Φακέλωμα Φοιτητών – ΔΑΠ – μέρος 2ο

Μιας και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο πανηγύρι που ονομάζετε «φοιτητικές εκλογές» και στις οποίες η πλειοψηφία των ψήφων είναι τόσο συνειδητοποιημένες όσο και στις εθνικές εκλογές (και μάλλον ακόμα λιγότερο), βγήκαν παγανιά τα κομματόσκυλα/τσομπάνηδες και αρχίσαν να αφήνουν τα γνωστά ανούσια και αποκλειστικά υβριστικά σχόλια τους (αντάξια του επιπέδου τους), του στυλ:

μπορεί εσύ να έχεις καλύτερα επιχειρήματα και πιο εμπεριστατωμένες θέσεις, αλλά ο θείος μου ξέρει καράτε

Το ποστ «Φακελώματα Φοιτητών – ΔΑΠ – Μέρος 1ο» το είχα γράψει πριν σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2007, οπότε νομίζω καιρός είναι να γράψω και το δεύτερο μέρος.

Η δεύτερη περίπτωση φακελώματος φοιτητών από την ΔΑΠ έρχεται από άρθρο της εφημερίδα το Βήμα. Σαφώς και όλοι ξέρουμε το τι εστί φοιτητικό φακέλωμα, αλλά είναι πολύ ωραία όταν αυτό αναφέρεται από εφημερίδες και άρθρα τους γιατί δεν μπορούν να έρθουν τότε οι ανεγκέφαλοι κομματοκοπρίτες και να πουν «είναι πλαστά» και «είσαι προβοκάτορας» και τις γνωστές πανηλίθιες δικαιολογίες τους.

Και πάει κάπως έτσι…

===================================================

«Γαλάζια φακελώματα» ψηφοφόρων

Πώς η ΔΑΠ χαρακτηρίζει «πράσινους, κόκκινους, μπλε» φοιτητές και αναθέτει στους «δικούς της» να τους επηρεάσουν πριν από την κάλπη


Άποψη πανεπιστημιακής σχολής πριν από την εκλογική αναμετρηση.
Στο παρασκήνιο τα μέλη της ΔΑΠ φακέλωναν τους φοιτητές
και επέλεγαν τον τρόπο που έπρεπε να τους πλησιάσουν

Πώς να ένιωσε άραγε η Παναγιώτα όταν έμαθε (μαζί με όλη τη σχολή της) ότι εκτός από «γκόμενα Γιάννη» ενέπιπτε και στην «ευθύνη Γιάννη» για να πάει στην κάλπη των φοιτητικών εκλογών; Να της είχε πει τι βρωμοδουλειές έκανε πίσω από την πλάτη της ή θα τον κυνηγάει ακόμη στα Ψηλά Αλώνια; Ο άμοιρος ο Γιάννης δεν είχε μόνο την έγνοια της ψήφου της Παναγιώτας, είχε καθήκον να ψήσει και τον Μιχάλη. «Πρέπει να τον ψήσει» ήταν η εντολή. Ψάξε γύρευε με τι τρόπο… Για τη Βίλμα υπάρχουν αμφιβολίες, ναι μεν είναι ΔΑΠ αλλά με αστερίσκο: «γκόμενος ΠΑΣΠίτης Ιατρικής». Τα απίστευτα αυτά σχόλια βρέθηκαν με CD στα χέρια σχεδόν όλων των φοιτητών του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Κάποια μέλη της ΔΑΠ, εν όψει φοιτητικών εκλογών, μοίραζαν ενημερωτικό υλικό για προγράμματα, υποτροφίες κτλ. Κατά λάθος αντέγραψαν στο CD και ένα αρχείο στο οποίο είχαν φακελωμένους όλους τους φοιτητές, ακόμη και τους αιώνιους, της σχολής τους! Οχι μόνο όνομα, επώνυμο, κομματική προτίμηση, αλλά και τηλέφωνα κινητά και σταθερά, τόπο καταγωγής, όνομα… «χειριστή» και διάφορα σχόλια για φίλους, φίλες, γκόμενους και γκόμενες, ακόμη και την εύνοια κεντρικών στελεχών της ΝΔ έχουν καταγράψει: «Ξαναδίνει ΝΔ Ζαγορίτης».

Τα ονόματα σε ορισμένα έτη είναι μαρκαρισμένα με χρώμα, πράσινο για την ΠΑΣΠ, λαχανί για την κατηγορία «μάλλον ΠΑΣΠ», μπλε για τη ΔΑΠ, σιέλ για την κατηγορία «μάλλον ΔΑΠ», κόκκινο για την ΠΚΣ, μαύρο για τα ΕΑΑΚ, λευκό για τους αδιάφορους ή για τα λευκά. Αξιοζήλευτη δραστηριότητα, λεπτομερής, κατατοπιστική και αποτελεσματική. Τι τις θέλουν τις οικονομικές σπουδές αυτά τα παιδιά; Τέτοια ταλέντα θα πρέπει να προσλαμβάνονται τιμητικώς στην ΕΥΠ όπως κάνουν τα Σώματα Ασφαλείας με τους ολυμπιονίκες. Οσο να ‘ναι, το ταλέντο δεν αρκεί, χρειάζεται και εκπαίδευση. Διότι τώρα που τους έκαναν «τσακωτούς» τι δικαιολογία βρήκαν να πουν; Οτι το φακέλωμα είναι σκευωρία της ΠΑΣΠ, στο πλαίσιο του προεκλογικού πολέμου με τη ΔΑΠ. Ενα μόνο δεν εξηγούν: Γιατί η ΠΑΣΠ να μοχθεί, όπως φαίνεται από τα σχόλια στο περιθώριο του αρχείου, να φέρει στις κάλπες όλους τους αντιπάλους της και δίπλα στα ονόματα των δικών της ψηφοφόρων να γράφει «ΠΑΣΠ να μην έρθει»; Εκανε σαμποτάζ στον εαυτόν της;

Το αρχείο πάντως, πέρα από ζητήματα ηθικά, πολιτικά, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, είναι ένα πρώτης τάξεως κοινωνιολογικό εγχειρίδιο. Ενα είδος κουτσομπολίστικου περιοδικού για όσα συμβαίνουν στον μικρόκοσμο του Οικονομικού της Πάτρας. Π.χ., η Χρύσα είναι «φίλη Χαράς αλλά τσακωμένες». Η Αγγελική είναι «παρέα με Νάνσυ/ πέρσι σιέλ». Η Χρύσα «μάλλον ΔΑΠ» είναι «φίλη Χαράς αλλά τσακωμένες». Ο Απόστολος «ΔΑΠ, Τρίκαλα, μένει πάνω από Βάσω». Ξαδέλφια προσπαθούν να ψήσουν ξαδέλφια, φίλοι κατασκοπεύουν τα φρονήματα ο ένας του άλλου, ο Big Brother στα πανεπιστήμια. Η Ιβα «ΠΑΣΠ, παρέα Χρύσας, αντιγραφή Μαθηματικά, να την πλησιάσω». Η Χαρούλα έχει «οικογένεια ΝΔ. ΔΑΠ. Να έρθει». Ο Κωνσταντίνος ήταν «πέρσι μπλε» – φέτος δεν είναι σίγουροι για την απόχρωσή του. Ο Χαράλαμπος «σε συνέλευση υποστήριξε λεκτικά ΔΑΠ». Ο Λουκάς είναι ΠΑΣΠ, είναι ευθύνη της Σίβι, αλλά «ο γνωστός Λουκάς (της ΠΑΣΠ προφανώς) είναι άλλος». Ο Νίκος «μάλλον ΠΑΣΠ/ πέρσι ΔΑΠ». Ο Νίκος είναι ΕΑΑΚ «Μυτιλήνη ΕΑΑΚ λόγω Μανώλη».


Απόσπασμα από το αρχείο που περιέχει το CD της ΔΑΠ Πάτρας.
«Γκόμενα Γιάννη» η μία, «γκόμενος Πασπίτης» για την άλλη,
«Χριστίνα, τη χάνουμε» η τρίτη. Και όλα αυτά εν ενόματι της κάλπης…

Η Ανδρομάχη είναι «φίλη Χριστιάννας, πέρσι ΔΑΠ», ενώ ο Γιώργος «φίλος Ξύδη, πέρσι μάλλον ΠΑΣΠ». Η Σπυριδούλα «ΔΑΠ αν έρθει, μάλλον στρατιωτική σχολή». Η Μαρία «ΔΑΠ, πέρσι μας ψήφισε (φίλη Αφροδίτης)». Για την Παναγιώτα και τη Μαρία «Κουν… να κάνει κονέ». Ανδρόνικος «ΠΑΣΠ λόγω Ανδρέα Κύπριου», τον έχουν από κοντά τρεις ΔΑΠίτες, ένα αγόρι και δύο κορίτσια. Ιωάννης «Λευκά, δεν πατάει πουθενά». Ανδρέας «ΔΑΠ, αν έρθει αλλά ιπτάμενος». Τον Κωνσταντίνο «μάλλον ΔΑΠ», φίλο του Κοσμά που είναι φίλος της Βάσως, «τον σιγουρεύει η Χριστίνα». Στην Αγάπη «μάλλον ΔΑΠ» να τρέξει η «Χριστίνα, τη χάνουμε». Η Βιβή «ΠΑΣΠ να μην έρθει». Ο Στέλιος είναι σιέλ «μάλλον ΔΑΠ» αλλά ήρθε «με μεταγραφή» και δεν τον έχουν κατατάξει ακόμα. Κωνσταντίνος, στο πτυχίο, «ΠΑΣΠ, φαντάρος δεν θα έρθει». Η Ερη «δεν θα έρθει, δουλεύει». Η Μαρία «ΔΑΠ (Ιταλία)?????». Ο Γιώργος τους μπέρδεψε «ΕΑΑΚ????? ΠΣΚ??????». Τη Σεβαστή, την ψήνει η Βίκυ «ΔΑΠ ξαδέρφη Βίκυς πέρσι ΠΑΣΠ».

Οταν κυκλοφόρησε το CD, η ΠΑΣΠ έβγαλε ανακοίνωση με πίνακα ο οποίος περιείχε χαρακτηριστικές περιπτώσεις έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Είσαι και εσύ στο CD της ΔΑΠ; Θες να μάθεις τι τάζουν, την ερωτική ζωή, την πολιτική άποψη των συναδέλφων σου καθώς και ποιο μέλος της ΔΑΠ έχει ευθύνη να γίνει «φίλος» σου;

ρωτούσε. Η ΔΑΠ εξαγριώθηκε, έσκιζε τις ανακοινώσεις και λίγο έλειψε να πέσει άσχημο ξύλο. Μετά ανέκυψε θέμα παραβίασης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Οι υπεύθυνοι κατασκευής του CD για πρώτη φορά συνειδητοποίησαν ότι μπορεί να βρεθούν να απολογούνται όχι στα αμφιθέατρα αλλά στα δικαστήρια και χαμήλωσαν τους τόνους. Και επειδή η κατάσταση στο Οικονομικό της Πάτρας έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, οι δύο παρατάξεις προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ακόμη όμως δεν έχουν εκδηλωθεί οι θιγόμενοι φοιτητές, ιδίως οι «σιέλ», οι «λαχανί» και οι «λευκοί».

Το ΒΗΜΑ, 13/05/2007 , Σελ.: A39
Κωδικός άρθρου: B15060A391
ID: 285941

(σχετικά άρθρα με φακελώματα, νοθείες και προσηλυτισμούς πρωτοετών)

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in * ΔΑΠ Ντοκουμέντα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Φακέλωμα Φοιτητών – ΔΑΠ – μέρος 2ο

  1. Ο/Η Sourotiri λέει:

    Πολυ γουσταρω να τους ξεμπροστιαζεις. Η ΔΑΣΠ ειναι το καρκινωμα των πανεπιστημιων. Γιωργο πεστα ολα, μην αφησεις κανεναν καριολη απεξω!

    Η φωτο σου ειναι απο το Πανεπιστημιο Μακεδονιας, οπου εκει η ΔΑΠ κανει οργια…

  2. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Ζητούνται εμφανίσιμοι γλάροι προς αποπλάνισιν και κατήχησιν πεπλανημένων κορασίδων χρώματος πρασίνου ή λαχανί.

    Βασικό επίδομα προσηλυτισμού, λυμένα τα θέματα της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, δυνατότητα πλαστοπροσωπίας.

    ΝΕΟ! Επίδομα βαρέων ανθυγιεινών δραστηριοτήτων.

    Πληροφορίες στον Τέρρη 27ο εξ. τηλ.6966 666 666

    Η μεγάλη μετερρυθμιστική παράταξις σας ευχαρισΘεί

  3. Ο/Η skarab λέει:

    Αυτό μάλιστα, είναι φακέλωμα! Όχι σαν το άλλο το φλώρικο της ΠΑΣΠ :p

    Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση, Γιώργο. Θα τα έχωνα κι εγώ, αλλά δυστυχώς τα καμώματα της ΔΑΠ έχουν πάψει εδώ και καιρό να με εκπλήσσουν.

  4. @Sourotiri,
    βασικά το ωραίο είναι πως μόνοι τους ξεμπροστιάζονται. Απλά το πιο καλό είναι πως ο ένας κατηγορεί τον άλλον για πράγμα που κάνει και ο ίδιος.

    Για το Μακεδονίας μη το λες, παντού κάνει η ΕΥΠ-ΔΝΦΚ όργια: δεν κάνει διακρίσεις.

     
    @pølsemannen,
    ζητούνται εμφανίσιμες κοπέλες-γλάστρες για στολισμό των προεκλογικών μας τραπεζακίων.
    Νοημοσύνη όχι απαραίτητη.
    Μεγάλος αριθμός φίλων καθώς και μεγάλο μέγεθος στήθους προσμετρώνται σαν μπόνους.

    Αιτήσεις στα τραπεζάκια ΠΑΣΠ-ΔΑΠ.

     
    @skarab,
    για το προηγούμενο άρθρο υπήρξε παρεξήγησις. Και γι αυτό και δύναμαι αποκαταστήσω την αλήθειαν όσον αφορά την ΠΑΣΠ με επόμενο άρθρο.

    Δυστυχώς κάποιοι λίγοι γνωρίζουν τι παίζεται κάτω από τα τραπεζάκια. Οι υπόλοιποι είναι στα πάρτυ της ΔΑΣΠ και πίνουν σφηνάκια.

  5. Ο/Η kafrokoritso λέει:

    Πελοπίδας: γκόμενος Αφροξυλάνθης(ΔΑΠ) αλλά την κερατώνει με την Σούλα(ΠΑΣΠ), μπατζανάκης Βρασίδα(ΠΚΣ)… 5 σφηνάκια minimum…

    Σήμερα που είχαμε συνέλευση, αν και μαζεύτηκαν αρκετά άτομα, η ΔΑΠ σηκώθηκε και έφυγε και τελικά δεν έγινε συνέλευση, απλά μια συζήτηση με τους υπόλοιπους που μείναμε. Στην εκλογοαπολογιστική(πώς-λέγεται-τεσπά) θα ξεσκιστούν να έρθουν με την κερκίδα τους…

  6. @kafrokoritso,
    αυτό εννοείται. Η γενική λογική είναι η εξής: τα κάνουμε συχνά πυκνά «πουτάνα» στις γενικές συνελεύσεις έτσι ώστε να μην έρχεται κόσμος και να συνεχίζει να κοιμάται, νομίζοντας πως έχουμε προτάσεις και οράματα και νοιαζόμαστε γι’ αυτόν. Εμείς πάμε επειδή είμαστε υποχρεωμένοι, για να φανούμε πως τιμάμε τις διαδικασίες αυτές, αλλά αφού μας δούνε σιγά σιγά την κάνουμε. Ούτως ή άλλως, και να κάτσουμε δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Άντε να φωνάξουμε μία όλοι μαζί «Και α και ου και ΕΥΠ-ΔΝΦΚ». Και σχολάει το πανηγύρι.

    Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν ερχόταν κόσμος στις γενικές συνελεύσεις και μάθαιναν τι πραγματικά (δεν) εστί ΔΑΣΠ? Δε τους συμφέρει, οπότε καλύτερα να μεταφέρουν την απάθεια τους για τα κοινά και στο ποίμνιο τους.

    Και κοιμήθηκαν αυτοί καλά και οι φοιτητές καλύτερα…

    …μέχρι που τους ξύπνησαν το βράδυ για να πάνε στο πάρτι της ΔΑΣΠ.

  7. Ο/Η ark λέει:

    Ρε Μαργκ το έχεις παραχέσει! Συνέχεια συνομμωσίες και διαδικασίες πίσω από την κουρτίνα βλέπεις! Όλα σε πειράζουν όλα τα κατακρίνεις. Παιδιά είναι και παίζουν… εσυ όταν ήσουνα παιδί δεν έπαιζες?

    Αλήθεια: Με το που ξεκινά μία ακαδημαική χρονιά συγκεκριμένοι κατάλογοι καταφτάνουν στα κεντρικά των φοιτητικών και μη νεολαίων στις φοιτητούπολεις. Αυτές υποδεικνύουν ποιοι εισακτέοι είναι τέκνα κομματικοποιημένων στελεχών κάθε φοιτητικής παράταξης. Έτσι η νέα φουρνιά οργανώνεται το πολύ μέσα στον πρώτο 1-1,5 μήνα του έτους.

    Οι πρωτοετείς αυτοί δασκαλεύονται και πλέον δουλευουν για την παράταξη τους, προσοχή! χωρίς όμως αρχικά να αναδεικνύουν ότι ανήκουν σε κάποιο κόμμα ή οργανωμένη πολιτική ομάδα.

    Το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι παρουσιάζονται στις «άβγαλτες» πολιτικά παρέες των πρωτοετών ώς συμφοιτητές με ανησυχίες και όρεξη για κουβέντα για θέματα που μπορεί να μη συζητιούνταν υπό άλλες συνθήκες…

    Με τις παραταξιακές υποδείξεις καταξιώνονται σε μικρούς ή μεγάλους κύκλους κάνουν παρέες (διότι κατα τύχη είναι και πολύ κοινωνικοι και στα νυχτερινά μαγαζιά όλοι τους πάνε και τους ανοίγουν και την πόρτα!) και λίγο πρίν συμπληρωθεί το πρώτο 6μηνο -αν υπάρχει λόγος και γίνεται ατυχώς κάποια Γ.Σ- αποκαλύπτονται.

    Μάλιστα αναφερόμενοι στην επιλογή ένταξής τους λένε: «διάβασα τι λένε και οι άλλοι αλλααααααά κατάλαβα ποιοι θέλουν την πρόοδο του ελληνικού πανεπιστημίου…»

  8. @ark,
    α, εσύ είσαι πολύ μορφωμένος!

    Τώρα όμως μπαίνεις στα ενδότερα και αποκαλύπτεις τις μυστικές μεθόδους προσέγγισης των προς θυσία εις την θεά των εκλογών νεαρών και κορασίδων. Αν και βέβαια και οι ίδιοι μόνοι τους αποκαλύπτουν το πως προσηλυτίζουν τα αμνοερίφια.

    Παρόμοια λοιπόν με τις παγανιστικές θυσίες, τα κομματόσκυλα ψάχνουν για «παρθένες» ψυχές, άτομα άβγαλτα που δεν έχουν ιδέα από πολιτικά και συνδικαλισμό, και δε καταλαβαίνουν πως και στα ξαφνικά ο cool-και-in αυτός τύπας με το γαλάζιο πουκάμισο τους φέρεται σαν να είναι ο καλύτερος τους φίλος (και μετά τις εκλογές βέβαια, ως δια μαγείας, κάνει πως δε τους ξέρει καν… «μετεκλογική αμνησία» είπεν ο γιατρός).

    Αφού εντοπιστεί λοιπόν το κατάλληλο θύμα-«υποψήφιος φίλος» ακολουθεί μία μεγάλη περίοδος στην οποία ο τσοπάνης προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πρωτοετή (την οποία βέβαια αργότερα θα εξαργυρώσει σε ψήφους). Άτομα δημοφιλή, με μεγάλες παρέες, είναι προτιμότεροι στόχοι για το under-cover κομματόσκυλο, που προσωρινά φοράει τον μανδύα του «καλύτερου φίλου – άσχετου με τα πολιτικά» και χρησιμοποιεί πανίσχυρα μυστικά όπλα όπως η Γκομενογνωριμία και το Σφηνακοκέρασμα.

    Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, το under-cover κομματόσκυλο με τον μανδύα του «καλύτερου φίλου – άσχετου με τα πολιτικά» ξεκινάει και κάνει που και που κάποια νύξη:
    -«Θα ψηφίσεις?»
    -«Τί σκέφτεσαι να ψηφίσεις?»
    -«Μπα, αυτοί είναι όλο λόγια. Εγώ λέω να ψηφίζω ΔΑΠ. Παρόλα όσα λένε γι αυτούς, τουλάχιστον αυτοί κάνουν έργο στην σχολή. Και είναι και καλά παιδιά. Ναι ρε, και η Νάνσυ που σου γνώρισα τις προάλλες ΔΑΠ είναι…».

    Και ξαφνικά, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανακοινώνονται οι υποψήφιοι, και ο μέχρι πρότινος «φίλος» και «άσχετος με τα πολιτικά» ξαφνικά φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο και ζητά από τους φίλους του να τον στηρίξουν. Και οι φίλοι του, μην καταλαβαίνοντας τι ακριβώς κάνουν, πάνε και ρίχνουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ, νομίζοντας πως έτσι βοηθάνε τον φίλο τους και του ανταποδίδουν τα κεράσματα στα μπαρ, τις γνωριμίες με τις όμορφες ΔΑΠίτισες, τα θέματα των εξετάσεων κτλ. Νομίζοντας.

    Και η μεγάλη αυτή φιλία τερματίζει με το τέλος της εποχής και το θέρισμα των καρπών των εκλογών…

  9. Ο/Η dizzydream λέει:

    Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί η καημένη η Χαρά έχει τσακωθεί με όλες τις φίλες της :ο(
    Όμως το κρίσιμο ερώτημα που θα αναδείξει την παράταξη της νίκης, είναι το εξής: Πού βαδίζουμε κύριοι;

  10. @dizzydream,
    χαχαχχχααχα! Θεικό το link και νομίζω ταιριάζει απόλυτα!

    Από τα personal favorites:

    Ανδρέας ΔΑΠ, αν έρθει αλλά ιπτάμενος

    Ο superman τελικά είναι ΔΑΠίτης. Εξου και το μπλε χρώμα της στολής του.

  11. Ο/Η karpidis λέει:

    Η δεύτερη περίπτωση φακελώματος φοιτητών από την ΔΑΠ έρχεται από άρθρο της εφημερίδα το Βήμα. Σαφώς και όλοι ξέρουμε το τι εστί φοιτητικό φακέλωμα, αλλά είναι πολύ ωραία όταν αυτό αναφέρεται από εφημερίδες και άρθρα τους γιατί δεν μπορούν να έρθουν τότε οι ανεγκέφαλοι κομματοκοπρίτες και να πουν “είναι πλαστά” και “είσαι προβοκάτορας” και τις γνωστές πανηλίθιες δικαιολογίες τους

    Τι λες τώρα; δλδ όταν γράφουν για 3000 φοιτητές στις πορείες δεν είναι προβοκάτορες;

  12. Ο/Η dim λέει:

    ark φτανουν οντως λιστες αλλα τοσο ανικανοι που ειναι, μερικες φορες ειναι λανθασμενες… προσεγγιση μου με την ατακα «ο πατερας σου κατεβηκε με το πασοκ ε?»… ρουκου κοινως…

    επισης γνωρισα τις προαλλες εναν τυπο ο οποιος παραδεχτηκε πως ηταν δαπ αλλα δεν ηταν δηλωμενος και επαιζε τον «λαγο» την ελεγε στους καταληψιες κτλ ενω ηταν «ανενταχτος»..
    το καλο ειναι πως οι περισσοτεροι ειναι στοκοι οπως και ο «λαγος» που γνωρισα.. υπαρχουν βεβαια κ τα κεφαλια που ειναι σε πολλες περιπτωσεις ξυπνιοι για να μην αδικουμε και τα παιδια.. απλα αυτοι εχουν διαφορετικα συμφεροντα απο τα δικα μας και τα διεκδικουν κ «διαφορετικα».. ο νοων νοειτο…

    υ.γ. ασχετο: παντως ειχε περισσοτερο ενδιαφερον οταν αντιπαρατιθεσαι με τα κεφαλια τους παρα με τους κομπαρσους.. ε?

  13. @karpidis,
    παρεξήγησις! Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αν εξέλαβες την φράση όπως κατάλαβα ότι την εξέλαβες (η οποία δεν είναι η σωστή ερμηνεία, όχι τουλάχιστον αυτή που ήθελα να δώσω)!

    Αυτό που ήθελα να πω είναι πως δεν μπορούν να σε κατηγορήσουν πως αυτά που λες είναι πλαστά και ότι τα δημιούργησες εσύ, καθώς έχουν ήδη δημοσιευτεί σε κάποια εφημερίδα. Με λίγα λόγια, να τονιστεί στα παραπάνω που παράθεσες το *»είναι πλαστά»* (το «είσαι προβοκάτορας» κτλ είναι απλά σάλτσα η οποία συνήθως συνοδεύει το «αυτά είναι πλαστά»). Δεν εννοώ πως επειδή δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα αποκλείεται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας (ίσως μάλιστα το αντίθετο), απλά πως δεν είναι πλαστά.

     
    @dim,
    είναι ωραίο να έχεις ένα βήμα να πεις και συ μια φορά τη βλακεία σου, αντί να ακούς συνέχεια τις βλακείες τους.

    Όσον αφορά την αντιπαράθεση με τα κεφάλια και τους κομπάρσους, νομίζω πως όταν βλέπεις μία άθλια ταινία αυτά που θα σχολιάσεις θα είναι τους σεναριογράφους, τον παραγωγό και τσι πρωταγωνισταί. Τι να κλάσει και ο κακομοίρης ο κομπάρσος στην υπερπαραγωγή, τι να του πρωτοπροσάψεις (αλλά σαφώς, από την άλλη για να γυριστεί η υπερπαραγωγή χρειάζονται μπόλικοι κομπάρσοι, και πολύ χρήσιμοι είναι και ευθύνες έχουν).

  14. Ο/Η antifagr λέει:

    2 αντιφασιστικά Blogs που θα συζητηθούν:

    www dot antifagr dot tk

    www dot antifa-gr dot tk

  15. @antifagr,
    έλεος ρε guys με το spam. Επειδή τυγχάνει και δε διαφημίζετε χάπια για penis enlargement δε σημαίνει πως μηνύματα όπως το παραπάνω δε συγκαταλέγεται στα spam-σχόλια (γι αυτό και το επεξεργάστηκα).

  16. Καλώς ήρθες στο μπλογκ μου και καλώς σε βρήκα κι εγώ στο δικό σου..Αν και έχω ξεπεράσει κατά μια δεκαετία τη φοιτητική ηλικία!

    Θα χαρώ να σε «βλέπω» στο δίκτυο.

  17. Ο/Η C++ Rulez λέει:

    Εϊστε προβοκάτορες!

    Τα τηλέφωνα των σπουδαστών τα κατέγραψαν για να τους ενημερώνουν για κινητοποιήσεις, αλλαγές προγραμμάτων, ύλη στην εξεταστική αλλά και σε περίπτωση που λείπουν από το μάθημα να τους πάρουν να τους ρωτήσουν μήπως αρρώστησαν, μήπως θέλουν κάποια βοήθεια οικονομική ή κάποια ψυχολογική στήριξη κλπ. Τις διευθύνσεις τις κατέγραψαν για να γνωρίζουν σε τι διεύθυνση θα στέλνουν λουλούδια και γλυκά. Τους δε γκόμενους για δύο λόγους.

    1 Για να πάρουν τηλέφωνο για τα χρόνια πολλά π.χ.
    «-Η Παναγιώτα?
    -Ναι
    -Χρόνια πολλά να χαίρεσαι τον Γιάννη!
    -Ποιός είναι?
    -Η δαπ.
    -Αι γαμήσου!
    -Να σαι καλά! Τις ευχές και από εμάς!».

    2ον Για να τιμωρούν τους άπιστους. π.χ.
    «-Η παναγιώτα?
    -Ναι.
    -Θα με ψηφίσεις?
    -Οχι!
    -Ο Γιάννης ξενογαμάει!»

    Επίσης είναι σημαντικό να πούμε ότι εάν κάποιος φοιτητής αργήσει στο μάθημα και τον πάρει βράδυ, λίγο πριν φύγει για το σπίτι του, παίρνουν τηλέφωνο και στέλνουν πίτσα, έτσι ώστε μόλις φθάσει στην οικία του να έρθει με πολύ μικρή καθυστέρηση το φαί.

    Τέλος τα σχόλια «είναι πασπίτης -είναι κνίτης -είναι πσκιτης» είναι για να δηλώνουν το αγαπημένο χρώμα του καθένα για να του πάρουν κουβαδάκι,σάκα,μπλουζάκι,παπουτσάκια και λαμπάδα ασορτί!

    Η αλήθεια είναι ότι οι σχολές είναι τα εκολαπτήρια των αυριανών πολιτικών. Μεθοδεύονται καταστάσεις ώστε να μήν δημιουργηθούν άξιοι μελλοντικοί πολιτευτές αλλά ΥΠΑΚΟΟΙ,ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και κυρίως ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΟΙ.-

  18. Παράθεμα: ΠΑΣΠ - Η απουσιολόγος των Γενικών Συνελεύσεων « Γιώργος Μαργαρίτης

  19. @Σοφία Κολοτούρου,
    καλημέρα Σοφία μου! Και γω θα χαρώ να διαβάσω τις απίστευτες ιστορίες σου. Χάρηκα πολύ που βρήκα το blog σου, και το έβαλα και στο blogroll μου, να σαι πάντα καλά.

     
    @C++ Rulez,
    ε ναι λοιπόν, το παραδέχομαι, είμαι προβοκάτορας! Διαστρεβλώνω την αλήθεια προς όφελος μου, η οποία δεν βρίσκετε στους sex pistols αλλά στο σχόλιο σου.

    Φυσικά και ο φοιτητής είναι ο αυριανός ψηφοφόρος, η πολιτική του βούληση και σκέψη του διαμορφώνονται στις σχολές και στις γενικές συνελεύσεις, μέσα από τις συμμετοχικές διαδικασίες, όπως επίσης αληθές είναι πως τα φοιτητικά κόμματα είναι και τα φυτώρια των αυριανών κομματόσκυλων οι οποίοι αντί να τάζουν θέματα και γκόμενες θα τάζουν θέσεις στο δημόσιο και ρουσφέτια, σε αντάλλαγμα με την ψήφο. Τελικά έχουμε φτάσει τόσο χαμηλά που η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος έχει μία χαμηλή ιδιοτελής ανταλλακτική αξία: στα φοιτητικά χρόνια ανταλλάσσεις την ψήφο σου με θέματα, δήθεν φιλίες και γκομενογνωριμίες, και αργότερα την ανταλλάσσεις με μία σύμβαση, μία μετάθεση στο στρατό, μία θέση στο δημόσιο.

    Το σημαντικό όμως είναι να μην απαντήσουμε σε τέτοιες καταστάσεις με αδιαφορία, αλλά με τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες και την ψήφο των ατόμων που πραγματικά ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.

  20. Ο/Η ntina λέει:

    Aυτη η διαδικασια με τα ονοματα και τις λοιπες ενημερωτικου περιεχομενου πληροφοριες ειναι η λεγομενη χαρτογραφηση…παρουσιαζεται στους πρωτοεμφανιζομενους σε ολομελειες της παραταξης φοιτητες ως μια διαδικασια που κανουμε οταν σχεδιαζουμε ενα παρτυ…δεν πρεπει να ξερουμε ποιοι θα ερθουν στο πατρυ μας???.. για να ξερουμε να δρασουμε και αναλογως..λογικο ε???…Ωστοσο τα «ψηφακια» δεν πρεπει να μαθουν αυτα γιατι δεν ειναι τοσο ανοιχτομυαλοι και μπορει να τα παρεξηγησουν…(μα γιατι???)ετσι μας ελεγαν…οταν ημουν στο πρωτο ετος «συνδικαλιστρια»…
    Ντρεπομαι για λογαριασμο τους γιατι ως μελλον αυτης της χωρας απλα παρατεινουν τη σαπιλα του παρελθοντος…
    Που αντι να σκεφτονται τροπους για να βελτιωσουμε τις συνθηκες υπο τις οποιες σπουδαζουμε σκεφτονται με ποιον υπευθυνο να πρωτοπανε μπας και παρουν μια θεση στο μεγαλειο που λεγεται παραταξη και το καλυτερο…ενω χρωστανε τα μισα και παραπανω μαθηματα της σχολης παιρνουν πτυχιο στα 4 χρονια..(5 η 6 αναλογα τη σχολη..)
    Αντε βρε να χαιρομαστε την παιδεια μας και τους φιλους μας πανω απ’ολα..

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).