ΔΑΠ – Νέα Σεμινάρια Προσηλυτισμού!

Ως γνωστόν «ο χρόνος είναι χρήμα» και «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις». Και επειδή δεν έχω φράγκα αυτό τον καιρό για να γράψω περισσότερα, πάρτε 2000 λέξεις, μία ευγενική προσφορά του φίλου Σουρωτήρι (θένκς!):

dapndfk1

(σχετικά άρθρα με φακελώματα, νοθείες και προσηλυτισμούς πρωτοετών)

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in * ΔΑΠ Ντοκουμέντα and tagged , , . Bookmark the permalink.

35 Responses to ΔΑΠ – Νέα Σεμινάρια Προσηλυτισμού!

  1. Παράθεμα: Όταν η βλακεία πάει… σύννεφο! — ροη σταχυολόγων

  2. Ο/Η jim_hellas λέει:

    Φανταστείτε μόνο πόσο απίστευτα γλοιώδεις θα είναι οι μελλοντικοί πολιτικοί που εκολλάπτονται στα πανεπιστήμιά μας αυτή τη στιγμή. Μια αηδία και μισή!

    Στην Ελλάδα τουλάχιστον τα κομματόσκυλα έρχονται να σε ψαρέψουν για να πάρουν τον τηλεφωνικό αριθμό σου. Στην Κύπρο πολύ απλά πάνε στη… Γραμματεία του Πανεπιστημίου και το παίρνουν!

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΟΠΜΙ ΡΕ! ΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΩΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

    Θυμήθηκα τις δικές μου στιγμές στο πανεπιστήμιο και το τσίρκο Μεντράνο με τα κΩματα στην Κύπρο. Περιττό να πω πως αυτή την αηδία δεν την είδα στο πανεπιστήμιό μου στη Γερμανία.

  3. Παράθεμα: Oι Δαποπασπίτες και οι εγγραφές πρωτοετών. « Ράδιο κατάληψη

  4. Ο/Η nuntius λέει:

    Επειδή σε πρόλαβαν άλλοι στο συγκεκριμένο θέμα και έχω κάνει ήδη σχόλιο σε άλλο blog το αντιγράφω αυτούσιο.

    «Ρε παιδιά cool λιγάκι. Μια χαρά αξιοπρεπέστατο ήταν το χαρτάκι, θα περίμενα πολύ χειρότερα – aka «οι συντρόφισσες να δείξουν και λίγο κωλαράκι, λίγο βυζάκι και να έχουν βλέμα λάγνο και πολλά υποσχόμενο όταν κοιτάνε τους καινούργιους» κλπ κλπ.»

  5. @Jim_Hellas,
    προφανώς αυτά δεν θα τα δεις σε καμία άλλη χώρα…

    Τώρα δε χρειάζεται και πολύ φαντασία για να φανταστείς πόσο γλοιώδεις θα είναι οι μελλοντικοί πολιτικοί στους οποίους θα μετατραπούν τα τωρινά φοιτητικά κομματόσκυλλα. Αρκεί να κοιτάξεις το παρόν: μεγάλο ποσοστό των τωρινών βουλευτών/πολιτικών (αλλά και ατόμων που κατέχουν εξίσου σημαντικές θέσεις εκτός Βουλής, όπως αυτή του «Εκπρόσωπου Τύπου της κυβέρνησης στα κανάλια», βλ. λήμμα «Ν. Χατζηνικολάου») είναι διακεκριμένα κομματόσκυλα από μικροί (βλέπε Παναγιωτόπουλος, Ζαγορίτης και δεκάδες άλλοι γλίτσες).

     
    @nuntius,
    καλά τι με λες? Εχασα την αποκλειστικότητα? Γαμώ…
    Αλλά ξέρω που το διάβασες, στον πρέζα ε? 😛

  6. Ο/Η nuntius λέει:

    Βασικά όχι, αν και το έβγαλε μια μέρα πρίν απο εκεί που το διάβασα.
    Τώρα βέβαια σκέφτηκα και κάτι άλλο. Που ξέρουμε οτι είναι αυθεντικό το χαρτάκι αυτό? Όχι οτι δεν θα μπορούσε να είναι, μην τρελαινόμαστε κιόλας, αλλά να, θα με χάλαγε να με δουλέψει κάποιος έτσι…

  7. Καλά, πλάκα κάνω για τον πρέζα, τζίζας!

    Καταλαβαίνω τις αμφιβολίες σου, και η απάντηση είναι απλή: ξέρουμε ότι είναι αυθεντικό επειδή το βρήκε το Σουρωτήρι που είναι φίλος και δε θα έκανε τίποτα fake.

  8. Ο/Η Sourotiri λέει:

    Oh well…

    Το χαρτακι αυτο βρεθηκε κατω απο ενα θρανιο της σχολης μου, οπου ειχα παει για διαβασμα. Ολως τυχαιως, το βρηκα την δευτερη μερα των εγγραφων.

    Το αν αυτο το χαρτι ειναι επισημο δεν θα μπορουσα να το ξερω ουτε εγω, μιας και δεν ειμαι ΔΑΠιτης, ουτε το εκλεψα απο κανεναν ΔΑΠιτη.

    Ομως, ω του θαυματος, αυτο το χαρτακι περιγραφει Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ την συμπεριφορα των ΔΑΠιτων στην εισοδο της σχολης μου τις τελευταιες 3 μερες. Οταν λεμε ΑΚΡΙΒΩΣ, εννοουμε ΑΚΡΙΒΩΣ.

    Συν τοις αλλοις, πριν μερικα χρονια τα εζησα σαν πρωτοετης, τα εβλεπα και τα βλεπω να ξετυλιγονται μπροστα μου.

    Ως εκ τουτου, δεν εχω καμια απολυτως αμφιβολια οτι ειναι γνησιο αυτο το εγγραφο. Οπως αντιλαμβανεσαι ομως, δεν μπορω να τους το παρουσιασω και να τους ρωτησω, μετα την δημοσιευση του, γιατι θα φυγω οριζοντιος απο κει μεσα, ασε που αποκλειεται να μου πουν αληθεια 🙂

    Αυτα ειναι πραγματα που τα ακουω οτι γινονται εδω και 6 χρονια που ειμαι φοιτητης. Βλεπω καθε χρονο την ΔΑΠ να κανει τις εγγραφες, καθε χρονο εχουμε τραμπουκισμους ΔΑΠιτων λιγο πριν τις εκλογες, ΔΑΠιτες περνανε 30 μαθηματα χωρις να τους εχει δει κανενας να τα δινουν, ΔΑΠιτες εχουν θεματα, και παει λεγοντας…

    Ε, οταν πεφτει στα χερια σου ενα τετοιο λαβρακι που επιβεβαιωνει τα οσα εχουν δει τα ματακια σου και εχουν ακουσει τα αυτακια σου [και το τονιζω, δεν σου λεω να μου τα εχει μεταφερει καποιος, σου λεω οτι ημουν αυτηκοος και αυτοπτης μαρτυρας σε πολλα τετοια σκηνικα], ε, δεν μπορω παρα να το πιστεψω.

    Τα υπολοιπα περι προβοκατσιας, πλαστων εγγραφων, εξωγηινων και ελοχιμ, εγω προσωπικα σαν Sourotiri, τα θεωρω μαλακιες.

  9. Ο/Η kafrokoritso λέει:

    Γιατί δεν τα αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων, αλλά τα παρατάν από δω κι από κει και βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακαιρεότητα των εθελοντών μπλογκορεπόρτερ(Sourotiri)? Αφού τελικά θα κυκλοφορήσουν.
    Και φυσικά δεν εκπλήσουν κανέναν- τουλάχιστον δευτεροετή και πάνω . Φαντάζομαι τη φάτσα του πρωτοετού που πέφτει στην παγίδα του καλού δαπίτη και μετά από κάνα δίμηνο πέφτει τυχαία στο μπλογκ σου και βλέπει ότι είναι μαλάκας. priceless…

  10. Ο/Η nuntius λέει:

    @γιώργο
    Καλά καλέ, δεν παρεξηγήθηκα ξιόλας. Στο κάτω κάτω τον διαβάζω τακτικά τον πρέζα. Μη λές τζίζους, μη λές τζίζους!

    @σουρωτήρι
    Φυσικά και δεν αμφισβητώ την ειλικρλινια σου! Αν και δεν γνώριζα οτι εγγυάται ο γιώργος για σένα και πάλι πίστευα οτι είναι αυθεντικό, με βάση την συμπεριφορά των ΔΑΠίτων. Που και αυθεντικό να μην ήταν πάλι θα ήταν ρεαλιστικό απο την ανάποδη, ώς αποτύπωση των μεθόδων τους. Απλά καμιά φορά μου αρέσει να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου.

    ΥΓ. Το να θεωρείς τους ελοχίμ μαλακία δείχνει όμως το χαμηλό σου επίπεδο. Θα σε καρφώσω στον Λιακό να δεις μετά.

  11. Ο/Η Tristanos λέει:

    Αν ερχόταν ποτέ κάποιος από αυτούς και με ακουμπούσε με το χέρι του φιλικά στον ώμο πιστεύω ότι θα ξερνούσα εκείνη την στιγμή. Σκουλήκια πραγματικά χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Τι να πεις και για το πανεπιστήμιο βέβαια που τους τρέφει και μεγαλώνουν.

    ΥΓ. Καλό το template. Καλορίζικο.

  12. Ο/Η tina λέει:

    Όλο αυτό είναι στα πλαίσια των «επιθέσεων φιλίας» που σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις…

    Για να είμαστε όμως μαυροειλικρινείς, εκτός από τη Ντέλτα Άλφα Πάι, νομίζω ότι όλες οι αδελφότητες-αδελφάτα που έχουμε στην Ελλάδα περνάνε κάποιου είδους γραμμή στα Πανεπιστήμια.

  13. Ο/Η Arkin λέει:

    Ωραία, είμαι που είμαι άρρωστος, τώρα θέλω και να ξεράσω…

    Υ.Γ. Εγώ πάντως πείστηκα ότι είναι αυθεντικό από τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Όταν αφιερώνεις τόσο χρόνο σε στρατηγικές προσηλυτισμού πού να βρεις χρόνο να μάθεις ορθογραφία… (την οποία δεν πρόκειται να χρειαστείς και ποτέ άλλωστε)

  14. Ο/Η παρτιζανα λέει:

    Παιδες το τραγικό δεν είναι αυτό..Το τραγικό είναι ότι αμα το πεις στον πρωτοετή λίγο καιρό μετά και γενικά άμα του πεις ότι οι ΔΑΠίτες στο παίζουν φίλοι για να τους ψηφίσεις, θα γυρίσει με μια φυσικότητα και θα σου πει » Ε δεν πειράζει, μου βρήκε σημειώσεις όμως και θέση στο αμφιθέατρο»…
    Όσο τους θυμάμαι με τα ηλίθια ΛΑΚΟΣΤ, τα πουκαμισάκια και τα παπουτσάκια ΤΙΜΠΕΡΛΑΝΤ να κάνουν φάλαγγα στο ΠΑΜΑΚ (μέχρι έξω τη στάση φθάνουν!) μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!

  15. @sourotiri,
    αν και δεν ήταν ανάγκη να γράψεις όλο αυτό το κατεβατό γιατί και για τον nuntius πιστεύω θα αρκούσε το σχόλιο μου, θένκς πάντως για τον χρόνο που αφιέρωσες για να αποσαφηνίσεις τα πράματα (ρε συ, πλάκα πλάκα πολλά blogs το αναδημοσίευσαν! Εύχομαι να το διαβάσουν και τίποτα πρωτοετείς ή έστω φίλοι τους και να τους προειδοποιήσουν).

     
    @kafrokoritso,
    καλά, το σκηνικό που περιγράφεις είναι απλά λολ! Ακριβώς αφότου τελειώσει την ανάγνωση του ποστ μου ο πρωτοετής, κοιτάζει την κάμερα και σηκώνει το ταμπελάκι.

     
    @nuntius,
    προφανώς και δεν παρεξηγήθηκες, και γω προφανώς δεν σου μιλούσα σαν να έχω νομίσει πως έχεις παρεξηγηθεί. Είσαι αλλεργικός στη λέξη «τζίζους»? Δηλαδή αν πω «στρατός» τι θα πάθεις? (ουπς… μόλις το είπα…)

    Κοίτα, το Σουρωτήρι έχει αυτό το μικρό πρόβλημα (ας το λέμε μικρό) που δεν πιστεύει στους ελωχίμ, στους νεφελίμ, στους τιρινίνιμ, στους έλ και στους κένταρους. Αλλά παρόλα αυτά, δείχνοντας για άλλη μια φορά το μεγαλείου του έλληνα μπλόγκερ (sick), ΤΟ κάνω παρέα (το «ΤΟ» κατά τα πρότυπα γραμματικής της ΔΑΠ).

     
    @Tristanos,
    ρε τι αξιοπρέπεια λες τώρα… αυτή η λέξη δεν υπάρχει στο λεξικό τους (αν και μάλλον δεν έχουν καν λεξικό, αν κρίνω από τα εντελώς ανορθόγραφα γραπτά τους). Καλά τα λεγε ο Λεβέντης: «η μούργα, τα καθιζήματα, όλη η λέρα».

  16. @tina,
    μπα, κάνεις λάθος, δεν είναι πρόσφατη τακτική αυτή. Χρόνια τώρα γίνονται τα σεμινάρια προσυλητισμου και «υποκριτικής φιλίας» στα πανεπιστήμια.

    Και ναι, η παραπάνω συμπεριφορά ισχύει για όλες τις μεγάλες αδελφότητες όπως η Pi Alfa Sigma Pi. Όσο για την γραμμή, αυτή περνάει από τα κεντρικά στα περιφερειακά και για τις αδελφότητες τύπου Pi Kapa Sigma, Epsilon Alfa Alfa Kapa, κτλ… (προσοχή! δε μιλάω για ιδεολογία, που προφανώς είναι λογικό να υπάρχει μία κεντρική ιδεολογία σε έναν χώρο. Μιλάω για μία *γραμμή συμπεριφοράς* που εκπορεύεται σαν το Άγιο Πνεύμα απο τα κεντρικά και μεταλάμπαδεύεται στους κατά τόπους πυρήνες, «μορφώνοντας» τους ακόλουθους και μαθητές και καθορίζοντας το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, πως να ψηφίσει στις εκλογές και στις γενικές συνελεύσεις, ποιους να στηρίξει, κλπ)

     
    @Arkin,
    εμ τι να σε κάνω ρε άνθρωπα, αφού είσαι άρρωστος γιατί διαβάζεις τα ποστ μου? Δεν είδες κάτω κάτω στις «Προφυλάξεις» πως:

    Η ανάγνωση του συγκεκριμένου blog δεν ενδείκνυεται για άρρωστους, ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες

    ;

     
    @παρτιζανα,
    προφανώς η απάθεια και η αποχή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, και αυτό που εκμεταλεύονται οι ΔΑΠιτοΠΑΣΠιτες.

    Και δε κατάλαβα, τι έχεις με τις στυλιστικές επιλογές των ΔΑΠιτών? Καλά κάνουν και ξεχωρίζουν απο μάκρυα…

  17. Ο/Η tina λέει:

    Ξέρω βρε ότι δεν πρόκειται για πρόσφατη τακτική…περάσαμε και εμείς από το πανεπιστήμιο…και τα κομματόσκυλα είναι πάντα τα ίδια, ανεξαρτήτως χρώματος.
    Το λυπηρό είναι ότι πάντα υπάρχουν πρόβατα έτοιμα να ακολουθήσουν το κοπάδι.

  18. @tina,
    το ξέρω πως πέρασες και σεις απο τα πανεπιστήμια, απλά έπρεπε να φανώ πιο έξυπνος από σένα. Μπλόγκ μου είναι. 😉

    Όπως λέει κι ο Νότης: «Όσο υπάρχουν λύκοι, θα υπάρχουν πρόβατα».

    Πρόβατα ξυπνάτε!

  19. Ο/Η Sourotiri λέει:

    nuntius, σε παρακαλω μη, μη παρεις τον Λιακο, τον φοβαμαι!!!

    Γιωργο, το σχολιο δεν πηγαινε μονο στον nuntius, αλλα και σε καθε επιδοξο αμφισβητια 🙂 Πως το λενε, τα λεω στην πεθερα να τα ακουει η νυφη; Ε, καπως ετσι 😉

    Οσο για το αν θα το διαβασουν πρωτοετεις… Μακαρι, αλλα το γαματο ειναι οτι κατι τετοια ποστς μενουν στον αιωνα τον απαντα ανεβασμενα στο ιντερνετ 🙂

  20. Ο/Η topaiditisplateias λέει:

    Για ένα χρόνο περίπου ήμουν γραμμένος στην ΔΑΠ φίλε Γιώργο και ξέρω τι παίζει.
    Τέτοιες οδηγίες ερχόνταν συνέχεια, καθώς και άλλες όπως σημειώσεις για την συμπεριφορά του καλού Δαπίτη.

    Παιδιά απο τότε έχω ΣΙΧΑΘΕΙ όλες τις παρατάξεις δεξιές και αριστερές όλες τα ίδια κάνουν, ακόμα και στα ΕΑΑκ που είχα φίλο, είχαν πιο αυστηρές οδηγίες.

    Έλεος με τα κομματικά ρεεεεεεεεεεε

    Να είσαι καλα Γιώργο και ρίξε μια ματιά και απο το blog

  21. Ο/Η Eλένη λέει:

    Δηλαδή τώρα που θα γραφτώ στην σχολή θ αμε προσυλητίσουν κάποιοι άγνωστοι από το πουθενά ? Γιατί? Τι μπορεί ένας πρωτοετής να τους προσφέρει?
    Ρίξε μια επεξήγηση Γιώργο!!!!!!!!

  22. Ο/Η Eλένη λέει:

    Πολύ ωραία η ανακαίνιση του μπλογκ σου αν και ροζ είναι εξαιτερικό! Συγχαρητήρια είσαι μοναδικός!!!

  23. Ο/Η Demo.k λέει:

    ω ρε φίλε…

    Οικτρό λέμε…

  24. Ο/Η Sourotiri λέει:

    Ελενη, θελουν να σε προσεγγισουν, να σε κανουν φιλαρακι τους για να πας να τους ψηφισουν την ανοιξη, που γινονται οι φοιτητικες εκλογες [βλεπεις οι πρωτοετεις ειναι φρεσκοι ψηφοι, οι παλιοι ειναι ηδη κατασταλαγμενοι. Το θεμα ειναι ποιος θα κερδισει τους καινουργιους, που δεν ειναι και λιγοι σε αριθμο].

    Και φυσικα για να γινει αυτο [για να ψηφισεις δηλαδη], θα σε πρηξουν στα τηλεφωνα, αν φυσικα εχουν το νουμερο σου. Γιαυτο προσεχε. Αν σου ζητησουν τηλεφωνο, λες ενα ξερο οχι. Συνηθισμενοι ειναι 🙂

  25. Ο/Η Eλένη λέει:

    Σ’ευχαριστώ για την ενημέρωση… τι εκλογές είναι αυτές οι φοιτητικές? θα βγάλουνε πρόεδρο στη σχολή ? γιατί? κι αν γίνουν όντως εκλογές δεν θα πρέπει να ψηφίσω? Δεν καταλαβαίνω.

  26. Ο/Η Sourotiri λέει:

    Λοιπον, θα σου τα εξηγησω οσο πιο αναλυτικα μπορω.

    Καθε ανοιξη γινονται οι φοιτητικες εκλογες. Σε αυτες μπορουν να ψηφισουν οσοι φοιτητες ειναι γραμμενη στην σχολη.

    Στις εκλογες οι υποψηφιοι ειναι συγκεκριμενοι:
    1. Η ΔΑΠ, που ειναι η φοιτητικη παραταξη της νεας δημοκρατιας.
    2. Η ΠΑΣΠ, αντιστοιχα του πασοκ.
    3. Η ΠΚΣ, αντιστοιχα του ΚΚΕ.

    Σε πολλες σχολες ομως κατεβαινουν και μικρα, ανεξαρτητα σχηματα.

    Ποιος ειναι ο σκοπος ολου αυτου του σκηνικου; Δηλαδη τι σημαινει ακριβως οτι οι φοιτητες βγαζουν τους αντιπροσωπους τους; Που ακριβως τους στελνουν;

    Η απαντηση σε ολα αυτα ειναι η εξης: Συμφωνα με τα ποσοστα της καθε παραταξης, στελνονται συνολικα 4 ατομα στην συγκλητο της σχολης. Μπορει να ειναι 2 της ΔΑΠ, 1 της ΠΑΣΠ και 1 της ΠΚΣ, ή οποιος αλλος συνδυασμος.

    Τι ειναι η συγκλητος; Ειναι ενα οργανο που αποτελειται απο 11 ατομα, 7 καθηγητες και 4 φοιτητες. Ειναι εκεινο το οργανο το οποιο αποφασιζει για τα παντα μεσα στο πανεπιστημιο. Για να καταλαβεις θα σου πω ενα παραδειγμα: για να αρθει το πανεπιστημιακο ασυλο, χρειαζεται ομοφωνη αποφαση των 11 μελων της συγκλητου.

    Εκτος απο την συγκλητο, παντα αναλογικα με τα ποσοστα που παιρνει η καθε παραταξη στις εκλογες, στελνει αντιπροσωπους και στον συλλογο φοιτητων. Ο συλλογος φοιτητων ειναι εκεινος που αποφασιζει για το αν και το ποτε θα γινει μια συνελευση φοιτητων, και για διαφορα αλλα θεματα μικροτερης σημασιας.

    Αντιλαμβανεσαι λοιπον πως οταν μια παραταξη μπορει μεσω των εκλογων να εχει ως και 4 ψηφους στην συγκλητο και την εξουσια να αποφασισει για το οτιδηποτε μεσα στην σχολη οσον αφορα την μερια των φοιτητων, θα κανει τα παντα για να κερδισει.

  27. Ο/Η Sourotiri λέει:

    [Συνεχεια]

    Οπως καταλαβαινεις, ειναι τεραστια πραγμα να εχεις στα χερια σου ψηφο για την συγκλητο. Και το ξερουν και οι 7 καθηγητες αυτο. Ετσι, οι καθηγητες, για να τα εχουν καλα με τους 4 εκπροσωπους των φοιτητων, προσπαθουν να τους γλειψουν.

    Πως;
    Δινοντας τους τα θεματα των εξετασεων πριν αυτες γινουν, περνωντας μαθηματα σε φοιτητες που δεν εμφανιζονται να τα δωσουν ή δινουν λευκες κολλες, τους παιρνουν πανευκολα για μεταπτυχιακα και διδακτορικα, ενα καρο πραγματα.

    Να συνεχισω; 🙂

  28. @topaiditisplateias,
    δεν έβγαλε κανείς απ’ έξω τα ΕΑΑΚ. Φυσικά και δεν είναι καλύτεροι. Κι αν ήσουν ένα χρόνο στη ΔΑΠ γιατί δεν γράφεις κανένα ωραίο αρθράκι να μας περιγράφεις λίγο πως είναι τα πράματα, και μας αφήνεις να ψάχνουμε μπας βρούμε καμιά ξεχασμένη οδηγία κάτω από κανένα έδρανο?!

    Το έχω δει το blog σου, σύμφωνώ σε πάρα πολλά μαζί σου, από πολιτικόκοινωνικά μέχρι και μουσικά (TXC rulez, metallica sucks) απλά γενικά λόγω έλλειψης χρόνου δεν διαβάζω τακτικά blogs. Να σαι καλά πάντως για το σχόλιο και καλή συνέχεια στο blogging!

     
    @Eλένη,
    όπως σου εξήγησε και ο Σουρωτήρης, μακρυά από τα κόμματα τουλάχιστον για το πρώτο έτος μέχρι να καταλάβεις τι παίζει. Να κάνεις παρέες αλλά πρόσεξε γιατί θα προσπαθήσουν να βρεθούν και στις παρέες σας. Μη δώσεις κινητά και στοιχεία σε αυτούς που θα σε προσεγγίσουν την ημέρα των εγγραφών. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουν να γίνουν φίλοι σας, και θα δεις κοντά στο Μάρτη που πλησιάζουν οι εκλογές θα σου έρθουν πολλοί «νέοι φίλοι» και «Γεια σου Ελένη τι κάνεις, με θυμάσαι?» και «Θα με ψηφίσεις ε, έτσι δεν είναι?»

    Και προειδοποίησε και όσους άλλους φίλους/γνωστούς πρωτοετείς γνωρίσεις. Μακρυά από τα κόμματα. Άσχετα με τα κόμματα, να πηγαίνετε στις Γενικές Συνελεύσεις. Εκεί πέρα θα δείτε τι παίζετε, τι θέματα συζητιούνται, τι αποφάσεις παίρνονται, και ποιος είναι ποιος. Να πηγαίνετε και να συμμετάσχετε στις Συνελεύσεις, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε, να συμμετάσχετε στις διαδικασίες και να μην αφήνετε τους άλλους να κανονίζουν για σας.

    Και ποτέ μην ψηφίσεις κάποιον απλά επειδή είναι φίλος σου. Να ψηφίζεις μόνο όποιον θεωρείς και φαίνεται άξιος. Ούτως η άλλως δεν θα το μάθει ο φίλος σου αν δεν τον ψηφίσεις. Μην πετάς την ψήφο σου.

    Θα τα δεις και θα τα καταλάβεις σιγά σίγα όλα τα παραπάνω. Απλά για αρχή μη δίνεις στοιχεία και τηλέφωνα σε άσχετους όταν πας να γραφείς, και πρόσεχε λίγο τα άτομα που θα θελήσουν να γίνουν φίλοι σου.

     
    @Demo.k,
    🙂

     
    @Sourotiri,
    θενκς για το μίνι σεμινάριο! Παλιότερα δεν είχες γράψει ένα ποστ με οδηγίες για τους πρωτοετείς? Νομίζω θα μπορούσες να παραθέσεις απλά εκείνο το λινκ για να διαβάσει η Ελένη.

  29. Ο/Η Sourotiri λέει:

    Νομιζα οτι το ειχα γραψει εδω αυτο το λινκ… Μαλλον λαθος θα εκανα, με τα τοσα που εγιναν τις τελευταιες μερες…

    Ελενη, ιδου ενα κειμενο με χρησιμες συμβουλες:

    http://sourotiri.blogspot.com/2008/09/blog-post_08.html

  30. Ο/Η Βασιλική λέει:

    ΔΑΠ και ΚΝΕ και παραμύθια. Δείτε λίγη μπάλα για να φανατίζεστε σε κάτι ακίνδυνο. [spam site removed]

  31. Ο/Η manoussakis giorgos λέει:

    πολύ γέλιο χχε χε χε χε!

  32. @»Βασιλική»,
    θα μπορούσα να σβήσω το σχόλιο σου για 4 λόγους:
    1. είναι spam, παρόλο που έκανες τον κόπο να πεις 2-3 σχετικές με το άρθρο κουβέντες
    2. είναι ψευδής πέρα για πέρα ο χαρακτηρισμός «ακίνδυνος φανατισμός»
    3. είναι ηλίθιο. Εντελώς. «Ασχολήσου με την μπαλα και άσε τα κοινά». Σα να λέμε χέσε το τι γίνετε γύρω σου, πάνε για καφέ.
    4. Δεν είσαι Βασιλική. Είσαι κάτι σε Κώστας, Γιάννης, κάτι τέτοιο.

    Οπότε αντί να σβήσω το σχόλιο σου έσβησα το site με το οποίο μας σπαμαρες.

     
    @manoussakis giorgos,
    ας τα λέμε γελοία. Γιατί στην πραγματικότητα κάτι από την γελοιότητα κρύβεται ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα.

  33. Ο/Η Eλένη λέει:

    Παιδιά,
    σας ευχαριστώ για την επεξήγηση είναι πλήρως ικανοποιητική.
    Φυσικά και θα ειδοποιήσω όσους πρωτοετείς ξέρω και όπως είπες Γιώργο δεν θα δώσω τα στοιχεία μου σε άσχετους.
    Αυτό βέβαια για τους καθηγητές που δίνουν θέματα και παρέχουν σημειώσεις το βρίσκω απαράδεκτο. Θα έπρεπε να διώκονται ποινικά.
    Θα έχω τα μάτια μου τετρακόσια τέσσερα.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

  34. Παράθεμα: Μια ευγενικη χορηγια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ : Οδηγιες για εγγραφες 2008 « Nirvana 24/7

  35. Ο/Η prosfora λέει:

    I’m very pleased to find this website. I need to to thank you for your time just for this wonderful read!! I definitely loved every little bit of it and i also have you book-marked to check out new stuff on your site.

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).