Άλλη μία τραμπούκικη επίθεση, την περασμένη Κυριακή (updated: απάντηση του θύματος)

(αναδημοσίευση από την Γαλαρία)

Δύο πασίγνωστοι ρουφιάνοι της Ασφάλειας Ιωαννίνων επιτέθηκαν την Κυριακή 30/3/2008 το βράδυ (11:00 μ.μ. περίπου) σε νεαρό φοιτητή σε κεντρικότατο σημείο στα Γιάννενα (απέναντι από το δικαστικό μέγαρο). Ο φοιτητής είναι επίσης γνωστός στο Πανεπιστήμιο αλλά και την πόλη για τη συμμετοχή του στις φοιτητικές κινητοποιήσεις αλλά και σε γενικότερες κοινωνικές παρεμβάσεις. Η επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της ενέδρας, αφού οι δράστες τον αιφνιδίασαν και τον χτύπησαν με τέτοιο μένος ώστε επιχείρησαν επιτυχημένα να πάρουν από τον νεαρό -δαγκώνοντάς τον- μέρος του αριστερού αφτιού του ως σουβενίρ βαναυσότητας!

Για να ολοκληρώσουμε την αναφορά στο περιστατικό πρέπει να πούμε πως ύστερα από εξέταση από γιατρούς διαπιστώθηκε ότι το αφτί του δεν ήταν δυνατόν να επανακολληθεί λόγω του τρόπου με τον οποίο είχε αποκολληθεί (δάγκωμα) αλλα και της μόλυνσης που είχε υποστεί τοπικά το τραύμα. Ο φοιτητής χρειάστηκε να παραμείνει κλινήρης για 2-3 ημέρες λόγω της μόλυνσης αυτής.

Από την πλευρά των δραστών, το τραγικό είναι ότι πρόκειται για συμμορίτικη επίθεση από πατέρα και γιό οι οποίοι και συνελήφθησαν βάση της διαδικασίας του αυτοφώρου. Οι δυο τους επιτέθηκαν στον φοιτητή κατά τη διάρκεια που αυτός εργαζόταν σε φαστφουντάδικο ως διανομέας, τη στιγμή που προσέγγιζε το εν λόγω κατάστημα. Ο μεν νεαρότερος από την οικογενειακή συμμορία -είναι και ο ίδιος τυπικά φοιτητής- οικειοθελώς ζήτησε ιατρική φροντίδα και να νοσηλευτεί, ώστε να εμπλουτίσει το παραμύθι της δήθεν αρχικής επίθεσης από πλευράς του άτυχου φοιτητή. Φυσικά βάση αυτής της πατέντας κατέθεσε και ο ίδιος μήνυση. Ερωτηματικά για το θράσος των τραμπούκων δραστών προκαλεί το γεγονός ότι την επόμενη ημέρα (Δευτέρα 31/3) εκδικαζόταν υπόθεση που εμπλέκονταν οι ίδιοι και πάλι είχε να κάνει πάλι με τον ξυλοδαρμό δύο άλλων ενεργών πολιτών… τόσο θράσσος, τόοοοοοοσες πλάτες! (Η υπόθεση αφορούσε άλλο ξυλοδαρμό και αναβλήθηκε για το προσεχή Δεκέμβριο).

Για να καταλάβει κανείς το πραγματικό βάθος του θέματος…

Στα Γιάννενα είναι η δευτερη τετραετία όπου η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργεί σε ρυθμούς γαλάζιους,… αλλά πολύ γαλάζιους. Με 50%+ αυτοδύναμες εκλογές των τοπικών αρχόντων, οι εκπρόσωποι της δεξιάς έχουν δημιουργήσει μία μεγάλη φάμπρικα ξεπουλήματος δημόσιας-δημοτικής περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με πρόσχημα την πρόοδο και την ανάπτυξη εκχωρούν πολύτιμους χώρους για τους δημότες και για την ποιότητα ζωής, που ως τότε ήταν ανοιχτοί και ελέυθεροι για τον κόσμο αλλά εντέχνως ιδιαίτερα παραμελημένοι, σε ομίλους εταιριών με προνομιακές συμβάσεις χρήσης.

Δύο είναι τα βασικά εγκλήματα που έχουν γίνει στην πόλη: η εκχώρηση του ξενοδοχείου “Ξενία” στον όμιλο Μήτση, η εκχώρηση της κεντρικής πλατείας της πόλης κάτω από την οποία κατασκευάστηκε πολυόροφο υπόγειο πάρκινγκ από κοινοπραξία εταιριών. Το μέν πρώτο δεν αφορά τον Γιαννιώτη άμεσα διότι δεν πρόκειται ποτέ να διαμείνει ο ίδιος σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο κέντρο, ενώ το δεύτερο έχει εξ’ αρχής δείξει την πολιτική που θα ακολουθήσει με χρεώσεις 2 ευρώ για μία ώρα στάθμευσης και 5 ευρώ για 8 ώρες!

Για την ανάδειξη των πολιτικών αυτών, της υποβάθμισης των όρων ζωής στην στην πόλη έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ , στην οποία συμμετέχουν ενεργοί πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους, και ακαδημαϊκοί πολίτες: καθηγητές και νεολαίοι που συνδράμουν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και αντίδρασης στις αποικιακού χαρακτήρα ιδιωτικοποιήσεις.

Για τους τοπικού άρχοντες δεν φτάνει μόνο το ξεπούλημα, αλλά έχουν κινητοποιήσει όλο τον επίσημο κρατικό μηχανισμό για να προασπίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και να καταστείλλει τις πολυάριθμες φωνές αντίστασης στα επιχειρηματικά σχέδια. Στην καλοστημένη φάμπρικα ξεπουλήματος, πέραν των νόμιμων εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας Γκόντα και Καχριμάνη (Δήμαρχος, Νομάρχης, εκλεγμένοι με τη Ν.Δ.) εξέχουσα θέση έχουν τα ντόπια συνεργατικά συμφέροντα, άνθρωποι εγκάθετοι -εντεταλμένοι των εισαγόμενων συμφερόντων- που απολαμβάνουν ιδιαίτερη ασυλία από τις αρχές σε πράξεις που θεωρούνται αδιανόητες για οποιαδήποτε μορφή δημοκρατία κι αν καταλαβαίνουν οι εκπρόσωποι της δεξιάς στην πόλη.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι τόσο φασιστικές που για να ξανασυναντήσουμε ανάλογα παραδείγματα θα χρειαστεί να γυρίσουμε τουλάχιστον 40 χρόνια πίσω στις εποχές της ΕΣΑ, των δοσίλογων της γειτονιάς και των ασφαλιτών-βασανιστών. Συγκεκριμένα αυτό το οποίο είναι -και πρέπει να μείνει- χαραγμένο στην τοπική κοινωνία είναι η επιχείρηση καταστολής μίας διαμαρτυρίας της πρωτοβουλίας πολιτών-φοιτητών έξω από το πρώην Ξενία. Τότε ο νεαρός δράστης υποδείκνυε στα ΜΑΤ (παρακαλώ) ποιούς από τους διαδηλωτές έπρεπε να συλλάβουν. Έδινε εντολές ως “ειδικός επιχειρησιακός σύμβουλος” στους μπάτσους ώστε να τιμωρήσουν με ξύλο και συλλήψεις κάθε ενοχλητικό για τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Στέκοντας μάλιστα ακριβώς πίσω από τις δυνάμεις εκφοβισμού των ΜΑΤ-ΟΠΚΕ και αγκαζέ (αλά μπρατσέτα που λέμε) με τον διοικητή της μονάδας (αποκαλυπτική φωτό και βίντεο στο τέλος του άρθρου). Επίσης, διάφορα άλλα περιστατικά έχουν συμβεί με τα συγκεκριμένα άτομα με προπηλακισμούς και ξυλοδαρμούς ενεργών πολιτών, στις οποίες μόνιμη απάντηση των ιδίων είναι οι αντι-μηνύσεις εναντίων των παθόντων.

xafies-ioannina1.jpg

Αυτός, αυτός κι αυτός… !

Η βαθύτατη πολιτική διάσταση

Πέρα από κάθε αμφιβολία, το γεγονός είναι βαθύτατα πολιτικό. Δε χωράει συζήτηση περί προσωπικών διαφορών ή τυχαίας διαμάχης. Κατά τη γνώμη μας η επίθεση αυτή είναι και προμελετημένη και μια ουσιαστική πολιτική πράξη από πλευράς των ιδίων των αυτουργών αλλά και των συμφερόντων που εκπροσωπούν. Η αποθέωση της πολιτικης του τραμπουκισμού και της τρομοκρατίας των πολιτών που θέλουν να πάρουν την τύχη της διαχείρισης του δημόσιου πλούτου στα χέρια τους. Μία ακόμα επιχείρηση φίμωσης των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Ο φοιτητής που δέχθηκε το χτύπημα και όποιος άλλος τυχαίνει τέτοιας κακοποίησης με πολιτικά κριτήρια, δε μπορεί να είναι τίποτε άλλο από σύντροφος για εμάς. Σύντροφος που επιθυμούμε μαζί μας να σταθεί πλάι του ολόκληρη η τοπική κοινωνία κατονομάζοντας τις φασιστικές πρακτικές εκφοβισμού και ουσιαστικής απειλής της σωματικής ακεραιότητας όποιων παλεύουν για δέκα πράγματα.

Η επίθεση αυτή δε στερείται ανώτερης πολιτικής κάλυψης, σε βαθμό απροκάλυπτο μάλιστα. Τόσο καιρό οι δράστες των πολλαπλών χτυπημάτων σε βάρος δημοκρατικών πολιτών είναι ατιμώρητοι. Αλλά τι να πει κανείς όταν αποτελούν και “επιχειρησιακοί σύμβουλοι”, κοινώς χαφιέδες των οργάνων που μας φυλάνε από τους κακούς (βάλτε μετανάστες, στιγνούς εγκληματίες με παπάκια που δεν φοράνε κράνος κ.α.). Προφανώς και δεν πρόκειται για κεντρικά πολιτικά πρόσωπα που παίζουν ρόλο ή διαμορφώνουν πολιτικές. Είναι όμως τα καθίκια και οι δολοφόροι που αναλαμβάνουν το ρόλο της κατατρομοκράτησης του κόσμου. Είναι τα καθίκια που πέραν από τις εντολές που εκτελούν λαμβάνουν και πρωτοβουλίες να δολοφονούν τη δημοκρατία καθημερινά. Είναι το καλύτερο παράδειγμα των κοινών χαφιέδων της δεξιάς που ανέκαθεν ιστορικά πρωτοστατούσε στην προάσπιση των συμφερόντων της όποιας εξουσίας: γερμανοτσολιάδες, βασανιστές και ασφαλίτες στη χούντα, Καλαμποκαίοι 2 δεκαετίες πριν, πράκτορες επιχειρηματικών σχεδίων σήμερα.

Έγινε ήδη θέμα στα αθηναϊκά ΜΜΕ και έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση η σύνδεσή του ως πράξη με την επιχειρηματική απαλλοτρίωση των δημοτικών χώρων, αλλά και με τον κατα συρροή χαρακτήρα από τα συγκεκριμένα άτομα. Το περιστατικό, καταδίκασε και ο νομάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης στο νομαρχιακό συμβούλιο της Δευτέρας, όταν το θέμα έφερε προς συζήτηση άλλος σύμβουλος (Χρ. Μαντάς) λέγοντας τα εξής ντροπιαστικά κατά τη γνώμη μας:

Αν γίνονται τέτοιες ενέργειες εγώ προσωπικά τις καταδικάζω», ωστόσο, το νομαρχιακό συμβούλιο δεν εξέδωσε κάποιο σχετικό ψήφισμα. Ο νομάρχης απέστειλε επίσης μία ανακοίνωση στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι: «Το νομαρχιακό συμβούλιο δεν είναι ανακριτικό σώμα για να λάβει θέση επί μιας υπόθεσης ενόσω οι πτυχές της ερευνώνται από την Αστυνομία».

Ποια ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ όμως δε μας είπε ο νομάρχης, που στα καθημερινά αστυνομικά δελτία προς τα ΜΜΕ Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης δεν υπήρχε ούτε ως περιστατικό (δεν είναι πλάκα)! Τι κι αν φυλλασσόταν ο παθών στο νοσοκομείο από κανά εξάρι μπάτσους (!!!), το περιστατικό… δεν υπήρχε για την Αστυνομία που επικαλείται ο Νομάρχης για να υπεκφύγει! Απλά οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις…

Το ερώτημα που πλανάται, φαντάζομαι, στο μυαλό πολλών είναι: αν είναι αυτές οι διαθέσεις των πολιτικών αυτών με ενέδρες στη δημόσια θέα όλων των πολιτών, τότε ποιες θα μπορούσαν να είναι σε σκοτεινά σκοτεινά δρομάκια;;; Ποιο είναι το μήνυμα προς τους πολίτες;;;

Να είναι όλοι σίγουροι πάντως ότι ο λαός που αντιστέκεται θα απαντήσει σε όλα αυτά τα θέματα, στο βιασμό της ζωής του με αντάλλαγμα πολύχρωμα πολυτελή ιδιωτικά κτίσματα τα οποία δε μπορεί να χαρεί ο ίδιος διότι πολύ απλά απέχουν από τις πραγματικές ανάγκες του. Οι πρακτικές “οφθαλμός αντί οφθαλμού” ανήκουν σε άλλους χώρους, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία που ονειρευόμαστε.

Η απάντηση που θα δοθεί πρέπει να είναι βαθύτατα πολιτική όπως και τα περιστατικά αυτά. Απαιτούμε να συνδεθούν άμεσα οι πολιτικοί υπέυθυνοι Γκόντας-Καχριμάνης και οι επιχειρηματίες, οι εντολοδόχοι και οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί που αναθρέφουν τέτοια στοιχεία παρέχοντάς τους προστασία με σκοπό να εκπληρώσουν την αποστολή τρομοκράτησης της κοινής γνώμης και τη φίμωση των κοινωνικών αγωνιστών! Να αναδειχθεί ποιές είναι οι πραγματικές μειοψηφίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής: οι χιλιάδες πολίτες που διαφωνούν ή η μιά χούφτα μπράβων των επιχειρηματικών συμφερόντων!

Είναι καιρός να ξυπνήσει ολόκληρη η κοινωνία, διότι μπροστά στα μάτια της υπάρχει ένας κανονικός πόλεμος με θύμα τη δημοκρατία και τα συμφεροντά της λαϊκής οικογένειας.

η ζαρντινι�ρα
Για να μη ξεχνάμε πως ενεργεί το κράτος επίσημα ή ήμιεπίσημα
μέσω αντιπροσώπων! (η γνωστή σε όλους ένοχη Ζαρντινιέρα)

Δείτε επίσης:

Ολόκληρο το βίντεο της ντροπής με το νιάτο της ρουφιανιάς στα γεγονότα στο χώρο έξω από το Ξενία στο κέντρο των Ιωαννίνων (περίπου τρία χρόνια πρίν):

Updated: Η απάντηση του σύντροφου που δέχτηκε επίθεση

Διαβάστε επίσης από τον τύπο και το διαδίκτυο:

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in Γιάννενα - Εκδρομές, Πολιτικά, αστυνομία. Bookmark the permalink.

63 Responses to Άλλη μία τραμπούκικη επίθεση, την περασμένη Κυριακή (updated: απάντηση του θύματος)

  1. Ο/Η Exiled λέει:

    Εντάξει, φταίτε κι εσείς στα Γιάννενα που δίνεται αέρα σε τέτοιους τραμπούκους. Με τους φασίστες απλά δε συζητάς.

  2. Ο/Η nikos10 λέει:

    Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να «νομιμοποιήσει» με την παρουσία του τις παρανομίες στο Grand Serai.

  3. Ο/Η nmpardakis λέει:

    Ντρέπομαι και μόνο που είδα το βίντεο…

  4. Ο/Η periplanomenos λέει:

    είναι εκλεγμένη και μάλιστα ΚΑΘΑΡΑ πλειοψηφούσα η δημοτική αρχή;

    δεύτερη φορά;

    άντε…
    τουμπεκί george γιατί στη δημοκρατία ισχύει το δίκαιο της πλειοψηφίας.

  5. Ο/Η Gate0 λέει:

    Exw merikes idees gia to palikari gia na mhn ais8anetai asxhma:

    Mporei na foraei akoustika sta aytia san auta tou dj pou einai megala k na kanei oti akouei mousikh.

    Den 8a ton pei pote kaneis autia!

    Sto xwrio exw enan gaidaro pou exei 3 autia. Mporw na tou xarisw to ena.

    An den exei makria mallia na afhsei alla na mhn ta pianei pote kotsida!

    8a mporei na doulepsei sto tsirko. Na kapnizei k na vgazei ton kapno apo to auti.

    Twra sigoura 8a isxuei to rhto » Tou bainei apo to ena auti k tou vgainei apo to allo».

    Mporei na paixei se tainia kai na parasthsei to 8uma tou Karpa8oula.

    8a kanei k oikonomia stis mpatonetes.

    Mporei na dwsei k to allo tou auti ws gnhsios kommounisths.

    8a mporei na kapnizei apo to auti k na vgainei o kapnos apo to stoma etsi wste na mhn kanei kako stous pnevmones.

    Otan den 8a 8elei na akousei kati pou tou leei kapoios 8a gyrizei apo thn allh.

    8a exei monimh k pistefth dikaiologia otan den ton symfairei kati «Den akousa» .

    Twra pragmatika mporei na pei «Den akouw kanenan».

    Apo thn stigmh pou einai kata ths ergasias 8a mporei na dhlwsei koufos k na pairnei epidoma.

    Auta ta oliga. Elpizw na voh8hsa.

  6. Ο/Η BioLogos λέει:

    Gate0 γεμίζεις το διανοητικό κενό ανάμεσα σε αρθρόποδα και μαλάκια.
    Άντε τώρα για νάνι.Είναι αργά και αύριο στο δημοτικό έχεις να πεις και προσευχή.Όνειρα γλυκά.

  7. Ο/Η nikos10 λέει:

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Εναντίον του διενεργούνται ή εκκρεμούν πειθαρχικές έρευνες για μία σειρά άλλων πιθανών παρανομιών (εδώ)
    Επειδή, όμως, έχει εκλεγεί δύο συνεχόμενες φορές από την πλειοψηφία του λαού της Ζαχάρως (την τελευταία φορά μάλιστα με ποσοστό 52% – εδώ), δεν θα πρέπει να ελεγχθεί για τις πράξεις του!

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατηγορείται από την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι επί των ημερών του και για πάνω από μία πενταετία ένας υπάλληλος του Δήμου φαίνεται να κατάφερε να υπεξαιρέσει ποσό 22 εκ. € (τουλάχιστον), εκμεταλλευόμενος εντολές αντιδημάρχων. Αυτός απαντά με αγωγές εναντίον των στελεχών της αντιπολίτευσης, θεωρώντας προφανώς παράνομη την πολιτική κριτική (εδώ).
    Επειδή, όμως, ο κύριος Παπαγεωργόπουλος έχει εκλεγεί με τεράστιες διαφορές επί των αντιπάλων του σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (εδώ), πρέπει να θεωρείται ανώτερος κάθε είδους κριτικής.

    Κατάλαβες George; Κάνε, λοιπόν, τουμπεκί και απόλαυσε το βιασμό!

  8. Ο/Η sored λέει:

    Μπεεεε, προβατο. Προφανως σε πληρωνουν καλα για να εχεις ξεπουλησει ακομα και την ψυχη σου, σε σημειο που μια αγελαδα να ειναι πιο ανθρωπινη απο σενα.

    Το παιδι ευτυχως ειναι καλα και βελτιωνεται συνεχως η υγεια του. Περαστικα του…

  9. Ο/Η kafrokoritso λέει:

    Gate0, ΤΙΜαλάκας είσαι. Δεν υπάρχουν όρια, που λέει και το σλόγκαν…
    Και είχα περάσει 1 το βράδυ από την αστυνομία, είδα κόσμο μαζεμένο και αναρωτιόμουν τι έγινε.Συγχαρητήρια

  10. Ο/Η kagkouras λέει:

    to nou sou «gate0»,to internet den einai k toso anwnymo oso nomizeis…tha ta poume…

  11. Ο/Η GlasswalkerGarou λέει:

    Gate0 to paidi epeidi den einai toso paidi oso nomizeis se liges meres tha exei afti kai kanonikotato…
    Tha exei aftia gia na akouei tis krotou xeiromvovides se poreies kai na tis grafei sta @@ tou kai na sinexizei na prokalei deos se matatzides se poreies otan ton exoun apenanti tou..
    Tha exei aftia kai tha akousei pleon ta poustrakia pou tou tin exoune stimeni kai ton akolouthoun gia na pioun arketh koka (mias kai arxidia den exoune…) gia na tou tin pesoune apo pisw!
    Avgokefale Twra sigoura 8a isxuei to rhto ” Tou bainei apo to ena auti k tou vgainei apo to allo”. eidika otan akouei tis aidies pou tsampounate!
    Gaidourino afti den xreizetai exei gaidourini ipomoni otan thelei kati kai aftos kai o kosmos tou kai tha to PETIXOUNE!!!

    Kai etsi epeidi anarwtiomoun….to spasmeno podi i xeri parapanw apo 15 meres den travikse??Etsi gia na min ksexname…

    Radevou sto dromo.

  12. Ο/Η gate0sefagalaxano λέει:

    O gate0, i alliws tsiraki-asfalitis-xafies tou anaferomenou,me to athlio xioumor pou ton diakrinei, nomizei oti tha ti vgalei kathari, opws vevaia nomizoun k oi ypoloipoi…min anisixeite, de tha sas kopsoume ta aytia, tha sas kopsoume to pseytotsampouka prwta ap ola…meta vlepoume tsoutsekia

  13. Ο/Η oxuuu λέει:

    aytos o gate0 ti xioumor pou exei! mpravo tou!panexypno paidi! gi ayto paei mprosta i ellada, apo kati tetoious malakes

  14. Ο/Η null λέει:

    Τελικά αυτόν τον τύπο στα γιάννενα είναι πολύ δύσκολο να μαζευτούν μερικοί τύποι και να τον στείλουν για διακοπές; Εκτός αν ξέρουν μόνο να γράφουν συνθήματα «antifa» και «Γιάννενα πόλη καθαρή από φασίστες» σε δυσπρόσιτα σημεία.

  15. ΓΑΜΩ ΤΗΝ HOL ΜΟΥ ΓΑΜΩ!
    Τρίτη μέρα χωρίς ίντερνετ και αναγκάζομαι να ανέβω στο γραφείο για να μπω ιντερνετ…

     
    @Exiled,
    τι θα έπρεπε να κάνουμε ωρέ Exiled? Να πάμε να τους δείρουμε? Να πέσουμε στο επίπεδο τους? Να γίνουμε και μεις τραμπούκοι?

    Δε τέθηκε θέμα συζήτησης στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν έτυχε πατέρας και γιος να πάμε να δείρουν το παιδί και ο άλλος να τους πει «για μισό να το συζητήσουμε». Το πράγμα ήταν μάλλον προμελετημένο. Τι να λέμε τώρα, το ξύλο δεν είναι η λύση, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις που αστυνομία και τοπικοί φορείς αδυνατούν να κάνουν οτιδήποτε δε ξέρεις τι πρέπει/μπορεί να κάνεις.

     
    @nikos10,
    αυτό δε το ήξερα, μπράβο στον πρόεδρο.

     
    @nmpardakis,
    με την ντροπή δυστυχώς όμως δε γίνετε τίποτα.

     
    @periplanomenos,
    αργυρό βραβείο μαλακίας.
    Την είπες τη μαλακία σου άνθρωπε. Εσύ δηλαδή νομιμοποιείς και τις σφαγές των αμερικάνων σε Ιρακ, Σερβία κτλ, εφόσον η κυβέρνηση τους είναι εκλεγμένη πλειοψηφικά. Με λίγα λόγια, από τη στιγμή που εκλεγεί ένας φορέας πλειοψηφικά, δικαιούται να κάνει ό,τι παρανομίες θέλει.

    Έκκληση προς επιστήμονες:
    υπάρχει τελικά άνθρωπος χωρίς εγκέφαλο που έχει ικανότητα γραφής.

    @gate0,
    χρυσό βραβείο μαλακίας +5 νταν ηλιθιότητας.

    Θα μπορούσα να σου προτείνω και γω διάφορες ιδέες για να γεμίσεις το κενό μέσα στο κρανίο σου, αλλά νομίζω σου απάντησε ο Βιολόγος και οι υπόλοιποι, και έχουμε πολύ σημαντικότερες δουλειές από τα να ασχολούμαστε με το κάθε φασισταριό που έμαθε τα μπλογκς και αφήνει σχόλια από δω και από κει. Πίσω στην τρύπα σου λοιπόν.

  16. @BioLogos,
    στα ψυχιατρεία λένε και προσευχές το πρωί?

     
    @nikos10,
    για σου ρε Νίκο δαιμόνιε ρεπόρτερ με τα ρεπορτάζ σου! Νομίζω η απάντηση σου παραήταν καλή και επιστημονική για το μαλάκιο με το ψευδώνυμο periplanomenos.
    (άνοιξε το το τιμημένο το blog!)

     
    @sored,
    έμαθα για την υγεία του παιδιού, ευτυχώς είναι καλά.

     
    @kafrokoritso,
    μην ασχολείσαι με το κάθε φασισταριό, δεν αξίζει.

     
    @kagkouras,
    μην πάμε σε εκβιασμούς τώρα και «θα σε βρω και θα δεις», δεν πρέπει να τα βάζουμε με άτομα που έχουν νοητική υστέρηση. Δείξε κατανόηση.

     
    @GlasswalkerGarou,
    εγώ πάντως φοβάμαι (ή μήπως επιθυμώ?) την εξέλιξη της ιστορίας όταν το παιδί βγει αναρρώσει εντελώς και εκδικαστεί η υπόθεση. Οι τραμπούκοι πατέρας και υιός Καμπέρης είναι επώνυμοι και γνωστοί στα Γιάννενα. Δεν μπορεί άραγε να τους πετύχει «τυχαία» κάποιος πολίτης ή ΑΚαπίτης σε κάποιο στενό?

    Το θράσος τους πάντως ήταν φοβερό. Για να καταλάβουν και όσοι δεν είναι απο Γιάννενα, η επίθεση εκτυλίχθηκε μπροστά από το μαγαζί Εβερεστ στο κέντρο των Ιωαννίνων. Λίγο παραδίπλα έχει 2-3 πολυπληθείς καφετέριες, και κόσμος περνάει συχνά από εκεί αφού είναι και το κεντρικό σημείο των Ιωαννίνων και δίπλα στην κεντρική στάση για το αστικό. Για να το κάνουν αυτό μπροστά σε τόσα μάτια σημαίνει ότι δε φοβούνται τίποτα και πως δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό. Μιλάμε για απίστευτο θράσος. Και αν κάνανε αυτά μπροστά σε τόσο κόσμο, όπως λέει και ο Ark, τι θα κάνανε αν είχανε πετύχει το παιδί σε κανένα στενό?

  17. @gate0sefagalaxano,
    βλέπε απάντηση προς kagkouras, μην πέφτουμε στο επίπεδο τους. Ασφαλίτης, φασίστας, δε ξέρω και γω τι, αλλά δεν ταιριάζουν οι απειλές και οι εκφοβισμοί
    (ότι είναι να κάνετε κάντε το στα κρυφά…).

     
    @oxuuu,
    δεινός χιουμορίστας ο gate0, χειρότερος και από τον Σεφερλή (αν γίνετε αυτό).

     
    @null,
    βασικά μου φαίνεται πως όντως απλά γράφουν παντού τα συνθήματα που αναφέρεις, λες και οι φασίστες θα δουν τα συνθήματα και θα φύγουν. Άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις, όσο υπάρχουν τέτοιοι *επώνυμοι φασίστες* με τέτοιο ιστορικό ξυλοδαρμών και εκφοβισμών δεν μπορείς καν να λες ότι η πόλη είναι καθαρή από φασίστες. Ακούγετε σχεδόν ειρωνικό, όπως το «Νέα *Δημοκρατία*».

  18. Ο/Η Pikei λέει:

    Είχα καιρό να περάσω από δω (λόγω φόρτου) και απ’ ότι βλέπω εξακολουθείς να φέρεις επάξια τον τίτλο «Ενημέρωση» που έχω βάλει δίπλα στο λινκ σου. Εύγε και περαστικά στο άτομο.
    Οι ανεγκέφαλοι δεν τελειώνουν ποτέ – προφανώς υπάρχει εδώ κάποιο είδος επιλεκτικής αναπαραγωγής – αλλά η «έκθεσή» τους είναι η καλύτερη τακτική κατά την άποψή μου.
    Καλό κουράγιο…

  19. Ο/Η Pikei λέει:

    Επίσης αυτό το αστείο με την Κολυμπήθρα του Σιλωάμ (και καλά η κάλπη αποφασίζει και σβήνει όποια αθλιότητα έχει κάνει ο εκλεγμένος) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ στοιχείο της Δημοκρατίας. Ας ξεστραβωθούνε οι μαλάκες που τα γράφουνε αυτά να ανοίξουνε κανά βιβλίο…

  20. Ο/Η antirix λέει:

    gate o,
    egw sto xwrio moy exw ena gaidaro me tessera arxidia!na soy dwsoyme ta dyo mipws giati apo ta grafomena soy oloi katalabainoyme oti den exeis..vlaka!!!!!alla k h vlakeia sthn periptosh soy giatrevete!!!so8hkes paizei k enas gaidaros sto dipla xwrio me pio poly myalo apo to diko soy!
    TENEKE!!!!!

  21. Ο/Η compassocap λέει:

    Αυτός ο τραμπουκισμός των φασιστών και των διάφορων ρουφιάνων θα σπάσει στο δρόμο. περαστικά στο παιδί.

  22. Ο/Η gkaou λέει:

    xaxaxa antirix poly swstos!

  23. @Pikei,
    μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε!
    Όσον αφορά τις κολυμπήθρες κτλ, νομίζω πως είναι από τα πιο ηλίθια επιχειρήματα που έχω ακούσει το «εκλέχθηκαν βάσει πλειοψηφία σας, οπότε έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν«. Σα να λέμε πως με τις εκλογές παραδίδεις λευκή επιταγή στον εκλεχθέντα να κάνει ότι θέλει. Βλακώδες και παιδαριώδες, από όποια μεριά και αν το κοιτάξεις (ακόμα και για ένα δεκάχρονο παιδί είναι εμφανές πως το επιχείρημα αυτό είναι τραγικά γελοίο).

     
    @antirix,
    χχααχαχα 🙂

     
    @compassocap,
    περιμένω και γω να δω αν θα γίνει κάποια κίνηση, είτε για το συγκεκριμένο συμβάν είτε για τη γενικότερη κατάσταση στα Γιάννενα με παρόμοια περιστατικά.

  24. Ο/Η Dennis λέει:

    GAMISESTE TON ROUFIANO!!!!!

    NA MIN MPOREI NA PATISEI POUTHENA TO PODI TOU STA MEROI TON IOANNINON…..

    DIKSTE TOU POIO EINAI TO PATHIMA ENOS ROUFIANOU!!!

  25. Ο/Η par1saktos λέει:

    Οτι και να πω ειναι λιγο.Εσεις που ειστε εκει πανω τα ζειτε καθε μερα και τραβατε το ζορι με τους φασιστες της πολης σας. Εγω θα μπορουσα να πω χιλια-δυο πραγματα αλλα ειναι ευκολο οταν εισαι εξω απο τον χορο. κουραγιο γιωργο και ευχομαι να δικαιωθουν οι αγωνες σας.

  26. Ο/Η par1saktos λέει:

    και περαστικα και στο παιδι που επεσε θυμα αυτων των τραμπουκων. Δυστυχως η χωρα οσο παει πεφτει ολο και πιο βαθια στον βουρκο των ακροδεξιων τακτικων…

  27. Ο/Η GlasswalkerGarou λέει:

    Ιωάννης και ανδρέας καμπέρης είναι τα ονόματα πατέρα και γιού, για αποφυγή παρεξηγήσεων με άλλα άτομα που ίσως φέρουν αυτό το επίθετο.
    Το σκηνικό που περιγράφεις έγινε ακριβώς εκεί που λες αλλά ο ανδρέας είχε μείνει πανω από τον Μ. Λ. και ούρλιαζε «Είμαι αντρας»….Επίσης και σε στενό να είχε γίνει το σκηνικό το ίδιο θα είχε γίνει…Όταν έχεις πιεί κάποια ποσότητα συγκεκριμένου ναρκωτικού ΔΕΝ ΣΕ νοιάζει πλέον το τι και το πώς.
    Για την ομάδα που ανέφερες πάντως να ξέρεις ΔΕΝ θα κάτσουμε να αναλωθούμε στο να τον ψάχνουμε, ισως αυτός και αυτοί που τον υποκινούν αυτο να θέλουν, χαζοι δεν είμαστε το ξέρουμε.
    Απλά πλέον αναγκαζόμαστε να είμαστε πιο επιθετικοί σε αντίστοιχες περιπτωσεις και δεν θα κάνουμε πίσω για κανένα λόγο.Ούτε εμείς ούτε ο χώρος που είναι ιδεολογικά και σε πρακτικές κοντά σε μας.
    Προσωπικη μου άποψη στο όλο θέμα.

  28. Ο/Η periplanomenos λέει:

    Γιώργο
    ίσως να λυπήθηκα λίγο που ούτε εσύ ούτε κανένας δεν μπόρεσε να διακρίνει την ειρωνεία που προσπάθησα να βγάλω στο κειμενάκι, αλλά επειδή είσαι νέος (και μάλλον ανύπαντρος 🙂 )το δέχομαι σαν ευνόητο.

    Αυτό που όμως με λύπησε πολύ είναι το γεγονός, πως κανένας, και δεν εξαιρώ ούτε εμένα, δεν μπόρεσε να απαντήσει πειστικά στην κύρια και μοναδική επισήμανση του κειμένου που αφορούσε το γεγονός της πολιτικής,
    τύφλωσης ;
    οκνηρίας ;
    απαξίωσης ;
    μισαλλοδοξίας ;
    αλλοτρίωσης ;
    ή εντέλει βλακείας που δικαίωσε, απολύτως δημοκρατικά, μία ομάδα συμφερόντων σε ένα τόσο εύκολα ελέγξιμο περιβάλλον όπως αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Οπότε άντε βγάλε άκρη στη ψυχολογία της μάζας στις εθνικές εκλογές.
    ΥΓ: Μην κολλήσεις στο σχόλιο για τη νεότητα, είναι εύσημο και όχι απαξιωτικός χαρακτηρισμός

  29. Ο/Η Exiled λέει:

    Γιώργο, παρεξήγησες! Έπρεπε να διευκρινήσω πως είμαι κάθετα ενάντιος στη βία!
    Απλά αναφερόμουν στον τόπο που ζει και αγωνίζεται κανείς με την καθημερινή του πρακτική, ώστε τέτοιες συμπεριφορές και οι φορείς τους να θεωρούνται παρείσακτοι από τον κόσμο. Ο αγώνας είναι πολιτικός.

    Ο ιδεατός τρόπος που πορεύεται καθείς καθημερινά έχει να κάνει όχι τόσο με διδακτική συμπεριφορά, αλλά μέσω των προσωπικών επαφών και σχέσεων με τους άλλους. Δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Και στην Ελλάδα το «περνάει καλύτερα όποιος απαυτώνει τους περισσότερους» είναι η αντίπαλη (και κυρίαρχη) νοοτροπία. Η οποία περνάει από τους Θεμομάκηδες, μέχρι τον Μαγγίνα και τον τραμπούκο του περιστατικού. Είδες και από τα σχόλιά τους ότι νοιώθουν δικαιωμένοι για τις πράξεις τους.
    Αλλά το να προσπαθήσεις να έχεις πάρε-δώσε μ’ αυτούς, δεν έχει νόημα. Γι’ αυτό, άμα δεις πως το πράγμα έχει ξεφύγει από μέρους τους, κάνεις δημόσιες καταγγελίες και όχι ως μία αυτοαναφορική γκρούπα, αλλά ως μέλος της κοινωνίας (άτομο, εργαζόμενος, φίλος, συμφοιτητής, νοικάρης, πελάτης καφετέριας, γείτονας κ.ο.κ.). Η καθημερινή ζωή είναι το πεδίο δράσης της πολιτικής, όχι τα όποια γραφεία κομμάτων/ομάδων/συλλόγων.

  30. Ο/Η Exiled λέει:

    *ΜΕ ξέφυγε ένα «ρ» (αντί για «τόπο», «τρόπο» στη 2η παράγραφο).

  31. Παράθεμα: Μαφιόζικη επίθεση στα Γιάννενα « Από το Ντεπώ στο Prenzlauer Berg

  32. Παράθεμα: Μαφιόζικη επίθεση στα Γιάννενα « Από το Ντεπώ στο Prenzlauer Berg

  33. Παράθεμα: Γιαννιώτικο παρακράτος « singen sang gesungen

  34. Ο/Η Elikas λέει:

    Γιώργο, πρώτα απ’ όλα να προσέχεις τους τραμπούκους γιατί τώρα θα στην έχουν φυλαγμένη κι εσένα. Και όπως βλέπεις, έχουν αρκετές πλάτες ώστε να μη διστάζουν για τίποτα.

    Δεύτερον, νομίζω ότι χάνουμε το χρόνο μας όταν προσπαθούμε να απαντήσουμε στον κάθε θρασύδειλο αλήτη που αφήνει εμετικά σχόλια. Βρείτε τον και κάψτε του το σπίτι να τελειώνουμε. Κι αν ζητήσει τα ρέστα, σπάστε του και τα δύο πόδια για να έχει χρόνο να ξανασκεφτεί πόσο άδικος είναι ο κόσμος.

    Τρίτον, δε συμφωνώ ότι «δεν πρέπει να πέφτουμε στο επίπεδο τους» και να δείχνουμε ανωτερότητα. Αν κάποιος πάει να μου φάει το αυτί, θα κοιτάξω να του βγάλω το μάτι ή ακόμα και να του κόψω το λαρύγγι. Εγκαίρως. Όχι «προληπτικά» ή απρόκλητα εννοείται…

    Τέταρτον, τα πράγματα έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν. Ο επιδοτούμενος φασισμός κόβει βόλτες ανενόχλητος στην καθημερινότητα μας κι εμείς καθόμαστε και αναλύουμε το κοινωνικό προτσές. Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα επανιδρυθούν τα ξερονήσια (για τους ταραξίες κουκουλοφόρους και καλά) κι εμείς θα περιοριζόμαστε σε διαβήματα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ξυπνήστε κι αμυνθείτε παιδιά, οργανωθείτε και πιέστε. Με κάθε νόμιμο μέσο απέναντι σε όσους τηρούν έστω το γράμμα του νόμου. Όσο για τους υπόλοιπους, ας πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα που επέλεξαν να συναλλάσσονται…

  35. @Dennis,
    ηρέμησε μαν, δεν είμαστε σαν κι αυτούς.

     
    @ark,
    thnx, ενημέρωσα και το ποστ.

     
    @par1saktos,
    αυτή την προσμονή της δικαίωσης μου φαίνεται περιμένουμε όλοι μας, αλλά από που θα έρθει άραγε η δικαίωση?

     
    @GlasswalkerGarou,
    δε μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να υπάρξει σύγχυση με το όνομα, αλλά αφού το ανάφερες ας το τονίσω και γω πως τα ονόματα του πατέρα και γιου Καμπέρη είναι Ιωάννης Καμπέρης και Ανδρέας Καμπέρης.
    Φυσικά και καλά θα κάνετε να μη ξεκινήσετε να τον ψάχνετε να «πάρετε εκδίκηση» κτλ, ίσως να χαθεί έτσι το νόημα του αγώνα. Προφανώς ένας από τους σκοπούς της επίθεσης αυτής ήταν να φοβίσει τους υπολοίπους που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους. Οπότε νομίζω το καλύτερο που μπορείτε/μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε πως προφανώς η κίνηση αυτό κάθε άλλο παρά φοβίζει, και όπως λες και εσύ θα έχει σαν αποτέλεσμα «να είμαστε πιο επιθετικοί σε αντίστοιχες περιπτωσεις και να μην κάνουμε πίσω για κανένα λόγο».

  36. @periplanomenos,
    όχι πες μου δηλαδή πως εσύ αν έβλεπες ένα τέτοιο σχόλιο θα σκεφτόσουν πως ήταν ειρωνικό!

    Όντως είμαι ανύπαντρος, δε κατάλαβα όμως γιατί κάποιος παντρεμένος θα έβλεπε την ειρωνεία στο σχόλιο σου… I’m probably missing something (και φυσικώς και δε πρόκειται να κολλήσω στο σχόλιο περί νεότητας).

    Ένα άλλο σημαντικό σημείο πέρα από αυτό που αναφέρεις είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη ενέργεια συγκαλύφθηκε και θάφτηκε πλήρως από τα Μέσα Ενημέρωσης (ακόμα και από τα τοπικά, πλην της εφημερίδας Ηπειρωτικός Αγών), από την Αστυνομία η οποία δεν έστειλε όπως θα έπρεπε δελτίο τύπου για το συγκεκριμένο γεγονός (δίνοντας έτσι και πάτημα στα ΜΜΕ να ισχυριστούν πως δεν δημοσίευσαν την είδηση καθώς δεν είχαν κάποιο αστυνομικό δελτίο τύπου) και από τις τοπικές αρχές (Νομάρχης και λοιποί). Μιλάμε για μία άψογη συνεννόηση που πέτυχε το σκοπό της, η είδηση να παραμείνει θαμμένη και να αναδειχθεί μόνο από τον Ηπειρωτικό Αγώνα και απο το Ίντερνετ (η αναφορά της Ελευθεροτυπίας όπως παρατηρούν τα παιδιά από τη Γαλαρία ήταν τραγική…).

    Οπότε η κοινωνία των Ιωαννίνων συνεχίζει να ζει στον λήθαργο. Ο Μορφέας πρέπει να είχε καταγωγή από τα Γιάννενα, αλλιώς δεν εξηγείται πως οι τοπικοί παράγοντες καταφέρνουν τόσο εύκολα και αποτελεσματικά να κοιμίζουν τους πολίτες.

     
    @Exiled,
    οκ, τότε υπήρξε παρεξήγησις!

    Όσον αφορά τη θέση συμφωνώ απόλυτα πως θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση και καταγγελία για το γεγονός, αλλά όχι από τον συγκεκριμένο χώρο καθώς αυτές στην τελική καταντούν γραφικές και δεν δίνονται σε αυτές πολύ σημασία, αλλά από την τοπική και μη κοινωνία.

    Στο κάτω κάτω η επίθεση που δέχτηκε το παιδί είχε σαν αιτιολογία την στάση του ενάντια στην παράνομη τσιμεντοποίηση και εκποίηση των Ιωαννίνων, χώρων ιστορικών και δημοσίων, σε καφελαιούχους τραμπούκους. Η επίθεση είχε σαν αποδέκτες όλους τους πολίτες και φορείς που αντιτίθενται στις συγκεκριμένες ενέργειες, και όχι το παιδί ή τον χώρο στον οποίο ανήκει. Η απάντηση και η καταγγελία ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι καθολική, τη στιγμή που ο Νομάρχης και οι παρατρεχάμενοι του (και οι «ελεγχόμενοι» του) υποβαθμίζουν και θάβουν το γεγονός, κάνοντας πλάτες στους φίλους τους Καμπέρηδες.

  37. @Elikas,
    νομίζω πως δεν διατρέχω κάποιο κίνδυνο, και προφανώς καταλαβαίνεις πως ένας από τους στόχους της επίθεσης είναι ακριβώς αυτός, ο εκφοβισμός των ατόμων που ασχολούνται με το θέμα και αντιτίθενται στα σχέδια τους. Οπότε κάθε άλλο παρά φοβάμαι.

    Στο θέμα βίας είμαστε μάλλον εν μέρη αντίθετοι. Και λέω εν μέρη γιατί ναι μεν είμαι κατά της βίας από όπου και αν προέρχεται, αλλά όταν ο άλλος ασκεί βία πάνω σου και στην τελική ΔΕΝ τιμωρείται καν για αυτή (είτε αθωώνεται είτε του επιβάλλεται πρόστιμο, όπου οι χρηματικές ποινές είναι αστείες για κάποιον που έχει χρήματα, ουσιαστικά είναι μη-τιμωρία) τότε πραγματικά δε ξέρεις σε τι άλλο να καταφύγεις.

    Τα ίδια γίνονταν και με τις φοιτητικές πορείες, όταν οι μπάτσοι βαράγαν στο ψαχνό, στο σώμα, στα κεφάλια, και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ γι αυτό, ακόμα και αν υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο με αυτούς. Όταν βλέπεις κάτι τέτοια νομίζω δε ξέρεις τι άλλο να κάνεις πέρα από το να πάρεις και συ ένα καδρόνι και μια πέτρα και να αρχίσεις να βαράς όποιον μπάτσο βρεις μπροστά σου. Δε θέλω να καταλήξουμε εκεί, αλλά νομίζω οι ίδιοι μας ωθούν να καταλήξουμε εκεί.

  38. Ο/Η martingale λέει:

    pantws kurie fainetai kai h dhmokratikothta sas me ta faskela ston ellhniko lao pou eixe kat’esas to 8rassos h thn apu8menh mwria na pshfisei Nea Dhmokratia. Katalabainete pws ta faskela pane kai se mena.
    Prwta 8a sebeste thn dhmokratia eseis kai meta 8a zhtate na thn sebontai kai oi alloi.

  39. @martingale,
    το γεγονός και μόνο πως κρίνετε τις δημοκρατικές μου πεποιθήσεις και αρχές από το γεγονός πως προτάσσω μία μούντζα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας δείχνει πόσο λάθος άποψη έχετε εσείς για την Δημοκρατία.

    Πρώτον, υπάρχει αυτή η έννοια της «Ελευθερίας Έκφρασης» και «Ελευθερίας Λόγου». Είναι δείγμα δημοκρατικότητας το να μπορεί να εκφράσει οποιοσδήποτε τις απόψεις του στο blog του, χωρίς να νοιάζεται για το αν αυτές είναι αντίθετες με τις απόψεις άλλων. Μου αρέσει που έχετε κιόλας στο blog σας banner Υπέρ της Ελευθερίας Έκφρασης στο ίντερνετ, και από την άλλη μου λέτε ότι δε σέβομαι την Δημοκρατία επειδή έχω πει κάτι που σας βρίσκει αντίθετο. Είναι δικαίωμα σας επίσης να με κοροιδέψετε που δεν ψήφισα Νέα Δημοκρατία.

    Prwta 8a sebeste thn dhmokratia eseis kai meta 8a zhtate na thn sebontai kai oi alloi.

    Συγνώμη, αλλά ΕΣΕΙΣ δείχνετε πως δεν σέβεστε το δικαίωμα μου να λέω ότι θέλω ελεύθερα. Και αν θέλετε να το προχωρήσουμε, η ίδια η κυβέρνηση που ψηφίσατε δεν σέβεται τις δημοκρατικές αρχές (αν θέλετε να πεισθείτε περί του τελευταίου, κοιτάξτε τα διάφορα άρθρα που έχω δημοσιεύσει κατά καιρούς, όπως τα ακόλουθα:
    Τα ΜΜΕ αλλάζουν στάση. Κράζουν Αστυνομία και Πολύδωρα.
    14 καταγγελίες για τα γεγονότα
    Εβδομαδιαίο Κρατικό Περιοδικό Φασισμός – 5ο Τεύχος – 14 Μαρτίου
    Και μη μου πείτε πως δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση σας για τα παραπάνω, γιατί οι μούντζες θα είναι όλες δικές σας (θα μπορούσα να αναφέρω πλείστα άλλα άρθρα -ή πχ άρθρα περί ύψος/όρια συντάξεων, πλήθος σκανδάλων, μηδενικός σεβασμός στους εργαζόμενους και στους πολίτες κτλ-, αλλά πιστεύω τα ξέρετε ήδη και γνωρίζοντας τα συνεχίζεται να ψηφίζεται Νέα Δημοκρατία).

    Οπότε με λίγα λόγια, μου λέτε πως εγώ δεν σέβομαι την δημοκρατία επειδή κοροϊδεύω κάποιον που ψήφισε μία ΜΗ-δημοκρατική κυβέρνηση (το ότι εκλέχθηκε με δημοκρατικούς θεσμούς δεν σημαίνει πως είναι και δημοκρατική).

    Και τέλος, αν εσείς προσβάλεστε με τις μούντζες, εγώ προσβλήθηκα πολύ παραπάνω με τις εικόνες των φοιτητών στα παραπάνω άρθρα, τις εικόνες των εξαθλιωμένων συνταξιούχων και των πολιτών που με τα βίας τα βγάζουν πέρα. Και αυτά θα έπρεπε να σας προβληματίζουν και όχι οι μούντζες μου.

  40. Ο/Η sasantsos λέει:

    2/5 χρόνια έχω φύγει από τα Ιωάννινα όπου και εγω σπούδαζα και ακόμη τα ίδια!!!
    10 μαλάκες με όνειρο ζωής να ανοίξουν (καφέ ή club) και νομίζουν πως έχουν ….το πάπα από τα αρχ….α!!
    Δυστηχώς αυτά είναι τα Ιωάννινα σήμερα ευτηχώς υπάρχουν όμως και λογικός κόσμός που αντιδρά….!!
    S FOR SANTSOS

  41. Ο/Η martingale λέει:

    oxi kurie den exete dikaiwma na brizete osous diafwnoun me esas kai na to paizete pio eksupnos. egw den sas zhthsa na mhn exete gnwmh sxoliazw apla to gegonos pws eseis brizete apla kapoious pou tuxainei na diafwnoun me sas. peiste me kurie oti ekana la8os kai eriksa ND den sas dinw to dikaiwma na me moutzwnete.
    kai an nomizete pws to faskelo einai enas politismenos tropos askhshs dialogou kai epixirhmatwn tote ti na pw.
    Kai sto katw katw poios eiste me ti prosonta akadhmaika, koinwnika tsoubaliazete enan kosmo kai ton moutzwnete? nomizete oti eiste pio eksupnos apo olous?

    8a antidrousa to idio an eprokeito gia pasok klp

  42. Ο/Η martingale λέει:

    kai profanws kurie h pleiopshfia exei polu diaforetikh apopsh apo esas kai eutuxws stis dhmokraties kuberna h apopsh ths pleiopshfias kai oxi kapoioi galazoaimatoi ths «dianohshs» kai tou «proodeutismou».

  43. Ο/Η regimientocinqo λέει:

    Οπότε κύριε martingale, εφ’όσον η «πλειοψηφία» (του 40% για να μην ξεχνιόμαστε..) κυβερνάει, ο οποιοσδήποτε υποχτηριχτής της νομιμοποιείται να σκοτώνει στο ξύλο πιτσιρικάδες έτσι;
    Αυτό θέλετε να μας πείτε;
    Ή μήπως σας ενοχλεί το ότι μολονότι ΔΕΝ είμαστε πλειοψηφία (αν και όσοι δεν ψηφίσαμε την κυβέρνηση είμαστε το 60%) είμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα παρακρατικών πραχτικών;
    Κατά τα άλλα , τα περί γαλαζοαίματων να τα απευθύνετε στους φιλοβασιλικούς βουλευτές του χώρου σας, αυτούς ίσως να τους συγκινήσετε.

  44. Ο/Η martingale λέει:

    egw kurie opws eidate den anafer8hka sto peristatiko ka8’eauto den ton gnwrizw. stigmatisa mia eikona h opoia den mou arese kai anaferotan sto faskelo peropou 3.000.000 sumpolitwn sas epeidh eixa ton 8rasos na riksoun/me ND.
    epi tou peristatikou den exw apopsh

  45. Ο/Η C++Rulez λέει:

    Θα πώ κάτι σχετικό άσχετο.
    Έδειχνε χθές Σαββάτο στα «παρατράγουδα» έναν καραανεγκέφαλο βλάξ ο οποίος ισχυριζόταν ένα σωρό βλακείες όπως πάντα αλλά είπε τη μαγική κουβέντα… «Η γυναίκα μου, πήρε χαρτί διορισμού για το δημόσιο και επειδή δεν συμφώνησα να φύγω μαζί της, χωρίσαμε…» Θα μου πείς που κολλάει αυτό?!? Μα φυσικά στο επίπεδο κάποιων ανθρώπων που διορίζονται στο δημόσιο. Διτότι εάν άκουγες πόσο βλάξ ήταν ο τύπος θα καταλάβαινες ότι και η γυναίκα του δεν θα απείχε και πολύ από το iq του. δηλαδή, 0 σύν πλήν ένα… άντε δύο μονάδες. Από αυτό φαίνεται η γενική νοημοσύνη πολλών ασφαλιτών , χωροφυλάκων κλπ. Είμαστε ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ να ζούμε σε ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ!

  46. Ο/Η GlasswalkerGarou λέει:

    Ζούμε σε έναν χώρο που ευτυχώς κάποια ανθρώπινα δικαιώματα παραμένουν ακλόνητα (αν και πολλές φορές καταπατώνται).Το να εκφράζεις την άποψη σου είναι υγιές όταν αυτή δεν καταπατά η υπονομεύει τα πιστέυω των άλλων, καλά ως εδώ.
    Όταν όμως οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συστηματικά καταπατούν τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις ελεθερίες του καθενός θεωρώ ΚΑΘΗΚΟΝ κάποιου που θέλει να λέγεται άνθρωπος να αντιδράσει και να ζητήσει αυτά που του αξίζουν ακόμα και με τον πιό ακραίο τρόπο.
    Η πλειοψηφία όπως τόσο εύκολα ξεστομίζεις ότι επιλέγει και κυβερνάται δημοκράτικα δεν είναι δικαιολογία για να ανεχόμαστε ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΑ και οχι με την δικιά τους δημο-τρομοκρατία) τις επιλογές μιας δεξιάς κυβέρνησης και αυθαιρεσίες σε όλους τους τομείς.
    Η πλειψηφία ΚΑΝΕΙ και λάθη, ο Hitler είχε την πλειοψηφία μαζί του μην ξεχνάς.
    Η πλειοψηφία ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ , πολύ κόσμος ξεπουλά την ψήφο του για μια θέση στο δημόσιο που ίσως και αν έρθει ποτέ.
    Η πλειοψηφία μπορεί να καθοδηγηθεί , ζουμε σε ένα κράτος όπου τα κόμματα λειτουργούν με φυτόρια , άνθρωποι βαφτίζονται ΝΔ η ΠΑΣΟΚ από την στιγμή της γέννησης τους…Τα media έχουν τον κομματικό προσηλυτισμό σε ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα και τον ασκούν στις μάζες καθημερινά.
    Και ΝΑΙ αυτη την στιγμη μας κυβερνούν κάποιοι γαλαζοαίματοι της… παρανόησης και του ψευτοπροοδευτισμού…Και ΕΣΥ(martingale) τους ψηφίζεις και το χαίρεσαι,αλλά μην σε νοίαζει που σε έχουν δέσει με νταλκάδες και σου έχουν φορέσει παρωπίδες….ειναι και η πλειοψηφία μαζί σου…
    Όσο για το τι ρόλο βαράει ο καθένας στην ζωή του μην σε νοιάζει, όταν εχεις το κουράγιο να αντιδράς σε ένα ολόκληρο σύστημα πίστεψε με η επιβίωση είναι κατι απλό για σένα και ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Επίσης δεν σε μούντσωσε κανένας …μόνος σου μουντσώθηκες…γιατί έτσι έχεις μάθει, να μην ψάχνεις ΠΟΤΕ για την αιτία, να μην σκέφτεσαι, να αφήνεις άλλους να το κάνουν αυτό για σένα και να κοιμάσαι ήσυχος…
    Όνειρα γλυκά έλληνα ψηφοφόρε, κοιμήσου βολεμένος αλλά να ξέρεις είναι λάθος σου ο λήθαργος στον οποίο βρίσκεσαι…
    Τα σφηνάκια , τα κλάμπ , τα μπουζούκια και ο φραπές ως ΠΟΤΕ θα σου αρκούν ώστε να μην σε νοιάζει να ζήσεις σε μια ΑΜΕΣΗ δημοκρατία?

  47. Ο/Η Γ ρ η γ ό ρ η ς λέει:

    επίθεση με sms στον ΟΤΕ

    http://deilogos.wordpress.com/2008/04/06/otesms/

  48. Ο/Η ark λέει:

    Συγνώμη κύριε, το πολύ το Κύριε ελέησον…

    Ρε μας κυβερνά το 30% ρεεεεεεε!

  49. Ο/Η ark λέει:

    Και μας δέρνει το 0.5 των φασιστών τραμπούκων.

    ΕΛΕΟΣ ρε, ξυπνάει ο κάθε καθωσπρέπει του καναπέ να μιλησει για δημοκρατίες που νομιμοποιεί τους τραμπουκισμούς όχι μόνο με την ψήφο του αλλά και με τη στάση του την ίδια σε τέτοιες περιπτώσεις.

  50. Ο/Η C++ Rulez λέει:

    Πρός GlasswalkerGarou

    Δεν αφήνετε ρε σεις τις παπαριές για τον έλληνα ψηφοφόρο. Τι σκατά να ψηφίσει δηλαδή, όταν εδω και δεκαετίες το πρόβλημα είναι η νοοτροπία γενικότερα; Γλεντάει ο άλλος τη γιορτή του, και του στέλνει ο γείτονας την αστυνομία ανεξαρτήτως τι ψηφίζει και ανεξαρτήτως εάν ο άλλος κάνει φασαρία σα να λέει «ΜΟυ τη σπάει που γλεντάς ρε κοπρίτη! Μπορεί να ξενυχτάω με πορνό και τριανταφυλλόπουλο, αλλά σήμερα θα το παίξω πτώμα». Αλλά και αυτός που γλαντάει δεν αρκείται στα 50watt, αλλά θέλει 10.000.000 Μεγαβάτ Τερζή και Πέγκυς Ζήνα σα να σου λέει..» Έλα μωρε μαλάκα γείτονα! Πως κάνεις έτσι! Στάρχίδια μου και αν δουλεύεις νωρίς το πρωί.. και να μου κόψεις την καλημέρα, έτσι κι αλλιώς κομμένη είναι!». Παντρεύεται ο άλλος και δεν έχει τα οικονομικά για τραπεζώματα.. Δεν πειράζει όμως! Υπάρχει πολύ καλή καπιταλιστική λύση για να τραπεζώσεις ένα τσούρμο γνωστούς οι οποίοι όπως και να τους τραπεζώσεις θα σε σχολιάσουν (αρνητικά).»ΓΑΜΟΔΑΝΕΙΟ!». Γυρνάει ο πατέρας από τη δουλειά και πάει και ανοίγει το χαζοκούτι. Κάποια στιγμή(πολύ λογικά) το τέκνο αρχίζει την κλαψομουνίαση (με ρώτησες που με έφερες στον κόσμο? κλπ.) «Τι θές αγαπημένο μου παιδί…(που γενικά σε έγω στο ψιλοκλάσιμο γιατι έχω ΔΟΥΛΕΙΑΑΑΑ)». Κινητό ή μηχανάκι ή κομπιούτερ ή κάτι απ’αυτά είναι η απάντηση στο νά γιατι σε έφερα στον κόσμο! Λέει ο άλλος «οι κωλαλβανοί οι έτσι οι αλλιώς που τους δώσαμε τους κάναμε τους ράναμε…» Έρχεται η ώρα να βάλει πλακάκια στο σπίτι…»Μαλάκας είμαι?!? Θα βρώ έναν αλβανό να μου τα βάλει τσάμπα!» (τελευταία έχει αντικατασταθεί από τον πακιστανό). Έρχεται η ώρα να πάρει ο άλλος πράγματα για το σπίτι του… από που θα τα πάρει; Μα από τον ευεργέτη βέβαια! en.wikipedia.org/wiki/Ingvar_Kamprad. Δεν πανα γαμηθεί ο μάστορας της γειτονιάς έτσι κι αλλιώς κομπογιανίτης είναι a priori!
    Γιαυτό σου λέω φίλε… δεν είναι θέμα ψήφου.. Είναι θέμα κωλονοοτροπίας.
    Όταν ο καργιόλης πάει και δαγκώνει το αυτί του φοιτητή τότε έχει πάρει πολύ αέρα ο κώλος του και θέλει παραγειγματικό γαμήσι! Αλλά ποίος θα τον αναλάβει; Ο φιλαράκος του; Πίασανε τον άλλο τον κοκάκια το δημοσιογράφο και πέσανε όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι ηθικοδιδάσκαλοι να τον υποστηρίξουν αντί να τον γαμήσουν.Πάρτε το χαμπάρι! Το πρόβλημα είναι ότι ο ΝΕΟΕΛΛΗΝ επί των κοινωνικών δρώμενων έχει μόνο μια και μοναδική άποψη. Την άποψη: «ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΜΩΡΕ!» εσείς φταίτε! Είμαι πολύ προβληματισμένος τελευταία και διαβάζω πολύ φιλοσοφία της εποχής του διαφωτισμού μπάς και καταλάβω που,πώς,πότε θα πατώσουμε και τι θα υπάρξει μετά… Παρατηρώ ότι και η πλειοψηφία της νεολαίας των 700€ είναι εξίσου προβληματισμένη με το ποιοί είναι οι γουατσάπ φίλοι, τι καλή η δουλειά του συμβασιούχου, τι γυαλιστερές που είναι οι ζάντες χωρίς πατούρα, τι ωραίο μουνί είναι η μπάστα,πόσα Experience έχεις στο WOW, τι ωραία φωτογένεια έχει ο τσίπρας, πόσο αντιεξουσιαστή σε κάνουν τα μούσια (λαζόπουλος), τι θα φάμε σήμερα… πάλι φακές!? (τελευταία φορά ήταν πρίν ένα μήνα…)
    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΩΛΟΨΗΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ! Η ΨΗΦΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠ’ΤΟ ΣΕΙΡΙΟ!»

  51. Ο/Η C++ Rulez λέει:

    Γ ρ η γ ό ρ η ς
    και γαμώ τους αντιστασιακούς είσαι! Επίθεση στον οτε με SMS! Πώς και δεν την έχει σκεφτεί κανένας άλλος αυτή την επαναστατική ιδέα!

    GlasswalkerGarou
    …βλέπεις τι εννοώ;

  52. Ο/Η BioLogos λέει:

    @C++ Rulez
    Δίκιο…έτσι απλά.+100!

  53. @sasantsos,
    είναι το γνωστό «Ioannina dream».

     
    @Martingale,
    με καλύπτει απόλυτα κύριε η απάντηση σας:

    egw kurie opws eidate den anafer8hka sto peristatiko ka8′eauto den ton gnwrizw. stigmatisa mia eikona h opoia den mou arese kai anaferotan sto faskelo peropou 3.000.000 sumpolitwn sas epeidh eixa ton 8rasos na riksoun/me ND.
    epi tou peristatikou den exw apopsh

    Νοιάζεστε για τις μούντζες που έχω στο μπλογκ μου, αλλά «δεν έχετε άποψη» για το παραπάνω γεγονός… όπως και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα των υπολοίπων κοινωνικών τάξεων.

    kai an nomizete pws to faskelo einai enas politismenos tropos askhshs dialogou kai epixirhmatwn tote ti na pw.

    Ειλικρινά έχετε αρχίσει να με εκνευρίζετε με τον μονόπλευρο τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα της Δημοκρατίας:
    ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ «ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΟΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΟΙ ΓΚΛΟΜΠΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΑΝ ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
    Η μήπως και γι’ αυτά «δεν έχετε άποψη»?

    Μάλλον έχουμε μάθει να τιμάμε την Δημοκρατία κατά γράμμα και όχι κατά πνεύμα.

  54. @Martingale,

    Kai sto katw katw poios eiste me ti prosonta akadhmaika, koinwnika tsoubaliazete enan kosmo kai ton moutzwnete? nomizete oti eiste pio eksupnos apo olous?

    Όχι, αλλά αν με αναγκάζεται να δικαιολογηθώ θα έλεγα πως μάλλον έχω καλύτερη μνήμη από το 40% των ψηφοφόρων γιατί θυμάμαι τι έχει κάνει το κόμμα σας όλα αυτά τα χρόνια, δε ψηφίζω βάσει των ψεύτικων υποσχέσεων που ποτέ δεν τηρούν (αλήθεια, τι γνώμη έχετε για τα γνωστά «3 ΔΕΝ» που είπε ο Καραμανλής σας προεκλογικά αλλά ΔΕΝ τήρησε τελικά μετεκλογικά?!) και επίσης εδώ και 2 χρόνια δεν βλέπω τηλεόραση (πολύ σημαντικό).

  55. @C++Rulez,
    μα δεν θες ειδικές ικανότητες για να μπεις στο δημόσιο. Χρειάζεσαι ένα μόνο προσόν: γαλάζιο γνωστό (σήμερα, γιατί παλαιότερα έπρεπε να έχει άλλο χρώμα).

     
    @GlasswalkerGarou,
    νομίζω δεν έχω να προσθέσω τίποτα…

     
    @Γρηγόρης,
    θα συμφωνήσω με το παρακάτω σχόλιο του C++Rulez. Με αυτό τον τρόπο στην καλύτερη απλά θα αυξήσεις την συγκεκριμένη ημέρα τα έσοδα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Είναι αστεία η συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας, και ο λόγος της. Και ιδίως για μία τόσο ευνοημένη τάξη όπως οι υπάλληλοι του ΟΤΕ.

     
    @ark,
    όντως για όσους ξέρουν λίγα μαθηματικά, ψήφισε το 75% των εγγεγραμμένων, και *από αυτούς* το 40% ψήφισε ΝΔ, άρα 30% των ψηφοφόρων ψήφισε ΝΔ.

    Η αντίδραση του martingale μου θυμίζει αυτά τα απίστευτα δικαστικά περιστατικά, που πήγε ξέρω γω ο άλλος να ληστέψει ένα σπίτι, και επειδή πάνω στην κλοπή χτύπησε ο ληστής και έσπασε το πόδι του, μηνύει τελικά τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και ζητάει και τα ρέστα.

     
    @C++ Rulez,
    συμφωνάω επίσης με ΟΛΑ όσα λες, αλλά συμφωνώ επίσης και με τον GlasswalkerGarou. Η ψήφος έχει δύναμη, αλλά μόνη της δε κάνει και πολλά, μία ψήφος δε φέρνει την άνοιξη. Είναι αυτή η καταραμένη νοοτροπία σταρχιδισμού και φθόνου προς το συνάνθρωπο όπως λες, που εκφράζετε και πολύ καλά από το γνωστό ανέκδοτο, όπου βρίσκει ένας χωρικός ένα λυχνάρι, βγαίνει το τζίνι κτλ, του ζητάει να του πει μία επιθυμία του για να την πραγματοποιήσει και ο χωρικός του λέει «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα».

  56. Ο/Η GlasswalkerGarou λέει:

    @C++ Rulez

    Δεν ξέρω αν το έπιασες αλλά δεν είναι προτροπή το κείμενό μου να ψηφίσεις κάποιον…Ποτέ δεν έχω ψηφίσει και δεν έχω εμπλακεί σε κάποια διαδικασία που να έχει οποιαδήποτε σχέση με ψηφοφορία .
    «ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΩΛΟΨΗΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ! Η ΨΗΦΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ, ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠ’ΤΟ ΣΕΙΡΙΟ!»
    Πιό πιθανό είναι να επιστρέψουν οι Λ από τον σείριο η όποιοι τέλως πάντων υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί.
    Τα κόμματα απέχθια μου προκαλούν όλα για διαφορετικούς λόγους το καθένα και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά γιατί το μόνο που την καίει είναι η τρύπα που θα την βάλει στο μπουρδέλο την βουλή…Ο καθένας έχει το παζάρι του και για αυτό δουλεύει…και τους δικούς του θεωρεί σύντροφους συνήθως..Αλλά με πόλεμο σε όλους τους τομείς δεν βγάζεις κάτι…αναλώνεσαι…και για τον συγκεκριμένο χώρο μην ξεχνάς την μεγάλη αδυναμία του..Ο αναρχικός χώρος είναι ο πιο εύκολα καθοδηγούμενος και έχει αποδειχτεί ανα καιρους και καθήκον όλων όσων κινούνται στον χώρο είναι να καταφέρουμε να δουλέψουμε κάποια στιγμή για να περάσουμε στην κοινωνία έναν μη μαλακισμένο τρόπο σκέψης , έναν ελεύθερο τρόπο σκέψης…Το διαστημόπλοιο απο τον σείριο πότε έρχεται?….
    Και να ξέρεις ότι δεν είναι ειρωνία το σχόλιο αυτό απλά αυτοκριτική για έναν χώρο τον οποίον υποστηρίζω και προσπαθώ να είμαι κομμάτι του.
    Ως που να έρθει λοιπόν το διαστημόπλοιο θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε στον δρόμο στις γειτονιές , τοπικά , πανελλαδικά και όπου αλλού χρειαστεί η δράση μιας ελεύθερης συνείδησης.
    Γνωρίζουμε ότι η ελπίδα ΔΕΝ είναι η απάρνηση της πραγματικότητας όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε.
    Είμαστε ρεαλιστές,η ιστορία κάνει κύκλους και η δράση προκαλεί την αντίδραση.

  57. Ο/Η cortlinux λέει:

    Έκανα κι εγώ link το post σου.

    Καλή δύναμη εκεί στα Γιάννενα 😐

  58. @cortlinux,
    ευχαριστω και για το λινκ και για τις ευχές.

  59. Παράθεμα: TΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ | Στη Γαλαρία

  60. Παράθεμα: TΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - Στη Γαλαρία

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).