Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση για αποφυλάκιση του φοιτητή

Έκκληση προς τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την άμεση αποφυλάκιση του φοιτητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ που συνελήφθη μετά τα γεγονότα της 5ης Μαΐου, απευθύνει με σημερινό ομόφωνο ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες βδομάδες η Πανεπιστημιακή κοινότητα εκφράζει με όλους τους τρόπους την έντονη διαμαρτυρία της για τη σύλληψη και προφυλάκιση του φοιτητή του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ μετά τα γεγονότα της 5ης Μαΐου.
Η Πρυτανεία δημόσια και άμεσα εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον συλληφθέντα με δεδομένο ότι γνωρίζει τον χαρακτήρά του, τις απόψεις του, την προσφορά του και τα γεγονότα κατά την ώρα της σύλληψής του.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο απευθύνει έκκληση στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για άμεση αποφυλάκισή του μέχρι τη δίκη του».

[ πηγή: nath.gr ]

Τι άλλο περιμένετε ρε για να αποφυλακίσετε έναν αθώο?

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Αντίπληροφόρηση, Εκπαίδευση, Πράσινα Σταράκια, αστυνομία. Bookmark the permalink.

14 Responses to Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση για αποφυλάκιση του φοιτητή

  1. Ο/Η Derek λέει:

    χμμμ

    δύσκολη ερώτηση αυτή

    μήπως περιμένουν την απόφαση της δίκης?

  2. Ο/Η Anonymity rules λέει:

    derek, για να αποφυλακιστεί δεν θα γίνει δίκη.
    ένα τριμελές συμβούλιο θα αποφασίσει, η δίκη θα γίνει αργότερα.

  3. Ο/Η πρεζα tv λέει:

    Τι να πουμε ρε γαμωτο με το Ελληνισταν που εχουμε μπλεξει…

  4. Ο/Η g. manoussakis λέει:

    μπράβο στον Πανίκα που αποδέχτηκε το ψήφισμα.

    Τελικά πολλά πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν!

  5. Ο/Η BioLogos λέει:

    To τραγικο της υποθεσης ειναι οτι αυτουργοι σε δολοφονια ανθρωπου (παρολο που ηταν σεσημασμενος χουλιγκαν) αφεθησαν ελευθεροι με περιοριστικους ορους. Απο την αλλη το παιδι που ΔΕΝ σκοτωσε σε τελικη αναλυση, αλλα εκανε το λαθος να φοραει ιδια παπουτσια με εναν μπαχαλο ειναι προφυλακισμενος…απο εδω και περα προσοχη και στα κορδονια που φορατε…

  6. Ο/Η Oneiros λέει:

    Είχε προσπαθήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση να κατεβάσει σχετικό ψήφισμα ο Πλωμαρίτης αλλά δεν τα κατάφερε, κι αυτή τη φορά το κατέβασε ο ίδιος ο Ψωμιάδης (ο οποίος, βέβαια, ξέρει να οσφραίνεται άριστα το δημόσιο αίσθημα). Όπως και να έχει, πάντως, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους νομαρχιακούς συμβούλους που υπέγραψαν την έκκληση, κι η ομοφωνία αυτή είναι ένας παραπάνω λόγος για να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός της δικαιοσύνης και να αποφυλακιστεί άμεσα ο φοιτητής.

  7. Ο/Η espοir λέει:

    Ακριβώς: ο Ψωμιάδης δεν έχει πρόβλημα να υποστηρίξει το ο,τιδήποτε. Αρκεί να λάβει δημόσια προβολή και ψήφους από αυτό.

  8. Νομίζω πως δεν έχω να προσθέσω κάτι, τα πράματα είναι πολύ σοβαρά για τον Παναγιώτη, σύσσωμο το νομαρχιακό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης του Παναγιώτη. Όσο για τον Ψωμιάδη, γνώμη μου είναι πως δεν είχε «αγνές» αλλά ψηφοθηρικές προθέσεις η κίνηση του αυτή (όπως αναφέρει και ο Oneiros και ο espoir), αλλά λίγο μετράει αυτό στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναγιώτης.

    Ελπίζω να λήξουν τα βάσανα του γρήγορα.

  9. Ο/Η espοir λέει:

    Κοίτα, αν αποφυλακιστεί ο φοιτητής (όπως όλα δείχνουν), θα έχει κάνει μια άριστη γνωριμία με το «Σύστημα» και θα έχει πολλά ωραία να θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του.

    … Άσε που η μάνα του και οι θείες του δε θα μένουν κολλημένες στην Τατιάνα αλλά θα βλέπουν τις «ειδήσεις» με άλλο μάτι. ;>

  10. Σίγουρα θα είναι «εμπειρία ζωής» για τον Παναγιώτη…

  11. Ο/Η litikjersti λέει:

    Τον κρατάνε τώρα για στρατηγικούς λόγους για να μη φανούν υποχωρητικοί. Περιμένουν να ηρεμήσει η κοινωνική αγανάκτηση και να ξεχαστεί το περιστατικό. Μια πολύ λάθος σκέψη…

  12. Αν και δε το σκέφτηκα, μου φαίνεται η πιο πιθανή εκδοχή. Για να μη φανούν πως κάνανε τη μαλακία, τους κράξανε, και το διορθώσανε.

    Τα ίδια είχανε κάνει και με τους 49 φοιτητές στην Αθήνα. Ανυποχώρητοι, μέχρι που αθωώθηκαν πανηγυρικά από το δικαστήριο.

  13. Παράθεμα: "Αδιαφορία" - Η τελευταία "πρωτοβουλία" στην οποία θα πάρω μέρος... « Γιώργος Μαργαρίτης

  14. Παράθεμα: Εισαγγελέα, ή τράβα δες οφθαλμίατρο ή τράβα και γαμήσου « Γιώργος Μαργαρίτης

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).