ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Tα ΜΑΤ έδειραν τον διοικητή τους!

Σκέφτηκα πολλούς ωραίους και έξυπνους τίτλους γι’ αυτό το ποστ, αλλά νομίζω πως ο αρχικός τίτλος είναι καλύτερος απ’ όλους.

Πραγματικά δεν έχω να πω τίποτα για την απύθμενη βλακεία τους. Λίγες μέρες πριν είχε στην τηλεόραση το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα για την Αστυνομική Βία και Εγκληματικότητα, και έρχονται αυτοί οι ανεγκέφαλοι και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο το ρεπορτάζ.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιτάσσονται στην απόφαση δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι, στους οποίους έχουν εκφράσει το πρόβλημα και την αντίθεση τους με την κατασκευή ΧΥΤΑ οι κάτοιοι, τους εμπαίζουν συνεχώς δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις τις οποίες αθετούν την επόμενη μέρα. Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και υπουργοί τους (μας) εμπαίζουν επίσης κανονικότατα:

Αποτέλεσμα είναι τα ΜΑΤ να ανοίξουν «διάλογο» (έτσι αναφέρονταν η Γιαννάκου και ο Πολύδειρας στο γεγονός πως τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν τους φοιτητές) και να μπουν από τους ανώτερους τους στην ειδική λειτουργία «Σπάστε τους στο ξύλο, μέχρι να μαρτυρήσουν την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκαν«, τεχνική που έχουν εφαρμόσει πάμπολλες φορές σε κάθε είδους πορειών και διαμαρτυριών φοιτητών (1,2,3), συνταξιούχων, ακόμα και συναδέλφων τους, σακατεύοντας αδιακρίτως όποιον βρουν μπροστά τους.

Η απειρία των επικεφαλής των ΜΑΤ δημιουργεί ένταση διότι δεν συγκρατούν κάποιους θερμόαιμους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι χειρονομώντας, βρίζοντας και απειλώντας πετούσαν εκατοντάδες χημικά σε κατοικοιμένες περιοχές, κυνηγώντας τους κατοίκους ακόμη και μέχρι της κατοικίες. «Τα σπίτια και το Χωριό της Λευκίμμης που σεβάστηκαν ακόμη και οι κατακτητές Ιταλοί και Γερμανοί, βομβάρδιζαν με χημικά και πλαστικές σφαίρες τα ΜΑΤ παρουσία της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νησί μας».

[ πηγή ]

Σε παλαιότερη σύγκρουση μία γυναίκα τραυματίζετε σοβαρά και τελικά χάνει την ζωή της όταν παρασύρεται από μηχανάκι που οδηγούσε νεαρός, τον οποίο κυνηγούσαν οι αστυνομικοί. Στην συγκεκριμένη σύγκρουση είχαν επίσης χρησιμοποιηθεί αβέρτα χημικά και πλαστικές σφαίρες, λες και οι Μονάδες Ανεγκέφαλων Τραμπούκων είχαν να αντιμετωπίσουν ορδές εγκληματιών:

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχή, έκαναν αδιακρίτως χρήση πλαστικών σφαιρών και χημικών.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης καταγγέλλουν επίσης πως με δόλιο τρόπο έχουν αλλάξει ιδιοκτησία τα χωράφια, στα οποία θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.

Αυτή τη φορά όμως το απύθμενο μένος της Μονάδας Ανεγκέφαλων Τραμπούκων έφτασε σε τέτοιο σημείο που κατά την εφαρμογή της τεχνικής τους «Βαράω Αδιακρίτως Ό,τι Κινείται και Δεν Φοράει Αστυνομική Στολή» δείρανε ακόμα και τον ίδιο τον υποδιευθυντή τους!

Οι αστυνομικοί «χτύπαγαν» με ιδιαίτερο …ζήλο και χωρίς φυσικά σχέδιο με αποτέλεσμα να ξυλοφορτώσουν άγρια και τον αστυνομικό υποδιευθυντή του νησιού. Φαντάζει απίστευτο, αλλά ο αξιωματικός που πήγε στο σημείο για να συντονίζει τις ενέργειες των ΜΑΤ έφαγε ξύλο γιατί οι υφιστάμενοι του δεν τον αναγνώρισαν καθώς φορούσε πολιτικά.

[…]

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που οι άνδρες των ΜΑΤ σε μια απεγνωσμένοι προσπάθεια να επιβάλλουν την τάξη έδερναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Ο υποδιευθυντής – που είχε την ατυχία να πάει στην περιοχή με πολιτικά ρούχα και όχι με τη στολή – κάποια στιγμή «συναντήθηκε» με τους υφισταμένους του. Μέσα στο γενικό «χαμό» και χωρίς να τον αναγνωρίσουν οι ΜΑΤατζήδες άρχισαν να των χτυπούν και μέχρι να τους εξηγήσει έφαγε αρκετές…

[ πηγή ]

Προφανώς τα παραπάνω επεισόδια δεν δημιουργούνται από «κουκουλοφόρους» και «προβοκάτορες».

Είναι κάτοικοι μιας περιοχής, χωρίς κουκούλες, επώνυμοι, που δίκαια παλεύουν για την διασφάλιση της υγεία τους.

Διαβάστε το καταπληκτικό και πολύ ενημερωτικό blog του αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης:

xyta-lefkimis.blogspot.com

———————————————–

Στην περίπτωση της Κερατέας, σκέφτονται να δημιουργήσουν τον ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικό χώρο, αν είναι δυνατόν (ευχαριστώ roadartist):

antixyta.blogspot.com

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in αστυνομία. Bookmark the permalink.

11 Responses to ΛΕΥΚΙΜΜΗ: Tα ΜΑΤ έδειραν τον διοικητή τους!

 1. Ο/Η ark λέει:

  Μπράβο Γιώργο που έπιασες το θέμα της Λευκίμης. Ξύλο από άκρη σε άκρη της Ελλαδίτσας. «Διάλογος» νέου τύπου από άκρη σε άκρη της τιμημένης…

  …επόμενος στόχος Ελαφόνησος.

  Εντωμεταξύ, όταν βαράγανε τους φοιτητές και κάποιοι άλλοι κάφροι (ίσως και ασφαλιτάκια) έκαψαν το ΦΥΛΑΚΙΟ (και όχι το μνημείο) του αγνωστου στρατιώτη οι φοιτητές αναγκάστηκαν να ανέβουν το πλατύσκαλο για να μη πεθάνουν από τα δακρυγόνα.

  Μέγα σφάλμα, βλασφημία, που οι φοιτητές δεν «αναγνώρισαν» το νόημα και την αξία του μνημείου.

  Κάποιοι είπαν ότι οι φοιτητές δεν ήξεραν καν που παρτουσαν…

  … τώρα ήρθε ο καιρός οι μπάτσοι να δέρνουν τον αξιωματικό τους… που τον έχουν μπροστά στ μάτια τους αλλά χωρίς την μπατσο στολή. Αυτοί δεν κατάφεραν να γνωρίσουν τον ανωτερό τους και είναι οι φύλακες-φυλακές της τάξης. Σε τι διαφέρει δλδ ο κάφρος που βλέπει κασκόλ αντίπαλης ομάδας και δέρνει αδιακρίτως κι ας είναι ο αδερφός τους απέναντι…

 2. Ο/Η ark λέει:

  Άσε που αν καταργηθεί το άσυλο περισσότεροι ασφαλίτες θα υπάρχουν στις πανεπιστημιουπόλεις παρά στην έξω πραγματικότητα που γίνονται τα πραγματικά εγκλήματα.

  Η κατάργηση του ασύλου είναι αίτημα των ΜΑΤ:
  – Φοιτητική ζωή (πόσοι από δαυτους θα είναι «σπουδασταί»
  – Αραλίκι
  – Εξουσία και ελευθερία δράσης με πολιτικά
  – Φοιτήτριούλες
  – Ξύλο σε μαλλιάδες (έχω μάθει είναι ειδικό μάθημα στη Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή… )

 3. Παράθεμα: “Τουριστικό” ξύλο από τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη Κέρκυρας - Ξύλο και στον διοικητή τους! « Στη Γαλαρια

 4. Ο/Η phlou...flis λέει:

  Τελικά το να εξεγείρεσε για τη ζωή σου, την υγεία σου, την περιουσία σου είναι αδίκημα και …ξυλοφορτώνεται. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Και τέλος, από ποια σχολή …αποφοιτούν αυτά τα ΜΑΤ; Είναι ενταγμένη στο σύστημα των πανελλαδικών; Είναι καταχωρημένη στο μηχανογρφικό; Ποιος θα μου λύσει αυτή την απορία;

 5. Ο/Η nuntius λέει:

  Χαχαχαχαχα!
  Ανάρχα δηλαδή ο διευθυντής τους. Διπλός πράκτορας του κουκουέ μάλλον. Διότι, ως γνωστόν, τα ματ χτυπάνε πάντα αυτούς που φταίνε και δημιουργούν προβλήματα.
  Γιώργο μου έφτιαξες τη μέρα, αναδημοσιεύω πάραυτα!

 6. @ark,
  και να φανταστείς το άρθρο το σκεφτόμουν να το γράψω εδώ και καιρό, βλέποντας τι γίνετε στη Λευκίμμη, αλλά δεν είχα χρόνο. Ε, όταν είδα την συγκεκριμένη είδηση λέω καλά, δε παίζει να είναι ΤΟΣΟ βλάκες, πρέπει να το γράψω το άρθρο.

  Όσον αφορά την κλούβα του αγνώστου στρατιώτη, ναι, το θυμάμε που οδύρονταν στα κανάλια πως «Οι φοιτητές βεβήλωσαν το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη». Ναι, οι φοιτητές που τρέχαν να αποφύγουν τις κλωτσιές και τα χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα και τα χημικά το βεβήλωσαν, και όχι το κράτος και η αστυνομία που είχαν σαπίσει στο ξύλο τους φοιτητές στο όνομα της «Δημοκρατίας» και του «Διαλόγου». Και για να μην μακρυγορώ, είχα κάνει για το συγκεκριμένο γεγονός και ποστ:
  https://gmargari.wordpress.com/2007/03/19/ios/

  Αυτοί δεν κατάφεραν να γνωρίσουν τον ανωτερό τους και είναι οι φύλακες-φυλακές της τάξης.

  Η συμπεριφορά τους είναι παρόμοια με μια ομάδα άγρια σκυλιά, που με το που τα αφήνουν ελεύθερα επιτίθονται αδιακρίτως σε ότι δουν μπροστά τους. Μόνο που τουλάχιστον τα σκυλιά ξεχωρίζουν το χέρι του αφεντικού τους. Νομίζω πως πλέον το σύνθημα που απευθύναμε στα ΜΑΤ:
  «Σκυλιά φυλάττε τ’ αφεντικά σας»
  πρέπει να τροποποιηθεί, ούτε αυτό είναι πλέον ικανοί να κάνουν.

   
  @phlou…flis,
  ακριβώς. Το να απαιτείς να φύγουν από την περιοχή σου επιβλαβείς για την υγεία σου μονάδες είναι αδίκημα και τιμωρείται και άγριο ξυλοδαρμό.

  Όπως επίσης είναι αδίκημα και το να κάνεις πορείες διεκδικόντας μεγαλύτερες συντάξεις για να μην πεθάνεις από την πείνα, το οποίο επίσης τιμωρείται με ξυλοδαρμό, από την ίδια ομάδα επιβολής.

  Γενικά σου λένε:
  «Κάτσε στα αυγά σου, εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς και κάνουμε ό,τι θέλουμε».

  Όταν μιλούσανε για Νταβατζήδες στην βουλή, κάτι ξέρανε…

   
  @nuntius,
  άλλη φορά όταν θα κατεβαίνει κάποιος μπάτσος με πολιτικά θα κρατάει και πλακάτ:

  «ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ»

  για να μην τον ξυλοφορτώσουν οι συνάδελφοι του.

 7. Ο/Η roadartist λέει:

  Καλησπερα! Ειχα πιασει κ εγω.. με αφορμη την…..ημερα του περιβαλλοντος το θεμα των ΧΥΤΑ. Ειναι πραγματικα εξοργιστικο το τι γινεται στην Λευκιμμη (και μπραβο που το εθιξες) και το ιδιο εξοργιστικο ειναι και το τεραστιο περιβαντολογικο αλλα και πολιτιστικο εγκλημα που σχεδιαζεται για τη Κερατεα.. Στο χωρα που σκεφτονται..να φτιαξουν ΧΥΤΑ υπαρχει αρχαιολογικος χωρος..Σχετικά με το αρχαιολογικό χώρο : ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
  Αν δε σου κανει κοπο διαβασε το σχετικο ποστ οπου ειχα αναφερθει σχετικα..

  Ας κανουμε οτι μπορουμε να σταθουμε στο δικαιο αγωνα των κατοικων.. Βασικα μας αφορα ολους το θεμα..

 8. Ο/Η kafrokoritso λέει:

  Αν και το θέμα είναι σοβαρό και τραγικό- αφού έχει χάσει ήδη ένας άνθρωπος τη ζωή του- δεν μπορείς να μη γελάσεις με την ηλιθιότητα τους. Δεν μπορείς να μη χαρείς- κακία- που έδειραν τον ανώτερό τους μπατσούλη. Για άλλη μια φορά αποδικνύουν πόσο ζώα είναι, αν και δε νομίζω ότι χρειάζεται πλέον αποδείξεις…
  Το θετικό πάντως είναι ότι ο κόσμος αντιστέκεται παρά το ξύλο που τρώει

 9. Ο/Η espοir λέει:

  A taste of their own medicine, … εις την βαρβαρική. [Με διπλό νόημα.]

 10. Ο/Η island λέει:

  Φίλε Γιώργο είδα χθες το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα και είδα που πετούσαν σκουπίδια σε αρχαιλογικό χώρο που χρονολογείται από το 4500 πχ!!!Με τις ευλογίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας βεβαίως βεβαίως με τον πρώην διευθυντή της Ζαχόπουλο…

  Στην Γαλλία έχουνε φτιάξει μονάδες όπου από τα σκουπίδια παράγουν λίπασμα,ρεύμα και θερμότητα!!!Εδώ φαίνεται πως παράγουμε μόνο Ματάδες και γκλόμπς…

 11. Ο/Η yiannas λέει:

  Σας άφησα ένα σχόλιο σε περσινή σας εγγραφή αναφορικά με την ΕΕΦΙ. Θα μπορούσατε να το κοιτάξετε και να μου απαντήσετε? Σας έστειλα και email, αλλά νομίζω πως αυτό δεν το έχετε λάβει. Ευχαριστώ!

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s