Η Πρυτανεία του ΑΠΘ ανακαλεί στην τάξη ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη για την προφυλάκιση του 19χρονου

Για πρώτη φορά ανακαλεί στην τάξη Αστυνομία και Δικαιοσύνη η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της για την προφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή που κατηγορείται ως συμμέτοχος στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου.

«Τα οπτικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και οι μαρτυρίες των φοιτητών μάς δημιουργούν εύλογες απορίες που είναι δύσκολο να διασκεδαστούν» τονίζουν οι πρυτανικές αρχές, ζητώντας ν’ αποφυλακιστεί.

Στο κατάμεστο από φοιτητές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου με κοινή απαίτηση την αποφυλάκιση του 19χρονου Παναγιώτη.

Παρουσία τριών αντιπρυτάνεων, της κ. Τσατάκου, του κ. Πανά και του κ. Γιαννακουδάκη, του προέδρου της Πολυτεχνικής Σχολής Νίκου Μουσιόπουλου, του καθηγητή Νομικής Νίκου Παρασκευόπουλου και πολλών άλλων, προβλήθηκαν δύο αποκαλυπτικά βίντεο:

Το ένα δείχνει τους κουκουλοφόρους πρωταγωνιστές την ώρα των καταστροφών. Το δεύτερο, που τραβήχτηκε την ίδια ώρα, δείχνει τον κατηγορούμενο φοιτητή να διασκεδάζει σε πάρτι της Πολυτεχνικής!

Οι δικηγόροι του Αντώνης Αρκούδης και Χάρης Λαδής παρουσίασαν τις καταθέσεις των αστυνομικών που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κουκουλοφόρο, στηριζόμενοι στο σωματότυπο, τα ρούχα και τα πράσινα παπούτσια που φορούσε. Ομως στα βίντεο που προβλήθηκαν ούτε τα ρούχα είναι ίδια ούτε ο 19χρονος δείχνει να μοιάζει σε κάποιον από τους δράστες!

Ομόφωνη ήταν η αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας

**Η αντιπρύτανης Αθανασία Τσατάκου, εκφράζοντας τη βούληση του πρυτανικού συμβουλίου, δήλωσε:

«Ο ομαλός ρυθμός λειτουργίας που έχει ανακτήσει το πανεπιστήμιό μας έπειτα από μακρά χρονική περίοδο ποικίλων αναταραχών θα πρέπει να διατηρηθεί και να στηριχτεί από την πολιτεία. Τυχόν εκφοβισμοί που καταγγέλλονται από τους φοιτητές μας θα πρέπει να εκλείψουν».

**Ο αντιπρύτανης Σταύρος Πανάς είπε:

«Το παραμικρό αρνητικό σχόλιο δεν ακούστηκε για το φοιτητή. Ολοι λένε τα καλύτερα για τον ακαδημαϊκό βίο του. Διαμαρτυρόμαστε για κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ζητούμε την αποφυλάκισή του».

**Ο πρόεδρος της Πολυτεχνικής Νίκος Μουσιόπουλος, άφησε αιχμές κατά του Βύρωνα Πολύδωρα:

«Απορώ πώς υπουργός που δηλώνει ότι κάνει αγγαρεία παραμένει υπουργός».

**Ο καθηγητής Νομικής Νίκος Παρασκευόπουλος:

«Η προφυλάκιση προβλέπεται από το νόμο για έκτακτες περιστάσεις μόνο. Είναι στοιχείο τα παπούτσια; Κάνω έκκληση για ορθή απονομή της δικαιοσύνης».

**Η πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ Ελευθερία Καρανάβου:

«Μας προκαλεί έντονη ανησυχία η σύλληψη του φοιτητή που έγινε άλλη ώρα σε άλλο μέρος».

**Η ΠΟΣΔΕΠ κατήγγειλε ως «χαλκευμένο το κατηγορητήριο» κι έκανε λόγο για «ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών».

* Στις φυλακές Αυλώνα οδηγήθηκε ο 19χρονος φοιτητής και στην Κομοτηνή οι άλλοι δύο από τους πέντε συλληφθέντες που κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στην Α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι τρεις, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν στο πάρτι της Πολυτεχνικής και αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στα επεισόδια.

Ο 19χρονος είχε ξανασυλληφθεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας τον περασμένο Μάρτιο, μαζί με άλλα 48 άτομα, αλλά όλοι αθωώθηκαν πανηγυρικά από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Την ώρα της απολογίας τους δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης. Οι συνήγοροι του 19χρονου καταθέτουν σήμερα προσφυγή κατά της απόφασης προφυλάκισης.

Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 10/05/2007

[ πηγή: indy.gr ]

=============================================================

Και με πολύ αγάπη σε όλους τους Πρετεντέρηδες, Μπαλάσκες και εγκεφαλοπλυμένους νεοέλληνες εκεί έξω το ακόλουθο video, όπου ο δικηγόρος του Παναγιωτάκη (του συλληφθέντα) μιλάει για τα απίστευτα τεκτενόμενα, για τις παράνομες συλλήψεις και διαδικασίες :

[…] Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο παράλογη διατύπωση κατηγορίας όπως αυτή της «εγκληματικής οργάνωσης» σε σχέση με αδικήματα που ούτε καν μπορούσαν να στηρίξουν αυτή τη βαρειά κατηγορία. Έπρεπε όμως τότε να ακουστεί στα ΜΜΕ η έννοια της «εγκληματικής οργάνωσης» σε σχέση με τους φοιτητές […]


(update: video καλύτερη ποιότητα)

Το μήνυμα που περνά η κυβέρνηση σαφές:

Κλειστείτε όλοι στα σπίτια σας. Μη κυκλοφορείτε έξω. Όλοι οι φοιτητές είναι ύποπτοι και θα συλλαμβάνονται χωρίς λόγο και αιτία. Αν φοράνε πράσινα παπούτσια αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης μέχρι και ισόβια.

Για το καλό σας. Για το καλό της κοινωνίας.

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Αντίπληροφόρηση, Πράσινα Σταράκια, αστυνομία. Bookmark the permalink.

6 Responses to Η Πρυτανεία του ΑΠΘ ανακαλεί στην τάξη ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη για την προφυλάκιση του 19χρονου

  1. Ο/Η par1saktos λέει:

    ρε τους πουστηδες, εβαλαν φυλακη το παιδι για νιωσουν οτι εκαναν την δουλεια τους σωστα! Μακαρι η κινηση της πρυτανειας του ΑΠΘ να αποδωσει καρπους! Εχουμε γεμισει φασιστες πια!!!

  2. Ο/Η Νίκος λέει:

    Κατεβάστε το βίντεο σε καλή ποιότητα με BitTorrent από εδώ. Βοηθήστε στη διάδοση του βίντεο κάνοντας seed!

  3. Ο/Η g. manoussakis λέει:

    Το βίντεο είναι συγκλονιστικό!

    Ο Παναγιώτης δεν υπάρχει περίπτωση να καταδικαστεί στο δικαστήριο. Αν γινει κάτι τετοιο θα πρόκειται για στημένη δίκη.

  4. Ο/Η Ε...κάποιος λέει:

    Να’στε καλά ρε παιδιά που δίνετε τόση σημασία και ενδιαφέρεστε, ειδικά εσύ ρε Γιώργο…
    Το παιδί ειναι αθώο…
    Δεν είχε καμία συμμετοχή, και αυτή τη στιγμή ειναι φυλακή, δίχως κανένα αποδεικτικό στοιχείο…
    κατεβάστε το βίντεο με torrent οπως είπε πριν ο φίλος και seedαρετε…

  5. @par1saktos,
    όχι απλά έχουμε γεμίσει φασίστες. Όπως βλέπεις έχουμε Χούντα. Συλλήψεις σωρηδόν χωρίς αιτιολογίες και αποδεικτικά στοιχεία, κραυγαλέες ψευδομαρτυρίες μπάτσων οι οποίοι δε θα τιμωρηθούν ποτέ, εξευτελισμός των φοιτητών, καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, ποινικοποίηση των πορειών διαμαρτυρίας, κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στους φοιτητές. Μου φαίνεται δε θα αργήσει να «σκάσει» το όλο θέμα.

    @Niko,
    το κάνω seeding, το κατέβασα από το indymedia.

    @Γ. Μανουσσάκης,
    αφού όλα είναι στημένα ρε Γιώργο, τι συζητάμε? Το θέμα το δείξανε και στις ειδήσεις, έδειξαν 2 video που έχουν γυριστεί την ίδια ώρα, στο ένα φαίνεται ο «κουκουλοφόρος» τους που σπάει το αμάξι, και την ίδια ώρα ο Παναγιωτάκης (ο συλληφθέντας) να είναι στο πάρτι, με κοντό παντελόνι (ενώ ο «κουκουλοφόρος» φορούσε μακρύ), ενώ δε μοιάζει στο παραμικρό με τον σωματότυπο του «κουκουλοφόρου».

    Απλά οι σκατόμπατσοι δε περίμεναν πως θα υπήρχαν video που θα αποδείκνυαν περίτρανα την αθωότητα του. Όπως και τότε που οι μπασταρδόμπατσοι σαπίσανε στο ξύλο τον κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη και είχε βγει ο φασίστας ο Μπαλάσκας και είχε πει την μνημειώδη ατάκα πως «ο φοιτητής έπεσε πάνω στην ζαρτινιέρα», ή τότε στις πορείες που ο άλλος μπάτσος έριξε στον αέρα με το όπλο και λέγανε πως το έκανε επειδή «του επιτέθηκαν 50 άτομα και σπάζαν την πόρτα», μέχρι που βγήκε το video που έδειχνε πως λέγανε απίστευτα ψέματα.

    3 φορές που πήγαν να παίξουν πουστιά οι μπάτσοι δίνοντας ψευδείς μαρτυρίες, 3 φορές που ευτυχώς υπήρχαν video που έδειχναν την πραγματικότητα. Φαντάσου να μην υπήρχαν τα video…ο κύπριος φοιτητής θα δικάζονταν για «αντίσταση κατά της αρχής», ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε θα έπαιρνε μετάλλειο ανδρείας και ο Παναγιωτάκης θα κλείνονταν μέσα, εφόσον δύο μπάτσοι δώσανε καρμπόν μαρτυρίες για την ενοχή του. Πουστόμπατσοι.

    @Κάποιος,
    ειλικρινά δεν κάνω τίποτα. Και μόνο η σκέψη πως θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να είμαι εγώ στη θέση του με κάνει να νιώθω πολύ άσχημα, πως δυστυχώς τα τραβάει όλα το παιδί για εμάς, για όλους τους φοιτητές.

    Βρέθηκε στο στόχαστρο των μπάτσων 2 φορές και ταλαιπωρείται όσο κανένας άλλος.

    Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω…

  6. Παράθεμα: Ελληνική Αστυνομία: το θέατρο του παραλόγου « Γιώργος Μαργαρίτης

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).