Οίκος Αποχής

Ναι, ναι, καλά το καταλάβατε. Είναι άλλο ένα άρθρο για την αποχή από τις εκλογές. Σε αντίθεση όμως με όλα τα υπόλοιπα βαρετά άρθρα που πιθανόν διαβάσατε, αυτό είναι πιο γαμάτο γιατί έχει ζωγραφιές και για τίτλο του ένα έξυπνο λογοπαίγνιο.

Στο σημείο αυτό ο γράφων είναι υποχρεωμένος να σας προετοιμάσει ψυχολογικά, καθώς πρόκειται να ξετυλίξει όλες τις εικαστικές του δυνατότητες προκειμένου να εξηγήσει στο αναγνωστικό του κοινό τις απόψεις του χρησιμοποιώντας καλλιτεχνικά αριστουργήματα.

Στην άνωθεν εικόνα λοιπόν αναπαρίσταται με έναν κύκλο στα αριστερά η τρέχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην οποία βρισκόμεθα στην Ελλάδα. Έστω επίσης πως ο κύκλος στα δεξιά είναι η κατάσταση στην οποία θέλουμε να μεταβούμε στα επόμενα χρόνια. Τις δύο αυτές καταστάσεις χωρίζει απόσταση S.

Για να μεταφέρουμε λοιπόν αυτόν τον θαυμάσιο κόκκινο κύκλο κατά απόσταση S προφανώς πρέπει να βάλουμε κάποια δύναμη. Η δύναμη που πρέπει να βάλουμε τώρα για να πάμε από την μία κατάσταση στην άλλη είναι ποoooλύ μεγάλη. Πιο μεγάλη απ’ ότι φαντάζεσαι. Όχι, ακόμα μεγαλύτερη και από αυτό που φαντάστηκες τώρα. Και το πρόβλημα είναι πως καθένας από μας έχει μία πολύ πολύ μικρή δύναμη για να αλλάξει την όλη κατάσταση: την ψήφο του. Μόνο αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις την κατάσταση.

Βλέπουμε έτσι πως αν πολλά άτομα πάνε και ψηφίσουν, παρότι ο καθένας έχει πολύ μικρή δύναμη, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, έστω και ελάχιστα. Αυτό μπορεί να γίνει ψηφίζοντας τα σωστά άτομα (και μην ακούσω καμία τετριμμένη αρχιδιά του στυλ «Όλοι είναι το ίδιο», πάντα υπάρχουν κάποιοι άξιοι ανάμεσα στο βούρκο των αχρήστων. Επιλέξτε αυτόν, ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος. Και αν δεν σας φαίνεται κανένας άξιος, ψηφίστε τον λιγότερο άχρηστο/λαμόγιο). Μακροπρόθεσμα όμως αυτό θα βοηθήσει στο να καταλήξουμε στην επιθυμητή κατάσταση, ακόμα και μετά από αρκετές τέτοιες διαδικασίες.

Ας πάμε τώρα στην κατηγορία των ατόμων που πιστεύουν πως η αποχή είναι μία πολιτική επιλογή που βοηθάει την όλη κατάσταση:

Όπως βλέπουμε και στην παραπάνω εικόνα, η επιλογή του να απέχει κάποιος από τις εκλογές και να μην ψηφίσει ιδεολογικά έχει μία πολύ λογική βάση: αν το ποσοστό της αποχής είναι αρκετά μεγάλο, τότε θα έρθει ο Μαγικός Μονόκερος και αυτόματα θα βελτιώσει την κατάσταση! Μόνος του. Αυτό άλλωστε έχει συμβεί και σε πολλές άλλες χώρες οι οποίες έχουν υψηλά ποσοστά αποχής.

Φίλε μου εκλογικά απέχοντα, φίλη μου εκλογικά απέχουσα: αν θέλεις να βοηθήσεις τη χώρα αυτή και το μέλλον σου, υπάρχουν δεκάδες πιο αποτελεσματικοί τρόποι από την αποχή. Για παράδειγμα, μπορείς:

  • να πιεις ένα ποτήρι γάλα
  • να κρατήσεις την αναπνοή σου για 23 δευτερόλεπτα
  • να σχεδιάσεις αυτό
  • να δέσεις με σελοτέιπ δύο μπουγελόφατσες κάτω από τα παπούτσια σου και να πηδήξεις πέντε φορές
  • να χορέψεις τσιφτετέλι ντυμένος ζορό ενώ ένας φίλος σου σου πετάει μουστάρδα
  • να κάνεις ποδήλατο χωρίς χέρια
  • να φας μια κουταλιά Ariel

Καθένα από τα παραπάνω είναι πιο αποτελεσματικό από την αποχή. Καθένα από τα παραπάνω βοηθάει να πάει μπροστά αυτός ο τόπος περισσότερο από ότι βοηθάει η εκλογική σου αποχή. Συνδυασμένα δε όλα μαζί ίσως είναι πιο αποτελεσματικά και από τον Μαγικό Μονόκερο, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Τώρα, οκ, για να μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχουν διάφοροι λογοι για να μην ψηφίσει κάποιος:

Μπορεί να μην πας να ψηφίσεις γιατί δεν έχεις χρόνο ή εβρά να πας στην πόλη σου. Δεκτόν. Μπορεί να μην θέλεις να ψηφίσεις γιατί φοβάσαι μη σε απαγάγουν μικροί πράσινοι ερωτικά ερεθισμένοι εξωγήινοι καθώς πηγαίνεις στο εκλογικό κέντρο, ή επειδή φοβάσαι μη σε φάει κανένας πτεροδάκτυλος στο δρόμο ή μήπως πάθεις αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη από το άγχος μήπως και βάλεις περισσότερους σταυρούς: απολύτως δεκτό. Επίσης, αν μου πεις δε πάω να ψηφίσω γιατί θέλω να ακούσω τον καινούργιο δίσκο των Atheist ο οποίος γαμάει και δέρνει, ή τον καινούργιο δίσκο του Στέλιου Χάλφορντ ο οποίος γαμάει και δέρνει και τον δίσκο των Atheist, θα σε καταλάβω. ΜΗΝ το διανοηθείς καν όμως να προσπαθήσεις να με πείσεις πως με το να μην ψηφίσεις έκανες κάτι.

Η ομοιότητα μεταξύ όλων των ατόμων στην παραπάνω εικόνα είναι κανείς τους δεν έκαναν κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Όλοι τους μεμονωμένα και σαν σύνολο είναι υπαίτιοι και υπεύθυνοι για τη διατήρηση της σημερινής κατάστασης. Άλλωστε, όπως είδαμε και στο πρώτο γαμάτο σχήμα μου, η απόσταση που πρέπει να διανύσει ο υπέροχος κόκκινος κύκλος είναι ανηφορική, άρα (σύμφωνα και με τους νόμους της φυσικής) αν καθόμαστε αδρανείς (= αν δε ψηφίζουμε) είναι λογικό και επόμενο να μένουμε στην ίδια κατάσταση. Ή ακόμα χειρότερα, είναι πολύ πιθανό να μας πάρει ο κατήφορος και να πάμε και σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις από την τρέχουσα. Η διαφορά όμως των τριών πρώτων ατόμων από τον τελευταίο τύπο στο παραπάνω σχήμα είναι πως οι τρεις πρώτοι δεν προσπαθούν να σε πείσουν πως πέτυχαν κάτι με την αποχή τους. Ο τελευταίος θα προσπαθήσει να σε πείσει πως με την αποχή του έστειλε ένα βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους υπόλοιπους υποψήφιους πως δε γουστάρει το σύστημα τους και τη δημοκρατία τους. Και όσοι περισσότεροι απέχουν από τις εκλογές, τόσο πιο βροντερό θα είναι το μήνυμα αυτό. Και όσο πιο βροντερό είναι το μήνυμα αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να το ακούσει ο Μαγικός Μονόκερος και να έρθει να βελτιώσει την κατάσταση. Μόνο ένα πράγμα πέτυχε η συνδυασμένη απόχή όλων των παραπάνω ατόμων: ένα πράγμα.

Τέλος, όπως σαν άλλος Τζίζας, θα κλείσω με ένα γρίφο / παραβολή:

~~~~~

Τρεις Έλληνες πετούσαν με το αεροπλάνο προς το μέλλον τους. Το αεροπλάνο που ήταν παμπάλαιο και ριμαγμένο χαλάει και για κακή τους τύχη πέφτει στην Ελλάδα. Εκεί οι ζουλού λένε στον καθένα:

Έχεις το δικαίωμα να πεις κάτι, ό,τι θέλεις:
– Αν αυτό που πεις είναι αλήθεια, θα σε σφάξουμε.
– Αν αυτό που πεις είναι ψέμα, θα σε κρεμάσουμε.
– Αν δεν πεις τίποτα, θα σε πετάξουμε από το γκρεμό.

Ο πρώτος Έλληνας είπε: «Μα δεν γίνεται! Έτσι δεν έχω καμία επιλογή!» και τον σφάξανε.

Ο δεύτερος Έλληνας ήταν ιδεολόγος: σκέφτηκε πως εφόσον ό,τι και να πει θα πεθάνει, δεν αξίζει να κάνει κάποια προσπάθεια μήπως και σωθεί. Δεν είπε τίποτα και τον πέταξαν από τον γκρεμό.

Ο τρίτος Έλληνας σκέφτηκε «Δε μπορεί, κάποια λύση θα υπάρχει…». Και όντως, ακόμα και αν φαινόταν πως οι επιλογές του ήταν αδιέξοδο, πως καμία δεν ήταν καλύτερη από τις άλλες, πως όλες τον οδηγούσαν στο θάνατο, τελικά υπήρχε πραγματικά λύση (η λύση αφήνεται σαν άσκηση για το σπίτι).

~~~~~

…και αν κάποιος μου πει πως οι επιλογές που έχει στις εκλογές είναι χειρότερες από τις παραπάνω, τότε μπορεί να περάσει από τα γραφεία του μπλογκ αυτού να παραλάβει το δώρο του: ένα καταπληκτικό αναμνηστικό μπλουζάκι το οποίο μπορεί να φοράει κάθε μέρα μετά τις εκλογές.

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Πολιτικά, εκλογές and tagged . Bookmark the permalink.

51 Responses to Οίκος Αποχής

  1. Ο/Η biologos λέει:

    Στέκομαι όρθιος και χειροκροτώ.

  2. Ο/Η Filthy_Pagan λέει:

    Καλώ την δύναμη του Μαγικού Μονόκερου! γιου γκι ωχ

  3. Ο/Η Filthy_Pagan λέει:

    Συμφωνώ με το άρθρο και είμαι και εγώ κατά της αποχής. Δε πρέπει όμως να θεοποιούμε κα την ψήφο. Ειδικά στην Ελλάδα όπου το ίδιο το εκλογικό σύστημα (στις Βουλευτικές Εκλογές) την απαξιώνει.Η ιστορία έχει δείξει πως καταστάσεις άλλαξανε (προς το καλύτερο ή χειρότερο ) με πιο δραστικά-αγωνιστικά μέτρα που συνήθως προυποθέτανε βία, αίμα και σπέρμα. Α! και ένα κοινό όραμα

  4. Ο/Η Sourotiri λέει:

    Καταρχας να καταγγειλω την ελλιπεστατη επιστημονικη αναλυση σου οσον αφορα τα διαγραμματα. Που ειναι οι δυναμεις Βαρος, Τριβη, Αντιδραση απο το εδαφος, Δυναμη απο το εκλογικο σωμα/μονοκερο; Που ειναι οι συνιστωσες τους; Ε; Με τετοιες ζωγραφιες θα προσπαθησεις να μας πεισεις δηλαδη;

    Δευτερον, δεν ειπες το βασικοτερο. Οτι οσο περναει ο καιρος, το κεκλιμμενο επιπεδο αποκταει ολο και μεγαλυτερη κλιση. Ποια ειναι η διαχρονικη σχεση της αυξησης της κλισης του κεκλιμμενου επιπεδου και των δυναμεων που ανεφερα παραπανω; Μηπως οσο περναει ο καιρος τοσο πιο δυσκολο ειναι να σπρωξουμε;

    Μηπως καποια στιγμη η κλιση θα εχει φτασει το συν απειρο και η μπαλα που προσπαθουσαμε να σπρωξουμε θα πεσει να μας πλακωσει; Μηπως ξεχασες να πεις οτι τοτε θα φωναξουμε τον Superman; Ε; Μηπως;

    Οσον αφορα τον γριφο, τζιζας κραηστ, ιτς σοου ηζι.

    Αφενος, πρεπει να πει κατι, για να αποκλεισει την τριτη πιθανοτητα, τον γκρεμο δηλαδη.

    Αφου θα ανοιξει το στομα του, πρεπει να πει κατι που δεν ειναι ουτε αληθεια ουτε ψεμματα, ετσι ωστε να μην ενεργοποιηθει ουτε το πρωτο, ουτε το δευτερο ενδεχομενο. Μπορει να πει για παραδειγμα «Αυτη η προταση δεν ειναι αληθης». Και τους γαμησε. Μουαχαχα.

    Τωρα αν αυτο το αναγουμε σε ψηφο, μαλλον θα πρεπει να ψηφισουμε κατι τετοιο:

    Τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους, αν και εγω σε αυτην την εκλογικη αναμετρηση απειχα (σε ξενερωσα, ε;) κυριως λογω χρηματων.

    • Ο/Η GERASSIMOS λέει:

      Δευτερον, δεν ειπες το βασικοτερο. Οτι οσο περναει ο καιρος, το κεκλιμμενο επιπεδο αποκταει ολο και μεγαλυτερη κλιση

      ΑΜ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΦΟΥΚΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΣΗ,,,,ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ,,,,

  5. @Biologos,
    στέκομαι καθιστός στην χαλασμένη καρέκλα μου και δέχομαι κατασυγκινημένος τα χειροκροτήματα και τις επεφημίες. Ένα δάκρυ κυλάει στο δεξί μάγουλο. Το σκουπίζω με το μανίκι, ρουφάω τη μύτη μου και δέχομαι σιωπηλά την επιβράβευση των κόπων μου. Αυτοεπιβεβαιώνομαι. Τελικά, όντως είμαι γαμάτος.

     
    @Filthy_Pagan,
    ο Μαγικός Μονόκερος σε γράφει στα παπάρια του και πάει να χέσει ουράνια τόξα πάνω στα καθαρά σύννεφα.

    Αίμα: έχουμε.
    Σπέρμα: μπόλικο και μάλιστα πολυ καλής ποιότητας εφόσον αθλούμεθα καθημερινώς.
    Βία: peace of ceik.
    Κοινό όραμα: να ανοίξουμε το ελληνικό παράρτημα 4chan και να γεμίσει το ίντερνετ τρολλς.
    Άρα, σύμφωνα και με την ιστορία, μπορούμε άνετα να αλλάξουμε αυτή τη γαμημένη κατάσταση. Για το 4chan ρε γαμώτο.

     
    @Sourotiri,
    καταρχάς όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω το άρθρο, θυμάμαι ήταν Αύγουστος του ’89 αν δεν απατώμαι, είχα σκοπό να το κάνω πιο θετικόεπιστημονικό. Σαν ένα μικρό teaser, είχα εικόνες όπως αυτή. Στην πορεία κόλλησα γιατί δε θυμόμουν τον τύπο για το έργο που παράγει ο Μαγικός Μονόκερος όταν διανύει απόσταση X. Δε το έβρισκα στο ίντερνετς οπότε το υπολόγισα με χαρτί και μολύβι. Ομως τελικά άφησα το επιστημονικό κομμάτι στην άκρη, καθώς ο ένιωσα πως ο κόσμος δεν ήταν ακόμα έτοιμος να καταλάβει τις σύνθετες σκέψεις μου και την επιστημονική απόδειξη του ότι όποιος προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση απέχοντας από τις εκλογές είναι ισοδύναμος με έναν τύπο που προσπαθεί να κάνει διαίρεση με το μηδέν.

    Οι παρατηρήσεις περί κλίσης του επιπέδου κτλ πολύ σωστές. Όσον αφορά το γρίφο: είσαι μεγάλος spoilerας!

    Δε με ξενέρωσες που απείχες, γιατί όπως είπα και παραπάνω καταλαβαίνω αν κάποιος στις (αυτοδιοικητικές τουλάχιστον) εκλογές δε πάει να ψηφήσει επειδή δεν έχει χρόνο (επειδή είναι μακρυά πχ) ή χρήματα (επειδή πάλι είναι μακρυά και θέλει πολλά λεφτά). Όμως γυρνάνε τα μάτια μου ανάποδα και κοιτάνε με απορία τον μεγάλο εγκεφαλό μου όταν ακούω τον άλλον πως δε πήγε να ψηφήσει «Από ιδεολογία, για να δείξει την εναντίωση του στο πολιτικό σύστημα και το κατεστημένο». Φίλε, όπου γράφεις εσύ το σύστημα, εκεί σε γράφει και αυτό.

     
    @Sophia,
    θανκς!

  6. Ο/Η manji λέει:

    Πολύ καλό ποστ, αλλά δυστυχώς το ότι δεν έβαλες τόνο στην λέξη «κατάσταση» στα δεξιά του πρώτου σκίτσου (wtf?) το μετατρέπει σε μια ασυναρτησία τόσο σπουδαία όσο τα περιττώματα ενός μονόκερου (και μιλάω για πραγματικά, όχι σαν κι αυτά http://tiny.cc/7ww8d).

  7. Ο/Η ephee λέει:

    Λεπόν, κοίτα. Εγώ δεν απήχα, και συμφωνώ με χέρια και πόδια στα όσα γράφεις. (Έχω μια ένσταση στην εμμονή να μη χρησιμοποιείς χάρακες, αλλά κλάιν εκεί θα τα χαλάσουμε)

    Το απόστημα του εκλογικού συστήματος είναι αφ’ενός ο γιδογαμιάς που νομίζει ότι αν πάει να ψηφίσει δε θα αλλάξει τίποτα, οπότε και προτιμάει να συνδράμει στην κατρακύλα της πολιτικής κατάστασης προς τα πίσω πηγαίνοντας για καφέ εκλογιάτικο ανήμερα. Αφ’ετέρου, ο προαναφερθής γιδοlover στην άγνοιά του, προτρέπει κι άλλους να απέχουν, κι εκεί είναι που γίνεται της Σειρήνας στο μαντρί!

    Σε εκλογές βουλευτικές τώρα, (δεν ξέρω πως εφαρμόζεται σε περιφερειακές/δημοτικές αυτό) η άγνοια που δέρνει βάναυσα τα γίδια είναι το κυρίως πρόβλημα.
    Και εξηγώ: Τα λευκά πάνε στην πλειοψηφία ναι; Ναι;;;!

    ΟΧΙ!

    Τα λευκά πάνε στην πλειοψηφία όταν το ποσοστό τους είναι σαν τη θεαματικότητα του alpha όταν δεν παίζει Λαζόπουλο. Αν τα ρημάδια τα λευκά πιάνανε κανένα ποσοστό 30% π.χ., θα γίνονταν αυτόνομα παίρνοντας 30% των εδρών. Που για να το κάνω πιο νιανιά, 300-30%=210 βουλευτές, αντί για 300.

    Όλοι χτυπιούνται «μα γιατί τους ταΐζουμε τόσους μαλάκες» και τα ρέστα, και περιμένουν να κάνουν κάτι οι βουλευτές για να αυτοξηλωθούν μόνοι τους. Μπορούμε να τους ξηλώσουμε μόνοι μας, και κοιτάμε τ’αστέρια..

    • Ο/Η Sourotiri λέει:

      Εphee, δυστυχως αυτο που λες δεν ισχυει για τα λευκα. ΠΟΥΘΕΝΑ στον εκλογικο νομο δεν τιθεται θεμα «πλαφον» για τα λευκα. Το εχω ψαξει και σου το λεω.

      Το ιδιο ισχυει και για τα ακυρα, και για την αποχη.

      Λευκα, ακυρα, αποχη, απλα δεν υπολογιζονται στο αποτελεσμα. Με 100 ατομα, αν 33 ριξουν λευκο, 33 απεχουν, και 33 ριξουν ακυρο, νικητης των εκλογων θα αναδειχτει αυτος που θα παρει την ψηφο απο τον τελευταιο ηρωικο ψηφοφορο που εμεινε.

      Ψαξε τα αποτελεσματα των περσινων εκλογων και θα δεις οτι αυτο που σου λεω ισχυει. Επισης, ειναι ευκολο να βρεις και τον εκλογικο νομο.

    • Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

      Εγώ το θέμα των λευκών το έβλεπα πάντα ως εξής απλά: το 5/7 είναι μεγαλύτερο του 5/10, οπότε κάθε τι που μειώνει τον παρονομαστή βελτιώνει την κατάσταση για όσους πήραν ψήφους, με πιο κερδισμένο από όλους τον πρώτο.

  8. Ο/Η kathy steras λέει:

    Καινούριο δίσκο οι Αtheist!!!!! Εφυγααααα….
    Καλά και τα υπόλοιπα γάμησαν αλλά οι τύποι δεν βάζουν μυαλό. Είναι σαν μα μιλάς σε πεντάχρονα. Κάθε φορά και με διαφορετική δικαιολογία θα σου ‘ρθουν.

  9. Το μπλουζάκι γαμάει!

    Προσεύχομαι στον παρδαλό μαγικό μονόκερο να βγει Πανίκας χωρίς απ’ ευθείας αναθέσεις έργων και μίζες και έρχομαι για παραλαβή!

  10. @manji,
    ο συλλογισμός σου είναι αρκετά σωστός, οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς μαρτυρούν άτομο υψηλής ραπτικής, ενώ ο γραφικός σου χαρακτήρας υποδηλώνει κολυμβητή τρίτης γενιάς τουλάχιστον.

     
    @ephee,
    ω ρε μια χαρά τα λες, απλά εγώ δεν ασχολούμαι και τόσο με τα λευκά. Χρησιμοποιώ Εύρηκα για λευκά και χρωματιστά και έχω βρει την υγειά μου.

    Πιο σοβαρά τώρα, νομίζω και γω πως ισχύει αυτό που σου λέει ο σουρωτήρις από κάτω. Ότι δηλαδής τα λευκά βοηθάνε πάντα στην πλειοψηφία. Τώρα αν βάλεις και χρωματιστά μαζί δε ξέρω τι γίνεται, αν ξεβάφουν, ίσως ανάλογα με το πρόγραμμα του πλυντηρίου. Ψάξτο πάντως. Στους 30 βαθμούς νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα.

     
    @kathy steras,
    yep, Atheist are alive and kicking balls. Jupiter το όνομα του δίσκου που θα λιώσει στα αυτιά σου τις επόμενες μέρες.
    Ότι δε βάζουν μυαλό δε βάζουν, απλά είναι ωραία να εκτονώνεσαι και να τους τα λες λίγο χύμα, καθώς η αποχή αυτών στην τελική γαμάει και σένα που πας να ψηφίσεις προσπαθώντας να ξεβουρκώσεις αυτόν τον τόπο. Ο ιδεολογικός σταρχιδισμός τους παίρνει και σένα στο λαιμό τους.
    Όπως και να χει, Atheist ρε μουνιά.

     
    @Αγαπητέ Κάρολε,
    ο Πανίκας σου στέλνει τους χαιρετισμούς του με απευθείας ανάθεση. Όλοι εκεί πάνω ελπίζουμε να πάρει τον πέουλα, αλλιώς τον ήπιε η Μακεδονία με τέτοιο περιφεριάρχη. Το να δώσεις την ψήφο σου σε αυτόν είναι σαν να δίνεις αναπτήρα σε έναν πυρομανή τύπο μέσα σε μία δεξαμενή πετρελαίου.

  11. Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

    Θυμάμαι, ήταν ένα παιδάκι στο σχολείο από Κρήτη… καλό παιδί, αλλά λίγο περίεργες ιδέες. Όταν παίζαμε μπάλα, ήταν οι «μάνγκες» που του φώναζαν (κατά το Guantanamera) «Ε-πι-με-νί-δη… Ε-πι-με-νί-δη… Ε-πιμενίιιιιιιιδη… Είσαι μεγάλο @@ίιιιιδιιιιιιι», έτσι, χωρίς λόγο και αιτία.
    Το παιδί στεναχωρέθηκε τόσο πολύ με αυτές τις βλακείες, που μετά το έριξε στους φιλοσοφικούς προβληματισμούς.
    Τελικά είμαι πολύ μεγαλύτερος από όσο φαίνομαι (όλες οι έννοιες).

  12. Ο/Η Marianefeli4 λέει:

    Δεν ψό… ψήφισα ήθελα να γράψω ως διαμαρτυρία κλπ κλπ. Ο αληθινός λόγος ήταν ότι εκείνη τη μέρα ήμουν πτώμα από την κούραση. Αλλά είπα παντού ότι και καλά εγώ από άποψη δεν πήγα, ως αποδοκιμασία για το πολιτικό σκηνικό κλπ κλπ.

    Με ρούμπωσες*, ομολογώ!!!

    *ρουμπώνω=ταπώνω, διώχνω πίσω στη φωλιά του το αυθάδες ποντίκι που επιθυμεί να γίνει αρχισέφ.

  13. Ο/Η ephee λέει:

    Σουρωτήρη, (σαν ανορθόγραφο Σωτήρη μοιάζει αυτό αν δεν είναι greeklish)
    Δεν αμφιβάλλω πως το’χεις ψάξει, το θέμα είναι πως δεν το άκουσα/διάβασα μόνο σε μια μεριά, αλλά το επιβεβαίωσα και με εκλογικούς αντιπροσώπους..
    Και λειτουργεί και στις δημοτικές/περιφερειακές με την ίδια νομοθεσία περί εδρών..
    Τώρα αν όντως κάνουμε όλοι το ίδιο λάθος, βλέπω πολυχρωμία (να θυμηθώ να βάλω χρωμοπαγίδα στην πλύση) και κυνηγούς/ψαράδες/χαρίζω δάνεια-οικόπεδα στα έδρανα.
    Σε χαλάει; Εμένα καθόλου 😉

    Μαργαρίτη, μη μου κάνεις μάθημα πλύσης εμένα, είμαι το «Νοικοκυροκόριτσο» αυτοπροσώπως! Για την αποχή τώρα (τώρα=τη δεύτερη Κυριακή) θα δεις ότι θα είναι μεγαλύτερη. Αυτό γιατί αν απείχε ο κόσμος με πιο πολλές επιλογές στον πρώτο γύρο, στο δεύτερο τι να πάει να ψηφίσει; Μαύρο ή κατάμαυρο;

    Είναι σαν το αίνιγμα που βάζεις.

    • Ο/Η Sourotiri λέει:

      Τα χθεσινα τεραστια ποσοστα αποχης επιβεβαιωνουν οτι καμια απολυτως αλλαγη δεν εγινε στις εδρες. Μαλλον οσοι σε πληροφορησαν ηταν ασχετοι ή απλα ειχαν συμφερον να σε πληροφορησουν οπως σε πληροφορησαν 🙂

  14. Ο/Η Stranger λέει:

    Νομίζω ότι αρκετοί ηθικολογούν ενάντια στην αποχή. Η αστική δημοκρατία είναι απατηλή αφού οι διαδικασίες της είναι απλώς τυπικές. Η ψήφος δεν είναι τίποτα άλλο από το καλούπωμα του λαού μέσα από τους εκλογικούς αγωγούς της χειραγώγησης. Η συμμετοχή στις εκλογές δεν αποτελεί πολιτική θέση, αφού το να συμμετέχεις σε έναν θεσμό που υπονομεύει τα συμφέροντά σου, στερείς την ευκαιρία για την δημιουργία επαναστατικών κινημάτων, όχι απαραίτητα με την παλαιά μορφή και έννοια.

    Το γεγονός της αποχής δεν είναι το αίτιο της κοινωνικής και πολιτικής παρακμής, αλλά η συνέπεια. Όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως αρνούνται την ανατροπή του σάπιου συστήματος, γι’ αυτό μεγάλα τμήματα του πληθυσμού οδηγούνται στην άρνηση.
    Και επιπλέον γιατί η αποχή να είναι παθητική στάση, ενώ η “ψήφος διαμαρτυρίας” σε ένα κόμμα του κατεστημένου, ή σε ένα αποφάγι του δεν είναι; Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Η ψήφος ντε-και-καλά-έστω-και-λευκό, είναι μοιρολατρική, αφού δεν κινείται από κάποια πολιτική πεποίθηση, αλλά αποδέχεται το κατεστημένο άκριτα μέσω της συμμετοχής. Και πως κρίνονται οι “συνειδητοί” ψηφοφόροι, με ποιο κριτήριο;

    Δηλαδή οι ψηφοφόροι του Ψωμιάδη ή του Ψινάκη κινούνται από βούληση για να οδηγηθούμε στην «καλή\ικανοποιητική κατάσταση»; Η «δημοκρατία» (αλήθεια τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που δεν στηρίζει την πλειοψηφία αλλά την μεγαλύτερη από τις μειοψηφίες;) δεν γεννάει το καλύτερο αλλά νομιμοποιεί το λιγότερο καλό ή μην πω το χειρότερο.

    Καλησπέρα.

  15. @Marianefeli4,
    as i said, καταλαβαίνω το να μην ψηφίσεις, δεν υπάρχει λόγος να εξηγείσαι, αρκεί να μην προσπαθήσεις να με πείσεις πως με την αποχή σου πέτυχες κάτι. Είναι επιλογή του καθενός και απολύτως σεβαστή το να μην ψηφίσει. Απλά δε μπορώ τα παπατζιλίκια του τύπου «χαίρομαι που απείχα γιατί η μαζική αποχή τάραξε τα νερά και έδωσε βροντερό μήνυμα στους υποψήφιους πως ο λαός αποδοκιμάζει αυτούς και το σύστημα τους».
    Και λίγο πιο μετά χτύπησε το ξυπνητήρι. Ακριβώς πριν επέμβει ο Μαγικός Μονόκερος.

     
    @ephee,
    δεν αμφιβάλω πως η αποχή θα είναι μαζικότερη. Ήδη ακούω τις όπλες του Μαγικού Μονόκερου… ναι, έρχεται από μακρυά, ετοιμάζεται. Είμαι σίγουρος πως με τέτοια αποχή το πολιτικό σκηνικό και η καθημερινότητα μας θα αλλάξει από αύριο, σίγουρα προς το καλύτερο. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Μείνετε όλοι στα σπίτια σας.

     
    @Stranger,
    καλησπέρα και σε σένα. Καταρχήν, κανείς δεν είπε πως η ψήφος σε ένα κόμμα του κατεστημένου είναι καλύτερη από την αποχή. Δεν υπάρχει νομίζω λόγος να εξηγούμε τα αυτονόητα.

    Η ψήφος ντε-και-καλά-έστω-και-λευκό, είναι μοιρολατρική, αφού δεν κινείται από κάποια πολιτική πεποίθηση, αλλά αποδέχεται το κατεστημένο άκριτα μέσω της συμμετοχής

    Μοιρολατρική ή όχι, η ψήφος αυτή έχει αποτέλεσμα. Η αποχή ΟΧΙ. Όπως είπα και παραπάνω, η αποχή είναι εξίσου αποτελεσματική στο να αλλάξει το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό με το να πετάξεις μία κάλτσα σου στον τοίχο. Δε με νοιάζει τι ταμπέλα θα δώσεις στην ψήφο, εμένα με ενδιαφέρει πως η ψήφος και μόνο αυτή μπορεί να αλλάξει την κατάσταση την οποία ζω καθημερινά. Και ξέρεις τι, αν θες πήγαινε πες σε έναν μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα και εξήγησε του πως μπορεί μεν να έδωσες λόγο στην Χρυσή Αυγή με την αποχή σου, αλλά έτσι «αποδοκίμασες το κατεστημένο, επειδή θεώρησες πως αν ψήφιζες η ψήφος σου θα ήταν μοιρολατρική και χωρίς πεποίθηση» (αν δε το πρόσεξες, η 50% αποχή έκανε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής από 2% -> 5% και της έδωσε έτσι έδρα).

    Τέλος:

    Η αστική δημοκρατία είναι απατηλή αφού οι διαδικασίες της είναι απλώς τυπικές.

    Η “δημοκρατία” δεν γεννάει το καλύτερο αλλά νομιμοποιεί το λιγότερο καλό ή μην πω το χειρότερο.

    αλήθεια τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που δεν στηρίζει την πλειοψηφία αλλά την μεγαλύτερη από τις μειοψηφίες;

    Ξέρεις ποια είναι η διαφορά μας; Και μεις (= όσοι ψηφίζουμε) γνωρίζουμε όοοολα αυτά που γράφεις. Και πως το σύστημα είναι σαθρό, και πως οι διαδικασίες του είναι σάπιες, και όλα τα καλά. Σε αντίθεση όμως με όποιον απέχει, προσπαθούμε με ό,τι μέσα έχουμε, όσο μικρά και αν είναι αυτά, να αλλάξουμε την τρέχουσα κατάσταση προς το καλύτερο.
    Ένας τύπος ο οποίος παρατηρεί πως το πολιτικό σύστημα και οι διαδικασίες είναι ελάχιστα δημοκρατικές, πως υπάρχει ανάγκη για αλλαγή του, πως η κατάσταση δεν πάει άλλο, και ο οποίος στην τελική ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ γι αυτό ξέρεις τι είναι; Captain Hindsight:

    Ευχαριστούμε Captain Hindsight.

  16. Ο/Η Stranger λέει:

    Έχει ενδιαφέρον το να παρουσιάζετε όσους δεν συμμετέχουν στο «δημοκρατικό» πανηγύρι ως αδιάφορους ή παθητικούς που δεν κάνουν τίποτα. Δηλαδή όσοι ψηφίζουν χρησιμοποιούν όλα τα «όπλα» που τους δίνονται; Απλά συναινούν στο θέατρο.

    Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που ακόμη πιστεύουμε στην δημοκρατία. Τόσα χρόνια τι έχει αλλάξει στην ζωή μας προς το θετικό; Ψηφίζουμε απλά τον μονόφθαλμο; Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι στην ζωή του πολίτη-υπηκόου δεν θα γίνονταν. Φαντάζομαι πως όλα αυτά τα χρόνια κι εσείς θα ψηφίζατε τους πιο ικανούς, τους λιγότερο κακούς (όπως όλοι)κοκ και τι καταφέρατε με την ψήφο σας;

    Η μοιρολατρική ψήφος ΔΕΝ έχει αποτέλεσμα. Καταρχάς όσοι δεν ψηφίζουν δεν κινούνται από τα ίδια πιστεύω, απλά τους βάζετε σ’ ένα τσουβάλι, αν και ο παρονομαστής είναι ένας:δεν πιστεύουν πως θα αλλάξει με αυτόν τον τρόπο προς το καλύτερο η ζωή τους. Αυτό δεν είναι απάθεια. Είναι ένα πρώτο βήμα, τώρα αν θα δράσουν διαφορετικά (και πως), αυτό είναι άλλη κουβέντα.

    Και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός που δεν ψηφίζει ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ενώ αυτός που ψηφίζει κάνει. Δηλαδή εξαντλείται ως εκεί η δράση του καθενός; Αν το πάρουμε ως υπόθεση εργασίας, τότε είναι σαν να αποδεχόμαστε πως ο πολίτης φτάνει μέχρι το παραβάν.

  17. Ο/Η Stranger λέει:

    Και κάτι ακόμη: Η ψήφος δυστυχώς δεν αλλάζει ούτε την συμπεριφορά των πρωταγωνιστών σ’ αυτό το θέατρο. Χρόοοοονια διαπιστωμένο. ΝΑΙ στην συμμετοχή στα κοινά, ΟΧΙ στον θεσμικό ψυχαναγκασμό. Η μη συμμετοχή μπορεί να σημαίνει και μη νομιμοποίηση των καταστάσεων.

    Για μένα το μεγάλο ποσοστό αποχής είναι υγεία. Ειδικά από την στιγμή που οι περισσότεροι καταδικάζουν το πολιτικό\κομματικό σύστημα. Δεν γίνεται να μην σου αρέσει κάτι και να συμμετέχεις για να είσαι «καλός πολίτης».

    Μ’ αρέσει που οι «είδικοί» στα κανάλια προσπαθούν να ερμηνεύσουν την αποχή….

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και τον χρόνο.

    • Ο/Η Sourotiri λέει:

      Συμφωνουμε εντελως οτι το πολιτικο συστημα ειναι σαπιο, δεν τιθεται ερωτημα σε αυτο. Καταλαβαινω πολυ καλα την απροθυμια σου να «συναινεσεις» σε αυτο (οπως το βλεπεις εσυ, τουλαχιστον). Ομως αυτο που μαλλον δεν γνωριζεις ή δεν συνειδητοποιεις ειναι οτι, ενω θελεις να απαξιωσεις το πολιτικο συστημα, με την αποχη σου το ενισχυεις.

      Δηλαδη συγνωμη, για ποσο εξυπνο θελεις να παρω εναν ανθρωπο που ειναι ιδεολογικα αντιθετος με ενα πραγμα, και οι πραξεις του το ενισχυουν; Αν δεν γνωριζεις τον τροπο που ενισχυεις το συστημα μεσω της αποχης (αλλα και των λευκων/ακυρων), φροντισε να ενημερωθεις.

      Ολοι ξερουμε οτι τα κροκοδειλια δακρυα περι της μεγαλης αποχης και του «ηχηρου» μηνυματος που δινει κρατουν μονο μερικες ωρες. Ολοι οσοι απειχαν με το προσχημα οτι ειναι ιδεολογικα αντιθετη, δεν εριξαν κανενα ηχηρο χαστουκι σε κανεναν. Οι πολιτικοι θα ευχονταν να ψηφιζαν μονο οι συγγενεις τους.

      Στην τελικη, δεν μπορει καποιος να λεει οτι πατριδα του ειναι η γη, να μενει σε μια χωρα, να μην ψηφιζει αλλα να γκρινιαζει και απο πανω. Αν οντως πατριδα του ειναι η γη, ας παει να μεινει πουθενα αλλου.

  18. Ο/Η kafrokoritso λέει:

    Εγω ως αιωνια φοιτητρια και εντελως ανωριμο ατομο, δεν εχω να πω κατι επιστημονικο οπως οι παραπανω. Το θεμα το βλεπω like this: στις συνελευσεις της σχολης πηγαιναμε και ξαναπηγαιναμε….. και δε μαζευοταν κοσμος να γινει η συνελευση και επαιρνε αναβολη. Μονο η δαπ επεμενε να γινει συνελευση με 10 ατομα. Γιατι? Γιατι οταν θα ερχοταν η ωρα να ψηφισουμε προτασεις, η δαπ θα φωναζε αλλους 20 που ηταν σκορπιοι στη σχολη και στο κυλικειο και θα «κερδιζαν» αυτοι.
    Πηγα ψηφισα και τις 2 φορες, τη δευτερη με ειπαν καικαθυστερημενη (6 και) αλλα αυτη η κατακραυγη δε με πτοησε 😛
    Τεσπα, νομιζω οτι ετσι οπως παμε οχι μηνυμα δε θα περασουμε αλλα θα γινουμε εντελως americanakia. No fucking way δλδ….Shit

  19. @αγαπητέ άγνωστε,
    καταρχήν δε χρειάζεται να με ευχαριστείς για τη φιλοξενία και το χρόνο, όπως αν ήμασταν παρέα σε ένα τσιπουράδικο και συζητούσαμε δε θα μου έλεγες «ευχαριστώ που με ακους». Κουβέντα κάνουμε και είσαι πάντα ευπρόσδεκτος.

    Στο θέμα μας τώρα, θα μπορούσα να σου ανταπαντήσω στα περισσότερα τα επιχειρήματα και ερωτήματα που θέτεις στρέφοντας τα απλά εναντίον σου. Για παράδειγμα όταν με ρωτάς «και τι καταφέρατε με την ψήφο σας;» θα μπορούσα να σε ρωτήσω «και τι κατάφερες με την αποχή σου;». Εμείς ένα μικρό κάτι, εσείς ένα ΜΕΓΑΛΟ, ΗΧΗΡΟ τίποτα. Ειλικρινά, πως περιμένεις να αλλάξει το παραμικρό όταν δεν κάνεις τίποτα απολύτως; Πολύ βολικό για να είναι αληθινό, δε νομίζεις;

    Για μένα το μεγάλο ποσοστό αποχής είναι υγεία.

    Ναι, είναι αλήθεια πως ακούω το Μαγικό Μονόκερο, υγειέστατο και πανέτοιμο… ναι, ετοιμάζεται να έρθει.

    Ειδικά από την στιγμή που οι περισσότεροι καταδικάζουν το πολιτικό\κομματικό σύστημα.

    Οι περισσότεροι απλά βαριούνται να ψηφίσουν ή είναι απλά καναπεδέλληνες. Αν καταδίκαζαν όντως το πολιτικό/κομματικό σύστημα, τότε θα απείχαν από το σύστημα και τις καθημερινές, θα κατέβαιναν και στους δρόμους σε πορείες διαμαρτυρίας. Αλλά πάντα στις πορείες είμαστε 100 άτομα. Και μάλιστα από αυτούς οι 95 ψηφίζουμε κιόλας στις εκλογές. Πού είναι όλοι αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι φίλοι σου;

    Η συζήτηση αυτή δε βγάζει πουθενά. Τις απόψεις μου τις διάβασες στο ποστ, είπα όσα είχα να πω. Τις απόψεις σου/σας τις ξέρω και έχω ήδη απαντήσει σε αυτές στο ποστ. Μη προσπαθείς να με πείσεις πως με το να μην κάνεις τίποτα κάνεις κάτι. Είναι άτοπο.

    Δωρεάν Φιλική Συμβουλή: σκέψου.

     
    @kafrokoritso,
    το παράδειγμα που είπες είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και η πιο πετυχημένη μικρογραφία του πολιτικού συστήματος:
    – ΔΑΠίτες / ΠΑΣΠίτες πλακώνονται στις Γενικές Συνελεύσεις, πάντα πηγαίνουν με προδιάθεση και σκοπιμότητα να κάνουν επίτηδες τη Γενική Συνέλευση φοιτητών μπουρδέλο
    – φοιτητής βλέπει το μπουρδέλο και λέει «Σιγά μη ξαναπατήσω στη Γενική Συνέλευση, με τους μαλάκες που βγαίνουν εδώ στο βήμα και μιλάνε. Δε λένε τίποτα ουσιαστικό, τσακώνονται, γιατί να ξαναπάω σε Γ.Σ? Δε ξαναπατάω, να δουν οι μαλάκες έτσι πως τα κάνουν, να μείνουν μόνοι τους»

    Ερώτηση: απόντων όλων των φοιτητών, οι οποίοι νομίζουν ότι κάτι κάνουν αν απέχουν από τις Γ.Σ. και πως δείχνουν στους ΔΑΠιτοΠΑΣΠίτες πως δε τους πάνε και δε συναινούν στις διαδικασίες τους, οι αποφάσεις τελικά από ποιους παίρνονται?!

    Απάντηση: από 10 ΔΑΠίτες και 10 ΠΑΣΠίτες, σε σύνολο 1000 φοιτητών.

    Μπράβο μαλάκα φοιτητή, τους έδωσες και κατάλαβαν. Τους άφησες να αποφασίζουν αυτοί για σένα. Καλά τους έκανες.

  20. Ο/Η Tristanos λέει:

    Διαφωνώ μαζί σου. Δεν μπορείς να ειρωνεύεσαι τους ανθρώπους που υιοθετούν την αποχή σαν πολιτική θέση. Οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι δεν είναι ο Μαγικός Μονόκερος που θα αλλάξει τα πράγματα… Είναι ο Μεγάλος Κόκκινος Χιονάνθρωπος.

    Βλέπω ανθρώπους να χαίρονται πραγματικά με την αύξηση της αποχής και σκέφτομαι «Πόσο μ******ς είσαι.» Ίσως πρέπει να το σκέφτομαι φωνακτά…

  21. Ο/Η A-psifistos λέει:

    Ο συλλογισμός σου φαίνεται λογικός. Δεν είναι όμως και αυταπόδεικτος, γιατί δεν παίρνεις όλα τα δεδομένα υπ’ όψη.
    Π.χ. μπορεί να ψηφίσουν όλοι και παραόλα αυτά τα πράγματα να πάνε χειρότερα (όπως έχουν πάει πολλές φορές στο παρελθόν).
    Ακόμη, επειδή η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί περίπου όπως η «ελεύθερη» οικονομία, όπου υπάρχει καταναλωτική δύναμη (ψήφοι) που είναι διαθέσιμη αλλά δεν χρησιμοποιείται, οι πωλητές (υποψήφιοι & κόμματα) την εντοπίζουν και προσφέρουν το κατάλληλο προϊόν (κόμμα) ώστε να καλυφθεί η νέα ανάγκη και να επέλθει νέα ισορροπία.
    Με το να καταναλώνεις όλα τα χρήματα στα υπάρχοντα προϊόντα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη δώσεις κίνητρο για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

    Έχεις λοιπόν κάθε δικαίωμα να διαφωνείς με την πιθανότητα η αποχή να δημιουργήσει νέους υποψηφίους, αλλά δεν μπορείς να τεκμηριώσεις ότι αυτή η πιθανότητα δεν είναι υπαρκτή.

  22. @Tristanos,

    Ίσως πρέπει να το σκέφτομαι φωνακτά…

    Εγώ αυτό κάνω πλέον. Και όχι μόνο μέσα από το μπλογκ.

     
    @A-psifistos,

    Π.χ. μπορεί να ψηφίσουν όλοι και παραόλα αυτά τα πράγματα να πάνε χειρότερα

    Σαφώς και αυτό είναι μία πιθανότητα την οποία δε παραβλέπω. Όμως, όπως είπα και στο ποστ, αν πάνε να ψηφίσουν όλοι και μάλιστα συνειδητοποιημένα τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο (έστω και λίγο).
    Αν δεν ψηφίσουν τότε δεν υπάρχει πιθανότητα τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο (υποθέτωντας βέβαια πως ο Μαγικός Μονόκερος ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού και δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθει να βελτιώσει τα πράγματα. Αλλιώς το ξανασυζητάμε).

    Επίσης, δε μπορώ να δεχθώ πως αυτοί που δεν ψήφισαν τώρα το έκαναν γιατί δε βρήκαν ΚΑΝΕΝΑΝ σωστό υποψήφιο, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο που το πλήθος και το εύρος των υποψηφίων ήταν πολύ μεγάλο. Η δικαιολογία:
    «δε ψηφίζω κανέναν γιατί δε βρήκα κάποιον που να με καλύπτει 100%»
    είναι 100% γελοία και με παραπέμπει σε αυτό:

  23. Ο/Η anisixos λέει:

    Ψηφιστε με ψηφιστε με
    τη μοιρα σας ορισετε
    ψηφιστε με ψηφιστε με
    και ησυχο αφηστε με

  24. Ο/Η hlithios λέει:

    Απαντηση για το γριφο με τους ζουλου:

    «Αυτη τη στιγμή λέω ψέματα»

  25. Ο/Η otel λέει:

    Απάντηση στο γρίφο με τους ζουλού:

    «φίλαρακι μηπώς έχεις πενήντα λεπτά»

  26. Ο/Η Pooka λέει:

    ….ακομα γελαω με το SMILE και το Μαγικο Μονοκερο! Σε λιγο θα σκασει μυτη και το Hue Manatee!

  27. @anisixos,
    ποιος σε άφησε να μπεις εδω;
    και είναι το πιο μπιγκ φέηλ ποιήμα που έχω διαβάσει.

     
    @hlithios,
    συγχαρητήρια, κερδίσατε δύο ίντερνετ.

     
    @otel,
    αυτό ήταν αστείο; Δηλαδή δε το πιασα.

     
    @Pooka,
    μα είναι λογικό να γελάς τόσο πολύ, γράφω τα πιο αστεία ποστς. Είμαι ο πιο επιτυχημένος έλληνας μπλογκερ, μετά τον titana (fuck yeah, o τύπος ξεχειλίζει awesomeness!!) και τον Νίκο Δήμου, τα ποστ μου μεταφράζονται σε 32 γλώσσες και φοράω κολώνια Μυρτώ λεμόνι.

  28. Ο/Η dannossiel λέει:

    Σε χαιρετώ ω Μαργαρίτη Μέγιστε(Τρισμέγιστος είναι μόνο ο Ερμής).
    Συμφωνώ απόλυτα με όσα εξέθεσες συνδυάζοντας μαγικά την επιστημονική θεώρηση με τη φαντασία.
    Αυτό που δέν είπες είναι ότι με την αποχή διευκολύνονται και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα τμήματα κάτι που σαν δικηγόρο με κάνει και χαίρομαι σαν άνθρωπο όμως μ εκνευρίζει.
    Η αποχή είναι μεγάλος μύθος του συστήματος το οποίο όχι μόνο δε λαμβάνει μήνυμα αποδοκιμασίας από αυτή αλλά χαίρεται καθώς οι απέχοντες παίξαν το παιχνίδι του και αυτοί εξακολουθούν να εκλέγονται.Και δέκα άτομα να πανε να ψηφίσουν πάλι θα εκλεγούν εκείνοι που ψηφίστηκαν.
    Σε φιλώ γλυκά για καλημέρα,καλησπέρα και κ καληνύχτα.

  29. Ο/Η kafrokoritso λέει:

    @dannossiel «και κ(α) καληνύχτα» όπως λέμε και κα καλιμαλλί?

  30. Ο/Η dannossiel λέει:

    ή απλά είμαι κεκές κι εσύ όχι πια αστεία.:P

  31. Ο/Η yvris λέει:

    λοιπον πρεπει να ειμαι τελειως ακυρη να σχολιαζω μετα απο τοσο καιρο αλλα τωρα ετυχε και το ειδα, τι να κανουμε.
    Βασικα Γιωργο διαφωνω μαζι σου. Μαλλον η ψηφος ειναι ο Μαγικος Μονοκερως. Αν οι εκλογες αλλαζαν κατι θα ηταν παρανομες. Οχι, το πιστευω οτι η ψηφος δεν εχει κανενα αποτελεσμα.
    Και ειναι πολυ ασχημο αυτο που γραφεις οτι «αυτοι που ψηφισαν τουλαχιστον εκαναν κατι για την αλλαγη ενω αυτοι που δεν ψηφισαν οχι». Υπαρχουν ενα σωρο αλλα πραγματα που μπορεις να κανεις για την αλλαγη περα απο την ψηφο, και υπαρχουν πολλοι που τα κανουν αυτα και δεν ψηφιζουν. Και μαλιστα αυτα που κανουν φερνουν πολυ μεγαλυτερο αποτελεσμα απο την ψηφο. Κακως τους τσουβαλιαζεις ως αδρανεις, δικιο εχει ο Stranger.

  32. Ο/Η paris λέει:

    Άκυρος και εγώ γιατί άργησα να δω το αρθρο οποτε εξισου καθυστερημενο και το σχόλιο.

    Γιώργο σωστός ο συλλογισμός σου αλλα ημιτελής. Εχεις αφησει εξω απο το αρθρο μια διασταση του θεματος οπως αντιστοιχα και το σκιτσάκι σου θα επρεπε να ηταν τρισδιαστατο αντι δισδιαστατο. Πραγματι ειμαστε σε μια ανηφορα (απο την αποψη οτι πρεπει να σπρωξουμε για να κουνηθουμε και οχι οτι αν χαζευουμε θα τσουλισει μονο του), πραγματι βρισκόμαστε σε ενα υψος Α που ειναι η σημερινη κατασταση, πραγματι ενα υψος Β που ειναι η επιθυμητη και πραγματι υπαρχει μία αποσταση s που πρεπει να καλυφθει για να φτασουμε απο το Α στο Β. Τελος πραγματι με την ψηφο μας μπορουμε να κανουμε μικρα βηματα αλλα τουλαχιστον προς την σωστη κατευθυνση.

    Τι εχεις ξεχασει να ορισεις ομως. Η ανηφορα η συγκεκριμενη που δειχνεις και που ειναι η οδος μεταξυ του Α και του Β σημειου ειναι μία από τις εναλλακτικες οδους, όχι η μόνη. (εξου και η αναγκη για ενα τρισδιάστατο σχεδιο) Πιο συγκεκριμένα η οδος που φαινεται στο σχημα σου ειναι ενα κακοφτιαγμενο μονοπατι γεματο πετρες και βατα που ονομαζεται ‘καλπικη δημοκρατια’. Από πίσω (και είναι αυτο που δεν φαινεται στο σχεδιο σου) υπάρχει και μία αλλη οδός που επίσης μπορεί να σε πάει απο το υψος Α στο υψος Β. Αυτη ειναι ανηφόρα πάλι αλλα πρόκειται για ενα ασφαλτοστρομένο πλατύ και ασφαλη δρόμο που ονομάζεται ‘πραγματική δημοκρατία’. Αντικειμενικά ο δρόμος της πραγματικής δημοκρατίας είναι πολύ καλύτερος από τον δρομο της καλπικης. 1 βημα σε αυτόν τον δρομο ισουται με 10 στον αλλον. Αυτό όχι μονο σημαινει οτι αν ημασταν πανω σε αυτον τον δρομο θα φταναμε στο υψος Β στο π και φ αλλα εξαιτίας των δυνατοτητων του δρομου θα αρχιζαμε να σκεφτομασταν το Γ, το Δ κλπ που τωρα όχι ότι δεν τα βλέπουμε, απλα τα θεωρούμε τόσο μακρινά που είναι γελοίο μόνο κ μόνο να ασχολούμαστε με αυτα οταν στο Β δεν μπορουμε καλα καλα να φτασουμε.

    Το βασικο προβλημα τωρα ειναι οτι βρισκομαστε στο κακο μονοπάτι. Μπορούμε να σπρώχνουμε οπως οπως για να φτασουμε καποια στιγμη στο Β ή μπορούμε να μαζευτουμε και να πουμε «Ωπα μαγκες μλκια κανουμε. Ελάτε να σπρώξουμε λίγο σε «βαθος» (στην τριτη διασταση του σχεδιου) (μενοντας στασιμοι προφανως για λιγο οσον αφορα το «υψος») και μετα συνεχιζουμε το σπρωξιμο απο εκει, που κάθε σπρώξιμο τοτε θα εχει πολυ μεγαλύτερο νοημα και αποδοση απο οταν το κανουμε απο εδω. Η συνειδητοποιημένη αποχη λοιπον δεν εχει να κανει με την αναμονη του μαγικου μονοκερου, εχει να κανει με σπρωξιμο σε ‘βαθος’ αντι για ‘υψος’ (και γιαυτο σε πρωτη ματια φαινεται οτι δεν συνεισφέρει σε τιποτα γιατι κρινοντας βραχυπροθεσμα μονο το ‘υψος’ μας ενδιαφερει)

    Οποτε εχουμε τα εξης facts (δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που θα διαφωνίσει σε αυτα και γιαυτο τα αναφερω με αυτόν τον τροπο)

    – ο δρομος της καλπικης δημοκρατιας ειναι δυσβατος και χρειαζεται τρελη προσπαθεια μεσα απο αυτον τον κωλοδρομο για να επιτυχεις εστω και την ελαχιστη βελτιωση

    – ο απο διπλα δρομος, αυτος της πραγματικης δημοκρατίας, ειναι πολύ καλύτερος και αν ειμασταν σε αυτον καθε μας βημα θα ηταν 10πλασιο απο τα βηματα που κανουμε μεχρι τωρα

    – μεταξυ αυτων των δυο δρομων μεσολαβει μια αποσταση που χρειαζεται να διανυσεις για να πας απο τον ενα στον αλλον και δυστυχως δεν μπορεις να κινεισαι σε δυο αξονες συγχρονως (δεν μπορεις να σπρωχνεις προς τα πανω και συγχρόνως να μετακινείσαι σε αναζητηση αλλου δρομου – ενα απο τα δυο μονο γινεται)

    – η ψηφος ακομα και στην καλπικη δημοκρατια εστω και λιγο ολο και σε κατι βοηθαει, ελαχιστα ναι μεν αλλα βοηθαει, και ετσι το να μην αξιοποιείς αυτό το δικαίωμα σου εστω και λίγο αντιστοιχα σε ζημειώνει.

    – η αποχη προφανως και δεν βοηθαει την πορεία μας σε αυτό τον δρομο (χωρις να την δυσκολευει ομως κιολας!) αλλα στοχευει στην μετακίνηση μας σε ενα άλλο δρόμο οπου σε εκεινον η αποχη θα μετατραπει σε συμμετοχή.

    Και παμε τωρα στο ουσιαστικο ερωτημα..!

    Τι πιθανοτητες εχει η αποχη να το πετυχει αυτο το πραγμα;;
    Αν υπάρχουν απειροελαχιστες πιθανοτητες κατι τετοιο να γίνει τότε είναι γελοίο να μην συμμετεχουμε στο σπρωξιμο για να κυνηγαμε ενα ονειρο που με την αποχη μαλλον δεν θα το πιασουμε ποτε. Αν υπάρχουν υπερβολικά πολλές πιθανότητες κάτι τετοιο να γίνει τότε είναι γελοίο να είμαστε τόσο κοντοφθαλμοι και να συνεχιζουμε το σπρωξιμο αντι να προσπαθησουμε να μεταφερθουμε πρωτα και μετα να συνεχισουμε απο τον καλο το δρομο πλεον.

    Η εκτίμηση βέβαια αυτών των πιθανοτητων είναι μπερδεμένη υπόθεση. Επίσης είναι καθαρα το που θα θεσεις ο καθενας τον πυχη (ο ενας θα απεχει σε μία προσπαθεια του να ερθει πραγματική δημοκρατια ακομα και 10% πιθανοτητες να εχει να καταφερει κατι στο τελος, ο αλλος θα ξεβολευτει και θα αλλαξει τροπο σκεψης και θα προσπαθησει μόνο αν δει οτι υπαρχουν 99% πιθανοτητες κατι να αλλαξει)

    Εξου και οι περισσοτερες διαφωνίες γύρω από αυτό το θέμα. Ότι άλλοι κοιτανε βραχιπροθεσμα αλλοι μακροπροθεσμα, αλλοι θεωρουν οτι η μαζική αποχη μπορεί πραγματι να αλλαξει κατι αλλοι πιστευουν ότι κατι τετοιο ειναι σχεδον απιθανο.

    Και μια που τα γραψα όλα αυτα να τοποθετηθω και εγω και να πω οτι απηχα και θα συνεχισω να απεχω μέχρι το ποσοστο αποχής να ξεπεράσει το 50%. Σε αυτο το σημείο υπάρχουν νομικα και συνταγματικα ζητηματα για το κατα ποσο εγκυρη είναι μια τετοια δημοκρατια και θα ειναι ισως η μοναδικη ευκαιρία να ανοιχτει επιτελους αυτο το θεμα συζητησης οπου θα εχουμε τη δυνατοτητα να απαιτησουμε αμεση δημοκρατια. Αν φτασουμε 50% αποχή και παλι τιποτα δεν αλλαξει το πιο πιθανο ειναι να αρχιζω και εγω να ψηφιζω το μη χειρον βελτιστον.

  33. @yvris,

    Αν οι εκλογες αλλαζαν κατι θα ηταν παρανομες. Οχι, το πιστευω οτι η ψηφος δεν εχει κανενα αποτελεσμα.

    Για να πω την αλήθεια αυτό το κλισέ το έχω βαρεθεί. Η ψήφος έχει αποτέλεσμα. Το θέμα είναι πως την χρησιμοποιείς. Αν την χρησιμοποιείς για να βολέψεις τον κώλο σου τότε ναι, δεν έχει αποτέλεσμα: θα μπεις με 3μηνη σύμβαση στο Δήμο και τα υπόλοιπα 3 χρόνια ο άχρηστος που ψήφισες θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αν τη χρησιμοποιήσεις για να ψηφίσεις αυτόν που πιστεύεις πιο κατάλληλο και είσαι ενημερωμένος σχετικά με το ποιοι είναι οι υποψήφιοι, πόσο ειλικρινείς είναι και κατά πόσο θα κάνουν όντως αυτά που υπόσχονται, τότε ναι, η ψήφος σου έχει και παραέχει αποτέλεσμα. Θα το ξανασυζητήσουμε μετά από λίγους μήνες, όταν αναλάβει καθήκοντα ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη και δούμε -ελπίζω- κάποια πρώτα δείγματα γραφής.

    Υπαρχουν ενα σωρο αλλα πραγματα που μπορεις να κανεις για την αλλαγη περα απο την ψηφο, και υπαρχουν πολλοι που τα κανουν αυτα και δεν ψηφιζουν.

    Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο κομμάτι της πρότασης. Και γω πιστεύω πως αυτό είναι πιο σημαντικό, το να κάνεις διάφορα πράγματα καθημερινά προσπαθώντας να αλλάξεις την κατάσταση τριγύρω σου αντί απλά να πας να ψηφίζεις μία φορά στα 3 χρόνια. Για παράδειγμα, μ’ αρέσουν πολύ και θεωρώ εξαιρετικά αποτελεσματικές προς αυτή την κατεύθυνση ομάδες και συλλογικότητες όπως οι Atenistas.

    Με το δεύτερο κομμάτι τώρα δε συμφωνώ. Ναι μεν πιστεύω πως υπάρχουν άτομα που δε ψηφίζουν αλλά κάνουν διάφορα άλλα πράγματα καθημερινά, αλλά δε πιστεύω πως όπως λες αυτοί είναι «πολλοί». Και αυτό το «πολλοί» το ορίζω σαν ένα σχετικό νούμερο σε σχέση με το πόσοι είναι συνολικά αυτοί που δε ψηφίζουν, και όχι σαν απόλυτο νούμερο. Μπορεί αυτοί που λες πχ να είναι 10.000 άτομα, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων. Αν τους συγκρίνεις όμως με το σύνολο 1.000.000 ατόμων που δε ψηφίζουν και δεν κάνουν και τίποτα άλλο γενικότερα, τότε καταλαβαίνεις και το γιατί δε πιστεύω την πρόταση σου και γιατί τους «τσουβαλιάζω» όλους. Δε σχολιάζω και δεν απευθύνομαι στις εξαιρέσεις του κανόνα αλλά στα άτομα που αποτελούν τον κανόνα. Οι 10.000 αυτοί καλά κάνουν ό,τι κάνουν και προφανώς γνωρίζουν πως δεν αναφέρομαι σε αυτούς με το παραπάνω ποστ.

     
    @paris,

    Η ανηφορα η συγκεκριμενη που δειχνεις και που ειναι η οδος μεταξυ του Α και του Β σημειου ειναι μία από τις εναλλακτικες οδους, όχι η μόνη. (εξου και η αναγκη για ενα τρισδιάστατο σχεδιο)

    Σόρι απλά όσο και να έψαξα δε βρήκα κάποιο 3D paint πρόγραμμα για να κάνω το σχέδιο. Άσε που ο Μαγικός Μονόκερος είναι ένα μυθικό πλάσμα που υπάρχει μόνο στις δύο διαστάσεις οπότε δε θα ήταν συμβατός με κάποιο τέτοιο πρόγραμμα.

    Γενικότερα συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις και συνυπογράφω. Θα παραθέσω μόνο τα 2-3 σημεία που διαφωνώ/δε συμφωνώ απόλυτα:

    Η συνειδητοποιημένη αποχη λοιπον δεν εχει να κανει με την αναμονη του μαγικου μονοκερου, εχει να κανει με σπρωξιμο σε ‘βαθος’ αντι για ‘υψος’ (και γιαυτο σε πρωτη ματια φαινεται οτι δεν συνεισφέρει σε τιποτα γιατι κρινοντας βραχυπροθεσμα μονο το ‘υψος’ μας ενδιαφερει)

    Αυτοί που συνειδητοποιημένα απέχουν (αναφέρομαι στην πλειοψηφία και όχι σε όλους, μη τα ξαναλέμε) δεν κάνουν τίποτα γι αυτό το «σπρωξιμο σε βάθος» που αναφέρεις. Απλά δεν ψηφίζουν και προτιμούν να πάνε για καφέ εκείνη τη μέρα και να δουν τα αποτελέσματα από την τηλεόραση.

    – μεταξυ αυτων των δυο δρομων μεσολαβει μια αποσταση που χρειαζεται να διανυσεις για να πας απο τον ενα στον αλλον και δυστυχως δεν μπορεις να κινεισαι σε δυο αξονες συγχρονως (δεν μπορεις να σπρωχνεις προς τα πανω και συγχρόνως να μετακινείσαι σε αναζητηση αλλου δρομου – ενα απο τα δυο μονο γινεται)

    Διαφωνώ, κάλιστα μπορείς να κινείσαι και στους δύο άξονες: ψηφίζεις στις εκλογές για να βελτιώνεις τα πράγματα βραχυπρόθεσμα (σπρώχνεις προς τα πάνω), και στο μεσοδιάστημα μεταξύ δύο εκλογικών διαδικασιών παλεύεις να αλλάξεις την κατάσταση για να βελτιώσεις τα πράγματα μακροπρόθεσμα (σπρώχνεις προς το βάθος), έτσι ώστε την επομενη φορά που θα ψηφίσεις η ψήφος σου να έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

    Και όπως είπα και παραπάνω, επ ουδενί όταν αναφερόμουν στο άρθρο στους «απέχοντες» δεν αναφερόμουν σε άτομα όπως εσύ, αλλά σε άτομα που «δε βαριέσαι, δε ψηφίζω και δε κάνω και τίποτα μέχρι τις επόμενες εκλογές» τα οποία αποτελούν και την (συντρηπτική) πλειοψηφία των απέχοντων.

  34. Ο/Η paris λέει:

    Γιωργο εγω οσο το εχω ψαξει εχω καταλήξει να πιστευω ότι η καλύτερη μας ευκαιρία για να απαιτήσουμε κάποια ουσιαστική αλλαγή θα είναι όταν η αποχή ξεπεράσει το 50%.

    Γιαυτό και εγραψα ότι ‘δεν μπορουμε να κινούμαστε σε δυο αξονες’ (τουλαχιστον κατα την διάρκεια των εκλογών). Ή θα απέχεις ψαχνοντας έναν άλλο δρόμο ή θα συμμετεχεις προχωρώντας σε αυτόν που ήδη είσαι.

    Και ξαναλέω ότι το να μην ψηφίζεις φυσικά και είναι απώλεια έστω και μικρη. Αλλά για να ερθει μια ουσιαστική αλλαγή, που εγω προσωπικα πιστευώ ότι χρειαζόμαστε οσο τιποτα αλλο, ο μονος δρομος τον οποιο εχω βρει που μπορει να μας οδηγησει εκει ειναι η αποχή. Αν υπήρχε άλλος δρόμος ευχαρίστως να τον ακολουθούσα ενώ δε θα χρειαζόταν να θυσιασω και την ψηφο μου στην πορεία. Αλλά από όσο μπορώ να σκεφτώ δεν υπάρχει. Οποτε και αναμενω. Αναμενω να φτασει η αποχή το 50%, να χαρακτηριστούν οι εκλογες ακυρες και να ανοιξει το θεμα του τι δημοκρατια θελουμε να εχουμε.

  35. Ο/Η κολητός λέει:

    Απάντηση στο γρίφο με τους ζουλού:

    «Θα με κρεμάσετε».

  36. Ο/Η Eli λέει:

    Μα τι θα γίνει επιτέλους;! δε θα σου ΄ρθει επιτέλους καμιά έμπνευση να γράψεις;! πάνε 2 μήνες από το τελευταίο σου πορστ, αρέσεις (γραπτά πάντα), το καταλαβαίνεις; Περιμένουμε ποστ

  37. Ο/Η mirnis λέει:

    Πολύ έξυπνη η απάντηση της otel.

    Κατά τα λοιπά, αν και δε συμμερίζομαι την άποψη που θα περιγράψω, σημαντικό μέρος των συνειδητά απέχοντων αρνείται να συμμετάσχει και να νομιμοποιήσει το σύστημα της κοινοβουλευτικής/αντιπροσωπευτικής κατ’όνομα δημοκρατίας. Ο μονόκερώς τους είναι η επανάσταση/γενική απεργία/ανυπακοή σε κάθε βαθμίδα/αυτο-οργάνωση και πάει λέγοντας, ανάλογα με την ιδεολογική τους απόχρωση.

    -m-

  38. Ο/Η Ελένη λέει:

    Γιώργο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η αποχή δεν είναι λύση αποφασίζουν έτσι στην δικές μας πλάτες ερήμην μας. Και γιατί άλλωστε για ένα δικαίωμα που παλέψαμε να κατακτήσουμε να το πετάξουμε έτσι στα σκουπίδια. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα και γιατί να χαριστούμε άλλωστε!
    Το κείμενο σου είναι πολύ εύστοχο, άμεσο και γλαφυρό!! Όπως άλλωστε και όλα τα κείμενα που έχεις ανεβάσει τα τελευταία 5 χρόνια που παρακολουθώ αυτό το blog .
    Σε παρακαλώ δώσε την λύση στον γρίφο !!!!

  39. Ο/Η στεφανος χατζηστεφανου λέει:

    Αυτή η γαμημένη λογική του σκεφτείτε/πράξτε/ψηφίστε το “μη χείριστο βέλτιστο”, γιατί “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” μας καταδικάζει σε μια αιώνια μετριότητα. Πόσο χρειάζεται άραγε ακόμα έως να ορθώσουμε το ανάστημά μας, με πλήρη συνείδηση και ένα σύστημα αρχών-αξιών, που να μας επιτρέψουν αυτή την έγερση?
    Επίσης, για ποιο λόγο να αποδεχτώ ότι ο όμορφος??? κόκκινος κύκλος πρέπει να διανύσει την τάδε ανηφορική απόσταση? Ας πέσει κι ας γίνει κομμάτια. Το δικό μου μέτρο επιβίωσης, είναι απέναντι στη φύση. Ο μηχανισμός μου προσφέρει κάποιες υπηρεσίες, που αύριο το πρωί μπορώ να τις γράψω στα φρύδια μου αν χρειαστεί.
    Κι αν η άσκηση για το σπίτι έχει να κάνει με μισές αλήθειες ή μισά ψέματα, πάλι η ίδια γαμημένη λογική του μετρίου και του “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, γνωμικά και αντιλίψεις, που μπολιάστηκαν μέσα στη βολή και στη χαύνωση του νεοέλληνα και έχουν κάνει την σήψη προχωρημένη.
    Βάση πιθανοτήτων, ποιο πιθανό είναι να έρθει ο μονόπτερος και να είναι αποτελεσματικός, παρά από αυτούς που περιμένουμε, ως γνήσιοι σκλάβοι, αιώνες τώρα.

    • Ο/Η giannis λέει:

      πεστα αγορι μου… αααα!! οι κυριοι και κυριες ψηφοφοροι να θυμουνται οτι οταν ριχνουν το ψηφοδελτιο στην καλπη, εγω θα πινω το γαματο κοκκινο κρασι που εφτιαξα φετος!!

  40. Ο/Η giannis λέει:

    apoxh re … den shmainei oti ta pragmata 8a ta lusei o magikos monokeros ,apoxh shmainei oti pairneis thn zwh sou sta xeria sou.. oti autoorganonese kai den goustareis kanenan karagiozi na apofasizei gia sena! kai min peite pws den ginete auto. opoios exei ta frudia kai strwsei ton kolo tou katw kai asxoli8ei me thn gh , to kanei!! APOXH shmainei autoorganwsh ,allhlegyh ,aksioprepeia! ante psifise kai gia mena esu…………….

  41. @στεφανος χατζηστεφανου,
    καταρχήν, όσον αφορά το ουσιαστικό κομμάτι του σχόλιού σου:

    για ποιο λόγο να αποδεχτώ ότι ο όμορφος??? κόκκινος κύκλος πρέπει […]

    Δεν είπα ποτέ ότι είναι όμορφος, είπα ότι είναι υπέροχος.

    Βάση πιθανοτήτων, ποιο πιθανό είναι να έρθει ο μονόπτερος και να είναι αποτελεσματικός, […]

    Δεν είναι μονόπτερος, είναι μονόκερος. O Μαγικός Μονόκερος. Ο μονόπτερος, όπως λέει το όνομα του, έχει ένα μόνο φτερό, και άρα δεν μπορεί να πετάξει καλά και να πάει τον κύκλο στην καλή κατάσταση.

    Στα λιγότερο ουσιαστικά τώρα, ναι, συμφωνώ και γω πως δεν έχει νόημα να κάνεις μία δωρεά 50 ευρώ σε έναν ίδρυμα παιδιών με καρκίνο. Είναι σαφώς πολύ καλύτερο να κάνεις θεωρητικές αναλύσεις σχετικά με το πόσο γαμάτος θα είναι ο κόσμος όταν εξαφανιστεί ο καρκίνος. Μέχρι τότε ας πεθαίνουν τα παιδιά, δεν έχει νόημα να τους δώσεις τη δυνατότητα να ζήσουν λίγο καλύτερα. Γιατί έχουμε και μία ιδεολογία εμείς, δε μας ενδιαφέρουν τα «κοντόφθαλμα» πρακτικά θέματα: το σημαντικό είναι να οραματιζόμαστε το ιδανικό μέλλον.

    @giannis,
    διόρθωσε με αν κάνω λάθος: φοράς μαύρα τρύπια σταράκια, λιωμένο μωβ σαλβάρι, στην πλάτη έχεις μαύρη τσάντα πόλο με ζωγραφισμένο με ασημί μαρκαδόρο το αναρχικό «Α» (και πιθανών «Punk’s not dead»), η τσάντα έχει μέσα λίγο μαυράκι, κορίνες για να παίζεις στο γρασίδι και δύο άμστελ. Καλοκαίρι διακοπές Δονούσα, ελεύθερο κάμπινγκ. Σωστά;

    apoxh shmainei oti pairneis thn zwh sou sta xeria sou.. oti […] den goustareis kanenan karagiozi na apofasizei gia sena!

    Μπράβο, από τις μεγαλύτερες βλακείες που έχω ακούσει. Δίνοντας με την αποχή σου το δικαίωμα στον άλλον να αποφασίζει για σένα, του δείχνεις πως δε γουστάρεις να αποφασίζει εκείνος για σένα. Μάλιστα. Ναι, βγάζει νόημα.

    οι κυριοι και κυριες ψηφοφοροι να θυμουνται οτι οταν ριχνουν το ψηφοδελτιο στην καλπη, εγω θα πινω το γαματο κοκκινο κρασι που εφτιαξα φετος!!

    Έλεγα να το αφήσω ασχολίαστο. Αλλά δε κρατήθηκα. Έχε απλα στο μυαλό σου πως όταν σε λίγα χρόνια, στην οικονομική κατάσταση στην οποία θα βρισκόμαστε και για την οποία συνυπεύθυνη θα είναι και η δική σου αποχή, βρεθείς άστεγος στο δρόμο, η μόνη διαφορά σου με τους υπάρχοντες άστεγους είναι πως εσύ θα πίνεις το γαμάτο κρασί που έφτιαξες ενώ εκείνοι κρασί του εμπορίου. Και αυτό σίγουρα είναι μεγάλη μαγκιά. Οπότε άραξε στο γρασίδι σου, παίξε με τις κορίνες σου, κάνε το μάγκα, και άσε τους άλλους να αποφασίζουν για σένα.

  42. Ο/Η ironis λέει:

    Γαματο αρθρο…..αλλα μου θυνηζει πολυ the oatmeal.com

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s