Έχεις 1000 ευρώ? Δείρε έναν μπάτσο!

Κάποιοι κινέζοι λέγανε «Μία εικόνα, χίλιες λέξεις«. Ε λοιπόν στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό:

O αρχιφύλακας που εμφανίζεται στα τηλεοπτικά πλάνα να κλωτσάει και να ρίχνει μπουνιές στον Αυγουστίνο Δημητρίου τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία.

Ο συνάδελφός του που τον ανταγωνίστηκε στα χτυπήματα τιμωρήθηκε με τετράμηνη αργία.

Ο τρίτος της παρέας, ο οποίος συμμετείχε επίσης ενεργά στον ξυλοδαρμό, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ! [..]

Ο όγδοος της παρέας της ζαρντινιέρας, ο οποίος ήταν επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Συντριβανιού όπου συνέβη ο ξυλοδαρμός, αρχικά τιμωρήθηκε με 15ήμερη αργία, αλλά στη συνέχεια προήχθη σε αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς και αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2008.

[ πηγή: tanea.gr ]

Και για να μην ξεχνάμε το περιστατικό (τώρα που ξαναείδα το video, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι):

Χίλια ευρώ. Τόσο κόστισε στον έναν από τους μπάτσους που σάπισαν στον ξύλο τον Αυγουστίνο Δημητρίου. Τόσο του κόστισε να δημιουργήσει την παραπάνω εικόνα. Αυτό ήταν το κόστος: χίλια ευρώ.

Απλά διερωτώμαι, ποια θα ήταν άραγε η ποινή αν ένας φοιτητής σάπιζε στο ξύλο έναν μπάτσο; 1.000 ευρώ και ένα χαμένο εξάμηνο από την σχολή του;

Προφανώς όχι. Η ζυγαριά της Ελληνικής «Δικαιοσύνης» (της ποιας?!) έχει μία αρκετά μεγάλη κλίση προς τη μεριά των αστυνομικών, οι οποίοι συνεχίζουν και δρουν ανενόχλητοι και ζουν ατιμώρητοι. Γιατί να μη το ξανακάνουν άραγε όταν τους ξαναεμφανιστεί παρόμοια περίπτωση? Όταν τόσο κραυγαλέες περιπτώσεις δεν τιμωρούνται, τότε μικρότερα βασανιστήρια και ξυλοδαρμοί είναι σίγουρο πως θα παραμείνουν ατιμώρητα, και ίσως να μην φτάσουν και ποτέ στη δικαιοσύνη (βλέπε και επεισόδιο του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα»: «Εγκληματικότητα, Βία κ Αστυνομία» – το επεισόδιο σε torrent).

Όταν όμως κατηγορούμενος είναι ένας απλός πολίτης, ή ακόμα χειρότερα, ένας φοιτητής, τα πράγματα αλλάζουν και ξαφνικά η Ελληνική Δικαιοσύνη γίνετε ΥΠΕΡδίκαιη! Εδώ ο Παναγιώτης έμεινε 40 μέρες στην φυλακή ΧΩΡΙΣ να έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ, επειδή φορούσε πράσινα All Stars. Φαντάζομαι τι ποινή θα του επιβάλλονταν αν είχε τολμήσει να ακουμπήσει (ούτε καν να δείρει) έναν από τα «ακίνητα στρατιωτάκια»  (sick) του κ. Πολύδειρα (από τα οποία, περιττό να το πω, κανένα δεν τιμωρήθηκε…).

Πάντως αν η ποινή για ξυλοδαρμό είναι fixed στα 1000 ευρώ, τότε ναι, μπορώ να διαθέσω 1000 ευρώ προκειμένου να δείρω κάποιον μπάτσο και να βγάλω το άχτι μου. Και που ξέρετε, μπορεί να πάρω και καμία προαγωγή…

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Τσατισμένος, αστυνομία. Bookmark the permalink.

23 Responses to Έχεις 1000 ευρώ? Δείρε έναν μπάτσο!

 1. Ο/Η plagal λέει:

  Δεν ξερω τι ειναι χειροτερο, το οτι το βγηκε αυτη η αποφαση το οτι το περιμεναμε?

 2. Ο/Η nikos10 λέει:

  Μία διευκρίνιση, GeorgeQ

  Η απόφαση αυτή είναι του πειθαρχικού οργάνου της αστυνομίας. Αφορά, δηλαδή, τις επιπτώσεις των πράξεων των αστυνομικών στο υπηρεσιακό τους καθεστώς.

  Το δικαστήριο δεν έχει δικάσει την υπόθεση ακόμη. Η δίκη ξεκινά (αν δεν δοθεί πάλι καμία αναβολή) στις 4 Νοεμβρίου.

  Ας δώσουμε μία ευκαιρία στη δικαιοσύνη, μήπως αυτή τη φορά δεν αποδειχθεί τυφλή (όπως τόσες φορές στο παρελθόν σε περιπτώσεις κακοποίησης πολιτών από αστυνομικούς).

  Όσον αφορά την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, μία μόνο επισήμανση, αφού δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για αυτό το αίσχος:

  Το άρθρο 9 του πειθαρχικού δικαίου του αστυνομικού προσωπικού (προεδρικό διάταγμα 22/1996), που είναι το νομοθέτημα που (θεωρητικά) εφάρμοσε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, αναφέρει τα εξής ενδιαφέροντα: «Τα πειθαρχικά παραπτώματα, τα οποία επισύρουν την ποινή της απόταξης είναι τα κατωτέρω περιοριστικώς αναφερόμενα, ανεξάρτητα από το αξιόποινο ή όχι αυτών: {…} γ. Η πρόκληση βασάνων, οποιασδήποτε σωματικής κάκωσης ή βλάβης της υγείας, η άσκηση ψυχολογικής βίας και κάθε άλλη ενέργεια ή συμπεριφορά, που συνιστά βαρειά προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας ή εκτός αυτής».

  Προφανώς, για τα μέλη του συμβουλίου αυτές οι εικόνες δεν συνιστούν ούτε σωματική κάκωση ούτε βλάβη της υγείας ούτε βαριά προσβολή της αξιοπρέπειας του φοιτητή, ώστε να αποφασίσουν την απόταξη των συναδέλφων τους. Τα θερμά μου συγχαρητήρια…

 3. Ο/Η m_s λέει:

  Η δική μου συμβολή στο θέμα….

  http://thenextbeautifulday.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

  Ελπίζω να βάλουμε έστω κι ένα μικρο λιθαράκι σε όλο αυτό το χάος…..

 4. Ο/Η leigh-cheri λέει:

  Κι εγώ δεν ξέρω τι να πω…
  Ήξερα το περιστατικό αλλά δεν είχα δει το ντοκουμέντο.
  Δεν ξέρω. ΑΗΔΙΑ!
  Θα είναι απαράδεκτο να την γλυτώσουν έτσι εύκολα.
  Τι να πούμε; «Κατάχρηση εξουσίας»; «Καταπάτηση της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας..»; Πολύ light χαρακτηρισμοί γι’ αυτό που έγινε και συνεχίζεται μέσω τέτοιων αποφάσεων. Σκέτη κοροϊδία!\
  Σιχαμένοι όλοι τους!

 5. @plagal,
  ίσως το ότι θα ξαναγίνουν παρόμοια περιστατικά και θα ξαναέχουν την ίδια κατάληξη. Αυτό είναι το χειρότερο, ότι ξέρουμε πως δεν θα είναι η τελευταία, ούτε και η χειρότερη περίπτωση.

   
  @nikos10,
  αν μη τι άλλο, το σχόλιο σου ήταν μία ευχάριστη νότα στο όλο κλίμα, από την άποψη πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει και η δικαιοσύνη (μη γελάτε!) δεν είπε ακόμα την τελευταία της λέξη. Περιμένουμε οπότε, αν και γενικά δεν περιμένουμε νομίζω και καμιά σωστή ποινή. Σίγουρα θα πέσουν στα μαλακά.

  Εγώ πάντως στη θέση του Αυγουστίνου δε ξέρω πως θα αντιδρούσα. Δεν μπορώ καθόλου να με πνίγει το δίκιο, δεν θα άντεχα να έβλεπα πως οι βασανιστές μου τιμωρήθηκαν με ποινή χιλίων ευρών και ο άλλος πήρε και προαγωγή…

   
  @m_s,
  ναι, χρειάζεται όλοι μας να βοηθήσουμε λίγο, έστω και με αυτό τον τρόπο αρχικά. Και ίσως σε κάποιο επόμενο βήμα να σηκωθούμε και από τις καρέκλες μας, να πιέσουμε και να απαιτήσουμε.

   
  @leigh-cheri,
  δε ξέρω αν είδες και το ντοκιμαντέρ του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα, το οποίο είχε και τον πολύ εύστοχο τίτλο «Ορισμένα Μεμονωμένα Περιστατικά’ (προφανώς επειδή κάθε τέτοιο περιστατικό χαρακτηρίζετε ως «μεμονωμένο» από τις αρχές, το οποίο είναι πολύ κοροϊδία… Ρε φίλε, την πρώτη φορά να πεις «μεμονωμένο», τη δεύτερη να το πεις «μεμονωμένο», αλλά μετά τις 100 κάτι παίζει…). Δε ξέρω λοιπόν αν το είδες (εχω και λινκ στο ποστ) αλλά τελικά κάθε άλλο παρά μεμονωμένα είναι προφανώς αυτά τα περιστατικά.

  Οι ξυλοδαρμοί και οι «μικρόβασανισμοί» έχουν γίνει κανόνας, όπως επίσης κανόνας έχει γίνει και η ατιμωρησία τους.

 6. Ο/Η nuntius λέει:

  Με 500 ευρώ μπορώ πάλι να τον δείρω αλλά ΛΙΓΟ?

 7. Ο/Η antidrasiandsex λέει:

  Αν βάλουμε ρεφενέ, τι μερίδιο θα αναλογεί στον καθένα?
  Ξέρει κανένας που θα γίνει η δίκη?
  (ένα από τα λίγα που αναγνωρίζω στο Λαζόπουλο είναι όταν έδειχνε τα βίντεο πέρυσι και έλεγε «κοίτα πόσοι μεμονωμένοι χτυπάνε. Ένας μεμονωμένος, δύο…. 14 μεμονωμένοι»

 8. Ο/Η Λίνα λέει:

  ειλικρινά δεν αντέχω να βλέπω αυτό το βίντεο. ούτε αυτό ούτε κανενα απ τα πολλά που έχουμε δει κατα καιρούς του ίδου στυλ.

  νιώθω τόση οργή, αδικία κι ένα σωρό άλλα απροσδιόριστα συναισθήματα και για τη χώρα που ζω και για τα μπατ΄σοσκυλα, που αισθάνομαι να αρρωσταίνω όταν τα βλέπω.

 9. Ο/Η nikos10 λέει:

  Γιώργο,

  η δυσπιστία σου δεν είναι αδικαιολόγητη. Εγώ, που τα ζω από πιο κοντά τα πράγματα, είναι πολλές φορές που θέλω (κυριολεκτικά) να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο με αυτά που βλέπω και ακούω. Και όχι μόνο για υποθέσεις αστυνομικής βίας, αλλά ακόμα και στις πιο απλές και καθημερινές υποθέσεις.
  Όμως, νομίζω ότι στην υπόθεση αυτή πρέπει να κάνουμε λιγάκι υπομονή. Η δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση και η ύπαρξη του βίντεο (το οποίο, κατά τη γνώμη μου, έσωσε τον Αυγουστίνο από τη φυλακή – και δεν αστειεύομαι) έμενα προσωπικά με καθιστούν λίγο πιο αισιόδοξο. Χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει και πολλά.
  Έχω προσπαθήσει και εγώ πολλές φορές να μπω στη θέση του παιδιού. Με βάση όσα έχω δει και ακούσει από τα μ.μ.ε., η ζωή του έχει σχεδόν καταστραφεί. Όταν τον άκουσα να λέει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, ντράπηκα.

  @ antidrasiandsex

  Η δίκη γίνεται στις 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Τριμελές Εφετείο).

 10. @nuntius,
  ναι, με 500 ευρώ νομίζω μπορείς να τον δείρεις όσο θέλεις αλλά μόνο από την *δεξιά* πλευρά (η πλευρά δεν είναι τυχαία επιλεγμένη).

   
  @antidrasiandsex,
  να μαζευτούμε να δώσουμε όλοι από 20-30 ευρώ και να πάει να τους δείρει ένας μόνο, δεν έχω πρόβλημα. Ή έστω να δώσει ο καθένας από ένα 20ευρώ και να δώσει ας πούμε από μια κλωτσιά στα πλευρά, ή μια μπουνιά στο πρόσωπο. 20ευρω και μπουνιά. Ξέρεις πόσοι θα μαζεύονταν?! Χρυσές δουλειές θα κάναμε…

  Δε ξέρω που γίνετε η δίκη δυστυχώς. Το θυμάμαι αυτό με τους «πολλούς μεμονωμένους», καλός ο Λαζόπουλος αλλά το ξεφτίλισε στην πορεία.

   
  @Λίνα,
  και θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε. Γι αυτό λέω, ας δώσουμε από χίλια ευρώ να πάρουμε τουλάχιστον το αίμα μας πίσω.

   
  @nikos10,

  Η δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση και η ύπαρξη του βίντεο (το οποίο, κατά τη γνώμη μου, έσωσε τον Αυγουστίνο από τη φυλακή – και δεν αστειεύομαι)

  Στην αρχή νόμιζα όντως ότι κάνεις πλάκα. Αλλά όταν το καλοσκέφτηκα συνειδητοποίησα έντρομος πως έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο, θα τον στέλναν ΦΥΛΑΚΗ αν δεν υπήρχε το video. Εδώ τον Παναγιώτη τον ΣΤΕΙΛΑΝ φυλακη 40 μέρες και ΥΠΗΡΧΕ και το video που αποδείκνυε την αθωότητα του, σκέψου τι θα τον κάναν αν δεν υπήρχε. Και σκέψου τώρα να είσαι ο Παναγιώτης ή ο Αυγουστίνος, να σε έχουν φυλακίσει άδικα ή να σε έχουν ξυλοφορτώσει σε υπερβολικά επικίνδυνο για την υγεία σου σημείο, να σε κατηγορούν από πάνω οι μπάτσοι πως και καλά τους επιτέθηκες και τους έβρισες και πως βρίσκονταν σε αυτοάμυνα, και να τους δικαιώνει και το δικαστήριο επιβάλλοντας ΣΟΥ ποινή. Πραγματικά εύχομαι να μην μου τύχει, γιατί δεν θα την παλέψω, θα τρελαθώ αν μου κάνουν αυτά τα πράγματα και με κατηγορούν και από πάνω και μου επιβληθεί και ποινή από πάνω.

  Όταν τον άκουσα να λέει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, ντράπηκα.

  …και οργίστηκα. Την μητέρα του την άκουσες που έλεγε με λυγμούς όταν είδε την σκηνή που δέρνανε τον γιο της πως της θύμισε του γκρίζους λύκους? Δεν είχε καθόλου άδικο γαμώτο. Καθόλου άδικο.

 11. Παράθεμα: Στην κοσμάρα μου « singen sang gesungen

 12. Ο/Η null λέει:

  αν κάτσει κανείς και σκεφτεί τι είδους ζώα είναι αυτά, θα τρομάξει. Είναι κτήνη που ευχαριστιούνται να δέρνουν.

 13. Παράθεμα: Mε 1,000 ευρώ την έβγαλαν καθαρή, οι ... της "ζαρντινιέρας". | neolaia.gr

 14. Παράθεμα: Τελικά, για όλα έφταιγε η Ζαρντινέρα… « Στη Γαλαρια

 15. Ο/Η ark λέει:

  Ωραίος τίτλος. Πάντως εμένα μου έκανε εντύπωση πόσο απολιτικ ήταν αυτή η οικογένεια. ΚΑταλαβαίνω ότι του κάναν κακό και πρωτίστως τους ενδιέφερε να μη μεινει κουσούρι στο παιδί τους.

  Όμως από τις πρώτες κιολας ημέρες έβλεπες μία έκπληξη στα λεγόμενά τους, σαν αυτοί να μη πίστευαν ότι μπορεί να τους συμβεί αυτό το πράγμα «αφου δεν κάναν τίποτα»!!

  Αυτή είναι συνήθως λογική συντηρητικών ανθρώπων.

  Ίσως αυτά να είναι λίγο μπόυρδες αλλά εμένα μου έκανε εντύπωση ότι δεν συνέδεσαν σε καμία των περιπτώσεων το περιστατικό-τους μπάτσους-και τις κινητοποιήσεις της εποχής και τη συνεχή βία που ηπύρχε εναντια στη νεολαία των 18-22 χρονών.

 16. Ο/Η ark λέει:

  Και για να μην παρεξηγηθώ, προφανως και η στάση μας δεν εξαρτάται από το τι πιστεύει η οικογένειά του (αν η παραπάνω εκτίμηση έχει βάση). Ούτε και θέλω να πώ «καλά να πάθει», οποιοσδήποτε να ήταν τα ίδια θα λέγαμε.

  Αλλά να, όταν αναλύεις πολιτικά κάποια γεγονότα εξετάζεις και τα υποκείμενα και τα αντικείμενα.

 17. Ο/Η nikos10 λέει:

  Γιώργο,

  όταν έγραφα τα περί τύχης του Αυγουστίνου είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένες (αρκετές στον αριθμό) περιπτώσεις πολιτών, οι οποίοι, αφού ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, καταδικάστηκαν για αντίσταση κατά της αρχής (!), παρά το ότι είχαν στα χέρια τους ιατρικά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι υπέστησαν φοβερά χτυπήματα και βασανιστήρια (που δε δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση αντίστασης – ιδίως όταν οι αστυνομικοί είναι 5-6 και ο συλληφθείς ένας).

  Από τις πολλές περιπτώσεις ξεχωρίζω αυτή του Δ. Ζελίλωφ. Την ξεχωρίζω για δύο λόγους: πρώτον, γιατί φέρει όλα τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα παραπάνω και δεύτερον, γιατί στο συγκεκριμένο περιστατικό συμμετείχε ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε και στον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου (σύμπτωση, σύμπτωση!). Ε λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός, παρά το προφανές δίκιο του, έπρεπε να καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (η απόφαση εδώ, για όποιον ενδιαφέρεται) για να δικαιωθεί…

  Γι’ αυτό λέω ότι μερικές φορές μού ‘ρχεται να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο: πρέπει να τον δει στην οθόνη ο δικαστής τον ξυλοδαρμό για να αποδεχθεί την ύπαρξή του; Φαίνεται πως ναι, όταν ο δράστης είναι αστυνομικός.

 18. Ο/Η leigh-cheri λέει:

  Δεν το είδα ρε γμτ! Κι εδώ που είμαι τώρα δεν μπορώ και να το δω γιατί έχω περιορισμένα download. Θα το δω όμως με την πρώτη ευκαιρία.
  Τα ξέρουμε τα «μεμονωμένα» περιστατικά τους. Αλλά, ακόμη κι έτσι έχω μια απορία: Και οι ποινές, έτσι, «μεμονωμένα» δίνονται ευνοϊκά σε αυτά τα περιστατικά;

 19. @ark,
  μάλλον τα μοναδικά περιστατικά που τους ήρθαν στο μυαλό τους ήταν αυτά που περιέγραψαν. Ίσως να ζουν σε μία γυάλα, και να έχουν μία αρκετά ωραιοποιημένη άποψη περί της πραγματικότητας. Δεν έχουν άδικο όμως, βάσει των παραπάνω προυποθέσεων, για την σύγκριση που έκαναν. Μιλάμε για απίστευτο μένος και βαναυσότητα στα χτυπήματα των μπάτσων.

   
  @nikos10,
  κι αν είχα μια υπόνοια από το προηγούμενο σχόλιο, τώρα ήρθες και την επιβεβαίωσες:

  όταν έγραφα τα περί τύχης του Αυγουστίνου είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένες (αρκετές στον αριθμό) περιπτώσεις πολιτών, οι οποίοι, αφού ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, καταδικάστηκαν για αντίσταση κατά της αρχής (!), παρά το ότι είχαν στα χέρια τους ιατρικά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι υπέστησαν φοβερά χτυπήματα και βασανιστήρια (που δε δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση αντίστασης – ιδίως όταν οι αστυνομικοί είναι 5-6 και ο συλληφθείς ένας).

  Μάλλον δηλαδή πρέπει να βγείς στο εξωτερικό για να βρεις το δίκιο σου.

  (το λινκ που παρέθεσες με την απόφαση είναι πολύ ενδιαφέρον)

   
  @leigh-cheri,
  δεν είναι ανάγκη να βιάζεσαι Φένια: το torrent εκεί θα είναι και «μεμονωμένα» περιστατικά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.

  Η απορία σου ρητορική…

 20. Ο/Η nikos10 λέει:

  Χωρίς σχόλιο από εμένα:

  Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί με τις κατηγορίες της «στάσης» και της «διατάραξης κοινής ειρήνης» ο Κύπριος σπουδαστής Αυγουστίνος Δημητρίου, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να καταθέσει ως μάρτυρας για τον ξυλοδαρμό του, στη δίκη των οκτώ αστυνομικών-κατηγορούμενων, στη γνωστή υπόθεση της «ζαρντινιέρας».

  Σε βάρος του συντάσσεται κατηγορητήριο για τη συμμετοχή του στα επεισόδια της 33ης επετείου του Πολυτεχνείου, μετά την ποινική δίωξη του εισαγγελέα και τις δύο προανακρίσεις που διεξήγαγε πταισματοδίκης. Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης του.

  Η δικογραφία στηρίζεται κυρίως σε μαρτυρίες αστυνομικών που κατέθεσαν μετά βεβαιότητας ότι τον είδαν (και με τεχνικά μέσα) να εξέρχεται από τον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006. Η προβολή σε ζωντανή σύνδεση από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας του ξυλοδαρμού του προκάλεσε τη γενική κατακραυγή και κατέστησε κατηγορούμενους τους αστυνομικούς που τον «φιλοδώρησαν» με μπουνιές και κλοτσιές, καθώς επίσης και τους προϊσταμένους τους που δεν απέτρεψαν τη βιαιοπραγία.

  Αγνοια για τη δίωξη σε βάρος του γιου του δήλωσε ο πατέρας του Αυγουστίνου, Φίλιππος Δημητρίου. «Αν έχει κάνει κάτι, και το αποδείξουν, να τιμωρηθεί. Ο Αυγουστίνος ήταν 1,5 μήνα στη Θεσσαλονίκη. Τους δρόμους δεν γνώριζε καλά καλά και μας λένε ότι πήγε και ανακατεύτηκε στα επεισόδια και ότι τον είδαν να πετάει πέτρες; Αντε και να έριξε μια-δυο πέτρες, έπρεπε να τον δείρουν; Με πνίγει το παράπονο».

  «Τον παραπέμπουν για να ικανοποιήσουν το αίσθημα εκδίκησης των αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται για «απρόκλητη σωματική βλάβη», που σημαίνει ότι δεν τους προκάλεσε ο Αυγουστίνος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αστυνομικοί παραπέμφθηκαν αμέσως και πήραν δύο αναβολές από το δικαστήριο, ενώ στον Αυγουστίνο δεν κοινοποίησαν ακόμη ούτε το κατηγορητήριο», σημείωσε ο δικηγόρος του Παναγιώτης Μανόλης.

  Στο μεταξύ η υπόθεση των οκτώ αστυνομικών, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω παρελεύσεως του ωραρίου (29/11/2007) και λόγω αποχής των δικηγόρων (2/4/2008), θεωρείται βέβαιο ότι θα εκδικαστεί αύριο. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν, εκτός απροόπτου, δύο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, πέντε αστυφύλακες κι ένας αρχιφύλακας. Οι επτά αστυνομικοί κατηγορούνται για «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, η οποία τελέστηκε από δύο και περισσότερα άτομα».

  (Από την Ελευθεροτυπία)

 21. Ο/Η antidrasi&sex λέει:

  Το ίδιο διάβασα και εγώ και ανεβάζω ποστ…

 22. Ο/Η Thanos λέει:

  Tsakiste tous mpatsous…

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s