«Κύπριες στο λεωφορείο -γιατί;» Μία ημιεπιστημονική ανάλυση χωρίς λόγο.

(disclaimer: οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι πραγματική. Όποιος δεν βρίσκει τα ακόλουθα αστεία ας πάει να φάει μια φρουτοσαλάτα, αφού φαίνεται πως είναι πολύ αστείο να τρως φρουτοσαλάτα)

Έχεις κλείσει πάνω από 10 ώρες μπροστά σε μία οθόνη, στο γραφείο σου στο πανεπιστήμιο. Τα μάτια σου έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται εντόνως για το μαρτύριο στα οποία τα υποβάλεις. Κλείνεις τα μάτια σου προκειμένου να μετριάσεις τις διαμαρτυρίες τους και τα τρίβεις αργά, δυνατά, με τις ανάστροφες των χεριών σου. Ανοίγεις τα μάτια σου αργά και κοιτάς το ρολόι του υπολογιστή. 22:45.

Βάζεις το μπουφάν σου, κλείνεις το γκουμπιούτερ και κινάς για την στάση. Ξέρεις πως σε περίπου 10 λεπτά θα περάσει το λεωφορείο. Ξέρεις πως από τη στιγμή που θα ανέβεις στο λεωφορείο σε 20 λεπτά θα βρίσκεσαι σπίτι σου, στο κρεβάτι σου, παρέα με ένα βιβλίο για να χαλαρώσεις λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

Παρόλα αυτά, η ανυπομονησία σου να μπεις μέσα στο λεωφορείο συγκρίνεται με την ανυπομονησία ενός εβραίου να μπει σε θάλαμο αερίων. Και αυτό γιατί το λεωφορείο που θα σε μεταφέρει στην ηρεμία του σπιτιού σου μεταφέρει επίσης ένα παράξενο και αλλοπρόσαλο δείγμα του ανθρώπινου είδους, που κάθε άλλο παρά ευχάριστα θα κάνει τα 20 αυτά λεπτά τις διαδρομή σου: Κύπριες.

Οι Κύπριες φοιτήτριες μοιάζουν με όλες τις υπόλοιπες φοιτήτριες: φοράνε καθημερινά ένα κουβά κολώνια για να σκοτώσουν οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό -ανθρώπινο και μη- σε περίμετρο τριών μέτρων, σοβατίζουν και μπογιατίζουν το πρόσωπο τους για να πάνε στο πανεπιστήμιο, φοράνε ξεκαρδιστικά ημιολόσωμα γυαλία ηλίου και αγροτικές μπότες για να διασκεδάσουν τον ανδρικό πληθυσμό στο πέρασμα τους. Έχουν όμως ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: για κάποιο λόγο νομίζουν πως αν σταματήσουν να μιλάνε θα βρουν ακαριαίο και βίαιο θάνατο. Έτσι περνούν την περισσότερη ώρα της ζωής τους μιλώντας ακατάπαυστα, ακόμα και αν δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πούνε. Οι συζητήσεις τους περιλαμβάνουν συνήθως ανάλαφρα θέματα όπως η επικαιρότητα, σοβαρότερα θέματα όπως οι σχέσεις τους, ή θέματα υψίστης εθνικής σημασίας όπως ψώνια στην αγορά.

Το πρώτο πρόβλημα με τις Κύπριες φοιτήτριες είναι η ένταση της ομιλίας τους. Όποιος έχει τύχει να κάτσει μπροστά από τουρμπίνα αεροπλάνου την ώρα της απογείωσης θα με καταλάβει. Τα ντεσιμπέλ δεν είναι βολική μονάδα μέτρησης της έντασης της ομιλίας των Κυπρίων γι’ αυτό και χρησιμοποιείται μία ειδική μονάδα μέτρησης, το κυπριοντεσιμπέλ, το οποίο ισούται με 100 φορές το όριο ακοής του ανθρώπου.

Το παρακάτω σχήμα δίνει μία ποιοτική αλλά και ποσοτική εικόνα της έντασης ομιλίας των Κυπρίων. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα μία Κύπρια ανεβαίνει στο λεωφορείο και βρίσκει μία δεύτερη Κύπρια, όποτε και γίνεται η αντίστοιχη χημική αντίδραση που έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση σημαντικής ποσότητας θορύβου στον περιβάλλοντα χώρο. Για λόγους σύγκρισης της έντασης του εκλυόμενου θορύβου, παρατίθεται επίσης μια άλλη γνωστή αντίδραση που παράγει αρκετό θόρυβο.

Το δεύτερο πρόβλημα με την ομιλία των Κυπρίων φοιτητριών είναι η διάρκεια και η ταχύτητα της ομιλίας. Θα μου πεις «Ρεσε αυτά είναι δύο διαφορετικά θέματα«. Και θα σου απαντήσω «άμα δε ξες μη μιλάς» (<– φοβερή ατάκα εποχής δημοτικού).

Για να κάνω πιο εύκολη την εξήγηση των παραπάνω θα κάνω ξανά επίκληση στις καταπληκτικές μου ζωγραφικές δυνατότητες και στο paint.net. Αρχικά ας πάρουμε το παράδειγμα ενός μέσου ομιλητή:

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα, πολύ χοντρικά ένας μέσος ομιλητής μιλάει στη μισή διαδρομή του λεωφορείου. Για παράδειγμα, μετά από 5 λεπτά διαδρομής έχει μιλήσει περίπου 2.5 λεπτά. Αυτό είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως σε μία κανονική συζήτηση συνήθως μιλάς κάποια ώρα και μετά δίνεις τον λόγο στον άλλο να μιλήσει, οπότε κατά μέσο όρο την μισή ώρα μιλάς και την υπόλοιπη μισή ακους.

Ας πάμε τώρα στο παράδειγμα ενός γρήγορου ομιλητή:

Στην παραπάνω εικόνα λοιπόν βλέπουμε πως ένας γρήγορος ομιλητής μιλάει πολύ (thank you Captain Obvious). Στα 5 λεπτά διαδρομής μιλάει περίπου 4 λεπτά, για 10 λεπτά διαδρομής μιλάει περίπου 8 λεπτά κτλ. Αυτό προφανώς σημαίνει πως ένας γρήγορος ομιλητής συνήθως μονοπωλεί -εξ αναγκασμού- την όποια συζήτηση με αποτέλεσμα να αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους υπολοίπους να μιλήσουν. Έτσι, αν έχουμε μία παρέα τριών ατόμων μεταξύ των οποίων ένας γρήγορος ομιλητής, τότε μετά από 10 λεπτά διαδρομής αυτός θα έχει μιλήσει 8 λεπτά ενώ οι υπόλοιποι δύο θα έχουν μιλήσει από περίπου 1 λεπτό ο καθένας.

Έχοντας λοιπόν μελετήσει τον μέσο και τον γρήγορο ομιλητή μπορούμε να μελετήσουμε πλέον την περίπτωση μιας Κύπριας ομιλήτριας:

Όπως παρατηρούμε και στην παραπάνω εικόνα, στα πρώτα λεπτά της διαδρομής μία Κύπρια ομιλήτρια συμπεριφέρεται παρόμοια με έναν γρήγορο ομιλητή: απλά μιλάει πολύ. Μία σημαντική λεπτομέρεια όμως είναι πως την παραπάνω συμπεριφορά έχουν όλες οι συμμετέχουσες στη συζήτηση, το οποίο σημαίνει πως για παράδειγμα αν συζητούν τρεις κύπριες, τότε μέσα σε 5 λεπτά διαδρομής του λεωφορείου κάθε μία θα έχει μιλήσει από 4 λεπτά. Ματημπαναγία, δε ξέρω πως το κάνουν αλλά μιλάνε όλες ταυτόχρονα χωρίς να ακούει η μία τη λέει η άλλη. Η ταυτόχρονη ομιλία τους έχει αποτέλεσμα να συντονίζονται οι φωνές τους σταδιακά σε μία ενιαία φωνή που αρχικά σου φέρνει πονοκέφαλο και ημικρανίες και τελικά καταφέρνει να παραλύσει το νευρικό σου σύστημα, ενώ καθώς η συχνότητα της ενιαίας αυτής φωνής γίνεται συνεχώς υψηλότερη και η ένταση αυξάνεται και ο συντονισμός γίνεται πιο έντονος και μια φορά καθόταν δίπλα μου μία κυρία και αυτό.

Το δεύτερο και κυριότερο χαρακτηριστικό των Κυπρίων βάσει της παραπάνω εικόνας είναι πως έχουν τη δυνατότητα να μιλάνε περισσότερη ώρα από τη διάρκεια της διαδρομής. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη παραμονή τους στο λεωφορείο. Για παράδειγμα, βλέπουμε πως σε 10 λεπτά διαδρομής μιλάνε περίπου τα 8 λεπτά, σε 15 λεπτά διαδρομής μιλάνε σχεδόν και τα 15, ενώ για 20 λεπτά διαδρομής μιλάνε περίπου 23 λεπτά. Πριν αρχίσετε τις χαρδαβελλικές θεωρίας συνομοσίας για ιπτάμενους φωσφορούχους εξωγήινους με strap-on να σας πληροφορήσω πως το φαινόμενο αυτό εξηγείται επιστημονικά: καθώς περνάει η ώρα μέσα στο λεωφορείο η ταχύτητα με την οποία μιλάνε οι Κύπριες συνεχώς αυξάνεται, καθώς ενθουσιάζονται πολύ με τα άχρηστα θέματα για τα οποία συζητάνε, με συνέπεια κοντά στα 18-19 λεπτά να μιλάνε με ταχύτητα αρκετά κοντά στην ταχύτητα του φωτός και ο χρόνος να αρχίζει να υπερκαμπυλώνεται. Το αποτέλεσμα για έναν εξωτερικό παρατηρητή όπως κάποιος που βρίσκεται μέσα στο λεωφορείο είναι να ακούει τις Κύπριες να μιλάνε για 23 λεπτά ενώ έχουν περάσει μόνο 20 λεπτά, με ολέθριες για τον ίδιο συνέπειες: το IQ πέφτει κατά 10 μονάδες κάθε λεπτό που περνάει ενώ τα κύτταρα του εγκεφάλου αρχίζουν να αυτοκτονούν μαζικά προκειμένου να διασώσουν την αξιοπρέπεια τους. Τα ελάχιστα άτομα που έχουν επιζήσει μετά από ταξίδι άνω των 20 λεπτών με συνταξιδιώτισσες κύπριες αναφέρουν πως μετά τα 20 λεπτά ανεξήγητα φαινόμενα αρχίζουν να συμβαίνουν στο λεωφορείο: οι δείκτες των πυξίδων αρχίζουν να τρελαίνονται, το ράδιο αρχίζει να παίζει Φλωρινιώτη, η αφίσα του Πλούταρχου που είναι κολλημένη πάνω από τον οδηγό αρχίζει να δακρύζει ενώ η εικόνα της Κατερίνας Γιουλάκη εμφανίζεται στα τζάμια του λεωφορείου.

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως δε την παλεύεις καθόλου όταν μέσα στο λεωφορείο υπάρχουν Κύπριες φοιτήτριες οι οποίες στα 20 λεπτά διαδρομής που απαιτούνται για να φτάσεις σπίτι σου μιλάνε για 25 λεπτά και σε ένταση 3 κυπριοντεσιμπέλ, τα οποία είναι αρκετά για να αποδομήσουν τον εγκέφαλο σου σε μικρά πολύχρωμα ζελεδάκια με γεύση καλοριφέρ.

Τώρα, επειδή είμαι παιδί ίντιγκο -με λουλακί αύρα, όχι μαλακίες- αυτή τη στιγμή μπορώ να διαβάσω τη σκέψη σου: ακουστικά. Πρέπει να έχεις μαζί σου ακουστικά για να ακούς μουσική, μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Η αλήθεια είναι πως γενικά δεν έχω μαζί μου τα ακουστικά του κινητού μου. Όμως μία φορά έτυχε να τα έχω μαζί μου! Η χαρά μου όταν κατάλαβα πως είχα μαζί μου ακουστικά ήταν αντίστοιχη με κάποιου που οι μαφιόζοι τον έχουν δέσει χειροπόδαρα με σύρμα το οποίο καταλήγει σε έναν τσιμεντόλιθο 100 κιλών και ετοιμάζονται να τον ρίξουν στη θάλασσα, αλλά ο ίδιος χαίρεται γιατί μόλις συνειδητοποίησε πως το ρολόι του είναι αδιάβροχο! Και αυτό γιατί τα ακουστικά είναι άχρηστα όταν μιλάμε για την ένταση ήχου με την οποία επικοινωνούν οι Κύπριες φοιτήτριες.

Και αν είναι κάτι για το οποίο τσατίζομαι περισσότερο, είναι πως τους δίνουμε και τζάμπα 12άρια στη Ευροβίζιον…

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Έτσι μου 'ρθε and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

470 Responses to «Κύπριες στο λεωφορείο -γιατί;» Μία ημιεπιστημονική ανάλυση χωρίς λόγο.

 1. Παράθεμα: Tweets that mention “Κύπριες στο λεωφορείο -γιατί;” Μία ημιεπιστημονική ανάλυση χωρίς λόγο. | Γιώργος Μαργαρίτης -- Topsy.com

 2. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

  Δυο φορές το διάβασα και τη δεύτερη ξεκαρδίστηκα ακόμα περισσότερο. Εύγε!

  • Ο/Η go λέει:

   makari na eixate ta xrimata ton kiprion kai na vazate k esis tosi kolonia!!!ante min ta paro stin krana!!!zilia zilia zilia!!!makari na imoun kiprios!!toulaxisto tha zousa se mia xora p den ine xromeni mexri to kokkalo!! kai tha apolamvana tin eleutheria k tou legin kai ton xrimaton m!!

   • Ο/Η Cartman λέει:

    Guess again. Hippy!

   • Ο/Η yeap! λέει:

    guess again 10/4/2013 !

   • Ο/Η ΒΙΒΙ λέει:

    η Κυπρος ηταν , ειναι και θα ειναι μια φτωχοτερη απο την Ελλαδα χωρα..Δεν παραγουν τιποτις..Μονο τραπεζες..Οι οποιες μολις μαζεψαν τα μπογαλακια τους και εφυγαν ειδαμε ολοι τι εγινε..Αλλα και πριν η Κυπρος ηταν φτωχοτερη…(απο την Ελλαδα) ..Γενικα ηταν σε καλη κατασταση ομως..Με μπολικη βλαχια και νεοπλουτισμο…Τους κρατουσαν σε καλα οικονομικα επιπεδα ,Ετσι για να ξεχνανε και τα ουσιαστικα προβληματα τους.

   • Ο/Η lalaaaa λέει:

    kapoioi apo edw exoun pligothi poli apo kipria…. mipos oloi? den pirazei peste ta na iremisete (k an pisteuoun merikoi oti mas vohthate oikonomika as gelasw poso einai o vasikos sas misthos??? emas 826€ haha) k gt gemisame me ellines k mas klaigontai na tous vohthisoume idi o pateras m proselave 2 afou imaste xalia gt erxeste??? kalamaruthkia psonia mia zoh auto sas katestrepse

   • Ο/Η pontios λέει:

    Στέλιος Κυριακίδης, η απίστευτη ιστορία ενός Μεγάλου αλλά άγνωστου Έλληνα!
    Periergos | 13:20 – 20 Ιουνίου 2012

    Perierga.gr – Στέλιος Κυριακίδης, η απίστευτη ιστορία ενός Μεγάλου αλλά άγνωστου Έλληνα!Ο Στυλιανός (Στέλιος) Κυριακίδης γεννήθηκε στην Πάφο στις 4 Μαϊου 1910. Πάνω από έναν αιώνα πια. Φτωχόπαιδο ήταν και κάποια στιγμή ξεκίνησε τον αθλητισμό στην Λεμεσό. Του άρεσε να τρέχει από πιτσιρίκι. Κατάφερε, μάλιστα, να πάρει μέρος ως δρομέας με την ελληνική εθνική ομάδα στους ολυμπιακούς αγώνες του 1936!

    Αγροτόπαιδο, με έρωτα για τον αθλητισμό και ταλέντο, από το 1934 τα μαζεύει και μετακομίζει στο Χαλάνδρι. Έπιασε δουλειά στην ΔΕΗ (τότε Ηλεκτρική Εταιρεία) και πήγαινε να μετράει τα ρολόγια στα σπίτια του κόσμου για να βγάλει το μεροκάματο.

    [ σημείωση gmargari: εδώ είχε κι άλλο μπλαμπλα το οποίο έσβησα γιατί ήταν copy paste και όχι κάποιο σχόλιο, και επειδή μου έσπαζε τα αρχίδια που η σελίδα είχε γίνει τόσο τεράστια που έκανε 250 ώρες να φορτώσει ]

  • Ο/Η pontios λέει:

   Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΖΑΚΗ

   OΙ αυθύπαρκτοι δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου, πέρα από τις πολιτιστικές και πολιτικές τους πτυχές, έχουν και μια ακόμη έκφανση, λιγότερο γνωστή, την παντοιοτρόπως συμμετοχή του κυπριακού ελληνισμού στους μεγάλους αγώνες του Έθνους. Δεν ήταν μόνο η φιλοπατρία και ο ηρωισμός της ελληνικής ψυχής η κινητήριος δύναμη που έστειλε χιλιάδες Κύπριους στα πολεμικά μέτωπα της μητρόπολης επί έναν και πλέον αιώνα. Ήταν και το γεγονός ότι μόνο εκεί, στη φλόγα του πολέμου, μπορούσαν να βιώσουν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, τον επίμονο πόθο τους: να συμπορευθούν σε μια κοινή μοίρα με τους υπόλοιπους Έλληνες, να πάψουν να είναι οι αποκομμένοι αδελφοί. Με δυο λόγια, να ενωθούν με τον εθνικό κορμό.

   Επανάσταση του 1821
   Από την προπαρασκευή ήδη της Επανάστασης του 1821, η φλόγα της ελευθερίας άναψε ταυτόχρονα στις καρδιές Κυπρίων και Ελλαδιτών. Το 1818 ο Ηπειρώτης Δημήτριος Ύπατρος έφτασε στην Κύπρο και μύησε στη Φιλική Εταιρεία τον αρχιεπίσκοπο Κυπριανό. Το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι κληρικοί και πρόκριτοι του νησιού. Ο Κυπριανός υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση στον αγώνα, όχι όμως και επανάσταση.

   [ σημείωση gmargari: εδώ είχε κι άλλο μπλαμπλα το οποίο έσβησα γιατί ήταν copy paste και όχι κάποιο σχόλιο, και επειδή μου έσπαζε τα αρχίδια που η σελίδα είχε γίνει τόσο τεράστια που έκανε 250 ώρες να φορτώσει ]

   • Ο/Η pontios λέει:

    Κύπριοι στην Μάχη του Κιλκίς

    ΠΙΣΩ

    Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
    Δάσκαλος, Κιλκίς
    Στα 1963 ο τροπαιούχος Νομπελίστας μας ποιητής Γ.Σεφέρης, κατά την παραλαβή του Νόμπελ λογοτεχνίας, ξεκίνησε την καθεριωμένη ομιλία με τα εξής λόγια: «Ανήκω» έλεγε «σε μία μικρή χώρα. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στην Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό, παρά τους αγώνες του λαού του, την θάλασσα και το φως του ηλίου».

    Προτάσσει στην έξοχη αυτή περιγραφή, όχι τυχαία, ο ποιητής, τους αγώνες του λαού μας, για την βγαλμένη απ’ τα κόκκαλα των Ελλήνων, τα ιερά, ελευθερία. «Τιμιώτερον εστίν πατρίς», να το φυσικό λίπασμα του Ελληνισμού. Και την Πατρίδα μας την ανέστησαν οι αντρειωμένοι, που ο θάνατός τους, θάνατος δεν λογιέται», όπως επιγράφεται στα μνήματα του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση και των άλλων αητών της Κύπρου. Η ελληνική ιστορία έχει ένα γνώρισμα μοναδικό ίσως στην Οικουμένη. Είναι Ιστορία αδιάλειπτων αγώνων για επιβίωση. Αμύνεται ο Ελληνισμός, από την αυγή

    [ σημείωση gmargari: εδώ είχε κι άλλο μπλαμπλα το οποίο έσβησα γιατί ήταν copy paste και όχι κάποιο σχόλιο, και επειδή μου έσπαζε τα αρχίδια που η σελίδα είχε γίνει τόσο τεράστια που έκανε 250 ώρες να φορτώσει ]

 3. Ο/Η Anastasia λέει:

  αχ ποσο σε νιωθω!

  • Ο/Η pontios λέει:

   Η οικογένεια του Καποδίστρια είναι μια παλαιότατη Βυζαντινή οικογένεια που έφυγε κάποτε από το βυζάντιο και εγκαταστάθηκε στο Αρχαίο Δάλμαιο, στις Δαλματικές ακτές και αργότερα στο Capo d’ Istria, από όπου πήρε και το όνομα της διότι παλαιότερα λεγότανε Vittori. O πατέρας του ονομαζότανε Αντώνιο Μαρία Καποδίστρια και η μητέρα του ήταν από την Κύπρο, ονομαζότανε Διαμαντίνα (Αδαμαντία) Γονέμη. Έτσι ο Καποδίστριας ήταν μια ένωση Κέρκυρας και Κύπρου και αυτό έδωσε μια σφραγίδα στην εν συνεχεία συμπεριφορά του.
   Η οικογένεια Καποδίστρια είναι γνωστή και από άλλους προγόνους του που αναφέρονται σε γεγονότα πριν και μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Νικόλαος Καποδίστριας, είχε διαθέσει τεράστια ποσά στη Κωνσταντινούπολη για να απελευθερωθούν πολλοί Κρήτες που είχαν αιχμαλωτισθεί από τους Τούρκους μετά την επανάσταση του 1669 και είχαν οδηγηθεί στη Βασιλεύουσα.

   [ σημείωση gmargari: εδώ είχε κι άλλο μπλαμπλα το οποίο έσβησα γιατί ήταν copy paste και όχι κάποιο σχόλιο, και επειδή μου έσπαζε τα αρχίδια που η σελίδα είχε γίνει τόσο τεράστια που έκανε 250 ώρες να φορτώσει ]

 4. Ο/Η Anastasia λέει:

  κατι τετοιες στιγμες δεν ευχεσαι να εχεις ενα μαγικο τηλεκοντρολ που να κανει mute ή εστω volume down σε ανθρωπους?

  • Ο/Η fairplay λέει:

   den ftani p zoun ena swro atoma apo ta xrimata p dinoun i kiprioi exete k parapono!

   • Ο/Η ΒΙΒΙ λέει:

    Εμεις σας ζουμε..Μας τρωτε και τιςθεσες στα πανεπιστημια και σας στελνουμε και οικονομικη βοηθεια και στρατο..Μη λεμε πολλα εαν δεν ξερουμε…

 5. @Stazybο Hοrn,
  φαντασίωση: να περιγράφει ο Αλέξης Κωστάλας «…και με ένα τριπλό λούπ αποκεφαλίζει την πρώτη κύπρια φοιτήρια η οποία μιλούσε περισσότερο. Πανέμορφη κίνηση, μπράβο Γιώργο!»

  @JustAnotherGoneOff ,
  η κατάσταση δεν είναι καθόλου αστεία. Θα παρακαλούσα να δείχνετε τον ανάλογο σεβασμό στα θύματα των κυπρίων φοιτητριών. Ευχαριστώ σας.

  @Anastasia,
  κοίτα, δεν είμαι πλεονέκτης, και ένα μαγικό τηλεκοντρόλ που ανατινάζει ανθρώπους δε θα με χαλούσε.

 6. Ο/Η jim λέει:

  εγω παντως εχω μια κυπρια στη σχολη που σπανια μιλαει και οταν μιλαει ή δεν ακουγεται ή (αν ακουγεται λιγο) δεν καταλαβαινεται απο την προφορα. αλλα ειναι εξαιρεση προφανως.

  • δε μου λες, αυτή η φίλη που έχεις είναι όπως είχαμε μικροί κάτι φανταστικούς φίλους που παίζαμε μαζί; Δεν υπάρχει Κύπρια που δε μιλάει πολύ όταν βρίσκεται με άλλες Κύπριες, αυτά είναι μυθικά πλάσματα της κοσμογονίας του Λάβκραφτ.

 7. Ο/Η c00kiemon5ter λέει:

  Αν δε τους δίναμε 12αρα στη Eurovision θα κατέρρεε ο κόσμος

 8. Ο/Η Stazybο Hοrn λέει:

  εχμμμ, πρέπει να τα στάξεις στην τεχνολογία

 9. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

  Κανένας οίκτος στου μελλοθάνατους των κυπρίων φοιτητριών.

 10. Ο/Η Lahouraki λέει:

  Το ‘χω ζήσει και είναι κόλαση. Χειρότερο θα έλεγες δε γίνεται. ΓΙΝΕΤΑΙ όμως: παρέα Κύπριες φοιτήτριες ΚΑΙ Κύπριοι φοιτητές που πάνε κόντρα και καλά «αγόρια-κορίτσια» και ποιος είναι καλύτερος και ποιος την έχει πιο μεγάλη, και διάφορα. Απίστευτο σκηνικό. Το έζησα επί 1,5 ώρα, διαδρομή Ρέθυμνο-Ηράκλειο. Άλλαξα θέση και πάλι ακουγόντουσαν. Ερωτήσεις του στυλ: Ποιος από μας νομίζετε ότι κάνει καλύτερο σεξ; και να ψηφίζουν οι άλλες. Τρεις και τρεις. Μάς έκαναν όλους τους επιβάτες τρελούς. Κατέβηκα Ηράκλειο και δε θυμόμουν που είχα παρκάρει για να γυρίσω σπίτι. Μετά μετάνιωσα που δεν μαγνητοφωνούσα.

 11. Όλα τα λεφτά είναι οι γραφικές παραστάσεις! χαχαχα!

 12. Ο/Η jimhellas λέει:

  Επικό ποστ!!!

  Εγώ εκπλήσομαι που οι Κύπριες χρησιμοποιούν λεωφορείο. Όταν σπούδαζα στην Κύπρο και χρησιμοποιούσα λεωφορείο μέσα ήμουν εγώ και η εργατική τάξη από τη Σρι Λάνκα και το Πακιστάν. Ποτέ δεν είδα κυπριακές φάτσες, πόσο μάλλον φοιτήτριες :-p

  Τι διάολο; Μεταλλάχτηκαν;

  • Ο/Η foklas λέει:

   Φυσικά και στην Κύπρο δεν έχεις δει κανένα / καμία στα λεωφορεία γιατί πρώτον αυτά εφαρμοστήκαν πρόσφατα μέχρι πριν ένα χρόνο νομίζω εφαρμοστήκαν αν δεν κανό λάθος , οκ δεν ξέρω σίγουρα γιατί σπουδάζω Αθηνά , και επίσης όλοι στη Κύπρο έχουμε το αυτοκίνητο μας που κινούμαστε και αν έχεις δει κανένα κύπριο σε κανένα λεωφόρο θα ήταν κάνεις που μπορεί να ήξερε από τα λεωφορεία επιδή θα είχε πρόβλημα με το αυτοκίνητο του εκείνη τη μέρα . Γιατί αν δεν έχεις αμάξι στη Κύπρο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα .

 13. Ο/Η kaede λέει:

  hahahahah! ωραίο ποστ, μας έφτιαξες τη μέρα! xD

 14. Ο/Η Eva Kesselring λέει:

  Ένα μόνο έχω να πω: πτήση για Λονδίνο, με 3 Κύπριες φοιτήτριες στην ίδια σειρά με εμένα και τις άλλες 2 της παρέας ακριβώς μπροστά. I rest my case. They didn’t.

 15. Ο/Η Marina λέει:

  @jimhellas

  Δεν μεταλλάχτηκαν… Απλώς δεν μπορούν να οδηγήσουν εδώ :Ρ

 16. Παράθεμα: “Κύπριες στο λεωφορείο -γιατί;” Μία ημιεπιστημονική ανάλυση χωρίς λόγο. at Wiggler

 17. @c00kiemon5ter,
  και να πεις πως είχαν και κανένα καλό τραγούδι… Ένα πράγμα προσέφερε μόνο η Κύπρος στο τραγούδι: την Ευριδίκη (γυναικάρα…).

  @Stazybο Hοrn,
  καλά, πλάκα μας κάνουν; 350 δολλάρια για τα «QuietComfort 3 Acoustic Cypriot Girl Cancelling Earphones»; Δε πάνε καλά με τέτοιες τιμές. Με 475 δολλάρια παίρνω αυτό που είναι και πιο αποτελεσματικό. Έλεος με την εκμετάλλευση, θα διαμαρτυρηθώ στον ΣΕΔΚΕ (Σύνδεσμος Επιβατών Δεινοπαθούντων από Κυπριες Επιβάτισσες).

  @JustAnotherGoneOff,
  είσθε ποταπός και κακεντρεχής. Αλλά δείχνω ανωτερότητα και εύχομαι να μη σας τύχει ποτέ να τύχετε συνταξιδιώτης με Κύπριες φοιτήτριες.

  • Ο/Η Stazybο Hοrn λέει:

   Ναι, αλλά δεν είναι εξειδικευμένο το δικό σου. Άσε που τα CGNC έχουν δώρο και μία air_guitar. Θα σου δώσω τον κωδικό.

  • Aν όμως αύριο μεθαύριο βρω καμία ελληνίδα με παρόμοια επίπεδα ηχορύπανσης η δική μου λύση θα δουλεύει ενώ η δικιά σου όχι. Πες μου πάντως τι μοντέλο air guitar δίνουν δώρο και αν έχει floyd rose, γιατί η δικιά μου ξεκουρδίζεται συνέχεια, και το ξανασυζητάμε.

  • Ο/Η ΤΙΜΩΡΟΣ λέει:

   Άννα Βίσση, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιώργος Θεοφάνους. Κατά τ´ άλλα μόνο η Ευρυδίκη προσέφερε στο Ελληνικό τραγούδι. Προκατειλημμένε μαλάκα, ανασφαλή. Άν ήσασταν λιγότερο φωστήρες και περισσότερο άνθρωποι, ίσως να υπήρχε καμία ελπίδα στο ζοφερό σας μέλλον. Κακομοίροι χλεχλέδες.

 18. @Lahouraki,
  άκουσα πρόσφατα πως ο Δάντης (όχι ο Χρήστος, ζώον αναγνώστη) θα αλλάξει το βιβλίο του και στο 9ο επίπεδο της Κόλασης θα βάλει Κύπριες φοιτήτριες για μάξιμουμ πάνισμεντ.

  Μετά μετάνιωσα που δεν μαγνητοφωνούσα

  Είχες κάποιον πρώην που ήθελες να εκδικηθείς;

  @Παναγιώτης Ατματζίδης,
  ή είμεθα επιστήμοναι ή παίζομε.

  @jimhellas,
  άμα σου πω πως κι εμένα αυτό είναι μία μόνιμη απορία μου. Άμα ακούσεις μία συζήτηση τους θα δεις πως λέει πχ η μία «…και πήγα χθες στο ExtremelyExpensiveShop και αγόρασα 28 φορέματα γιατί η 5η ντουλάπα μου είχε ακόμα λίγο χώρο και δεν ήξερα με τι να την γεμίσω. Μου κόστισαν μόνο 800 ευρώ, οπότε πήρα και ένα ζευγάρι παπούτσια για να το στρογγυλέψω και να το κάνω 1000. Δε μπορώ να έχω ψιλά στην τσέπη μου…«. Έχω γνωρίσει μία μόνο Κύπρια η οποία δεν δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πετάγεται καθημερινά μέχρι τα Κανάρια Νησιά για καφέ, και είναι να απορείς γιατί αγοράζουν εισιτήρια και δεν αγοράζουν το ίδιο το λεωφορείο.

  @kaede,
  ναι, ας γελάσουμε λίγο γιατί απο Δευτέρα θα ξαναρχίσει το μαρτύριο.

  @Eva Kesselring,
  μεταξύ μας, αλλά πρέπει να είχες κάνει κάτι πολύ χοντρό τις προηγούμενες μέρες για να σε τιμώρησαν έτσι. Έλα, πες.

  @Marina,
  θα το δεχόμουν, αν δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σοφέρ και τον ίδιο το δρόμο από το σπίτι τους μέχρι τη σχολή.

  • Ο/Η Eva Kesselring λέει:

   Έχω ξεκοκαλίσει τη μνήμη μου και -ειλικρινέστατα- δεν βρίσκω το κακούργημα. Δεν μπορεί να έκανα κάτι τόσο ειδεχθές, που να αξίζει τέτοια τιμωρία, και να μην το θυμάμαι. Επομένως, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ήταν κάτι σαν «προπληρωμένη κάρτα». Επιφυλάσσομαι. 😉

 19. Ο/Η Kwstas λέει:

  Φαντάζεσαι να είσαι ο οδηγός του εν λόγω λεωφορείου?????

 20. Ο/Η Anonymous λέει:

  stfu racist cunt

 21. Ο/Η saimag λέει:

  Πάρε μηχανάκι, είναι και πιο οικονομικό…

 22. Ο/Η Alex (wired) λέει:

  Έγραψες, ακόμα γελάω 😀

 23. @Kwstas,
  χμ, τώρα καταλαβαίνω γιατί γκαζώνουν τόσο πολύ στο δρόμο. Προσπαθούν να μειώσουν όσο περισσότερο μπορούν την διάρκεια της διαδρομής για να διατηρήσουν όσο μπορούν την ψυχική τους υγεία.

  @Anonymous,
  αν θεωρείς το κείμενο ρατσιστικό και πως έχω κάποιο πρόβλημα με τις κύπριες φοιτήτριες τότε είσαι πιο χαζός και από μία ντομάτα.

  @saimag,
  σωστά, ιδίως αν συνυπολογίσεις και τα λεφτά που αναπόφευκτα θα ξοδέψεις σε λίγα χρόνια στους ψυχολόγους (τα οποία θα γλιτώσεις με το μηχανάκι, αποφεύγοντας την καθημερινή επαφή με τις Κύπριες). Ίσως βρήκες τη λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα μου.

  @Alex (wired),
  οκ, νομίζω πως τώρα μπορείς να σταματήσεις να γελάς, μη σε χάσουμε και από την πρώτη φορά που έρχεσαι εδώ.

 24. Ο/Η Lefsef λέει:

  παντως η πρωην μου που ηταν κυπρια δεν ηταν ετσι. (οταν ηταν μονη της)
  οταν κατεβηκα κυπρο……….

  • Ο/Η manji λέει:

   gmargari, you nailed it. Θα ήτανε ενδιαφέρουσα και μια ανθρωπολογική και βιολογική ανάλυση της περίπτωσης, να μάθουμε δηλαδή ποιές ήτανε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα τέτοιο είδος ανέπτυξε αυτή την ιδιομορφία στην ομιλία και εμφάνιση, και πώς βιολογικά επιτυγχάνεται τόσο μικρή κατανάλωση οξυγόνου σε σχέση με τα υπόλοιπα θυλαστικά του πλανήτη.

 25. Ο/Η biologos λέει:

  Aν μετά από αυτό που έγραψες θες να δραπετεύσεις στο εξωτερικό για να αποφύγεις τα cypriot death squads ξέρεις που θα πας.

 26. Ο/Η Γιωργος λέει:

  φαντάσου να έκανες και έρωτα μαζί τους

 27. Ο/Η ΧΑΖΟΥΛΗΣ λέει:

  Εισαι Θεος !

  Αλλα ακομη δεν καταλαβα γιατι δεν γελας οταν τρως φρουτοσαλατες…

  Εγω τις εκοψα γιατι ειχαν γινει εθισμος και ξεκινησα τους μπαφους που ειναι πιο light.

 28. Ο/Η xelwna λέει:

  xaxaxa…
  μάλλον κάτι τέτοιο χρειάζεσαι:
  http://www.medicalmarket.gr/index.php?target=categories&category_id=277
  ή για πιο σίγουρα αποτελέσματα:
  http://www.tsianikas.gr/eshop/Category/69-.aspx

 29. Ο/Η tomkap λέει:

  Επικό!!! 😀 😀

 30. Ο/Η imamatis λέει:

  Δεν έχω διαβάσει όλο το κείμενο ακόμη αλλά έπρεπε οπωσδήποτε να σχολιάσω. Είσαι Θεός, προσκυνώ. Μου έφτιαξες την ημέρα.

 31. Ο/Η ephee λέει:

  Εμένα θα μου πεις.. Πάρε μαρτύριο:
  Είμαι στο ΚΤΕΛ για Πάτρα, και κάπου στην Ελευσίνα αρχίζει να σκούζει η κύστη μου. Στο μεταξύ, η Κύπρια δίπλα μου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως μιλάει ακατάπαυστα είτε σε μένα, είτε στη μάνα της στο τηλέφωνο. Κάνω το σφάλμα να της πω πως κατουριέμαι κάπου στα πρώτα φανάρια της Πάτρας, (έχω φτάσει ένα νανοσεκόντ πριν την ανάσχεση) και σπεύδει να με πληροφορήσει -φοιτήτρια μικροβιολόγος γαρ- πως στα 500ml η κύστη λύεται ..κοινώς κατουριέσαι. Της ζητάω εμμέσως πλην σαφώς να βγάλει το σκασμό γιατί τα αυτιά μου έχουν αρχίσει να στάζουν ό,τι περισσεύει από την κύστη, και μου λέει:
  «οκ, καλύτερα να κοιτάς έξω να μην το σκέφτεσαι»
  Κοιτάω έξω, και βλέπω πιτσιρικά να καταβρέχει με μάνικα σε βενζινάδικο..

 32. Παράθεμα: Ποια η γνώμη των καλαμαράδων για τες Κύπριες φοιτήτριες… « Κέντρο Νεότητος Αγρού BLOG

 33. Ο/Η Stathis λέει:

  Po po kompleksismos pou yparxei ston kosmo kai apythmenos ratsismos. Aytos pou egrapse to arthro prepei na exei sobara psyxologika problimata poy tygxanoun ameshs iatrikhs antimetopishs -an kai dyskola mporei na brei iatria kapoios ston opoio exei potisei h ilithiotita toso bathia sto DNA tou. Kai thlibomai pou blepo kai allous anthropous na ton epikrotoun! Milame gia komplex katoterotitas enanti twn aftastwn kypriwn. Oso gia ton athlio syntakti, mallon de tha tou’katse kapoia kypria kai toy’xei meinei apothymeno se oli tou th zwh! Dystyxe anthrope!

  Zhtw syggnomi ek merous olwn twn hlithiwn poy grafoun aytes tis blakeies.
  Me ameristh ektimhsh kai sebasmo pros olous tous kyprious,
  O Kalamaras

 34. Ο/Η o postmaster λέει:

  Exeis para polu elef8ero xrono pou an ton ependues sthn aneuresh kalyterwn narkwtikwn apo ta skoupidia pou profanws perneis 8a eixes kai kalutera suggrafika apotelesmata…

 35. @Lefsef,
  πόσο σίγουρος είσαι πως ήταν όντως Κύπρια;

  @manji,
  θα σε παρέπεμπα στον φίλτατο Βιολόγο για την ανάλυση που προτείνεις.

  @biologos,
  αν χρειαστεί, ξέρω πού θα αναζητήσω καταφύγιο, απ’ όπου και θα χαζεύουμε πίνοντας μπύρες και τρώγοντας βουρστ τις αποτυχημένες προσπάθειες εντοπισμού και δολοφονίας μου.

  @Γιωργος,
  βασικά νομίζω πως ο έρωτας δεν είναι το πρόβλημα. Η κρεβατομουρμούρα όμως θα μπορούσε να είναι ένα πειστικότατο ελαφρυντικό στο δικαστήριο.

  @χαζούλης,tomkap,imamatis,
  και λίγα λέτε…
  (note to myself: προσοχή – επίπεδο ψωνίσματος πάνω από τα αποδεκτά όρια. Κίνδυνος μετατροπής σε Μιχάλη Χατζηγιάννη)

  @xelwna,
  το να φορέσεις οτοασπίδες όταν γύρω σου υπάρχουν Κύπριες είναι τόσο χρήσιμο όσο το να κάνεις το σταυρό σου τη στιγμή που έρχεται κατά πάνω σου ένα τσουνάμι 50 μέτρων.

  @ephee,
  θα μπορούσε να είναι και χειρότερα, να σου πει «καλύτερα κοίτα έξω» και να δεις 20 υπερπολυτελείς τουαλέτες στη σειρά, δέκα ρυάκια με γάργαρο νερό, εναν καταράκτη 800 μέτρων και μία γιγαντοοθόνη που δείχνει γκόμενες να κάνουν golden shower.

  @Stathis, @postmaster,
  δε μου κάνει καθόλου εντύπωση πως οι δύο διδάκτορες ψυχολογίας που διάβασαν το άρθρο και διέγνωσαν πως είμαι «κομπλεξικός, ρατσιστής, ναρκομανής» και πως «έχω ψυχολογικά προβλήματα», είναι οι μοναδικοί δύο σχολιαστές που σχολίασαν σε greeklish.
  Αν θέλετε γράψτε τα σχόλια σας στα ελληνικά να απαντήσω. Και σε περίπτωση που δε το καταλάβατε:
  «An th3l3t3 grapst3 sta ell1n1ka n s apant1s0, lοl».

  Πάντως αν θεωρείται το άρθρο μου ρατσιστικό, υπολογίζω πως αθροιστικά έχετε ίδιο IQ με ένα μανταλάκι.

  • Ο/Η alexia λέει:

   an esena to IQ s k oi gnwseis s den itan ises me ena mantalaki tote den 8a eixes 4 paidia k na eisai k anergos. kai epidi etsi goustarw 8a ginw i triti p grafei greeklishk an apantiseis i oxi apla xestika. An eixes ixnos zwis apla 8a evriskes kati pio poiotiko na asxolise para na sxoliazeis tous kuprious. Twra an exeis psuxologika provlimata posos me endiaferei ,to mono sigouro einai oti eisai ka8ara to pio argosxolo atomo. katse k skeftou me ti asxolise,EKANES GRAFIKES PARASTASEIS,eleos.ahahahaha kaimene

  • Ο/Η anonymous λέει:

   ωραία αγορι μου σου το λέω εγω στα ελληνικα! να καταλαβεις αφου εχεις πρόβλημα με τους αγγλικουσ χαρακτήρες!!!!! είσαι ρατσιστής! and you have big issues! σε περιπτωση που δεν το πιασες εχεις προβλημα να πας να κοιταχτείς!!!!! και οντως μάλλον δε σου κατσε καμια κυπρια που κανες καμακι και κρατας τοση κακια! αν μη τι αλλο μην μιλάς για όλες τις κύπριες σαν να νε ιδιες και απαραλλαχτες!πες το 60% το 80% εστω ενα οι περισσοτερες!!!! αμαν δηλαδη ποσο πολυ κομπλεξικος πρεπει να σε εσυ σαν ανθρωπος. το αρθρο δεν ητανε αστειο ητανε γελιο και ποταπο και σε αντανακλα τελεια!!!!!!!

  • Ο/Η Rafaela λέει:

   Και επειδή φάσκεις και αντιφάσκεις αυτό που λες για το IG είναι εξίσου πολύ ρατσιστικό.Εκτός αν πάλι δεν μπορώ να καταλάβω το μέγεθος του χιούμορ σου….

 36. Ο/Η Δεσποινα λέει:

  Μόνο ένας τρόπος να τις αντιμετωπίσεις, μίλα τους, ρώτα κάτι πολύπλοκο, θα προσπαθήσουν να απαντήσουν «καλαμαρίζοντας» και αν μη τι άλλο θα κατεβάσουν τον ρυθμό.

 37. Ο/Η Dothakers λέει:

  Απλά ότι πιο αστείο έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό, κρίμα που οι συνάδελφοι μου είναι Άγγλοι και δεν μπορούν να το καταλάβουν!! 😀 😀 D:

 38. Ο/Η an-ony-mous-sokolatas λέει:

  Οι Έλληνες δεν συμπεριφέρονται ιδιεταίρως διαφορετικά σε άλλες χώρες… 🙂 Μου έχει τύχει στο μετρό Βαρκελώνης παρέα Αθηναίων να κάνει πιο πολλή φασαρία από το ίδιο το τρένο με αναλόγου βάρους θέματα σαν αυτά που αναφέρεις! Μη βλέπεις που μέσα στη χώρα τους τους τρώει η μιζέρια…

 39. Ο/Η kanali λέει:

  Μου έφτιαξες την τρισάθλια μου ημέρα….

  Που να έπαιρνες και το λεωφορείο για Ζωγράφου!!!

 40. Ο/Η Λωτοφάγος λέει:

  Ο an-ony-mous-sokolatas έχει απόλυτο δίκιο: πολλοί λαοί συμπεριφέρονται σαν κάφροι εκτός συνόρων και κυρίως αν είναι βέβαιοι πως κανείς δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα τους.
  Όσον αφορά την ομιλητικότητα των Κυπρίων, δεν νομίζω να είναι μεγαλύτερη από τους κάφρους που μιλούν στα κινητά τους μέσα στα ΜΜΜ, ανεξαρτήτως ώρας: ο 60άρης που το παίζει επιχειρηματίας και δίνει οδηγίες στον παραγιό, η δικηγόρος που εξηγεί σε πελάτες και γραμματείς τι θα πει στη δίκη, ο χλιμίντζουρας νεαρός με το λεξιλόγιο των 50 λέξεων (οι 45 είναι «μαλάκας» σε όλες τις πτώσεις) που τηλεφωνεί σε φίλους του, ο παππούς ο οποίος βρίζει τους μελαψούς μετανάστες, τακοριτσάκια που μιλούν για κάθε είδους βλακεία ή τσακώνονται με τον γκόμενο και, κυρίως οπαδοί!
  Γενικώς, όποιος θέλει να ταξιδέψει ήρεμα μέχρι το σπίτι του, μάλλον πρέπει να μεταναστέψει, διότι κανείς σε αυτή τη χώρα δεν σέβεται το διπλανό του.
  Αν υπολογίσετε και την ακτινοβολία από τα δεκάδες κινητά, η οποία χτυπά στην οροφή και φτιάχνει ωραιότατη ομπρέλα που επηρεάζει όλους μας, τότε θα πάψετε να γελάτε.

 41. Ο/Η Νίκος λέει:

  Μπράβο μπράβο! Λαϊκή επιστήμη για όλους!

  Επίσης να συνεισφέρω στην έρευνα με το ότι αν τυχόν είσαι άμαθος, αρχικά νομίζεις ότι μιλάνε ξένη γλώσσα και μπορείς (νομίζεις, λανθασμένα) να το φιλτράρεις. Ξαφνικά όμως το μυαλό προσαρμόζεται και παθαίνεις την ίδια έκπληξη όπως όταν η μαγική εικόνα του κηροπηγίου γίνεται η εικόνα δύο προσώπων. Δύο προσώπων που θέλεις να το βουλώσουν για την ακρίβεια.

 42. Ο/Η palamidi λέει:

  Μπραβο. Τέλειος

 43. Ο/Η kamenovits λέει:

  »Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει»
  »Δεν είμαι ο Κύπριος που έχεις συνηθίσει»

  καλό, παρά το generalise και τα στερεότυπά του γέλασαμε κύριε Μαργαρίτη…
  ο χάπι ντέι.

 44. Ο/Η sarant λέει:

  Ξεκαρδίστηκα, και τώρα που το ξαναδιάβασα ξαναγέλασα. Να είσαι καλά!

  (Βέβαια, δεν έχουν οι Κύπριες το μονοπώλιο αλλά τέλος πάντων! Κι αυτό με τα ημιολόσωμα γιαλιά ηλίου… ακόμα γελάω!)

 45. Ο/Η δμ3κ λέει:

  Εγώ γέλασα πάντως (είμαι κύπριος βέβαια, όχι κύπρια, δεν ξέρω αν κάνει διαφορά).
  Ο ιστολογιστής έχει και μια βάση, και γράφει με χιούμορ· τον ρατσισμό που βλέπουν οι typical kypraies εγώ δεν τον βλέπω.

  Η αλήθεια να λέγεται όμως. Ό,τι γράφει η ανάρτηση θα μπορούσα να το πω για κάτι Αθηναίες εδώ στην Κύπρο που σε 5 λεπτά μπορούν να μιλήσουν 20 (ξεπερνούν κατά πολύ τις kypraies του ιστολογιστή σε ταχύτητα λοιπόν) και κυρίως, με απίστευτα τσιριχτή φωνή. Συνήθως διακόπτουν και τον εαυτό τους.
  Τείνω να πιστέψω την θεωρία για το εκτός συνόρων.

 46. Ο/Η Batcic λέει:

  Μεγαλείο! Απρόσμενα και αναπάντεχα ανυπέρβλητο!!! Προσκυνώ…

 47. Ο/Η Γιώργης Ρεγγίνος λέει:

  απίστευτα υπέροχο – ως Κύπριος το λέω, γέλασα πάρα πολύ – και ειδικά με μερικά από τα σχόλια, γέλασα ακόμη περισσότερο! πάντα τέτοια!!!

 48. Ο/Η kaede λέει:

  Αν και νομίζω πως μερικοί θα έπρεπε να ακολουθήσουν τη συμβουλή της φρουτοσαλάτας..

 49. Μόνο οι Κύπριες είναι; Εμένα μου συμβαίνει και με Κρητικές, και με Αθηναίες, και… και…
  (τηλεμεταφορά, ποιος έχει την πατέντα;)

 50. @Δεσποινα,
  πολύ ριψοκίνδυνο το σχέδιο σας, δε νομίζω πως θα το δοκίμαζα ποτέ…

  @Dothakers,
  πραγματικά κρίμα! Κι είχα σκοπό να κάνω διεθνή καριέρα.

  @an-ony-mous-sokolatas, @Λωτοφάγος
  δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να συμβαίνει αυτό, αλλά δεν έχω δει άλλους μη-ομιλούντες-ελληνικά να μιλάνε παρόμοια στην Ελλάδα. Δε μου φαίνεται λογική η γενίκευση (ρε μπας και είστε Κύπριοι και προσπαθείτε να μου δημιουργήσετε τύψεις; ασταδιάλα δηλαδής… :-] )

  @kanali,
  δε παίζει να είναι χειρότερο από το λεωφορείο Ιωαννίνων, στο οποίο η ανάλογια αντρών – γυναικών είναι (πραγματικά) 1 προς 10, οπότε όπως μπορείς να φανταστείς πέρα από τις Κύπριες έχεις να αντιμετωπίσεις και τις ορδές των Ελληνίδων.

  @Nikos,
  χααχα, πόσο τρου είναι αυτό που αρχικά δε καταλαβαίνεις τι γλώσσα μιλάνε…

  @palamidi,@kamenovits,@Bromisteraki
  σας μερσώ για τα καλά σας λόγια, είθε ο Θεός να κόβει λεπτά από τις συνομιλίες των Κυπρίων και να σας δίνει χρόνια.

  @sarant,
  ευχαριστώ! Προφανώς και δεν έχουν το μονοπώλειο οι Κύπριες, αλλά χαλαρά είναι πρωταθλήτριες στην ταχύτητα. Στην ένταση νομίζω είμαστε ανταγωνιστικοί.

  @δμ3κ,
  αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχουν Ελληνίδες που μιλάνε πιο γρήγορα από τις Κύπριες! Η ταχύτητα ομιλίας των Κυπρίων (περίπου ίση με 7.2 φορές η ταχύτητα του φωτός) είναι παγκόσμια σταθερά, δεν υπάρχει τίποτα πιο γρήγορο. Όπως αντίστοιχα δε μπορείς να πεις πως υπάρχει γυναίκα που είναι μεγαλύτερο μπάζο από την Ναταλία Γερμανού.

  @Batcic,
  το κατα δύναμην… (ρε άνθρωπε, τι κατεβατά γράφεις! ωραία όμως, από ένα τυχαίο sampling που έκανα)

  @Γιώργης Ρεγγίνος,
  σ ευχαριστώ ρε Γιώργο, γιατί είχα αρχίσει να απογοητεύομαι με τα άτομα που παίρνουν τα πάντα τοις μετροιτοίς. Δηλαδή τζίζας.

  @kaede,
  ετοιμαζόμουν να το γράψω και γω αλλά είδα το σχόλιο σου. Βασικά, νομίζω πως κάποιοι θα έπρεπε να γίνουν χορτοφάγοι…

 51. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Ωραίο άρθρο φίλε. Και σαν Κύπριος επιβεβαιώνω ότι πολλές Κύπριες μιλάνε ακατάπαυστα.

  Αλλά έτυχε μια φορά να ταξιδεύω στο αεροπλάνο με Ελλαδίτες μαθητές που επέστρεφαν από εκδρομή. Εκεί να δεις πονοκέφαλο.

 52. Ο/Η Komplexike athinee λέει:

  ela pes tin alithia… se poses tin epeses kai se ftisan??

 53. Ο/Η palamidi λέει:

  Χα. Ξεσκεπάστηκες λοιπόν, μικρέ σεξομανή χρονογράφε … τα κίνητρά σου είναι ιδιοτελή λοιπόν … η ερωτική απόρριψη λειτουργεί στο αυτί σου σαν ενισχυτής (σαν ακουστικό βαρηκοϊας) για αυτό ακούς τις κύπριες τόσο δυνατά. Κι ελεγα κι εγώ …

 54. Ο/Η Stazybο Hοrn λέει:

  Να δεις που αυτές κι αυτοί που διαμαρτύρονται εδώ, και κουμπάροι είναι, και ακούνε και Πλιάτσικα!

 55. Ο/Η Batcic λέει:

  Thanks Γιώργο, αλλά σεβόμενος τον χρόνο των άλλων, έχω και έναν χώρο με σύντομα άρθρα (π.χ. Ο παρεξηγημένος Δεκαπενταύγουστος). Πάντως στο συγκεκριμένο κείμενο πρέπει να βάλεις προειδοποίηση. Λίγο έλειψε να τεντώσω από τα γέλια!

 56. Ο/Η stupics λέει:

  Κορυφαίο….!!!! απίστευτο γέλιο…!!! να είσαι καλά…!!!

 57. Ο/Η egw, o arrwstos λέει:

  xaxaxa, 8eikoooo!!! (grafw γκρίκλις epeidh eimai kupraios kai epishs variemai na vazw tonous) alla rwtate ki emas pou katalavainoume ti lene ola ta 23 lepta ths 20lepths diadromhs. h katastrofh twn egkefalikwn kuttarwn einai exponentially faster (as metafrasei enas kalamaras πληζ) se va8mo pou mexri na kateveis apo to lewforeio den nohsai ws h ntomata alla metallasesai se mia

 58. Παράθεμα: Μια ημιεπιστημονική ανάλυση χωρίς λόγο… « RoadPics

 59. Ο/Η Προφήτης Estarian λέει:

  Tώρα θα σε αποτελειώσω όμως. Φίλε είμαι ο μεγαλύτερος κυπριοαπωθητικός παράγων στο σύμπαν.
  Στο πρώτο έτος μέναμε σε μια μονοκατοικία που την είχαν μετατρέψει σε δύο διαμερίσματα. Από κάτω μας μέναν 3 κύπριες. Οι στριγγλιές τους ακουγόντουσαν ολημερίς και ολονυκτίς, αλλά εμείς είμαστε μεταλλάδες και αλκοολικοί. Οπότε βάλαμε μπροστά σχέδιο…

  Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήρθαν να μας πουν ότι μετακομίζουν επειδή κάνουμε πολλή φασαρία και δεν μπορούν να διαβάσουν… 😀 😀

 60. Ο/Η kathysteras λέει:

  Πολύ σωστή και εμπεριστατωμένη η ανάλυση σου. Πιστεύω σηκώνει μία διατριβή στην ομιλία των κυπρίων, τα καταστροφικά τους αποτελέσματα στην ισσοροπία του κόσμου, στην χλωρίδα και την πανίδα και στα νεύρα μας. Επίσης παρατήρησα ότι διακριτικά έθιξες και το θέμα ενός ταξιδιού στο χρόνο. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιηθεί μία τέτοια δύναμη προς όφελος μας; Ή μήπως είναι επικύνδινο να μπαίνουμε σε τέτοια επικίνδυνα μονοπάτια; Μήπως τελικά η διάσπαση της κύπριας να απελευθερώσει τεράστιες απρόβλεπτες δυνάμεις; Τύχαιο και ότι η αποκάλυψη σου έρχεται ένα χρόνο πριν το τέλος του κόσμου; Δεν το νομίζω….

 61. Ο/Η stavros λέει:

  φκάλε πόνιμα ρε ρατσιστή ππεζεβενκόσπορε (κυπριακή βρισιά)
  ρατιστές καλαμαράδες: zero πουά

  • Ο/Η Miranda λέει:

   Em signomi alla exei dikio… ego eimai kipria alla se oti leei exei dikaio! den leo pos oi ellinides einai kaliteres alla oute emeis pame piso. pigainete se kamia xora stin ditiki evropi na deite tin diafora KAI stis ginaikes KAI stous antres!

 62. Ο/Η Sophia λέει:

  Λοιπόν, αν ηχογραφήσεις την συνομιλία και την παίξεις backwards στο fast forward (αν υποθέσουμε ότι μπορεί να υπάρξει και ff στην προκειμένη περίπτωση και να μην κάνει τους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής να κλαίνε ανίσχυροι) τι λες να μπορεί να συμβεί; (I wonder…)
  ;-ΡΡΡΡ

 63. Ο/Η Χρήστος λέει:

  [ σβήσιμο σχολίου γιατί περιείχε βαριές και χωρίς λόγο ύβρεις ]

 64. Ο/Η σδφ λέει:

  [ σβήσιμο σχολίου γιατί απαντούσε στο παραπάνω σχόλιο το οποίο περιείχε βαριές και χωρίς λόγο ύβρεις ]

 65. Ο/Η djimDjim λέει:

  Πού έιναι το μπουτόν «αρέσκει μου»;!

 66. Ο/Η Sfiltros λέει:

  Εξαιρετικό κείμενο… Μου έφτιαξε τη διάθεση.
  Αν και λόγω δουλειάς σκέφτηκα κάτι φρικιαστικό. Φαντάσου να είσαι καθηγητής σε λύκειο θηλέων στη Κύπρο, σε τμήμα με 30 μαθήτριες και να πρέπει να τους κάνεις μάθημα κάθε μέρα για 7 ώρες, προσπαθώντας να τις κάνεις να σωπάσουν.
  Και μετά λένε κάποιοι πως η δουλειά των δασκάλων είναι εύκολη…

 67. Ο/Η Immortalité λέει:

  Ε ντουζ ντε μουά, βανκάτρ! 🙂

 68. Ο/Η Mafalda λέει:

  Έχω πεθάνει στο γέλιο!!!!!!Γράφω από τον άλλο κόσμο!!!Τις λατρεύω τέτοιου είδους καμμενιές!!Εεε…συγνώμη..ημιεπιστημονικές αναλύσεις ήθελα να πω!!

 69. Ο/Η Rania λέει:

  Epic post για μια ακομη φορα αλλα φιλε Γιωργο δεν ειναι φρουτασαλατες ολα αυτα στις pics. 2-3 ειναι αγγουροντοματα και αλλα μαρουλοσαλατες. Σορρυ ε. 😦

 70. Ο/Η vassiliostales λέει:

  Φοβερή ανάλυση του φαινομένου. Εγώ δεν το έζησα σε λεωφορείο αλλά στο Παραδοσιακό στην Αριστοτέλους. Πώς να επιλέξεις τι θέλεις να φας όταν προσπαθούν κι αυτές το ίδιο δίπλα σου?

 71. @Γιώργος,
  καλά έπεσες και συ σε περίπτωση, θυμάμαι και γω όταν πηγαίναμε πενταήμερη στο λύκειο τι θόρυβο κάναμε στο αεροπλάνο, και πως υπήρχαν κάποιοι συνταξιδιώτες μας για τους οποίους θα ήταν αρκετά πιο ευχαρίστο να πέσει το αεροπλάνο.

  @Komplexike athinee,

  ela pes tin alithia… se poses tin epeses kai se ftisan??

  θα σου απαντήσω όταν σου φύγει η ακμή.

  (ρε γαμώτο, που σκατά πάτε και τα βρίσκετε όλα αυτά τα υπέρμετρα γαμάτα επιχειρήματα… πρέπει να το έχω ακούσει τουλάχιστον 2-3 φορές εδώ, σε παραλλαγή του στυλ:
  «Για να βρίζεις τους Πυξ – Λαξ, σίγουρα σε έχει παρατήσει γκόμενα που άκουγε Πυξ Λαξ».
  Απορώ πως δεν έγραψε ακόμα κανένας το γαμάτο επιχείρημα:
  «γράψε ό,τι θες αλλά να ξέρεις πως όποιος κοροιδεύει τον εαυτό του κοροιδεύει»)

  @palamidi,
  (είναι εκείνο το σημείο της ταινίας όπου ο κακός είναι έτοιμος να σκοτώσει τον ήρωα, αλλά για κάποιο λόγο αντί να τον πυροβολήσει τον πιάνει μία κρίση ειλικρίνιας και μαρτυράει το σχέδιο και τις μηχανοραφίες του, ενώ ο ήρωας είναι συνδεδεμένος με μικρόφωνο και όλοι ακούνε τι λέει ο κακός;)

  @Stazybο Hοrn,
  νομίζω πως καθώς προχωράει το σενάριο τείνω να πιστέψω την εκδοχή σου. Περιμένω να διαβάσω το πρώτο σχόλιο σε greeklish που θα κλείνει με το μνημειώδες «ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο».

  @egw, o arrwstos,
  σε καταλαβαίνω φίλε Κυπραίε, μία φορά κατέβηκα από το λεωφορείο με Κύπριες και περπατούσα για 15 λεπτά χωρίς να ξέρω που πηγαίνω. Μετά κατάλαβα πως δεν είχα κατέβει από το λεωφορείο.

  @Προφήτης Estarian,
  οι γείτονες πρέπει να σου στήσαν ανδριάντα. Θα μπορούσατε να κυκλοφορήσετε αντίστοιχο cd με κυπριοαπωθητική μουσική και να χεστείτε στο τάλιρο.
  Thrash + Beer = L.F.E

  @kathysteras,
  κοίτα, όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης: «ή μιλάμε ή κλάνουμε».
  Όσον αφορά τα καταστροφικά αποτελέσματα της Κυπριακής ομιλίας στον ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα στα κύτταρα το εγκεφάλου, θυμάμαι ένα συγκεκριμένο περιστατικό που μου διηγήθηκε κοντινό μου πρόσωπο, και φαντάζομαι υπάρχουν πολλά άλλα: κάποτε ο Πικάσσο είχε έναν φίλο που παραθέριζε στην Κύπρο, ο οποίος του πρότεινε να πάει να τον επισκεφτεί. Ο Πικάσο εκείνη την εποχή ζωγράφιζε έναν πίνακα, το Large Bather, και είπε στο φίλο πως μόλις θα τελείωνε τον πίνακα θα πήγαινε να τον δει. Αυτός είναι ο πίνακας:

  και αυτόν τον ζωγράφισε δύο μέρες μετά το ταξίδι του στην Κύπρο:

  @stavros,
  γουατεφακ, που λέμε κι εμείς οι καλαμαράδες.

  @Sophia,

  Λοιπόν, αν ηχογραφήσεις την συνομιλία…

  Αυτο το είχα δοκιμάσει παλιότερα, όταν είχαμε ακόμα τα κασσετοφωνα, και θυμάμαι πως γέμισαν μία ενενηντάλεπτη κασέτα σε τρία λεπτά.

  @djimDjim,Immortalité
  τα χαιρετίσματα μας στην πανέμορφη Κύπρο και στην Γαλλία, που μας παρακολουθούν καθημερινά!

  @Sfiltros,

  Φαντάσου να είσαι καθηγητής σε λύκειο θηλέων στη Κύπρο, σε τμήμα με 30 μαθήτριες και να πρέπει να τους κάνεις μάθημα κάθε μέρα για 7 ώρες, προσπαθώντας να τις κάνεις να σωπάσουν.

  μου θύμισες μία ταινία που είχα δει παλιότερα, το Hellraiser.

  @Mafalda,
  ω, ειλικρινά με σκλαβώνεται όταν λέτε τα κείμενα μου καμμενιές… σας ευχαρισθώ από τα βάθη της ψυχής μου.

  @Rania,
  πάντα υπάρχει ο σπασίκλας-geek-τύπος που θα σου κάνει την άχρηστη παρατήρηση… σ’ ευχαριστώ για το debugging του άρθρου!

 72. Ο/Η Estarian λέει:

  Δεν ήταν μόνο η μουσική κονσέρβα. Είχαμε και μία ηλεκτρική, μια ακουστική και μια κλασσική και ο καθένας έπαιζε αυτήν που δεν ήξερε καθόλου στις 3 το βράδυ.
  Να με ακούσεις να παίζω Σαββόπουλο στην ηλεκτρική με στυλάκι sex pistols να σου φύγει η μαγκιά :p

  Οι γείτονες ομολογώ ότι δε μας συμπαθούσαν πολύ..

 73. Ο/Η elli λέει:

  Γεια σας και απο εμένα,

  Είμαι Κύπρια και σπουδάζω σε νησί που όλοι οι Κύπριοι Φοιτητές (αγόρια/κορίτσια) είναι μόνο 8, οι οποίοι δεν έχουν και τις ιδιαίτερες σχέσεις. Ετσι καλός ή κακός δεν έχω παρέες κύπριες εδώ. Πιστεύω όμως ότι αν σπούδαζα Αθήνα, η Θεσσαλονίκη ή κάπου που θα είχα παρέα Κύπριες θα ήμουν σχεδόν μια τέτοια. 🙂
  Μπορώ όμως να κατανοήσω και εσάς που το ζείτε (και οφείλω να πω ότι σας λυπάμαι και σας ζητάω και συγνώμη) αλλά καταλαβαίνω και γιατί το κάνουν οι Κύπριες.
  Το 1ο που θα σας πω είναι οτι δε θα σταματήσουν ποτέ μα ποτέ να μιλάνε. Και σε περίπτωση που διαβάσουν αυτό το άρθρο θα συνεχίσουν να το κάνουν πιο έντονα αυτή τη φόρα (ναι , υπάρχει πιο έντονα) και καλά για να σας «την σπάσουν».
  Το 2ο που θα σας πω είναι ο λόγος ο οποίος πιστεύω ότι το κάνουμε αυτό. Η προσωπική μου άποψη, είναι το οτι δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα σαν φοιτητές. Και το μόνο που μας νοιάζει είναι να περνάμε καλά. Και αυτό κάνουμε. 🙂 Ζούμε μια Φοιτητική ζωή σε μία άλλη χώρα. Απλά τα πράματα.

  Αυτά απο μένα και είναι καθαρά η άποψή μου.
  Συγγνώμη ξανά, αυτή τη φορά για το μεγάλο κείμενο (:P) αλλά και σε περίπτωση που κάποιος προσβληθεί απο την απάντησή μου (δεν είχα σκοπό).

  Και Κουράγιο…!!!

 74. Ο/Η dimitris λέει:

  Παρ όλη την προσπάθεια του συγγραφέα να παρουσιάσει τη δημοσίευση αυτή ως αστεία, ούτε αστεία είναι, ούτε καν γελοία. Στην πραγματικότητα μας δείχνει πόσο βλαμμένος και αργόσχολος είναι.

 75. @Estarian,
  χααχχααα, φακινέπικ, «God Save Synnefoula» κι τέτοια. Εγώ είμαι πολύ καλός στο να παίζω άθλια ντράμς, να μαζευτούμε να παίξουμε καμιά μέρα μαζί.

  @elli,
  σε ευχαριστώ για το σχόλιο, επιβεβαίωσες πολλές από τις εικασίες μου, αιλαβγιου!

  @dimitris,
  Δημήτρη αγόρι μου τα παμε, φρουτοσαλάτα.

 76. Ο/Η Νίκος λέει:

  «θυμάμαι πως γέμισαν μία ενενηντάλεπτη κασέτα σε τρία λεπτά.»

  absoluteν respectν

 77. Ο/Η fandom λέει:

  Πολύ εύστοχο το κείμενο.. Όντως η ταχύτητα και η συχνότητα της ομιλίας τους δεν παλεύεται (η μάνα μου είναι Κύπρια και ξέρω 😉 )
  Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τον χιουμοριστικό τόνο και trollaroun αβέρτα, αλλά πιστεύω ακόμα και το Πάτερ ημών να γράψεις θα βρεις από κάτω αρνητικά σχόλια..
  Όσο για αυτούς που λένε για κόμπλεξ, ρατσισμούς και αργόσχολους, υπάρχει ημι-επιστημονική και τεκμηριωμένη απάντηση που τους αρμόζει:
  «Όποιος το λέει είναι!»

 78. Ο/Η Dim λέει:

  Συγχαρητήρια! Το κείμενο σου είχε όλα τα στοιχεία του πνευματώδους για ένα θέμα που λίγο-πολύ μας έχει κάψει όλους!! Ποτέ δε θα ξεχασω τις απίστευτες εμπειρίες στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ με τις κύπριες με το ψευτικό λουλουδι απλικαρισμένο στο επιμελώς επιμελημένο μαλλί τους σε κατάμεστη βιβλιοθήκη εν τω μέσω εξεταστικής -δεν πέφτει καρφίτσα- και αυτές να μιλάνε κανονικά (δλδ το κανονικά σε κυπριοdesibel δεν ξέρω πόσο πάει!) για τα προαναφερθέντα σοβαρότατα θέματα, να χασκογελάνε και να μη καταλαβαίνουν τίποτα. Επίσης, αν τους έκανες παρατήρηση ευγενικά έκαναν ότι δε σε άκουγαν (μάλλον δε μιλούν σε μη κύπριους)!

 79. Ο/Η denise λέει:

  Κατι αντιστοιχο μου συναιβηκε στο αεροπλανο σε πτηση για Αθηνα καθως συνταξιδευα με 2 Ελληνες φοιτητες οι οποιοι καθοντουσαν ακριβως διπλα μου. Το αγορι δεν σταματησε δευτερολεπτο να εξιστορει μεγαλοφωνος τις απιστευτες, ξεκαρδιστικοτατες γκαφες(κατα την γνωμη του παντα) που του ετυχαν και πιστευε οτι επρεπε να τις μοιραστει με ολους τους επιβατες!!! Εκανα υπομονή 40′, εγυρα στο παραθυρο να κοιμηθω μπας και το πιασει και χαμηλωσει λιγο τα ντεσιμπελ,αλλα που… Ετσι αναγκαστικα να του πω οτι εχουμε αλλη μια ωρα ταξιδι και να των ρωτησω αν σκοπευε να συνεχισει σε ολη την διαρκεια της πτησης. Φυσικα και ενοχληθηκε και με στραβοκοιταξε και με κουτσομπολευε στην κοπελια, που τις τα επριξε τοση ωρα,τουλαχιστον χαμηλοφωνα:) Δεν θα διαφωνησω το κειμενο σου, το οποιο το βρηκα αρκετα χαριτωμενο,και ακρως εμπεριστατωμενο!:) αλλα νομιζω οτι γενικοτερα συμβαινει αυτο με τους μεσογειακους λαους,βλ. Ιταλους. Καθως εχουμε κοινα στο ταμπεραμεντο,στην ομιλια(ενταση και ταχυτητα) μεχρι και στο τροπο που οδηγαμε και βριζουμε.

 80. Ο/Η Καλαμιά στον κάμπο λέει:

  Καταπληκτική ανάλυση, εμπνευσμένο και πανέξυπνο χιούμορ. Διασκέδασα αφάνταστα (εκείνο το «μιλάνε περισσότερη ώρα από τη διάρκεια της διαδρομής » με απογείωσε).
  Υ.Γ.Και επιτέλους να και κάποιος που λέει το μπάζο μπάζο και όχι Ναταλάκι.

 81. Ο/Η irina λέει:

  Θυμήθηκα κάτι Κύπριους φίλους, που όταν είχε βγει ένα τραγούδι με τον στίχο ¨σαν ναυαγοί, σαν Ροβινσώνες», με θεωρούσαν κάτι σαν τον Μπαμπινιώτη, επειδή ήξερα τι είναι αυτοί οι «Ροβινσώνες»! Πολύ αστείο ποστ. Πάντως, είναι γεγονός οτι, ανεξαρτήτως καταγωγής, οι άνθρωποι στη χώρα μας δεν σέβονται τον διπλανό τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σκέψου πως όταν διάβασα στο «20 best cities to live» του Monocle οτι στη Μάλαγα η κάλυψη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας περιλαμβάνει και τον υπόγειο σιδηρόδρομο, αισθάνθηκα ευγνωμοσύνη που ανήκουμε στις worst cities to live!

 82. Ο/Η ΝΑΝΟΦΓΙΟΡΜΠΙΖΝΕΣ λέει:

  Ωραίο, εύστοχο και αρκετά διασκεδαστικό.
  Αλλά να σου πω κάτι φιλαράκι; Τουλάχιστον οι Κύπριες……ξυρίζονται! 😉
  Κιπ ιτ απ

 83. Ο/Η shielduk λέει:

  Χαχαχα -ΤΟ- γέλιο (ωωωω ναι, είμαι Κύπριος αλλά το βρίσκω EPIC)
  Δεν ξέρω αν το ποστ πάει και για τους Κύπριους, ούτε με ενδιαφέρει, αλλά σε καταλαβαίνω τόοοοοοοοσο πολύ…. Είμαι και λιγομίλητο άτομο, δεν λένε να σκάσουν ποτέ τσκ τσκ… 😛

 84. Ο/Η kiprios λέει:

  kai egw kiprios eimai kai to athro mou arese para poli, episis einai 10000% alitheia!!!! rwta kai emas pou tis zoume kathimerinos! den ftani pou milane poli einai kai oi pio kompleksikes ginaikes sto kosmo(den einai ratsistiko sxolio, einai i alithia)….. kalo kouragio file

 85. Ο/Η xerolas λέει:

  Είναι νομίζω(ή μάλλον,ελπίζω) πασιφανές πως καθίσταται για μένα αισθητά εργώδες να αντιπαρατεθώ χωρίς να βρεθώ αντιμέτωπος,αυθαίρετα,με την αναμενόμενα «απαξιωτική» παραπομπή στην φρουτοσαλάτα.Διερωτούμαι κατα πόσον η πνευματική μου υπόσταση επιτρέπει την όποια αντιπαραβολή με έναν στείρα μεγαλομανή συντάκτη που,οχυρωμένος πίσω απο την ανωνυμία ενός ιδιόκτητου διαδικτυακού ιστολογίου και σπαργανομένος τις άκαιρες επικροτήσεις μιας άμορφης μάζας άβουλων βοοειδών,αλόγιστα εκσφενδονίζει πομπώδεις αερολογίες που στερεοτυπικώς βαφτίζει «χιούμορ».Και ιδιαίτερα,αφού παράλληλα παρουσιάζεται ανα πάσα στιγμή έτοιμος να σπεύσει στην εκπόνηση μιας ολιγόχρονης,εξ’αποστάσεως,αποτίμησης της νοημοσύνης μου,και ελλογχεύει ο κίνδυνος του ατυχούς παραλληλισμού της με την αντίστοιχη μιας ντομάτας,στην περίπτωση εκείνη που θα επιλέξει να μην συμμετάσχει σε διάλογο(προς θεού,επειδή δεν θέλει..και όχι επειδή δεν μπορεί..).
  Για λόγους που (ευτυχώς)αρνούμαι συνειδητά να κατανοήσω,θα μπορούσε να εκληφθεί ως ανέντιμη και υποκριτική η,εκ μέρους μου,παράλειψη της επισήμανσης της κυπριακής μου υπηκοότητας(http://www.noesi.gr/book/syndrome/mentalretardation). Παρ’όλ’αυτά,επιθυμώ να διασαφηνίσω ότι κατα την γνώμη μου,οι πεποιθήσεις και οι απόψεις κάθε ατόμου εκπηγάζουν απο την πολιτική παιδεία και το ήθος του,και σε καμία περίπτωση δεν σφυρηλατούνται απο την γεωγραφική προέλευσή του.Ακριβώς γι’αυτό,δεν διατίθεμαι ν’αναλωθώ στην αέναη αναζήτηση των αιτιών που διαμορφώνουν αυτό το επικρατές,σαθρό ρεύμα ιδεών που εκτυλίσσεται ενώπιόν μου.Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να υπερτονίσω ότι πίσω απο μια «αθώα»,επιεικώς απέλπιδα και παταγωδώς αποτυχημένη προσπάθεια «εκμαίευσης» ενός βραχύβιου μειδιάματος του αναγνώστη,στο πλαίσιο των χαλεπών καιρών που βιώνει,διακρίνω ρητά(κάπου ανάμεσα στην θλιβερά απεγνωσμένη αποζήτηση προσοχής και την κραυγαλέα έλλειψη παραγωγικής ενασχόλησης) μια υποθάλπουσα,απερίσκεπτη,τάση γενίκευσης.Μια τάση,που ρέπει προς την ακροσφαλή κατηγοριοποίηση και κατα συνέπειαν την βαραθρώδη ομογενοποίηση της αφορίζουσας κοινωνικής κατηγορίας.Θα έλεγε κανείς ότι αυτό τουλάχιστον κυοφορεί και επισύρει τον κίνδυνο δεινών ρατσιστικών αντιλήψεων(εκτός βέβαια κι αν βρεθεί απέναντι σε αδιάσειστα επιχειρήματα-αξιώματα του τύπου: «για να το λέω..δέν είμαι» ή «είσαι και φαίνεσαι»).Ε λοιπόν όχι!Εϊτε το παραδέχεσαι είτε όχι,το κείμενο αυτό αποτελεί υλικό εγκληματικού ρατσισμού.Και αλοίμονο αν ο ιδανικός για να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τον χιουμοριστικό χαρακτήρα του ήσουν εσύ ο ίδιος.
  Επιπλέον,όντας σκεπτόμενος νέος άνθρωπος,ίσως να αναλογιζόσουν το ενδεχόμενο διοχέτευσης της ενέργειας και του προβληματισμού σου σε θέματα που πραγματικά αφορούν στη ζωή σου.Ακανθώδη ζητήματα που,σχεδόν ειρωνικά,δεν πρόκειται να απασχολήσουν τις κύπριες φοιτήτριες στο προσεχές μέλλον(όπως η επαγγελματική αποκατάσταση,η διασφάλιση της υγείας,η οικογενειακή ευημερία και η ατομική ακεραιότητα).Ενδεχομένως,η αξιοποίηση των όποιων μαθηματικών γνώσεών σου(κι αυτές περιορισμένες αναδεικνύονται..αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) προς την καταγραφή για παράδειγμα των εργασιακών σου δικαιωμάτων που μειώνονται εκθετικά στην μονάδα του χρόνου,καθώς εσύ στέκεσαι απαθής,να ήταν λυσιτελής.Ή η συνάθροιση της αμελητέας πιθανότητας,μιας αξιοπρεπούς σύνταξης που να σε συντηρεί στην αφέγγεια της μίζερης ζωής σου.Ίσως η εφαρμογή του θεμελιώδους νόμου της δυναμικής να σε βοηθήσει να εκφράσεις καλύτερα την παρατεταμένη ταλάντωση που εκτελεί η εξουσία περιοδικά ανάμεσα σε δύο οικογενειοκρατώντα κόμματα που ντροπιάζουν τον παγκόσμιο πολιτικό χώρο απο τον καιρό της μεταπολίτευσης στις πλάτες σου.Και την ημητονοειδή πορεία που διαγράφει η οικονομική κατάσταση η δική σου και των συμπολιτών σου όλα αυτά τα χρόνια.Συνέχισε να γκρεμίζεις πανεπιστήμια,να χτυπιέσαι στους δρόμους,να σφάζεσαι στα γήπεδα,να τρώγεσαι με τα ρούχα σου,και πάνω απ’όλα,ανάλγητος να κρίνεις τον υπόλοιπο κόσμο πίσω απο την οθόνη του υπολογιστή σου.Και σύντομα..με το νεοσύστατο τραπεζικό status quo..κάθε λαός θα ζει με τις παροχές του κράτους του..και θα ευδοκιμεί σύμφωνα με τα πρόσφατα επιτεύγματα και τις οικοδομήσεις του στον σύγχρονο κόσμο της πληροφορίας..κι εσύ θα τρώς..δημοκρατία.

  • Ο/Η Μαίρη Γ. λέει:

   XEROLA μιά απλοηκή ερώτηση από μιά 50χρονη και Ελληνίδα που δεν ζεί πιά στην Ελλάδα? Κομμουνιστής είσαι? Τέτοια χρήση πομπώδη λέξεων μόνο σε κομμουνιστές συναντά κανείς. Εγώ πάντως δεν άντεξα να διαβάσω περισσότερο από 2 σειρές. Νά’σαι καλά!

  • Ο/Η tina λέει:

   «οχυρωμένος πίσω απο την ανωνυμία»….wtf?????

 86. Ο/Η alani λέει:

  xerola eisai theos!:)

 87. Ο/Η ΣιόΚτηνό λέει:

  Το καλύτερο είναι που μιλούν και οι 3 μαζί την ίδια ώρα.

  Μια παλιά γκόμενα μου μιλούσε και στον ύπνο της… Ω ΦΡΙΚΗ

 88. Ο/Η den akouo!! λέει:

  «SAS ENOXLEI O GEITONAS SAS?» STILTE TOU MIA KYPRIA
  «THELETE NA THN SPASETE TOU FILOU SAS EPIDEI DEN SAS KALESE STO PARTY TOU?» STILTE TOU MIA KYPRIA

  «THELETE NA RIXETE TON MOUAMAR KANTAFI APO THN EXOUSIA?» …….GKES GOUAT…….. STILTE TOU MIA KYPRIA!!

  MIA KATAPLIKTIKI PROSFORA APO TOUS KATAPIESMENOUS KIPRIOUS ANDRES!!
  OPIOS TILEFONISI STA EPOMENA 10 LEPTA DORO 2 KIPRIES ME MIA LISTA APO THEMATA GIA SIZITISI …. GIATI 2 KYPRIES EINAI KALYTERES APO 1.

 89. Ο/Η CostasT λέει:

  Κύπριος ων καταλαβαίνω τον συγγραφέα.
  Εγώ πάντως το βρήκα τραγελαφικό… και όχι μόνο αστείο. Δεν νομίζω ο συγγραφέας να διέπεται από κακεντρέχεια αλλά μάλλον έτυχε να του την σπάσουν απίστευτα 2 Κύπριες σε ένα λεωφορείο μία μέρα που ήθελε ο άνθρωπος την ησυχία του. Σίγουρα τα περί ρατσιστικών διαθέσεων είναι μάλλον άτοπα για τον συγγραφέα, δίχως να σημαίνει πως και τα σχόλια κάποιων δεν ήταν.
  προσωπικά την χειρότερη εμπειρία της ζωής μου σε λεωφορείο την έχω ζήσει με 3. Κύπριες 2. Σρι Λανκέζες 1. Κινέζες!!!
  Οι Κύπριες περισσότερο με ενόχλησαν με τις βλακείες που έλεγαν, οι σρι λανκέζες με τον ακατάπαυστο ρυθμό ενώ…με τις Κινέζες δεν άντεξα!!Τους είπα ότι έχω μόλις κάνει εγχείρηση το τύμπανο μου και είμαι ευαίσθητος στον υπερβολικό θόρυβο!!

  Χειρότερη εμπειρία έζησα όμως με άνδρες σε εστιατόριο επιπέδου στο παρίσι, όπου υποτθεται πως μιλάς αλλά δεν φωνάζεις και η διπλανή παρέα (αθηναίοι) τοχαν κάνει το μαγαζί μπουζούκια!! σε σημείο που εγώ (που ως Ελλην είμαι σχετικά θορυβώδης όπως όλη η φυλή) ντράπηκα διότι καθόμουνα με μία Γαλλίδα γκομενίτσα, αλλά φυσικά όταν εκείνη το έκανε παρατήρηση εγώ τους υπερασπίστηκα με το κλασσικό: » εμείς την ζωή την ζούμε και την χαιρόμαστε σαν ανθρώποι!! δεν είμαστε επιτηδευμένοι!! Έτσι είμαστε οι έλληνες και σε όποιο αρέσουμε!!» …που φυσικά δεν ήταν αυτό που ένοιωθα αλλά στην περίπτωση μου ισχυσεο κανόνας που λέει ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ..ΕΣΥ ΟΜΩς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ!
  2η χειρότερη εμπειρία με άντρες ήταν με Ιταλούς…οι οποίοι περισσότερο φωνάζαν για να ακούσουν οι γυναίκες στο τρένο πως είναι Ιταλοί…δηλαδή λατίνοι εραστές!! Τουλάχιστον είπα εμείς έχουμε αξιοπρέπεια!! Δεν είμαστε επιτηδευμένοι!

 90. Ο/Η Simoni λέει:

  Ρε παιδιά, το υπεραναλυετε το πράμα…εγω είμαι Κύπρια, και μάλιστα υπήρξα και φοιτήτρια στην Αθήνα και γέλασα πάρα πολύ με το άρθρο. Δεν το βρήκα ούτε ρατσιστικό ούτε ερειστικό. Είναι απλά μια κοινωνική παρατήρηση γραμμένη χιουμοριστικά. Ο στοχος επιτεύχθει. Γελάσαμε. Τι το ψάχνετε τώρα;
  Το σχόλιο για τη Eurovision ήτανε λίγο άκυρο αλλά οκ. Πρώταπόλα τα Ντουζ Πουαν δεν τα δίνετε στις φοιτήτριες αλλα στους τραγουδιστές. Και δε μπορειτε να πείτε ότι σας έχουμε αφήσει παραπονεμένους…μέχρι και στο SAGAPO του Ρακιντζή Ντουζ Πουαν δόσαμε 🙂

  Λοιπόν Γιώργο, ώραίο το κείμενο σου…μακάρι να ‘χα και μια φρουτοσαλάτα…αλλά το ψυγείο μου δεν ανταποκρίνεται…

 91. Ο/Η BioLogos λέει:

  xerolas

  Tο μεγαλύτερο τρολ που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.Keep up the good work.

 92. Ο/Η Scorpio λέει:

  I athliotita tis simerinis Ellados! I zilia kai to comlex na ipovoskoun gia pragmata pou oi Ellines tis Ellados (giati ke oi Kyprioi Ellines ine) den mporesan ke den mporoun na apoktisoun logo tis mizeris katastasis tous…Ntropi sas.

 93. Ο/Η Naz λέει:

  Κύριε Ξερόλα,

  Εφόσον τυγχάνετε προσβολής από το παραπάνω κείμενο και το συντάκτη του, πείτε μου για ποιόν ακριβώς λόγο μαζοχοδώς συνεχίσατε να διαβάζετε το «ρατσιστικό» αυτό αφώδευμα ενός πληκτρολογίου και ενός ιδαίτερα «αργόσχολου» συντάκτη ο οποίος προφανώς δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει από το να σας στοχεύσει ευθέως και να σας λούσει με απαράδεκτους αντικυπριακούς χαρακτηρισμούς.

  Προφανώς τυγχάνει να είστε από τους ελάχιστους αυτούς ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς ξεπετιώνται κατά λάθος χωρίς προσωπικότητα, αίσθηση του χιούμορ και μεγάλη δόση υποχονδρισμού.

  Προφανώς χρειαστήκατε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να κατανοήσετε το γεγονός ότι αυτό το κείμενο στόχευε να προκαλέσει τουλάχιστον ένα μειδίαμα στα χείλη του αναγνώστη, προσβληθήκατε, και κατά συνέπεια μπήκατε στη χρονοβόρα διαδικασία να απαντήσετε προσπαθώντας μέσα από την «ευφράδεια» λόγου να αποδείξετε την ανωτερότητα σας από το συντάκτη. Κλείνοντας λοιπόν, δε μπορώ παρά να καταλήξω στο συνειρμό ότι πρέπει να απαλαχτείτε από τις παρωπίδες σας και να δείτε αν προλαβαίνετε να προσθέσετε λίγο χρώμα και μία λίγο πιο εύθυμη νότα στην καθαρά μίζερη ζωή σας, διότι προφανώς, αντί να διακόψετε την ανάγνωση όταν προσβληθήκατε και να απομακρυνθείτε από την παρούσα σελίδα, προτιμήσατε να περάσετε στην αντεπίθεση με μία ευνούχο απόπειρα εντυπωσιασμού του ίδιου του συντάκτη ο οποίος προφανώς δεν ενδιαφέρεται για τα κακεντρεχή σας σχόλια. Σηκωθείτε λοιπόν από την καρέκλα την οποία τόσο πολύ λατρευέτε (εφόσον έχετε τόσο ελεύθερο χρόνο) βρείτε την πόρτα εξόδου από το σπίτι, ξεπεράστε το σύνδρομο αγοραφοβίας το οποίο σας έχει κατακλύσει και σπεύσατε στην κοντινότερη λαϊκή αγορά με δύο απώτερους σκοπού:
  1ον Την αγορά των απαρραιτήτων για την παρασκευή φρουτοσαλάτας υλικών και
  2ον την ανεύρεση κάποιου ανθρώπου με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε και να ξαναβρείτε το παργματικό νόημα της ζωής.

  Κάπου εδώ πρέπει να αποχωρήσω διότι πιστεύω ότι παραχωρώντας τόσο πολύ από τον πολύτιμο μου χρόνο σε έναν αχάριστο και μίζερο άνθρωπο αδικώ όλους τουσ υπολοίπους, οι οποίοι πραγματικά αξίζουν το χρόνο μου.

  Με εκτίμηση
  Naz

  Υ.Γ: Μαργαρίτη, πραγματικά έκλασα στα γέλια με το άρθρο. Βάλε στους μίζερους τα γυαλιά μπας και δουν μια άσπρη μέρα, διότι προφανώς δε μπορούν να φυλαγούν από όλα τα Νοστραδαμικά σενάρια τα οποία τρώμε στη μούρη κάθε μέρα περί συνομωσιών και οργανωμένης κοσμοκαταστροφής και πτώχευσης, κάνωντας τα λίγα μυαλά που κουβαλούν κομπόστα.

  • Ο/Η zarrr λέει:

   Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ την καλοπροαίρετη πρόθεση του blogger…αλλά όχι δα κι η απόπειρα χιούμορ να ακυρώνει τον ρατσιστικό χαρακτήρα ενός κειμένου.Δηλαδή γραπτά τύπου «Σε τι διαφέρει ένας κουβάς σκ*τ* απο έναν μαύρο;O κουβάς.» δεν είναι ρατσιστικά;Επίσης διαφωνώ στα περι θεωριών συνωμοσίας.Η πτώχευση δεν είναι πλέον τραβηγμένο σενάριο κινδυνολογίας.Eίναι πιο κοντά απο ποτέ.

 94. Ο/Η kipria se lewforeio! λέει:

  ontas kipria k zwntas stin ellada logw spoudwn gia 4 xronia (oxi omws se athina/thessaloniki), ofeilw na pw oti dn eixa siniditopoiisei ton antiktipo p exoun oi kipries foititries (k eidika i entasi k o tropos omilias tous) se esas. i alitheia einai oti entipwsiastika apo ta polla sxolia! 😉 (egw proswpika dn milaw dinata k oute k poli grigora nomizw). anyway, to post se genikes grammes to vrika asteio k ontws ta perissotera exoun kapoia vasi. oi kipries sto ekswteriko «katalavounte p 1 mili topo», apo ton tropo p ntinontai, apo ta posa kila make up vazoun k apo ta (imioloswma opws poli petiximena to etheses) gialia iliou! k ola afta gia na pane to prwi mathima sto panepistimio! 😉 (mind you, k an thelete to pistevete dn ekana pote kanena apo ta 3). ws kipria, afti tin stasi/simperifora dn mporw na tin eksigisw, opws vevaia k alla perierga p simvainoun stin kipro alla afto tha mas paei allou opote dn to sinexizw.
  i alitheia na legetai omws: se genikes grammes otan zei kaneis sto ekswteriko, niwthei pio aneta otan vrisketai se kati/kapoio pio oikio se afton k oti t thimizei tin patrida t, opote ekfrazetai k me ton analogo (pio entono) tropo, poso mallon laoi mesogeiakoi, p einai k pio ekfrastikoi. afto mporw na to dikaiologisw. k seis ws ellines, dn mporei, tha to exete proseksei/zisei me allous ellines sto ekswteriko!
  episis DEN einai oloi oi kiprioi plousioi (egw proswpika dn eimai. oi goneis m einai k oi 2 mesaias taksis, k ws oikogeneia dn diathetoume oute eksoxiko oute diki mas epixeirisi k menoume se diamerisma 3 ipnodwmatiwn). parola afta oi kiprioi exoun mia «mikri» tasi epidiksiomanias opwepisis k to sindromo t daneizomai apo tin trapeza gia na agorasw to megalo spiti, to akrivo aftokinito ktl.
  teleiwnontas apla tha ithela na sas pw na min genikopoiite katastaseis, iparxoun k normal kipries opws k mi normal kalamaroudes! 😉

  efxaristw,
  filouthkia apo kipro!

 95. Ο/Η xerolas λέει:

  @Naz

  Προφανώς,υπέπεσα στο τραγικό σφάλμα της παράλειψης ευθέτισης της,κατα τ’άλλα κατάδηλης,κινητήριας δύναμης που εξώθησε την απάντησή μου.Μάλλον,το αδιαπραγμάτευτο της κοινωνικής ισότητας δεν αποτελεί καθολικώς διαυγή προτεραιότητα.Παρ’όλ’αυτά,δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αδυνατείς να διακρίνεις την εξόφθαλμη αφορμή της ανάρτησής μου.Εννοώ.. «Εφόσον τυγχάνετε προσβολής από το παραπάνω κείμενο και το συντάκτη του, πείτε μου για ποιόν ακριβώς λόγο(…)».Πλάκα μας κάνεις;Ακριβώς γι’αυτό!Γιατί αν εσύ ανέχεσαι να ενστερνίζεσαι την αναίσχυντη δειλία ένστασης,προφασιζόμενος κάποιας μορφής «ανωτερότητα»,προωθώντας εν αγνοία σου την κρημνώδη μονοφωνία,εγώ δεν υπήρξα ποτέ ριψάσπις.Και γιατί η κατάφορη προσβολή και ο «στολισμός με αντικυπριακούς χαρακτηρισμούς»,όχι απλά δεν με αφήνουν αδιάφορο,αλλά με επιφορτίζουν και με την ευθύνη της διαμφισβήτησης. Ας αφήσουμε στην κρίση των υπολοίπων(που συμπτωματικά αξίζουν και τον πολύτιμο χρόνο σου)ποιος απ’ τους 2 διαφαίνεται ν’απολαμβάνει πιο περίοπτη θέση στην εξελικτική αλυσίδα.
  Ίσως η «ευφράδεια» του λόγου που με διέπει(σύμφωνα πάντα με τα,ομολογουμένως,διασκεδαστικά λεγόμενά σου),αποτελεί τροχοπέδη στην δική σου κατανόηση(παρ’όλο που θεωρώ πιθανότερο «ένοχο» την κοντόφθαλμη στάση σου και την περιορισμένη αντίληψή σου).Σε αυτή την περίπτωση,το πρόβλημα συνεννόησης που αναδύεται αποδίδεται στο αυτί σου και όχι στο στόμα μου.Και συνεπώς,η «πανάκεια» έγκειται στην δική σου επιχείρηση αυτοβελτίωσης και αναδιάρθρωσης(good luck with that).Πιθανώς,κάποιο,υπερμικροσκοπικώς ορατό,ηλεκτρονιοπυκνωτικό τεμάχιο αποσπώμενο απο το πλήθος σκατού που κατακλύζει το κεφάλι σου,να δραπέτευσε εκ παραδρομής τροχιοδρομούμενο προς τον ακουστικό πόρο.Θα πρότεινα κάποιο συνταγογραφούμενο αντιφλεγμονώδες,κατα προτίμηση σε μορφή υπόθετου(αν μπορούσες μάλιστα ν’αγνοήσεις την ενδείκνουσα δοσολογία και να έπαιρνες καμιά 200αριά μαζεμένα..θα ήταν ευχής έργον).

 96. Ο/Η cypriotandproud λέει:

  Osoi den vlepoun ton ratsismo na xediplwnete edw einai i tyfloi i apogoiteftika ilithioi.An eiste & ta dyo mallon eiste kapoios apo aytous p prospathoun na mas peisoun gia to anti8eto…me comments opos «eimai kyprios..alla to vriskw eystoxo» poy den peithoun kanenan…( )tsa kai xylo stous polemious tis diaforetikotitas.

 97. Ο/Η DaisyCrazy λέει:

  Είμαι κύπρια και ήμουν φοιτήτρια στην Αθήνα. Όποτε ήμουν μόνη στο λεωφορείο και υπήρχαν άλλοι κύπριοι φοιτητές πάντα τους άκουγα όπου κι αν στεκόμουν. Το πιο χαρακτηριστικό όμως είναι ότι πάντα όπου έβλεπα Κύπριους τους ξεχώριζα από μακριά και εντυπωσίαζα τις παρέες μου. Και δεν τους ξεχώριζα όταν μιλούσαν πρόσεξε!

  Τώρα όταν ήμουν στο λεωφορείο με φίλη, είτε από Κύπρο είτε από Ελλάδα πάντα μιλούσα, δεν το συζητώ. Τι άλλο να κάνεις να περάσει ώρα;
  Από τη ζήλια σου τα γράφεις όλα αυτά το ξέρω. Που μπαίνεις στο λεωφορείο και δεν έχεις κανένα να μιλήσεις 😛
  Πλάκα κάνω!

  Φοβερά επιστημονική ανάλυση πάντως σε σημείο που κάνει για διδακτορική διατριβή!
  Συγχαρητήρια! 🙂

 98. Ο/Η alani λέει:

  k.Naz : Den vlepw tin idopoio diafora pou kanei to comment tou xerola «kinisi entypwsiasmou» kai to diko sou paralirima pio light,i estw logikotero.Pantws me to diko sou opws kai me to arxiko gelasa poly ligotero.thumbs up mr.xerola!

  k.fandom : Really?Entaxei..»Ooh..eida ti ekanes ekei..symperaineis k kala oti exei poly eleythero xrono..k parallila psiloadiaforeis..psss..pws to skeftikes re thirio?Katapliktiko..ekleises ta stomata!».We,the actually thinnking people,would gladly have yours.

  k.cypriotandproud : Den nomizo oloi osoi isxyrizontai oti einai kyprioi edw mesa na psevdontai(egw mia fora den eimai).Tragiko,alla kapoioi EINAI kai to vriskoun asteio.Egw pali vriskw tous idious asteious.Ola einai sxetika.

  • Ο/Η fandom λέει:

   Εσένα ποιός σου μίλησε? τεσπα.. keep trolling!

   • @fandrom,
    δε χρειάζεται να απαντάς στο παραπάνω σχόλιο, ο ξερόλας είναι πάλι που απαντάει στον εαυτό του! (τα σχόλια έχουν ίδια ip)

    Πόσο έπικ φέηλ παίζει να είναι να γράφεις ένα σχόλιο, και μετά από κάτω να γράφεις σχόλιο (με άλλο όνομα) που εκφράζει το θαυμασμό σου για το προηγούμενο σχόλιο, και λίγο παρακάτω (με άλλο όνομα πάλι) να απαντάς στο σχόλιο σου; Πόσο αυνανιστικό είναι να γουστάρεις τον εαυτό σου και να μιλας μαζί του;

 99. @Νίκος,
  και να φανταστείς η κασσέτα ήταν και Ρακς Πετράκης Α.Ε.

  @fandom,
  αν γράψεις το Πάτερ Ημών τότε σίγουρα θα βρεις αρνητικά σχολια. Eίναι αλήθεια όμως πως, ό,τι κι αν γράψεις, κάποιος θα γράψει από κάτω ένα αρνητικό και χυδαίο σχόλιο, και η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο αυξάνεται όσο το πλήθος των σχολίων αυξάνεται. Για περισσότερες λεπτομέρεις ο απαιτητικός αναγνώστης παραπέμπεται στο νόμο του Godwin:

  As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1

  @Dim,
  κάτι τέτοια περιστατικά όπως το δικό σου θα μπορούσαν άνετα να είναι η απάντηση στην ερώτηση ενός κρατούμενου φυλακών στο διπλανό του: «Και εσύ γιατί είπαμε πως είσαι μέσα;»

  @denise,
  γενικά στην αγένεια και στο «χέστηκα μαντάμ άμα σε ενοχλάω, εγώ θέλω να πω στο φίλο μου φωνάζοντας πόσο σούπερ γαμάτα πέρασα το Σάββατο στο κλάμπ και τι ωραίο κώλο είχε η Σοφία» πρέπει να είμαστε πρωταθλητές εμείς οι μεσόγειακοί λαοί. Δεν υπάρχει άλλος γύρω μας ρε παιδί μου, όλο το λεωφορείο/αεροπλάνο/εστιατόριο είναι δικό μας. Κι άμα δεν ήθελες να σε ενοχλάω να μην έπαιρνες αεροπλάνο, να πήγαινες με τα πόδια.

  @Καλαμιά στον κάμπο,
  «Ναταλάκι»?! Ποιος αγάμητος από την εποχή του Νώε λέει «Ναταλάκι» το αυτό το υπερμπάζο μεγατόνων, επιπέδου Ντόνα-από-το-Μπέβερλι-Χίλς?

  @irina,

  με θεωρούσαν κάτι σαν τον Μπαμπινιώτη, επειδή ήξερα τι είναι αυτοί οι “Ροβινσώνες”

  χααχα, όσο να ‘ναι είναι δύσκολη λέξη!
  Εντωμεταξυ αυτό με τη Μάλαγα είναι λίγο τρομακτικό, αλλά από την άλλη μπορεί η λύση στο προβλημα μας να είναι να κάνουμε όλες τις συγκοινωνίες μας υπόγειες. Και ίσως, σε επόμενο επίπεδο, να υπάρχουν ανιχνευτές ομιλίας όπου όταν κάποιος/κάποια μιλάει για αρκετά δυνατά και για πολλή ώρα να του ρίχνει πάνω του ένα αμόνι και καυτή πίσσα.

  @ΝΑΝΟΦΓΙΟΡΜΠΙΖΝΕΣ,
  δε κατάλαβα που κολλάει η παρατήρηση σου αλλά οκ, κουλ.

  @shielduk,
  καθημερινά τυχαίνω και με Κύπριους στο λεωφορείο, δε θυμάμαι κάποιο περιστατικό που η ομιλία τους να με ενόχλησε -εν αντιθέσει με πολλά περιστατικά με Κύπριες που για να ηρεμήσω τον εγκέφαλο μου τον έβαζα να σκέφτεται πιθανά βασανιστήρια τα οποία θα μπορούσα να τους κάνω αν ήμουν αόρατος.

  @kiprios,

  kai egw kiprios eimai kai to athro mou arese para poli, episis einai 10000% alitheia!!!! […] den ftani pou milane poli einai kai oi pio kompleksikes ginaikes sto kosmo(den einai ratsistiko sxolio, einai i alithia)…..

  δε μπαίνω καν στη διαδικασία να επιβεβαιώσω ή να σχολιάσω τα όσα είπες γιατί θα πεταχτεί κάποιος από κάτω: «ωωωω, κι άλλο ρατσιστικό σχόλιο έκανε ο Γιώργος… φάνηκε πως είναι παλιοσεξιστής και ρατσιστής και δαπίτης και σίγουρα του ρίξαν χιλόπιτα πολλές Κύπριες και έχει ψυχολογικά προβλήματα και μικρό τον έδερνε ο πατέρας του ο οποίος σίγουρα ήταν μπεκρής

 100. @xerolas,
  αν τελικά υπάρχει κάτι χειρότερο από το να διαβάζω σχόλιο σε greeklish είναι να διαβάζω σχόλιο του Ζουράρι.

  Διερωτούμαι κατα πόσον η πνευματική μου υπόσταση επιτρέπει την όποια αντιπαραβολή με έναν στείρα μεγαλομανή συντάκτη που,οχυρωμένος πίσω απο την ανωνυμία ενός ιδιόκτητου διαδικτυακού ιστολογίου και σπαργανομένος τις άκαιρες επικροτήσεις μιας άμορφης μάζας άβουλων βοοειδών,αλόγιστα εκσφενδονίζει πομπώδεις αερολογίες που στερεοτυπικώς βαφτίζει «χιούμορ»

  Βούλομαι να σας πληροφορήσω πως με το άνωθεν σχόλιο σας μου γαμήσατε πατόκορφα τον εγκέφαλο (σόρι που το λεξιλόγιο μου και η σύνταξη δεν συμβαδίζει με αυτή ενός πνευματικού ατόμου της κλάσης σας). Όταν θες να πεις ένα πράγμα πες το, και μην χρησιμοποιείς λέξεις από το «Παγκόσμιο Λεξικό Μη Χρησιμοποιούμενων Λέξεων» και από το βιβλίο «1001 Λέξεις Προκειμένου Να Πείσετε Αυτούς Που Σας Διαβάζουν Πως Λέτε Κάτι Σοφιστικέ Και Γαμάτο«.

  Θα σου απαντήσω σε μία γλώσσα που λέγεται Απλά Κατανοητά Ελληνικά, αν δε σε πειράζει.

  οχυρωμένος πίσω απο την ανωνυμία ενός ιδιόκτητου διαδικτυακού ιστολογίου και σπαργανομένος τις άκαιρες επικροτήσεις μιας άμορφης μάζας άβουλων βοοειδών

  Οφθαλμολογική Άσκησις Νούμερον 1: πηγαίνετε στο πάνω μέρος του παρόντος ιστολογίου. Έπειτα διαβάστε φωναχτά τις λέξεις που βρίσκονται στην πάνω αριστερή γωνία. Επαναλάβετε άλλες δύο φορές. Απαντήστε στην εξής ερώτηση: τι ήταν αυτό που μόλις διαβάσατε; Σωστά, ήταν το όνομα του συγγραφέα και ιδιοκτήτη του μπλογκ!

  Συμπέρασμα: το ιστολόγιο δεν είναι ανώνυμο, όπως αναφέρατε μέσα στο φιλολογικό εμετό που ξεράσατε παραπάνω. Παρακαλώ προσπαθήστε αργότερα.

  Επίσης, είναι άκυρο να λέτε πως συγκρίνω την νοημοσύνη οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί μου με την νοημοσύνη μιας ντομάτας. Οπώς διαβάσατε, και εντεχνηέντως παραποιήσατε, ανέφερα πως IQ ντομάτας έχει μόνο ένας συγκεκριμένος σχολιαστής ο οποίος θεώρησε το άρθρο ρατσιστικό και ο οποίος έγραψε σαν σχόλιο «stfu racist cunt» («βούλωσε το ρατσιστικό μουνί» στα εγγλέζικα, για τους μη αγγλομαθείς), και όχι γενικά όποιος διαφωνεί μαζί μου. Αντιθέτως, εσείς είστε αυτός που χαρακτηρίζει «άμορφη μάζα άβουλων βοοειδών» όλους όσους σχολίασαν θετικά το παραπάνω άρθρο.

  Οπότε, εξαιρετικώς αφιερωμένο: http://goo.gl/kanjd

  Ε λοιπόν όχι! Εϊτε το παραδέχεσαι είτε όχι,το κείμενο αυτό αποτελεί υλικό εγκληματικού ρατσισμού.

  Ε λοιπόν, είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, τα τρανσφόρμερς υπάρχουν στην πραγματικότητα κι ο Καρατζαφέρης είναι δημοκράτης. Επίσης, τα αυθεντικά μπουφάν φλάι δεν καίγονται, και ο αυνανισμός τυφλώνει.

  Επιπλέον,όντας σκεπτόμενος νέος άνθρωπος,ίσως να αναλογιζόσουν το ενδεχόμενο διοχέτευσης της ενέργειας και του προβληματισμού σου σε θέματα που πραγματικά αφορούν στη ζωή σου.Ακανθώδη ζητήματα που,σχεδόν ειρωνικά,δεν πρόκειται να απασχολήσουν τις κύπριες φοιτήτριες στο προσεχές μέλλον(όπως η επαγγελματική αποκατάσταση,η διασφάλιση της υγείας,η οικογενειακή ευημερία και η ατομική ακεραιότητα)

  Θα μπορούσατε ίσως πριν αραδιάσετε αυτό το κατεβατό να κάνατε έναν κόπο να διαβάσετε τα πιο πρόσφατα άρθρα μου τα οποία αφορούν τις εκλογές και την δολοφονική κρατική βία των κουκουλοφόρων της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτά νομίζω πως εμπίπτουν στα «θέματα και ακανθώδη ζητήματα που πραγματικά αφορούν τη ζωή μου». Αλλά νομίζω πως η βιασύνη σας να κρίνεται το άρθρο ως ρατσιστικό, και να χρησιμοποιήσετε όσες περισσότερες άγνωστες και πομπώδεις λέξεις μπορείτε, υπερίσχυσαν της λογικής του να διαβάσετε τουλάχιστον το όνομα του ιστολογίου πριν το χαρακτηρίσετε «ανώνυμο» και να διαβάσετε τα πιο πρόσφατα άρθρα του ιστολογίου προκειμένου να σχηματίσετε μία γενική εικόνα για τον συγγραφέα και τους προβληματισμούς του, και να μην εκτεθείτε αναφέροντας τις γελοίες αστοχίες σας. Κρίμας, και ξέρετε τόσο ωραίες λέξεις…

  Ενδεχομένως,η αξιοποίηση των όποιων μαθηματικών γνώσεών σου(κι αυτές περιορισμένες αναδεικνύονται..αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) […]

  Ειλικρινά, σας παρακαλώ να μου αφηγηθείτε αυτή την ιστορία που μιλάει για τις περιορισμένες μαθηματικές μου γνώσεις. Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες! Όχι τίποτα άλλο, άλλα βρίσκομαι και στη μέση του διδακτορικού μου στην Πληροφορική και θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο να μου πει κάποιος με τόοοοοσες πολλές γνώσεις όπως εσείς πού πιστεύετε πως έχω κενά, προκειμένου να προλάβω να τα καλύψω πριν πάρω το διδακτορικό μου.

  Ή η συνάθροιση της αμελητέας πιθανότητας,μιας αξιοπρεπούς σύνταξης που να σε συντηρεί στην αφέγγεια της μίζερης ζωής σου

  Μετά δυσκολίας δύναμαι να μην χαρακτηρίσω ως «ειρωνικό» τον χαρακτηρισμό της ζωής μου ως «μίζερης» από εσάς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ξέφρενη και γεμάτη περιπέτειες φαντάζομαι τη ζωή ενός ατόμου που μιλάει όπως εσείς.

  @alani,

  xerola eisai theos!:)

  μιας και σου άρεσε τόσο πολύ το σχόλιο του ξερόλα, έχω και μία εικόνα που είμαι σίγουρος θα σου αρέσει πολύ:

  How ’bout that biatch?

  «Ο τερματοφύλακας που καλέσατε δε λειτουργεί για τεχνικούς λόγους, παρακαλώ πάρτε τον πούλο και δοκιμάστε αργότερα.«

 101. @ΣιόΚτηνό,
  ε όχι, να μη βρίσκεις ηρεμία ούτε στον ύπνο σου;

  @ CostasT,
  σίγουρα οι Κύπριες δεν έχουν την αποκλειστικότητα. Επίσης, για τους Ελληναράδες δε το συζητάω, είναι ξεχωριστή κατηγορία αυτή.
  Αλλά σχετικά με τις Κινέζες, επειδή προπέρσι έτυχε να πάω στο Χόνκγ Κόνγκ, δε θυμάμαι οι κινεζούλες να φτάνουν ούτε στο ελάχιστο τις Κύπριες.Καταρχήν μιλάνε υπερβολικά σιγά, και τις ακούς μόνο όταν γελάνε (ομολογουμένως υπερβολικά εκνευριστικά…). Στην ταχύτητα μπορεί να πλησιάζουν, απέχουν όμως παρασάγγας, για να χρησιμοποιήσω μία λέξη που θα επέλεγε η μία από τις δύο διχασμένες προσωπικότητες του τύπου παραπάνω, του ξερόλα/alani.

  @ Simoni,
  ναι μωρέ, μη κολλάς στη Eurovision, γράφουμε καμιά παπαριά να περνάει η ώρα… ;-]
  Και δε κατάλαβα το ειρωνικό σχολιο σου για το SAGAPO; Ήταν το καλύτερο τραγούδι έβερ, και μόνο για τον κόπο που κάναν τα παιδιά να τραγουδάνε φορώντας πανοπλίες θα έπρεπε να πάρουμε 12άρια από όλους.

  @BioLogos,
  περίμενε, έχει και συνέχεια για τον ξερόλα…

  @Scorpio,

  I zilia kai to comlex na ipovoskoun gia pragmata pou oi Ellines tis Ellados (giati ke oi Kyprioi Ellines ine) den mporesan ke den mporoun na apoktisoun logo tis mizeris katastasis tous…

  Είναι αλήθεια πως ζηλεύουμε την ταχύτητα και την ένταση ομιλίας των Κυπρίων φοιτητριών και έχουμε κόμπλεξ επειδή δε μπορούμε να τα αποκτήσουμε.
  Ό,τι να ‘ναι, τρεις λαλούν Κυπριακά και δυο χορεύουν Μακαρένα.

  @Naz,
  φχαρστώ για το σχόλιο και για την προσπάθεια που έκανες να απαντήσεις στον διπρόσωπο ξερόλα/αλάνι. Προς το παρόν μη δίνεις σημασία στο σχόλιο του Zarrr που σου απαντάει, θα καταλάβεις παρακάτω…
  :-]

  @kipria se lewforeio!,
  προφανώς και δεν υποστηρίζω πως όλες οι Κύπριες μιλάνε γρήγορα και δυνατά, όλες οι Κύπριες έχουν λεφτά, όλες είναι επιδειξιομανείς. Μιλάω για την πλειοψηφία των Κυπραίων όπως τουλάχιστον την βλέπω μέσα στο λεωφορείο. Αν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία προφανώς και δεν έχει κανένα λόγο να θίγεσαι.
  Και νταξ, αν το παρατραβάμε και λίγο καμιά φορά, καταλαβαίνεις μωρέ, ξύπνια κοπέλα είσαι… :-]
  Φιλούθκια ‘πίσης!

 102. @xerolas,
  ξερόλα αγορίνα μου, είσαι έτοιμος για το γκράντε φινάλε;

  Γκχ…Γκχ… (καθαρίζω τη φωνή μου…)

  Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως το Όσκαρ Καλύτερου Κομπάρσου πάει στον…

  Ξερόλα!

  …για τις πολλαπλές ταυτόχρονες ερμηνείες του στην τρελή κωμωδία:
  “Κύπριες στο λεωφορείο -γιατί;” Μία ημιεπιστημονική ανάλυση χωρίς λόγο.»

  Ας παρακολουθήσουμε μαζί κάποιες από τις καλύτερες στιγμές και ερμηνείες του:

  Στο σημείο αυτό ο Ξερόλας θα ήθελε να ευχαριστήσει το Γιώργο Μαργαρίτη για την ευκαιρία που του έδωσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του: «Γιώργο, φίλε μου, αυτό το βραβείο είναι αφιερωμένο σε σένα.»

   
   
   
  Μπορεί κατά την άποψη σου Ξερόλα να μην γνωρίζω καλά μαθηματικά, αλλά κατα την αποψάρα μου δεν έχεις ιδέα από γκομπιούτερς και ίντερνετς. Σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο που μου χάρισες, αλλά έχω γνωρίσει και καλύτερα τρολ.

  Απλά τελικά απορώ αν τελικά υπήρξε όντως κάποιο αρνητικό σχόλιο στο άρθρο από άτομο πέραν του ξερόλα. Ας υποθέσουμε όμως πως δεν ήταν όλα τα αρνητικά σχόλια δικά του.

  Ξερόλα, τέικ δε μπουλ εντ γκόου χόουμ.

 103. Ο/Η kyprios λέει:

  Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι κύπριοι είναι οικονομικά ευκατάστατοι…
  ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΕΙΝΑΛΕΣ;

  • Ο/Η Miranda λέει:

   Oi parapano kiprioi aplos fainontai efkatastatoi giati einai komplexikoi kai agorazoun panakriva rouxa,aftokinita,spitia ktl. aplos o «kalamaras» protima na troei ta lefta tou stin kaloperasi para sta ilika agatha. elpizo oi ellines na to katalavoun epitelous afto,giati oso kairo spoudaza athina akouga sinexeia oti oi kiprioi einai pamploutoi! saxlamares! apo ta polla tos komplex agorazoun panakriva pragmata dioti theloun na «dixnountai»,oxi epeidi einai efkatastatoi. an itan etsi,den tha eixan tosa xrei. pos eksigeite to oti oi kipries pane sto panepistimio me xilious tonous make up kai me 12 pontous takouni sta papoutsia? einai ola logo tou komplex. oi ellines,kirios oi katoikoi tis athinas pou einai mia megali poli,exoun kseperasei aftou tou eidous ta komplex,gi’afto kai einai pio fisikoi (apopsi mou).

   • Ο/Η korina λέει:

    kala esi ise k poli xalia…. katarxin oi kipries den pane me takounia sti sxoli oute me tonous make up… kaneis megalo lathos.. ego toulaxiston p spoudazo episis se megali poli stin ellada opos ine i thessaloniki, sto panepistimio m den to vlepo afto p les esi. giafto k si skase kalitera.. oi kalamaraes kleontai oli mera oti den kratane lefta alla oli tin imera tous anti na doulevoun kathontai sta cafe k remvazoun. stin kipro den to vlepeis afto. sinithos ine pio neolaia p vlepeis sta cafe. stin ellada vlepeis 50 xronon anthropous k kathontai sta cafe anti na pane na vroun mia douleia k na stamatisoun na klegontai.. eleos sovara….. oi kiprioi den ine komple3ikoi, apla ine anthropoi me anotero epipedo k mia oikonomiki anesi…

   • Ο/Η oi kuprees en exoun upothesi λέει:

    είμαι κι εγώ Κύπρια κ σπούδαζα Αθήνα κ θέλω να προσθεσω κι γω ένα σχόλιο για τις κυπρέες..είχα φίλη μου που ακόμη και στο σπίτι της φορούσε ΤΑΚΟΥΝΙΑ, καθάριζε με τακούνια κ ήταν πάντοτε καλοντυμένη γιατί ήταν κοντοστούπα κ άσχημη.Κοινώς κομπλεξικιά. Συμφωνώ απόλυτα για ότι μας καταλογίζεται κ πραγματικά είναι όλα τόσο αλήθεια.καλά κάνετε κ τις κράζετε όλες αυτές τις κοπλεξικές κότες! Φυσικά περιμένω να κάνετε κ ένα άρθρο για τους κυπρέους γτ ούτε κι αυτοί παν πίσω πιστέψτε με!Δεν προσέξατε πως ντύνονται; Σκυλαρίκι στ φρύδι ή στ αυτί είναι ΜΑΣΤ! σκισμένα τζιν, αποτριχωμένοι καλύτερα κι απο γυναίκα….μιλάμε για μεγάλα ψώνια. Α! Κι όσο αυτό που είπες καλή μου περι ανωτερότητας, κοίταξε τον εαυτό σου καλά τον καθρέφτη και μετά, αφού πεις μα πόσο όμορφη και έξυπνη και πλούσια είμαι …….. ΦΤΥΣΤΟΝ καλά να μες σε μαθκιάσει κανένας καλή μου….εν εκαταλάβατε ένα πράμα, η μανάες σας τζαι οι τζυρούες σας σπουδάζουν σας για να βάλετε νουν όι να τν χάσσετε!!!!

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΞΙΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΥΠΡΑΙΕΣ!!! (ελπίζω να αποτελώ εξαίρεση)

  • Ο/Η ΒΙΒΙ λέει:

   μπατηρακια και εσεις τωρα βρε..το κακο ειναι οτι εσεις ομως εχετε και τον τουρκο πανωαπο την κεφαλα σας να καμαρωνετε την σημαια του στον πενταδακτυλο!…και πες μου τωρα ειλικρηνα…Νιωθεις ωραια με το τζιπακι σου και την σπιταρωνα σου (αν εχεις ) και με τη σημαια του τουρκου πανω στον πενταδακτυλο επισης? Σε τιμα να εισαι τοσο ρηχος? (το ξερω οτι ηταν χτυπημα κατω απο τη μεση αλλα τα θελες!!)

 104. @kyprios:

  Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι κύπριοι είναι οικονομικά ευκατάστατοι…
  ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΕΙΝΑΛΕΣ;

  Κυρίες και κύριοι, ο Ξερόλας είναι καταπληκτικός!
  Συνεχίζει ακάθεκτος να δημοσιεύει σχόλια με την ίδια IP, πλέον σαν «kyprios», αγνοώντας την λογική!

  Μάλιστα μου δείχνει και άρθρο της wikipedia, σαν «commonipdoesnotenecessarilymeanscommondevise» αυτή τη φορά, για να με πείσει πως κάνω λάθος…
  Φίλτατε αποτυχημένο τρολ, το γεγονός πως έχω πάρει πτυχίο Πληροφορικής, μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, και εδώ και 2.5 χρόνια κάνω διδακτορικό στην Πληροφορική σου λέει τίποτα;

  Α, μη ξεχάσεις το βραβείο σου, σόρι που αμέλησα να στο δώσω νωρίτερα.

 105. Ο/Η Naz λέει:

  Προφανώς, υπάρχουν πάντα ορισμένοι άνθρωποι των οποίων η ύπαρξη υφίσταται και μόνο για την ενόχληση τρίτων. Όπως ανέφερες και παραπάνω, η μιζέρια έχει κυριεύσει την κατά τη δική τους άποψη «ιδανική» ζωή και έτσι προσπαθούν με προπαγάνδα,»δύσκολες» λέξεις και φασιστικό τρόπο να επιβάλλουν τον τρόπο ζωής τους και σε άλλους.

  ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΕ ΖΩΑ. ΤΟ BLOG ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ,ΚΑΝΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΤΕ!!!ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ.

  Αν και αυτό δεν έχει επιτυχία, υπάρχει πάντα και οι αυτοκτονία…
  Δεν είναι αμαρτία…κάποιες φορές είναι κοινωνικό λειτούργημα.

  Να’στε καλά!

 106. Ο/Η kiprios λέει:

  ti neuriazete re kai egw kipreos eimai kai o athrwpos tin alitheia lei….. oles oi kipries to 98% mas ta prizoune milane poli ti vrizete den katalavenw? kompleksikoi kipraioi

  • Ο/Η Pelloplasma λέει:

   epeidi oi kalamaraes en kaliteroi dld?
   miloun arga stathera ke katalavenis tin kathe le3i pou vgeni apo to stoma tous? Sosta ta leo i mipos grafo sfi-fi senario?
   Ke fisika milane gia ta pio simantika themata pou iparxi ston kosmo (polemous de3ia aristera stin gi, gia ton kosmo pou pina stin arfiki ke ola auta) kathos einai foitites.
   Eimai sigouri 100% pos molis periegrapsa ena standard ellina!

 107. Ο/Η Randy Marsh λέει:

  epic! επιτέλους κάποιος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους! Και σιγά το νησί δηλαδή.

 108. Ο/Η BioLogos λέει:

  Μαλάκα τζορτζ ο τρολοανιχνευτής μου πέφτει πάντα μέσα…
  Προσωπικά σαν αρχαίος στα ίντερνετς δίνω στον ξερόλα το βραβείο…

  drum roll

  αγωνία

  FOREVAH ALONE

 109. Ο/Η Naz λέει:

  @ Xerolas

  Δεν μου χρειάζεται παρά να σχολιάσω ότι η επιλογή του ψευδωνύμου σου μου υποδεικνύει ένα «άνθρωπο» ρηχό, αλαζόνα και νάρκισσο ο οποίος γεύεται την ευχαρίστηση απλά κοιτώντας σε ένα καθρέφτη.

  Συνεχίζοντας, από τα λεγόμενά σου, καταλαβαίνω πως το πιο πιθανό είναι να έχεις μια ιδαίτερη έφεση στην κοπρολαγνεία, πράγμα το οποίο έχει άμεσες συνέπειες σε εσένα και τους γύρω σου. Προφανώς η «ευχάριστη» αυτή για σένα ασχόλια έχει πάρει ένα δρόμο άνευ επιστροφής και έχει αρχίσει να ξεχυλίζει από τη στοματική κοιλότητα σου, με άμεσες συνέπειες την κοπρολογία και την άσχημη αναπνοή. Το τελευταίο ίσως είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δυσκολεύεσαι να αποκτήσεις φιλίες με τους γύρω σου. Προτείνω λοιπόν αμέτρητες ποσότητες Lystrine, ίσως ένα καλό άρωμα, μια μεγάλη αλλαγή στις καθημερινές ασχόλιες και μια επίσκεψη στον οδοντίατρο, όπως επίσης και ένα καλό εντομοκτόνο για τις μύγες οι οποίες σε τριγυρίζουν το τελευταίο καιρό. Προς αποφυγήν αποικίας μυγών στη στοματική σου κοιλότητα και όχλησεις των ωτών τρίτων θα πρότεινα να μην την ανοίγεις πολύ και μας πάθεις τίποτα.

  Σε τελική ανάλυση, μου προκάλεσες άφθονο γέλωτα.

  Υ.Γ: If you so wish, you ignorant,arrogant,narcicistic,pompous,self righteous and self loving imbecille, i can continue this in English…μιας και μου πέταξες το χαρακτηριστικά «ευφυές»: «good luck with that».

 110. Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

  Μιαρό ανθρωπάριο Γιώργο Μαργαρίτη, ο σύντροφος ξερόλας ούτε απατεώνας είναι ούτε σχιζοφρενής. Απλά έτυχε με την παρέα του να πάνε σε ένα internet café με συνδρομή στη ForthNet (εξ ου και η κοινή διεύθυνση) και αυθορμήτως όλοι οι υπόλοιποι της παρέας σχολίασαν υπέρ του κορυφαίου (βλ.λ. τραγωδία) φίλου τους.
  Φυσικά, εσένα —που είσαι ένα σκουλήκι της γης χωρίς φίλους— δεν σε καλεί για καφέ κανένας και για αυτό δεν φαντάστηκες καν πως πρόκειται για παρέα. Αναμενόμενο.

  Επίσης, επειδή όπως ο ίδιος λες είσαι δαπίτης και καθόλου χριστιανός, έννοιες όπως «μοίρασμα» σου είναι παντελώς ανοίκειες. Ναι, ρε φίλε, τα παιδιά δεν μοιράζονται μόνο σύνδεση, αλλά και διευθύνσεις email άμα λάχει. Τόσο δύσκολο σου είναι να το καταλάβεις;

  Κατά τα άλλα, καταντάς βαρετός. Πρώτα διχάζεις τους Έλληνες μεταξύ των με αναρτήσεις για τους κλωτσομπούνηδες, και μετά σκορπάς διχόνοια μεταξύ Ελλήνων της Ελλάδος και Ελλήνων της Κύπρου με αυτή εδώ την ανάρτηση. Το αποτέλεσμα είναι πως όλοι καθόμαστε και σχολιάζουμε εδώ μέσα αντί να βγούμε στους δρόμους να επαναστατήσουμε, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα πως είσαι ακόμα ένας χειραγωγός προβοκάτορας της τρόικας και ανθυποσκλαβάκι των ΜΜΕ. Τι να λέμε τώρα.

  (Προφανώς παρενέβην για να μιλήσει κάποιος άνθρωπος με αδιαμφισβήτητο κύρος. Δεν με ανησυχεί το ενδεχόμενο να μου την πει κάποιος άλλος σχολιαστής, θα έχουμε και με αυτή εδώ την ανάρτηση πολλά χρόνια διαθέσιμα για να περνάμε την ώρα μας.)

  Λευτεριά στον αγωνιστή ξερόλα και στα φιλαράκια του.

  • Ο/Η fandom λέει:

   Ήσουν και εσύ στο internet cafe? Όλα τα τρολ μαζεμένα!
   …κλαίει η μάνα του internet…

  • Ο/Η Θανάσης λέει:

   Στην κυπρο δεν ειναι Ελληνες μπομπο. Ειναι Κυπριοι.

   Αλλο Κυπρος αλλο Ελλαδα. Αλλο κρατος ειναι. Απλα μιλανε την ιδια γλωσσα (στο περιπου..). Τωρα αν την εχουν δει πατερουληδες μερικοι και τη ζωγραφιζουν με ελληνικα χρωματα περαστικα τους. Χεσμενο σε εχουν αν πας εκει και μαλιστα οι περισσοτεροι δε σε συμπαθουν κιολλας επειδη νομιζεις οτι η κυπεος ειναι χωραφι σου.. Καταλαβε το και ασε τις μαλακιες τυπου «Δεν ξεχνω» για καποιον που οντως δεν ξεχνα γιατι ηταν εκει και ηταν δικη του χωρα τουλαχιστον.

   Και για να μη παρεξηγουμαι επειδη τα γραφω αυτα και νομιζεις οτι ειμαι κυπριος, Ελληνας ειμαι…

 111. Ο/Η boubou λέει:

  Γεια σου, ρε Μαργαρίτη, με τις πενιές σου.

  Περιμένουμε εναγωνίως το επόμενο μη ρατσιστικό, μη σεξιστικό post. Τι θα πραγματεύεται, άραγες; Την ταχύτητα με την οποία ξεψειριάζονται οι Φιλιππινέζες στο λεωφορείο; Την ένταση με την οποία δέρνουν τα παιδιά τους οι Αλβανές;

  Α προπό, ποιος την έχει μεγαλύτερη (την ανάρτηση), εσύ ή ο xerolas? Τις μέτρησες καλά; Διότι διέκρινα έναν μίνι (με το συμπάθειο) ψυχαναγκασμό επί του θέματος.

  [Έλα, μωρέ, πλάκα κάνω, φιλλούθκια]

  Face it, αγοράκι, you are not funny.

 112. Ο/Η fandom λέει:

  Εθίζομαι.. Αρχίζω να γίνομαι one of them…
  AFK ASAP!

 113. Ο/Η Mayacles λέει:

  Πρέπει κάποια στιγμή να σου πω για τη μακρά θητεία μου στου Ζωγραφου… Εκεί φωλιάζουν! Happy to read you again my old pal! ❤

 114. Ο/Η Pelloplasma λέει:

  Signomi alla gia thema polilogias oi «kalamaraes» exoun tin protia. Oso grigora kai an milame emeis os kiprioi oi ellines einai 10x pio grigoroi. Kai gia ta themata? Siga ta sovara themata pou milane. Mipos oi ellines otan einai foitites milane gia tis mellontikes epixeiriseis pou tha stisoun afou teliosoun ta 20xronia panepistimio pou tha kanoun i milane gia pos tha stisoun spiti afou pantreftoun? Kapos to amfivallo. Gia tis eidies malakies milane kai to idio dinata ke to idio grigora(akoma ke pio grigora). Sas fenetai etsi megali diafora me tis kipries mono ke mono epeidi exoun mia diaforetiki profora ke einai diaforetiko sto akousma. Tous fellow «kalamaraes» foitites/kosmo apla to auti einai pio sinithismeno sto akousma me apotelesma na min dinete idieteri simasia. Opos ke emeis sti kipro ean eimaste se kapio cafe ke dipla iparxi mia parea apo ellines tha poume pos mas trellanan me tin fliaria tous.

 115. Ο/Η Χριστίνα λέει:

  Τέλειο το ποστ σου!
  Αν και Κύπρια δεν το θεωρώ καθόλου κάφρικο ή ρατσιστικό. Το έχω παρατηρήσει αρκετές φορές σε λεωφορεία κλπ ΜΜΜ (όντας φοιτήτρια στην Αθήνα) είτε με Κύπριες είτε με Κύπριους και οφείλω να πω ότι κάποιες φορές καταντούν(-ούμε) κουραστικοί. Αυτό προς απάντηση για όσους πειράχτηκαν.
  Είμαι ακριβώς το αντίθετο από αυτές. Δεν το θεωρώ πρέπον γενικά να μιλάς ή να φωνάζεις στα ΜΜΜ, γιατί υπάρχει κόσμος που απλά δεν έχει όρεξη να σε ακούει! Αυτό για να δείξω πως πάντα υπάρχει η εξαίρεση στο κανόνα:)
  Κάποιοι το πήραν πολύ σοβαρά το θέμα, κρίμα…

  Καλή συνέχεια!

 116. Ο/Η indictos λέει:

  Αδερφέ τρία βράδια την εβδομάδα παίρνω το 78 (Αεροδρόμιο-ΚΤΕΛ).
  Την μία από τις τρεις είναι γεμάτο από Κύπριους/Κύπριες φοιτητές που μόλις έχουν φτάσει Θεσσαλονίκη και ταξιδεύω μαζί τους 19 στάσεις!!!
  Μιλάμε ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
  Και μιλάμε ότι όλοι αυτοί μιλούν ΚΑΙ στο κινητό τους για να πουν ότι έφτασαν.
  …… 😐

  ΤΙΡ τα ακουστικά του handsfree δεν επαρκούν, ευτυχώς έχω μαζί μου της δουλειάς (κλειστού τύπου)
  🙂

 117. Ο/Η AZ λέει:

  APISTEUTOS o komplexismos tou typou…sigoura efage xulopita apo Kupria kai spatalhse mish wra apo th zwh tou gia na grapsei tetoies paparies! Oso ki an h8ele na to parousiasei ws asteiaki-plakitsa (brrr)… ma kala, poso malakas prepei na deixnei pros ta eksw o (neo)ellhnas pia?Kai meta gkriniazoume pou ola pane kata diaolou se auth th xwra. Kai kathgoroume kai tous Kuprious pou den mas sumpa8oun. Ean den apokthsoume ligh stoixeiwdh paideia (den einai duskolo, arkei na kanei ena mikro bhma o ka8enas gia ton eauto tou gia arxh), 8a parameinoume «Elladistan»… kai kala na pa8oume…eleos!!!
  Enas «Kalamaras»

 118. Ο/Η Γλυφομούνι λέει:

  Τα όσα γράφτηκαν είναι αλήθεια…Για αυτό και εμείς πηδάμε Θεσσαλονικιές

 119. Ο/Η Νάγια λέει:

  θέλετε να μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά των καλαμαράδων ;ρ δεν σας συμφέρει ;ρ εξάλλου εσείς είστε που φημίζεστε για την πολυλογία σας και για τον υψηλό τόνο της φωνής σας. μη λέμε μαλακίες. έχω φίλη καλαμαρού και παθένω πονοκέφαλο όποτε είμαστε μαζί. επαναλαμβάνει τον εαυτό της 1029109201 φορές. αλήθεια γιατί το κάνετε αυτό; ειναι κουραστικό. άσε που το μονο που λετε είναι μαλακίες χωρίς νόημα.
  και κάτι τελευταίο ;ρ προσέξτε τα λόγια σας για τους κύπριους φοιτητές γιατί αμα φύγουν θα πείτε το ψωμί ψωμάκι ;ρ ποιος θα νοικιάζει μετά ;) θα χάσετε μεγάλο κονδύλι.
  και κάτι άλλο. προτιμώ να είμαι βαμμένη και περιποιημένη παρά με ένα μέτρο μουστακι και ένα μετρο τρίχες σε ολόκληρο το σώμα. ανακαλυφθηκε η αποτρίχωση ;)
  λεω να κάνω κι εγω μια ερευνα για τους καλαμαράδες που μαζεύονται σιγα σιγα στην Κύπρο ;) τι; μας έχετε ανάγκη τώρα; ;) ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

  PS: Κύριε Μαργαρίτη. Όση ώρα φαγατε να γράψετε τέτοιες μαλακίες θα μπορουσατε να την εκμεταλλευτειτε ψάχνοντας καμια δουλεια. αν παλι μείνετε πολυ καιρό άνεργος κλείστε εισητήριο για Κύπρο ;) κάτι θα βρείτε ;) επειδη ξέρεις εδωπέρα οι πολιτικοί δεν ειναι κλεφτρόνια ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥς ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.

  ΦΙΛΙΑ

  • Ο/Η Eva Kesselring λέει:

   Εισιτήριο.

   • Ο/Η Νάγια λέει:

    whatever

   • Ο/Η Τ.Κ. λέει:

    eva mou edw kollaei kalitera to i rest my case.. den eixes ti na peis k apofasises na to paikseis filologos. k oso epitrepetai esy na milas(k as les astoxa sxolia) allo toso epitrepetai k stin kopela na sou apantisei. to na mi dexesai apantisi se afta pou les nomizw onomazetai adiallaksia fasismos klp klp.vevaia den kserw esy eisai i filologos tis pareas..

  • Ο/Η nekatomenos λέει:

   «επειδη ξέρεις εδωπέρα οι πολιτικοί δεν ειναι κλεφτρόνια»
   Νάγια, σίγουρα είσαι Κύπρια; Γιατί προφανώς αγνοείς ένα βασικό fact για την νήσο των αγ(ρ)ίων. Άκου «εδώ πέρα οι πολιτικοί δεν είναι κλεφτρόνια». Ε ναι, απλώς εν απατεώνες σε ανώτερο επίπεδο. 😛

   • Ο/Η nasiaq λέει:

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ? κλεφτρόνια εν ειναι, η αλήθεια να λέγετε, συμφωνω ρε νεκατωμενε!! Σπουδές στο ρουσφέτι και την απατεωνιά στο Αφροτάιτις άιλαντ!!

  • Ο/Η Θανάσης λέει:

   Το 10% τι σου λεει τωρα? «Φορους» πληρωνεις οποτε μη γκρινιαζεις κουκλιτσα μου. Φιλακια.

 120. Ο/Η Eva Kesselring λέει:

  I rest my case.

 121. Ο/Η Τ.Κ. λέει:

  κοιτα δεν έχει αδικό ως επί το πλειστον αλλά εκτός από σεξιστής ο τύπος είναι και ρατσιστής.. κ εγώ εκνευρίζομαι με διάφορους τύπους που συναντώ στα λεωφορεία αλλά δεν κάνω έτσι:) είναι από τη μια είναι οι κύπριες που …τσιρίζουν, είναι οι ελληνίδες που τσιριζουν , οι παπάρες που δεν σε αφήνουν ήσυχη(και συνήθως δεν είναι κυπριοι αυτοι if you get my point), ο κωλογερος που σε ακουμπάει πίσω κ νομιζει ότι κάνει κ μαγκιά μη χέσω, ο παοκτζής ο αρειανός κλπ κλπ. αλλά τι να κάνουμε? αν κοιτά ο καθένας τη δουλειά του δεν έχουμε πρόβλημα. αλλωστε αν ημασταν ιδιοι όλοι, τυποι σαν τον Μαργαρίτη δεν θα είχαν τί να πουν. όπως σημείωσε ένας τύπος στο λινγκ κ εγώ ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ σχόλιο του Μαργαρίτη. Μαργαρίτη φίλε μου στο επόμενο ποστ πες μας κ άλλα ανάλογα ρατσιστικά.. μπορείς για παράδειγμα να μας μιλήσεις για τις τσιγγάνες που βρωμάνε(άλλωστε κ αυτές όπως κ οι κύπριες δυσκολεύουν τη βόλτα σου στο λεωφορείο), ή για τους γέρους που (άκουσον άκουσον) δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι στη διαδρομή. ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ Κ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΟΥ( για όποιον δεν σε κατάλαβε). Η ετικετοποιηση που κάνεις στο ποστ σου ειναι ο ορισμος του ρατσισμου.

 122. Ο/Η Scorpio λέει:

  Margaritarouli,
  GET A LIFE!!!!

 123. Ο/Η Αστροναύτης λέει:

  !!!
  τα (κυπριακά) σέβη μου!!!

  • Ο/Η Dylan λέει:

   Το οτι κανεις διδακτορικο στην πληροφορικη θα επρεπε με καποιο τροπο να μας εντυπωσιασει? oh well. It didn’t.
   Το μονο που εχω να παρατηρησω ειναι οτι εισαι ενα βημα πριν απο την κλινικη καθυστερηση αγαπητε.
   Και μην ανησυχεις. Σε λιγο καιρο πιθανοτατα δεν θα εχετε καν τα κονδυλια για να συντηρειτε τα μμμ. Θα χρησιμοποιειτε τα ποδαρακια σας για μετακινηση και δε χρειαζεται να ακουτε τις Κυπριες φοιτητριες. Θα εχετε ετσι και περισσοτερο χρονο για να αναλυετε τα βαρυσημαντα θεματα που απασχολουν καθε ελλαδιτικο μυαλο.
   Αντε γεια!

 124. Ο/Η Xanadu λέει:

  Ρε Μαργαρίτη λίγο υπερβολικός είσαι… αλλά παρόλαυτα like για την στατιστική ανάλυση και για συμπαράσταση στο κάψιμο στο αγαπημένο μας τμήμα 😛 😛

 125. Ο/Η michael p. λέει:

  το άρθρο λέει ακριβώς την αλήθεια.
  αρκετές φορές έχει τύχει να βρίσκομαι στο ίδιο λεωφορείο κ όταν κατέβηκα παραπατώντας ένιωθα ότι στο μυαλό μου είχαν φυτρώσει μπρόκολα κ ραπανάκια.
  όσο για τ’ ακουστικά, ότι κ ν’ ακούς, δε μπορεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τη φασαρία…
  ευτυχώς έχει καιρό να συμβεί κάτι τέτοιο κ έσωσα τις εναπομείναντες μονάδες του iq μου.

 126. Ο/Η lollipop λέει:

  Φοβερό απλα!!!Ωστόσο υπάρχουν κ εξαιρέσεις πράγματι!Κ εγω εχω γνωστή κύπρια που δεν ακολουθεί το target group των κυπριών,εχει την ιδιαίτερη προφορά αλλα καμία σχέση κατα τα άλλα ούτε στα «κυπριοντεσιμπελ» ούτε στα ανούσια θέματα!Αλλα κακά τα ψέματα ρε παιδιά όποιος είναι φοιτητης απο Αθήνα κ σπουδάζει στην επαρχία πόσες φορές έχει ανεχτεί αντίστοιχα σκηνικά απο τους «εγχωριους» φοιτητές!!Πχ τα κρητικά…!!!τραγικός συνδιασμός κύπριου με κρητικιας!!
  Δεν βγάζεις άκρη αν μιλάνε ελληνικα ή σουαχιλι!

 127. Ο/Η Tonia λέει:

  Akros ratsistikos!!xaramises toses ores gia na grapseis kati tetoio???Makari osoi foitites eixame na itan san tous kiprious!Spoudazo thessaloniki(palaiotera k patra) k an kano sigkrisi me tous dikous mas foitites NAI PROTIMO TOUS KUPRIOUS!!diladi einai kako na vlepeis mia kipria me stil eno an deis to vlaxaki apo to xorio pou logo tou oti mpike se mia sxoli paei na to paixei oti exei stil k einai les oti uparxei monima to karnavali???Mi trelathoume!!
  Afto pou tha mporouses na kaneis os analisi einai i ipokoultoyra pou kikloforei sta ellinika panepistimia,tous foitites zoa pou trone ta etoima k ksinontai epikos k tis spitomenes vlaxo-xazogkomenes(ekei na deis profora, me to zori arthronoun pliros protasi) pou me eisitirio ti foititiki idiotita erxontai apo ta koloxoria stis megaloupoleis k nomizoun pos oi «protevousianoi»(opos mas apokaloun) kanoyn ta orgia!
  Giati loipon den kaneis tin statiko-anthropologiki soy xioumoristiki arthrografia pano stous dikous mas ellines foitites pou fanatizontai me tis paratakseis, pou me to zori milane ellinika ,to paizoun mouri me ta lefta tis mamas k tou mpampa(Dear dady thelo to 500araki tis fiat gt einai poli passe na pigaino me golf sto politexneio–otan alla paidia doulevoun gia to enoikio kati tsolia theloun k aneseis ,ta opoia tsolia einai klassika neoplouta vlaxakia pou vromizoun edo k 20-30xronia tin athina katoikoun sta voreia proastia k den exoun kourastei gia tipota!)!!

  Pare paradeigma loipon apo tous kiprious oi opoioi:
  einai apo tous ligous pou exoun sinoxi!
  katafernoun na sindiasoun foititiki zoi me epitixia epi tis akadimaikis poreias tous
  & telos … opos proanaferthike epano …
  des tin diki tous politiki katastasi me ti diki mas!!

  Distixos atixises file mou…zita k esi apo ton patera sou na sou bgalei toutou me ensomatomeno mp3 i ipod kalitera oste na apofevgeis gia ton ekneyrismo se fasi kinisis!!

  Filika mia foititria ek athinon…me poreia 6eti sti Patra k tora sti thessaloniki!!!

  —anti na bgazeis ta matia ton Ellinon tis Kiprou…sxoliase ta allodapa mesa sta leoforeia pou se koitoun san lisasmena, vromane , k einai panta etoima gia eksegersi!–

  • Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

   Παράθεση: «Akros ratsistikos!! ✂…✂ —anti na bgazeis ta matia ton Ellinon tis Kiprou…sxoliase ta allodapa mesa sta leoforeia pou se koitoun san lisasmena, vromane , k einai panta etoima gia eksegersi!–»
   Να φανταστώ πως τότε θα είναι «Aplos ratsistikos!!», ε;

   • Ο/Η GKoute λέει:

    κ ας μην ξεχασουμε τα καθολου ρατσιστικα «to vlaxaki apo to xorio» κ «spitomenes vlaxo-xazogkomenes(ekei na deis profora, me to zori arthronoun pliros protasi)»
    απο ποιο χωριο εισαι εσυ καλε;
    τινος εισαι;

  • Ο/Η oi kuprees en exoun upothesi λέει:

   koykla tha apantisw sta greeklish because u only speak the english language and u dont understand any other language..Ok look dear, u r very complexikia k u must be really un…..ed for a while. So go find a real guy , a communist cypriot guy to please u. Oh and is your surname ONASIS? xwrkatoua !ime siouri oti bastas k luis vuitton p tous maurous!xa!!!

   • Ο/Η oi kuprees en exoun upothesi λέει:

    a! xehasa na s pw ta nea!!!i patrida mas einai moirasmeni sta 2.nai bre!!to xehases????ma pou zeis kali m????paene tziai lion panepstimio oi monompouzoukia perkei mwrfwtheis tziai lio. fenete ftaiei o aeras tis ellada spou pate k perneis sas ta koufiokefalakia sas…
    pwpw exw kairo na ektonwthw etsi

 128. Σόρι που άργησα να απαντήσω, αλλά δυστυχώς λόγω του μεγάλου πλήθους των ατόμων που ανέφεραν πως είμαι ρατσιστής έπρεπε να πάω να κάνω ψυχανάλυση για να βρω τα βαθύτερα αίτια. Ντάξει, πλάκα κάνω, ο λόγος που άργησα να απαντήσω είναι επειδή γέμισε ο αριστερός μου όρχις με τα ονόματα τους. Τώρα πρέπει να πάω και στο δεξί να γράψω τα ονόματα των υπολοίπων…

  Προφανώς δεν έχει νόημα να απαντήσω στα θετικά σχόλια. Το γεγονός και μόνο πως το άρθρο το διάβασαν αρκετοί Κύπριοι και Κύπριες και το βρήκαν αστείο και χιουμοριστικό μου αρκεί για να καταλάβω πως δεν έχω εγώ το πρόβλημα αλλά πως κάποιοι άλλοι είναι κομπλεξικοί. Γι αυτό και θα επικεντρώσω τις προσπάθειες εξήγησης των αυτονόητων στους Δον Κιχώτες που βλέπουν παντού ρατσιστικούς αντικυπριακούς ανεμόμυλους.

  kiprios says:
  Φεβρουαρίου 25, 2011 στις 3:53 μμ

  ti neuriazete re kai egw kipreos eimai kai o athrwpos tin alitheia lei…
  […]

  Pelloplasma says:
  Φεβρουαρίου 26, 2011 στις 3:55 μμ

  epeidi oi kalamaraes en kaliteroi dld?
  […]

  Μπράβο Pelloplasma, το πέτυχες. Γιατί αν βρίσω τους χούλιγκανς του Ολυμπιακού, το κάνω γιατί οι χούλιγκανς του Παναθηναικού είναι καλύτεροι. Είναι προφανές και λογικό.

  @Pelloplasma,

  Signomi alla gia thema polilogias oi “kalamaraes” exoun tin protia. Oso grigora kai an milame emeis os kiprioi oi ellines einai 10x pio grigoroi.

  …και κάπου εκεί η μύτη του Πινόκιο έγινε τόσο τεράστια που ο Τζεπέτο δε χρειάστηκε να ξαναγοράσει ξύλα για το τζάκι για 10 χρόνια.

  Κατανοώ το σχόλιο σου μόνο αν το έγραψες από το σχολικό υπολογιστή στο μεγάλο διάλλειμα μεταξύ των μαθημάτων «Γλώσσας – Γλώσσα» και «Εμεις κι ο κόσμος». Αλλιώς δεν εξηγείται πως έχουμε φτάσει στο σημείο να διαβάζουμε επιχειρηματολογίες Δημοτικού, του στυλ:
  – Είσαι βλάκας.
  – Εσύ είσαι πιο βλάκας.
  – Εσύ είσαι 10 φορές περισσότερο απ’ ότι πεις για μένα.

  @AZ,

  APISTEUTOS o komplexismos tou typou…sigoura efage xulopita apo Kupria kai spatalhse mish wra apo th zwh tou gia na grapsei tetoies paparies!

  Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω, αλλά άργησες. Σε έχουν προλάβει τουλάχιστον άλλοι δύο νωρίτερα που κατάλαβαν πως έγραψα το παραπάνω ποστ επειδή έφαγα χυλόπιτα απο Κύπρια.
  Δε πειράζει. Και που ξέρεις, ίσως την επόμενη φορά να είσαι ο πρώτος που θα το γράψει!

  @Νάγια,

  και κάτι τελευταίο ;ρ προσέξτε τα λόγια σας για τους κύπριους φοιτητές γιατί αμα φύγουν θα πείτε το ψωμί ψωμάκι ;ρ ποιος θα νοικιάζει μετά ;)

  Δε μου λες, εκεί στην Κύπρο έχετε αντικαταστήσει τα σημεία στίξης όπως η τελεία και το ερωτηματικό με smileys? Όταν ολοκληρώνετε μία πρόταση γελάτε για λίγο στον άλλον και συνεχίζετε στην επόμενη πρόταση;

  Να σου πω, γιατί το βλέπετε το θέμα ανταγωνιστικά σε σχέση με τις Ελληνίδες; «Αυτές μιλάνε πιο γρήγορα«, «αυτές μιλάνε πιο δυνατά«, «αυτές είναι που μιλάνε για θέματα χωρίς νόημα«, και επίσης «δεν κάνουν αποτρίχωση και δεν περιποιούνται τον εαυτό τους και έχουν ένα μέτρο μουστάκι και ένα μετρο τρίχες σε ολόκληρο το σώμα» (?!). Είπα πουθενά στο ποστ πως οι Ελληνίδες/Ελλαδίτισσες είναι σούπερ ουάου γκόμενες που μιλάνε σιγά, σέβονται τον διπλανό τους, και τα θέματα τους πάντα περιλαμβάνουν κοινωνικούς προβληματισμούς;
  Δεν είπα πως είναι καλύτερες, αλλά από προσωπικές μου εμπειρίες αυτές που μου έχουν κάνει format τον εγκέφαλο είναι οι Κύπριες στο λεωφορείο. Δι έντ.
  Και ναι, οι Ελληνίδες με εκνευρίζουν περισσότερο στην «πέρα-από-το-λεωφορείο» ζωή.

  Το άρθρο είναι καθαρά χιουμοριστικό, και η υπερβολή που το διέπει εξυπηρετεί αυτό το σκοπό –η υπερβολή άλλωστε υπήρξε και βασικό στοιχείο της αρχαίας τραγωδίας.
  (τσίζους, τι κάθομαι και γράφω… γιατί μπαίνω στην διαδικασία να δικαιολογήσω τα αυτονόητα;)

  επειδη ξέρεις εδωπέρα [στην Κύπρο] οι πολιτικοί δεν ειναι κλεφτρόνια ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥς ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.

  και εδώ αγαπητή ο κόσμος πληρώνει τους φόρους του. Οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι αυτοί που δε τους πληρώνουν.

  @Τ.Κ.,

  κοιτα δεν έχει αδικό ως επί το πλειστον, αλλά εκτός από σεξιστής ο τύπος είναι και ρατσιστής…

  πόσο γαμάτο ήταν αυτό το κομμάτι πρότασης που έγραψες…

  όπως σημείωσε ένας τύπος στο λινγκ κ εγώ ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ σχόλιο του Μαργαρίτη. Μαργαρίτη φίλε μου στο επόμενο ποστ πες μας κ άλλα ανάλογα ρατσιστικά.. μπορείς για παράδειγμα να μας μιλήσεις για τις τσιγγάνες που βρωμάνε(άλλωστε κ αυτές όπως κ οι κύπριες δυσκολεύουν τη βόλτα σου στο λεωφορείο), ή για τους γέρους που (άκουσον άκουσον) δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι στη διαδρομή. ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙΣ Κ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΟΥ( για όποιον δεν σε κατάλαβε). Η ετικετοποιηση που κάνεις στο ποστ σου ειναι ο ορισμος του ρατσισμου.

  Χμ, έχει μήπως κάποιο βελάκι δεξιά στο blog με πινακίδα νέον που γράφει με τεράστια κόκκινα γράμματα που αναβοσβήνουν:
  «Προς κομπλεξικούς: Μπείτε σε αυτό το μπλογκ και γράψτε τη μαλακία σας»;
  Νομίζω πως κάποιοι πρέπει να διαβάσουν αυτά τα πράγματα που είναι φτιαγμένα από χαρτί και ονομάζονται «βιβλία» για να καταλάβουν τι είναι ρατσισμός και σεξισμός και τι δεν είναι.

  @Dylan,

  Το οτι κανεις διδακτορικο στην πληροφορικη θα επρεπε με καποιο τροπο να μας εντυπωσιασει? oh well. It didn’t.

  Το ότι μπορείς να διαβάζεις σχόλια από blogs θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να μου δώσει την εντύπωση πως τα καταλαβαίνεις κιόλας; oh well, it didn’t.
  (φίλτατε στόκε, το ότι κάνω διδακτορικό στην Πληροφορική το είπα στον μαλάκα παραπάνω που δημοσίευσε 10 σχόλια με διαφορετικό όνομα, για να τον πείσω πως, έχοντας φάει 10 χρόνια στην Πληροφορική, μπορώ να ξεχωρίσω πότε σχόλια που έχουν την ίδια IP σημαίνει πως έχουν γραφτεί από το ίδιο άτομο.)

  @Tonia,

  Giati loipon den kaneis tin statiko-anthropologiki soy xioumoristiki arthrografia pano stous dikous mas ellines foitites pou fanatizontai me tis paratakseis, pou me to zori milane ellinika ,to paizoun mouri me ta lefta tis mamas k tou mpampa.

  Οκ, έχω μία πλήρη εικόνα ενός τυπικού απογεύματος σου: θέλεις να ψάξεις στην εγκυκλοπαίδεια για το λήμμα «Χαζός». Ανοίγεις τον πρώτο τόμο, ο οποίος είναι ο «Ααρον – Αμβλύνους». Δε βρίσκεις μέσα τη λέξη που έψαχνες και στέλνεις γράμμα στους συγγραφείς της εγκυκλοπαίδειας γιατί δεν συμπεριέλαβαν την λέξη «Χαζός» στην εγκυκλοπαίδεια σου.

  Γιατί αν δεν ήσουν χαζή, θα έριχνες απλά μια ματιά στα δεξιά του blog, εκεί που λέει «Εγώ” περιληπτικά…» και θα έβρισκες πως έχω γράψει για όλα τα θέματα που αναφέρεις. Ενδεικτικά:
  – για τους νεοέλληνες που το παίζουν μούρη, που δε σέβονται τον διπλανό τους, καπνίζοντας όπου βρουν
  – για το στύλ των Ελλήνων και Ελληνίδων
  – για τους έλληνες φοιτητές που φανατίζονται με τις παρατάξεις έχω γράψει τουλάχιστον 10 άρθρα

  Αλλά φυσικά θεώρησες πιο λογικό να διαβάσεις το εξώφυλλο ενός βιβλίου και έπειτα να διαμαρτυρηθείς στον συγγραφέα γιατί δε διάβασες στο εξώφυλλο τα πράγματα που ήθελες να διαβάσεις… yeah, makes sense.

  Όσο για την τελευταία πρόταση του σχόλιου σου, θα έγραφα αυτό ακριβώς που έγραψε ο Τζωτζίου (<– βγες από το μυαλό μου τώρα. ενοχλείς τις ρατσιστικές μου σκέψεις)

  @Προς Όλους Όσους Κατάλαβαν πως είμαι Ρατσιστής και Σεξιστής,

  Αφιερωμένο:

 129. Ο/Η kaede λέει:

  Τα posts σου μαζεύουν το κατακάθι των internets? Συγχαρητήρια για το τέρας ψυχραιμίας που κρύβεις μέσα σου..πεθαίνω με τις απαντήσεις! xD

 130. Ο/Η baqure λέει:

  Γιώργο, ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!

 131. Ο/Η c λέει:

  @Margariti….Sovara exis tin entiposi pos oi Elladitises den kanoun ta idia kai xeirotera?!!! parepimptontos nomizis oti oi Ellinokipries milane grigora giati aploustata den katalamveneis ti lene (vasiki arxi glosologias) k gt toso menos enantion tous?!! Mpas kai den sou katse kamia?!! get a life!! a! kai min tis vazis oles sto idio kazani!! Amamitos tha minis an kai kati mou lei oti to sigkekrimeno sport to exis egkatalipsi pro polou!

 132. Ο/Η Χαριτοδιπλωμενο λέει:

  «να μιλάνε με ταχύτητα αρκετά κοντά στην ταχύτητα του φωτός και ο χρόνος να αρχίζει να υπερκαμπυλώνεται.» , καμπούμ από το γέλιο.
  τόσα ερωτήματα
  -πώς χρεώνεται το τηλεφωνικό σεξ; πώς υπολογίζεται το ωράριο;
  (αληθινός χρόνος ή κυπριακός χρόνος ομιλίας;)
  -αν ισχύουν όλα αυτά στην ομιλία; συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στη γραφή;
  -μπορούμε να θεωρήσουμε οτι έχουμε στα χέρια μας μιά νέα εναλλακτική πηγή ενέργειας;

 133. Ο/Η hakuna_matata λέει:

  δεν ξέρω αν το έγραψε κανείς στα παραπάνω σχόλια (και επειδή βαριέμαι να τα διαβάσω όλα μιας και είναι πολλά)

  Η κυπριακή γλώσσα προγραμματισμού C:
  http://www.phigita.net/~christose/blog/9

 134. Ο/Η αποστ. λέει:

  Το ποστ αυτο ειναι απαραδεκτο ρατσιστικο και μισαλλοδοξο και με βρισκει 100% συμφωνο.

 135. Ο/Η Προφήτης Estarian λέει:

  :S Ζμπαναϊα μου!!

 136. Ο/Η Erotokritos λέει:

  ασχετο…..πειτε μου τωρα την αληθεια…… ποσοι απο εσας που κανανε σχολια ειστε «φιλοι» του Freddou στο FB????
  (πρωτος!! ξερεις εσυ!!!)

 137. Ο/Η GKoute λέει:

  κ ναι καταφερα κ διαβασα 3 φορες το αρθρο κ 1 (δεν αντεχω αλλη) φορα τα σχολια
  αποθηκευω αμεσως την σελιδα κ το περιεχομενο
  δεν πρεπει να χαθει αυτο!

 138. Ο/Η steve λέει:

  PROS TN KEIMENOGRAFO:
  1.THN EXEIS PATHSEI APO KYPRIA WS FOITHTHS?
  2.SOU EFAGE KUPRIA THN DOULEIA K EISAI ANERGOS?
  3.EISAI TOURKOS?
  4.EISAI RATSISTHS?

  ISXYEI TIPOTA APO OLA AYTA
  ?

 139. Ο/Η anti-racism λέει:

  Ελα πες αλήθεια σπάνε τα νεύρα σου που δεν μπορεις να καταλάβεις τι λένε έτσι?

  Δεν βλέπετε ρε γύφτοι που χωρίς εμάς θα καταρρέατε πριν απο δεκαετίες, που βλέπετε ότι σας κλέβουν οι πολιτικοι σας και συνεχίζεται να τους ψηφίζεται?

  Αλλά τι ρωτώ, αφού και εσεις ίδιοι είσαστε, λαμόγια!
  Ελληνάρες!! Γελάει μαζί σας όλος ο πλανήτης!

  Ξέρετε πόσο εισόδημα σας φέρνουν οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα? Που όποτε δείτε Κύπριους, απότερος σκοπός σας είναι να τους κλέψετε? Απομίμηση του Καραγκιόζη!

  Που για να φύγετε απο το πατρικό σας σπίτι πρέπει να περάσετε τα 33, που για να δουλέψετε πρέπει να σας στείλουν προειδοποιητικό έγγραφο απο την τράπεζα?

  Ψευτόμαγκες της πεντάρας, ξερώλες και είρωνες!

  Πολλά φιλιά απο την αγαπημένη σας Κύπρο! 12 πόντοι στη Ελλάδα!

  Που η μόνη σας ενασχόληση όλο το χρόνο είναι η Eurovision και οι Απεργίες!

  ΥΓ. Ωραίο μέχρι ένα σημείο το άρθρο, με πολλές αλήθειες! Αλλά τα σχόλια απο κάτω είναι μες την μιζέρια, έτσι όπως καταντήσατε το Έθνος μας νεοέλληνες φασίστες και αναρχοκουμουνιστές! Σήμα κατατεθέν του Ρατσισμού!

  • Ο/Η Kates λέει:

   «Ελα πες αλήθεια σπάνε τα νεύρα σου που δεν μπορεις να καταλάβεις τι λένε έτσι?»
   Ναι, γιατί αυτά που λένε είναι 100% συναρπαστικά & υψηλού επιπέδου… -.-

   «Δεν βλέπετε ρε γύφτοι που χωρίς εμάς θα καταρρέατε πριν απο δεκαετίες?»
   Χαχα τ’ ακούσαμε & αυτό. Τράβα βγάλε τα €€ σου απ’ την τράπεζα γιατί σε βλέπω πάλι να μην έχεις να πάρεις ψωμί αύριο καημένε. [& πες & ένα ευχαριστώ που χάρη σε ‘μας έχεις €€ & όχι κυπριακό γιέν (ή ό,τι σκατά είχατε πριν)].

   «Ελληνάρες!! Γελάει μαζί σας όλος ο πλανήτης!»
   Μην ανησυχείς τουρκόσπορε, & εμείς γελάμε μαζί του! 😉

   «Ξέρετε πόσο εισόδημα σας φέρνουν οι Κύπριοι φοιτητές στην Ελλάδα?»
   Ξέρεις πόσο στοιχίζει η εκπαίδευση των φοιτητών σας στον Έλληνα φορολογούμενο;

   «Απομίμηση του Καραγκιόζη!»
   Καλύτερα απομίμηση του Καραγκιόζη παρά συνδυασμός Κεμάλ-Lady Gaga. Ο νοών νοείτω…

   «Που για να φύγετε απο το πατρικό σας σπίτι πρέπει να περάσετε τα 33, που για να δουλέψετε πρέπει να σας στείλουν προειδοποιητικό έγγραφο απο την τράπεζα?»
   Μμμναι, οκ. Ενώ εσείς βγαίνετε στο κουρμπέτι απ’ τα 13. Άσε φίλος, & συγγενείς έχω αλλά & γνωστούς/συμφοιτητές από Κύπρο & ξέρω (όπως & εσύ άλλωστε) ότι είσαστε τα ίδια σκατά. Εκτός αν εσύ είσαι ο Κύπριος Βασιλάκης Καΐλας & δουλεύεις απ’ τα 13 λουστράκος, ενώ όταν σπούδαζες πούλαγες τα βράδια λουλουδάκια στα μπουζούκια για να ζεις μόνος σου. & όόόχι, δεν σου πήρε ο μπαμπάς αμαξάκι απ’ τα 18. Όόόχι, δεν πληρώνει ο μπαμπάς για να το παίζεις φοιτητής στην Ελλάδα. Άσε φίλος…

   «Ψευτόμαγκες της πεντάρας…»
   Πρέπει να έχεις φάει πολύ ξύλο από Έλληνα εσύ… 😀

   «…ξερώλες…»
   Είμαστε…

   «…και είρωνες!»
   Ξαναδιάβασε το σχόλιό σου & θα δεις ποιος είναι ψευτόμαγκας, ξερόλας (με όμικρον) & είρωνας.

   «Πολλά φιλιά απο την αγαπημένη σας Κύπρο! 12 πόντοι στη Ελλάδα!»
   Φιλιά & από την πολυαγαπημένη σας Ελλάδα! Πάρτε & από ‘μας 12 (τέσσερις φορές από 3 ;).

   «Που η μόνη σας ενασχόληση όλο το χρόνο είναι η Eurovision και οι Απεργίες!»
   Βλέπω δεν χάνεις δελτίο για δελτίο & πρωινάδικο για πρωινάδικο ε; Πώς έτσι; Δεν σε καλύπτει η κυπριακή τηλεσαβούρα & την αναπληρώνεις με την ελληνική (επίσης τηλεσαβούρα);

   «ΥΓ. Ωραίο μέχρι ένα σημείο το άρθρο, με πολλές αλήθειες! Αλλά τα σχόλια απο κάτω είναι μες την μιζέρια, έτσι όπως καταντήσατε το Έθνος μας νεοέλληνες φασίστες και αναρχοκουμουνιστές! Σήμα κατατεθέν του Ρατσισμού!»
   Υ.Γ.: Τα μόνα μίζερα σχόλια προήλθαν απ’ τη ράτσα σου που δεν έχει ίχνος χιούμορ (αλλά & αυτοκριτικής). Τέλος, αν θέλεις να δεις τον ρατσισμό στο μεγαλείο του (& μάλιστα με στόχο -ομοεθνείς!-) ξαναδιάβασε το σχόλιό σου καθώς & την πλειοψηφία των κυπριακών σχολίων.
   & που ‘σαι, καλύτερα Νεοέλληνας δεξιός/αριστερός/ό,τι να ‘ναι, παρά Νεοκυπραίος χωρίς ταυτότητα που τα «βάζει» με Έλληνες για να νιώσει κάποιος (μιας & δεν τον παίρνει να τα βάλει με κανέναν άλλον). Άντε γειά ρε…

 140. Ο/Η HELLEN λέει:

  όποιος εχει λίωσει τα ποδαράκια του να περιμένει τα παλιά 222 και 235 για Ζωγράφου αυτή τη στιγμή έχει ανατριχιαστικά dejavu!!έιμαι μια απο αυτούς… αλλά χρωστάω πολλά στις Κύπριες…έτρεξα μια μέρα μετά τα 18 για δίπλωμα…

 141. Ο/Η JEORGE λέει:

  AYTA POU GRAFEIS GIA TIS KYPRIES, MIPOS TA GRAFEIS GIATI DE PIDISE KYPRIOS ??

 142. Ο/Η Billy λέει:

  anonymous says:
  Φεβρουαρίου 26, 2011 στις 5:46 πμ

  Anonymous λες χαζομάρες και χαλάς τη φάση. Άντε να σε δει κανένας χιουμορολόγος διότι δεν έχεις καμιά αίσθηση του χιούμορ. και βασικά εσύ έχεις κόμπλεξ και νομίζω ότι είσαι κύπρια φοιτήτρια και ρατσίστρια με τους άντρες που τρώνε χυλόπιτες.
  κύπρια, έ κύπρια

 143. Ο/Η katia11 λέει:

  Αγάπη μου,
  Ναι όντως είναι λίγο φωνακλούδες οι Κύπριες αλλά νομίζω πέρασες το όριο…λίγο προσοχή επειδή όλοι ένα είμαστε..το ίδιο πράμα…

 144. Ο/Η korina λέει:

  ELEOS!!! pRAGMATIKA…. EXETE KAI PARAPONO??????? AN DEN IMASTAN EMEIS OI KIPRIOI THA ZITIANEVATE OLOI STOUS DROMOUS… sas dinoume kathimerina lefta k exete k parapono.. oloi oi elladites full tsiggunides pou skeftontai k ta 5o lepta p tha dwsoun gia mia mpoukala nero sto periptero.. k apo tin alli oi kiprioi na dinoun ola ta lefta tous sta cafe, mpouzoukia, estiatoria, periptera, kommotiria, aisthitikous ktl…pragmatika eidika oi antres kalamaraes xalia… den tha mporousa na exo pote sxesi me enan elladiti… oloi tsiggunides… oi kiprioi einai ANTRESSSS. ane3artitoi kai oxi kollimenoi stis mamades tous..ANTRES,, stin ellada den exete oute stil na ntitheite , oute tpt,, perpatane oi kipries ginaikes k vgazete ta matia sas giati diathetoun finetsa k ena monadiko stil.. k eseis oi idioi to lete afto… k ne diathetoume mia oikonomiki anesi oloi oi kiprioi……. tha eprepe na mas eugnomonate p erxomaste stin xora sas k sas voithoume toso poli oikonomika kathimerina,,,,, eleosssss pleon,, exete k parapona??? pali kala p eimaste k emeis edo na lete………….. k stin kipro den xrisimopoiume leoforeio gt imaste oloi oikonomika anetoi k mporoume na exoume dika mas aftokinita,,kai o logos pou pernoume to leoforeio stin ellada den ine epidi den 3eroume na odigoume stin ellada, einai epidi den exete kala aftokinita gia na agorasoume apo edo……….. 🙂
  EFXARISTO POLI KAI SKASTE KALITERA…

  • Ο/Η kaede λέει:

   Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα.. τελικά είναι ΑΝΤΡΕΣ ή σκάνε όντως όλα τα λεφτά τους σε κομμωτήρια και αισθητικούς?
   Και επίσης απορώ.. όλοι εσείς που μας κάνετε τη «χάρη», γιατί έρχεστε να σπουδάσετε στην ταπεινή Ελλάδα αφού είστε τόσο «ανωτέρου επιπέδου» όπως λες? Σε λίγο θα μας πεις ότι το κάνετε και από ψυχοπονιά!
   Καλά μιλάμε έχω πεθάνει στο γέλιο με αυτά που διαβάζω. Και το καλύτερο είναι ότι -δε φτάνει που το μηδενικό IQ σας αδυνατεί να κατανοήσει το παραμικρό ψήγμα χιούμορ- τολμάτε και μιλάτε για «κομπλεξισμό» μετά από τα ξεκαρδιστικά, γελοία κατεβατά σας!
   Και επίσης: just fyi, το μόνο που δηλώνουν τα caps είναι διανοητική καθυστέρηση.

   • Ο/Η korina λέει:

    re paidi m parte to apofasi,, isaste loosers… to mono p kanete einai na katheste sta cafe k den pate na vreite mia douleia na parete lefta,, an erthete stin kipro p ine ena mikro nisi tha pathete sok me afta p tha deite. tha meinete me ta matia anixta,, edo den ine i athina, edo ine i lemesos, edo den ine to londino, edo ine i lemesos, edo den ine to las vegas, edo ine i lemesos, edo den ine to sikago, edo ine i lemesos…imaste plousia xora k eftixos p den enothikame me tin ftoxi sas xora… stin kipro exoume tin oikonomiki anesi alla doule4ame giafta.. kathe oikogeneia exei 5 aftokinita sto spiti, giafto k den pernoume ta leoforeia stin kipro k ta leoforeia ta pernoune mono oi allodapoi..
    alla doule4ame giafta, moxthisame giafta,,

   • Ο/Η nasiaq λέει:

    ΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑ, respect george! corinaki relax nte!! posa lefta dias korouda mou k enna ziseis esi ta 11 000 000 elladiton! eise tpt toy shiacola?? keinos jero en lefkosiatis!! AMAN TORA THA TA PAREIS K ME TIN LEFKOSIA, fuck se xtipisa sto lemeshianitiko to complex! sorry girl!

  • Ο/Η nasiaq λέει:

   και σοβαρά εσύ που ζεις; σιγουρα στην λεμεσό? επδ εχτές ήμουν στις περιοχές σου και δεν το είδα το οικονομικό θαύμα, μήπως εχώστηκε πουθενά? πίσω που την ΚΕΑΝ μήπως? κάτσε την μάππα χαμέ κόρη μου! στοίχημα είσαι στην ΕΔΟΝ αλλά έχεις μερσεντες! και για τους καλαμαράδες φίλους και μη-φίλους μήπως είσαι δηλωμένη κυπριο-κουμμουνίστρια που καταβάθος είναι πιο καπιταλιστές από τους ρεπουμπλικάνους? WTF?

 145. Ο/Η DIN λέει:

  Ε ΜΑ ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ, ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ 12 ΑΡΙ!

  DIN

 146. Ο/Η Biologos λέει:

  Κορίνα εκτός το ότι αποτυγχάνεις ακόμη και στην αποτυχία (γνωστό και ως you fail at failing, στη μητρική σου γλώσσα) θα έπρεπε να ξέρεις ότι τα 5 αυτοκίνητα ανά οικογένεια δείχνει έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας αφενός και αφετέρου το σχόλιο περί αλλοδαπώς και λεοφωρείων δημιουργεί ρατσιστικούς συσχετισμούς.
  Ελπίζω να είσαι καλά στο όμορφο νησί σου και να συνεχίζεις να μας ταϊζεις με τέτοια όμορφα σχόλια.

  • Ο/Η korina λέει:

   katholou den dimiourgo ratsistikous endoiasmous. apla leo oti oi kiprioi exoun tin oikonomiki anesi na exoun o kathenas tous apo ena aftokinito k ta leoforeia ta pernoun mono oi allodapoi p erxontai sto nisi gia na doule4oun.. me ta lefta p tous dinoume tha mporoun na paroun k aftoi apo ena aftokinitoo …. entometa3i den anefera oti oi kalamaraes sas erxontai stin kipro k doulevoun oloi ekei.. apo tous ithopoious sas p paizoun oloi se kipriaka sirial mexri oi kathigites sas p gemisan ola ta sxoleia me kalamaraes kathigites………….

   • Ο/Η kaede λέει:

    Με λίγα λόγια όλοι οι Κύπριοι κάθονται και επαναπαύονται στα λεφτάκια του μπαμπά τους και τις δουλειές τις κάνουν όλες Έλληνες ή ξένοι. Ούτε καν καθηγητές έχετε ε? Καημενούληδες.. έτσι εξηγείται η μόρφωσή σου..

  • Ο/Η Athina λέει:

   Βιολόγε μου, εγώ μάλλον ζω σε άλλο νησί?

 147. Ο/Η korina λέει:

  i morfosi stin kipro ine anoteri apo tin diki sas,, k eseis oi idioi to lete afto..akousa pollous kalamaraes na to lene. to sistima ton sxoleion ine diaforetiko apo to diko sas opos episis k twn panepistimiwn,..eidika ta panepistimia mas…episke4ou ti kipro mia mera k tha deis… anyway, den thelo na sinexiso allo afti tin anousia sizitisi,,, emena i apo4i m ine afti k mporeite na to deite k monoi sas apo mia episke4i sas stin kipro,, sas to eggiomai oti tha alla3ete gnomi k tha to katalavete k monoi sas oti to viotiko epipedo mas ine poli kalitero apo to diko sas, vasika oute kan na sigkrithoun den ginetai.. to apistefto ine oti ena mikro nisi iperexei apo tin ellada olokliri k apo polles alles polles xores,.. stin kipro den exoume zitianous, oute astegous k an ipar3ei enas zitianos tin epomeni mera tha pane ola ta kanalia tis kiprou na to dei3oun stis eidiseis k na voithisoun ton anthropo me ena spiti k fagito,, stin kipro den exoume skoupidia stous dromous.. eseis olo apergeies kanete,,,, stin kipro iparxoun ANTHROPOI.edo iste oloi san zoa..stin kipro oi poleis e3elissontai sinexeia, edo meinate stasimoi..
  ta filia m……

 148. Ο/Η Nikolaos Loukas λέει:

  πολύ γέλιο το κείμενο …ωραίος φίλε …τώρα για όσους και όσες δεν καταλαβαίνουν από χιούμορ τι να πω … τελικά αυτοί οι τούρκοι μισές δουλειές …άκου εκεί μόνο 40% …

 149. Ο/Η Vasiliki λέει:

  Theorw oti an enas laos milaei poli aftoi einai oi Elladites kai oxi toso oi Kiprioi,sto mpla mpla den sas poianei kaneis agapite mou..To sigkekrimeno arthro einai ipervoliko kai genikevei aperiskepta ta xaraktiristika 2 atomon se ena olokliro lao!Auta exw na pw…

 150. Ο/Η elenaki λέει:

  pragmatika kathomaste k diavazoume auto to arthro apo kapoio pou kala kala den xerei na grafei swsta i mallon na proferei swsta sta ellinika tin lexi computer (κομπιούτερ)… ena exw na pw OSA DE FTANEI I ALEPOU TA KANEI KREMASTARIA…. oso gia ta arwmata klp… isxiei to idio!

  with love…

 151. @elenaki,

  pragmatika kathomaste k diavazoume auto to arthro apo kapoio pou kala kala den xerei na grafei swsta i mallon na proferei swsta sta ellinika tin lexi computer (κομπιούτερ)…

  Καταλαβαίνεις προφανώς την ειρωνία του να σχολιάζεις πως δε ξέρω να γράφω ελληνικά, τη στιγμή που εσύ γράφεις με greeklish…

  @Vasiliki, korina, elenaki,
  αφού έχετε τόσα κοινά γιατί δε γίνεστε φίλες; Να ανταλλάζετε και αρωματικούς φακέλους αλληλογραφίας;
  Θα είναι σούπερ γαμάτα!
  V+K+E=B.F.F.E!

  • Ο/Η korina λέει:

   ego s exo ena kalitero…
   Giwrgos Margaritis THE BEST ASSHOLE FOR EVER!!!!
   alla oloi oi kalamaraes tetoioi isaste… k pano apo ola tsiggunides,, den iste antres, parte to apofasi,, to exei i koultoura sas.. mporei na vgeite me mia ginaika radevou k na tin afisete na plirosei… stin kipro oi antres ine ANTRES.
   edo iste mizeroi, tsiggunides, k exete megali glossa. ase p oi omilies sas akougontai pantou giati milate para polloi dinata…………. k to xeirotero oloi oi kalamaraes, antres k ginaikes den exete ixnos stil. den 3erete na ntineste.. an ipirxe astinomia modas tha sas mazeve olous.. stin kipro toulaxiston exoume poli kalitero gousto apo esas,….ASXETOI!!!!!

  • Ο/Η Vasiliki λέει:

   Apo kapoion geleio proerxonte kai geloies skepseis,opws kai to arthro sou allwste…Apo edw fainete i orimotita sou!

 152. Ο/Η korina λέει:

  simfono apolita me to elenaki….. osa den ftanei i alepou ta kanei kremasteria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 153. Ο/Η baqure λέει:

  Λοιπόν αγαπητή korina θα σταθώ σε κάποιες φράσεις σου.

  «…oi kathigites sas p gemisan ola ta sxoleia me kalamaraes kathigites………….»

  «i morfosi stin kipro ine anoteri apo tin diki sas[…]eidika ta panepistimia mas…»

  «… k apo tin alli oi kiprioi na dinoun ola ta lefta tous sta cafe, mpouzoukia, estiatoria, periptera, kommotiria, aisthitikous ktl…»

  «isaste loosers… to mono p kanete einai na katheste sta cafe k den pate na vreite mia douleia na parete lefta…»

  Όπως και η ίδια θα παρατηρήσεις στις προηγούμενες φράσεις σου, φάσκεις και αντιφάσκεις. Εξηγώ:

  1ον: Τότε για καλή μου κοπέλα ο κάθε Κύπριος έρχεται στη χαβούζα που λέγεται Ελλάδα για να σπουδάσει (;) Και όχι το αντίθετο; Ή ακόμα καλύτερα, πόσοι Έλληνες σπουδάζουν στη Κυπρο και πόσοι Κύπριοι στην Ελλάδα;

  2ον: Πως γίνεται οι Ελληνες, που έχουν κατακλύσει όπως λες τη Κυπρο, να δουλεύουν ως καθηγητές και παραλληλα το μορφωτικό σας επίπεδο είναι υψηλότερο; Λογικά το ίδιο θα έπρεπε να είναι (ε;)

  3ον: Δεν αντιλέγω οτι το νησι σας είναι όμορφο, αλλά έλεος πια, τι τοπικισμός είναι αυτός; Και προς τι τόσο μένος για τους Έλληνες;

  4ον: Όσο για ηθοποιούς και τραγουδιστές θα πώ μόνο ότι, το μεγαλύτερο κομμάτι της «εγχώριας παραγωγής» σας σε καλλιτέχνες, στο Ελλαδιστάν κάνει καριέρα, οπότε τους δικούς σας πληρώνετε….Αν είχε λεφτά και προοπτικές στη Κύπρο γιατί να κάνουν το κόπο και δε κάθοταν στο ομορφο-πολυτελές-πλούσιο κτλκτλ νησί σας;;;

  5ον: Δεν έχω τίποτα με κανένα Κύπριο, Έλληνα, Βούλγαρο, Τούρκο, Αλβανό, Αμερικάνο κ.ο.κ, εφόσον δε με ενοχλεί (και ότι συνεπάγεται αυτό) και δεν έχει χιούμορ! Νομίζεις οτι ο Γ.Μ. έχει κάτι εναντίον των Κυπρίων; Μέγα λάθος! Δεν τον δικαιολογώ, απλά έχω χιούμορ! Οι υπόλοιποι Κύπριοι που γελάσαν είναι ηλίθιοι ή χαζοχαρούμενοι; Δε σε καταλαβαίνω;;;;

  Τέλος

 154. Ο/Η korina λέει:

  Agapite baqure,
  ipa pos exoume para pollous kathigites elladites stin kipro alla to ekapideftiko mas sistima sinexizei na ine diaforetiko k poli kalitero apo to diko sas,giafto k i paideia mas stin kipro ine anoteri, oxi logo katagogis kathigitwn,, stin kipro exoume para pollous kalamaraes foitites alla exeis dikaio oti stin ellada oi kiprioi foitites ine perissoteroi. to giati den to gnorizo. mallon epidi exete perissotera panepistimia k epidi stin kipro ine poli diskolo na mpei kapios sta panepistimia mas logo anoterotitas twn panepistimiwn mas.episis o logos ine oti polloi elladites den exoun episkeftei tin kipro k an erxontan tha ithelan polloi na spoudazoun eki.
  oi ipoloipoi kiprioi p gelasan den ine oute xazoxaroumenoi, oute ilithioi, apla ine afelis..exo xioumor k 3ero na anagnorizo poli kala ta asteia , alla pio pano o giwrgos margaritis perigrafei mia akiri ereuna p den exei kamia alitheia.ola afta p leei den isxioun, tha mporouse na thesei diaforetika to asteio tou. afta p leei den isxioun se kamia periptosi k den to vrisko katholou asteio.. sinexizo na ipostirizo tin apo4i oti tha eprepe na mas timate p erxomaste stin xora sas k tin anaptisoume logo oti exoume aneti oikonomiki zoi k sas dinoume para polla lefta…

 155. Ο/Η baqure λέει:

  Και συνεχιζω korina,

  Το γεγονος οτι υποστηριζεις την ανωτεροτητα του μορφωτικού σας επιπεδου και των εκπαιδευτικών σας ιδρυματων, έρχεται σε αντιθεση με το να λες :

  «…stin kipro ine poli diskolo na mpei kapios sta panepistimia mas logo anoterotitas twn panepistimiwn mas».
  Εφόσον έχετε ανώτερη μόρφωση δε θα επρεπε να υπάρχει πρόβλημα!(;)

  Επισης ο Γ.Μ. δεν παρέθεσε καμία έρευνα, τα διαγράμματα είναι καθαρά κωμικά!!!
  Το πως θα αστειευτεί, θα κριτικάρει ή θα σατυρίσει κάποιος τον οποιοδήποτε είναι δικό του θέμα και δεν λαμβάνει την αποδοχή όλων, αυτό είναι παγκοσμίως γνωστό!

  Και μια ερώτηση: Έχεις λάβει ποτέ από κάποιον ρατσιστικό σχόλιο για τη καταγωγή σου; Για ποιο λόγο λοιπόν νομίζεις οτι η παρουσία σου στην Ελλάδα δεν τιμάται με κάποιο τρόπο;
  Επιπλέον απο οτι διάβασα εσυ έκανες αρκετά δυσφημιστικά σχόλια για τους Έλληνες και θεωρώ τελείως επιφανειακή αυτή την επίδειξη χρήματος και πλούτου!!!

  • Ο/Η korina λέει:

   ma den katalaves ti ennoo.. ennoo k gia esas ine poli diskolo na mpeite sta panepistimia mas.. alla k gia arketous kiprious ine,.. stin kipro exoume k mathites tou genikou vathmou 9 i 12 i 15 ktl…aftoi oi mathites dn mporoun na mpoune se panepistimia tis kiprou… ta panepistimia tis kiprou dexontai mathites me geniko vathmo to xamilotero 19.. stin ellada kai oi »kakoi» oi mathites se kapia sxoli tha kataferoun na mpoun.. polles fores k se kapio TEI. ennoeitai pos ine para polloi oi mathites p ta katafernoun na mpoun sta panepistimia tis kiprou k den fevgoun g to e3oteriko.
   k ne exo dektei polla ratsistika sxolia gia tous kiprious apo kalamaraes eno opos ipa k prin tha eprepe na mas timoun…
   den kano epidei3i ploutou.. apla leo ta pragmata opos exoun. den thelo na krivomai piso apo to daktilo m.. i alitheia ine oti sti kipro den iparxoun ftoxoi, iparxoun oi plousioi k oi poli plousioi, isos iparxei k enas mikros arithmos kipriwn p ine apla oikonomika efkatastatoi,, aftes ine oi katigories,, afti ine i alitheia k den tin krivo, leo ta pragmata opos einai.. den kano epidei3i, milo realistika k leo pos ena megalo meros tis oikonomias sas proerxetai apo kiprious k tha eprepe na mas efxaristeite giafto…

   • Ο/Η nasiaq λέει:

    εν δύσκολο να μπεις στο 1 και μοναδικό πανεπιστήμιο που υπάρχει στο νησί (yeah for real) επδ όλοι θέλουν να μπουν στο 1 και μοναδικό πανεπιστήμιο που υπάρχει στο νησί. ειλικρινά κορίνα μου, νιώθω απίστευτα άσχημα, δεν ξέρω που ζεις εσύ, που μεγαλώνεις, έλα να σε πάρω καμιά βόλτα να δεις την πραγματικότητα!

 156. Ο/Η lazar0s λέει:

  ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Κορινα εισαι απειρα διασκεδαστικη.
  Αληθεια τι σημαινει καλαμαρας?
  Και δεν υπαρχει ουτε ενας φτωχος στην κυπρο ετσι?
  Γενικα οταν εχεις τοσο απολυτες αποψεις ( που να βασιζονται σε λεξεις οπως «παντα» «ολοι» και τα συναφη )πρεπει να τις συνοδευεις με αρκετες και αξιοπιστες πηγες.
  Επισης , ελεος πια με τον καθενα που «λεει την αληθεια» , πεταει την πιπα του και τονιζει οτι λεει κατι αντικειμενικο.
  Την αποψη σου λες, και η αποψη καθενος σπανια συμπιπτει με την αντικειμενικη.
  οπως συνηθιζω να λεω, τα μεγαλυτερα ψεμματα αρχιζουν με τη λεξη «ειλικρινα».

 157. Ο/Η baqure λέει:

  Προσεξε να δεις korina, μπηκα μια βόλτα το ypepth.gr και έκανα αναζήτηση βασεων εισαγωγής. http://www.ypepth.gr/efarmoges/baseis.php
  Αν παρατηρήσεις με το 10% που εισάγωνται οι Έλληνες, οι βάσεις δε ξεπερνούν το 15-16, έκτος κάποιων εξαιρέσεων (που κατανέμονται σε 2-3 χρονιές, απο 1-2 σχολές)
  Συγκεκριμένα για τις περσινές βάσεις, εκτός της σχολής ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ με 15752, όλες οι υπόλοιπες σχολές είναι κατω του 10…’Αρα δεν είναι κ πολύ δύσκολο να μπεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου….Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν πέρασα το 2001 στη σχολή μου, ένα φιλαρακι-συμμαθητης πέρασε με 13 στο παιδαγωγικό Κύπρου (δασκαλος), ένω στο παιδαγωγικό Ιωαννίνων την ίδια χρονια περνούσες με 14. Στη τελική οι βάσεις διαμορφώνονται απο τη ζήτηση…και δε βλέπω να υπάρχει μεγάλη…

  Το θέμα δεν είναι ποιος έχει τη καλύτερη εκπαίδευση-μόρφωση, αλλά ποιος έχει παιδεία… Τα λεφτα και η μόρφωση δε παίζουν κανένα ρόλο σ’αυτο, γι αυτο μη μου λες οτι περιμένω τα λεφτά των Κυπρίων για να γίνω άνθρωπος, γιατι απλά δε μου χρειάζονται….

  Επίσης το ντύσιμο κ η μόδα γενικότερα είναι μόνο για επίδειξη και αρκετοί το κάνουν, είτε Ελληνες , είτε Κύπριοι, κοινώς fashion victims…Το να έχεις μια ωραία εικόνα προς τα έξω, δε σημαίνει οτι πρέπει να ξοδέψεις μια περιουσία, ή να φοράς επώνυμα ρούχα!

  Όσο για την οικονομία μας που προέρχεται από Κύπριους, πάλι θα πώ ότι η αναλογια φοιτητών είναι υπέρ των Ελλήνων (όπως συμφώνησες). Άρα ποιοι δίνουν περισσότερα;;;

  Πάλι τα λες λάθος!

  • Ο/Η korina λέει:

   kaneis megalo lathos gia to panepistimio tis kiprou.. gia na mpeis sto paidagogiko, eidika eki theleis toulaxiston 19,5.. den amfisvito vevaia tin ereuna s,,, mallon to panepistimio tis kiprou dinei kapies theseis se allodapous k analoga me ti zitisi tou kathe tmimatos dinontai oi theseis.. px an dinontai 50 theseis sto pedagogiko g allodapous k zitisoun mono 15 atoma, ine fisiologiko oti aftoi oi 15 tha tous paroun akoma k me to 13.. den ime siguri giafta p s leo, apla kano mia ipothesi epidi ipes oti kapios gnostos s mpike sto pedagogiko tis kiprou me 13 k afto ine sigura anefikto…
   oso gia tin moda den sindesa ta lefta me ti moda, den ipa oti gia na exeis stil prepei na ise plousios.. apla ipa oti oi kalamaraes den exoun katholou stil na nithoun, den 3eroun na ntinontai.

   episis thelo na s po oti stin athina iparxoun 9000 xiliades kiprioi foitites, stin thessaloniki giro stous 4ooo xiliades,, gia tis alles poleis den 3ero alla sigura iparxoun alloi tosoi.. aftoi loipon oi foitites logo oikonomikis anesis voithoun para poli tin oikonomia tis elladas… oi ellines ine eunoito oti ine perissoteroi afou ine i xora tous alla aftoi oi foitites den dinoun tosa polla osa dinoun oi kiprioi foitites. piste4e me pos oi kiprioi dinoun para polla.. polloi ellines epixeirimaties m exoun pei oti to kalokairi p fevgoume 3 mines i apousia mas ine aisthiti k den exoun tosi polli pelateia..

 158. Ο/Η elenaki λέει:

  file m mallon den eixes apo kapou allou na piasteis k eipes na piasteis apo ta greeklish… ta greeklish, i alliws o tropos pou grafei olos o kosmos otan einai sto pc tou, s xarizei mia A’ eleutheria se orthografia, se lexeis, se suntomografies klp… otan omws xreisimopoieis tin glwssa s gia grafi ofeileis estw k an einai agglika toulaxisto na tin grafeis swsta!
  no comment peri tou thematos!!!!

  to allo sxolio profanos dixnei tin anorimotita kapoiou pio «megalou» apo emas…. ti na pw… leipame!

  *p.s. s proteinw na asxolitheis me kati allo, pio pneumatiko k pio ousiodes… alliws iparxei k to fb….

 159. Ο/Η DIN λέει:

  @korina
  Οι Ελληνες θελεις να πεις?

 160. Παράθεμα: “Κύπριες στο λεωφορείο -γιατί;” Μία ημιεπιστημονική ανάλυση χωρίς λόγο. « antidrastiras

 161. Ο/Η korina λέει:

  απλα στα παλιοτερα χρονια οι περισσοτεροι ελληνες στη κυπρο ήταν γραφείς οποταν απο το καλαμαρι (χαρτι και καλαμαρι) βγηκε ο καλαμαρας. ολοι οι κυπριοι σας λεμε ετσι. καλαμαραες και καλαμαρουες για τις γυναικες.

 162. Ο/Η baqure λέει:

  Για να εξηγηθώ. Δε στοχοποιώ κάποιον/α, αλλά όταν μιλάμε με στοιχεία, γιατί είναι τόσο πια δύσκολο να παραδεχτεί ο οποιοσδήποτε τη πραγματικότητα.
  Δήλαδή ρε korina, μου λες οτι με το που φεύγετε απο Ελλάδα οι επιχειριματίες λένε το ψωμι-ψωμάκι; Στην Αθήνα έχει σύνολο πάνω απο 90.000 φοιτητές και στη Θεσ/νίκη πάνω από 50.000. Εσείς αποτελείται περίπου το 10% στη μία περίπτωση και το 8% στην άλλη. Δουλευόμαστε;;;; Αυτά τα ποσοστά δηλαδή «κινούν» τα νήματα της αγοράς;;; Αδυνατώ να το πιστέψω. Ακόμα και οι φοιτητές που σπουδάζουν στη πόλη τους και δε χρειάστηκε να μετακομίσουν, πάλι κάνουν έξοδα… Φοιτητική ζωή κάνουν.
  Μπορεί να μη συνέδεσες τα λεφτά με τη μόδα, αλλά γίνεται μόνο του και το βλέπεις παντού (ή αν θές το κανα εγω)… Θα αγόραζες κάτι απο τα Μπέρσκα, αλλά όχι από παζάρι να φανταστώ (και δεν το προσωποποιώ)! Οι περισσότερες κοπέλες (όχι μόνο οι Κύπριες) το μόνο που κοιτάνε είναι η εμφάνιση, δηλαδή την επιφάνεια. Και τι νόημα έχει αν ντύνεσαι «σωστά», δηλαδή όπως προστάζει η μόδα; Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Δεν είναι επιχείρημα υπέρ σου, το να ξέρεις απο μόδα και style. Και στη τελική το όλο θέμα είναι τελείως υποκειμενικό. Ο καθένας φοράει ότι γουστάρει. Εσένα μπορεί να μη σου κολλάει, αλλά και αυτός από τη μεριά του να σε θεωρεί too much! Και;

  Και κάτι τελευταίο : «…ipes oti kapios gnostos s mpike sto pedagogiko tis kiprou me 13 k afto ine sigura anefikto…), Να σου στείλω το απολυτήριο του; Τι άλλο να πω;

  Υ.Γ: Γιώργο είσαι κάπου στο βάθος και γελάς ;

  • Ο/Η kaede λέει:

   Mαλάκα (no offence ;p) η γκόμενα έχει επιχειρήματα τύπου «οι κύπριοι δίνουν λεφτά στους επιχειρηματίες σας, ισχύει γιατί το λεω εγώ» και «η μόδα είναι μόδα» για να προβάλλει την «ανωτερώτητά» τους. Και κάθεσαι και της μιλάς σοβαρά?:PP Εδώ ναούμε πόσταρε τουριστικό βιντεάκι για την ομορφιά της Κύπρου από αυτά που βάζουν στις διαφημίσεις τους τα ελαιόλαδα. HALP!

  • Ο/Η nekatomenos λέει:

   «Δουλευόμαστε;;;; Αυτά τα ποσοστά δηλαδή “κινούν” τα νήματα της αγοράς;;;»
   Αυτό δεν σου θυμίζει λίγο το ναζιστικό επιχείρημα για τους (ολιγάριθμους) Εβραίους που έλεγχαν την παγκόσμια οικονομία; Εεε; Εεεεεε; Και κάπως έτσι επιβεβαιώνεται ο νόμος που ανέφερε πιο πάνω ο Μαργαρίτης, ότι όσο αυξάνεται το μέγεθος μιας σειράς σχόλιων στο ίντερνετ, τόσο η πιθανότητα αναφοράς στον Χίτλερ προσεγγίζει το 1.
   Και το πιο αστείο είναι ότι την τροφή για να πει κάποιος «ναι! οι Κύπριοι είστε οι Εβραίοι του Ελληνισμού» και να απαντήσει ο άλλος με το ad Hitlerum την έδωσε η ίδια στην προσπάθεια της να μας υπερασπιστεί. Αυτό δεν είναι comment thread πια. Είναι κοινωνιολογικός θυσαυρός.

 163. Ο/Η korina λέει:

  ne ine anefikto k ipa oti kati paizetai piso apo afto to thema,, isos i kipros na edose kapies theseis gia tous ellines sto pedagogiko k na min edei3an polloi ellines endiaferon gia to tmima, giafto k epese toso i vathmologia.. diaforetika ine anefikto..
  oso gia tous foitites p leeis ne malista piste4e to,, oi kiproi foitites kinoun se megalo vathmo tin oikonomia giati exoun k polla na dwsoun,, giati s fainetai toso para3eno..
  prospatheis me arithmous k pososta na apodei3eis oti exeis dikaio oposdipote,,, ne ise siguros oti oi kiprioi dinoun para polla stous epixeirimaties tis xoras sas.
  oso gia tin moda pali den sinenoomaste. o kathenas exei to dikaioma na ntinetai opos goustarei den antilego.. apla i moda ine moda k to oreo ine oreo.. stin ellada loipon den vlepeis ginaikes orea ntimenes… polles foititries ellinides m exoun pei oti 3exorizoun tous kiprious apo to ntisimo tous epidi panta to ntisimo mas ine poli oreo k poli sikato..

  • Ο/Η baqure λέει:

   Παρόλο που κουράστηκα, παράλληλα κατάλαβα πόσο ξεροκέφαλοι είναι μερικοί άνθρωποι. Προφανώς δε το χεις ψάξει καθόλου το θεμα προσβασης Ελλήνων στο Παν. Κύπρου και δε νοεις να παραδεχτείς τα γεγονότα. Δε θα επεκταθώ άλλο. Για τη μόδα δε θα συνεχίσω, γιατί απλά ΧΕΣΤΗΚΑ! Όσο για τα λεφτά σας, ΜΠΡΑΒΟ που τα επενδύετε σε ανθρώπους που δε σέβεστε και δεν εκτιμάτε, δείχνει αξιοπρέπεια!

  • Ο/Η kiprea λέει:

   korina shut up!!!! pragmatika mas kaneis rezili!!! K ola auta me tin oikonomia den xerw apo ta akous k ta metafereis… alla stamata.. akoma llio na theleis na mas proskinoun epd erxomaste ellada.. epilogi mas einai. k oso gia ta panepistimia gia tous ellasites einai pio efkolo na mpoun sta kipriaka panepistimia giati einai eidiki katigoria k kanenas den to epilegei! k ennoeitai oti oi vaseis diamorfonontai analoga me ti zitisi!!! Kai gia to stil einai oti epd emeis oloi theloume na moiazoume o enas ston allo k to diaforetiko pote den to apodexoumaste… den eimaste oloi idioi k den prepei!!

  • Ο/Η DIN λέει:

   Mia poυ δεν μου αρεσουν παρα πολυ τα καλαμαρια, μπορειτε να με λετε γαριδουα?
   Τρελένομαι για γαριδες σαγανακι!!!!

   din

   • Ο/Η nekatomenos λέει:

    Θα σε λυπήσω: η ετυμολογία της λέξης δεν είναι ανάλογη με αυτή της λέξης «γαύρος».
    Όμως γιατί όχι; Παιθκιά, αντί «καλαμαρούες» να λαλούμε «γαρίδες»; Να έχουμε να κάμουμε δηλαδή με «καλαμαράες τζαι γαρίδες»;

 164. Ο/Η nekatomenos λέει:

  Αφιερωμένο σε όσους μπήκαν να την πουν στον Μαργαρίτη για ρατσισμό, όσους αποφάσισαν να απαντήσουν, κι όσους το παλεύουν ακόμα:

 165. Ο/Η Athina λέει:

  Να σε ενημερώσω, σε περίπτωση που δεν το χεις πάρει χαμπάρι, πως το ποστ σου κυκλοφορεί παντού 🙂

  Χαιρετισμούς από την Κύπρο!

 166. Ο/Η evgeniou evg. λέει:

  Ε κανι ρε κορινα!!!! Κατσε τη μαππα χαμε κορη μου!!! Ετσι τσιοφτες καθεσαι τζιαι λαλεις στους καλαμαραες τζιαι στο πανεπιστημιο σου??
  Να το γυρισω στα καλαμαριστικα για να γινομαι κατανοητος απο ολους.
  Κορινα εισαι σοβαρη; Μα για ποιο βιοτικο επιπεδο μιλας; Της κυπρου οξα του πριγκιπατου του Μονακο; Αντε να δεχθω οτι εχουμε ενα λιγο καλυτερο βιοτικο επιπεδο απ τους ελλαδιτες.Ποιο ομως; Το οτι ειμαστε αιωνες πισω σε πολιτισμο αυτο το εχεις αναφερει; Οτι εμεις οι κυπραιοι που τοοοσο ανωτεροι αισθανομαστε απ τους καλαμαραες,μαιμουδιζουμε καθε τι που αυτοι κανουν; οι τηλεοπτικες εκπομπες που αποτελουν φτηνες απομιμησεις αντιστοιχων ελλαδικων; Που χεζομαστε σε καθε ευκαιρια να αποδειξουμε οτι ειμαστε καλυτεροι τους; Το οτι η κοινωνια μας ειναι αρχονοχωριατικη,κουτοπονηρη,αξεστη,απαιδευτη,ρατσιστικη,υποκριτικη δεν σε ενοχλει; συγκρινεις τη λεμεσο ή τη λευκωσια που εχουν πληθυσμο οσο μια γειτονια της αθηνας; Πελλανες; Οι της αθηνας,εγω να σου πω της θεσσαλονικης που ειναι κατα πολυ μικροτερη της αθηνας κ εχει σχεδον διπλασιο πληθυσμο απ ολο το νησι μας.Μα να μας πελλανεις; Ποιος καλαμαρας ή δεν ξερω απο ποθεν αλλου εννα ερθει στη κυπρο τζιαι να μεινει με το στομα ανοιχτο;; Ε τζιαι χει ρε κορινα!! Τι θα δει δηλαδη τζιαι θα πελλανει; Τις σουβλες;
  Δεν εχει φτωχεια στη κυπρο; Μα καλα εσυ που ζεις κορη μου; Η το οτι φροντιζουμε να κρυβουμε τα κακως νοουμενα της κοινωνιας μας,να μεν μιλουμε,να σκυβουμε κεφαλι για να μην χαλασουμε την ψευδαισθηση του επιγειου παραδεισου που νομιζουν καποιοι οτι ζουμε;
  Δεκα χρονια εζησα ελλαδα.Αν γνωρισα μαλακες καλαμαραες; Πολλους. Μαλακες κυπραιους; Πολλους επισης.
  Αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο.Και η κορινα και η καθε αππωμενη κορινα,ο καθε αππωμενος παμπος κτλ ενα πραγμα δεν ανεχονται.σαν τα κακομαθημενα μωρα που ετσι τους μεγαλωσαν οι νεοκυπριοι γονεις τους.Δεν ανεχονται τη κριτικη.Ο κυπραιος ειναι ανωτερος απο ολους,ζει στο κεντρο της γης-εστω στο μισο,γιατι το αλλο μισο ειναι κατεχομενο-και σαν ανωτερη μορφη ζωης δεν ανεχεται απο κανενα ξιμαρισμενο ξενο να τον κριτικαρει.Κορινα πραγματικα σε λυπαμε.

 167. Ο/Η kaede λέει:

  Πολύ χαίρομαι που βλέπω ότι δε συμμερίζονται όλοι οι Κύπριοι την άποψη της Κορίνας. :]
  Το θέμα πάντως δεν ειναι ποια χώρα είναι η καλύτερη. Χάλια είμαστε όλοι. Το θέμα είναι να διαθέτουμε λίγη αυτοκριτική – και αυτοσαρκασμό.
  Και δυστυχώς και στις δύο πλευρές υπάρχουν άτομα που ακόμη κοιμούνται όρθια. Η άγνοια είναι ευτυχία!

 168. Ο/Η πετραΝ λέει:

  Πολυ εξυπνο φιλε,μπραβο!Γραφεις και ωραια.

 169. Ο/Η santanomenos λέει:

  Εγώ θα κρατήσω το comment του Νεκατωμένου «Αυτό δεν είναι comment thread πια. Είναι κοινωνιολογικός θυσαυρός»!
  Συμφωνώ και επαυξάνω…

  Ασχολούμαι εδώ και κάποιον καιρό με τις σχέσεις μεταξύ ελλήνων (ελλαδιτών ή καλαμαράων) και κυπραίων (και όχι κυπρίων γιατί σε αυτούς είναι και οι τ/κύπριοι) και αυτό το θρεντ είναι όντως θησαυρός.. προχωρώ σε αποθήκευση όλου του κειμένου και των comments – με την άδειά σας βέβαια…

  Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μαζεύτηκαν σχεδόν 250 σχόλια στο ποστ μετά από συντεταγμένη καθώς φαίνεται επίσκεψη κυπραίων αποτέλεσμα της ευρείας όπως αποκαλύφτηκε κυκλοφορίας του μεταξύ κυπραίων…

  Προφανώς το ποστ δεν είχε ρατσιστικές τάσεις ούτε και σεξιστικές!
  Θέμα του ήταν ένα φαινόμενο (καθημερινό μάλλον για τον συγγραφέα) και η απόδοσή του έγινε με μια μεγάλη δόση υπερβολής, τεχνική που κι εμένα μου αρέσει στην κωμωδία αλλά όπως είδαμε κι εδώ έχει τα ρίσκα της.
  Ρίσκα που έχουν να κάνουν με την παρεξήγηση από αυτούς που νιώθουν να θίγονται ως αποδέκτες της ειρωνείας.

  Η εμπειρία η δική μου από την (νότια) κύπρο είναι ότι είναι βαθιά διαταραγμένη και μπερδεμένη κοινωνία που αντί να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τα συλλογικά της ψυχολογικά τραύματα και να ασχοληθεί λιγάκι με την ταυτότητά της, διάλεξε τον εύκολο δρόμο της οικονομικής ευημερίας που όμως λειτούργησε μόνο πρόσκαιρα ανακουφιστικά και όχι επουλωτικά για τα τραύματα που απλά μετατίθενται στις επόμενες γενιές…

  • Ο/Η nasiaq λέει:

   πεστα!!!! μπουχτήσαμε πια με τα μερσεντες και τα bmw και να πηγαίνουμε για βόλτα στην πράσινη γραμμή και να είναι και φυσιολογικό. η΄μουν για σπουδές στην αγγλία και με ρωτούσαν φίλοι μου από διάφορες χώρες τι σκατά γίνεται στην κύπρο και άντε να εξηγήσεις τι σκατά γίνεται στην κύπρο. και αντί να βρούμε ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ βάζουμε διαγωνισμό ποιός την έχει μεγαλύτερη-την μερσεντες!!

 170. Ο/Η Marianefeli λέει:

  Να μιλήσω και εγώ: Ελλάδα και Κύπρος έχουν πολλά κοινά σε θέματα πολιτισμού, αδιαμφισβήτητο. Άλλωστε φάνηκε και εδώ: καθόλου χιούμορ οι Κύπριοι, όπως και εμείς αν αυτό γραφόταν για ελλαδίτες.

  Korina εσένα ειδικά θα σου στήσουν άγαλμα οι σουβλατζήδες της Ελλάδας, μην ανησυχείς. Και κάτι ακόμα: αν τα βλέπεις στη χώρα σου όλα υπέροχα, τέλεια, με γαμάτους ανθρώπους, με το χρήμα να ρέει άφθονο, τότε κάτι δεν πάει καλά με εσένα ή τη χώρα σου. Propaganda you know…

  ΥΓ.: Θα ήθελα και εγώ να ονομάζομαι γαρίδα, πληζ, δεν μου αρέσουν τα καλαμάρια 🙂

  • Ο/Η sotos λέει:

   το καλαμαρας.. δεν εχει σχεση με το καλαμαρι…

   παλαιοτερα πριν χρονια οταν η κυπρος ηταν υπο τουρκικη κατοχη ερχονταν ελλαδιτες δασκαλοι στην κυπρο ετσι ωστε να βοηθησουν τους κυπριους στην μορφωση τους στο κρυφο σχολιο… οσοι ελλαδιτες ερχονταν ηταν μορφωμενοι… απο αυτο βγηκε το καλαμαρας….. χαρτι και καλαμαρι οπως λεμε…. καλαμαρας = μορφωμενος.. και εμεινε απο τοτε

 171. Ο/Η Βιλλάς λέει:

  Ρα Κορίνα, εν καλά που σου είπαν οι άλλοι. Φκάλε ζήλικουρτι γιατί έκαμες μας ρεζίλι. Έπιασες ένα χιουμοριστικό άρθρο κ το ανάγαγες στα συνηθισμένα στερεότυπα που μας ‘χωρίζουν’ από τους Ελλαδίτες, ενώ ανέφερες κ τόσες αμέτρητες μπούρδες που αν δεν είχε κολλήσει ο εγκέφαλος μου μπουρδίτιδα θα καθόμουν να σου τις παραθέσω μία-μία…
  @Γιώργος Μαργαρίτης: Φίλε, συμπαθητικό το άρθρο σου, keep up the good work. Κρίμα που κάποιοι είναι εντελώς ανίκανοι να μπουν στο πνεύμα του.

 172. Ο/Η Orion λέει:

  «Me gefsh kalorifer» !!! LOL

  Egrapses!!

 173. Ο/Η Rafaela λέει:

  Γεια σας !Ειμαι ελληνοκυπρια και σπουδαζω στην Αθηνα η αληθεια ειναι οτι το αρθρο αν και ειναι αστειο ειναι καπως προσβλητικο και ρατσιστικο για εμας τους Κυπριους.Πολλα ομως απο αυτα που λεει η Κορινα εχουν βαση αφου τα πραγματα ετσι εχουν στην Κυπρο.Οι περισσοτεροι ειναι πλουσιοι ,ολες οι πολεις ειναι αναπτυγμενες και πιστευω οτι η Κυπρος θα αναπτυχθει κι αλλο τα επομενα χρονια.Επισης ειναι αληθεια οτι ο μεσος Κυπριος ειναι πολυ πλουσιοτερος απο τον μεσο Ελληνα.Επισης πισευω οτι στις περισσοτερες περιπτωσεις οι Κυπριοι εχουν πολυ ωραιο γουστο στο ντυσιμο.Και γνωμη μου ειναι οτι οι Κυπριοι ειναι πιο ωραιοι αντρες σε σχεση με τους Ελληνες αλλα οι Ελληνιδες ειναι πιο ωραιες απο τις Κυπριες.Α και κατι αλλο ειναι αληθεια οτι μιλαμε δυνατα αλλα οι Ελληνες ειστε πολλοι χειροτεροι σε αυτο.

 174. Ο/Η thanos λέει:

  Ο συνδυασμός του επικού πικσκλαξpost και του παρόντος με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο gmargari είναι πολύ καλός στο να δημιουργεί honeypots για κάθε είδους trolls.

  Επιμέρους συμπεράσματα:
  1. Μερικές φορές είναι καλύτερο να μασάς παρά να μιλάς.
  2. How do you deal with idiots? You give them enough rope to hang themselves (or just teach them the basics of C++ and let them loose—same result).

  Φίλε gmargari, για μια ακόμη φορά: Epic post is epic. You win the internets.

 175. Ο/Η Nicolas λέει:

  Και η Κύπρος τζάμπα 12ρια σας δινει!

 176. Ο/Η Rafaela λέει:

  Marianefeli δεν νιώθω θιγμένη Κύπρια αλλά δεν ανέχομαι κανένας να προσβάλει την πατρίδα μου.Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μεροληπτικά σχόλια.Το κείμενο που λες δεν νομίζω οτι έχει καμία σχέση.Απλώς νομίζω οτι θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν κάνουμε σχόλια που θίγουν τα ιδεώδη του άλλου.

  • Ο/Η Marianefeli λέει:

   Κοίτα, το χιούμορ εξ ορισμού θα φέρει κάποιον στη θέση του «θύματος». Από εκεί και μετά, ή θα πρέπει να μην κάνουμε καθόλου χιούμορ ή θα πρέπει να το αποδεχόμαστε όσο δεν θίγει προσωπικότητες, φυσικά ελαττώματα, κατάσταση υγείας ενός ανθρώπου ή στοχοποιεί ένα σύνολο, αλίμονο δεν στοχοποιείται ο Κυπριακός λαός από ένα περιστατικό σε ένα λεωφορείο. Και προσωπικά, δεν βλέπω κάτι από όλα αυτά στο κείμενο του Γιώργου, αφηγήθηκε ένα περιστατικό, όπου το κεφάλι του έγινε καζάνι μετά από μία κουραστική μέρα στο πανεπιστήμιο. Αν δεν έγραφε «Κύπριες» και έλεγε «γυναίκες» θα σε ενοχλούσε; Νομίζω όχι, θα γελούσες και θα έλεγες «Ναι, είμαστε καρακαηδόνες». Το ό,τι χρησιμοποιεί ένα εθνικό επίθετο είναι που κάνει το κείμενο κόκκινο πανί ασχέτως τι γράφει.

   Σου παρέθεσα το κείμενο με τον Αυγουστίνο Δημητρίου για να σου δείξω πως δεν υπάρχει ρατσισμός, τουλάχιστον αυτό προσλαμβάνω εγώ από το συνάδελφο blogger, εναντίον του λαού της Κύπρου. Αν υπήρχε, δεν θα έβγαινε δημοσίως να κράξει τους μπάτσους για την πράξη αυτή. Εννοώ πως ας μην κολλάμε στις λεπτομέρειες.

   Αυτά!! 🙂

   • Ο/Η Rafaela λέει:

    Θα συμφωνησω οτι το κειμενο ειναι χιουμοριστικο στην περιπτωση που καποιος δεν ειναι Κυπριος.Γιατι φυσικα υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ του χιουμορ και των κακοπροαιρετων σχολιων.Η ελευθερια του καθενος »για πνευματωδη κριτικη»σταματα εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου…και στην προκειμενη περιπτωση πολλοι σχολιαστες υπερεβησαν τα συγκεκριμενα ορια.Ισως αυτη να ειναι μια διαφορα νοοτροπιας οτι στην Κυπρο μας μαθαινουν να σεβομαστε και να μην προσβαλουμε ποτε την υποσταση του αλλου.Και δεν ειμαι εθνικιστρια η μητερα μου ειναι απο την Ελλαδα οποτε πιστευω οτι ειμαι αντικειμενικη.Θα ηθελα να προσθεσω και κατι τελευταιο, η κοινωνια σημερα εχει να ασχοληθει με πολυ πιο σημαντικα προβληματα απο τα ντεσιμπελ της ομιλιας των Κυπριων οποτε θεωρω ανουσια ακομη και την συγγραφη ενος τετοιου αρθρου.

 177. Ο/Η korina λέει:

  den exo tin diathesi na apantiso se kathe asxeto p m epitethike,,, ego den krivomai piso apo to daktilo m. 3ero pos ine i oikonomia mas stin kipro k prokalo ton kathe kalamara na episkeftei ti kipro gia na to diapistosei,,, oso g tous kiprious p ipan oti leo vlakeies den 3ero ti na po…. apla metakomiste stin ellada i se opia alli xora thelete.. pantos den 3erete ti sas ginetai to pio pithanon i kriveste piso apo to daktilo sas….
  ta filia m k osoi den gnorizete skaste kalitera…………….

  • Ο/Η korina λέει:

   mpravo rafaella.. simfono apolita mazi sou.. eftixos vrethike mia kopela na pei afta p prepei.. den vlepete ta provlimata sas k asxoleiste me anousia arthra mono gelio den prokaloun…. ATKIASEROI… E ATHKIASEROI…………….

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Μπορείς επιτέλους να μην μας βρίζεις εεε;

    Αγάμητο βλήμα βούλωσέ το γιατί θα στο βουλώσο εγώ, το πιάσαμε;

 178. Ο/Η Rafaela λέει:

  Εσυ βριζεις και το αθκειασεροι δεν ειναι βρισια.Σημαινει καινοι ανουσιοι…στα κυπριακα.Καλυτερα να εισαι πιο προσεχτικος για να μην γελιοποιησε…

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Σημαίνει «χαραμοφάηδες-τεμπέληδες» και είναι βρισιά. Εσείς και οι Γερμανοί μας έχετε κάνει ρόμπα, τεμπέληδες και τεμπέληδες, φτάνει πια!

 179. Ο/Η korina λέει:

  pros stavro!!!!
  ena exo na po ….ELEOS… dierotithikes pote giati sas leme tempelides;;; mipos prepei na provlimatisteite???

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Άσε μας ρε κοπελιά, εγώ δουλεύω 9 ώρες ημερησίως, τόλμα να με πεις τεμπέλη.
   Μην ταυτίζεσαι με τους κωλογερμανούς, τα ίδια λένε και για τους κύπριους. Άστο, δεν ανήκετε σε καλύτερη φυλή για αυτούς, σήμερα εμείς είμαστε το μαύρο πρόβατο, χτες ήταν οι εβραίοι, αύριο; Ενώ οι γερμανοί δουλεύουν ε; Ναι, ναι, τους έχω δει πόσο…!!

   Ξύπνα, το συννεφάκι που κάθεσαι αρχίζει και μπάζει νερά!!!

 180. Ο/Η Rafaela λέει:

  Κοιτα ειναι πολυ λαθος επειδη υπαρχουν αποτυχημενες κυβερνησεις να κρινετε ο απλος λαος.Οι ετικετες ποτε δεν οφελησαν κανεναν στο χερι σας ειναι να αναστρεψετε την κατασταση.Παντως για τους Κυπριους μπορει να λετε πολλα αλλα μονο τεμπεληδες δεν ειναι και δεν εχω ακουσει κανενα να το ισχυριζετε αυτο.Περασαμε πολλα ως λαος και για να καταφερουμε αυτα που καταφεραμε μοχθησαμε σκληρα.Το οτι οι Ελληνες θεωρουνται απο καποιους οχι και τοσο εργατικοι δεν σημαινει οτι αντιπροσωπευει και ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια αυτο.Και νομιζω πως σε καμια περιπτωση η λεξη »αθκειασεροι» σημαινει χαραμοφαηδες…

 181. Ο/Η korina λέει:

  ego stavro den mporo na se krino esena prosopika… den 3ero an esi douleveis 9 ores k den ise tempelis i eisai. mporei na exeis dikaio.. alla exeis adiko sto oti krino esena.. leo oti san laos eisaste tempelides.. an esi den ise tempelis tote ise enas stous poli ligous..san laos omos prepei na paradekteite oti eisaste tempelides k den ftanei afto klegeste sinexeia oti den kratate lefta ktl… stin kipro ine teleios diaforetika ta pragmata…………..

 182. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Έλληνες οι τεμπέληδες της κουφάλας Ευρώπης, ναι, έτσι είναι http://www.tanea.gr/default.asp?artid=4618414&ct=1&pid=2

  Ερχόμαστε και η γη θα τρέμει!!!

 183. Ο/Η korina λέει:

  stavro mporo k go na vro xiliades selides sto internet……..

  http://www.inews.gr/96/oli-mera-gia-kafe-oi-ellines.htm

  • Ο/Η korina λέει:

   s edosa tin selida me ta logia kapiou 3enou p exei antikeimeniki apo4i k oxi kapiou ellina p ine safes oti tha ipostiri3ei ton eafto tou… stous 3enous etsi feneste giati afti ine i alitheia…

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Στους ξένους έτσι φαινόμαστε, και όταν γράφω «ξένοι» εννοώ και εσάς, έτσι δεν είναι;

    Η πίεση όλων σας εναντίον μας θα οδηγήσει σε επανάσταση. Οι «τεμπέληδες καφενόβιοι» δεν θα αφήσουν όρθιο ούτε θεϊκό καβλί, περίμενε και θα δεις. Σύντομα θα σας ξεκάνουμε, ξένοι.

    Να μας φοβάστε ξένοι.

    ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,
    ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ!!

    ΥΓ. : Μην το πάρεις για βρισιά, ταιριάζετε με τους Τούρκους, ανήκετε και οι δύο στη Μέση Ανατολή, οπότε σας εύχομαι να σας πάρουν στο υπέροχο κράτος τους για να νιώσετε επιτέλους πολίτες ενός κράτους με @@δια. Άιντε Ασιάτες…

 184. Ο/Η Rafaela λέει:

  Εχεις ξεφυγει φιλε εχεις ξεφυγει τελειως.Για αυτο η Ελλαδα δεν θα παει ποτε μπροστα οταν υπαρχουν μερικοι τραμπουκοι σαν και εσενα να υποστηριζουν τετοιες ακραιες αποψεις.Η Κυπρος ειτε σ αρεσει ειτε οχι ειναι πολυ καλυτερη σε βιοτικο επιπεδο-και οχι μονο- απο την Ελλαδα και για αυτο αλλωστε πολλοι συμπατριωτες σου ερχονται εδω για δουλεια.Φυσικα ξερω οτι για να κανεις μια τετοια συζητηση ,ο ανθρωπος πρεπει να εχει νοητικο επιπεδο ανω των τεσσαρων ετων -πραγμα που δεν ανταποκρινετε στην περιπτωση σου-απλως οταν διαβασα το απαραδεκτο σχολιο σου εγινα εξαλη.Αν ειχες διαβασει εστω μια φορα ιστορια στην ζωη σου θα καταλαβαινες απο μονος σου οτι δεν πρεπει να μιλας ετσι αφου η κατοχη ειναι ενα θεμα που ποναει οχι μονο τους Κυπριους αλλα ολους τους ανθρωπους που ασπαζονται τη δικαιοσυνη.Εκτος των αλλων θα πρεπει να σου υπενθυμισω οτι οι Κυπριοι δεν ειμαστε ξενοι ειμαστε Ελληνες που εχουμε μαλιστα βοηθησει πολλες φορες την Ελλαδα.Αν νομιζεις οτι θα προοδευσεις εσυ και oι ομοιδεατες σου με φτηνες απειλες και λαικισμο κανεις λαθος.Το αν η ζωη δεν ειναι οπως την θελεις ειναι προβλημα σου αλλα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να προσβαλεις την πατριδα κανενος………..κρυμμενος πισω απο την ανωνυμια σου βγαζεις τα κομπλεξ σου γιατι ενα νησι μικροτερο απο την Ελλαδα καταφερνει να προσφερει στους κατοικους του καλυτερη διαβιωση ωστε να τα εχουν ολα χωρις να »χρειαζετε να δουλευουν εννια ωρες»…..

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Eno i sybatriotissa soy exei dikaioma na me prosbalei?

   Otan grafo «ksenoi» den exo adiko, ksenoi ginate pleon. Taftizeste me tous kologermanous pou mas xrostane apozimioseis gia ta Kalavrita, to Distomo kai allou. Vlepeis, ksero istoria kai blepo pos eseis tin exte ksexasei.

   Otan eipa gia epanastasi, den apeilisa kanenan, nai edo stin Ellada tha ta kanoume bourdelo, den tha afisoume orthio tipota. Tha deite tote oloi sas poso malakes einai oi ellines, tha deite.

   Oso gia tin tourkokratia, emeis tous dioksame…

 185. Ο/Η Rafaela λέει:

  Και κατι τελευταιο οι αποψεις που εκφραζεις εσυ δεν συναντωνται ουτε στην Μεση Ανατολη γιατι και εκει ξερουν να σεβονται του συνανθρωπους τους.Anyway αν και στενομυαλος θα επρεπε να γνωριζεις οτι οι Ελληνες και οχι οι Κυπριοι θεωρειστε ανατολιτες λογω τουρκοκρατιας…..

 186. Ο/Η Rafaela λέει:

  Εισαι προκατηλειμενος και ρατσιστιστης.Με αυτα που λες επιβεβαιωνεις τα αρνητικα σχολια που γινονται για την χωρα σου στο εξωτερικο.Δεν χρειαζεται να κανετε επανασταση ετσι κι αλλιως δεν λειτουργει τιποτα σωστα στην χωρα αυτη.Δεν θυμιζει σε τιποτα ευρωπαικη χωρα ολα ειναι υπο καθεστως διαλυσης και οι μισες υπηρεσιες υπολειτουργουν.Αυτοι την εντυπωση για την Ελλαδα θα την αντιστρεψετε οταν καταλαβετε οτι αυτο που μετραει ειναι η πειθαρχια και οχι το νταηλικι.Στην Κυπρο εχουμε συστημα-απο την αγγλοκρατια και μετα-και γι αυτο ολα λειτουργουν οπως πρεπει.Λυπαμαι γιατι Ελληνες σαν και σενα δινουν την χειροτερη εντυπωση για την χωρα στο εξωτερικο.Και για να μην κοροιδευομαστε αν εχεις κατι με την Κορινα να απευθυνεσαι σε εκεινα προσωπικα και οχι να μιλας απαξιωτικα για ολους τους Κυπριους.Δεν εχεις ουτε το δικαιωμα να βριζεις αλλα ουτε και τα φοντα για να κρινεις……οσο για αυτα που ειπες για τους Τουρκους ηταν απαραδεκτα και δεν εισαι ουτε καν ΕΛΛΗΝΑΣ οταν εκφραζεις τετοιες αποψεις αλλα ουτε και »ΑΝΤΡΑΣ»…

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Αυτά που είπε η Κορίνα για τους έλληνες; Είναι σωστά; Κοπελιά, έχω διδακτορικό από τη Σορβόννη, και δεν μπορώ να βρω δουλειά, παρά μόνο σαν ντιλίβερι. Ποιος μας έφτασε εδώ; Θα σου πω: οι σκατογερμανοί. 1500 νεκροί στα Καλάβρυτα, κάμποσες εκατοντάδες στο Δίστομο και αλλού, δανείστηκαν από την Ελλάδα και δεν τα γύρισαν ποτέ και τώρα μας γαμούν. Αλλά θα έρθει η σειρά τους, θα τους τη φτιάξουμε τη δουλειά, έννοια σου.

   Αυτά που είπα για τους ξέκωλους τους τούρκους έχεις δίκιο, μαλακία μου, συγγνώμη. Αλλα έχω εδώ μία κάποια Κορίνα και δεν έχει γράψει μία γραμμή θετική για τον κολωέλληνα, όλο κατηγορίες. Και έχω γνωρίσει και άλλούς κύπριους, η κουμπάρα μου κάνει διδακτορικό στην Κύπρο, και βλέπω πως και εσείς μας έχετε για πούτσο. Είναι λογικό αυτό; Είναι δίκαιο; Έχετε πέσει όλοι επανω μας και βαράτε, είναι στάση δίκαιη αυτή; Στερεότυπα λέγονται αυτά και έχετε πέσει στην παγίδα τους. Αλλά είστε οι τελευταίοι που θα περίμενε κανείς να μας σούρνετε τα μύρια όσα. Την αφορμή την καταλαβαίνω, αλλά δεν δικαιολογώ την αντίδραση αυτής της έκτασης.

   Είμαι τεμπέλης ε; Οι γονείς μου δούλευαν σαν σκυλιά στα χωράφια για να σπουδάσω, χωρίς να μου χαριστεί τίποτα. Πήγα στη Γαλλία με υποτροφία, ύστερα από διάβασμα, είμαι τεμπέλης όμως!! Τώρα δουλεύω στα σκατά 9ωρο, αλλά είμαι τεμπέλης εγώ και τα υπόλοιπα 10 εκατομύρια μαλάκηδων.

   Τέλος πάντων, σε πίκρανα με τις μαλακίες που έγραψα για αντίδραση στην Κορίνα, και σου ζητώ συγγνώμη. Αλλά στην Ελλάδα θα χυθεί αίμα, περίμενε και θα δεις. Κάτσε να δεις που θα πάνε και οι «εργατικοί γερμανοί». Θα τους γαμήσουμε τους ναζί!!!!

 187. Ο/Η korina λέει:

  pros stavro
  apla apa3io na apantiso se atoma p milane me afto to tropo k exoun afto to xamilo epipedo sto tropo ekfrasis tous.. e3allou nomizo i rafaella me kali4e pliros se afta p ithela na po…

  • Ο/Η Σταύρος λέει:

   Και εγώ απαξιώ να σου απαντήσω: και για το φαρμάκι που στάζεις και για τα greeklish σου. Δεν κατανοώ τι γράφεις…

 188. Ο/Η Rafaela λέει:

  Δεν ειπα ποτε οτι εισαι τεμπελης αν ειναι ετσι οπως τα λες εισαι πολυ αξιολογος…Απλως η γιαγια μου ηταν απο την Αμμοχωστο και και οπως καταλαβαινεις παιρνω το θεμα της εισβολης πιο ζεστα.Αυτο που ελεγα λοιπον ειναι οτι αν καταφεραν οι Κυπριοι να αναδημιουργηθουν μετα την εισβολη γιατι να μην μπορειτε και εσεις;Δεν σε γνωριζω προσωπικα αλλα ειναι κριμα ενας τοσο μορφωμενος να χαντακωνεται.Εχεις σκεφτει την αναζητηση εργασιας σε αλλη χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης;

 189. Ο/Η Tzava λέει:

  Τολμω να πω πως τα σχόλια σε αυτο το άρθρο δώσαν έναν εξαίρετο ορισμό στο ζήτημα «ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ:ΤΑΛΕΝΤΟ Η ΤΕΧΝΗ;»Θαρρώ πως το ζήτημα αναπτύχθηκε πολυπλεύρως,καθέτως,οριζοντίως και παραλληλογράμμως οπότε θα αποφασίσω να απέσχω απο το να αφήσω το επιστημονικό λιθαράκι μου στα 250+ σχολια και στο αληθινό έπος της κοινωνιολογικής αναλύσης.Θεωρώ παντως οτι ρόλο παιζει και το ζήτημα της συζήτησης(και θα ήθελα να δώ και ενα άρθρο για αυτο).Η ανάλυση σε ρύθμους που μόνο μια γυναικεία διαλλεκτική μπορεί να ακολουθήσει θεμάτων που μονο μια γυναικεία λογική μπορει να καταλάβει(δεν θα πω να βρεί νόημα γιατι φοβάμαι την κατακραυγή του εγχώριου ΟΗΕ) δεν γνωρίζει σύνορα.keep up good work
  ΥΓ 1.Το να ακούω διαλλέξεις για το λάθος κοουτσάρισμα του μουρίνιο με εκνευρίζει εξισου.
  ΥΓ 2.Το σαββατο έχει τελικο.ελπίζω πως το πύρινο αυτο άρθρο δεν θα έχει πραγματικά καταστροφικά αποτελέσματα για την παγκόσμια εικόνα της χώρας μας….Σε περίπτωση που δεν παρουμε 12ρι φοβού την μηνί των ελ και των νεφελίμ.εγώ στην θέση σου ίσως μετανάστευα,γινόμουν νεπαλέζος μοναχός,ερευνητής του θαλάσσιου ελέφαντα,συλλέκτης έντελβαις ή κατι αντίστοιχο.

 190. Ο/Η jk λέει:

  Είστε όλοι ηλίθιοι, μόνο και μόνο γιατί καθίσατε και γράψατε κάτω από αυτό το κείμενο και ξεκατινιαστήκατε. Επίσης γιατί δεν καταλάβατε οτι με τόσα σχόλια, τελικά αναδείξατε αυτήν την αηδία, που πλέον βγαίνει στις πρώτες θέσεις του google.

  Δεν θα σας πω αν είμαι ε/Κύπριος ή Έλληνας μήπως και στο τέλος καταλάβετε ότι είμαστε μια ράτσα με δύο ξεχωριστά διαβατήρια και σταματήσετε να λέτε βλακείες ο ένας στον άλλον.

 191. Ο/Η ΔΥΝΑΜΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ λέει:

  ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΡΧΗΓΟ

 192. Ο/Η PM λέει:

  Τι ποιο τρανη αποδειξη της ελληνικότητας των Ελλαδιτών και των Κυπρίών χρειάζεστε πέραν απο αυτά που γράφτηκαν σε αυτό το blog.Μάλλον ουτε τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας κατάφεραν να αλλοιώσουν τα γονίδια μας ούτε οποιοσδήποτε άλλος κατακτητής κι αν πέρασε απο Ελλάδα και Κύπρο. Το «φάγωμά» των Ελλήνων αναμεταξύ τους υπήρχε ανέκαθεν απο τα πανάρχαια χρόνια και ειναι ο κύριος λόγος κατα την γνώμη μου που δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα ευημερία στη χώρα. Το χειρότερο ελλάτωμα των Ελλήνων αλλά και η τρανή απόδειξη πως το dna έμεινε αναλοιωτο διαμέσου των αιώνων!

  • Ο/Η nekatomenos λέει:

   Ναι μωρέ, κανένας άλλος λαός δεν τρώγεται μεταξύ του, μόνο οι Έλληνες. Όλοι οι άλλοι είναι εθνικώς συντεταγμένοι και μονιασμένοι.

   Εμένα αυτό μου κάνει σαν δικαιολογία. Ας αποδεχτούμε ότι είναι ανθρώπινη φύση να τρωγόμαστε [οι Έλληνες με Έλληνες, οι Ελληνοκύπριοι με Ελληνοκύπριους, οι Κύπριοι με Κύπριους, οι Έλληνες με Ελληνοκύπριους στα ευρύτερα πλαίσια του Έθνους με ή χωρίς εισαγωγικά] και ας δούμε τα προβλήματα στην ουσία τους.

   Κι ας δούμε επιτέλους πως το κείμενο είναι σατιρικό και πως δεν χρειάζεται ΌΛΟ το ελληνόφωνο ίντερνετ να καταλήγει σε αυτήν την συζήτηση στα comments ΚΆΘΕ γαμημένης ανάρτησης.

   Ευχαριστώ.

 193. Ο/Η F λέει:

  Όπως κατάλαβες, το ποστ σου, μόνο μία τρύπα στο νερό έκανε, ποιος νομίζεις πως είσαι; Έγραψες μία βλακεία και τι νόμισες;;; Ότι θα γίνει τι; εμφύλιος; έχεις υπερτροφικό εγώ…

  • Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

   Βασικά, με αυτή την ανάρτηση, νομίζω ότι κατάφερε το εξής πολύ απλό πράγμα:
   – να γελάσουμε όσοι ήταν να γελάσουμε
   Όλα τα υπόλοιπα είναι παράπλευρες απώλειες (μαζί κι εσύ).
   Εμφύλιος δεν έγινε, και όπως όλοι (είμαι σίγουρος!) ελπίζαμε, η Κύπρος και πάλι μας έδωσε δωδεκάρι στη Γιουροβύζιον, οπότε όλα θα φτιάξουν από εδώ κι εμπρός στη χώρα μας. Λέγεται πως μπάτσοι, αλλοδαποί, «αναρχικοί» και ανυποψίαστοι περαστικοί χόρευαν αγκαλιασμένοι με δάκρυα στα μάτια μέσα στην πλατεία Virtual Συντάγματος για την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Μεγαλόνησο. Θα πήγαινα κι εγώ, αλλά τελικά τη μολότοφ την ήπιαμε τρώγοντας πίτσες, και δεν ήθελα να πάω με άδεια χέρια.

   • Ο/Η F λέει:

    Βασικά εγώ δεν απώλεσα κάτι για να θεωρούμαι απώλεια.

    Προσγειωθείτε ορισμένοι, επειδή γράφετε μία παπαριά στο νετ δεν σημαίνει πως έχουμε υποχρέωση να σας ακούμε .

   • Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

    Βασικά εγώ δεν απώλεσα κάτι για να θεωρούμαι απώλεια.
    Την μπάλα απώλεσες.

   • @jk,

    Επίσης γιατί δεν καταλάβατε οτι με τόσα σχόλια, τελικά αναδείξατε αυτήν την αηδία, που πλέον βγαίνει στις πρώτες θέσεις του google.

    Δε χρειάστηκαν τα σχόλια τους, η Google μόνη της καταλαβαίνει ποια άρθρα είναι γαμάτα και τα βγάζει πάνω πάνω στα αποτελέσματα της για να τρολάρει άσχετους που, ψάχνοντας στο ίντερνετ για «Pos na rikso tin gomena stin paralia – tragoudi piks laks», πέφτουν στο συγκεκριμένο άρθρο και χάνουν την ώρα τους διαβάζοντας ανούσια σχόλια, και συνεχίζουν να χάνουν την ώρα τους γράφοντας σχόλια όπως «γιατί δεν καταλάβατε οτι με τόσα σχόλια, τελικά αναδείξατε αυτήν την αηδία, που πλέον βγαίνει στις πρώτες θέσεις του google.».
    Κι άμα δε κατάλαβες το παραπάνω, πάρε το μηδέν.

    @ΔΥΝΑΜΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ,
    καλώς τ’ αρχίδια μας τα δυό. Χαθήκατε εδώ και καιρό, και ο δείκτης trolling του διαδικτύου μειώθηκε σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε -λόγω της απώλειας σας- σημαντική αύξηση του μέσου IQ σχολιαστών σε αυτό το μπλογκ.

    @F,

    Προσγειωθείτε ορισμένοι, επειδή γράφετε μία παπαριά στο νετ δεν σημαίνει πως έχουμε υποχρέωση να σας ακούμε.

    Σοβαρά τώρα, επειδή η ανάπτυξη της εγκεφαλικής λειτουργίας ορισμένων από την βρεφική ηλικία έως σήμερα έχει ρυθμό ανάπτυξης παρόμοιο με το ρυθμό αύξησης του μήκους των νυχιών μιας ελαφρόπετρας:
    ποιος στον μπούτσο σε υποχρέωσε να διαβάσεις το άρθρο μου;

    Όπως κατάλαβες, το ποστ σου, μόνο μία τρύπα στο νερό έκανε, ποιος νομίζεις πως είσαι; Έγραψες μία βλακεία και τι νόμισες;;; Ότι θα γίνει τι; εμφύλιος; έχεις υπερτροφικό εγώ…

    Το ποστ μου πέρα από μία τρύπα στο νερό έκανε και μία τρύπα στον χωροχρόνο, μέσω της οποίας ξεπήδησε από το μέλλον κάποιο πειραματικό μοντέλο ανθρώπου χωρίς ικανότητα σκέψης το οποίο άφησε το παραπάνω σχόλιο. Και επειδή η πιθανότητα έναρξης οποιουδήποτε τύπου διαλόγου μαζί σου χρησιμοποιώντας λογική είναι μικρότερη από την πιθανότητα αύριο το πρωί να βρεις στο σαλόνι σου έναν πτεροδάκτυλο να βλέπει σε dvd το Jackasss 3 φορώντας μπλουζάκι «Εγώ σκότωσα την Ρούλα Κορομηλά», γι αυτό ακριβώς αγαπητέ τράβα και γαμήσου .

    «Το συρραπτικό που καλέσατε δε λειτουργεί προσωρινά λόγω έλλειψης χώρου. Παρακαλώ, προσπαθήστε αργότερα.»

 194. Ο/Η F λέει:

  @tzotzou
  Αγοράκι μου, γράψε μας κανένα νέο για τα παιδάκια σου, τον παππού, τη γιαγιά, το σκύλο σου το τζακ, τη θεία Ευλαμπία και άσε τις επικρίσεις στο διαδίκτυο. Άντε μπράβο, η κρεμούλα για τον μπόμπο σου μυρίζει σαν καμμένη. Στην κουζίνα σου γρήγορα!!

  • Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

   Α, πάρα πολύ ωραία! Με κάνεις να νιώθω πολύ άνετα μαζί σου επειδή μου θυμίζεις τη γυναίκα μου. Κι εκείνη, κάθε φορά που έχω δίκιο και δεν βρίσκει τι να μου πει επί του θέματος, εκνευρίζεται και προσπαθεί να με εκνευρίσει κι εμένα αλλάζοντας το θέμα ή/και μιλώντας υποτιμητικά. Αν είσαι κι εσύ γυναίκα, είσαι μια χαρά φυσιολογική. Αν είσαι άντρας, όμως, και ειδικότερα αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα και στο παρκάρισμα, κοίταξέ το λίγο με κάποιον επαγγελματία. Ή κάποια επαγγελματία. Όχι υποχρεωτικά γιατρό.

   Επειδή όμως το έχω δει το παραμύθι ουκ ολίγες φορές (ειδικά στα newsgroups παλαιότερα) και βαριέμαι να είσαι ο νιοστός που θα πάθει επιληπτική κρίση λόγω νεύρων από ανταλλαγή απόψεων μαζί μου, σου δίνω την πάσα να με εκμηδενίσεις και να με βάλεις στη θέση μου παραδειγματικά (αγνοώντας πάντα το γεγονός ότι αυτά που λες είναι ιλαρά και αυτά που κάνεις είναι αυτά που προτρέπεις τους άλλους να μη κάνουν). Σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου απαντήσω περαιτέρω και άρα θα έχεις την τελευταία κουβέντα.

 195. Ο/Η jk λέει:

  Έχεις δίκιο Μαργαρίτη…

  Δεν φταίει κανείς άλλος απο εμάς που διαβάσαμε το μπλόγκ σου. Αλλωστε οπως ειπε και ο γνωστος Γαλλος συγγραφεας και ποιητης Ζαν ντε Λα Φοντεν «Ο φαφλατας ζει εις βαρος εκεινου που τον ακούει».

  Εστω κι αν το έκανα απο περιέργεια για να δω πόσο μπορεί ενα ηλίθιο ρατσιστικό κείμενο να κάνει ανθρώπους να ξεκατινιάζονται για το τίποτα, δηλώνω ένοχος. Ναι έβαλα τη λέξη «Κύπριες» στο google και όχι «πως θα ρίξετε μια Κύπρια» γιατί τον τρόπο τον γνωρίζω και δεν χρειάζεται να ρωτήσω το google γι αυτό. Και για όσους έχουν την απορία να τους πω απλά, οτι για να ρίξεις τις Κύπριες πρέπει να κάνεις ενα πράγμα: Να μην γίνεσαι κόπανος. Και δεν ισχύει μόνο για τις Κύπριες αυτό, αλλά για τις γυναίκες όλου του πλανήτη.

 196. Ο/Η Stef λέει:

  Μιλαμε πεθανα στο γελιο Γ.Μ.!! Ακομα και με τα σχολια μετα ξαναεπεσα κατω γελωντας!! Πραγματικα τους αντιμετωπιζεις ολους με πολυ ψυχραιμια αλλα παλι συνεχιζουν.

 197. Ο/Η jk λέει:

  Με πολύ ειρωνεία μας αντιμετωπίζει και όχι ψυχραιμία. Λίγο πολύ μας είπε και ανέραστους εκείνος ο οποίος δεν του αρέσουν οι γυναίκες που βάφονται και ντύνονται με φινέτσα και βάζουν κολώνιες. Κάτι ύποπτο φαίνεται εδώ και αν δεν κατάλαβες πάτα το redial.

 198. Ο/Η nasiaq λέει:

  xaxaxaxa! kapoio dikeo to xeis gia mas!! milame kai milame poli alla pistepse me, nomizo oti apla ginete xeirotero apo to gegonos oti den katalabaineis ti leme! akoma ena fainomeno einai oti an 1 kipria einai parea me elladites! ekei vlepeis oti den antepexerchete apo moni tis kai einai ligo siopili, paratirise to kai tha deis! k xalaroste oloi, den einai ratsistiko ama apla kaneis kapoia diapistosi!

 199. Ο/Η αθως λέει:

  Ο Ελληνας εχει γινει το συνωνυμο του ζητουλα και του μαλακα εδω και παρα πολλα χρονια σε ολη την Ευρωπη. Οσοι διαβαζουν ξενο τυπο ξερουν πολυ καλα τι θελω να πω. .Καλα ειναι να κανετε την αυτοκριτικη σας γιατι εισαστε η κοπρια της ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.

 200. Ο/Η αθως λέει:

  Καταγομαι απο οικογενεια κυπριων που εχουν πολεμησει για να ειναι ελευθερη η ΕΛΛΑΔΑ σημερα ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ 19 40 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

 201. Ο/Η ΑΘΩΣ λέει:

  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 202. Ο/Η dk λέει:

  @ΑΘΩΣ

  Κάτσε ρε φίλε… δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
  Τι μας τσουβάλιασες όλους τους Έλληνες μαζί με τον συγγραφέα;

  Οι περισσότεροι την αγαπάμε την Κύπρο και η αγκαλιά της Ελλάδας ήταν πάντα ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες απο όπου κι αν έρχονταν, Πόντιους, Βορειοηπειρώτες, Σμυρνιούς, Κωσταντινουπολίτες.

  Μόνο κάτι ανιστόρητοι ηλίθιοι που δεν γνωρίζουν ούτε αναγνωρίζουν και το χειρότερο είναι οτι δεν εκτιμούν τους αγώνες που έκανε ένας λαός για να ενωθεί με την (μητέρα) Ελλάδα και που στο τέλος το πλήρωσε και το πληρώνει ακόμα πολύ ακριβά, αφού πέρα απο την προδοσία της χούντας κανένας απο τα μπουμπούκια της Μεταπολίτευσης (που σε λίγο θα πάρουμε με τις κλωτσιές) δεν ασχολήθηκε πια με το πρόβλημα, γιατί η «Κύπρος είναι πολύ μακρυά».

  Και όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με το πρόβλημα , αλλά δεν έμαθαν και τίποτα στους νέους που έγραψαν τα παραπάνω σχόλια, οτι το λιγότερο που οφείλουμε στον Κυπριακό λαό που μας εκτιμά τόσο, είναι σεβασμός.

 203. @jk,

  Με πολύ ειρωνεία μας αντιμετωπίζει και όχι ψυχραιμία.

  Συγνώμη αλλά κάποιοι σχολιαστές φοράνε καπελάκι που λέει «είμαι παπάρας, ειρωνεύσου με«.
  Όταν για παράδειγμα το πρώτο σχόλιο σου ξεκινούσε ως εξής:

  Είστε όλοι ηλίθιοι, μόνο και μόνο γιατί καθίσατε και γράψατε κάτω από αυτό το κείμενο και ξεκατινιαστήκατε.

  , δεν είδες την ειρωνία του δικού σου σχόλιου και σε πείραξαν τα δικά μου; Κατάλαβες ή όχι πως μόνο σου είπες τον εαυτό σου ηλίθιο, καθώς κι εσύ ο ίδιος » κάθισες και έγραψες κάτω από αυτό το κείμενο και ξεκατινιάστηκες «? Τι λιγότερο μπορώ να κάνω από το να σου υπενθυμίσω το πόσο χαζός είσαι που έβρισες μόνος σου τον εαυτό σου;

  Και συνεχίζω με το υπόλοιπο σχόλιο σου:

  Λίγο πολύ μας είπε και ανέραστους εκείνος ο οποίος δεν του αρέσουν οι γυναίκες που βάφονται και ντύνονται με φινέτσα και βάζουν κολώνιες. Κάτι ύποπτο φαίνεται εδώ και αν δεν κατάλαβες πάτα το redial.

  Λίγο πολύ, αυτό το πράγμα που έχεις μέσα στο κεφάλι σου και λέγεται εγκέφαλος, και υποτίθεται σε βοηθάει να σκέφτεσαι, μάλλον έχει χαλάσει από την πολλή αχρηστία. Πέτα το και πάρε ένα καινούργιο.

  Η επαγωγική διαδικασία βάσει της οποίας συμπέρανες πως όταν είπα «οι Κύπριες μοιάζουν με όλες τις υπόλοιπες φοιτήτριες: φοράνε καθημερινά ένα κουβά κολώνια για να σκοτώσουν οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό -ανθρώπινο και μη- σε περίμετρο τριών μέτρων, σοβατίζουν και μπογιατίζουν το πρόσωπο τους για να πάνε στο πανεπιστήμιο, φοράνε ξεκαρδιστικά ημιολόσωμα γυαλία ηλίου και αγροτικές μπότες για να διασκεδάσουν τον ανδρικό πληθυσμό στο πέρασμα τους» εννοούσα πως «δε μου αρέσουν οι γυναίκες που βάφονται και ντύνονται με φινέτσα και βάζουν κολώνιες» είναι το λιγότερο βλακώδης.
  Κρατιέμαι με τα χίλια ζόρια για να μη σε ειρωνευτώ αλλά δε μπορώ. Καταλαβαίνεις τώρα αυτό που έλεγα πριν με τους τύπους που φοράνε καπελάκι «είμαι χαζός, ειρωνεύσου με»;

  @αθως,

  Ο Ελληνας εχει γινει το συνωνυμο του ζητουλα και του μαλακα εδω και παρα πολλα χρονια σε ολη την Ευρωπη. Οσοι διαβαζουν ξενο τυπο ξερουν πολυ καλα τι θελω να πω. .Καλα ειναι να κανετε την αυτοκριτικη σας γιατι εισαστε η κοπρια της ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.

  Σόρι αλλά καταρχήν κουμάντο στο τι και ποιους θα κρίνω δε θα μου κάνεις ούτε εσύ ούτε κανένας. Επίσης, χέσε μας με το τι γράφει ο ξένος τύπος: για κανένα λόγο δεν είναι αντικειμενικότερος και εγκυρότερος από τον εντόπιο γιατί και αυτός συμφέροντα εξυπηρετεί, αν δε το έχεις καταλάβει. Τέλος, αν με το μυαλό σου διαβάζοντας τον «έγκυρο» ξένο τύπο συμπέρανες πως ο Έλληνας είναι ζήτουλας και μαλάκας, τότε και γω θα μειώσω το IQ μου και βλακώδως θα συμπεράνω από τα γραφώμενα κάποιων Κυπρίων γυναικών εδώ μέσα πως οι Κύπριοι είναι πλούσιοι με τα λεφτά του μπαμπά τους, κάθε οικογένεια έχει 5 αυτοκίνητα, και ξοδεύουν όλα τα χρήματα τους σε καφέ, μπουζούκια, κομμωτήρια, αισθητικούς. Αυτές είναι οι αξίες σας και τα ιδανικά σας; Πόσο καλύτερο σας κάνει αυτό από τους Έλληνες της Ελλάδας ας πούμε;

  Και γω έχω εν ζωή παπούδες που πολέμησαν, αλλά δεν είμαι της λογικής να τους βγάλουμε να τους μετρήσουμε ποιος πολέμησε περισσότερο και ποιος είναι πιο πατριώτης. Και αν από το παραπάνω κείμενο -το οποίο, για το Θεό, είναι χιουμοριστικό- συμπέρανες πως μισώ τους Κυπρίους και δεν είμαι πατριώτης και πόσα άλλα, τότε είσαι ο ορισμός του «κρίνω ένα βιβλίο από το εξώφυλλο του».

  @dk,

  Κάτσε ρε φίλε… δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
  Τι μας τσουβάλιασες όλους τους Έλληνες μαζί με τον συγγραφέα;

  Ευτυχώς που έκανες αυτό τον διαχωρισμό, για να μη νομίζει ο Άθως πως όλοι οι Έλληνες δεν έχουμε χιούμορ. Απλά εσύ και κάποιοι άλλοι δεν έχετε, δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

 204. Ο/Η dk λέει:

  Οι Κύπριοι έχασαν το χιούμορ τους με τους γιατί κάθε πρωϊ που ξυπνούν να πάνε στις δουλειές τους, βλέπουν την τουρκική σημαία στο απέναντι βουνό και τα συρματοπλέγματα με τα φυλάκια μέσα στην πρωτεύουσα τους.

  Και αυτό τους το έκανε ενας Ελληναρας «μη συνήθεις» σαν εσένα.

  Και που το παιδί ακόμα ομολογεί οτι θα πολεμούσε γι’ αυτή τη χώρα που πολλοί χιουμορίστες κάτοικοί της δεν θα έκαναν και θα λακίζανε, αξίζει παράσημο και σεβασμό.

  Αλλα που να καταλάβεις εσυ απο τέτοια… ο χιουμορίστας!

 205. @dk,

  Οι Κύπριοι έχασαν το χιούμορ τους με τους γιατί κάθε πρωϊ που ξυπνούν να πάνε στις δουλειές τους, βλέπουν την τουρκική σημαία στο απέναντι βουνό και τα συρματοπλέγματα με τα φυλάκια μέσα στην πρωτεύουσα τους.

  Σε ευχαριστώ που μου το θύμισες γιατί πάντα μπέρδευα την Κύπρο με την Μύκονο. Νόμιζα πως η Μύκονος είναι κατεχόμενη, το Super Paradise είναι στη Λευκωσία, και μόνιμα μπερδεύω τον Τάσο Παπαδόπουλο με τον Γιάννη Γαλάτη.

  Απλά για να ξέρεις, το χιούμορ δεν είναι αλληλοαποκλειώμενο με τον πατριωτισμό και τη γνώση της ιστορίας. Έτσι απλά για να ξέρεις…

  • Ο/Η nekatomenos λέει:

   Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν σαφώς πιο fashionable από τον Γιάννη Γαλάτη πάντως. Είχε ξανανακαλύψει το μουστάκι των ’50s πολύ πριν τον κάθε χίπστερ.

 206. Ο/Η dk λέει:

  Κρύψου τώρα πίσω απο τη λέξη χιούμορ, για να δικαιολογήσεις το ρατσισμό.

  Χιούμορ θα ήταν να έγραφες κάτι για 2 κύπριες που συνάντησες στο λεωφορείο. Όταν όμως γενικεύεις και γράφεις οτι όλες οι Κύπριες κάνουν αυτό, ντύνονται έτσι κτλ τότε είσαι ρατσιστής.
  Δίκαιος Κύπριος είναι εκείνος που λέει οτι για την 37χρονη κατοχή του νησιού τους φταίει ενας Ελληνας που τον λέγανε Ιωαννίδη. Μαλάκο-κύπριος αντίθετα είναι αυτός που λέει οτι για την κατοχή ευθύνονται οι Έλληνες και γίνεται και αυτός ρατσιστής.

  Αν ήσουν πατριώτης και γνώριζες απο ιστορία τότε δεν θα τολμούσες να πιάσεις στο στόμα σου και να χλευάζεις ένα λαό που υπέφερε τόσο για να ενωθεί με μια χώρα των οποίων οι κάτοικοι όχι απλα δεν τους καίγεται καρφί, όχι απλά την παράτησαν με κατοχή και κάναν τους στρουθοκάμηλους αποποιώντας κάθε ευθύνη, άλλα τους περιφρονούν και απο πανω αποκρύπτοντας ακόμα και σήμερα σημαντικά στοιχεία για τον φάκελο της Κύπρου που ανοίχτηκε πρόσφατα για να δούμε ποιός τελικά φταίει. Παρ όλα αυτά, δηλώνουν ακόμα Έλληνες, κρεμάνε την γαλανόλευκη έξω απο τα σχολία τους και πάντα δίπλα απο τη δική τους.

  Αισθάνομαι μόνο ντροπή ως Έλληνας για όλα αυτά που γράφτηκαν εδω μέσα απο έναν δήθεν διανοούμενο που με βαρύγδουπες εκφράσεις προσπαθεί να παριστάνει το σοφό και όλους τους άλλους νεοέλληνες πιτσιρικάδες που αμφιβάλλω αν γνωρίζουν που είναι η Κύπρος απο τη στιγμή που δεν γνωρίζουν ούτε που είναι το Καρπενήσι. Αισθάνομαι ντροπή γιατί ένα παλλικάρι απο την Κύπρο προσπέρασε όλα αυτά που γράφτηκαν εδω μέσα και ακόμα δήλωσε φιλέλληνας. Αυτό και μόνο τον κάνει πολύ πιο Έλληνα και πατριώτη απ’ οτι είσαι εσυ Μαργαρίτη, και οι Κύπριοι έχουν κάθε λόγο να νιώθουν πληγωμένοι απο το λαό των Ελλήνων της Ελλάδας.

  Αυτο απο μένα http://www.youtube.com/watch?v=A1eXJDB93uI για αναμνηστικό. Ετσι για να γελάς, αντιστόριτε ψευτοκουλτουριάρη νεοέλληνα.

  Ελλάς-Κύπρος αδέρφια για πάντα.

 207. Έγραψα και έσβησα 3-4 φορές την απάντηση μου γιατί θα μου έβγαινε πιο μεγάλη κι από το ίδιο το ποστ. Αρκούμαι στο να πω πως είσαι τόσο χαζός που αυτοαναιρείσαι. Θα παραθέσω απλά αυτούσιο ένα σημείο του σχόλιου σου, θα βάλω μία και μοναδική λέξη σε bold, και ελπίζω να καταλάβεις τη μαλακία σου. Δε πρόκειται να πω τίποτα άλλο, αφήνω όλο το χώρο από κάτω για να αποθέσεις τις στείρες ιστορικές σου γνώσεις και να εκτεθείς όσο θέλεις.

  Να σου υπενθυμίσω απλά, για τελευταία φορά, πως το άρθρο αυτό το διάβασαν αρκετοί Κύπριοι, από αυτούς που «υπέφεραν τόσο πολύ» και τα λοιπά μελό, και δυστυχώς για σένα δεν νιώσαν καμία ρατσιστική επίθεση εκ μέρους μου προς το πρόσωπο τους ή την πατρίδα τους. Μήπως, πέρα από εμένα, ούτε αυτοί ξέρουν ιστορία;

  Αν ήσουν πατριώτης και γνώριζες απο ιστορία τότε δεν θα τολμούσες να πιάσεις στο στόμα σου και να χλευάζεις ένα λαό που υπέφερε τόσο για να ενωθεί με μια χώρα της οποίας οι κάτοικοι όχι απλα δεν τους καίγεται καρφί, όχι απλά την παράτησαν με κατοχή και κάναν τους στρουθοκάμηλους αποποιώντας κάθε ευθύνη, άλλα τους περιφρονούν και απο πανω αποκρύπτοντας ακόμα και σήμερα σημαντικά στοιχεία για τον φάκελο της Κύπρου που ανοίχτηκε πρόσφατα για να δούμε ποιός τελικά φταίει.

 208. Ο/Η korina λέει:

  giwrgo margariti aisxosss!!! ise malakas? min pianeis sto stoma s ton ekleiponta proin proedro tis kipriakis dimokratias kyrio taso papadopoulo !! den ntrepesai ligo???? ise teleios ilithios paidi m?

 209. Ο/Η dk λέει:

  Συνεχίζεις να παριστάνεις τον έξυπνο με το να απομονώνεις μια λέξη. Δεν αυτοαναιρούμαι, άλλα εσυ δεν έπιασες το νόημα. Την Κύπρο την έχουν ξεχάσει οι περισσότεροι Έλληνες. Σε κανέναν δεν καίγεται καρφί για το τι γίνεται εκεί είτε είναι πολιτικός είτε πολίτης. Φρόντισαν οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης γι΄αυτό.

  Άλλο πράγμα είναι το «δεν νοιάζομαι» και άλλο η εμπάθεια που βγάζουν τύποι σαν κι εσένα. Δεν βγάζουν την ίδια εμπάθεια όλοι οι Ελληνες. Μπορεί να μην το βλέπουν και όλοι σαν εμένα, μπορεί και να μην τους νοιάζει, άλλα τουλάχιστον δεν φαίρονται ρατσιστικά όπως εσυ.

  Το ξέρεις οτι έχω δίκιο και τα δικά μου σχόλια είναι αυτά που σε πονάνε περισσότερο γιατί είναι αλήθειες. Γι αυτο μπαίνεις και στον κοπο να απαντάς. Σε ευχαριστώ για την τιμή. Πάντως τώρα όλοι έχουν καταλάβει τι είσαι γιατί σε κάθε σου σχόλιο απλά εκτίθεσαι για την υπεροψία σου και την ασχετοσύνη σου και μάλλον κανένας κύπριος που το διαβάζει πλέον δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί αφού είναι προφανές οτι έχεις το ακαταλόγιστο.

 210. Ο/Η dk λέει:

  Και μην κάνεις το επόμενο σχόλιο πάνω στη λέξη «κανέναν» γιατί θα γίνεις κουραστικός. Ξέρεις πολύ καλά οτι εννοώ την πλειοψηφία άλλα παριστάνεις το μαλάκα για να υποβαθμίσεις αυτά που γράφω.

  Δεν τα γράφω όμως για σένα… για τους άλλους τα γράφω.

 211. Ο/Η dk λέει:

  Και οι στείρες ιστορικές μου γνώσεις είναι πολύ καλύτερες απο την ψευτοκουλτούρα σου και την ασχετοσύνη σου. Τα σχόλια σου είναι όλα ειρωνικά και πιάνεσαι απο μικρά πράγματα αποφεύγοντας την ουσία.

  Και η ουσία είναι οτι αυτό που έγραψες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ αλλα ρατσιστικό και το γνώριζες εξ αρχής και περίμενες τις αντιδράσεις γι αυτό και οι αρλούμπες περί φρουτοσαλάτας. Το ήξερες οτι δεν είναι αστείο και οτι θα προκαλέσει αντιδράσεις, άρα εσυ είσαι που αυτοαναιρείσαι με τον πιο κραυγαλέο τρόπο.

 212. Ο/Η dk λέει:

  Δείτε απο το λεπτό 25.30 έως 26.30 «I was 18… now I am 54»

  Λίγος σεβασμός στο λαό που προδόθηκε απο Έλληνες για την αγάπη τους στην Ελλάδα, δεν βλάπτει. Ακόμα το πληρώνουν οι άνθρωποι εκεί, ενω εμείς εδώ κάνουμε αστειάκια για το πόσο γρήγορα μιλάνε οι κύπριες στα λεωφορεία.

  Οτι και να πείς, χαμένο πάει σε αυτό το μπλογκ…

 213. Ο/Η dk λέει:

  Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

 214. Ο/Η dk λέει:

  http://www.youtube.com/user/koutipandoras?blend=3&ob=5#p/u/6/MKyXkCTqmUc

  λεπτό 27.30

  Βαξεβάνης: «Γιατί επιμένατε στην ένωση, αφού η Κύπρος ήταν ανεξάρτητη, έπρεπε να έχει λήξει το θέμα»
  Σύρος (ΕΟΚΑ Β’): (με βουρκωμένα μάτια)»Ηταν διαταγή της ιστορίας 3000 ετών κύριε, να γίνει η ένωση»

  Το δημοψήφισμα για την ένωση (εποχή ΕΟΚΑ Α’, 1959) τότε είχε βγάλει κοντά 97% ΝΑΙ (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αναμέσα στους Ε/Κυπρίους .

 215. Ο/Η dk λέει:

  Η Αρτέμιδα , πρώην Κουμουθέκρα, είναι χωριό του νομού Ηλείας. Πρώην ανεξάρτητη κοινότητα και απο το 1999 δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ζαχάρως.
  Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007 η Αρτέμιδα βρέθηκε στο μέτωπο φωτιάς, η οποία κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου. Η Αρτέμιδα ήταν το πρώτο χωριό που έκαψε η φωτιά με απολογισμό 26 νεκρούς, ανάμεσα τους 7 παιδιά, τους περισσότερους από κάθε άλλο χωριό.

  Στις 29 Αυγούστου 2007 η Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσε, από μέρους της με έξοδα του Κυπριακού κράτους, την ανοικοδόμηση της Αρτέμιδας. Στις 17 Ιανουαρίου 2010 η Κυπριακή Δημοκρατία παρέδωσε το ολοκληρωμένο έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντιπλημμυρικά έργα, έργα στήριξης και ασφάλειας καθώς και αισθητικής αναβάθμισης. Επιπλέον λήφθηκαν οικονομικά μέτρα στήριξης των παραγωγών της περιοχής. Η κεντρική πλατεία του χωριού μετονομάστηκε «Πλατεία Κύπρου».

  πηγη: Βικιπαίδεια

  Αυτοί είναι οι Κύπριοι, που τους ανέθρεψαν μανάδες μου μιλάνε πολύ στα λεωοφορεία και έγιναν αντικείμενο χελυασμού σε αυτό το blog.

 216. Ο/Η dk λέει:

  Ενας βασανισμένος λαός μιλάει τόσο πολύ στο λεωφορείο όσο και αυτοί που λένε την γόμα «σβήστρα» και υποδηλώνουν την τόσο επαρχιώτικη τους προέλευση τους που δεν ξέρουν ούτε να μιλάνε ελληνικά και γίνονται περίγελος στην πρωτεύουσα. Γι αυτό και αγαπούν πολύ και χρησιμοποιούν την Αγγλική γλώσσα στα μπλόγκ τους.

  Αν έκανες ενα κόπο να διαβάσεις και τα παραπάνω σχόλια θα καταλάβαινες. Για ρατσισμό μιλάμε και αν δεν κατάλαβες τι είναι το ρατσιστικό σχόλιο, τότε διάβασε ξανά την παραπάνω παράγραφο.

  Φιλάκια… country girl

  • @dk,
   προσπαθώ πολύ να τηρήσω την υπόσχεση που έδωσα παραπάνω να μην σου ξαναπαντήσω και να σε αφήσω να έχεις τον τελευταίο λόγο. Είχες ήδη μέχρι στιγμής πολλούς τελευταίους λόγους.

   Αν θες άνοιξε ένα μπλογκ όπως:
   http://www.kipros+ellada=L.F.E.com
   ή
   http://www.denExoXioumor.com
   και αντέγραψε εκεί όλη τη Βικιπαιδεία. Το έχεις κουράσει πολύ.

  • Ο/Η kaede λέει:

   Αγόρι μου, απ’ότι φαίνεται δε μπορείς να ξεχωρίσεις την π***** από τη βούρτσα. Κρίμα. Σε παραπέμπω στο απαράμιλλο http://www.denExoXioumor.com site που προτείνει ο Μαργαρίτης. Αν και εσύ συγκεκριμένα μάλλον θα έπρεπε να επισκεφτείς και το http://www.denExoEgkefalo.com . Παρακάμπτω επίσης το γεγονός πως οι Κύπριοι χρησιμοποιούν τα αγγλικά λέξη παρά λέξη σαν να ήταν η μητρική τους γλώσσα (και μόνο αυτό αναιρεί το ηλίθιο σχόλιο σου) – και ελπίζω να μη εννοούσες τον τίτλο του blog μου, γιατί ειναι στα γαλλικά, στούρνε. Απογοητεύεις την πατρίδα σου.
   Πολλά επαρχιώτικα φιλάκια.

   • Ο/Η nasiaq λέει:

    «Παρακάμπτω επίσης το γεγονός πως οι Κύπριοι χρησιμοποιούν τα αγγλικά λέξη παρά λέξη σαν να ήταν η μητρική τους γλώσσα»

    Exo kourastei me afto to epixirima, jerete apo tin kipro efigan oi aggloi to 1960 (prin apo 50 xronia), oi papoudes mou jeroun aglika epd eprepe na jeroun, itan apoikia, pos na sto ejigiso. K tora jeroume aglika epd akoma exoume tous agglous edo, zoume apo ton tourismo, zoume apo tin jeni epixirimatikotita. to oti exoume akoma tin elliniki os kiria glossa kata tin apopsi mou einai apo peisma! ti na kanei ena nisi me 750 000 katikous? pos na epiviosei?
    apantas ston dk alla afto to epixirima ase to, kratoume tin mitriki mas glossa me xilia zoria

   • Ο/Η kaede λέει:

    Δε διαφωνώ με όσα λες, αλλά για τελείως άλλο λόγο το χρησιμοποίησα ως επιχείρημα αυτό στον dk. Όταν έρχεται κάποιος και μου λέει πως η χρήση των αγγλικών υποδηλώνει επαρχιώτικη προέλευση και κακή γνώση των ελληνικών, είναι αδύνατο να μη σχολιάσω πόσο χρησιμοποιούν τα αγγλικά και οι Κύπριοι. Όχι πως με ενοχλεί ή κάτι τέτοιο. Αλλά είναι ηλίθιο να κατηγορείς τους μισούς για κάτι που κάνουν σε μικρότερο βαθμό από τους άλλους μισούς. Όπως επίσης ήταν ηλίθιο το ότι σχολίασε λεξικό ιδιωματισμό σαν επαρχιώτικο και περίγελο. Με αυτή τη λογική τότε όλη η Ελλάδα και όλη η Κύπρος είμαστε περίγελος μπροστά στην γλωσσική υπεροχή της πρωτεύουσας-Αθήνας. Σιγά ρε μεγάλε.

   • Ο/Η nasiaq λέει:

    ok then no problemo! ilithio einai na paratheteis ola auta ta gegonota peri hountas, isvolis, emplokis tis elladas k den jero allo ti, apla gia na epivevoseis oti akoma stin kipro exoume to sindromo tou paramelimenou paidiou! les k ftaiei opoiosdipote edo mesa gia oti ginete stin kipro, les k ama paradektoun oloi oi elladites enoxi gia kati pou den ftaiei allos kanenas apo tin eliniki politiki (k oxi o ellinikos laos) kai tripsoume sta moutra kathe ellina me efxaristisi oti ekei exei krisi k emeis oxi THA DIORTHOTHEI I KATASTASI! ELEOS

 217. Ο/Η dk λέει:

  Αν δεν είχα εγκέφαλο εσείς δεν θα βρίσκατε τα δύσκολα μαζί μου ώστε να καταφύγετε σε βρισιές και προσβολές, αφου επι της ουσίας ντρέπεστε για τις βλακείες που γράφετε στα μπλόγκ σας και δεν ξέρετε πλέον τι άλλο να πείτε. Επαναλαμβάνεται απλα τα περι χιούμορ, οτι κανείς δεν έχει χιούμορ εκτός απο εσάς.

  Αναρωτιέμαι αν ενας Κύπριος έγραφε οτι οι Έλληνες είναι λαμόγια, άνθρωποι της αρπαχτής με μεταπτυχιακά που κυνηγούν μια θέση στο δημόσιο, που θέλουν να κονομάνε χωρίς να δουλεύουν, να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποκαλούν τους δανειστές τους κουτόφραγκους, να ζηλέυουν όποιον έχει παραπάνω χρήματα απο αυτούς, οτι οι Ελληνίδες είναι πουτανάρες που κοιτάνε να βρούν άντρες με λεφτά να κάνουν τη μεγάλη ζωή που βλέπουν στις Real Housewives,

  θα το βρίσκατε το ίδιο αστείο με αυτό το κείμενο;

  Ο Κυπριακός λαός είναι ένας υπέροχος λαός σοβαρός, που γνωρίζει να σέβεται και να αγαπά. Είναι μορφωμένοι και δουλεύουν σαν Ευρωπαίοι παρότι κατοικούν μαζί με Τούρκους. Αν ο πατριώτης είναι όπως εσείς τοτε ούτε πατριώτης είμαι ούτε θέλω να έχω την ίδια πατρίδα με εσας. Είστε ντροπη για την Ελλάδα μόνο και μόνο γιατι επιμένετε να αποκαλείτε χιούμορ την επίθεση σε ένα λαο που τόσο έχει σταθεί στο δικό σας (αλλα ποτε δεν το γνωρίζατε μάλλον) και που ειδικά για την Ελλάδα πρέπει να είναι ενα παράδειγμα προς μίμηση.

  Δεν θα σας κουράσω άλλο, γιατί δεν έχω κάτι να προσθέσω. Είπα αυτά που ήθελα.
  Μπορείτε να προσωρήσετε με την επίθεση σας σε Κυπρίους, μαύρους, αδερφές, λεσβίες και οτι άλλο επιθυμείτε. Απο αυτό το μπλόγκ είμαι μόνο περαστικός.

  Χαίρεται…

  • Ο/Η kaede λέει:

   Κάνεις λάθος, εγώ για το μόνο πράγμα που ντρέπομαι είναι πως εν έτει 2011 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ΙQ πιο κοντά στον πίθηκο.
   Χαίρετε…

  • Ο/Η nasiaq λέει:

   omg xalarotste paidia!
   dk simfono me oooooosa les gia istoria alla pragmatika pisteueis oti edo einai o katallilos xoros gia auti ti sizitisi??? idika kato apo auto to keimeno? k go to diavasa k gelasa, oxi mono ime kipria, ime kirpia p ezise stin athina 5 xronia k perasa polles ores sto leoforio, k na s po k kati? MILAME POLI K MILAME DINATA!! (Shock!) siga to prama, an mi ti allo afto einai ellinas 😛

 218. Ο/Η Mr. Sunshine λέει:

  Χαχαχα.Πολλά δυνατή η έρευνα σου, εν φιρμός!
  Φυσικά εν ξέρω τι εν πιο διασκεδαστικό…
  Η έρευνα οξά ο καυκάς που άρκεψεν που κάτω?
  Είτε Κύπρος είτε Ελλάδα πολλοί εν κολλημένοι στο παρελθόν τσαι πάντα μα πάντα ρε παιδί μου να καταλήγει η συζήτηση στο ίδιο θέμα!
  Εφκιάξετε μου την ημέρα πάντως,έσιει τσαι συννεφκιά σήμερα…

  Υ.Γ. Μα πραγματικά κάποιοι ανθρώποι εν έχουν χιούμορ απ’ό,τι φαίνεται.Χαλαρώστε νακκουρίν ρε παιθκιά!Αν δεν τα πάρεις κάποια πράματα στο αστείο εν την φκάλλεις καθαρή στο τέλος της ημέρας.Τσαι επειδή εν ξέρεις αύριο τι σου ξημερώνει…!

 219. Ο/Η Lousia λέει:

  Για να είμαι ειλικρινής γέλασα με την καρδιά μου.
  Και είμαι Κύπρια 🙂

  Δεν είδα οτιδήποτε ρατσιστικό, απλά είδα μια γενίκευση για χάρη της σάτιρας η οποία ομολογώ ήταν πετυχημένη. 🙂
  Και ήταν πετυχημένη γιατί είναι ρεαλιστική.

  Κι άντε στο λεωφορείο, όπου απλά αγνοούν κάθε κανόνα ευγένειας και σεβασμού προς τους υπόλοιπους, αλλά να συμβαίνει σε συναυλία και να προσπαθείς να απολαύσεις και να κάθονται πίσω σου να τρώνε πατατάκια και να λένε τα δικά τους και να αναρωτιέσαι τι τους έκανε εξ αρχής να έρθουν στην συναυλία και τι κάρμα έχεις μαζέψει και ήρθαν και κάθισαν πίσω σου… Και ο υπερτατος παραλογισμός! Να σηκώνεσαι στο τέλος της συναυλίας να χειροκροτήσεις με την καρδιά σου και να δείξεις την εκτίμηση σου στους καλλιτέχνες και να σου κάνουν παρατήρηση!!!! να καθίσεις γιατί τους κλείνεις τη θέα….

  Και βέβαια δεν είναι δυστυχώς αυτό προνόμιο των κύπριων φοιτητριών… κάθε εθνικότητα έχει τα δικά της «δείγματα» για να «περηφανεύεται» 🙂

  Η μοναδική μου ένσταση είναι βέβαια βασική και σοβαρή!
  Όσο σοβαρός είναι ο θεσμός της Γιουροβίζιον.
  Δωδεκάρια ανταλλάζουμε για εξίσου άχρηστα τραγούδια!

  • Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

   Υποκλίνομαι (και ένας από τους λόγους, αλλά όχι ο μόνος, είναι πως γράφεις καλύτερα ελληνικά από πολλούς από εμάς τους «ηπειρωτικούς» Έλληνες).

   Η ένστασή σου είναι ορθή και αγγίζει το πιο σοβαρό από όλα τα θέματα που άγγιξε η ανάρτηση του κ. Μαργαρίτη. (Μιλάω για τα θέματα που άγγιξε η ανάρτηση, όχι για εκείνα που περαιτέρω έθιξαν οι σχολιαστές). Λυπάμαι, κ. Μαργαρίτη, που θεωρώ λιγότερο σημαντικό το δικό σου μαρτύριο στο λεωφορείο, αλλά τα τζάμπα δωδεκάρια είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω και βλάπτει το κύρος Κύπρου και Ελλάδας.

   Όπα, περίμενε, έβαλα τις λέξεις «κύρος» και «Ελλάδα» στην ίδια πρόταση. Κάποιο λάθος έχω κάνει. Ας το σκεφτώ κάνα μήνα και τα ξαναλέμε.

 220. Ο/Η ένας βοσκός λέει:

  Κύριε Μάργαρη ανώνυμε Γιώργο, άνετα σας κάμω μια συγυρισμένη μήνυση για έλλειψη σεβασμού στο χρόνο που αφιερώνω στον υπολογιστή μου, τόσα σχόλια δε διάβασα ποτέ άλλοτε, και για έλλειψη χιούμορ (2η μήνυση θα βγει πιο φτηνά). Φτάνει kani με το ρατσισμό σας επιτέλους. Φαίνεται και από τα υπόλοιπα ποστ το πόσο ρατσιστής είσθε. Θα σας δώσω μια συμβουλή: σταματήστε να είστε ρατσιστής. Αλλιώς θα στείλω πέντε κύπριες που έχω εδώ φυλακισμένες και που έχουν να μιλήσουν δύο μήνες, από τότε που αποκλείστηκε η κύπρος από τη ευροβίζιον. Και θέλουν να τα πουν (ανυπομονώ για ποστ για νταλάρα… ίσως να πάρεις πρώτα το διδακτ και μετά να ασχοληθείς μόνο με αυτό)
  Και τα ποιήματα που γράφετε, καθόλου αστεία. Κρυώσαμε. Αστείος είναι μόνο ο Σεφερλής. Και ο Χριστόδουλος. Όσο για το ποστ των Πυξ Λαξ, σίγουρα θα ήσασταν ερωτευμένος με τον καλλιτέχνη Φ. Πλιάτσικα από μικρός, (όλοι, λίγο πολύ είμαστε) και θα φάγατε χυλόπιτα όταν δεν παρατούσε την κύπρια γκόμενά του τότε (που επίσης επιθυμούσατε με τρόπο ερωτικό) για να συνάψει σχέση μαζί σας, κι έτσι εξηγούνται όλα τα κόμπλεξ που βγάζετε. Και εμείς πρέπει να σας διαβάζουμε με τους ρατσιστικούς εμετούς σας δηλαδή; Τι κι αν είναι blog κι έχω την ελευθερία να μην το διαβάζω; Θέλω να μη μπορώ να το διαβάσω. Να θέλω και να μη μπορώ. Διότι ναι κύριε (κεφάλι ψηλά, ύφος βαρύ, μισόκλειστα μάτια βραχνιάζει και δυναμώνει η φωνή), άλλο το διάβασμα κι άλλο το λεωφορείο. (επιστροφή στο παλιό ύφος) Κι εγώ μπορεί να μην είμαι κύπριος, αλλά είμαι αδερφός, κι έχω δικαίωμα στην ηχορύπανση, δικαίωμα στη γνώση και παραγωγή του κυπριοντεσιμπέλ και του κυπρίνου.
  Σας παρακαλώ μην κοροϊδεύετε ολόκληρο λαό. Να κάνετε το ποστ για τους Ούνους, να το καταλάβω, έχουν περάσει και κάποια χρόνια, ας πούμε δε θα παραξηγηθούν πολλές ψυχές (πχ. Ούνες στην αγορά – μια αποστημική ανάλυση κτλ), να δούμε και κανένα τουριστικό βιντεο στα σχόλια για τους Ούνους που ξέρουμε την τύφλα μας.
  Έννεσhεις υπόθεση και οι αποθέσεις σου είναι επίσης ανύπαρκτες. Σε παρακαλώ να μην ξαναγράψεις γιατί (πάλι το ύφος με τα μισόκλειστα μάτια) εγώ κύριε δεν ημπορώ να τα διαβάζω τούτα. (ύφος κανονικό)(ύφος συνομωτικό τώρα και κρυφό, μη μας καταλάβει κανείς)… καμιά απαντησούλα πού και πού να διαβάζουμε όμως για να απαντάμε και να κράζουμε με σχετικά επιχειρήματα. Με αγάπη από τα έγκατα του χαλουμιού

 221. Ο/Η VIRONAS λέει:

  AN EINAI DINATON NA NOMIZETE OTI ISTE KAI ANOTERA ONTA KAI VAZETE TETIES VLAKIES !!! OI ELLINES EFTASAN STIN OLIKOI KATASTROFH POYLANE TA EDAFOI TOYS GIA NA KSEXREOSOYN KAI VAZOYN KAI TOYS EFTEKSAN KAI OI KIPRIOI POY EINAI SE KALITERH MIRA AN EINAI DINATON !!!

 222. Ο/Η Hikog λέει:

  Tο άρθρο έχει πάρα πολλή πλάκα…
  Οσοι όμως το παίρνουν τοις μετρητοίς και είτε βρίζουν είτε υπερασπίζονται τις Κύπριες , είναι τελείως βλάκες και με πλήρη έλειψη χιούμορ.
  Σεβασμό στους Κύπριους αδελφούς μας.

 223. Ο/Η Ιλιάνα λέει:

  αχαχαχα θεϊκό εν είχα ιδέα πόσο ενοχλητικές μπορούμε να καταντήσουμε μέσα σε ένα χώρο! πάντως η έρευνα σ όσο αφορά το πόσο γλίορα μιλούμε εν φιρμός που τα αλήθκεια ΕΥΓΕ ολαν !

 224. Ο/Η thanaish λέει:

  Τέλειο το άρθρο !!
  και μαζί ,καταπληκτικά και τα ρατσιστικά σχόλια των καθυστερημένων, που βιώνουν το παραλήρημα της ανωτερότητας της φυλής στη οποία ανήκουν.

 225. Ο/Η lapost λέει:

  @Γιώργος Μαργαρίτης Τί πρόγραμμα χρησιμοποίησες για τις γραφικές παραστάσεις;; 🙂

 226. Ο/Η Κύπρια φοιτήτρια λέει:

  Ως κύπρια φοιτήτρια που ήμουνα μπορώ να συμφωνήσω με τον αρθρογράφο!!!!Ίσως και γω να το κάνω αυτό κάποτε ασυναίσθητα (δυνατή ομιλία)…όμως τώρα που είμαι στην Αγγλία έχω να πω ότι οι Ελλαδίτισσες είναι χειρότερες από εμάς…μιλάνε τόσο γρήγορα και τσιριχτά αλλά το χειρότερο είναι ότι άμα νευριάσουν φύγε μακριά γιατί δεν παλεύεται η φάση….εχει πλάκα όμως….ξέρεις ότι κάπου δίπλα σου υπάρχει ένας όμοιος σου στη γλώσσα στη θρησκεία στα έθιμα και νιωθεις πιο οικεία….Στην Ελλάδα δίνετε έμφαση σε εμάς…Για μπειτε σε λεωφορείο στην πειραιώς και θα ακούσετε πολλές γλώσσες. Ισως να είναι το σύνδρομο του ξενιτεμένου ….και στην Κύπρο στους δρόμους ακούς δυνατές ομιλίες στα φιλιππινέζικα πακιστανικα κινεζικα και σε αλλες γλώσσες….

 227. Ο/Η antonis λέει:

  Pros pliroforia sas epidi ime kiprios, i kiprees den milane oso milane i ellinides. I ellinides ine opos tis aglides. Pote den stamatane. ke epidi esis i ellines milate astamatita ke grigora min krinete tous kiprious apafto. Dite ta xalia sas prota ke meta sxoliaste mas emas. Iste poli xiroteri se pollous tomis

 228. Ο/Η Κώτσος! λέει:

  χαχαχαχαχαχαχαχα γαμησε το αρθρακι!
  αλλα επειδη εχω απλετο χρονο θεωρησα καθηκον μου να διαβασω και ολα τα σχολια!
  Και ναι, πολλες φορες αυτα ειναι μακραν καλυτερα! Κλανω στα γελια καθε φορα που ολοι σπευδουν να αποδειξουν οτι δεν ισχυει, κλανω στα γελια καθε φορα που αυτοι που παρεξηγιουνται αντιδρουν οπως οταν ημασταν μικροι (ναι ναι το κλασικο » Ε ΜΑΛΑΚΑ ΣΟΥ ΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ, ΠΕΣ ΤΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ»).
  Κιπ τρολλινγκ!
  Και Γιωργο κιπ απ ζε μαδερφακινγκλι γκουντ γουερκ!

 229. Ο/Η Κύπριος αδελφός. λέει:

  Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο
  Τ-Ι-Τ-Α-Ν-Ο-Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ο

  ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι γιατί μιλάνε τόσο δυνατά και αδιαφορούν για τους γύρω τους…..
  ΑΛΛΑ τωρα κατάλαβα γιατί δεν έχουμε καλές αστικές συγκοινωνίες στο νησί, και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗ λΕΥΚΩΣΊΑ

 230. Ο/Η asxetos λέει:

  Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω (με το άρθρο που καταφανέστατα είναι αστείο και χρησιμοποιεί την υπερβολή) ή να κλάψω με αυτά που γράφουν κάποια απο τα παιδιά από την Κύπρο. Έχω πετύχει κιεγώ παρόμοια περιστατικά σε ΜΜΜ, και φυσικά με ποικιλία εθνοτήτων, και ελλήνων/ίδων φυσικά. Δεν καταλαβαίνω γιατί το συγκεκριμένο θέμα ξέφυγε και άρχισαν τα τελείως άσχετα σχόλια και η συζήτηση επιπέδου δημοτικού. Εσύ μυρίζεις περισσότερο, εσύ είσαι πιο άσχημος,΄οχι εγώ είμαι πιο έξυπνος κτλ. Όπως προείπα βασίζεται στην υπερβολή και στα στερεότυπα ώστε ο αρθρογράφος να δώσει μία αστεία νότα σε ένα ενοχλητικό για τον ίδιο περιστατικό. Και βλέποντας κάποια λινκ του, τα χώνει εξίσου στους έλληνες. Απλά έτυχε σε αυτήν την περίπτωση να επικεντρωθεί στα εξής χαρακτηριστικά, ενοχλητικές κοπέλες σε ΜΜΜ που τυχαίνει να είναι κύπριες και ανέπτυξε ένα χιουμοριστικό (πετυχημένο ή μη στην κρίση του καθενός) κείμενο για να το καυτηριάσει. Τέσπα. Διάβασα πολλές μπαρούφες παραπάνω και αποφάσισα να σκοτώσω λίγο την ώρα μου κα να γράψω μερικές δικες μου βλακειούλες επί του θέματος (maybe).

  Οικονομία
  Η Κύπρος (έχει καταπολεμηθεί αρκετά από όταν η χώρα μπήκε στην ΕΕ αλλά το φαινόμενο ακόμα υπάρχει σε διαφορους βαθμούς και ανάλογα την περίπτωση) ήταν κατά τα 90ς και τα 00ς ο παράδεισος των υπεράκτιων εταιριών, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και λοιπών οικονομικών εγκλημάτων. Από Μιλόσεβιτς μέχρι άραβες τρομοκράτες, οι Κυπριακές τράπεζες είχαν ουκ ολίγες φορές βοηθήσει στη ροή των χρημάτων τους. Κάντε μία έρευνα για παράδειγμα με λέξεις όπως Cyprus terrorism money laundering Milosevic etc και θα καταλάβετε από που επίσης προέρχεται η ευημερία των κυπριακών τραπεζών σε αυτές τις δύο δεκαετίες, αλλά και παλιότερα – εώς τα 70ς ακόμα, και κατεπέκταση των κύπριων που δανείζονται από αυτές. You are spending blood/terrorist money, dear…

  Συν και το ότι η πανίσχυρη (sic or sick?) κυπριακή οικονομία βρίσκεται και αυτή υπό κατάρευση, και δεν μιλάω μόνο για τα υπερχρεωμένα κυπριακά νοικοκυριά λόγω δανεισμού για κατανάλωση… Το μπαμ ακούστηκε μέχρι και το ελλαδιστάν (double pun, damn I’m good). Καμπούμ από το υλικό καμπούμ και η οικονομία του νησιού, ψάχνουν όλοι άμεσα οικονομική στήριξη και πακέτα.

  λίνκιον
  link http://www.topix.com/forum/world/cyprus/TL50GK4I3RKRGIOPK

  Πολιτική
  Πέρα από τους αγώνες για ανεξαρτησία του νησιού και σίγουρα την πληθώρα άξιων πολιτικών στην κύπρο έχω να αναφέρω σύντομα παραδείγματα που δείχνουν πώς και η κύπρος έχει θέματα σε αυτόν τον τομέα. Καμπούμ και ψάχνε ευθύνες μετά το πρόσφατο περιστατικό. Και το γεγονός ότι ούτως η άλλως μιλάμε για μία χώρα που ο πρώτος της πρόεδρος και σεβάσμια πολιτική της μορφή ήταν ένας παπάς (μεότι συνεπάγεται για αντιλήψεις κοινωνικές, επιστημονικές κτλ του αρχηγού ενός κοσμικού (?) κράτους). Θα πρέπει να αναφέρω ξανά ότι η Κύπρος αποδεδειγμένα αποτελούσε/αποτελεί οικονομική δίοδο τρομοκρατών κτλ με την ανοχή της πολιτικής εξουσίας.

  Κοινωνία
  Σύνδεσμος…
  http://www.inews.gr/147/emelle-ki-afto-proti-se-ratsismo-i-kypros–mavro-metallio-stin-evropi-i-chora-mas.htm

  Και μην αναφέρω το μάθημα στα κυπριακα σχολεία που πηγαινε… δεν ξεχνώ, παλιότουρκα μια μέρα θα σου σφάξω τα παιδιά (χιντ, αυτό είναι υπερβολή). Ρεαλιστικά ήταν εβδομαδιαία state imposed προπαγάνδα για εκδίκηση.

  Άλλο παράδειγμα…Ομόνοια ΑΠΟΕΛ κτλ. Νομίζω οι Κύπριοι καταλαβαινεται, αν και αυτό θα μπορούσε να μπει και στα πολιτικά.

  Η μανία με την επίδειξη πλούτου και υλικών αγαθών που είναι τόσο έντονη σε σχόλια που διάβασα με βάζει σε σκέψεις. Όχι ότι ο πλουτισμός είναι αρνητικό, κάθε άλλο, life, liberty and the pursuit of happiness που λένε και τα παιδιά στην Αμερική. Η νεύρωση και η ψυχολογική εξάρτηση στην κατανάλωση και στην επίδειξη αγαθών που παρατηρώ στα παραπάνω σχόλιο, ώς μέτρο ανωτερότητας ή ευτυχίας ή ικανότητας με διασκεδάζει αφάνταστα (συζήτηση δημοτικου που έλεγα, έχω τα καινούρια παπούτσια ΝΙΚΕ, νια νια νια είμαι καλύτερος).

  Ελλάδα – Κύπρος
  Μπορεί να μιλάμε παραλαγές της ίδιας γλώσσας, να έχουμε κατα βάση τα ίδια θρησκευτικά πιστεύω (όσοι είναι πιστοί), κοινωνικά/πολιτιστικά χαρακτηριστικά (Αννα Βίσσυ, γιες αστείο), ιστορικές καταβολές κτλ, αλλά πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχω πειστεί ότι πλεόν μιλάμε όχι για έναν χωρισμένο λαό λόγω ιστορικών συγκυριών, αλλά για δύο διαφορετικούς λαούς που απλά έχουν κοινές ρίζες και κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Τα σχόλια των περισσοτέρων κυπρίων από πάνω αυτό δείχνουν.

  «Το άρθρο είναι ρατσιστικό»…μάλιστα…. Αν πχ το άρθρο ήταν γραμμένο από κρητικό για κερκυραίες, δεν νομίζω ότι θα λέγανε οι κερκυραίοι ότι το άρθρο είναι ρατσιστικό. Αν τους πείραζε θα το έλεγαν προσβλητικό για την περιοχή που κατάγονται και θα έθαβαν την κρήτη. Τα σχόλια παραπάνω μου θυμίζουν διαμάχη μεταξύ γειτωνικών χωρών. Αντι για ελλάδα και κύπρο αλλάξτε τις χώρες με σκωτία και αγγλία. τσεχία και σλοβακία. μεξικό και αμερική… Δεν μοιάζει να είναι συζήτηση ανάμεσα σε ελλαδίτες και κυπραίους, αλλά συζήτηση ανάμεσα σε Ελληνες και Κύπριους. Όχι παρανόηση ενός άρθρου από δύο διαφορετικές γεωγραφικά ομάδες του ίδιου λαού αλλά από άτομα δύο διαφορετικών χωρών.

  Η κατάσταση στην Ελλάδα και οι Έλληνες τεμπέληδες
  Είναι σκατά. Τα έχουμε σκατώσει στην χώρα μας, και το ξέρουμε. Καταβάθος ακόμα και φανατικοί «αγανακτισμένοι» ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι κάτι έχουμε κάνει οι ίδιοι στραβά, πέρα απο τις εύκολες λύσεις του οι «πολιτικοί φταίνε μόνο», που σύμφωνοι, μία μερίδα όντως προβάλει.. Αλλά γενικεύσεις του στυλ όλοι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, είναι άχρηστοι και κλέφτες…είναι ακριβώς αυτό, γενικεύσεις.

  Ρώτα τις γυνάικες που έχουν γλιτώσει τηξ ζωή τους λόγω του τεστ παπ αν ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν τεμπέλης. Ρώτα όσους ασχολούνται με avant garde, ηλεκτρακουστική μουσική κτλ να σου πουν εαν ο Ιάννης Ξενάκης ήταν κουτοπόνηρος και κλέφτης…και πολλά ακόμα ονόματα ελλήνων γνωστά στον χώρο του πολιτισμού, επιστημών κτλ. Δεν λέω ότι οι Έλληνες είναι ανώτεροι, απλά οι γενικεύσεις σε πλαίσιο σοβαρής συζήτησης (γουατ? σε αντίθεση με το να έχει κωμικό στόχο, που είσαι ρε Καρλίν σε χάσαμε νωρίς) είναι άκυρες, όποιος και αν τις κάνει, σε όποιον και αν αναφέρονται. Υπάρχουν τεμπέληδες και ανεύθυνοι έλληνες, όπως και κύπριοι, ημιμαθείς και ρατσιστές τούρκοι, ρηχοί άγγλοι κοκ. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι αυτός που γενικεύει είναι αστοιχείωτος.

  Και για το τέλος….Και οι δύο χώρες έχουν τα θέματά τους, σε πολλούς τομείς. Αν δεν γουσταρετε ένα άρθρο μην ασχολείστε. Αν ασχοληθείται κάντε σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση, αν τρολλάρετε κάντε το καλά, νταμιτ! Τα λαλζ ανήκουν σε όλους.

  Ουφ. Ωραία σκότωσα την ώρα μου, ώρα για μουσικούλα και ξάπλα.

 231. Ο/Η korina λέει:

  oi ellines ine tempelides k giafto dn exete lefta oute na fate… TELOS.. Sti kipro ine telios diaforetika ta pragmata. TELOS.. Den iparxei ftoxeia i toulaxiston den iparxei tosi polli ftoxia oso sti xwra sas. k gia oli afti ti ftwxeia ftaiei o laos sas k mono o laos sas p oli mera anti na doulevei vrisketai sta cafe k pinei me tis ores to kafe tou…

 232. Ο/Η asxetos λέει:

  Κυρίες και κύριοι, βλέπουμε την γέννηση και την ανάπτυξη του κυπριοτρόλ. Χαρακτηριστικό του δε ότι δεν προσφέρει λαλζ ούτε καν στους Κύπριους τρολλάροντας Έλληνες.

  Στην κύπρο αγαπητή κοπελιά δεν ξέρω τι έχετε…Αυτό που βλέπω είναι πως αρχίσατε να κάνετε διακρατικές συμφωνίες όπως με τη Ρωσσία, οπότε σιγά σιγά απομακρύνεστε από τις αγορές. Welcome to the club.

  Και υπολογισμοί/προβλέψεις από το IMF για το 2011(μπορείτε να διασταυρώσετε τους αριθμούς στην ιστοσελίδα του) για να πάρουν και τα κυπριοτρολς μία ιδέα του μεγέθους των δύο οικονομιών

  Κύπρος
  Population…834.000
  Gross domestic product, current prices…25.022 δις δολλάρια
  Gross domestic product per capita, current prices….30,002.844 δολλ
  Gross domestic product based on purchasing-power-parity (PPP) valuation of country GDP…23.842 δις δολλ.
  Gross domestic product based on purchasing-power-parity (PPP) per capita GDP….28,587.757 δολλ.

  Ελλάδα
  Population….11.198.000
  Gross domestic product, current prices….310.365 δις δολλ
  Gross domestic product per capita, current prices…..27,716.250 δολλ
  Gross domestic product based on purchasing-power-parity (PPP) valuation of country GDP…311.794 δις δολλ
  Gross domestic product based on purchasing-power-parity (PPP) per capita GDP….27,843.943 δολλ.

  Στα κατά κεφαλήν σιγά τη διαφορά. Για το μέγεθος της οικονομίας απλά δε το συζητάω. Αυτό που μειώνει πολύ τη δύναμη του Έλληνα είναι οι υψηλοί φόροι στα προιόντα ειδικά από το 2009 και μετά, οι ακριβές υπηρεσίες, έξοδα για παιδεία (φροντηστήρια κτλ) Σε αντίθεση με άλλες χώρες (γκούχου γκούχου) το ιδιωτικό χρέος, δάνεια σε τράπεζες κτλ είναι σχετικά χαμηλό. Και μην ξεχνάς πως εμείς βρισκόμαστε σε βαθειά κρίση εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.

  Από κει και πέρα δεν ξέρω τι μπορείς να καταλάβεις, επειδή η επιχειρηματολογία δημοτικού που χρησιμοποιείς, «οι γονείς μου , μου πήραν την καινούρια πανάκριβη τρέντυ κούκλα ενώ οι δικοί σου δεν έχουν λεφτά να σου την πάρουν, νια νια νια είμαι καλύτερη» δεν θα σε πάει και πολύ μακρυά. Εκτός αν καπαρώσεις κανέναν ματσωμένο κύπριο , ή καλύτερα Άγγλο που δεν θα καταλαβάινει τις μπαρούφες που θα του πετάς 😉

  Και στην τελική, έχω βαρεθεί με αυτό που γίνεται,ειδικά από τη μεριά των Κυπρίων τα τελευταία χρόνια, με το εσείς και εμείς και η Κύπρος φοβερή και ανώτερη, Ελλάδα είναι σκατά τεμπελόσκυλα κτλ κτλ κτλ. ΟΚ κοπελιά, βγάλε από τον εθνικό σου ύμνο το «των Ελλήνων τα ιερά¨ και κάντο απο των Κυπρίων τα ιερά, η καλύτερα γράψε έναν καινούριο να τον τραγουδήσει και η Άννα Βίσσυ και άσε μας στην ησυχία μας διότι δεν γίνεται να μειώνεις τους Έλληνες και την Ελλάδα μόνιμα, και από την άλλη να χρησιμοποιείς τον ελληνικό εθνικό ύμνο και τους αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία ως κύρια βάση για τη δόμηση εθνικής συνείδησης. Υποκρισία, δεν νομίζεις?

  Και επειδή έχω καλούς φίλους και γνωστούς που είτε υπηρέτησαν, είτε σπούδασαν για κάποιο διάστημα στο νησί σας, είναι καιρός να σηκωθούν τα παιδιά και να έρθουν κατά Ελλάδα μεριά, φαντάροι και φοιτητές, δεν αξίζει να δέχονται τις προσβολές που εσύ και οι συμπατριώτες σου τους έλλουζαν,/λούζουν καθημερινά, ούτε να ξοδεύουν τα ευρώ τους σε σας. Δεν έχουμε και να φάμε βλέπεις…

  Τρολ δώσε γκρικλις σεντόνια στον λαό!

  • Ο/Η nasia λέει:

   Απλά να υπενθυμίσω ότι απαντάτε σε ένα κορίτσι που δουλεία δεν έχει κάθεται και γράφει ότι θέλει στο ιντερνετ. Δεν μπορείς να κρίνεις όλο το κόσμο βάσει αυτού!
   Και να επισημάνω κάποια πράγματα:
   1. Αυτοί οι Κύπροι που αναφέρεσε ότι βρίζουν του Ελλαδίτες, αποτελούν το 30% του πληθυσμού οι οποίοι λόγω ανεκδιηγητης βλακείας έχουν φέρει το νησί στην κατάσταση που ζούμε σήμερα. Δεν μπορείς να αγνοείς το υπόλοιπο νησί που δηλώνει ότι ανήκει στο Ελληνικό Έθνος.
   2. Οι Κύπριοι που βρίζουν τους Ελλαδίτες απλά δεν μπορούν να διαχωρίσουν την Πολιτική και τους πολιτικούς από τον απλό κόσμο. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν φερθεί σωστά-ούτε καν στο λαό τους, πόσο μάλλον στην Κύπρο. Να σου θυμίσω το γνωστό «η Κύπρος κείται μακράν».
   3. Εντελώς άκυρη η σύγκριση των δύο χωρών από θέμα οικονομίας, δεν το έχω το θέμα οικονομικά αλλά νομίζω ότι δεν μπορείς απλά να βάζεις δίπλα δίπλα αριθμούς. Το θέμα πάντα είναι πιο περίπλοκο, έχει φορολογίες, διευκολύνσεις, επιδόματα κτλ κτλ. Και αυτό δεν το λέω για να πω ότι είμαστε πλούσιοι, επειδή όσο κι αν θέλουν να κοκορεύονται κάποιοι δεν είμαστε.

 233. Ο/Η korina λέει:

  den tha katso na apantiso se kathe mparoufa pou ipate… ena mono tha po k ftanei.. elate stin kipro k deite me ta matia sas.. iparxei ftwxeia?? an deite ena kiprio p na ine ftwxos dei3ete m ton k emena.. k to point m emena den ine pios ine pio ftwxos ktl, apla eknevrizomai pou klegeste oti den exete lefta, oti iparxei krisi ktl k den kanete tpt giafto.. emeis doulevoume mera nixta giafto den iparxei ftwxia stin kipro.. an erthete stin kipro tha to diapistwsete k monoi sas..

  • Ο/Η Cross-man λέει:

   «emeis doulevoume mera nixta» ρε συ Κορινάκι, μια ερώτηση έχω: τι ώρες δουλεύεις τη νύχτα; Κοιμάστε καθόλου στην ουτοπία του Χριστόφια ή μόνο ντουλειά, ριάλια και χαλούμι είστε;
   Αν δεν το κατάλαβες, απλά σου είπα πως λες βλακείες. Μην εκτίθεσαι γράφοντας όλα αυτά και επιρρίπτοντας μαζική ευθύνη -ξες ποιος άλλος το έκανε αυτό; Όχι δεν σου λέω: homework- σε ένα λαό που δεν ξέρεις και δεν θα καταδεχτείς να μάθεις ποτέ.
   Άλλο homework: τι παράγει η Κύπρος και έχει βρεθεί στο συννεφάκι της Μπάρμπι;;;;
   Και μία συμβουλή: τώρα που ως μικρά βατραχάκια θα αναγκαστείτε να κάνετε στην άκρη για να πολεμήσουν οι ιπποπόταμοι (Τουρκία-Ισραήλ) μην γράφεις δηλητηριώδεις βλακείες στο ίντερνετ που στόχο έχουν άλλα βατραχάκια με τα οποία παλιάααα είχατε «»»αδερφικές»»»» σχέσεις… Για το καλό σας βρε!!

   @gmargari
   Γιώργο καλά έκανες και το έσφαξ… εεεεε μοντάρισες το σχόλιο 🙂 No offence φίλε!!

 234. Ο/Η Dothakers λέει:

  Ρε παιδιά, κάποιος να βάλει φραγμό στα σχόλια!!! 🙂

 235. @Cross-man,
  εκτός κι αν είσαι καινούργιος στα ίντερνετς, ηρέμησε, δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεσαι και να βρίζεις. Αν ερχόταν ένα μικρό παιδάκι 5 χρονών και σου έλεγε με ένα χαμόγελο «είθε μαλάκαθ!» θα καθόσουν να βρίσεις το μικρό; Όχι.
  Θα με αναγκάσεις να τροποποιήσω το σχόλιο σου. Αν θες επανέλαβε το χωρίς να βρίζεις τόσο χύμα.

   
  Να μην ξεχάσω επίσης να δώσω απεριόριστο ρισπέκτ στον Asxetos για τα κυριολεκτικά εξαιρετικά σχόλια του.

   
  @Αγαπητή Κορίνα,
  μετά από προσεκτική ανάλυση της περίπτωσης σου μπορώ να πω πως έχω καταλήξει σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση σου και έχω να σου προτείνω μία συγκεκριμένη συμβουλή: είτε πήγανε σε ωτορινολαρυγγολόγο, είτε πήγαινε να μάθεις αγγλικά.
  Και εξηγούμαι:

  Θυμάσαι εκείνη τη διαφήμιση που είχες δει μικρή, με ένα ουίσκι Τζονι Γουόκερ και έναν κύριο που έλεγε κάτι πολύ εμψυχωτικά πράγματα, που έδιναν νόημα στη ζωή σου; Ναι, το ξέρω ότι σου άρεσε πολύ. Και μένα μου άρεσε.
  Το θέμα όμως είναι πως η διαφήμιση στο τέλος έλεγε:
  «Keep Walking»
  όχι
  «Keep Wanking».

  Μπορείς να σταματήσεις τώρα, μετά από τόσα χρόνια.

  • Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

   Εγώ προτιμούσα πάντως μια διαφήμιση από ένα άλλο ουίσκι, αφού είχε επιτρέψει στο εξής ανέκδοτο να βγει:

   – Τι είναι αυτό που βγαίνει από ένα μπαρ με ένα μαυρισμένο μάτι και ένα μπουκάλι ουίσκι στον κώλο;
   – Ο φίλος του William Lawson.

   Πάω τώρα να σπαμάρω υπέρ των Πυξ Λαξ στο άλλο θρεντ μπας και βγάλω γκόμενα (αφού χάραξε το δρόμο και έκαψε το παρόν θρεντ ο Dothakers).

 236. Ο/Η Dothakers λέει:

  Κορινάκι, νομίζω ότι σ’ έχω ερωτευτεί με τόσα σχόλια! Θέλεις να παντρευτούμε;

 237. Ο/Η Dothakers λέει:

  Τέλεια! Άσε την Κύπρο και έλα Λονδίνο! Θα γράφουμε σχόλια μαζί!

 238. Ο/Η korina λέει:

  kala den tha to piste4eis.. stin agglia ime,, se mia ora randevou kato apo to big ben

 239. @Dothakers,
  get a room.

  @korina,
  get a life brain.

 240. Ο/Η Dothakers λέει:

  Γιώργο, σου είμαι υποχρεωμένος! And now, I’m off getting a room! 🙂

 241. Ο/Η korina λέει:

  giwrgo? you get a life giati se vlepo poli agxomeno vre paidi m.. min anisixeis g mena

 242. Ο/Η Dothakers λέει:

  Korina, impeccably charming!

 243. Ο/Η korina λέει:

  I know, thanks..:)

 244. Ο/Η Cross-man λέει:

  Κορίνα, άσε τον λονδρέζο και πάρε εμέ. Βρε, βρε μπορεί να είμαι μπαφτωχίδης και καλαμαρούι αλλά έχω καρδιά σαν το κουνουπιδούι. Ω σαγαπώ νομίζω, την μασχάλη μου μυρίζω και βρωμά σαν τριαντάφυλλο, έλα Κορινάκι να καπνίσουμε τετράφυλλο!

  Έδιτορ, ω έδιτορ, άσε και κανά σχολιο μου να περάσει; Η χούντα δεν έπεσε το 73, τα πτυχία του Μαργαρίτη είναι τρία: πτυχίον-μάστερ-δοκτοράτο, πέρνα μου το σχόλιο και θα σε δώκω φλουρί κωνσταντινάτο!!!

 245. Ο/Η Dot.Hakers λέει:

  Σε όλους τους μνηστήρες του Κορινακιου μου, ενώ πριν πεσατε να την φάτε, με το που κατάλαβε κάποιος τι χρυσάφι, τι θησαυρός ολακερος, είναι το κορίτσι (και μάλιστα σε περίοδο ισχνών αγελάδων!!!) τώρα γονατιστοι παρακαλατε τον έρωτα της! Βρε ουστ!! 😀

  ΥΓ: Στο φιλο που είπε ότι έκαψα το θρεντ, το θρεντ ήτο προ πολλού καμμένο, καρβουνιασμενο, ακόμη και απανθρακωμενο!!!

  ΥΓ2: Κορινακι, δεν είσαι εντάξει, ξεροσταλιασα δύο ώρες στον Μεγαλο Μπεν δίπλα!!!

  • Ο/Η Cross-man λέει:

   Ιιιιιιιι, αν νομίζεις πως θέλω το Κορινάκι δια τον παρά της. Τη θέλω για την καρδιά της, άπονε λονδρέζε!!!! Σε προκαλώ σε μονομαχία στο Γκρήνουιτς!!!! Όποιος επιζήσει από την πόση πιντς μέχρι την αυγούλα, αυτός και θα πάρει την όμορφη Κορινούλα!! Και θα της δώκει και προιξ μία παχιά αγελαδούλα. Δέχεσαι την μονομαχία, ως Λονδρέζε χάκερ; 🙂

   • Ο/Η Dothakers λέει:

    I do accept the duel,
    but wouldn’t want to be too cruel,
    to you and your weak drinking,
    before you challenge me do some thinking!
    And ensure on your way to Greenwich,
    You cheat by eating a sandwich!

    Korinaki’s heart is pure,
    would she really choose you, fool?
    Korinaki’s heart is kind,
    should she chose you she’d be blind!

    So, bring it on,
    I’m ready,
    After the duel,
    You won’t be steady!
    Korinaki will be mine,
    And she know she willl be fine!!

    ΥΓ: Κορίνα, πάλι σε περίμενα..!! Που ‘σαι ψυχη της ψυχης μου;;!

 246. Ο/Η Cross-man λέει:

  @Dothakers παραιτούμαι!! δικό σου το Κορινάκι με τα λεφτά αισθήματα 🙂

  Καταπληκτικό το ποίημα. Που είσαι Κορίνα να το δεις; Γιατί σιώπησες;

 247. Ο/Η korina λέει:

  ok nomizo 3efigate ligo.. 🙂 den exo na kano kapio sxolio… cross man den exo ‘lefta aisthimata’ opos leeis… dothakers to poiima s den m arese.. 🙂

  • Ο/Η Cross-man λέει:

   Χαμογέλα λίγο βρε Κορινάκι, αστεία λέμε εδώ. 🙂
   Το «λεφτά αισθήματα» το έγραψα επειδή μιλάς πολύ για οικονομικά μεγέθη. Αστείο ήταν λοιπόν, όπως και το άρθρο του Γιώργου. Δεν ξεφύγαμε ρε συ, έτσι είναι η ζωή, αρχικά θυμώνεις με κάποιον, μετά λες «γιατί να τσακώνομαι με έναν άνθρωπο που δεν ΄ξέρω; Βλακεία είναι…» και να σου πω την αλήθεια, εγώ από πλευράς μου ήθελα να σπάσω τον πάγο και γιατί όχι, να μιλήσουμε σε ήρεμη και φιλική βάση, το ίδιο νομίζω έκανε και ο dothaker.
   Αυτά που εγραψες εδώ για την Ελλάδα -συμφωνώ πως όλα πάν κατά διαόλου- θα τα περίμενα από ένα ξενέρωτο Σουηδό, Άγγλο και λοιπές βόρειες δυνάμεις (και έχω τσακωθεί με πολλούς σε διάφορα fora, ακόμα και σε ένα καράβι το καλοκαίρι ήταν μία Ολλανδέζα, πιάσαμε κουβέντα και μου λέει «Τα λεφτά μας πίσω, τεμπέληδες έλληνες» Οκ, κάπου καταντάει αηδία όλο αυτό…). Το ξέρω πως ίσως λες αλήθειες (αν και γενικεύεις πολύ, υπάρχει και η Ελλάδα που δουλεύει και πληρώνει, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς σε μία χώρα), αλλά πληγώνει να τις ακούς από ένα Κύπριο, που μας συνδέουν τόσα. Πιο πολύ νομίζω αυτό πείραξε τους αναγνώστες εδώ. Από εκεί και πέρα, το άρθρο του Γιώργου που σε πείραξε, οκ πες «κακό χιούμορ» και τέλος. Η πες ρε παιδί μου «Φόρα ωτοασπίδες καλού κακού» και κάνε την πλάκα σου. Anyway, ελπίζω σε πιο ήρεμες και γλυκερές κουβέντες μας στο μέλλον!!
   Καλό σου βραδάκι εκεί στο Λονδινάκι, κυπριωτάκι Κορινάκι 🙂

 248. Ο/Η korina λέει:

  ta filia m ston cross man !!! :))

 249. Ο/Η Α. λέει:

  Τωρά σνομπάρουμε τα λεωφορεία, επειδή χρησιμοποιούν τα οι ‘ξένοι’ – πριν τριάντα χρόνια οι πατεράδες μας εβουρούσαν τα bedford με το βρατζί, ετζοιμούνταν μες τα τσιατήρκα της προσφυγιάς τζιαι οι γιαγιάδες μας εσκουπίζουνταν με τα σιέρκα γιατι έν είχαν κωλόχαρτο. Κατα τ’άλλα νομίζουμε οτι είμαστε γαλαζοαίματοι τζιαι εμάθαμεν τα σατέν τζιαι τες δαντέλλες, λαμπρό να μας κάψει, ανυπόθετα ρατσιστόμουτρα. Αρχοντοχώρκατοι κυπραίοι με τα rayban τζιαι το ipad.

  Ηβραμε τα λεφτά έτοιμα που τους ίδιους τους ξένους που περιπαίζουμε, είτε λόγω τουρισμού είτε λογω οικονομικής βοήθειας στα πλαίσια του ψυχού πολέμου, τζιαι αντι να είμαστε ευγνώμονες, κάποιοι μες το thread έχουν τα μούτρα να σνομπάρουν τζιαι να αντιπαραβάλλουν στατιστικές.
  Τα λεωφορεία πιάννουν τα οι μαύροι εννεν; Εξιχάσετε ρε που εξενιτεύκουνταν οι παππούδες μας στο Λονδίνο τζιαι τον Καναδά, θκιάολε μαύρε. Τοτε που επιάνναν τζινοι τα λεωφορεία; Ακόμα πετάσσουμεν τα σκουπίθκια που τα διπλοκάμπινα μες τον πεντάσσιοινο τζιαι τον κατούρη, αλλα κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους γενιά βασιλική. Πότε επρολάβαμε να αναπτύξουμε μεσαία τάξη εν εκαταλάβαμε, αλλα ενομίσαμε κρατούμε το θεο που τ’ άρτσιθκια. Η οικονομία μας εν έρμαιο των τάσεων (λογω ανύπαρκτης βιομηχανίας τζιαι εξάρτησης στον τουρισμό), η κουλτούρα παραγκωνισμένη, η παιδεία εξαρτώμενη που την ελλάδα τζιαι η κοινωνική μέριμνα νοσεί. Να μέν πώ για τους πολιτικούς που έχουν αλλεργία στις ευθύνες τζιαι ένα πρόεδρο που τα έκαμε σιόνι. «Φωνή κυρίου επι των υδάτων: νήσος τις εστί αλλα είσαστε τόππουζοι».

  • Ο/Η Gross-man λέει:

   Τι σημαίνει «τόππουζοι» φίλε Κυπραίε;

   Πς, μην είσαι τόσο αυστηρός με ανθρώπους που έχουν παιδευτεί ιστορικά. Κάποτε φτάνει ώρα που δεν τρώγεται άλλο η τόση ιστορία. Το ίδιο ισχύει και για εμάς τους ελλαδίτες, φτάνει η αυτομαστίγωση ρε παίδες!

   • Ο/Η Α. λέει:

    Απο το τούρκικο topuz που πάει να πεί ρόπαλο – άνθρωπος αμόρφωτος, οχι εγκυκλοπαιδικά, αλλα πολιτισμικά – έλλειψη ανθρωπιστικής παιδείας.
    Gross man, το παράδοξο είναι οτι η γενιά Χ είμαστε η πρώτη γενιά στην σύγχρονη κυπριακή ιστορία που τα βρίσκει στρωμένα τζ’ έτοιμα. Παρά το ότι έχουμε πατεράδες πρόσφυγες, παππούδες αγωνιστές της εόκα και το μισό σοι ξενιτεμένο, καταφέρνουμε να είμαστε κακομαθημένοι (βούτυροι), μισαλλόδοξοι, ρατσιστές και αχάριστοι. Είμαστε για σεμινάριο κοινωνιολογίας.
    Ευημερήσαμε σε τρείς δεκαετίες μέσω εξωτερικών παραγόντων, και κάποιοι ενομίσαν οτι εγίναμε οι ρόκερφελλερ της ανατολικής μεσογείου, παρά, οπως είπα και στο άλλο πόστ, την εύθραστη οικονομία και την ανύπαρκτη βιομηχανία. Πλέον δεν σεβόμαστε ούτε τους φίλους μας (τον απανταχού ελληνισμό), ούτε τον τουρίστα που μας φέρνει λεφτά, ούτε τους μετανάστες (νόμιμους) που έρχονται να δουλέψουν και βρίσκονται στην ίδια θέση που βρίσκονταν οι παππούδες & θείοι μάς. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως και αν συνεχίσουμε έτσι, «εκάτσαμεν πάνω». Την ιστορία με τον λύμπουρα τζιαι τα φτερά ξέρεις την…

 250. Ο/Η korina λέει:

  ego pou zo??? se allo nisi??

  • Ο/Η kypria stin athina λέει:

   esy zeis ston kosmo sou..antiproswpeveis plirws to meso kyprio: komplexikos, fantasmenos, epeidi3ias, nomizei oti i gi peristrefetai girw pu jinon, k oti jinos enei k kanenas allos..se lypame pragmatika pu eisai toso mikri k exeis toso aparxaiwmenes apoyeis..katigoreis tus ellines oti einai tempelides, oti dn exun na fan k oti dn plirwnun forus..exeis skeftei pote oti o aplos ellinas politis dn ftaiei gia to gegonos oti epi tosa xronia oi ekastote kiverniseis etrwgan ta lefta tu kratous k exun ferei tin ellada sto simeio pu vrisketai?exeis skeftei oti oi ellines dn ftaiun gia tus kata poly xamiloterus misthous se sxesi me tin kypro k to gegonos oti stus perissoterus exoun meiwthei pleon kata 40-50%?? prospathise na ziseis oikogeneia me 800 euro..oso gia tous forus ti na pw?nomizeis oti stin kypro oi leftades plirwnun forus??nomizeis oti oi kipreoi en klefkun pu to kratos?gia kati iperwries giatrwn prosfata etixe na akuseis??i kypros dn einai kalyteri apo tin ellada..a3iokratia dn iparxei, meso k agios o theos..dimosies ipiresies skata, sinagwnizunte pios tha katsei parapanw..politikoi, piaston ena k fakka ton paston allon..koinwnia opisthodromiki, mas noizei ti kanei k ti tha pei o allos..mesa se 3,5 xronia ftasame ston pato oikonomika, eimaste ena skali prin tin ellada, i anergia exei spasei kathe rekor, kosmos apolyetai kathimerina k esy les oti dn iparxei ftwxia stin kypro..den iparxei sto simeio toulaxiston pu iparxei stin ellada..mporei oloi na exume tin wraia mas monokatoikia alla dn einai para mia vitrina..

   oso gia tus kiprius foitites pu erxomaste opws les k dinume ta lefta mas stus kalamaraes k an dn imastan emeis tha peinusan ktl ktl..Emeis epilegume na erthume stin ellada gia na 3estravothume, na anoi3ei o nous mas, na 3efigume apo tin komplexiki kipriaki koinwnia k to kyriotero, gia na spudasume se ena kalo panepistimio..

   oso gia to arthro, egw eimai kypria foititria stin athina k exw piasei arketes fores ton eafto m na disanasxetei me alles kypries kata tin omilia tus sto lewforeio..k egw to kanw, alla thewrw oti akugetai spastiko sta aftia twn ellinwn logw tu oti i omilia mas einai grigori, varia k dn tin katalavainun kiolas..

   ps. paromoia myala me esena eixa otan prwtoperasa athina. Fetos sto teleftaio etos twn spudwn m stin athina, exontas ellines filous k zisei diafores katastaseis, eftixws exw alla3ei..

 251. Ο/Η anthi λέει:

  kopela m esi koimasai pano s!!! sorry diladi…

 252. Ο/Η Π. λέει:

  Είμαι κύπρια αλλά γέλασα αρκετά! Δεν είναι μόνο στα λεωφορεία, είναι παντού η κατάσταση μας. Πολλές φορές έχουμε αυτοσαρκαστεί λέγοντας ότι μέσα στο cafe μόνο εμείς ακουγόμαστε. Όπως και στα κυριακάτικα τραπέζια. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα απ’ το να μιλάνε όλοι μαζί και να συνεννοούνται. Και σαν κύπρος και σαν ελλάδα γενικά έχουμε την τάση να βαρβαρίζουμε καθώς μιλάμε. 🙂

 253. Ο/Η ioli λέει:

  Έχει αρκετό καιρό που ήθελα να απαντήσω στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αλλά προτίμησα να δω την αστεία πλευρά του και να παρακάμψω κάθε υπόνοια προσβολής. Απαντάω τώρα όμως … με το πιο κάτω video και εύχομαι εκείνος ο οποίος έγραψε το πιο πάνω άρθρο εάν είχε σκοπό να γελοιοποιήσει τους Κυπρίους να το ξανασκεφτεί…

  • Ο/Η Apos λέει:

   Μπράβο ρε Ιόλη, νομίζω πως το videaκι αυτό θα κάνει πολλούς να σκεφτούν κάποια πράγματα που πιστεύουν για τους αδερφούς μας τους Κύπριους και να τα αναθεωρήσουν.

   • Μπράβο ρε Ιόλη, νομίζω πως το videaκι αυτό θα κάνει πολλούς να σκεφτούν κάποια πράγματα που πιστεύουν για τους αδερφούς μας τους Κύπριους και να τα αναθεωρήσουν.

    Πρώτον, εκτός κι αν η μάνα μου έκανε καμιά κουτσουκέλα όταν ήταν μικρή και δε το ξέρω, δε νομίζω να έχω κανέναν αδερφό στην Κύπρο. Δεύτερον, και οι Έλληνες έχουν βοηθήσει την Κύπρο, πιστεύω αυτό να είναι γνωστό και αποδεκτό. Π.χ. αν δεν ήταν η Ελλάδα, κανείς δε θα ήξερε σήμερα τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, αυτόν τον καταξιωμένο μαιτρ του καλλιτεχνικού πατινάζ. Γι’ αυτό μη μιλάς. Μόκο.
    Παραθέτω και γω ένα βίντεο το οποίο ελπίζω να κάνει πολλούς να σκεφτούν διάφορα πράγματα σχετικά με το σύμπαν και την αποτρίχωση ποδιών:

 254. Ο/Η ανΩνυμη λέει:

  Ο Γιώργος Μαργαρίτης τώρα γιατί δεν μιλάει?? Γιατί σιώπησε?? Ας απολογηθεί τουλάχιστον, λέω εγώ τώρα!!.!!
  ΜΠΡΑΒΟ Ιόλη!! Απο όλα τα σχόλια εδώ μέσα το δικό σου είναι αυτό που έχει το πιο μεγάλο νόημα και χωρίς πολλά λόγια και μόνο με αυτό το βίντεο πήραμε όλοι το μήνυμα που έπρεπε να πάρουμε. Μπράβο σου.! Ο Γιώργος Μαργαρίτης δεν ξέρω βέβαια αν πήρε το μήνυμα!! Μάλλον όχι. Αν μας απαντήσει ίσως πάλι να χρησιμοποιήσει αυτά τα ειρωνικά σχόλια που λέει σε όλους όσους διαφωνούν μαζί του. Νομίζει ότι με αυτά τα ειρωνικά σχόλια μας αποστομώνει.!! Εδώ Κυριε Μαργαρίτη (κυριε μαργαριτη) μιλούν τα βίντεο!!!! Ίσως τελικά είναι καλύτερα να σιωπίσεις παρά να μιλήσεις.!!!! Ντροπή σου πραγματικά ντροπή σου!!! Σε λυπάμαι!

  • Ο/Η Γρίβας (τεμέκ) λέει:

   Ο Γιώργος Μαργαρίτης σιώπησε γιατί έχετε τσιμεντάρει τόσο καλά τα επιχειρήματά σας που τον βουλώσατε.

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

   Θα έκλαιγα με το χάλι σας, παλιοπεζεβέγκηδες. Αλλά μετά θυμάμαι ότι αν όλο αυτό γινόταν προφορικά δε θα καταλάβαινα Χριστό και θα ήθελα να χέσω στα πατάκια του σπορ αμαξιού που σας έκανε δώρο ο μπαμπάς σας γι΄αυτό το μήνα.

   Ο μόνος λόγος που σας ανεχόμαστε σ’ αυτό το ημιθανές κράτος είναι το ότι δεν παζαρεύετε τα ενοίκια και τα πληρώνετε στην ώρα τους, πάρτε το χαμπάρι. Κατα τ’άλλα για μας είστε ανύπαρκτοι και για σας είμαστε ένα βολικό σκαλοπατάκι πριν τα πανεπιστήμια της δυτικής Ευρώπης ή της Αμερικής.

   Μην ξεχάσω, γαμώ τη Μπαναγία τη πουτάνα γιατί όλα όσα λέει ο Μαργαρίτης είναι η καθημερινότητα όσων βρίσκονται στο έλεος του 608 και του 235. Και το ξέρετε. Πέος λοιπόν!

  • Ο Γιώργος Μαργαρίτης τώρα γιατί δεν μιλάει?? Γιατί σιώπησε?? Ας απολογηθεί τουλάχιστον, λέω εγώ τώρα!!.!!

   Εγώ λέω να τον κρεμάσουμε παραδειγματικά, δεν έχουμε χρόνο για απολογίες. Σα πολύ μάγκας δε το παίζει;
   Πάντως τα σημεία στίξης σου είναι πολύ ενδιαφέροντα. Ιδίως αυτό το «!!.!!», δηλαδή «διπλός θαυμασμός – μικρή διακοπή για ανάσα – ξανά διπλός θαυμασμός». Παραθέτω παρακάτω τα σημεία στίξης που συναντάει κανείς στο σχόλιο σου, ταξινομημένα (χωρίς βλάβη της γενικότητας, υποθέτουμε πως το θαυμαστικό προηγείται λεξικογραφικά της τελείας):

   !   (x 1)
   !!   (x 2)
   !!!  (x 1)
   !!!!  (x 1)
   !!.!! (x 1)
   .   (x 3)
   .!   (x 1)
   .!!  (x 1)
   .!!!! (x 1)
   ??   (x 2)
   

   Γιατί άραγε δεν υπάρχει πουθενά στο σχόλιο το «.!!!», μία τελεία δηλαδή ακολουθούμενη από 3 θαυμαστικά, ενώ εύκολα συναντά κανείς μία τελεία που να ακολουθείται από ένα, δύο ή τέσσερα θαυμαστικά; Αυτό το ερώτημα θα με βασανίζει μέχρι να πεθάνω.

   ΜΠΡΑΒΟ Ιόλη!!

   Μόνο «ΜΠΡΑΒΟ»; Έτσι απλά, πάτησες απλά το caps lock και έγραψες ένα μπράβο; Εγώ θα έλεγα να της δώσουμε το κλειδί της πόλης και να την χρίσουμε πρέσβειρα καλής θέλησης των ελλήνο-κυπριακών σχέσεων. Και να τις δώσουμε και τουλάχιστον δύο νόμπελ και ένα όσκαρ.

   Αν μας απαντήσει ίσως πάλι να χρησιμοποιήσει αυτά τα ειρωνικά σχόλια που λέει σε όλους όσους διαφωνούν μαζί του. Νομίζει ότι με αυτά τα ειρωνικά σχόλια μας αποστομώνει.!! Εδώ Κυριε Μαργαρίτη (κυριε μαργαριτη) μιλούν τα βίντεο!!!!

   Καταρχήν δε ξέρω τι γίνεται κάτω στην Κύπρο, αλλά εδώ στην Ελλάδα τα βίντεο δε μιλάνε: εμείς απλά τα χρησιμοποιούμε για να βλέπουμε βιντεοκασσέτες, δεν πιάνουμε συζήτηση μαζί τους.
   Για τα ειρωνικά μου σχόλια συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ο γιατρός είπε πως είναι φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μου στην βλακεία που με περιβάλλει. Αν το θες και ακόμα πιο απλά, ορίστε.

   • Ο/Η ανΩνυμη λέει:

    Μάλλον δεν ξέρεις τι να πεις γι΄ αυτό σχολιάζεις ανούσια πράγματα όπως ο τρόπος με τον οποίο γράφω!!..!!,!,.!,,,,!!!…!!!!………!!!!!

   • Ο/Η ανΩνυμη λέει:

    Πραγματικά σε λυπάμαι!!!!!! …!!!…!.!.!,,,!.!!.!!!

   • Ο/Η ανΩνυμη λέει:

    Ο λόγος που σε λυπάμαι είναι επειδή ή κάποια Κύπρια σου έκανε »ζημια» και δεν μπορείς να το ξεπεράσεις ή επειδή είσαι ψυχασθενής!!! Πάντως σίγουρα έχεις σοβαρό πρόβλημα ρε καλαμαρούι! Πήγαινε να κοιμηθείς να δεις όνειρα γλυκά να ηρεμήσει το στενό μυαλουδάκι σου.

 255. Ο/Η ανΩνυμη λέει:

  ΞΥΠΝΑΑΑΑΑ Γρίβα.. ντροπιάζεις τη χώρα σου!!!! Εσείς μας ανέχεστε και εμείς σας βοηθάμε.. Αυτό θα πει ΘΡΑΣΟΣ!! Ξέρεις ότι στη Κύπρο στα δημοτικα, γυμνάσια, λύκεια οι μαθητές κάνουν έρανο για τους μαθητές των σχολείων της χώρας σας που στερούνται τα πάντα?? Γνωρίζεις ότι το ποσό που μαζεύτηκε ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες ευρώ????? Και όλα αυτά μόνο απο τους μαθητές..

  • Ο/Η ΒΙΒΙ λέει:

   Εσυ γνωριζεις οτι η Ελλαδα ως χωρα τοσα χρονια (μεχρι να ξεσπασει η κριση τουλαχιστον )σου στελνει οικονομικη βοηθεια ??Μικρη αλλα σου στελνει!…(εκτος απο το στρατο (ΕΛΔΥΚ) που ειναι μονιμα εκει..ας μου πει καποιος δηλαδη γιατι εγω αυριο μεθαυριο εαν κανω γιο να τον στειλω να πεσει για ατομαπου μας υποτιμανε και μας βριζουν και χαιρονται που δεν ειναι κομματι της χωρας μας…Στα καλαειμαστε οοολοι Ελληνες ,στα κακα ομως ειμαστε ξανα Κυπριοι! Ετσι παει…) Και παλι ερωτω απο που και ως που ο γιος της καθε Ελλαδιτισσας να παει να υπερασπιστει τις Κυπραιες βλαχαρες? (δεν ειναι ολες ετσι, ξερω και πολλα αξιολογα ατομα απο Κυπρο αντρες και γυναικες, πραγματικα καλους ανθρωπους) ..Και οχι κοπελα μου δεν σας ανεχομαστε . εισαστε παντα ευπροσδεκτοι σε αυτη τη χωρα σαν να ηταν δικη σας..Εσεις ειστε συνηθως αυτοι που οταν κατεβαινουμε εμεις κατω σας πιανουν τα διαολια σας και τα κομπλεξικα σας…Επισης δεν καταλαβαινω απο που εχει βγει αυτος ο urban legend οτι η Κυπρος ειναι πιο πλουσια απο την Ελλαδα..ποτε δεν ηταν ..Οτι οι μισθοι ειναι μεγαλυτεροι στην Κυπρο αυτο αληθευει ναι..Αλλα το κρατος δεν ηταν ποτε πιο πλουσιο απο τοελληνικο..Εξαλλου οι παχυλοι μισθοι στην Κυπρο πανω σε φουσκα οικονομια φτιαχτηκαν οπως και στηνΕλλαδα…Δεν παραγετε κατι…Αυτα και συγγνωμη για το σεντονι απλα επρεπε να γινει αυτο το reality check…

 256. Ο/Η Filthy_Pagan λέει:

  haters gonna hate. οποιος σπαζεται κοβεται.

 257. Ο/Η thanaish λέει:

  θέλω να αναφέρω δημόσια χωρίς φόβο αλλά με πάθος ότι ο Γιώργος Μαργαρίτης blogger είναι αν όχι ανώτερος τουλάχιστον ισάξιος του τιτανοτεράστιου τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη.Ο καθένας στο είδος του εννοείται !!

  • Ο/Η ΤΖΩΤΖΙΟΥ λέει:

   Τι, δεν είναι ο τραγουδιστής; Και γιατί τον κάνω follow o μαλάκας; Δεν είναι το Facebook εδώ;

   please unsubscribe me
   $ rm followers
   > delete from followers where follower=’ΤΖΩΤΖΙΟΥ’;
   C:\> FORMAT /purge /destroy-all-life-on-planet

 258. Ο/Η ανΩνυμη λέει:

  Εσύ Θανάση αυτή τη στιγμή έγραψες! Η σύγκριση που έκανες τι να σου πω δεν έχω λόγια. Έλεος πραγματικά.

 259. Ο/Η ανΩνυμη λέει:

  Επιτέλους! Έσκασε. Καλαμαρούι της συμφοράς.

 260. Ο/Η Kranatos4 λέει:

  Είσαι τεράστιος..
  Είσαι υπόδειγμα..
  Είσαι ίνδαλμα..
  Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω εσύ..
  Για την τσίπρο, τις τσίπριες και τους τσίπριους τα βροντοφωνάζουμε σαν LBC χρόνια..
  Ήρθες και πρόσθεσες έτσι απλά ένα ακόμα τεράστιο κεφάλαιο στο αντιτσιπριακό ευαγγέλιο που αναμένεται κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει..
  Μπουχτίσαμε με την πάρτη τους..
  Στα τσακίδια όλοι σας..
  Να πάτε στο νησί σας να κυκλοφορείτε στους δρόμους σας και να μιλάτε τη γελοία διάλεκτό σας χωρίς να ζαλίζετε όρχεις «καλαμαράδων»..
  Πογκρόμ Τσιπρίων χθες..
  Τελειώνω αυτή την ευχαριστήρια επιστολή με ένα συκλωνιστικό λινκ από ένα μπλογκ το οποίο πιστεύω εκφράζει κι εσένα απόλυτα..
  Όλη η αλήθεια σε μερικές λέξεις..
  http://tro-mpa-ktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_624.html?zx=b7517c1c6a911f36
  Να είσαι καλά αδερφέ..
  Να φύγετεν,,
  Να πάτεν αλλούν..

  • Ο/Η ανΩνυμη λέει:

   Εισαι πολυ βλάκας!! Πραγματικα λυπαμαι!
   Ειπες να φύγουμε απο τη χωρα σου να παμε αλλου.
   Μαλλον δεν ξερεις οτι στην Κυπρο ερχονται καθε χρονο χιλιαδες Ελλαδιτες για να ζησουν εκει μονιμα μια αξιοπρεπη ζωη. δουλευουν εκει και ζουν μια καλη ζωη, μια ζωη που δεν μπορουν να ζησουν στη χωρα σου. οπως επισης υπάρχουν και πολλοι Ελλαδιτες φοιτητες στη Κυπρο. Σταματα να βριζεις τους Κυπριους τοτε και να τους ευγνωμωνεις που χαρίζουν στους συμπατριώτες σου μια καλη ζωη στην Κύπρο. επισης να ευγνωμωνεις τους Κυπριους που ζουν στην Ελλαδα και δινουν καθημερινα πολλα χρήματα στην οικονομία της Ελλαδας. και τελος να ευγνωμωνεις τους Κυπριους που κάθε μερα στέλνουν λεφτά και δεκάδες κοντεινερ με τροφιμα στη χώρα σας για αυτους που τα εχουν αναγκη. αλοιμονό σας αν ολοι σκέφτονται οπως εσενα!! κατέβα απο το συννεφακι που κοιμασαι και δες τα γεγονότα!!

   • Ο/Η Kranatos4 λέει:

    Κάνε μας τη χάρη ρε μαντάμ..
    Δηλαδή οι Έλληνες έρχονται στην τσίπρο και τους προσφέρεται μια καλή ζωή ενώ οι γαμημένοι οι δικοί σου έρχονται εδώ και αφήνουν τα λεφτά τους..?
    Μονά ζυγά δικά σου η φάση..?
    Τόσα χρόνια το μόνο «καλό» που έχετε κάνει είναι τα 12ρια στον ανούσιο διαγωνισμό των πούστηδων..
    Αντ’αυτού η Ελλάδα σας έχει προσφέρει πολιτική στήριξη σε ότι πρόβλημα έχετε..
    Και σε ρωτάω..
    Από που κι ως που να υφίσταται το κυπριακό σαν πρόβλημα στην ελληνική πολιτική..?
    Μόνο αν σας κρατάνε για να σας ανταλλάξουνε με καμιά Σμύρνη ή καμιά Πόλη είστε..
    Αν και δεν τον έχω για τόσο μαλάκα τον Τούρκο να δεχθεί ανταλλαγή την Βασιλεύουσα με το νησί των ηλιθίων, των πούστιδων και των ξεβράκωτων βασιλιάδων των Reality..
    Το μπούλο λοιπόν από τη χώρα μου..
    Τον μετανάστη από οποιοδήποτε άλλο σημείο της γης τον δέχομαι..
    Γιατί έρχεται, δουλεύει, φτιάχνει τη ζωή του και έμμεσα προσφέρει στον τόπο..
    Εσείς από την άλλη μόνο βρωμιά, πουτανιά, φασαρία και βλαχο-αγγλικό lifestyle έχετε να προσφέρετε..
    Στα τσακίδια λοιπόν κι εσύ και οι όμοιοί σου..
    Ανθρώπινο ΣΤΟΚ..

  • Ο/Η yeap! λέει:

   signomi pou tha sou to po, alla mathe istoria. JE gia na sou apantiso POLI SINTOMA apo pou k os pou i ellada en meros twn politikwn tis kiprou (kanenas en tin lali tsipro!) : «sifonia zirixis-londinou»
   alla nai eksexasa pos ise toso dinatos, gematos aftopepithisi je me terastia arxidia athropos pou sxoliazis tous kipreous se ena satiriko arthro gia memonomenes periptoseis kiprion fititriwn. anikse ta athlia matakia sou, de giro sou ton kosmo pou ise je katalave oti en pantou touto to gegonos. oi mono se ellinides, kipries ktl.. PANTOU!! alla signomi, mporis na fouskosis to stithos sou, na kratiseis ta «aniparkta» se xaraktira genitika sou organa je na epitethis lektika se athropous pou isasteN ousiastika to idio.. ETHNOS an sou thimizi kati. pragmatika lipoume gia athropous san esena. kati tetioi athropoi me kamnoun na ksexano pothen proerxoume.
   SIFONO oti je kiprioi exoun tin idia apopsi gia tous elladites je ilikrina lipoume. alla pistepse me, epidi esena vrika edo gia na ta po, ISE KRIMA!

 261. Παράθεμα: Nicosia - Lefkosia / Lefkosa - Die Hauptstadt Zyperns - Seite 6

 262. Ο/Η ανΩνυμη λέει:

  Απο τη ζηλεια σου θα σκασεις. μονο αυτο εχω να σου πω.. πραγματικα εδω γελω!!!!

  • Ο/Η Kranatos4 λέει:

   Ζήλεια για ποιο λόγο..?
   Που δε βάζω το «Ν» στο τέλος κάθε λέξης..?
   Ίσα ίσα..
   Γλιτώνω και χαρακτήρες στα sms..
   Να γελείς όσο θες, το γέλιο είναι ζωή άλλωστε..
   Αρκεί να βρίσκεσαι έξω από λεωφορεία με ανυπεράσπιστους επιβάτες..

 263. Ο/Η ανΩνυμη λέει:

  μάλλον και ‘σενα κάποια Κύπρια σου έκανε ”ζημια” και δεν μπορείς να το ξεπεράσεις..

 264. Ο/Η ανΩνυμη λέει:

  τελικα σου αξιζει αυτο που εισαι… οσο και να θελεις δεν θα φτασεις ποτε τους Κυπριους. εμεις ναι εχουμε δουλειες, εχουμε λεφτα. μοχθησαμε γι’αυτα και δουλεψαμε. δεν ειμαστε ολη μερα στις καφετεριες με το φραπε και το τσιγαρο στο χερι. παρ’ολα αυτα εμεις σας βοηθαμε καθημερινα.. απο τη Κυπρο δεν φανταζεσαι ποσοι ερανοι γινονται καθε μερα για να σας στελνουν λεφτα και τροφιμα, ρουχα… ομως υπαρχουν καποιοι σαν εσενα που δεν το εκτιμουν κ μας βριζουν κιολας. Αυτα που περνάτε τώρα στην Ελλαδα σας αξιζει ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. ακομα δεν πηρατε το μαθημα σας. Στην Κυπρο ξερουμε να σεβομαστε αυτους που μας βοηθησαν. και οντως μας βοηθησαν οι Ελλαδιτες κυριως κατα τη διαρκεια της εισβολης αλλα και αμεσως μετα. ΑΛΛΑ τωρα στεκομαστε στα ποδια μας, ζουμε μια αξιοπρεπη ζωη, πιστεψε με πολυ διαφορετικη απο αυτη που ζειτε εσεις. σε θέμα οικονομικο δεν νομιζω να μας φτάσετε ποτε. σε θεμα εγκληματικοτητας δεν νομιζω να σας φτασουμε εμεις ποτε. (στη Κυπρο μενω σε μονοκατοικια κ το καλοκαιρι κοιμαμαι με ανοικτο το παράθυρο, δεν φοβαμαι να κοιμηθω με ανοικτο το παραθυρο, και πολλες φορες δεν κλειδωσα το σπιτι, απλα εκλεισα τη πορτα, κανεις δεν θα ερθει να με σκοτωσει). Δεν ξερω τι ζηλευετε πιο πολυ καποιοι Ελληναρες οπως εσενα. μηπως ζηλευετε την οικονομικη μας ευχερεια ή τη ζωη μας, ή δεν ξερω τι. Ισως απλα να μας ζηλευετε.
  Συγγνωμη αν εθιξα καποιο Ελλαδιτη που δεν εχει καμια σχεση με το πιο πανω ‘κυριο’.

 265. Ο/Η Kranatos4 λέει:

  Τιμή και Δόξα στην Άντζελα τη Δημητρίου..

 266. Ο/Η EBITA λέει:

  ΚΡΙΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ….

 267. Ο/Η Ten λέει:

  Καλά ο, υποπληρωμένος φαντάζομαι με τα δεδομένα της Ελλάδας, PhD κάθεται και «τεμπελιάζει» μέχρι το βράδυ στο γραφείο του. Τα κορίτσια τι κάνουν στις 22.45 στο Πανεπιστήμιο? Ποιητική αδεία θα πείτε κ. Μαργαρίτη.
  Εξαιρετικά διασκεδαστικό το κείμενο, εξαιρετικά και από κοινωνιολογικής άποψης τα σχόλια…

 268. Ο/Η Βίλμα Θεοχάρη λέει:

  εγω πάντως θα την πω την αμαρτία μου, το ‘χα διαβάσει παλιότερα το κείμενο, γέλασα, δατσολ. Πριν από μια βδομάδα μετακόμισαν δίπλα κάτι κυπραίες κορούες (μαύρη η ώρα), σήμερα το μεσημέρι ούρλιαζε η μία περίεργα, έκανα την πρώτη παρατήρηση σε τιμή γνωριμίας (δε σκάτε; είναι μεσημέρι!-ευτυχώς το βούλωσε) και ΑΜΕΣΩΣ ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΑ «ΚΥΠΡΙΟΝΤΕΣΙΜΠΕΛ» (ναι, από όλο το άρθρο θυμόμουν μόνο τον νεολογισμό).Έσκασε τ’αχείλι μου βρε 😀

  ΚΥΠΡΙΕΣ. ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

  υ.γ. και διάβασα και τα μισά replies.

 269. Ο/Η κυπρια λέει:

  ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ-ΠΟΥΣΤΟΚΑΛΑΜΑΡΑΕΣ!! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΧΑΜΗΛΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ.. ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ… ΜΕ ΑΓΑΠΗ Η ΚΥΠΡΙΑ!!1

 270. Ο/Η Geo λέει:

  Τωρα δεν ταιριαζει και πολυ να ειναι κατω απο την απο πανω «κυπρια» αλλα προσωπικα συμπαθω πολυ τις κυπριες φοιτητριες, ειναι χαρητωμενες και γεματες ενεργεια που μπορουν να εκτονωσουν με πολλος και ωραιους τροπους εκτος της ‘αλα μεξικανας’ ομιλιας στα λεωφορεια… 🙂
  Ισως τα ορια του συντακτη να ειναι υπερβολικα μικρα, προτιμω να εχω κοντα μου 2 και 3 κυπριες καλυτερα απο μια..!

 271. Ο/Η Stazybο Hοrn λέει:

  Ο εφιάλτης σου επιστρέφει μέσα από τον Αντ1. Ο λαός σου απαιτεί να εντρυφήσεις και να επιστρέψεις με reprise post για τους δωδεκάποντους αδελφούς.

 272. Ο/Η Άγιος Βαστίλης λέει:

  Αυτό λέω να το αφήσω εδώ, μάλλον σας ενδιαφέρει φίλτατε:
  http://news247.gr/eidiseis/kosmos/ekneyrizesai_otan_akous_toys_alloys_na_milane_sto_kinhto_toys_mathe_giati.2180248.html

 273. Ο/Η georgekapousi λέει:

  xaxaxaxaxa επικο αρθρο

 274. Ο/Η Left λέει:

  Γιώργο έγραψες πάλι!

 275. Ο/Η nikos karapontios λέει:

  Ειμαι ποντιος απο πατερα με μανα ντοπια βλαχα και ζω στη κυπρο δεkα χρονια …μαργαριτη πρεπει να εισαι πολυ μεγαλος μαλακας για να τα γραφεις ολα αυτα εκτος αν κυπριοι σου εχουν πηδηξει τη γυναικα ντροπη σου μαλακα αλλα και στους υπολοιπους μαλακες….Οταν ο ελληνας αναφερει την κυπρο πρεπει να σκυβει το κεφαλι απο ντροπη για τις πολλες φορες που τους εχουμε προδωσει…..Και ποσες φορες οι κυπριοι μας εχουν βοηθησει σας γραφω και στα ποντιακα ας σον ορωμαιον π ινεται τουρκος κι αλλο αφορισμενος ινεται μεταφραση οταν ο ελληνας γινεται τουρκος γινεται σκληρoτερος χειροτερος…..Αφιερωμενο στους τουρκοσπορους που δυστυχως για την ελλαδα μας ειναι αρκετοι

  • Επειδή είσαι Πόντιος ρε Νίκο και πολύ ευγενικός, και έγραψες και το σχόλιο σου με Caps Lock το οποίο υποδηλώνει πως οι απόψεις σου έχουν ένα ιδιαίτερο βάρος και πως είσαι μορφωμένος άνθρωπος (μετέφερα το κείμενο σου από ΚΕΦΑΛΑΙΑ σε μικρά, αν δε σε πειράζει, γιατί το να βλέπω σχόλια γραμμένα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ το θεωρώ λίγο χειρότερο από την γενοκτονία των Ποντίων), απάντησε μου ειλικρινά γιατί το έχω απορία:
   Πώς πέθανε ο τελευταίος Πόντιος που έγραψε σχόλιο σε blog;

   • Ο/Η velorución λέει:

    Εισαι Θεός!! Δεν το πιστευω οτι αυτη η αναρτηση δεχεται ακομη σχολια..!

    (πρωην dothakers)

    Τα χαιρετισματα απο το ηλιολουστο Λονδινο!

 276. Ο/Η Επίορκος Επιόρκου λέει:

  Ρε συ, τί είναι αυτά;

  http://www.tokoulouri.com/international/cypriots-riallia/

 277. Ο/Η Mannokalamarades λέει:

  Vromokalamarades tempelides xaramofaides, mia zwi mas katastrefte mia zwi sas legame aderfous. Parakalagate mera nixta meta apo ta xalia sas na pathoume ta idia gia na niothete mesa stin mizeria sas kala. Alla as poyme merika facts 1) Trelleneste gia kipries fainomeno paratiroumeno se 3 diaforetikes xwres giauto aste ta sapia. 2) Oi mpatirides oi mannokalamarades oi foitites pou ksexithikan sto panepistimio kiprou pou trwwn k psonizoun me ta kouponia pou tous parexei to panepistimio den trwn tis theseis mas? Akoma mia prosopiki empiria. Check your facts
  3) Koitakse opoia dipote lista diorismwn opoia dipote douleia kafe supermarket sta spitia mas stis douleies mas pantou eiste malakes. Osan ta saligkaria.
  Kai gia tou logou to alithes emeis den exoume provlima me sas isa isa. Opote ama de sas kanoume min zitate douleies stin Kipro kai emeis sas yposxomaste den tha sas afinoume lefta sta katastimata k ta magazia. Elpizw na pate ston pato k parapara athlioi ekmetalleftes tis istorias sas

  • Ο/Η Kates λέει:

   Ποια ζωή σας καταστρέφουμε ρε γελοίε; Αν δεν δούμε καμιά σχετική ανάρτηση στο ίντερνετ ή καμιά αναφορά στις ειδήσεις, ούτε που θυμόμαστε ότι υπάρχετε. Πραγματικά είστε τόσο κομπλεξικοί που νομίζετε ότι ασχολείται κανένας Έλληνας μαζί σας; Τέσπα, ας απαντήσω στα «facts» σου:

   «1) Trelleneste gia kipries fainomeno paratiroumeno se 3 diaforetikes xwres giauto aste ta sapia.»
   Ξέρεις καμιά ράτσα στον πλανήτη που να μην έχει σαβουρογάμηδες; Εντάξει τι να πω, σε κάποιους αρέσουν οι γκόμενες με μουστάκι…

   «2) Oi mpatirides oi mannokalamarades oi foitites pou ksexithikan sto panepistimio kiprou pou trwwn k psonizoun me ta kouponia pou tous parexei to panepistimio den trwn tis theseis mas? Akoma mia prosopiki empiria. Check your facts»
   Πόσους Έλληνες φοιτητές έχετε εσείς & πόσους Κύπριους εμείς; Πόσο κοστίζουμε εμείς σε εσάς & πόσο εσείς σε εμάς; Μήπως θέλεις να μιλήσουμε & για το στρατιωτικό κόστος; Για τσέκαρε τα δικά σου facts λοιπόν…

   «3) Koitakse opoia dipote lista diorismwn opoia dipote douleia kafe supermarket sta spitia mas stis douleies mas pantou eiste malakes. Osan ta saligkaria.»
   (Καλαμάρια, σαλιγκάρια… Έχετε φετίχ με τα μαλάκια, ε μαλάκες; )
   Ας πούμε ότι σε πιστεύω (μιας & δεν μπορώ να το εξακριβώσω), ε & τι θες να πεις μ’ αυτό; Γιατί τα βάζεις με τους Έλληνες; Βάλ’ τα με τους μαλάκες τους εργοδότες που τους δίνουν δουλειά.

   «Kai gia tou logou to alithes emeis den exoume provlima me sas isa isa.»
   Ναι ρε, όλο σου το σχόλιο (καθώς & όλα τα παραπάνω κυπριακά σχόλια) αυτό ακριβώς δείχνουν.

   «Opote ama de sas kanoume min zitate douleies stin Kipro kai emeis sas yposxomaste den tha sas afinoume lefta sta katastimata k ta magazia.»
   Μα φυσικά, διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι το 20% του ελληνικού ΑΕΠ προέρχεται από τα λεφτά που ξοδεύουν οι Κύπριοι φοιτητές στα σουβλατζίδικα. Σοβαρέψου ρε γελοίε…

   «Elpizw na pate ston pato k parapara athlioi ekmetalleftes tis istorias sas»
   Αυτό είναι συμπλήρωμα στο «emeis den exoume provlima me sas isa isa»; Μάλιστα…
   Τέσπα, δεν έχω να πω κάτι άλλο εκτός από «ευχαριστούμε, επίσης».

 278. Ο/Η Reggina λέει:

  Just speechless!!!
  Διάβασα το κειμενάκι σου φίλτατε Γιώργο=)
  Όντως μιλάμε πολύ εμεις οι κύπριες… παρόλα αυτά δεν εξηγείται το μίσος το κόμπλεξ και ο απίστευτος ρατσισμός που βγάζεις τόσο έντονα στο ‘αξιολάτρευτο’ κείμενο σου=)
  Γιατί τόσο μίσος προς τις Κύπριες ρε φίλε? =)
  Και όλοι εσείς οι υπόλοιποι γιατί τοση κακία αδέρφια?
  Peace!
  ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ!

 279. Ο/Η Κυπρια με αγαπη λέει:

  Ο Γιωργος Μαργαριτης πρεπει να εφαγε τεραστια χυλοπιτα απο Κυπρια.. πρεπει να πονεσε πολυ ετσι δεν ειναι κυριε Γιωργο? αν δεν ειναι αυτο τοτε δεν μπορω να το εξηγησω διαφορετικα!!! πραγματικα φαινεται οτι ζηλευεις παρα πολυ τη Κυπρο κ ειμαι σιγουρη οτι θα παρακαλουσες η χωρα να ειναι στο δικο μας επιπεδο.. πιστεψε με η κριση που ακουεις για την κυπρο υπαρχει αλλα ποτε δεν θα φτασουμε τη μιζερια σας (ευτυχως). κανε ενα περιπατο στους δρομους της Κυπρου και θα καταλαβεις τι σου λεω.. εχω ζησει στην Ελλάδα 5 χρονια.. εχω επισκεφτει πολλες πολεις της ελλάδας και εχω ερθει διακοπες σε πολλα νησια της ελλάδας. καθε φορα που επιστρεφω Κυπρο λεω οτι μονο για διακοπες ειναι η Ελλάδα και για τιποτε αλλο.. για μονιμη ζωη στην παμφτωχη σας χωρα με τους ζητιανους και την μιζερια σας ουτε να το σκεφτομαι, προτιμω να πεθανω.. αλήθεια κυριε Μαργαριτη μηπως επισκεφτηκες ποτε τη Κυπρο και ζηλεψες τοσο πολυ τους Κυπριους, τα αυτοκινητα τους, τις μονοκατοικιες τους που πολλες απο αυτες ειναι επαυλεις ? μηπως τελικά σε πειραξε περισσοτερο οτι ειναι καλοι ανθρωποι ή οτι κρατανε πολλα λευτα? Ή μηπως ζηλεψες και τα δύο..?! οπως και να το κανουμε ειμαστε διαφορετικοι ανθρωποι.. εμεις εχουμε 3-4 αυτοκινητα καθε οικογενεια, πηγαμε σε ακριβα σχολεια, εχουμε πολλα λευτα κι ας λενε για κριση..ενω εσεις τι εχετε? πληρωνεστε 350 ευρω το μηνα.. στη κυπρο η καθαριστρια παιρνει πολυ περισσοτερα.. τελοσπαντων εγω στη θεση σου θα ζηλευα την ανθρωπια των Κυπριων και το ποσο ανοικτοι ανθρωποι ειναι , δεν θα ζηλευα τα λεφτα τους.. αχ βρε Γιωργακη ποσο σε λυπαμαι ρε παιδι μου.. δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να ζηλευεις καποιο που εχει λευτα και ανθρωπια.προσπαθησε και συ λιγο ισως τα καταφερεις,, για αρχη ζητα απο καποια Κυπρια να σε βοηθησει.. ισως σε λυπηθει.. εγω παντως σε λυπηθηκα αλλα την αληθεια μου θα την πω, εγω δεν θα σε βοηθουσα γιατι σιχαινουμε τους μαλακες και συγκεκριμενα τους φτωχους μαλακες, κατι σαν εσενα δηλαδη περιπου… anyway ατε γεια σου φιλουθκια και απο μενα κ αν εχεις καποιο νεο απο τη καταντια σου πες μου σε παρακαλω.. με αγαπη μια κυπρια..

  • Ο/Η Έλληνας με αγάπη λέει:

   Η ανάρτηση αναφέρεται αποκλειστικά & μόνο στην ένταση της φωνής & στο παρουσιαστικό των συγκεκριμένων γυναικών. Πού στο Διάολο είδες να αναφέρεται σε λεφτά, βίλες & όλα αυτά τα άκυρα που αράδιασες; Επίσης, εσύ την αξία σου σαν λαός αλλά & σαν άτομο την μετράς με λεφτά, βίλες & αυτοκίνητα; Απλά αξιολύπητο…
   Τώρα θα μου πεις κάθομαι & μιλάω με ένα άτομο που (όπως & οι Γερμανοί & οι λοιποί εχθροί της Ελλάδας) έχει σχηματίσει εικόνα μόνο απ’ την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Για δες πώς ζουν οι Έλληνες & τι περιουσίες έχουν εκτός μεγάλων αστικών κέντρων (που έχει μαζευτεί η Σάρα & η Μάρα) & τα ξαναλέμε… Ναι Κυπραιοπούλα μου, όντως λεφτά υπάρχουν… 😉
   Υ.Γ.: Είπες ότι «πήγες σε ακριβά σχολεία»; Απ’ τον τρόπο που γράφεις ένα έχω να πω:
   Αν στα ακριβά σας μαθαίνουν να γράφετε έτσι, φαντάζομαι τι σκατά θα σας μαθαίνουν στα φτηνά! 😀

 280. Ο/Η Telemes λέει:

  Βασικά, αυτό:

  και κανένας Κύπριος δε δικαιούται να ξαναμιλήσει. Όχι κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα τουλάχιστον.

 281. Ο/Η octapoust λέει:

  Γιώργο
  Σαγαπώ
  Θέλω την επόμενη φορά να με χύσεις μέσα και να μου κάνεις πολλά παιδακια
  Το κολοκυθάκι σου
  Θράσος

 282. Ο/Η Evripidou Maria λέει:

  το διαβάζω στη δουλειά και προσπαθώ να μην γελάσω λολ. Παρόμοια όμως η χειρότερα, είναι παρέα Λευκωσιατων σε αεροπλάνο. Oh your God!

 283. να σου το πω στα κυπριακά να το καταλάβεις.Εγώ έφαα μιαν φρουτοσαλάταν. Για κάποιο λόγο ήβρα την παραπάνω διασκεδαστικήν που το κείμενο σου. Βασικά εσιεσα γέλιο μετά. Ξέρεις γιατί??Γιατί φρουτοσαλάτα τζιαι αφόδευση(σιεσιο), πάνε μαζί, τρώεις, σιέζεις, δύσκολο να το καταλάβεις μάλλον γιατί είσαι δυσκοίλιος προφανώς.

  Πραγματικά είναι κρίμα να αντιμετωπίζεις τους Κύπριους/κύπριες έτσι, κρίμα είστε και οι υπόλοιποι που μιλάτε με τέτοιο τρόπο. Ποτέ δεν μίλησα για Ελλαδίτες (με θεωρώ ελληνίδα και έτσι το διαχωρίζω) με κακό προσβλητικό και λοιπά τρόπο. Θα μπορούσα να δεχτώ το χιουμοριστικό του κειμένου μέχρι ένα σημείο. Μετά με χάσατε..Δεν θα πω για τα σχόλια. Εκεί ένιωσα προσβεβλημένη. Άντε παώ να φάω μια φρουτοσαλάτα ένεκα της Καθαράς Δευτέρας αύριο.

  Μια κύπρια (όχι φοιτήτρια), με λεφτά πολλά (εννοείται, δεν είναι έτσι που λέτε), πάντα βαμμένη γιατί εν θωρκέται (επεξήγηση:δεν βλέπεται σε λέω) τζιαι που δηλώνει ότι το λακωνίζειν εν μια μαλακία τζιαι μισή.

 284. Ο/Η θαυμάστρια λέει:

  Δηλώνω fan!!
  Είμαι Κύπρια φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και έχω ξεκαρδιστεί.
  Υποκλίνομαι 😀 😀

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s