Παιχνίδια με πλαστικά μπιστόλια

και πλαστικές σφαίρες… (άρθρο της Ελευθεροτυπίας)

Στο video του MEGA αναφέρεται πως:

[..] Στο παρελθόν Γαλλική εταιρία είχε έρθει στην Ελλάδα για να ενημερώσει για τα όπλα και τις σφαίρες καουτσούκ. Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης δεν είχε ΠΟΤΕ προμηθευτεί τέτοιου είδους οπλισμό. Οι αντιπρόσωποι της εταιρίας όμως, άφησαν κάποια δείγματα, και όπως βλέπετε σε παλαιότερες εικόνες, άνδρες των ΜΑΤ αψηφούν τις εντολές και φέρουν τέτοια όπλα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Το υπουργείο αναμένεται να διατάξει έρευνα για το αν πρόκειται για σφαίρα από καουτσούκ ή για τάπα από δακρυγόνο.

Μισό να σταματήσω να γελάω… Οκ λοιπόν, πολύ έξυπνα τα παρουσιάζει το MEGA:

 • Η Γαλλική εταιρία είχε έρθει στην Ελλάδα για να «ενημερώσει«, σύμφωνα με το MEGA. Όχι για να πουλήσει δηλαδής, απλά για να ενημερώσει. Μάλιστα, λες και πουλούσαν τάπερ.
 • Η εταιρία των τάπερ λοιπόν από την Γαλλία, αφού άκουσε το σθεναρό και ηρωικό (και το τονίζω) ΟΧΙ της ελληνικής κυβέρνησης έφυγε με την ουρά στα σκέλια. Παρόλο το σθεναρό ΟΧΙ όμως, μας άφησαν (αν και δε θέλαμε, και τους πιέσαμε να μη μας αφήσουν) 2-3 δείγματα να παίζουν τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις, έτσι για να περνά η ώρα (πώς παλιά είχαμε ξύλινα σπαθιά και παίζαμε? Τώρα έχουμε όπλα με πλαστικές σφαίρες, οι οποίες είναι προφανώς εντελώς ακίνδυνες). Προσοχή: δεν ζητήσαμε εμείς να μας αφήσουν, αυτοί μας άφησαν.
  Τώρα, πως ενώ τη στιγμή που «δεν πρέπει ούτε καν να περνάει από το μυαλό μας η χρήση τους» όπως αναφέρει εκπρόσωπος της αστυνομίας (?) στο video, την ίδια στιγμή οι ΜΑΤατζήδες τα φέρουν μαζί τους στις διαδηλώσεις, μόνο ο Πολύδωρας νομίζω θα μπορούσε να το δικαιολογήσει.
 • Ο ΜΑΤατζής που φαίνεται στο video να φέρει όπλο που εκτοξεύει πλαστικές σφαίρες το κάνει με δική του ευθύνη, αψηφώντας τις εντολές του Υπουργείου. Δηλαδή μας λέει το MEGA πως ενώ το Υπουργείο το έχει απαγορέψει, κάποιοι στενοκέφαλοι πορωμένοι ΜΑΤατζήδες μπήκαν κρυφά στις αποθήκες και πήραν 2-3 τέτοια όπλα για να έχουν, παρόλο που απαγορεύονται. Καλά βρε ανεγκέφαλοι, πως γίνεται ο ΜΑΤατζής να βρήκε μόνος του (εφόσον δε του το έδωσε το Υπουργείο, καθώς απαγορεύεται) ένα τέτοιο όπλο, και μάλιστα παρόλο που το πήρε παράνομα, να το φέρει και στις διαδηλώσεις σε δημόσια θέα, με κίνδυνο να τον δουν και να τιμωρηθεί? Για πόσο βλάκες μας περνάτε?
 • Το Υπουργείο λέει θα μαζέψει διάφορους ειδικούς διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να καταλήξουν στο αν πρόκειται για σφαίρα από καουτσούκ ή τάπα από δακρυγόνο, καθώς μοιάζουν πάρα πολύ αυτά τα δύο… Ναι, δεν αποκλείεται να ήταν τάπα από δακρυγόνο. Μάλιστα τώρα που το σκέφτομαι μάλλον τάπα πρέπει να ήταν: εκεί που περίμεναν οι ΜΑΤατζήδες να έρθουν οι διαδηλωτές, και επειδή η πορεία αργούσε και βαριούνταν, άρχισαν όπως στην γνωστή διαφήμιση γνωστής μάρκας ουίσκι να πετάνε τάπες σε ένα βαρέλι για να περάσει η ώρα. Επειδή δεν είχαν όμως τάπες από φελλό, βγάλανε τις τάπες από τα δακρυγόνα (εξού και το προηγούμενο video)

Με λίγα λόγια το ρεπορτάζ του MEGA μας λέει πως το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, καθώς οι Γάλλοι με τα τάπερ ήρθαν απλά για ενημέρωση (όχι για να μας τα πουλήσουν), το Υπουργείο φυσικά είπε ΟΧΙ (αλλά αυτοί με το ζόρι μας άφησαν 2-3 δείγματα, ακόμα και αν εμείς δεν ενδιαφερόμαστε με τίποτα), και τέλος το Υπουργείο έδωσε εντολή να μη χρησιμοποιούνται τα «2-3 δείγματα» αλλά παρόλα αυτά κάποιοι ΜΑΤατζήδες τα απόκτησαν με μυστικό και παράνομο τρόπο και έπειτα τα χρησιμοποιούν παράνομα και με κίνδυνο να τιμωρηθούν, καθώς παραβαίνουν τις εντολές του Υπουργείου τα φέρουν και τα χρησιμοποιούν.

Και μάλιστα, ενώ υποστηρίζουν κατηγορηματικά πως δεν έχουμε τέτοια όπλα (παρά μόνο τα «δείγματα» που «κάποιοι» χρησιμοποιούν «αψηφώντας τις εντολές του Υπουργείου»), παρόλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και παλιότερα. Αχ αυτά τα ΜΑΤ, που παρανομούν πάντα και δεν ακούν το καλό μας το Υπουργείο…

Τέλος, για να κάνουμε και ένα φλασμπακ στα περσινά, να μην ξεχνάμε και τις παντελώς ακίνδυνες «»‘φωτοβολίδες κρότου – λάμψης‘»» οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν…

…το ποδόσφαιρο που παίζαν οι μπάτσοι με τα κεφάλια των φοιτητών, ενώ το Υπουργείο είχε δώσει σαφείς εντολές ότι απαγορεύεται το ποδόσφαιρο στις πορείες

…καθώς και διάφορες άλλες περιπτώσεις παρανομίας των ΜΑΤ οι οποίες τιμωρήθηκαν αυστηρότατα

Και μην ξεχνάτε το μήνυμα του MEGA:

Το Υπουργείο δεν φταίει σε τίποτα. Όλα τα κάνανε τα ΜΑΤ, παραβαίνοντας τις εντολές του.

(όπως λέμε: μην κατηγορείτε τον δολοφόνο. Το όπλο φταίει)

Σχετικά: null, exiledinberlin, indymedia

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in αστυνομία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Παιχνίδια με πλαστικά μπιστόλια

 1. Ο/Η null λέει:

  σωστός ο Γιώργος

  και για να το ρίξουμε λίγο στην πλάκα, σε κάτι τέτοιες στιγμές φαίνεται η απουσία του Βύρωνα 🙂

 2. Νομίζω πως δεν έχω πια θέματα για τα ποστ μου, απουσία Πολύδωρα. Μα δε καταλαβαίνει πόσο μεγάλο κακό κάνει στην Ελληνοφρένεια η απουσία του? Γιατί δεν επιστρέφει στα ιερά του καθήκοντα?

  Απαιτούμε τον επαναπατρισμό του μαχητή/σαμουράι/στρατηγού-άνεμου Πολύδωρα ΤΩΡΑ.

 3. Ο/Η nikos10 λέει:

  Το ρεπορτάζ είναι επιεικώς απαράδεκτο. Όχι μόνο για όσα ήδη ανέφερες, Γιώργο, αλλά και για το εξής:

  Μαζί με την επώνυμη καταγγελία, η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε την ίδια ημέρα δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας επί του θέματος. Να η δήλωση:

  «Η Αστυνομία στον εξοπλισμό της διαθέτει κάποια σπογγώδη σφαιρίδια μεγέθους μπάλας του πινγκ πονγκ και κάπως μεγαλύτερα, τα οποία, εκτός του ότι είναι αβλαβή, δεν χρησιμοποιούνται. Δεν διαθέτει όμως πλαστικές σφαίρες που μπορούν να προκαλέσουν και φονικά τραύματα. Διαθέτει επίσης τις λεγόμενες τάπες, που ομοιάζουν με το υλικό της καταγγελίας. Όμως δεν πρέπει να φέρονται και να χρησιμοποιούνται. Αν διαπιστωθεί το αντίθετο, οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά»

  Τι καταλαβαίνω εγώ από αυτή τη δήλωση; Ότι είναι άλλο πράγμα οι τάπες των δακρυγόνων και άλλο πράγμα η συγκεκριμένη τάπα.

  Προσέξτε ότι ο αρχηγός της αστυνομίας ταυτοποιεί το αντικείμενο από τη φωτογραφία με τάπα που δεν πρέπει να φέρεται και να χρησιμοποιείται. Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μία τάπα δακρυγόνου; Λογικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βλήμα όπλου.

  Ωραίο ρεπορτάζ κάνουν στο Mega! Τάχα διαφέρουν τα ρεπορτάζ τους από αυτά του Star. Μπούρδες!

  Αφού είχαν πρόσβαση στο υλικό (όπως φαίνεται στο βίντεο), ας το πηγαίναν σε κάποιον ειδικό να τους εξηγήσει τι είναι. Και ας φρόντιζαν να πουν στον κόσμο τι σημαίνει πλαστική σφαίρα.

  Δημοσιογραφία του καναπέ. Ελπίζω, δηλαδή. Γιατί με τέτοιες ανακρίβειες, πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς…

 4. Ο/Η nikos10 λέει:

  Υπάρχει και συνέχεια.

  Σύμφωνα και πάλι με την ίδια την αστυνομία, «από την αρχική προέρευνα δεν προέκυψε πως το αντικείμενο της καταγγελίας είναι πλαστικές σφαίρες, αλλά οι λεγόμενες τάπες που ρίπτονται στα πόδια και απλώς προκαλούν πόνο»
  .

  Βραβείο δημοσιογραφίας στο Mega. Το έκανε το θαύμα του πάλι ο Σόμπολος και οι «μαθητές» του…

  Κανά δυο ερωτήσεις για τον αξιωματικό που έδωσε την πληροφορία παραπάνω:

  Αυτές οι τάπες «που ρίπτονται στα πόδια και απλώς προκαλούν πόνο» ρίπτονται από κατασκευής μέχρι και 30 πόντους από το έδαφος;;; Δεν μπορεί κάποιος να τις εκτοξεύσει στο ύψος του θώρακα π.χ. (η καταγγελία ήταν για εκτόξευση σε ύψος περίπου 1 μέτρου).

  Αυτός ο πόνος, τι πόνος ακριβώς είναι; Και η κανονική σφαίρα πόνο προκαλεί. Και η πλαστική το ίδιο. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι η τάπα αυτή, εκτοξευμένη από ειδικό όπλο, μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο αν τον βρει π.χ. στο κεφάλι;

  Πάλι θα πρέπει να κλάψουμε κάποιον για να γίνει κάτι… Δηλαδή τίποτε, λίγος σαματάς μόνον για ξεκάρφωμα.

 5. @nikos10,
  πάνω στη βιασύνη μου ξέχασα να απαντήσω στο σχόλιο σου (έφευγα με τον ορειβατικό σύλλογο για πεζοπορία 8 το πρωί, και τα σχόλια τα έγραψα 7:30 μες στη βιασύνη…).

  Αποκαλυπτικό και πάλι το ρεπορτάζ σου!

  Καταρχήν γέλασα πολύ με το

  Αν διαπιστωθεί χρήση πλαστικών βλημάτων, οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά

  LOOOOOOL!!!

  Όπως σκληρά τιμωρήθηκε ο μπάτσος που κλωτσούσε τον αιμόφυρτο φοιτητής στις πορείες στην Αθήνα, όπως σκληρά τιμώρησαν τους μπάτσους που ρίχναν με την φυσούνα παράνομα και με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών προβλημάτων υγείας δακρυγόνα *μες στα πρόσωπα των διαδηλωτών*, όπως σκληρά τιμωρήθηκαν οι μπάτσοι που ξυλοκόπησαν τους φοιτητές κρατώντας μάλιστα τα γκλομπ τους παράνομα με την λαβή προς τα πάνω (το οποίο μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο αν βαρέσει στο κεφάλι), όπως σκληρά τιμωρήθηκαν και οι τραμπούκοι που ξυλοκόπησαν τον κύπριο φοιτητή Αυγουστίνο, όπως σκληρά τιμωρήθηκε ο μπάτσος που έβαζε τους μετανάστες να παίζουν το γνωστό θεατρικό «εσύ είσαι το 1, εσύ είσαι το 2», όπως τόσο σκληρά τιμωρήθηκαν εκατοντάδες παραβάτες μπάτσοι…

  Δεν διαθέτει όμως πλαστικές σφαίρες που μπορούν να προκαλέσουν και φονικά τραύματα.

  Βασικά εγώ νομίζω ότι σε αυτή την πρόταση λέει με ωραίο τρόπο πως διαθέτουν ΟΝΤΩΣ πλαστικές σφαίρες, απλά οι συγκεκριμένες σφαίρες που διαθέτουν *και καλά δεν μπορούν να προκαλέσουν φονικά τραύματα*.

  Θεωρητικά το ίδιο θα μπορούσες να πεις και για τα γκλομπ ας πούμε, ότι δεν μπορούν να σκοτώσουν. Αν όμως ο σκατοκέφαλος σε βαρέσει με μανία με την λαβή ανάποδα στο κεφάλι, όπως πχ στη φωτογραφία που έχω στο άρθρο, τότε μπορεί ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ να προκαλέσει φονικά τραύματα. Αλλά αυτά τα παραβλέπουμε ε?

  Επίσης, γνωρίζουμε καλά πως οι πλαστικές σφαίρες, τις οποίες χαριτολογώντας τις αποκαλεί «τάπες» παρακάτω, μπορούν να προκαλέσουν και θανάτους, όπως άλλωστε αναφέρει και το link που παραθέτεις Νίκο στο indymedia, το οποίο μάλιστα απαριθμεί και τα θύματα των πλαστικών σφαιρών.

  Με λίγα λόγια, ο τύπος είπε πίσω από τις λέξεις πως ΕΧΟΥΝ πλαστικές σφαίρες, οι οποίες και καλά είναι ακίνδυνες (αφήστε να κρίνουμε εμείς πόσο ακίνδυνες είναι). Επίσης είπε πως οι πλαστικές σφαίρες που έχουν ΜΟΙΑΖΟΥΝ (για να μην πει είναι ίδιες) με την πλαστική σφαίρα της καταγγελίας (σιγά μην πω «τάπα» ένα δολοφονικό εργαλείο) και πως είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να χρησιμοποιούνται.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: η «τάπα» της καταγγελίας με μεγάλη πιθανότητα (εγώ λέω 99%) είναι ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ, η οποία κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να χρησιμοποιείται.

  Αυτά τα είπε συγκεκαλυμμένα ο αρχηγός της αστυνομίας.

   
  @nikos10,
  άρα, επαφίεται στον «πατριωτισμό» του μπάτσου να ρίξει στα πόδια και όχι στο κεφάλι. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο οι μπάτσοι ακολουθούν κατά γράμμα τον νόμο (τυχαίο παράδειγμα οι οποίοι μπάτσοι είμαι σίγουρος πως τιμωρήθηκαν πολύ αυστηρά, παρόλο που δε χωράει αμφισβήτηση της παρανομίας και παρόλο που τα πρόσωπα τους φαίνονται ξεκάθαρα).

  (Και καταρχήν ποια πόδια, δηλαδή ο μπάτσος θα δει διαδηλωτές και θα στοχεύσει στα πόδια τους, για να τους κάνει να κουτσαίνουν και καλά? Μα είναι γελοία αυτά που λένε πως στοχεύουν μόνο στα πόδια.)

  Για το ότι οι πλαστικές σφαίρες (και όχι «τάπες») ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ, και δεν προκαλούν «απλά πόνο», το ξέρουμε. Οπότε ο chief μας λέει τα εξής:
  εξοπλίζουν με τα φονικά αυτά όπλα τα ΜΑΤ, και μετά περιμένουν από τους ίδιους να μην τα χρησιμοποιήσουν με φονικό τρόπο. Σου δίνω εγώ ένα γεμάτο πιστόλι, αλλά ορκίσου πως δεν θα σκοτώσεις κανέναν. Κάτι τέτοιο…

  Για το Mega δε το συζητώ, ρεσιτάλ συγκάλυψης και κυβερνητικής υποταγής. Μπράβο κύριε Σόμπολε!

   
  @kafrokoritso,
  τέτοιο τάπωμα ούτε στο NBA…

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s