ΠΑΣΠ – Η απουσιολόγος των Γενικών Συνελεύσεων

Τρίτο και τελευταίο (προς το παρόν) ποστ τις τριλογίας «Φοιτητικά Κ(αρκιν)όμματα».

Πάμε τώρα σε ντόπια πράματα, από δω από τα Γιάννενα…

Το γεγονός: ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ Ιωαννίνων κάποια στιγμή ξεχνάει κάπου το ντοσιέ του. Κάποιος βρίσκει τον ντοσιέ του. Όντας περίεργος ο «κάποιος», ανοίγει το ντοσιέ του. Και τι βλέπει ο κάποιος?

Πως ο ντοσιές περιέχει διάφορες «ενδιαφέρουσες» πληροφορίες και σημειώσεις τις οποίες ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ κρατούσε επιμελώς κατά την διάρκεια των γενικών Συνελεύσεων της σχολή του (Ιστορικό – Αρχαιολογικό), σαν απουσιολόγος των γενικών συνελεύσεων…

Το θέμα τελικά φέρνει σε επόμενη συνέλευση η γνωστή και μη εξαιρετέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (γνωστή και ως ΕΥΠ-ΝΔΦΚ), η οποία φυσικά τον κατηγορεί για φακέλωμα, και η οποία φυσικά ουδεμία σχέση έχει με φακελώματα (να, αν δε με πιστεύετε δείτε εδώ και εδώ, δεν έχουν ιδέα από φακελώματα…).

Το κείμενο που δημοσίευσε η ΔΑΠ (και η οποία στο τέλος αναφέρει πως αυτός είναι ο ορισμός του φακελώματος, ξεχνώντας ότι είναι η πρώτη διδάξασα του φοιτητικού φακελώματος):

Τώρα και σε pdf!

Αν δεν κάνω λάθος, και διορθώστε με, τα πολιτικά φρονήματα αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο

(σχετικά άρθρα με φακελώματα, νοθείες και προσηλυτισμούς πρωτοετών)

About Γιώργος Μαργαρίτης

Υπάρχουν πολλά τα δρώμενα.
This entry was posted in * ΠΑΣΠ Ντοκουμέντα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to ΠΑΣΠ – Η απουσιολόγος των Γενικών Συνελεύσεων

  1. Ο/Η algo λέει:

    πολύ καλή η συγκέντρωση παραδειγμάτων κομματικής σαπίλας στα αμφιθέατρα που έκανες Γιώργο.
    βέβαια είναι σημαντικό να αντιπροτείνεται κάτι απέναντι σε αυτό το σάπιο σύστημα που έχει με τον καιρό φέρει και τα συλλογικά όργανα στα μέτρα του.
    πρέπει σαν φοιτητές να αποφύγουμε την παγίδα του «άστα…σκατά» και να δράσουμε επανακτώντας την δύναμη της συνδιαμορφωσης αποφάσεων μέσα απο συλλογικές διαδικασίες. να δώσουμε ένα τέλος στην στιλητευση του ονόματος του συλλόγου μας(δλδ του δικού μας ονόματος!) και να πάρουμε την δύναμη στα χέρια μας
    πολυ αγωνιστικό βγήκε αυτό 😛

  2. @algo,
    σύντροφε και αγωνιστή algo ( 🙂 ),
    σαφώς και η θέση μας στην κατάντια αυτή δεν θα πρέπει να είναι η αδιαφορία και η απαξίωση των διαδικασιών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αποσύνθεση των συμμετοχικών διαδικασιών όπως οι Γενικές Συνελεύσεις και οι Εκλογές, πράγμα που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κάνουν οι μεγαλοπαρατάξεις για να δημιουργήσουν μία αυριανή στρατιά εξαγοράσιμων ψηφοφόρων και άβουλων πολιτών.

    Η απάντηση πρέπει να είναι η συμμετοχή μας στις διαδικασίες αυτές, και η απαξίωση αυτών που προσπαθούν να τις απαξιώσουν. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για τα γνωστά μεγάλα φοιτητικά κ(αρκιν)όμματα από το να γεμίζουν τα αμφιθέατρα με σκεπτόμενους φοιτητές οι οποίοι έχουν την νοημοσύνη και την κριτική ικανότητα να κατανοήσουν ποιος τελικά νοιάζεται για την ωραία βιτρίνα του κόμματος του ενώ από πίσω είναι σάπιο, και ποιος νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα του.

    Συμμετοχή λοιπόν στις Γενικές Συνελεύσεις για να δείτε ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε την ψήφο σας, όσο και αν προσπαθούν να κάνουν «μπουρδέλο» τις συνελεύσεις για να μην πατάει κανείς και να μη γνωρίζετε το ποιόν τους.

    Συμμετοχή και στις Εκλογές με συνειδητοποιημένη ψήφο: μην ψηφίζετε τους φίλους σας αν δεν έχουν την όρεξη και την θέληση να βοηθήσουν, και μην ψηφίζετε τις χαζογκόμενες-γλάστρες. Ψηφίστε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει τα προβλήματα σας.

  3. Ο/Η nmpardakis λέει:

    Πάντως χάθηκε ο κόσμος να βάλει και το κινητό της Ατζυ;

  4. @nmpardakis,
    είπαμε Νίκο, σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα.
    🙂

  5. Ο/Η skarab λέει:

    Μεταξύ μας, πάντως, τα πολιτικά φρονήματα μπορεί να είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, αλλά το αν παρίστασαι και το τι ψηφίζεις σε μία φανερή (όχι μυστική) ψηφοφορία δεν είναι. Επομένως, μάλλον εδώ δεν έχουμε παράνομη πράξη. Δεν είναι αυτό το point βέβαια, αλλά ήθελα να το καταθέσω ως αφορμή για προβληματισμό.

    Πάντως, δείγμα πολιτικής παρακμής η συγκεκριμένη ενέργεια είναι σίγουρα. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορείτε να πείτε, και ο σχολιασμός της ΔΑΠ είναι επιπέδου πάνελ μεσημεριανάδικου.

  6. Ο/Η Exiled λέει:

    @skarab, μα τα παιδιά γράφουν έτσι, ώστε να γίνονται κατανοητοί από τους/τις ψηφοφόρους τους.

    @Γιώργο, επιμελέστατος ο γραμματέας. Ιδανικός για τη θέση του…

    ΥΓ: Την ανακοίνωση του προέδρου του μΠΑτΣΟΚ για την Κωνσταντίνα, την διάβασες, έτσι; Άρα, τι να σημαίνει αυτό, αν όχι το ότι διαβάζει blogs; Και αν διαβάζει όντως blogs, τότε το διάβασε και αυτό;
    😛

  7. Ο/Η Cyberella λέει:

    Αγαπητέ Γιώργο, δεν ξέρω αν γνωρίζεις πως ανακοινώθηκε η νέα νομοθεσία κατά της τρομοκρατίας για την Ελλάδα που περιλαμβάνει την καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των παιδιών από 6 χρονών και άνω. Περισσότερα εδώ: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=885492
    Φρίκη…

  8. @skarab,
    έχεις δίκιο, κατά την άποψη μου μέχρι ενός σημείου. Μπορεί στη φανερή ψηφοφορία να βλέπεις τι ψηφίζει ο άλλος, αλλά το να κάτσεις να καταγράψεις τον καθένα μαζί με την πολιτική του βούληση δε νομίζω ότι είναι και τόσο «αθώο». Όπως εγώ μπορεί πχ να πάω σε μία πορεία του ΚΚΕ (τυχαίο παράδειγμα, δεν πρόσκειμαι σε αυτόν τον χώρο), όλοι όσοι είναι εκεί και όποιοι παρακολουθούν την πορεία θα δουν ότι στηρίζω (λέμε τώρα) το ΚΚΕ, αλλά αν κάποιος κάτσει και καταγράψει όλα τα ονοματεπώνυμα όσων βρέθηκαν στην πορεία με μία σημείωση από δίπλα «Ψηφίζουν ΚΚΕ» νομίζω πως δεν είναι νόμιμο, όπως και αν πήγαινα σε μία διαμαρτυρία υπέρ του δωδεκαθεϊσμού και με καταγράψουν σε διάφορες λίστες ως «δωδεκαθεϊστή».

     
    @exiled,
    έτσι αύριο μεθαύριο θα ανέβει σε υψηλότερες βαθμίδες, δείχνοντας πόσο πιστός και επιμελής απουσιολόγος είναι.

    Τώρα το δεύτερο δηλαδής γιατί το έγραψες? Για να με αναγκάσεις να ζητήσω συγνώμη από τον ΓΑΠ όπως ζήτησε αυτός από την Κωνσταντίνα (γιατί σίγουρα θα διάβασε το συγκεκριμένο άρθρο και σχόλιο)? Δεν υπάρχει περίπτωση σου λέω, μη με εκβιάζεις.
    🙂

     
    @Cyberella,
    το πήρε το μάτι μου. Για τις ηλεκτρονικές αστυνομικές ταυτότητες/ρουφιάνους είχα γράψει και παλαιότερα, αυτό είναι το χειρότερο και όχι τα δακτυλικά αποτυπώματα. Τι κι αν σου πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα στα έξι, τι κι αν σου πάρουν στα δεκαέξι που σου παίρνουν τώρα όταν βγάζεις ταυτότητα. Αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ταυτοποίηση σε περίπτωση που βρουν το αποτύπωμα σου και κάπου αλλού, πταίσμα σε σχέση με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και παρακολούθηση μέσω των ταυτοτήτων, διαβατηρίων, πιστωτικών καρτών, καμερών και κινητών με τη βοήθεια των οποίων σε παρακολουθούν όπου κι αν πας, ότι κι αν κάνεις.

  9. Ο/Η babis λέει:

    Τέτοιου είδους φακελώματα γίνονται συνεχώς εδώ και αρκετά χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια. Δυστυχώς οι κομματικές παρατάξεις, ως ζωολογικοί κήποι γεμάτοι κομματοκουτάβια προς ανάλωση και ευθανασία, έχουν αφαιρέσει κάθε σοβαρότητα από τον φοιτητικο συνδικαλισμό.

    Την ίδια στιγμή οι «δήθεν ανεξάρτητες» εακίτηκες και αντεξουσιαστικές ομαδώσεις μονοπωλούν την δήθεν πρόοδο και αναπτύσουν τον δικό τους ξύλινο λογο, εμφανώς αδιάβαστοι θεωρητικά και επιστημονικα για όσα λένε.

    Το φακέλωμα λοιπόν εντάσεται στην όλη μαλακία της κατάστασης.

    Προτείνω να σταμματήσουν τα παραταξιακά ψηφοδέλτια, να υπάρχει μόνο η Γενική Συνέλευση η οποία θα ορίζει εκπροσώπους και επιτροπές και να επανέλθει το εκπροσωπευτικό σύστημα.

  10. Ο/Η island λέει:

    Θα μείνω στο χουμοριστικό μέρος(αν υπάρχει τέτοιο).Ένας πωλητής κάποτε παραδίδοντας ένα τιμολόγιο σε ένα κατάστημα είπε στην ιδιοκτήτρια να βάλει ένα όνομα ή μία υπογραφή για την παράδοση των υλικών.Εκείνη έβαλε το όνομα Σούλα.Έτσι φαντάζομαι γνωρίζει και ο απουσιολόγος την Άντζυ.Πάνω από όλα εχεμύθεια…

  11. @babis,
    σαφώς και όλα αυτά γίνονται χρόνια, απλά τώρα έτυχε να πέσουν στα χέρια μου 2-3 ωραία έγγραφα και κείμενα που το *αποδεικνύουν*.

    Φυσικά και η άποψη σου με βρίσκει σύμφωνο. Το μεγαλύτερο κακό που επιφέρουν οι «γνωστές» κομματικές παρατάξεις είναι νομίζω η υποβάθμιση της έννοιας του συνδικαλισμού (βλέπεις και στην τηλεόραση μιλάνε οι «δημοσιογράφοι» για τους συνδικαλιστές λες και είναι κάτι το κακό).

    Για τους «δήθεν ανεξάρτητους» που λες δεν έχεις και άδικο. Είδαμε και στις πορείες/καταλήψεις φαινόμενα προσπάθειας καπελώματος του κινήματος από τα ΕΑΑΚ, ενώ αντιεξουσιαστές συμμετείχαν με αποκλειστικό σκοπό να πλακωθούν με τα ΜΑΤ (η ιδεολογία τους νομίζω συμπυκνώνεται στο «θάνατος στους μπάτσους»).

    Μακάρι να μην υπήρχαν όντως παρατάξεις και χρώματα, παρά μόνο φοιτητές και γενικότερα υποψήφιοι, ικανοί, με όρεξη και θέληση. Αυτό θα ήταν το ιδανικό, αλλά ξέρουμε καλά πως δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση βολεύει πολλούς.

     
    @island,
    τα ξέρεις μωρέ αυτά, μεταξύ μας είμαστε. Και είπαμε, πάνω απ’ όλα εχεμύθεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

  12. Ο/Η Tristanos λέει:

    Δεν νομίζω ότι η θέση των κομματικών παρατάξεων είναι μέσα στο Πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο και γενικότερα κάθε σχολή εκπαίδευσης είναι ανεξάρτητη από κομματικές παρατάξεις ακόμα και πολιτικές ιδεολογίες. Θεμιτό είναι να υπάρχουν και να διατηρούνται οι διαδικασίες ψηφοφορίας μέσα στο Πανεπιστήμιο αλλά μακρυά, ΕΝΤΕΛΩΣ μακρυά από κομματικές θεωρίες. ΕΞΩ από το πανεπιστήμιο το καρκίνωμα των κομμάτων.

  13. Παράθεμα: ΠΑΣΠ - Η απουσιολόγος των Γενικών Συνελεύσεων « DentNEWS | Τα νέα της Οδοντιατρικής Α.Π.Θ.

Σχόλια με κεφαλαία ή greeklish απαγορεύονται αυστηρώς και διώκονται ποινικά. Οι συγγραφείς τους θα υποστούν αποτρόπαια βασανιστήρια. (μετάφραση στα Χρυσαυγίτικα: Μι γράφης με κεφαλέα κε greeklish).