεμα: Αξιότιμε κύριε υπουργέ Δικαιοσύνης « ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΟΣ

 10. Παράθεμα: Η παραίτηση « η μ ε ρ ο δ ρ ό μ ι ο

 11. Ο/Η pølsemannen λέει:

  Γιατί να την βαρέσεις την καμερούλα με το ρόπαλο του αμερικαμόφερτου βέηζβωλ ωρέ;

  Να πάρεις τα ΕΛ-ληνικότατα κατσαβίδια σου, να την λύσεις και να την πάρεις σπίτι.

  Μετά θα την στερεώσεις ωστε να έχει ο μπάτσος θέα την λεκάνη σου.

  Πρέπει να είναι κανείς σωστός και ενεργός πολιτης.

  Ευχαρισθώ,

  Κάρολος Πολσεμάνογλου.

 12. Ο/Η ange-ta λέει:

  και ο Vrenus, Φάντασμα της Ελευθερίας.

 13. Ο/Η apasxolisi λέει:

  [ λογοκρίθηκε: το έγραψες μία, το έγραψες δύο, ε τρίτη φορά το ίδιο spam comment πάει πολύ. Ας έκανες τον κόπο τουλάχιστον να γράψεις και κάτι σχετικό με το ποστ. ]

 14. Ο/Η Manos S. λέει:

  εγώ μέσα…και για κρίκετ!

  Υγ τους ξεφτίλες!

 15. Ο/Η λυδια λέει:

  Απεχθανόταν ανέκαθεν την ευτέλεια που κάνει τη ζωή χαμοζωή και τους ανθρώπους ανθρωπάρια.
  Ορκιζόταν να ναι πάντα μ αυτούς που θέλουν ν αλλάξουν ριζικά τον κόσμο.
  Σπούδαζε Ιστορία μπας και καταλάβει λίγο καλύτερα την τρέλα των ανθρώπων- αλλωστε αυτή η τρέλα μπορει να μας σήκωσε όρθιους στα δύο.
  Διάβαζε στον Κούντερα ‘ Η επανάσταση είναι μια σύντομη περίοδος όπου χρειάζεται να προσφύγεις στη χρήση βίας για να επισπεύσεις τον ερχομό μιας κοινωνίας απ όπου θα εξοριστεί η βία διά παντός. ‘
  Η επανάσταση όμως απέτυχε ή μάλλον δεν είναι μια εποχή επαναστάσεων.
  Ζει καιρό εκτεθειμένη στους αέρηδες του κόσμου.
  Στον κόσμο τούτο αλλά όχι εκ του κόσμου τούτου.
  Απομεινάρι μιας πτώσης.
  Ανοιξε μαγαζί.Δίνει ρέστα και μελετά την επανάσταση!
  Είναι απαισιόδοξο να πω πως δεν υπάρχει ελπίδα στη χώρα τούτη?

 16. Παράθεμα: Παραιτείται η Μισή Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων « IN LOVE WITH LIFE

 17. Παράθεμα: Xούντα Χ χρόνια μετά… « στη γαλαρία…

 18. Ο/Η Erisabetsu λέει:

  molis to ematha katopin eortis,
  afto pou me tsanise perissotero htan h apraksia tis
  antipoliteushs kai h apanthsh pou peira apo tous girw mou simera.

  «axou re lisa afto pantou ginetai»
  afth htan h apanthsh twn sumpolitwn mou alla ti perimneeis apo to vasilio tou psomiadi? Kaluterh apanthsh?

  pes mou twra giati na mi katevoume se poreia me maures simaies, idia rouxa, idies koukoules sto prossopo kai oloi me prassina pappoutsia?

  to iksera oti esu den 8a me apogoiteves gi afto mpika edw molis ematha ta nea.

 19. Ο/Η adioristos λέει:

  Πόσο πιο μπροστά από την εποχή του ήταν ο Όργουελ…

 20. Παράθεμα: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ » Ελευθερία ή ασφάλεια;

 21. @pølsemannen,
  φίλτατε συμπολεμιστή, θα προτιμούσα και γω σαφώς να χρησιμοποιούσαμε την παραδοσιακή μακεδονική σάρισα έναντι του αμερικανοσιωνιστικού ροπάλου της βασεοσφαίρισης, καθότι το μήκος της σάρισας (κοντά στα 6 μέτρα, με το συμπάθιο κιόλας…) είναι κατάλληλο για κάμερες που βρίσκονται σε μία απόσταση Χ > 4 μέτρων από το έδαφος και έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι ασφαλείς.

  Επίσης, μπορούν σε τακτικά χρονικά διαστήματα να διοργανώνονται διαγωνισμοί πετροσφαίρισης και λιθοβολίας σε κάμερες, με την μορφή πανηγυριών, και ο νικητής να κερδίζει μια βραδιά στο Λεβερκούζεν, λίγο έξω απ το σταθμό.

   

  @ange-ta,
  μέχρι να καταλάβω τι λες…
  ναι, είδα και το δικό του ποστ (λέω και γω, τόσο πια άσχετος είμαι? τι να ναι αυτός, συγγραφέας? πολιτικός? επαναστάτης?) 🙂

   

  @Manos S.,
  κρίκετ…σιγά μην παίξουμε και μπάντμιντον (badminton τέλος πάντων). Με τα φλώρικα αγωνίσματα των άγγλων θα ασχολούμαστε, λίγο βαρβατίλα ρε!

   

  @λυδια,
  καταρχήν χάρηκα πολύ με το σχόλιο σου και την περιγραφή σου!
  Κατά δεύτερον, δεν είναι απαισιόδοξο να πεις πως δεν υπάρχει ελπίδα στη χώρα τούτη, αλλά είναι αντιδεοντολογικό. Αν ξεκινήσεις από αυτή την «λαθασμένη» βάση δε πρόκειται να προχωρήσεις παραπέρα. Και υπάρχουν αρκετά δείγματα (πορείες διαμαρτυρίας φοιτητών, πολιτών για τις φωτιές κτλ) που δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.

  Την καλημέρα μου.

   

  @Erisabetsu,
  μαζί σου φιλενάδα.
  Αυτό είναι το πιο ηλίθιο επιχείρημα που ακούω «το κάνουν όλες οι άλλες χώρες, εμείς θα το σταματήσουμε?». Τα ίδια που λέγονται τώρα για τις κάμερες, τα ίδια λέγονταν και για τα ιδιωτικα («όλες οι χώρες έχουν, εμείς δε θα κάνουμε?»).

  Ρε να πα να «κάνουν έρωτα» οι υπόλοιπες χώρες. Αν παν να πέσουν στο γκρεμό (που το κάνουν) πρέπει να πέσουμε και μεις? Τουλάχιστον ευελπιστώ πως έχουμε μία τελευταία γραμμή αντίστασης, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες: παράλληλα με το σταρχιδισμό μας, είμαστε και κάπως πιο «αντιδραστικοί».

  Ο V το έλεγε :

  People should not be afraid of their governments.
  Governments should not be afraid of their people.

   

  @adioristos,
  κι ύστερα λέγαμε για τον πρωτοποριακό Ιούλιο Βερν…

  Πλέον πραγματοποιήθηκε και το «όραμα» του Όργουελ.

  Who’s next?!

 22. Ο/Η λυδια λέει:

  Φίλε Μαργαρίτη, σ ευχαριστώ για το σχόλιο.Αντίρρηση στο εξής, ότι επειδή δεν είμαι πια 20, ξέρω πως οι πορείες είναι για να βγάζουμε το άχτι μας.Να νιώθουμε πως δε μείναμε άπραγοι απέναντι σ αυτό που μας επιτίθεται και μας τρελαίνει.Ούτε τα πράγματα στην παιδεία θα φτιάξουν, ούτε τα δέντρα θα σταματήσουμε να τα καίμε, ούτε τα φρεάτια θα ξεβουλώσουμε ποτέ.Κι ένα σωρό άλλα ούτε που, όμως σήμερα δε θέλω να θυμάμαι, γιατί ούτε να σταματήσουμε να πιστεύουμε στο παραμύθι πρέπει.
  Το πε και ο Τσε,’ ας είμαστε ρεαλιστές, ας πιστεύουμε στο ανέφικτο.’
  Σ ευχαριστώ και για το ‘λαθασμένη’ που όλο ‘λανθασμένη ‘ το ακούω και μάλλον σημαίνει ξεχασμένη

 23. Ο/Η nikos10 λέει:

  Γιώργο,

  Όσον αφορά το σπάσιμο των καμερών με το «έτσι θέλω» που λες και συ: Τον τελευταίο καιρό, που όλα πηγαίνουν κυριολεκτικά από το κακό στο χειρότερο, όλο και περισσότερο στριφογυρίζει στο κεφάλι μου εκείνο το πολύ ωραίο που αναφέρεται στο τέλος – τέλος του Συντάγματος (και έχει γίνει και ιστορικό σύνθημα – βλ. «1 1 4»): «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

  Αν θες τη γνώμη μου, λοιπόν, όλο και περισσότερο συμφωνώ με τη γνώμη ότι η ενέργεια που, μεταξύ σοβαρού και αστείου, προτείνεις μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τη συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη. Άλλο βέβαια που κανένα δικαστήριο δεν θα υιοθετούσε ένα τέτοιο σκεπτικό και θα σού ‘ρίχνε 1-1,5 για φθορά ξένης ιδιοκτησίας (βρωμοαναρχικέ!).

  Για περισσότερα εδώ: http://www.iospress.gr/ios2007/ios20070106.htm

  Και κάτι άλλο:

  Σημερινή δήλωση του αυτοαποκαλούμενου υπουργού της δικαιοσύνης: «(Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) Θα προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεται σε συμβατότητα και σε πλήρη συνεργασία και αρμονία με τις συντεταγμένες λειτουργίες και εξουσίες του κράτους και κυρίως με τη δικαστική, ώστε από κοινού να μπορούν να προστατεύουν το άτομο και το κοινωνικό σύνολο» (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=851376&lngDtrID=244).

  Προσπερνώ το αληθές νόημα της δήλωσης, ότι δηλαδή θα υποχρεώσουμε την Αρχή να υιοθετήσει τις απόψεις μας και υπενθυμίζω στον εν λόγω κύριο το άρθρο 101Α του Συντάγματος:

  «Όπου από το Σύνταγμα προβλέπεται η συ- γκρότηση και η λειτουργία ανεξάρτητης αρχής, τα μέλη της διορίζονται με ορισμένη θητεία και διέπονται από προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία, όπως νόμος ορίζει.» (http://www.parliament.gr/politeuma/syntagmaDetails.asp?ArthroID=105)

  Το δε άρθρο 9Α ορίζει ότι «Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως νόμος ορίζει.» (http://www.parliament.gr/politeuma/syntagmaDetails.asp?ArthroID=11).

  Άρα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είναι μία από τις συνταγματικά προστατευόμενες Ανεξάρτητες Αρχές.

  Το δε άρθρο 15§2 του νόμου 2472/1997 αναφέρει: «Η Αρχή αποτελεί ανεξάρτητη δημόσια αρχή, και εξυπηρετείται από δική της γραμματεία. Η Αρχή δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε διοικητικό έλεγχο. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τα μέλη της Αρχής απολαύουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας. Η Αρχή υπάγεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης και εδρεύει στην Αθήνα» (http://www.dpa.gr/law2472.htm).

  Ακούτε, κύριε υπουργέ;;; Η ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ.

  Για ποια προσαρμογή μας μιλάτε; Καμία προσαρμογή δεν μπορεί να γίνει. Η Αρχή τη δουλειά της, η Δικαιοσύνη τη δουλειά της και η Κυβέρνηση τη δουλειά της. Συγχύσεις δεν επιτρέπονται. Εκτός αν μας δηλώσετε ευθαρσώς ότι αποφασίσατε να γράψετε το Σύνταγμα εκεί που δεν πιάνει η μελάνη. Τότε, πάω πάσο…

  Το άπλωσα λίγο παραπάνω το σεντόνι, Γιώργο, αλλά όσο έγραφα τόσο περισσότερο φόρτωνα! You know…

 24. @nikos10,
  ντάξει, το σχόλιο σου είναι θησαυρός!
  Δε ξέρω αν έχεις blog και αν το έχεις γράψει αλλού, αλλά μάλλον θα το κάνω ποστ.

  Εξαιρετικός!

 25. Παράθεμα: Κάμερες και 1-1-4 « Γιώργος Μαργαρίτης

 26. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΩΜΕΝΑ

  http://blogapateones.blogspot.com/

  ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 27. Παράθεμα: χούντα Χ χρόνια μετά… | Στη Γαλαρία

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s