Εισαγγελέα, ή τράβα δες οφθαλμίατρο ή τράβα και μαμήσου

Ο εισαγγελέας προτείνει να συνεχιστεί η κράτηση για τους 3 συλληφθέντες στη Θεσ/νικη

Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του 19χρονου φοιτητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από την Πανεπιστημιούπολη, τα ξημερώματα της 5ης Μαΐου, προτείνει ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας. Ο δευτεροετής φοιτητής κρατείται από τις 8 Μαΐου, στις φυλακές Αυλώνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση-εισήγησή του προς το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζει τον δευτεροετή φοιτητή ως ύποπτο για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη γνωμοδότησή του επικαλείται τις μαρτυρίες δυο αστυνομικών που τόσο στις προανακριτικές τους καταθέσεις, όσο και στις καταθέσεις ενώπιον της Α’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζουν -χωρίς την παραμικρή αμφιβολία- στο πρόσωπο του 19χρονου το δράστη, ο οποίος κρατώντας καδρόνι έσπασε το πίσω παρμπρίζ πολυτελούς αυτοκινήτου και στη συνέχεια έριξε βόμβα μολότοφ στο εσωτερικό του οχήματος.

Σ’ αυτό το σημείο, ο εισαγγελικός λειτουργός διαφοροποιείται από το ένταλμα σύλληψης, υιοθετώντας στο σκεπτικό του τη θέση ότι η βόμβα μολότοφ, που φέρεται να έριξε ο φοιτητής, δεν ανεφλέγη τελικώς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, εισηγείται τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης και για τους άλλους δυο κατηγορούμενους, που συνελήφθησαν στα επεισόδια της ίδιας μέρας, έξω από χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πρόταση του αντιεισαγγελέα Λάμπρου Τσόγκα διαβιβάστηκε στους δικαστές του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν εντός των ημερών για την προσφυγή κατά της προφυλάκισης του 19χρονου και των δυο άλλων κατηγορουμένων.

[ πηγή: Ναυτεμπορική ]

=======================================================

Για να δούμε την μαρτυρία των μπάτσων και τι εικόνες και video είδε ο αγαπητός κύριος εισαγγελέας και κατέληξε πως οι μπάτσοι λένε αλήθεια…

 

 

 

 

-Ο «τρομοκράτης» Παναγιώτης-
(την ώρα των επεισοδίων,
ένα χιλιόμετρο μακρυά από τα επεισόδια)

 

 

-η ΨΕΥΔΟμαρτυρία-

 

 

Ορίστε ο Παναγιώτης, με το κοντό παντελόνι,
που σπάει το παρμπρίζ της A-class, σύμφωνα
με την (ψευδο)μαρτυρία του μπάτσου:

 

 

Και εδώ ο Παναγιώτης, με το κοντό πάντα
παντελόνι
, που πετάει τη μολότοφ, σύμφωνα
πάντα με την (ψευδο)μαρτυρία:

 

 

Αυτοί οι τέσσερις είναι όλοι κι όλοι οι τσόγλανοι.
Βλέπετε έστω και έναν με κοντό παντελόνι?!
Που σκατά το είδε ο μπάτσος το κοντό παντελόνι?

 

 

Δείτε και τα video, από τα οποία πήρα και τις παραπάνω εικόνες
(για να δείτε πως δεν υπάρχει άλλος εκτός από τους 4 παραπάνω ρουφιάνους):

Πως γίνεται να λαμβάνονται υπ όψην οι ψευδομαρτυρίες δύο ατόμων τη στιγμή που υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία όπως τα video που αποδεικνύουν πως ο μαλάκας που έσπαγε το αμάξι καμία σχέση δεν είχε με τον Παναγιώτη?!

Πως γίνεται η προφορική μαρτυρία ενός μπάτσου είναι έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και να φέρει μεγαλύτερη φερεγγυότητα από το ίδιο το γεγονός το οποίο είναι καταγεγραμμένο σε κάμερα?

Πως γίνεται να είναι στοιχείο ενοχοποίησης το χρώμα των παπουτσιών, και όχι στοιχείο απενοχοποίησης ένα ολόκληρο video με τα γεγονότα που αποδεικνύει πως ο Παναγιώτης όχι μόνο δεν βρίσκονταν στον χώρο των επεισοδίων την ώρα των επεισοδείων, αλλά δε μοιάζει ούτε κατά διάνοια με τους μπάσταρδους που κάψανε τα αμάξια (ψιτ, όχι και δε μοιάζει καθόλου, είχαν ίδιο χρώμα παπούτσια…)

Κύριε εισαγγελέα, όταν λέμε «η δικαιοσύνη να είναι τυφλή» δε κυριολεκτούμε με το «τυφλή».

Δεν εννοούμε να μη βλέπετε τα στοιχεία που έχετε.

Και τέλος, το ότι σύσσωμη η Θεσσαλονίκη (το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Α.Ε.Ι., η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, χιλιάδες φοιτητές και πολίτες) είναι στο πλευρό του Παναγιώτη και καταγγέλλει την παράνομη και άδικη προφυλάκιση του σας λέει τίποτα?!

Δε θα έρθει ρε γαμώτο εκείνη η καταραμένη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι μπάτσοι-ψευδομάρτυρες και οι εισαγγελείς-μαριονέτες για την καταστροφή της ζωής ενός παιδιού… Αν και δεν είμαι ρήτορας, η ερώτηση προφανώς και είναι ρητορική…

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Έτσι μου 'ρθε, Πράσινα Σταράκια. Bookmark the permalink.

15 Responses to Εισαγγελέα, ή τράβα δες οφθαλμίατρο ή τράβα και μαμήσου

  1. Ο/Η simiomenos λέει:

    Υπάρχουν καλοί και κακοί στη δουλεία τους Γιώργο. Μάλλον ο Παναγιώτης έπεσε στον δεύτερο.
    (Απλά άλλαξε λίγο τον τίτλο γιατί είναι αρκετά υβριστικός και δεν ξλερω κατά πόσο είσαι καλυμένος για αυτό).

  2. Υπάρχουν άσχετοι, υποχείρια και πληρωμένοι.
    Όπου και να πέσεις, αν δεν έχεις χρήματα και γνωριμίες, και ιδίως αν κάποιοι από “πάνω” σε θέλουν ένοχο…
    (άλλαξα τον τίτλο, τώρα είναι λιγότερο υβριστικός…)

  3. Ο/Η Oneiros λέει:

    ..σαν πέτσινο πέναλτι σε αγώνα Β’ Ερασιτεχνικής ή κακόγουστη πλάκα τύπου Candid Camera μοιάζει το όλο πράγμα πλέον.

  4. Ο/Η Οργή Λαού λέει:

    Από το μεσημέρι ήθελα να γράψω γι’ αυτό, αλλά δεν πρόλαβα. Έβαλα link στο δικό σου. Καταπληκτική δουλειά και πάλι …

  5. Ο/Η penguin_witch λέει:

    (*ακολουθούν αισχρότητες και παραβίαση ανοιχτής πόρτας*)
    Ανεξάρτητη είναι η «δικαιοσύνη» μας μόνο όταν είναι να απονείμει στον εαυτό της αυξήσεις. Μετά γίνεται η κουβαδοχύστρα της κάθε παραεξουσίας: Αστυνομικής, εκκλησιαστικής, οικονομικής/επιχειρηματικής. Το θυμάστε το Γιοσάκειο άγος, ελπίζω.
    Την αυστηρότητά τους ξέρουν να την εξαντλούν μόνο στους φτωχομπινέδες και σ’εκείνους που στάμπαρε το «βαθύ κράτος»…

  6. Ο/Η Nemertes λέει:

    Έχουν μύτη λέμε τα μπατσικά! χιχιχι

  7. Ο/Η George Margaritis λέει:

    Sosta ta les

    Den mas dinis k kanena stixio su na xerume k pios ise?

    Mas prixan me ti sinonimia

    Xeretismus

  8. Ο/Η Αβραάμ Ξένος λέει:

    Καταρρέουν τα προσχήματα.

    Οι δεκαετίες τρέχουν προς τα πίσω. Διαβήκαμε τη χούντα της 3ης Μαρτίου και οδεύουμε στους ολοταχώς προς το 40 και το 50..

    Όταν κάποιοι στήνουν εμφυλιοπολεμικά δικαστήρια, νομίζουν ότι με επισκέψεις στον Άη Στράτη θα μας πείσουν ότι επήλθε η εθνική συμφιλίωση.

    Κουράγιο στο παλικάρι, και όταν κάποτε μαζεύει όσα ειπώθηκαν για την ιστορία του, ας σημειώσει και αυτό:

    Τίποτα δεν πάει χαμένο στον αγώνα αυτό. Είτε προσωπικά, είτε κοινωνικά.

  9. Ο/Η dannossiel λέει:

    apla tragiko…kai tromaktiko sugxronos…simera oi sumfoitites tou pali kanan parastasi diamarturias me tin parenoxlisi ton mpatson ennoeitai…

  10. Ο/Η null λέει:

    τραγικός ο εισαγγελέας

    το ερώτημα είναι αν γίνεται να πάει φυλακή ο εισαγγελέας για εμπάθεια ή κάτι τέτοιο. ή τουλάχιστον να πάει σπίτι του, εφόσον τελικά η δικαιοσύνη αθωώσει τον φοιτητή.

    και μετά το κράτος θα αποζημιώσει τον φοιτητή για την άδικη ταλαιπωρία και την ηθική βλάβη και ακόμα πιο μετά θα αρχίσω να πετάω

  11. Ο/Η aleka λέει:

    αντε βρε συγχαρητηρια ο μπατσος που εβλεπε το ξυλοκοπημα του Κυπριου φοιτητη πηρε προαγωγη εγινε γενικος αστ. δ/ντης Κιλκις!!!
    στην περιπτωση του Παναγιωτη μπορει να γινει και Δ/ντης Αστ. Δ/νσης Αθηνας!!!
    και εις ανωτερα……….

  12. Ο/Η inlovewithlife λέει:

    Υπάρχουν καλοί και κακοί στη δουλειά. Όταν όμως η δουλειά έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές, υπάρχουν καλοί στη δουλειά και δολοφόνοι εξ αμελείας. Αν δε ο συγκεκριμένος εισαγγελέας έδρασε με δόλο, πράγμα που θεωρείται σίγουρο, καθώς η δικογραφία που είχε στα χέρια του θα είχε επισυναπτόμενο όλο το υλικό που παραθέτει ο γιώργος, τότε δεν είναι απλώς κακός στη δουλειά του, είναι δολοφόνος μετά δόλου ενός 19χρόνου αθώου παιδιού, η ζωή του οποίου μετά τη φυλακή θα είναι για πάντα αλλιώς.

    Πρέπει όμως όλοι να ξέρουμε ότι η εισαγγελεία αποτελεί το πιο στενά συνδεδεμένο τμήμα της δικαιοσύνης με τους μηχανισμούς καταστολής και σχεδόν πάντα ποδηγετείται από αυτούς. Όταν μάλιστα υπάρχει μία βρωμερή συντηρητικοποίηση της κοινωνίας που ζητάει από το στόμα των καναλιών «αποτελέσματα», μπάτσοι και δικαστές θα φέρουν αυτά τα «αποτελέσματα» αλά καζίνο Λουτρακίου. Έτσι εξηγούνται οι ενέργειες του κ. Εισαγγελέα.

    Η εξουσία στις μέρες μας δρα ανεξέλεγκτη και ακαταλόγιστη, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν την ώρα που όλοι εμείς απολογούμαστε για τους αγώνες που ακόμη δεν κάναμε ή δεν κάναμε όσο δυναμικά χρειαζόταν ενώπιόν της.

  13. Παράθεμα: “Ελευθεροτυπία” για τον Παναγιώτη: “Εκδικητική η σύλληψή μου” « Γιώργος Μαργαρίτης

  14. Παράθεμα: Χθες ο Kareem έκλεισε τα 23. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. Για ένα post… « Γιώργος Μαργαρίτης

  15. Παράθεμα: Αθώα επιτέλους τα πράσινα σταράκια! « Γιώργος Μαργαρίτης

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).