Έξυπνη Αμερικάνικη Μέθοδος Εντοπισμού Τρομοκρατών

Είσαι ρε παιδάκι μου στην Αμερική, ωραία? Και ως γνωστόν η Αμερική είναι ο νούμερο 1 στόχος τρομοκρατικών χτυπημάτων. Εσύ δουλεύεις για την god-bless Κυβέρνηση τους ας πουμε, και άρα καλείσαι να αποτρέψεις τυχόν τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα σου.

Οπότε αρχίζεις να σκέφτεσαι ένα ευφυές σχέδιο για να απαγορέψεις στους τρομοκράτες να μπουν στην υπέροχη δημοκρατική σου χώρα. Αυτό που πρέπει να κάνεις καταρχήν είναι να καταλάβεις ποιος είναι τρομοκράτης, και σε αυτόν να μη του επιτρέψεις να μπει στη χώρα σου.

Σκέφτεσαι λοιπόν ότι για να μπει οποιοσδήποτε στη χώρα σου (πέρα από κάποιες περιπτώσεις ειδικών χωρών) χρειάζεται VISA. Άρα αναγκαστικά και ο τρομοκράτης για να εισέλθει στη χώρα σου πρέπει να βγάλει VISA. Και εδώ είναι η ευκαιρία σου: πρέπει να καταλάβεις όταν πάει κάποιος να βγάλει VISA αν είναι τρομοκράτης ή όχι, και αν είναι να μην του βγάλεις VISA, και άρα δεν θα μπορέσει να πάει στην Αμερική. Άρα κατά τη διαδικασία της έκδοσης VISA πρέπει να είσαι σε θέση να καταλάβεις ποιος είναι τρομοκράτης και ποιος όχι.

Υπάρχει όμως μόνο ένα μικρό προβληματάκι: πως θα καταλάβεις τη στιγμή που κάποιος πάει να βγάλει VISA αν είναι τρομοκράτης ή όχι? Χμ…. για να σκεφτώ…

Μα ναι! Πως δε το σκέφτηκα νωρίτερα! Στην αίτηση που πρέπει να συμπληρώσει κάποιος για να βγάλει VISA, θα τον βάλω κάτω κάτω να απαντήσει στην εξής ερώτηση:

Do you seek to enter the United States to engage in export control violations, subversive or terrorist activities, or any other unlawful purpose? Are you a member or representative of a terrorist organization as currently designated by the U.S. Secretary of State? Have you ever participated in persecutions directed by the Nazi government of Germany; or have you ever participated in genocide?

 • Yes
 • No

antiterrorist1

https://evisaforms.state.gov/ds156.asp

Κι έτσι, τη στιγμή που δαπανούνται χιλιάδες δολάρια σε αντιτρομοκρατικά σχέδια, πράκτορες, πυραύλους, παρακολουθήσεις, FBI, CIA, AGB, MILF κτλ, κάποιος με μία πολύ απλή αλλά πρακτική σκέψη βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να αναγνωρίζει ποια από τα άτομα που σχεδιάζουν να εισέλθουν στην Αμερική είναι τρομοκράτες…

Advertisements

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Έτσι μου 'ρθε and tagged , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Έξυπνη Αμερικάνικη Μέθοδος Εντοπισμού Τρομοκρατών

 1. Ο/Η leigh-cheri λέει:

  Αχ!
  Γιώργο, δεν το πιστεύω! Δεν το πιστεύω! Μόλις πριν από λίγα λεπτά συμπλήρωνα ακριβώς αυτήν την αίτηση – γιατί σε λίγες μέρες πρέπει να πάω ΚΑΙ εκεί – και την στιγμή που πατούσα το λινκ που θα με έφερνε στο μπλογκ σου σχολίαζα ακριβώς αυτό που λες στο ποστ! Την πανέξυπνη ερώτηση «αν είμαι τρομοκράτης»!
  Απίστευτο που το ποστ σου αναφέρεται σ’ αυτό τώρα!
  Χαχα! Πλάκα έχουν οι συμπτώσεις μερικές φορές.
  Και ακόμη μεγαλύτερη οι ‘Έξυπνες Αμερικάνικες Μέθοδοι Εντοπισμού Τρομοκρατών»!
  Να ‘σαι καλά. Θα κοιμηθώ με γέλιο!

 2. Ο/Η nikos λέει:

  Poly gelio!!! Stantar o Mpous prepei na to skeftike!!!!

 3. @karpidis,
  🙂

  @leigh-cheri,
  τα μεγάλα μυαλά συναντιούνται!
  Εγώ υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να πάω στο Αμέρικα, αλλά το φακέλωμα δε το γλιτώσαμε. Πολύ εύκολη και απλή διαδικασία τελικά το να βγάλεις VISA, αλλά αφήκαμε και τα αποτυπώματα των 10 δακτύλων μας στα κουμπιούτερ τσαμερικής. Α, και αν συμπλήρωσες την ώρα του ραντεβού σου στην σελίδα που έχουν, μη νομίζει ότι θα περάσεις συνέντευξη εκείνη την ώρα: όπως σε όλες τις ελληνικές υπηρεσίες, θα πας εκεί και θα περιμένεις στην ουρά, ότι ώρα σου κάτσει. Μπορεί πχ να δηλώσεις 11:00 και να πας να στηθείς 8:00 έξω από την Πρεσβεία και θα σου πάρουν συνέντευξη στις 8. Και η «συνεντευξη» μια βλακεία είναι, σε ρωτάν απλά που θα πας και για ποιο λόγο, ούτε μισό λεπτό.

  @nikos,
  άστοχη χρήση του ρήματος «σκέφτομαι». Δεν κολλάει όταν αναφερόμαστε στον Μπους, μάθε να μιλάς ελληνικά!

 4. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Οι δύο πρώτες φράσεις προστέθηκαν πρόσφατα,προφανώς επί του τέως !
  Όμως η τελευταία περί ναζί και γενοκτονίας υπήρχε τουλάχιστον από το 1982 που χρειάστηκε να την απαντήσω !

 5. Ο/Η espοir λέει:

  Έχει άλλη μια εξαιρετικά έξυπνη ερώτηση: αν παίρνεις απαγορευμένα ναρκωτικά! …

  Βέβαια, σίγουρα υπάρχει κάποιος απίστευτα ηλίθιος γραφειοκρατικός λόγος γι’ αυτές τις ερωτήσεις. Π.χ. αν τελικά είσαι τρομοκράτης και χρήστης κοκαϊνης … να μπορούν να σε καταδικάσουν για ψευδή δήλωση …

 6. Ο/Η leigh-cheri λέει:

  Ωχ κατάλαβα! Έχω κι άλλα δηλαδή ακόμα! Σιγά μην γλιτώναμε το φακέλωμα.
  Ας ελπίσω όμως ότι στην Τσεχία (γιατί εγώ θα δώσω την συνέντευξη στην Πράγα) δεν θα έχει ουρές. Αν και δεν το πιστεύω. Ίδιοι μ’ εμάς μου φαίνονται κι εδώ…
  Καλό ταξίδι και καλή διαμονή πάντως, αν τελικά πας:-)

 7. Ο/Η mantz λέει:

  Ελάτε βρε, με τις εξυπνάδες! Ο λόγος ύπαρξης αυτών των ερωτήσεων είναι απλός και είναι ο ίδιος με όλες τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις (σαν του Ν.105):
  Δίνουν στις (εκάστοτε) αρχές τη δυνατότητα να διώξουν / καταδικάσουν λόγω ψευδούς δηλώσεως κάποιον ο οποίος α) αποδεικνύεται ότι είναι μέλος μιας οργάνωσης αλλά δεν έχει -ακόμη- κάνει τίποτα το μεμπτό ο ίδιος ή β) δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία της χώρας για εγκλήματα που έχουν τελεσθεί σε άλλη χώρα.
  Δηλ., ο σκοπός δεν είναι να σου πει «ΝΑΙ» και να τον πιάσεις. Ο σκοπός είναι να σου πει «ΟΧΙ» ώστε να μπορείς να τον πιάσεις / διώξεις για αυτό ακριβώς το ψευδές «ΟΧΙ». Τώρα το κατά πόσο έχουν αποδειχθεί χρήσιμες στην πράξη δεν το γνωρίζω.

 8. Ο/Η nuntius λέει:

  Εγώ θέλω να δώ τα μούτρα του τυπά που θα λάβει την πρώτη αίτηση που θα είναι συμπληρωμένη με ναι στο κουτάκι αυτό.

 9. @L’Enfant de la Haute Mer,

  Οι δύο πρώτες φράσεις προστέθηκαν πρόσφατα,προφανώς επί του τέως !

  Άρα τα αμερικάνικα αντιτρομοκρατικά μέτρα εξελίσσονται συνεχώς!

   
  @espοir,
  βασικά και εγώ αυτό ακριβώς σκεφτόμουν. Δηλαδή έστω ότι είσαι τρομοκράτης, και στο αντίστοιχο κουτάκι απαντάς πως δεν είσαι. Αν ανακαλύψουν πως είσαι τρομοκράτης, θα σε κατηγορήσουν απλά για ψευδή δήλωση?!

   
  @leigh-cheri,
  μπα, δεν έχεις πολλά ακόμα. Είναι πολύ απλή διαδικασία, απλά οι Έλληνες υπάλληλοι όσο μπορούσαν την προσάρμοσαν στα ελληνικά δεδομένα. Φακέλωμα ftw!

  Αν και δε θα πάω μάλλον τώρα στα κοντά, αλλά θένκς!

   
  @mantz,
  μα δεν είναι ίδιο με την υπεύθυνη δήλωση! Δηλαδή, όπως είπα και παραπάνω, άντε και είσαι τρομοκράτης και λες στην αίτηση πως δεν είσαι. Είναι ποτέ δυνατόν να κατηγορήσουν κάποιον που αργότερα αποδεικνύεται πως είναι τρομοκράτης ή πως έχει συμμετάσχει σε γενοκτονία, για «ψευδή δήλωση»? Δηλαδή αποδεικνύεται πως έχεις συμμετάσχει σε γενοκτονία, και θα σε κατηγορήσουν απλά για «ψευδή δήλωση κατά την έκδοση VISAς»?! Δεν έχει νόημα!

   
  @nuntius,
  μπορεί να το συμπληρώσει κάποιος «ιδεολόγος τρομοκράτης».

 10. Ο/Η Thanos λέει:

  Αυτό είναι αρχαίο όπως είπαν και άλλοι.

  Έχει και μια άλλη ερώτηση που ρωτάει αν είσαι νταβατζής ή πουτάνα.

  Επίσης στο τέλος λέει ότι θετικές απαντήσεις δεν σημαίνουν αυτόματη απόρριψη. Αν όμως πεις ΝΑΙ σε καμμιά τέτοια ερώτηση, καθώς και αν απαντήσεις θετικά στο αν έχεις γνώση χημικών/εκρηκτικών (στη DS157), περίμενε «ειδική συνέντευξη» από USMC.

  Και προφανώς ο λόγος δεν είναι να πιάσουν τους κακούς—δεν περιμένουν το στόκο επίδοξο τρομοκράτη να πει «ναι». Υπάρχουν άλλοι τρόποι για αυτό. Ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι ερωτήσεις είναι για να αποφύγουν μπελάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών, όταν κάποιος που είπε «οχι» αποδειχθεί τρομοκράτης. Χωρίς αυτές τις ερωτήσεις, κάποιος θα τους έκανε μήνυση για αμέλεια κλπ. Τώρα είναι νομκώς καλυμμένοι: «δε φταίμε εμείς, ο κακός τρομοκράτης είπε ψέμματα».

 11. Ο/Η mantz λέει:

  @Γιώργο: Άλλο το «είμαι τρομοκράτης» και άλλο το «είμαι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης».
  Π.χ. Κάποιος είναι μέλος της Χαμάς αλλά δεν έχει συμμετάσχει ο ίδιος σε βομβιστικές επιθέσεις ή -για να είμαστε ακριβείς-, δεν μπορούν οι αρχές της χώρας να αποδείξουν ότι έχει συμμετάσχει. Αν μπορέσουν να αποδείξουν στο δικαστήριο ότι είναι μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης (το τι σημαίνει αυτό και το πως αποδεικνύεται είναι προφανώς θέμα νομικής ερμηνείας και του δικαστηρίου) έχουν κάτι εναντίον του, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης ή για να κερδίσουν χρόνο, μέχρις ότου συγκεντρώσουν στοιχεία για κάτι άλλο πιο άμεσο… Το ίδιο υποθέτω και για τη γενοκτονία. Έρχεται π.χ. ο Χ προύχοντας από τη Ρουάντα με το ιδιωτικό γιώτ του στο Μαϊάμι και την ώρα που λιάζεται τον συλλαμβάνουν γιατί έχει «συμμετάσχει» σε γενοκτονία. Εκεί, μπορούν οι αρχές να τον κρατήσουν ακόμη και αν δεν έχουν άμεσες αποδείξεις ότι αυτός «οργάνωσε», «διύθηνε», κοκ. τη γενοκτονία. Απλώς συμμετείχε και δεν το δήλωσε… Είναι πιο εύκολο προφανώς να αποδειχτεί, οπότε και πάλι έχουν κάτι εναντίον του και κερδίζουν χρόνο…

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s