Το video της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα

Σήμερα θα μάθουμε ιστορία… γιατί κάποιο έχουν βαλθεί να μας κάνουν να την ξεχάσουμε.

Αναπαράγω το κείμενο των παιδιών από τη «Γαλαρία«.

Στο τέλος του κειμένου υπάρχει video ντοκουμέντο με την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, τα παρασκήνια της εποχής και αμοντάριστα πλάνα από ότι επακολούθησε.

Οφείλετε να το δείτε.

==============================
Νίκος Τεμπονερας

Είναι χρήσιμο να κρίνεις και να συγκρίνεις γεγονότα και καταστάσεις στην ιστορική τους διάσταση, ασχέτως πως φαντάζουν πολλές φορές με την πρώτη ματιά. Περίεργα και αλλόκοτα στη δίνη του χρόνου συνήθως, απομονωμένα από τη βάση και το συνολικό θεώρημα που εντάσσονται δε μπορεί ο αναγνώστης που ξεφυλλίζει την επικαιρότητα να δει την πραγματική διάσταση τους.

Το γεγονός

Αναδημοσιέυω ένα τμήμα του άρθρου της ΗΜΕΡΑΣ, εφημερίδας της Πάτρας, από τον Γ. Καρβουνιάρη και παρακάτω σχολιάζω:

Παπαδημάτος βουλευτής Ν.Δ - 2008… Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, των Τοπικών Ενώσεων Αγ. Ανδρέου, Συνόρων, Αγυιάς Β Τομέως Αγ. Τριάδος και Ψαροφαϊου το Σάββατο που μας πέρασε, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παπαδημάτος, όταν κλήθηκε να κόψει ένα κομμάτι, δεν το αφιέρωσε τον Πρόεδρο του κόμματος αλλά στον… Γιάννη Καλαμπόκα.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής φέρεται να είπε ότι «η παράταξη, δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα». …

(Ο εν λόγω βουλευτής φαίνεται σενιαρισμένος στη φωτό. Για την ιστορία επιφανείς παριστάμενοι: οι βουλευτές Ν. Ράγιου και Ν. Παπαδημάτος, ο πρώην βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο πολιτευτής Δ. Τριανταφυλλόπουλος – Ξάδερφος Μάκη Τριανταφυλλόπουλου).

Τι έγινε λοιπόν να δούμε…σε μία κοπή πίτας ένας “φρέσκος” βουλευτής έκρινε χρήσιμο, και σημειώνω τον όρο χρήσιμο, να αναφερθεί στα “ξερά” να μη πω “καμμένα”(??) χαρτιά της ιστορίας της Ν.Δ. τον Γιάννη Καλαμπόκα. Θα επανέλθω στον “νεόκοπο βαρόνο των λοστών” Παπαδημάτο αμέσως παρακάτω, αλλά πρώτα θα αναφέρω για τι μιλάμε.

Ο Καλαμπόκας, oι συμμορίτες του και ο Αγωνιστής Νίκος

Ο Γιάννης Καλαμπόκας, όντας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στις 8 Γενάρη του 1991 επέδραμε μαζί με γνωστούς κρανοφόρους τραμπούκους στο συγκρότημα των σχολείων της πλατείας Βούδ σο κέντρο της Πάτρας. Στη σκηνή του δράματος ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας έφτασε για να καθησυχάσει τα παιδιά που ήταν τρομοκρατημένα από την επίθεση των φασιστοειδών. Βρέθηκε αντιμέτωπος με 20 και πλέον άτομα. Δολοφονείται εν ψυχρώ από τον Καλαμπόκα και τη συμμορία του αφού δέχθηκε χτύμημα με λοστό (τη γνωστή σκύλα που λένε οι οικοδόμοι, που έχει σχήμα Γ) στο κεφάλι.

Μέλος του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου – Ε.Α.Μ (οργάνωση διάσπασης του Κ.Κ.Ε) και άνθρωπός μέσα στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής, με το πρόσωπο φανερό, ο Νίκος δεν ήταν ήρωας ούτε καμικάζι. Ήταν απλός σαν εμάς. Έτυχε να βρίσκεται σε σημείο που οι σκέψεις, η ανθρωπιά, οι αναστολές, οι απόψεις, ο λόγος δεν έχουν καμία σημασία… διότι οι απέναντι είναι δολοφόνοι που ξέρουν μόνο τη γλώσσα των λοστών και του σωματικού βιασμού. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν κάποιος μαθητής!

Πως έφτασε ο σαν-άνθρωπος Καλαμπόκας στο σημείο αυτό;…

Στο συγκρότημα η κατάληψη των μαθητών συνεχιζόταν κρατώντας κλειστό το κτήριο ύστερα και των διακοπών των Χριστουγέννων. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε σε όλη την πόλη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η κοινωνία αντιστεκόταν στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε μία σειρά θεμάτων. Τα Χριστούγεννα ήταν ένα τελευταίο φράγμα στο Κίνημα που είχε αναπτυχθεί στο οποίο προσευχόταν η κυβέρνηση ώστε με … τον καινουριο χρόνο να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις στα σχολεία και την κοινωνία.

Αυτό δεν έγινε, περάσαν οι γιορτές και οι μαθητές εκεί στις θέσεις μάχης τους. Τότε ανέλαβαν δράση τα πλοκάμια του νόμιμου κανονικού κράτους τα οποία γαλουχήθηκαν με τις αξίες και τα ιδανικά των λοστών, της πολιτικής φασιστικής βίας και του εθελοντισμού για εξόντωση του εχθρού.

Ο φέρελπις Γιάννης Καλαμπόκας τύχαινε ιδιαίτερης μεταχείρισης από το κόμμα του και τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ την εποχή εκείνη. Ήταν ο αξιωματικός της ομάδας κρούσης που είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει στα σκοτεινά δρομάκια τους αγωνιστές πολίτες. Συντηρώντας μια συμμορίτικη ομάδα, συμπαγή καταρχήν με αρκετά μέλη η οποία συχνά ενισχυόταν και με δευτερεύοντα περιστασιακα μέλη, έδερναν κόσμο με λοστούς και αλυσίδες. Επιβαίνοντας σε ένα βαν περιφέρονταν στην πόλη της Πάτρας και αναζητούσαν το επόμενο θύμα τους, αφισοκολλήσεις, αμεριμνους περιπατητές, στοχοποιημένες ολιγομελείς παρέες ήταν το φόρτε τους. Ποτέ απέναντι στο λαό τη μέρα. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Και αυτά ακόμα και προ μαζικών κινητοποιήσεων, όταν δε άρχισαν να κλείνουν και να παραμένουν κλειστά τα σχολεία της Πάτρας η ομάδα αυτή είχε επανελλημένα κρούσει καταλήψεις χωρίς μεγάλη μαθητική συμμετοχή τις βραδινές ώρες. Με ξυράφια και σιδερολοστούς ξυλοκοπούσαν και τρομοκρατούσαν τα παιδιά για το καλό του Κόμματος και της Τάξης.

Συμμετείχε και ο ίδιος ο Καλαμπόκας στις ενέργειες αυτές μαζί με τους άλλους κρανιοφόρους δολοφόνους ενώ όταν φορούσε κουστούμι, ήταν άλλωστε και δημοτικός σύμβουλος επίσημα εκπροσωπώντας τη Ν.Δ τον ίδιο καιρό, στεκόταν λίγο πιο μακρυά και έδινε εντολές στα καθίκια του για το τι πρέπει να κάνουν. Αυτά ιστορικά είναι επιβεβαιωμένα, άλλωστε ο σαν-άνθρωπος Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια (η ποινή μειώθηκε στο εφετείο αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρώτερου έντιμου βίου!) και τελικά βρισκεται έξω από τη φυλακή μετά από ολιγοετή κάθειρξη (για καλή διαγωγή!). Οι λοιποί συνεργάτες καταδικάστηκαν με μικρές ποινές για οπλοκατοχή και άλλα τέτοια γελοία και σήμερα οι περισσότεροι εργάζονται για το Κράτος σε δημόσιες υπηρεσίες…

Παπαδημάτος: ο φιλόδοξος ενορχηστρωτής του διαλόγου των λοστών

Επανέρχομαι στον Παπαδημάτο, βουλευτή της Ν.Δ προσπαθώντας να κάνω μία εκτίμηση για το τι ρόλο παίζει και
θέλει να παίξει ο ίδιος σχετικά και με τη δήλωσή του πάντα.

Το να κόβεις ένα κομμάτι για τον Καλαμπόκα σπίτι σου ή σε ένα στενό κύκλο μπορεί να είναι και αλλόκοτο, δείγμα σχιζοφρενικού οπαδισμού… ένα πράγμα. Μπορεί να δείχνει πως είσαι τέτοιος ΦΑΣΙΣΤΑΣ που δε μετανοιώνεις ούτε 16 χρόνια μετά και δηλώνεις ευθρασώς πως το ίδιο θα έκανες στη θέση του Καλαμπόκα και το χειρότερο: το ίδιο “ηρωικά” θα κάνεις όποτε χρειαστεί.

Το να το πράττεις με εκατοντάδες κόσμο απέναντί σου, οπαδοί και ψηφοφόροι της Ν.Δ της περιοχής, σημαίνει άλλα πράγματα. Σημαίνει πως επενδύεις σε συγκεκριμένα ανακλαστικά του συντηρητικού κόσμου στο σήμερα. Σημαίνει πως επιχειρείς να επαναδιαπραγματευτείς την πρόσφατη ιστορική μνήμη του λαού της Πάτρας και της Ελλάδας, που ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι η γενιά των ΟΝΝΕΔιτών εκείνη και η εποχή εκείνη ήταν από τις πιο μαύρες μεταπολιτευτικά. Το ίδιο το κράτος δολοφόνησε τον Νίκο. Με όργανα επίσημους αχθοφόρους της φασίζουσας νοοτροπίας της Δεξιάς. Είχε συγκεκριμένους ηθικούς αυτουργούς η κατάσταση στην Πάτρα και η ίδια η δολοφονία. Ο νομάρχης Τάγαρης, ο υπουργός Παιδείας Κοντογιαννόπουλος και ο Μητσοτάκης, βουλευτές όπως ο Νικολόπουλος που πίναν καφέ και χαριεντίζονταν με τον αλήτη που έκανε τις βρωμοδουλειές τους με κράνη και δολοφονικά όπλα απέναντι σε ανυπεράσπιστους “ενοχλητικούς” πολίτες.

Όταν η Δεξιά του “εκσυγχρονισμού” και της “προόδου” δεν πείθει… πείθει η τρομοκρατία και η βία των Καλαμποκαίων

Θα πω ακόμα κάτι: είναι η μόνη πολιτική δολοφονία που βρέθηκε και καταδικάστηκε ο ίδιος ο δολοφόνος όχι μόνο ως πράττων κακούργημα αλλά και πολιτικά ως φορέας φασιστικών απόψεων που πήγαζαν από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Και όλα αυτά σε δίκη με στοιχεία και δικηγόρους, με τοποθετημένους δικαστές έστω, γιατί είχε προφανή θέση στον πολιτικό χώρο της Ν.Δ όπου και ανήκε. Δε μιλάμε δηλαδή για πράκτορες, μυστικές υπηρεσίες και άλλα τέτοια, αλλά για ανθρώπους που εκλέχτηκαν αν όχι για να δολοφονήσουν, τουλάχιστον για να εντάξουν τους λοστούς στην πολιτική ατζέντα.

Η προβολή στο σήμερα λέει πως η Δεξιά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην χώρα μας. Η Δεξιά όχι μόνο ιδεολογικά, σε σχέση με τον καπιταλισμό, αλλά κυρίως κοινωνικά, πολιτευτικά ως αναφορά τη Ν.Δ και πολιτειακά ως αναφορά το οργανωμένο εποικοδόμημα εξουσίας. Συμμετοχή και ενορχήστρωση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, πολιτικός λόγος που πριν καν ειπωθεί έχει θύματα τον μισθωτό και τα πλατιά στρώματα της κοινωνίας, μεταρρυθμίσεις φαντάσματα και κοινωνική αξιοκρατία που μπάζει “γαλάζιο ύδωρ”.

Απέναντι σε αυτά δε δείχνει δυνατό να αντιδράσει θεσμικά ο εξουσιαστικός χώρος της Δεξιάς και να πετύχει καίριο πλήγμα στους επικριτές του. Δεν έχει όραμα, στελέχη και θέσεις γαι τις λαϊκές ανάγκες, παρά λησταρχικές διαθέσεις για τα αποθέματα πλούτου που έχουν παραχθεί με λιτότητα και κόπο τα προηγούμενα χρόνια.

Και η ιστορία διδάσκει… ότι σε κάποιο σημείο σταματά ο διάλογος για κάποιους και αρχίζει ο διάλογος των λοστών. Και τα ανακλαστικά και οι αναφορές της Δεξιάς στην Ελλάδα είναι ακριβώς αυτές. Σε αυτές κάνει επίκληση όποτε χρειάζεται διότι αυτές καταλαβαίνει ο κόσμος της. Τη Δημοκρατία των Λοστών.

Λοιπόν (κατι σαν κύριε)-Παπαδημάτε, τι ρόλο θέλεις να παίξεις; Θέλεις να ξυπνήσεις τα βασικά ένστικτα του βαθυ-κράτους σας, να είσαι ο ενορχηστρωτής μιας νέας καταιγίδας πολιτικής βίας; Θέλεις να κάνεις τη βρωμοδουλειά και να πάρεις πόντους από το ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ που σας ψηφίζει με τα τσαρούχια για να διατηρηθείς στο θρόνο σου, και που ξέρεις ίσως αναγορευτείς και εσύ σε ήρωα και αγωνιστή του χώρου σου; Θέλεις να δείξεις το δρόμο… ο Ζαχόπουλος πήδαγε φωνάζοντας “έτσι γαμάνε τα παλικάρια της Δεξιάς και του Καραμανλή” εσύ έχεις το δικό σου… “έτσι ανοίγουν κεφάλια τα παλικάρια της Δεξιάς και του Καραμανλή”.

Σε ονομάζω “Βαρόνο των Λοστών” γιατί τέτοιος ονειρεύεσαι να γίνεις!

Επειδή πρέπει μια και καλή να καθαρίζει η Δομοκρατία (έστω αυτή που προσποιείστε όλοι εκεί στα ψηλά) με κάτι υποκείμενα με γραβάτες θα θυμίσω πως ο δημοκράτης λαός δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Γι’ αυτό δεν τον αντιμετωπίσατε ποτέ επί ίσοις όροις. Η λογική του ξεμοναχιάσματος, της προσωπικής ή συλλογικής τρομοκρατίας δε θα περάσει. Ειστε υπόλογοι όλοι οι εθελοντές τραμπούκοι, οι ένθερμοι λαλίστατοι φασίστες απένταντι στο σκεπτόμενο δημοκράτη κόσμο. Στον κόσμο που δίνει μάχη για διαβίωση και εσείς εκπροσωπείτε τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σας και διαλογίζεστε με τα χειρότερα ζωώδη δολοφονικά ένστικτα. Όποια μάσκα και αν φορέσετε θα σας δείχνουμε περιφρονητικά ως κακέκτυπα ανθρώπων.

Δε θέλω να αναφέρω περισσότερα…

…η απάντηση στους αγώνες της κοινωνίας και της νεολαίας ενάντια στην καταπίεση, τις ανισότητες, την φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την πραγματική μόρφωση την κοινωνική και όχι μονόχνωτη οικονομική πρόοδο, την πραγματική ελευθερία και ξενοιασιά για Ζωή…

ΝΙΚΟ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ…

Νίκος Τεμπονερας
Ο Νίκος Τεμπονέρας

Σχετικά άρθρα από την εφημερίδα της Πάτρας «ΗΜΕΡΑ»:

Σχετικά άρθρα σε blogs:

==============================

Ο Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από παρακρατική ομάδα σε κατειλημμένο σχολικό συγκρότημα της Πάτρας τα μεσάνυχτα της 8ης Ιανουαρίου 1991 (σφήνωσαν σιδερολοστό στο κρανίο του, ενώ ήταν ήδη χτυπημένος και πεσμένος στο έδαφος), κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας Κοντογιαννόπουλου.

Tο βίντεο που ακολουθεί (ακυκλοφόρητο μέχρι πρότινος) περιέχει αμοντάριστα πλάνα με το πολιτικά και κοινωνικά παρασκήνια, καθώς και τα όσα συνέβησαν αμέσως μετά τη δολοφονία του καθηγητή από τον Καλαμπόκα- μαρτυρίες καθηγητών και μαθητών που βρέθηκαν στα επεισόδια, τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν και τέλος πλάνα από την κηδεία του Ν. Τεμπονέρα.

Τα credits για την ψηφιοποίηση του video πάνε στα παιδιά από την Γαλαρία.

Αφιερώστε τα επόμενα 30 λεπτά από τον χρόνο σας για να μάθετε ιστορία:

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Πολιτικά and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

72 Responses to Το video της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα

 1. Ο/Η Παναγιωτακης λέει:

  Μπράβο Γιώργο!!

  και πάλι συγχαρητήρια…Γιατί ο λαός δεν ξεχνά!

  τι να πώ…απλά τιμή στους πεσόντες αγωνιστές!

 2. Ο/Η xamogelo λέει:

  Να κάνω αναδημοσίευση στο blog μου?

 3. Ο/Η Elikas λέει:

  Πωλείται τρίκυκλο, ελαφρώς μεταχειρισμένο, με ειδικά διαμορφωμένη καρότσα για να δολοφονείτε με άνεση τους κομμουνιστάς που επιβουλεύονται το έθνος σας.

  Σετ σιδηρολοστών δώρο εάν τηλεφωνήσετε πριν πέσει η κυβέρνηση.

  Θα αγριέψουν τα πράγματα παιδιά…

 4. Ο/Η espοir λέει:

  Τσεκαρισμένη πληροφορία:
  Στις 30-1-2008 (σήμερα) εκδικάστηκε στα Τρίκαλα μήνυση προς 13 γονείς, διότι επέτρεψαν στα παιδιά τους να προβούν σε παράνομες πράξεις.

  Οι «παράνομες πράξεις» ήταν η κατάληψη του σχολείου τους, πριν από 2 χρόνια.

  Οι ίδιοι οι 13 μαθητές θα δικαστούν για αυτή την πράξη τους τον Μάρτιο, κατόπιν αναφοράς που έκανε στον εισαγγελέα η Διεύθυνση Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης (η «προσωρινά» διορισμένη εν μία νυκτί απο τη Μαριέττα).

  Μάρτυρας υπεράσπισης των γονιών ήταν ο κ. Καλομοίρης, γνωστός συνδικαλιστής.
  Οι 13 γονείς αθωώθηκαν (πάλι καλά!).

  Αυτή τη φορά, δεν πέρασε η προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε διαμαρτυρίας.

  • Ο/Η kostas λέει:

   Η κατάληψη ειναι παράνομη και θα έπρεπε να δικαστούν και οι γονείς και οι καταληψίες και να πληρώσουν τις όποιες φθορές στο σχολείο με την προσωπική τους περιουσία.

   • @kostas,
    έχεις ακούσει μία παροιμία που λέει “Του δείχνουν το δάσος και αυτός κοιτάει το δάχτυλο”;

   • Ο/Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ…!!!
    ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ ειλικρινά για τον τρόπο που σκέφτεσαι… Είναι δυνατόν «οι φθορές του σχολείου» να είναι πιο σημαντικές από την ανθρώπινη ζώη; Μάλλον είναι. Από πότε όμως έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα; Μάλλον από τότε που ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, όπως και οι όμοιοι του, κυκλοφορούν ελεύθεροι, «καθως πρεπη» (ΤΡΟΜΑΡΑ τους) και να υποστηρίζονται από ΘΡΑΣΙΔΕΙΛΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ σαν εσενα. Σε λυπάμαι απιστεύτα….!!!!

   • Ο/Η ΤΑΣΟΣ...!!! λέει:

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ 6:53 μμ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ… ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙΑ ‘ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ’. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ‘ΔΕΝ’ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ‘ΟΜΑΛΗ’ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ‘ΔΕΝ’ ΧΩΡΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ‘ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ’ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ… ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ_.

 5. @Παναγιωτάκη,
  δεν νομίζω να αξίζω κανένα μπράβο, επειδή ανέβασα το video στο google και έκανα μία αναδημοσίευση. Αξίζουν όμως πολλά … μη το πω, σε τέτοια εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό όργανα (=αρχίδια), όπως το παραπάνω αρχίδι.

  Λίγο άστοχο και γενικευμένο, αλλά τελικά:

  «Ο λαός ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»

   
  @xamogelo,
  με μεγάλη μου χαρά φίλε μου, αν και δεν θα έπρεπε καν να ρωτήσεις, δεν έχω κάποια «πνευματικά δικαιώματα» στο video.

  Μην κάνεις καμία αναφορά στο δικό μου άρθρο. Πάρε απλά το video. Θα χαιρόμουν πολύ αν το έβλεπαν όσοι περισσότεροι γίνεται.

   
  @aigialeia,
  πες μου απλά ότι κάνει πλάκα αυτός που μιλάει για πέτρες… πες μου ότι κάνει πλάκα.

  Και αν δεν κάνει, δείξτου σε παρακαλώ το video.

   
  @Elikas,
  να αγριέψουν έλικα μου, να αγριέψουν.

   
  @espoir,
  «αυτή την φορά»… (υποθέτω το έχεις βάλει σε νοητό bold).

  Αυτή τη φορά.

  • Ο/Η ΞΕΡΡΞΗΣ λέει:

   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΙΣ ΦΘΟΡΟΥΛΕΣ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΝΗΡΟΥΛΑ? ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ….

 6. Ο/Η Exiled λέει:

  Όσο τους αφήνουμε, τόσο περισσότερο αυτοί θα εκμεταλλεύονται την αδυναμία μας και θα δείχνουν περισσότερο θράσσος. Αυτή η δήλωση είναι ενδεικτική του τρόπου σκέψης τους, αλλά και το δικαστήριο που έγινε (ενώ θα έπρεπε να απορριφθεί η μύνηση ως απαράδεκτη), δείχνουν το μέτρο της οπισθοχώρησης της κοινωνίας μπροστά στους θιασώτες της ομογενοποίησής της, τους γνωστούς και ως «νοικοκυραίους».

 7. Ο/Η ark λέει:

  Μία πηγή ακόμα για υλικό – βίντεο (600 ΜΒ περίπου)

  Κατεβάστε το Torrent εδώ:
  http://antilogos.eu/downloads/video/video.htm

  Υλικό υπάρχει πολύ για τα γεγονότα το ‘91. Απλά επειδή απόσο γνωρίζω είναι αμοντάριστο και πολύωρο δεν είναι ότι πιο χρήσιμο για να πάρει κάποιος μια γεύση.

  Ίσως κάποια στιγμή να είναι διαθέσιμη κάποια “μαζεμένη” έκδοση.

 8. Ο/Η angeta λέει:

  Τα πράγματα αρχίζουν και αγριεύουν.
  Παρακολουθώ την υπόθεση απο τον εξαποδώ και αλλού όπου έχει αναρτηθεί αυτη η ιστορία και έχουν σηκωθεί οι τρίχες του κεφαλιού μου, από τα σχόλια μερικών!
  Τι να πω δεν ξέρω.
  Πόσο χειρότερο είναι αλήθεια ένα φασιστικό καθεστώς από αυτό που έχουμε, όταν οι βουλευτές τιμούν τους φονιάδες και ο κόσμος δεν σηκώνεται να φύγει;;
  Πόσο βαθειά βρίσκεται ακόμα ο πάτος αυτού του ελληνικού λεβιάθαν;;
  Μου ζήτησαν να αντισταθούμε στην μπόχα των ημερών με ποίηση. Το έκανα παρότι ξέρω ότι ρίχνεις ροδοπέταλλα σε πυρηνικά όπλα.

 9. Ο/Η island λέει:

  Υπέροχο το άρθρο και πολύ σωστός που το αναφέρεις.Μία επισήμανση όμως φίλε Γιώργο.Δεν πιστεύω ότι ο Καλαμπόκας είναι τόσο έξυπνος που να έχει σκεφτεί ότι η δήλωσή του θα αλιεύσει από το πλήθος κάποιους ακροδεξιούς τω πνεύματι και θα τους έχει μάζι του σε ώρα δύσκολη.Ούτε πιστεύω ότι είναι η απήχηση της κυβερνητικής πολιτικής αυτές οι δηλώσεις.

  Ξέρεις είναι όμορφο να σκεφτόμαστε θεωρίες συνομοσίας και είναι και επίκαιρο αλλά όχι από τέτοιους ανθρώπους.Αυτοί που πράτουν τέτοιες θεωρίες δεν πιστεύω ότι είναι στην διαφαινόμενη πολιτική σκηνή.Ίσως είναι οι επικοινωνιολόγοι τους.Ίσως ένα άλλο κράτος μέσα στο κράτος.Αλλά όχι αυτοί.

  Και αυτά τα λέω γιατί έχω ένα ζωντανό και σχετικά πρόσφατο παράδειγμα.Παρακολουθούσα(ανάμεσα στο ζάπινκ)ένα δελτίο του μέγκα.Και στο πάνελ ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γεωργιάδης(ομοιόητα όμως με τον γνωστό βλάκα ε;).Το θέμα που συζητούσαν ήταν για το αν οι κάμερες που έχουν στηθεί για την κυκλοφορία θα έπρεπε να εξυπηρετούν και τα συμφέροντα των μπάτσων.Πετάγεται που λες ο ηλίθιος και ξεστομίζει το εξής:»Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είστε τόσο κάθετα αντίθετοι με την εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου αφού καταρχήν θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι εφ’όσον βγαίνουμε από το σπίτι μας παύει να ισχύει το ιδιωτικό απόρρητο.»

  Και μένω μαλάκας…πραγματικά.Τότε του πήρε το λόγο ο Πρετεντέρης και του είπε:»Σας παρακαλώ κύριε Γεωργιάδη…σκεφτείτε αυτό που μόλις ξεστομίσατε.Πραγματικά σκεφτείτε το και απαντήστε σε 5 λεπτά.Εμείς εδώ περιμένουμε.»

  Δεν ήξερε τί να πει.Πώς να υποστηρίξει τις απόψεις του.Δεν πιστεύω λοιπόν πως αυτός ο άνθρωπος σκέφτηκε τί είπε.Ούτε και πιστεύω πως του τα έγραψε κάποιος επικοινωνιολόγος.Απλά προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει και το υποσυνείδητο βγήκε στη φόρα.

  Τα ψιλά γράμματα καλό είναι να τα κοιτάμε στους άλλους και όχι στους περιπλανώμενους γητευτές του γυαλιού.Και μην μου πεις ότι τέτοια χουντικά θα έλεγα φαινόμενα συναντάμε μόνο στην ΝΔ.Μην θυμηθούμε τις αποφάσεις του πασοκ για το σκάσιμο των λαστίχων των τρακτέρ των απεργών γεωργών στην εθνική οδό ούτε να θυμηθούμε το ξύλο των πασόκων μπάτσων στους διαδηλωτές συνταξιούχους.Παραδείγματα τέτοια πολλά.

  Γι αυτό φίλε Γιώργο οι δηλώσεις των απανταχού πουθενάδων δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’όψιν αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν η θέση του κόμματος αυτών σε αυτές τις δηλώσεις.

 10. Παράθεμα: Αφιερωμένο στην παράταξη που δεν ξεχνά… τους αγωνιστές της… « Ταξιδεύοντας…

 11. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας τυχόν σχόλια επί του θέματος να γίνουν στο αρχικό άρθρο στην Γαλαρία, καθότι τα παιδιά εκεί γνωρίζουν το θέμα πολύ καλύτερα από μένα (και φυσικά, επειδή το άρθρο είναι δικό τους):

  Στην Γαλαρία – Για τον Νίκο Τεμπονέρα

  Ευχαριστώ.

 12. Ο/Η diml λέει:

  πουθενας ο βουλευτης πατρας παπαδηματος? ας μην προσπαθουμε να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα. δηλαδη επρεπε να βγει και να το πει ο ρουσοπουλος αυτο για να φταιει ΚΑΙ η νδ?
  ΑΝ καταλαβες καλα αναφερομαστε σε μια ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ και σε εναν βουλευτη της νδ ο οποιος εξηρε το ΔΟΛΟΦΟΝΟ επισης μελος της νδ. αν η γνωμη της νδ ηταν αντιθετη απο τη δικη του ας τον διεγραφε.

 13. Ο/Η harisheiz λέει:

  Μπράβο Γιώργο, για να μάθουν κάποιοι ότι η εθνική συμφιλίωση δεν έλαβε χώρα ποτέ.

 14. Ο/Η xamogelo λέει:

  sorry για το pingback στην αρχή είχα γράψει το όνομα σου και γιαυτό το έστειλε. Το σβήσα τώρα.

 15. Ο/Η ark λέει:

  @island

  Απλά να πω πως είναι διαφορετικό να συζητάμε για την παρακολούθηση και να πει ο «πουθενάς»: «τι κακό έχει», γιατι σε ενα βαθμο πρεπει να καλύψει την κυβέρνησή του, είναι ανάγκη για να έχει εξουσία

  και άλλο να σου πουν κόψε μια πίτα και πες ότι θες… και εσύ να πεις εμπρός για παρακολούθησση των πάντων (από το μυαλό σου).

  Επίσης, την πίτα την κόβουν για το Χριστούλη, την Παναγίτσα… τους παρευρισκόμενους, άλλους μεγάλους και τρανούς, αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.

  Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να επέμβει και η Εκκλησία, χα!

  Κάτι τελευταίο! Οι πουθενάδες και ψηφίζουν και ανήκουν και εκπροσωπούν. Πουθενάς ήταν και ο Καλαμπόκας. Και «ο πουθενας τον πουθενά ακούει»

 16. Ο/Η "ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ' η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ». λέει:

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Τα μελανά χρώματα «Παιδείας/Πολιτισμού»
  Ο «μεσαίωνας» των Ωρο-αμισθίων

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

  Η Ωρο-αμισθία είναι ο εφιαλτικότερος δείκτης του (εκ)παιδευτικού και του πολιτειακού μας πολιτισμού.
  Είναι η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ».

  Είναι μια άμουση γενική ΠΡΟΒΑ για την καθολική επικράτηση των σιναμερικανικών μοντέλων αποδόμησης τόσο στο (κοινωνικά ορισμένο) κράτος/έθνος όσο και για την ολοκληρωτική μετάλλαξη των ευρύτερων οικονομικών/πολιτικών σχηματισμών σ’ ένα πεδίο βολής φτηνό με στόχους τους αυξανόμενους κάθε λογής ‘απασχολήσιμους’. Για να τρέχουν κι αυτοί (ακόμα πιο γρήγορα) φοβισμένοι και κουρδισμένοι πίσω από τις απάνθρωπες ‘προτεραιότητες’ μιας καταστροφικής πρακτικής για την ΟΛΗ ΖΩΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ. Να ‘απολαμβάνουν’ (και αισθητικά) με άδεια την τσέπη -και με φουσκωμένη την πιστωτική κάρτα- την δρομολογημένη κατανάλωση άχρηστων κι επιζήμιων εννοιών και πραγμάτων για μια ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ‘πλουσιοπάροχη’ Υπό-ζωή.

  http://www.parodos.net.gr/3onstrike.htm

  ΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΧΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

  ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ -ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ-
  ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΩΡΟ-ΑΜΙΣΘΙΑΣ

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 17. Ο/Η goe4 λέει:

  τι μου θυμησες τωρα!
  τα εζησα τα γεγονατα απο μεσα!
  εκεινη την εποχη ημουν στην πατρα και ελαβα μερος στην ολη κατασταση!
  τι να πω?
  μονο οργη εχω ακομη γι αυτα τα ατομα……τους παλιοτραμπουκους της δεξιας

 18. Ο/Η goe4 λέει:

  για να μη φαινεται ανωνυμο, παραπανω ειμαι εγω

 19. Ο/Η skarab λέει:

  Πολύ ενδιαφέρον post, Γιώργο. Λίγο ιστορικό context είναι χρήσιμο σε αρκετούς από εμάς που το όνομα του Τεμπονέρα το πρωτοακούσαμε στις περσινές κινητοποιήσεις.

 20. Ο/Η manitaritoubounou λέει:

  Νεα και περισότερα αποκαλυπτικά στοιχεία με τιτλο:

  Αποκαλυπτικός σε σημείο παρεξηγήσεως ο πρώην (;) οννεδίτης,

  στο http://manitaritoubounou.wordpress.com/

 21. Ο/Η island λέει:

  @ark

  Οι πουθενάδες για να ψηφιστούν σημαίνει ότι κάποιος στην κυβέρνηση τους έχει ή τους είχε δώσει το δικαίωμα να ψηφιστούν.Άρα δεν φταίνει κατ’ουσίαν αυτοί που είναι σκατοκέφαλοι.Αλλά η κυβέρνηση που τους επιλέγει.Βέβαια αυτός ο πουθενάς σκότωσε κιόλας αλλά μιας και είναι έξω μήπως φταίει αυτός πάλι;Κάποιος άλλος δεν τον έβγαλε έξω;

  Η εκκλησία γιατί να παρέμβει;Σε δικά της παιδιά δεν λέει κάτι η εκκλησία.Κάνουν την πάπια εκεί μέσα όλα τα χουντικά λαμόγια.

  Σίγουρα τα δύο μεγέθη είναι διαφορετικά αλλά κα πάλι στον ίδιο λογισμό με φέρνει.Μήπως δεν φταίνε αυτοι που τα λένε δημόσια αλλά κάποιοι άλλοι που τους βάλαν εκεί;

 22. Τα ‘χα ξεχάσει αυτά.
  Μπράβο…

 23. @Exiled,
  εδώ φαίνονται τα «αντανακλαστικά» της σάπιας αυτής κοινωνίας. Πλήρης απάθεια. Που θα έπρεπε, το λιγότερο, να τον γιουχάρουν. Ακόμα και οι παριστάμενοι, όσοι τελος πάντων είναι νοήμονες.

  Τίποτα. Μηδέν. Απάθεια.

   
  @angeta,
  σόρι, αλλά αν περιμένουμε να αντισταθούμε με την ποίηση…γαμησέτα…

  Και για να μην πάμε τόσο πίσω, εδώ άνοιξαν κεφάλια στις φοιτητικές πορείες, και δεν έγινε τίποτα. Δεν τιμωρήθηκε κανένας.

  Σάπισαν στο ξύλο τον κύπριο φοιτητή, και δεν βγήκαν όλοι στους δρόμους.

  Ο Παναγιωτάκης μπήκε 40 μέρες φυλακή και πλήρωσε πρόστιμο για το τίποτα. Πού να μην ήταν και αθώος δηλαδή…

 24. @island,
  και μόνο που φτάσαμε στο σημείο να μας υπερασπίζεται ο Πρετεντέρης…

  Και προς θεού, τέτοια «στοιχεία» όπως ο παραπάνω όρχις δεν υπάρχουν μόνο στην ΝΔ. Και ούτε ξεχνάμε και το ξύλο που έτρωγαν οι αγρότες που διαμαρτύρονταν επί ΠΑΣΟΚ.

   
  @harisheiz,
  tnhx φίλε μου, αν και δεν έκανα τίποτα.

   
  @xamogelo,
  κανένα πρόβλημα 🙂

   
  @goe4,
  το κακό είναι όμως φίλε μου πως τελικά μόνο όσοι τα ζήσαν από κοντά φαίνονται να τα θυμούνται.

  Και απ’ ότι διαβάζω σε σχόλια στα υπόλοιπα blogs που ασχολήθηκαν με το θέμα, η άγνοια των ανθρώπων για την ιστορία τελικά είναι εγκληματική. Τα σχόλια (= η άγνοια τους) πραγματικά σε εξοργίζουν -το λιγότερο.

 25. @skarab,
  και γω ελάχιστα ήξερα πραγματικά για την ιστορία.

  Ήμουν τυχερός όμως και μες στις περσινές καταλήψεις είχε γίνει μία μέρα προβολή του συγκεκριμένου video, σε μία εκδήλωση που είχε οργανωθεί στην μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα. Και από τότε ακόμα είχαμε πει πως το συγκεκριμένο video έπρεπε να το ψηφιοποιήσουμε και να το ανεβάσουμε, να το δούν όσοι περισσότεροι γίνεται, να μάθουν τι πραγματικά έγινε τότε, γιατί βαρβαρότητα και ποιο παρακράτος μιλάμε, και ποιοι είναι αυτοί οι δολοφόνοι που πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι.

   
  @manitaritoubounou,
  το είδα, και ενημέρωσα και το ποστ με το λινκ.
  Θενκς.

   
  @Ο Σκύλος της Βάλια Κάλντα,
  thnx.
  Αν και τα «μπράβο» πρέπει να πάνε μάλλον στον Αρκ για το άρθρο και στο μανιταρι του βουνού που αναπαρήγαγε την είδηση.

 26. Ο/Η xamogelo λέει:

  @Γ.Μαργαρίτη
  Κοιτα ο λόγος για τον οποίο η Ελληνική κοινωνία είναι τόσο απαθής σε τέτοια θέματα πιστεύω ότι είναι επειδή δεν αισθάνοντε ότι απειλούντε…
  Αυτοί που κατεβαίνουν στον δρόμο η ασχολούντε… (αν εξαιρέσουμε αυτούς που ανήκουν στα 2 μεγάλα κόμματα) και κατεπέκταση τους απειλούν τέτοια πράγματα είναι ένα πολύ μικρό κομάτι του κόσμου… Επειδή δεν ασχολιούντε γιαυτό τους φαίνετε τόσο μακρινό…
  Όταν ο κόσμος ξαναρχίσει να κατεβαίνει στον δρόμο, ταν οι συνθήκες συμβάλουν περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση… τότε είναι που θα βλέπεις και ποιο μεγάλες αντιστάσεις σε τέτοια φαινόμενα… τώρα γιατί δεν κατεβαίνει ο κόσμος στους δρόμους αυτό είναι άλλη (μεγάλη) ιστορία…

 27. @xamogelo,
  εμ, αυτή «η μεγάλη ιστορία» για την οποία ο κόσμος κοιμάται είναι το ζητούμενο. Και δεν θα έλεγα ότι δεν απειλείται… με τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες απειλείται η ελευθερία του, και με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες απειλείται η ζωή του!

 28. Ο/Η xamogelo λέει:

  χμ.. μάλλον δεν το έγραψα καλά.. αυτό που εννοώ είναι ότι ο κόσμος δεν κατεβαίνει στον δρόμο ή τουλάχιστον δεν θεωρεί πιθανό να κατεβει στον δρόμο… οπότε όταν βλέπει την αστυνομική βια την βλέπει αρκετά αποστασιοποιημένα… σαν κάτι απίθανο να του τύχει…

  υγ. Επίσεις άλλο το πόσο απειλείσαι και άλλο πόσο νομίζεις ότι απειλείσαι… ή πως ελπίζεις ότι θα γλιτώσεις…

 29. Ο/Η g. manousakis λέει:

  Γιώργο συγχαρτήρια για την εγγραφή!

  Μην ξεχνάμε ότι και η δική σας γεννιά έδωσε και δίνει μάχες σημαντικές για τη δημόσια παιδεία, μάχες που αποτελούν την καλύτερη δικαίωση της θυσίας του Τεμπονέρα! Η μη αναθεώρηση του α. 16 είναι αποτέλεσμα αυτού του αγώνα!

 30. @xamogelo,
  οκ, κατανοητό. Απλά είναι αυτό το «όσο συμβαίνει στον γείτονα του, δε του καίγεται καρφί. Μόνο αν συμβεί στον ίδιο θα ξυπνήσει».

  Επίσης, άλλο μεγάλη κουβέντα το πόσο *απειλείσαι* και το πόσο *νομίζεις* ότι απειλείσαι. Και εδώ τα ΜΜΕ τον παίζουν πολύ καλά… τον ρόλο τους. Οι κάμερες είναι για ασφάλεια, οι μπάτσοι προστατεύουν τους πολίτες από τους κακούς φοιτητές, οι φοιτητές και γενικότερα η αριστερά σπάει βιτρίνες, καταστρέφει πανεπιστήμια, πετάν μολότοφ κτλ. κτλ… και το κράτος προστατεύει.

  «Ασύμμετρες απειλές», «στρατηγοί άνεμοι», «αστυνόμοι-στρατιωτάκια ακούνητα και αμίλητα», «ζαρτινιέρες που επιτίθενται σε φοιτητές» και 2-3 παραμυθάκια ακόμα και ο τηλεθεατής κοιμήθηκε…σσσσ….

   
  @Γ. Μανουσάκη,
  τα συγχαρητήρια πάνε στον ark για το άρθρο, στην ΦΑΚ για την ψηφιοποίηση, στο μανιτάρι του βουνού για την είδηση, κι εγώ λαμβάνω εκείνο το μικρό κομμάτι που αντιστοιχεί στο ανέβασμα του video.

 31. Ο/Η magicrobot λέει:

  μπραβο για την πολυ καλη σου ερευνα φιλε.
  αναδημοσιευτε το ολοι μαγκες γιατι τα ΜΜΕ θα το περασουν στα ψηλα..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ…

 32. @magicrobot,
  ευχαριστώ φίλε μου, αλλά δεν αξίζω και κανένα μπράβο.

  Μου αρκεί που είδαν αρκετοί το video, και ίσως τώρα που είναι online θα το δουν περισσότεροι, έστω και από περιέργεια, έστω και τυχαία.

 33. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

  Εύγε, εύγε, εύγε για το ποστ Γιώργο.
  Να ένας που θυμάται τον Τεμπονέρα.

 34. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

  Μόνο μία λεπτομέρεια, γράφεις ότι οι πρωτεργάτες υπηρετούν σήμερα σε δημόσιες θέσεις. Υπάρχουν επαρκή στοιχεία γι αυτό;

 35. Παράθεμα:   Γράψε, σβήσε, ξαναγράψε, όλο και κάτι… δεν θα μείνει! > Ο κοσμος ετσι οπως τον βλεπω εγω

 36. Ο/Η nuntius λέει:

  Αμνησία, πάντα είμασταν καλοί σε αυτό φίλε Γιώργο.
  Πάντως μου κάνει εντύπωση που ακόμα δεν έχουν μπεί να σχολιάσουν αγανακτησμένοι υπερεθνικιστές πατριωτοφασίστες και να απειλούν να σε κάνουν ντα άμα σε (μας) βρουν.

 37. @JustAnotherGoneOff,
  δεν γνωρίζω περισσότερα επί του θέματος, καθώς το άρθρο είναι του ark. Αν θες υπέβαλε εκεί το ερώτημα σου να σου απαντήσουν τα παιδιά.

   
  @nuntius,
  τα «παλικάρια» μας μάλλον ήταν απασχολημένα αυτές τις μέρες με την σημερινή «διαδήλωση» τους. Είδες πιστεύω τι έγινε σήμερα. Που χρόνος να ασχολούμαστε με τα blogs, εδώ και πόσες μέρες πρέπει να ετοιμάζονταν για το σημερινό ξύλο.

 38. Ο/Η Εαακιτης λέει:

  Aγωνιστές σαν τον ΝΙΚΟ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ δεν ξεχνιούνται όσα χρονια και αν περάσουν.ΖΕΙ ΖΕΙ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ.ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ,ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ!

 39. Ο/Η Μακης λέει:

  Ανθρώποι πεθαίνουν στο ονομα κομματών απο ολες τις πλευρες.
  τα κόμματα δεν εχουν καμια δουλεια στα σχολεία και στα πανεπιστημια ΕΞΩ ολοι οι καφροι ολων τον κομματων απο τα σχολεία
  Μην γινεστε μαριονετες τον πολιτικών!

 40. Ο/Η LOCKHEART λέει:

  Σου έβαλα το link και στο δικο μου Blog τυνγχάνει ο Τεμπονέρας να ειναι θείος μου, να εισαι καλα για το αφιέρωμα Καλημέρα…

 41. @Μακης,
  από το στόμα σου και στου Θεού ταυτί.
  Αλλά αυτό δε πρόκειται να γίνει γιατί βολεύει τα «μεγάλα» κόμματα να υπάρχουν τα κ(αρκιν)ώματα στα Πανεπιστήμια. Εκτός και αν αποδυναμωθούν οι μεγαλοπαρατάξεις από την είσοδο αυτόνομων και ανεξάρτητων σχημάτων στις σχολές.

  @Lockheart,
  φίλε μου τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον θείο σου.

  Ο Τεμπονέρας υπήρξε πραγματικός αγωνιστής και ήρωας. Πρότυπο.

  Και να που φτάσαμε οι ΝεοΤρομοκράτες να τιμάνε τους δολοφόνους, και να μην ξεσηκώνεται κανένας. Πόση κατάντια…

 42. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Το άρθρο σου ήταν εξαιρετικό. Θα προσθέσω και εγώ με τη σειρά μου πως σε αυτή τη χώρα επιβραβεύονται άλλου είδους «χαρίσματα» όπως η ρουφιανια, ο αδύναμος χαρακτήρας, τα ταπεινά κίνητρα(λεφτά, εξουσία, μια π..τσα στον κολο, ενα καλο μουν.κι, ενα καλύτερο ψυγείο κτλ.). Ο Καλαμπόκας και ο κάθε Καλαμπόκας δεν έχει καμία αξία δίχως την κάλυψη των Φασιστοειδών που προαναφέρατε όπως και καμία ιστορική υπόσταση. Το όργανο ήταν, το όπλο, το χέρι που χτυπά καθημερινά τη Δημοκρατία, τη λογική μας και την αξιοπρέπεια μας. ‘Οταν μια μέρα τα δικαστήρια αυτής της χώρας τολμήσουν να εφαρμόσουν τους νόμους και δικάσουν μαζί με τα όργανά και τους ηθικούς αυτουργούς τότε μόνο θα μπεί μια τάξη σε αυτό το μπάχαλο που ζούμε. Επιπλέον, για μένα πάντα, σε αυτή τη χώρα υπάρχουν μόνο Δημοκράτες και Φασίστες.Τα υπόλοιπα, Κομουνιστές, Αριστεροί, Κεντρώοι δεν ισχύουν. Δίνουν ίσως ένα καλό στίγμα για το πού κινείται ο καθένας μας αλλά ζόύμε σε τόσο μεγάλο μπ…δέλο που οι χρωματισμόί μας δεν έχουν καμία αξία. Τα κομμάτα υπάρχουν για να μας ελέγχουν και να μας εκτονώνουν οι «πυροτεχνουργοί» της πολιτικής. Και κάτι τελευταίο, ο φανατισμένος άνθρωπος είναι ικανός για όλα, είτε είναι φασίστας είτε κομμουνιστής είτε πασόκος είτε δεξιός. Το ότι ένας νεοδημοκράτης έφτασε στον φόνο πιθανόν να ήταν και έμμεση εντολή από τους ανωτέρους τους. Το γεγονός ότι δρούμε σαν ομάδες είναι ενστικτώδες αλλά αν θέλουμε να γίνουμε άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρύνουμε την ατομικότητα. Το συμφέρον είναι αντικειμενικό και απόλυτο για όλους. Δεν έχει χρώμα, κόμμα και σημαία.

 43. Ο/Η xamogelo λέει:

  «Το συμφέρον είναι αντικειμενικό και απόλυτο για όλους. Δεν έχει χρώμα, κόμμα και σημαία.»
  μόνο και μόνο η σύγκριση του συμφέροντος του εργαζόμενου με τον εργοδότη πιστεύω ότι είναι αρκετή για να το αναιρέσεις. δεν νομίζεις???

 44. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Δεν νομίζω πως πρέπει να αναλύω τα αυτονόητα. Οι εργοδότες δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα ή παράταξη, έιναι μόνο με τον νικητή.
  Οι εργαζόμενοι αντιθέτως είναι πάντα με το κόμμα του εργοδότη. Ποιό κόμμα είναι αυτό? Ο δικομματισμός με την κάλυψη των μικρών κομμάτων τα οποία όπως προανέφερα εκτονώνουν την οργή του κόσμο. Τα μικρά κόμματα όμως μετράνε και αυτά τα κουκιά τους, το λαό τους και δυστυχώς στέκονται μόνο σε αυτό.

 45. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

  Το θυμάμαι το γεγονός. Ήμουν φοιτητής στο εξωτερικό και θυμάμαι την ντροπή που ένιωσα όταν συζητήθηκε σε μάθημα πολιτικών επιστημών. Αυτά τα γεγονότα πρέπει κυρίως να τα θυμάται η πλειοψηφία αυτών που κρίνουν την ΝΔ σαν κόμμα φιλελεύθερο, απομονώνοντας θρασύδειλους σαν τον Παπαδημάτο. Όσο τους παρέχουν άσυλο, τόσο η βρώμα του φασισμού θα αμαυρώνει και τους πραγματικά φιλελεύθερους. Ντροπή του.

  Μια μόνο παρατήρηση όσο αφορά το …Δεν έχει όραμα, στελέχη και θέσεις γαι τις λαϊκές ανάγκες, παρά λησταρχικές διαθέσεις για τα αποθέματα πλούτου που έχουν παραχθεί με λιτότητα και κόπο τα προηγούμενα χρόνια…: Για ποια αποθέματα πλούτου μιλάς. Αυτά εξαφανίστηκαν με το έγκλημα του χρηματιστηρίου, η ποιο βίαιη αναδιανομή πλούτου που έχει γίνει στον τόπο αυτόν.

 46. Ο/Η ΑΑΤΟΝ λέει:

  Θα σας αναρτήσω φωτογραφίες ντοκουμέντο, που ΠΟΤΕ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας προς αποφυγή αντιποίνων, απο την στυγνή δολοφονία τριών ανδρών ΜΗ κομμουνιστών, στην πλατεία του χωριού Πλατανάκια Σερρών, στην οποία, θα δείτε τους αντάρτες και μετέπειτα αγωνιστές εθνικής αντίστασης, να έχουν δολοφονήσει μετά απο βασανιστήρια και μπροστά στους χωριανούς τους, τους Καπαλίδη Παύλο, Καπαλίδη Ζαχαρία και Βαρυτιμίδη Θεμιστοκλή, με σφαίρα στο κεφάλι, αφού πρώτα τους έκοψαν τα γεννητικά όργανα και τους τα έβαλαν στο στόμα. Την μητέρα των δύο αδερφών Παύλου και Ζαχαρία, επειδή έκλαιγε γοερά και τους καταριόταν, την ξεγύμνωσαν και την έκαψαν ζωντανή μέσα στην εκκλησία.
  Μήπως θα έπρεπε να θυμάται ο λαός και τι σημαίνει Αιστερά;
  Κόψτε τις μαλακίες και συνέλθετε. Κόψτε τα συνθήματα μίσους που βολεύουν κάποιους μα όχι τον Ελληνικό λαό. Σταματήστε να διχάζετε…δεν σας συμφέρει, κάνανε πολλά περισσότερα οι αριστεροί..μην κοιτάτε που δεν μιλάμε, αν κάποτε αρχίσουμε και τα δείχνουμε δεν θα σας είναι αρκετό το να κρυφτείτε στη ρωσσία, βουλγαρία, σερβία, πολωνία, αμερική και καναδά..δεν θα σας χωράει ο πλανήτης…οπότε βγάλτε τον σκασμό και ελλάτε να ενωθούμε σαν λαός, σαν αδέρφια και σταματήστε το παιχνίδι κάποιων που αιώνες τώρα μας θέλουν διχασμένους…ξυπνηστε μαλάκες Ελληνες!

 47. Ο/Η ΑΑΤΟΝ λέει:

  (Υ.Γ. και δεν εννοώ πως κάποιοι που εγκλημάτησαν να έχουν ασυλία, κι εγώ θέλω να τιμωρηθούν και μάλιστα παραδειγματικά, όπου κι αν ανήκουν.

  Μπορεί κάποιοι διαβάζοντας το προηγούμενο άρθρο μου να πιστέψουν πως είμαι δεξιός. ΛΑΘΟΣ. Δεν καταδέχομαι να ανήκω σε κανένα κόμα, σε καμία παράταξη, είμαι ελεύθερος Έλληνας και ελεύθερος θέλω μείνω ώσπου να πεθάνω.)

 48. @AATON,
  δε σημαίνει πως επειδή πρέπει να θυμόμαστε και αυτά που λες (αλλά δε τα θυμόμαστε) πως θα πρέπει να ξεχάσουμε και τα άλλα. Χαίρομαι που έγραψες την συγκεκριμένη αναφορά, δεν γνώριζα για τόσο βίαιες συμπεριφορές, αλλά γιατί για παράδειγμα θα έπρεπε να ξεχάσουμε το γεγονός που ανέφερες?

  Η γνώση του παρελθόντος δεν «διχάζει». Με την ίδια λογική οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν ξεχάσει το παρελθόν τους. Καλό είναι να ξέρουμε ότι όποιος εξυμνεί τον Χίτλερ εξυμνεί έναν δολοφόνο (δεν μου έρχεται κανένας αρκετά «επιθετικός» προσδιορισμός μπροστά από το «δολοφόνος» που να εκφράζει το μέγεθος της φρικαλεότητας), όπως και όποιος τιμά τον Καλαμπόκα τιμά επίσης έναν παρακρατικό στυγνό δολοφόνο. Διαφέρουν ως προς το μέγεθος, αλλά όχι ως προς την ιδιότητα. Ο Καλαμπόκας, ο «άνθρωπος» που τίμησε ο εν λόγω βουλευτής ήταν ένας δολοφόνος στο όνομα της κρατικής καταστολής.

  Τώρα αν νομίζεις πως το συγκεκριμένο άρθρο και video διχάζει τους Έλληνες, δε μπορώ να πω τίποτα παραπάνω…

 49. Ο/Η panetolikos λέει:

  kala leei o margaritis, diladi se ti tha eprepe na dixastoun oi parakolouthoudes to video? stous dolofonous kai stous mi-dolofonous? autos einai o dixasmos? kai sti teliki ki egw de thelo na dixazodai oi pnooudes mia diaforetiki koinonia (xoris ekmetaleusi ktl)

 50. Ο/Η ironfist72 λέει:

  Ο διχασμός είναι ξεπέρασμένο «όργανο». Ο ατομικισμός είναι αυτός που βασιλεύει.Ποιος από όσους σχολίασαν το συγκεκριμένο βίντεο γνωρίζει πραγματικά ποιός μένει δίπλα του; Ποιός νοιάζεται προσωπικά για τον συνανθρωπο του; Γιατί πρέπει να μπαίνουμε κάτω από την οποιαδήποτε σημαία για να αντιδράσουμε προσφέροντας τους δύναμη και δεν κάνουμε κάτι από μόνοι μας;
  Και είναι λάθος να κολλάμε πολιτικές και κάθε λογής ταμπέλες πίσω από στυγνά εγκλήματα. Δίνουμε άλλοθι και προσφέρουμε κάλυψη. Κάτι αντίστοιχο δεν έχει γίνει και με την δολοφονία εκείνου του φιλάθλου του Παναθηναϊκου;
  Και για να επανέλθω -και να κλείσω- στο θέμα, πότε θα βρεθεί μια πραγματικά προοδευτική οργάνωση-κίνηση που θα απαιτήσει το ξερίζωμα των πολιτικών παρατάξεων από την παιδεία και τα πανεπιστήμια; Ότα τα κόμματα βολεύονται, καθώς στους χώρους που θα έπρεπε να είναι αφιερωμένοι αποκλειστικά στην παιδεία, «χτίζουν» μαντριά και ανατρέφουν πρόββατα για τα κοπάδια τους.Που είναι εκείνοι οι πραγματικά φωτισμένοι που θα ξηλώσουν πολιτικές ιδεολογίες και νοοτροπίες; Πουθενά προς το παρόν.Και θα αργήσουν να εμφανιστούν, αν εμφανιστούν ποτέ….Μεχρι τότε κάποιοι θα βλέπουν παρόμοια βιντεο και θα θρηνούν για «σύντροφους» και κάποιοι άλλοι θα θρηνούν τις χαμένες ανθρώπινες αξίες.

 51. ironfist72,
  συμφωνώ με το σχόλιο σου. Εν μέρει όμως.

  Δεν κολλάμε ταμπέλες σε στυγνά εγκλήματα, τα εγκλήματα αυτά έχουν πολιτικό χαρακτήρα, δεν τους κολλάμε εμείς ταμπέλες. Υπήρχαν οργανώσεις υπό την κάλυψη και χρηματοδότηση του συγκεκριμένου δεξιού πολιτικού χώρου που δρούσαν για τον συγκεκριμένο σκοπό (όχι τη δολοφονία, αλλά τον τραμπουκισμό/εκφοβισμό κτλ). Δεν ήταν κάποιοι τυχαίοι, η δολοφονία ήταν πολιτική.

 52. Ο/Η ironfist72 λέει:

  Αυτό καταδικάζω φίλε μου.Το οτι έχουν πολιτικό χαρακτήρα που εμείς αναπαράγουμε απλά, αντί να πούμε «φτάνει πια» και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να ξεριζώσουμε τα κόμματα από την παιδεία. Ποια κάλυψη θα είχε ο δολοφόνος του κάθε Τεμπονέρα αν δεν υπήρχε τόσο άμεση συσχέτιση κομμάτων και παιδείας; Θα δικάζοταν σαν κοινός εγκληματίας και όχι κάτω από τον μανδύα της «πολιτικής» πράξης. Και εκ των πραγμάτων ΟΛΟΙ οι άνθρωποι -ακόμη και τα προβατοκομματόσκυλα- θα τον καταδίκαζαν στην συνείδηση τους. Δυστυχώς η πολιτική συνείδηση (τελείως διαφορετική έννοια -κατ εμε- από την κομματική) είναι μια έννοια άγνωστη στους πολίτες της χώρα μας…….

 53. Ο/Η thenia λέει:

  Γιώργο, νιώθω την ανάγκη να σ’ευχαριστήσω γι’αυτα τα ντοκουμέντα. Είναι ότι χρειάζομαστε στην σχολή μου για προβολή βίντεο εις μνήμη του αγωνιστή Τεμπονέρα.

 54. @thenia,
  δεν τίθεται θέμα. Και μόνο που θα προβληθεί το video και θα το δουν κι άλλοι μου/μας αρκεί. Να σαι καλά.

 55. Ο/Η giorgos papadopoulos λέει:

  oriao to blog sou file mou.etsi na bazoume ta pramata sth

  thesi tous.otan prin 2 xronai trogame ksilo oi foitites ekso

  apo ti vouli apo tous praitores tou polidora o nikos itna ekei

  mazi mas sto idio mplok sti proti grammi fonazontas mazi

  mas gia th dimosia kai dorean paideia.itan eki mazi me to

  kalteza to koumi ti kanelopoulou to lampraki kai to petroula.

  i thisia tou sintrofou emine foteino paradeigma sti genies pou

  tha erthoun.oso kai an kapioi prospathoun petagontas laspi

  na amayrosoun to niko.anaferomai fysika sto

  RIPAROGRAFIMA,STO KATAPTISTO vivlio poy eixe to thrasos

  na grapsei o dikogoros tou fonia kalampoka.

  trizoyn ta kokkala tou nikola.

  o nikos as einai isixos oti tha ekdikithoume emis.oi neoteroi.i thisia tou mas deixnei to dromo.

  ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ

  Ο ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ.

  • Ο/Η Long live Police! λέει:

   7:25, μιλάμε… είσαι πολύ μα… παρά πολύ γαμιόλης. Μάθε πουλάκι μου, πως ο… ‘φιλαράκος’ σου ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ήταν μέλος και μάλιστα ενεργό της αποτρόπαιας ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. «Σωστός αντιεξουσιαστής’! Αυτό δεν είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙ !

   • Δεν ήταν φίλος μου ο Τεμπονέρας. Εγώ με τους φίλους μου πάμε για καφέ και μιλάμε για video games. Καμιά φορά πάμε και για μπύρες και κοιτάμε καμιά καλή γκόμενα και ξέρεις, αν είναι καλή της κλείνουμε το μάτι και αν έχουμε και λεφτά κερνάμε κανένα σφηνάκι. Αλλά τώρα τελευταία δεν έχουμε λεφτά οπότε δε κερνάμε σφηνάκι. Με τον Τεμπονέρα δε μιλούσαμε για video games ούτε κερνούσαμε σφηνάκια τις γκόμενες, παρότι τότε είχαμε λεφτά. Άρα δεν ήταν φίλος μου.

    Αυτό το «αναρχοκομμούνι» που με το λες συνέχεια τι είναι; Μου θυμίζει κάτι περίεργα ζώα που βάζει ο ΣΚΑΙ το βράδι σε κάτι ντοκιμαντέρ στη ζούγκλα. Αλλά δε το θυμάμαι κιόλας τι ακριβώς είναι.

    Φιλιά στο τατού σβάστικα,
    Γιώργος.

 56. Ο/Η nikos10 λέει:

  Γιώργο,

  ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που θα προωθήσω αυτή την αηδία, αλλά πιστεύω ότι το γεγονός πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό.

  Δείτε, όσοι αντέχετε την απέραντη ηλιθιότητα που βασιλεύει στα μυαλά των ακροδεξιών, εδώ

 57. Ο/Η κωνστανινος λέει:

  1στον φιλο που ειπε για καροτσακι μαθε για να ξερεις οτι τον λαμπρακη τον δολοφονησαν το παλατι.μαθε για να ξερεις οτι ο σαρτζετακης που τους ξεσκεπασε ολους ηταν προσωπικη επιλογη του Καραμανλη.μαθε για να ξερεις οτι ο λαμπρακης ηταν ειρηνιστης(εξω οι αμερικανικες και ρωσικες βασεις ηταν το συνθημα του).εκτος αν ειρηνιστης σημαινει μονο κομμουνιστης που αυτο που λες δεν στεκει.2οποιος δεν ειναι στην Πατρα καλυτερα να μην μιλαει.Ο συγχωρεμενος ηταν απο αυτους που εκλειναν τα εργοστασια της Πατρας(λαδοπουλος,πειραϊκη πατραϊκη κτλπ).ηταν απο αυτους που ευθυνονται για τους χιλιαδες ανεργους-απολυμενους απο αυτα τα εργοστασια.ο ρολος του ηταν ιδιος με αυτον του Καλαμποκα.και οι δυο το ιδιο ηταν…απλα για να λεμε την ιστορια οπως πρεπει…

  • 1ον, μάθε ότι κάνεις μπαμ από 1000 εκατομμύρια έτη φωτός μακρυά πως είσαι γκαυλωμένος Νεοδημοκράτης

   2ον, μάθε ότι το επιχείρημα σου «οποιος δεν ειναι στην Πατρα καλυτερα να μην μιλαει» μπήκε στα top 10 της ηλιθιότητας

   3ον, μάθε ότι όταν λες πως

   «[ο Τεμπονέρας] ηταν απο αυτους που ευθυνονται για τους χιλιαδες ανεργους-απολυμενους απο αυτα τα εργοστασια.ο ρολος του ηταν ιδιος με αυτον του Καλαμποκα.και οι δυο το ιδιο ηταν»

   πέρα από το ότι είσαι ένας Τεράστιος Ψεύτης για να μη σου πω καμιά ΠΟΛΥ πιο χοντρή κουβέντα, φαίνεται πως είσαι τραγικά ηλίθιος για να πιστεύεις τέτοια παραμύθια. Συμπέρασμα, και αν έχεις τα αρχίδια διέψευσε με: είσαι ένα μικρό παιδάκι, φαίνεται από τις γνώσεις και την επιχειρηματολογία σου, που οι γονείς του ψηφίζουν ΝΔ και οι φίλοι του έχουν μάθει κάποιες στάνταρ μαλακίες – ψέματα τα οποία λέει ανά περίσταση: «Αυτά θα λες για τον Τεμπονέρα», «αυτά για τον Λαμπράκη» κτλ. Μόνο που όταν η «γνώση» σου είναι τόσο τραγικά πολωμένη και οι «ιστορικές» σου γνώσεις τόσο sci-fi γίνεσαι τραγικά επικίνδυνος.

   Τις μαλακίες που σου είπαν και τα ψέματα σου κράτα τα για τον εαυτό σου και την παρέα σου.

   «απλα για να λεμε την ιστορια οπως πρεπει…»

   Μάλλον ήθελες να πεις: «Απλά για να διαστρεβλώνουμε την ιστορία όπως μας βολεύει. «

   • Ο/Η npti λέει:

    Κυριε Μαργαρίτη, Εσείς δε μας είπατε, τι πρεσβευετε,που ανηκετε,συμφωνητε με τα παρελθοντα πεπραγμενα σας;
    Γιατί λέτε πως ειναι ψέμα πως ο Αδικοχαμενος κυριος Τεμπονερας ηταν απο αυτους που ηθελαν να κλεισουν εργοστασια βιοτεχνιες κ.α. Ειναι αληθεια και δεν ηταν ο μονος. και εν πασει περιπτωσει αφηστε εμας τους γηραιοτερους και κατοικους της Πατρας απο ΠΑΝΤΑ να εχουμε αποψη και γνωμη.

 58. Ο/Η MEANDROS λέει:

  O ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΨΟΦΗΣΕ…ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΟΜΟΥΝΙΑ
  ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 59. @MEANDROS,
  επειδή είσαι τραγικά μαλάκας και σχολιάσες σε 3-4 άρθρα, και επειδή βαριέμαι να σου απαντάω σε καθένα ξεχωριστά, δες την απάντηση εδώ:
  https://gmargari.wordpress.com/2007/03/14/periodiko-fasismos-1/#comment-19834

 60. Ο/Η MEANDROS λέει:

  Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!
  ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ…..

 61. Παράθεμα: Να μήν ξεχνιόμαστε… « Ο δρομος

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s